|
|
#4951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- O Boże, oszalałam |
||
|
|
|
#4952 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro ze znow Was to spotkalo. To na pewno byla Wasza najtrudniejsza decyzja ![]() Zadne slowa nie beda teraz dobre. Trzymam za Was kciuki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi jeszcze bardzo sie Iga podoba ![]() Ale mam ciezkie popoludnie. Po pracy pojechalismy do moich rodzicow na obiad a potem na kawe i paczka. Zjadlam obiad i jakies 20 minut pozniej strasznie mnie wzdelo, brzuch zaczal mnie bolec. Maz wypil kawe i zjadl paczka, a ja zdazylam byc 3x w toalecie (bez efektow), mialam mega skurcze jelit, do tego doszly mdlosci. Dojechalismy do domu to od razu polecialam do lazienki. Dreszcze, zimne poty, mdlosci, bol brzucha, w toalecie nic. Polozylam sie i tak leze do teraz, co chwile mi jezdzi ale przeczyscic nie chce. Chyba cos mi zaszkodzilo. A taka ochote jeszcze na paczka mialam Dobrze ze corka zasnela w samochodzie to moge bezkarnie lezec. Nie powiem, troche mi sie nudzi
|
|
#4953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
A no to ciężko zwalac akurat na tego paczka
|
|
#4956 |
|
Raczkowanie
|
asiaczek87 - jak dobrze usłyszeć, ze ktos z Poznania
Wiesz już moze w jakim szpitalu bedziesz rodzic ?Co do ubioru na wizytach u giną, to ja raczej na boso nie przechodzę z przebierany na fotel- zawsze mam skarpetki i lubię miec tunikę albo sukienkę albo chociaż jakas dłuższa bluzkę, żeby z taka całkiem gola pupa nie paradować 😋 a kawałek mam do przejścia :/ trochę krępujące :/ Dzisiejszy dzień spędziłam cały na kanapie przez mdłości 🙁🙁 Czy moge dołączyć do Was na FB? 🙂 |
|
|
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
Bella możesz, musisz napisać do Agnessy na priv.
Jestem na takiej ciążowej grupie na Facebooku i właśnie czytam post o tym, że dziewczyny w ciąży wszędzie wpuszczaja w kolejce w laboratorium, w biedronce, że same je Pani z recepcji wołają albo kasjerki ![]() ![]() To ja chyba w innym świecie żyję. Dziś byłam w tym labku i w pewnym momencie musiałem wstać z krzesła bo mnie skurcz złapał i chodziłam sobie trochę... Jak byk widać że jestem w ciąży, myślicie że ktokolwiek coś powiedział, zareagował jakoś że mam bez kolejki wchodzić? Nikt. Oprócz mnie czekali rodzice z niemowlakami, starszy Pan o kulach (ledwo chodził), inne ciężarne... Każdy siedzi i czeka na swoją kolej... Też bym chciała żyć w takim idealnym świecie ![]() W supermarketach to się jeszcze wpychają przede mną w aptekach też zawsze stoję. Każdy ciążę widzi na kilometr. No nie wiem. Jakoś nie doświadczam tego cudownego stanu pierwszeństwa wszędzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie bo ciężko rozróżnić ciążę od tłuszczu więc nigdy nie oczekuje pierwszeństwa bo wiem ze nie widać ale w Twoim przypadku to fakt ludzie są straszni. Zupełnie znieczuleni na takie sprawy
|
|
#4959 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wanda to ładne imie. Jak byście zdrabniali? Cytat:
Ale ostatnio w Polsce bylam w gabinecie gdzie sa jednorazowe kapcie i spodniczki i na pewno tam wrócę, bo i lekarz i gabinet zrobily na mnie bardzo dobre wrażenie 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
grzecznie podziękowałam bo i tak za chwilę wchodzilam do gabinetu, a okazalo sie ze dziewczyna z terminem na 9 czerwiec Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
lady to straszne chamstwo tam masz wszędzie... po mnie jeszcze aż tak bardzo nie widać, więc się nie wychylam, ale miło by było, jakby ktoś pomyślał. Smutne, że ludzie są tacy beznadziejni...
|
|
|
|
#4963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby teraz spotkaly Cie same dobre rzeczy 😘Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4964 |
|
Raczkowanie
|
Ladyroses - dzięki
![]() Odnośnie tych kolejek to mnie tez jeszcze nikt nie przepuścił nigdzie, ale obcy ludzie moga jeszcze nie zauważyć mojego brzucha.. Zobaczymy co będzie dalej, ale na nic szczególnego nie liczę😋 Przypomniała mi sie sytuacja jak wiele lat temu stałam w kolejce przy kasie w Tesco z koleżankami i kasjerka zawołała do jednej z mojej koleżanek: „ Pani jest w ciąży tak ?? To proszę bez kolejki !!! „. A ona w ciąży nie była tylko po prostu była „pulchniejsza”. Kiepska sytuacja wyszła :/ a tej koleżance było tak strasznie głupio :/ Niby trochę śmieszne, ale nie chciałabym być w jej skórze :/ |
|
|
|
#4965 |
|
Zadomowienie
|
Ogarnęłam 150 postów!
