Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-08, 19:22   #4951
Feliska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
Cześć moze mnie pamiętacie. Nasza historie. Mamy chora Wiktorię. Juz dawno się nie udzielałam, z grupy na fb odeszłam. Mielibyśmy teraz Antosia.. jestem pare dni po terminacji. Decyzja była cholernie trudna i bolesna. Nie możemy się z tym pogodzić. Jednak nie przyszłam tutaj aie żalić a życzyć każdej z was zdrowych dzieciątek i bezproblemowej ciąży. Oby żadna z was nie musiała przezywać tego co my i mógł cieszyć się z ciąży. Trzymajcie się czerwcowki !!!
Kochana ja też Cię pamiętam i bardzo mi przykro, że tak się u Was poskładało... Trzymam ogromne kciuki, żeby szczęście się do Was uśmiechnęło jeszcze

Cytat:
Napisane przez neesanek Pokaż wiadomość
Ubranie na wyjście do gina:
- nie można ubierać rajtek bo jak przejść boso na fotel?
- z drugiej strony lepsza tunika lub sukienka bo głupio świecić tyłkiem podczas przechodzenia na fotel
- ubranie nie może być za ciężkie bo za dużo doda na wadze
- trzeba mieć łatwo zdejnowany sweter lub szerokie rękawy żeby zmierzyć ciśnienie
I jak tu się ubrać?

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Też nie podobało mi się "Łonda" ale z racji, że to imię nie występuje w angielskim to zawsze można poprawiać, że czyta się Wanda lub wmawiać, że to Wendy jak z Piotrusia Pana.
opis ubrania u gina w punkt!

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

O Boże, oszalałam http://allegro.pl/elegant-komplet-li...463226#thumb/6
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 19:24   #4952
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć moze mnie pamiętacie. Nasza historie. Mamy chora Wiktorię. Juz dawno się nie udzielałam, z grupy na fb odeszłam. Mielibyśmy teraz Antosia.. jestem pare dni po terminacji. Decyzja była cholernie trudna i bolesna. Nie możemy się z tym pogodzić. Jednak nie przyszłam tutaj aie żalić a życzyć każdej z was zdrowych dzieciątek i bezproblemowej ciąży. Oby żadna z was nie musiała przezywać tego co my i mógł cieszyć się z ciąży. Trzymajcie się czerwcowki !!!
Jasne ze pamietamy, nawet ostatnio pisalysmy o Tobie
Bardzo mi przykro ze znow Was to spotkalo. To na pewno byla Wasza najtrudniejsza decyzja
Zadne slowa nie beda teraz dobre. Trzymam za Was kciuki

Cytat:
Napisane przez misiol Pokaż wiadomość
U nas po wizycie - wszystkie pomiary, serce ok. Dalej "chyba chłopak". Coś tam wiedzieliśmy dziś, ale leżał kręgosłupem ulozony w naszą stronę i nie zaprezentował się idealnie

Ladyroses wpiszesz mi następną wizytę 1.03?
Prawdopodobnie wtedy zacznę już zakupy, oby wtedy się ziomek pokazał, bo jeżeli to wstydliwa panienka, to będzie leżeć w chłopięcych ciuszkach
Najwazniejsze ze wszystko w porzadku

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość
Lady - mozesz mi wpisac imie dla coreczki, bo tak do niej mowimy i sie przyzwyczajamy Bedzie Ida

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Bardzo ladne imie
Mi jeszcze bardzo sie Iga podoba

Ale mam ciezkie popoludnie. Po pracy pojechalismy do moich rodzicow na obiad a potem na kawe i paczka. Zjadlam obiad i jakies 20 minut pozniej strasznie mnie wzdelo, brzuch zaczal mnie bolec. Maz wypil kawe i zjadl paczka, a ja zdazylam byc 3x w toalecie (bez efektow), mialam mega skurcze jelit, do tego doszly mdlosci. Dojechalismy do domu to od razu polecialam do lazienki. Dreszcze, zimne poty, mdlosci, bol brzucha, w toalecie nic. Polozylam sie i tak leze do teraz, co chwile mi jezdzi ale przeczyscic nie chce. Chyba cos mi zaszkodzilo.
A taka ochote jeszcze na paczka mialam
Dobrze ze corka zasnela w samochodzie to moge bezkarnie lezec.
Nie powiem, troche mi sie nudzi