Pacia wiedziałam że będzie dziewuszka! Gratulacje Goldika oby Cię szybko wypuścili i żeby to już się nie powtórzyło. Wymęczą Cię te krwawienia/plamienia Misiol gratki za udaną wizytę Więcej nie pamiętam bo za dużo naprodukowałyście! Ja byłam dziś w mieście wojewódzkim Miałam wizytę u diabetologa/endo na razie wszystko ok. Zahaczyliśmy o tesco ale straszna bieda! Miałam nadzieję że jednak trochę ciuszków będzie. Wzięłam jeden pięciopak bodziaków i jeden komplet pajac, body, spodenki, czapeczka, śliniaczek. Szkoda że był tylko jeden bo fajny. I na spontanie pojechaliśmy obejrzeć wózki. Z górnej półki nic nie mieli. A to raczej największy sklep w mieście. Oblukałam tego baby joggera, tfk twinner twist i abc design zoom. Chyba między tymi dwoma pierwszymi wybiore bo za 3tyś mogę je wyrwać. Trochę mi się humor poprawił może nie będę musiała nosić dzieci na rękach |
|
|
|
#4966 |
|
Raczkowanie
|
A co do wyboru imienia to nie sugerujcie sie nikim tylko dajcie takie, jakie Wam odpowiada !! Wszystkim nigdy sie nie dogodzi !! Musi odpowiadać mi i mojemu mężowi i koniec
Chyba, ze sama chce sie kogoś poradzić, to wtedy pytam, ale pozostałe komentarze to mnie nie interesują ! Wczoraj akurat babcia mnie pytała o imie i jak usłyszała, ze dziewczynka będzie Łucja, to już po jej minie widziałam, ze jej nie pasuje. A dla chłopca prawdopodobnie Emil. Oczywiście tez jej nie odpowiada 😋 i to nie pierwsza osoba, która negatywnie reaguje..
|
|
|
|
#4967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz jakieś przeczucia? Jak dołączysz do Facebooka to wstaw zdjęcie brzuszka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Przejrzalam wczoraj ciuszki po corci. I nie wiem, czy jest wiecej, bo byl taki maly kartonik. Przynajmniej bede miala pole do popisu w sklepach, jak nic więcej na ten wiek nie znajde 😁 Alez te ubranka sa malenkie, trudno mi uwierzyć, ze dla mnie Pola nadal jest najmniejszym kurczaczkiem na swiecie 😉 Codziennie jej gadam, jak ją uwielbiam, ciekawe co z niej wyrosnie 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
Zostało 25 postów i idziemy na nowy wątek
![]() Dobijać posty! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4970 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja babcia zaakceptowala Michalinę
Pytała czy juz znamy pleć i jej powiedziałam ze prawdopodobnie dziewczynka i będzie Michalina a moja babcia po chwili namysłu "ok, może być...w bliższej i dalszej rodzinie nie ma Michaliny" ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4971 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nikt nie komentował źle, że Nadia im się nie podoba. Wszyscy zaakceptowali
jestem z nich dumna haha.. Ale ja też nie komentuję cudzych wyborów imion, nawet jak mi się nie podobają. To niegrzeczne tak komuś coś narzucać, skoro decyzja należy tylko i wyłącznie do rodziców dziecka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4972 |
|
Zakorzenienie
|
U nas Kuba nie podoba się mojemu tacie. Sugerował Aleksandra, ale nam się podoba Kuba i będzie
![]() Łucja też ładnie dałabym tak córce. Zuzanna jednak była pierwsza w kolejce.Bella jadę na Polna. Mam już tam debiut zaliczony i nie mogę się do niczego przyczepić a Ty? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie zdania są podzielone, ale większości osób w rodzinie się imię nie podoba, a wśród znajomych większości się podoba. Nie dogodzisz
![]() Dziś moja babcia wyraziła niechęć dla tego imienia. No trudno
|
|
|
|
#4974 |
|
Zadomowienie
|
Zawiecha piękny ten kosz
|
|
|
|
#4975 |
|
Zadomowienie
|
U nas od początku było wiadomo, że pierworodny to Rafał, jego brat byłby Artur, bo to były typy TZta jeszcze sprzed ciąży. U mnie teściowa zwróciła uwagę, że nie ma świętej Adrianny, ale nie pasowało mi wymienienie na Alicję i gdy mówimy o drugim dziecku, to mówimy o Adusi
![]() A do znających Jezycjade - w marcu wychodzi kolejna część Siostrzenica TZ to Iga, więc u nas Igi i Idy odpadają. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4976 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeżyłam zawał na UP. Wszystko w porządku ale Kazio ma wargi sromowe
także Lady proszę o zmianę płci w pierwszym poście. Imienia jeszcze nie mamy. Mi się kilka podoba ale nic nie odpowiada TŻ. Dobrze że ciuszki kupowałam neutralne ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Aha, mała wazy 350 g.
|
|
#4977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4980 |
|
Zadomowienie
|
Zawiecha, jaka niespodzianka na zakończenie wątku
![]() Kazimiera też może być ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.

choć ciągle czuje się ciężko. 

i to nie pierwsza osoba, która negatywnie reaguje..
masz jakieś przeczucia? 

także Lady proszę o zmianę płci w pierwszym poście. Imienia jeszcze nie mamy. Mi się kilka podoba ale nic nie odpowiada TŻ. Dobrze że ciuszki kupowałam neutralne