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 19:28   #4953
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Ale mam ciezkie popoludnie. Po pracy pojechalismy do moich rodzicow na obiad a potem na kawe i paczka. Zjadlam obiad i jakies 20 minut pozniej strasznie mnie wzdelo, brzuch zaczal mnie bolec. Maz wypil kawe i zjadl paczka, a ja zdazylam byc 3x w toalecie (bez efektow), mialam mega skurcze jelit, do tego doszly mdlosci. Dojechalismy do domu to od razu polecialam do lazienki. Dreszcze, zimne poty, mdlosci, bol brzucha, w toalecie nic. Polozylam sie i tak leze do teraz, co chwile mi jezdzi ale przeczyscic nie chce. Chyba cos mi zaszkodzilo.
A taka ochote jeszcze na paczka mialam
Dobrze ze corka zasnela w samochodzie to moge bezkarnie lezec.
Nie powiem, troche mi sie nudzi
Też po paczkach miałam to samo, mega mnie wydelo I rozbolal brzuch ale ostatecznie wizyta w toalecie zakończyła się sukcesem 😀 choć ciągle czuje się ciężko.

Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
Czułam, że nie powinnam tego otwierać 😀 boskie 😍😍😍😍😍😍

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 19:30   #4954
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość
Też po paczkach miałam to samo, mega mnie wydelo I rozbolal brzuch ale ostatecznie wizyta w toalecie zakończyła się sukcesem choć ciągle czuje się ciężko.

Czułam, że nie powinnam tego otwierać boskie

Tylko ze ja zjadlam dzis jednego kolo 11.00. Ekscesy zaczely sie kolo 16.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 19:49   #4955
Natus276
Zakorzenienie

A no to ciężko zwalac akurat na tego paczka

6.09.2014 -
Stary 2018-02-08, 19:51   #4956
Bella__88
Raczkowanie

asiaczek87 - jak dobrze usłyszeć, ze ktos z Poznania Wiesz już moze w jakim szpitalu bedziesz rodzic ?

Co do ubioru na wizytach u giną, to ja raczej na boso nie przechodzę z przebierany na fotel- zawsze mam skarpetki i lubię miec tunikę albo sukienkę albo chociaż jakas dłuższa bluzkę, żeby z taka całkiem gola pupa nie paradować 😋 a kawałek mam do przejścia :/ trochę krępujące :/

Dzisiejszy dzień spędziłam cały na kanapie przez mdłości 🙁🙁

Czy moge dołączyć do Was na FB? 🙂
Bella__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 20:07   #4957
ladyroses
Zakorzenienie

Bella możesz, musisz napisać do Agnessy na priv.

Jestem na takiej ciążowej grupie na Facebooku i właśnie czytam post o tym, że dziewczyny w ciąży wszędzie wpuszczaja w kolejce w laboratorium, w biedronce, że same je Pani z recepcji wołają albo kasjerki

To ja chyba w innym świecie żyję. Dziś byłam w tym labku i w pewnym momencie musiałem wstać z krzesła bo mnie skurcz złapał i chodziłam sobie trochę... Jak byk widać że jestem w ciąży, myślicie że ktokolwiek coś powiedział, zareagował jakoś że mam bez kolejki wchodzić? Nikt.

Oprócz mnie czekali rodzice z niemowlakami, starszy Pan o kulach (ledwo chodził), inne ciężarne... Każdy siedzi i czeka na swoją kolej...

Też bym chciała żyć w takim idealnym świecie

W supermarketach to się jeszcze wpychają przede mną w aptekach też zawsze stoję. Każdy ciążę widzi na kilometr. No nie wiem.

Jakoś nie doświadczam tego cudownego stanu pierwszeństwa wszędzie

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 20:13   #4958
Natus276
Zakorzenienie

U mnie bo ciężko rozróżnić ciążę od tłuszczu więc nigdy nie oczekuje pierwszeństwa bo wiem ze nie widać ale w Twoim przypadku to fakt ludzie są straszni. Zupełnie znieczuleni na takie sprawy

6.09.2014 -
Stary 2018-02-08, 20:15   #4959
frik frik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neesanek Pokaż wiadomość
My prawdopodobnie będziemy mieli Wandę. Rodzina strasznie oponuje i proszą nas o zmianę decyzji. Myślałam też nad Kaliną lub Różą.
Zastanawiam sie co robic w przypadku, gdy rodzina sie krzywi na imie. Ja skreślilam Helenke przez moja mame "bo teściowa" :/ w sumie tez wole zeby rodzicom sie podobalo..
Wanda to ładne imie. Jak byście zdrabniali?
Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie z ciekawości- jak idziecie do swojego gina na wizytę, wiadomo dzień dobry, co słychać itp. Potem idziecie się rozebrać i wchodzicie na fotel to... idziecie tą drogę w skarpetkach, boso czy w butach?

Bo ja zawsze na wizytę chodzę w sukienkach i rajstopach, więc biorę ze sobą skarpetki i zakładam po rozebraniu się żeby boso nie chodzić

Nie wiem czy można wchodzić na fotel w butach czy nie? Ale zawsze jak chodziłam do jakiegokolwiek gina to buty sciągałam

Ja tez zawsze mam skarpetki. I zawsze albo tunika, spodniczka, sukienka. W butach jakos tego nie widzę.
Ale ostatnio w Polsce bylam w gabinecie gdzie sa jednorazowe kapcie i spodniczki i na pewno tam wrócę, bo i lekarz i gabinet zrobily na mnie bardzo dobre wrażenie 😊

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość
Lady - mozesz mi wpisac imie dla coreczki, bo tak do niej mowimy i sie przyzwyczajamy Bedzie Ida

Ida ślicznie, bylo na mojej liscie razem z Iga i Inga ale tz oczywiście Nieee...

frik frik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 20:16   #4960
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Bella możesz, musisz napisać do Agnessy na priv.

Jestem na takiej ciążowej grupie na Facebooku i właśnie czytam post o tym, że dziewczyny w ciąży wszędzie wpuszczaja w kolejce w laboratorium, w biedronce, że same je Pani z recepcji wołają albo kasjerki

To ja chyba w innym świecie żyję. Dziś byłam w tym labku i w pewnym momencie musiałem wstać z krzesła bo mnie skurcz złapał i chodziłam sobie trochę... Jak byk widać że jestem w ciąży, myślicie że ktokolwiek coś powiedział, zareagował jakoś że mam bez kolejki wchodzić? Nikt.

Oprócz mnie czekali rodzice z niemowlakami, starszy Pan o kulach (ledwo chodził), inne ciężarne... Każdy siedzi i czeka na swoją kolej...

Też bym chciała żyć w takim idealnym świecie

W supermarketach to się jeszcze wpychają przede mną w aptekach też zawsze stoję. Każdy ciążę widzi na kilometr. No nie wiem.

Jakoś nie doświadczam tego cudownego stanu pierwszeństwa wszędzie

Lady mi wczoraj w labku chciała ustąpić miejsca dziewczyna w ciąży grzecznie podziękowałam bo i tak za chwilę wchodzilam do gabinetu, a okazalo sie ze dziewczyna z terminem na 9 czerwiec

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-02-08, 20:17   #4961
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość
Lady mi wczoraj w labku chciała ustąpić miejsca dziewczyna w ciąży grzecznie podziękowałam bo i tak za chwilę wchodzilam do gabinetu, a okazalo sie ze dziewczyna z terminem na 9 czerwiec

No właśnie, najprędzej jeszcze inna ciężarna przepuści...

Stary 2018-02-08, 20:23   #4962
Feliska
Zakorzenienie

lady to straszne chamstwo tam masz wszędzie... po mnie jeszcze aż tak bardzo nie widać, więc się nie wychylam, ale miło by było, jakby ktoś pomyślał. Smutne, że ludzie są tacy beznadziejni...
Stary 2018-02-08, 20:29   #4963
frik frik
Zadomowienie

Cytat:
Pamiętam 😘 Wszystkiego dobrego dla Ciebie! Na pewno jest Ci okropnie ciężko Oby teraz spotkaly Cie same dobre rzeczy 😘

Stary 2018-02-08, 20:30   #4964
Bella__88
Raczkowanie

Ladyroses - dzięki

Odnośnie tych kolejek to mnie tez jeszcze nikt nie przepuścił nigdzie, ale obcy ludzie moga jeszcze nie zauważyć mojego brzucha.. Zobaczymy co będzie dalej, ale na nic szczególnego nie liczę😋 Przypomniała mi sie sytuacja jak wiele lat temu stałam w kolejce przy kasie w Tesco z koleżankami i kasjerka zawołała do jednej z mojej koleżanek: „ Pani jest w ciąży tak ?? To proszę bez kolejki !!! „. A ona w ciąży nie była tylko po prostu była „pulchniejsza”. Kiepska sytuacja wyszła :/ a tej koleżance było tak strasznie głupio :/ Niby trochę śmieszne, ale nie chciałabym być w jej skórze :/
Stary 2018-02-08, 20:30   #4965
Olanzapinka
Zadomowienie

Ogarnęłam 150 postów!

Pacia wiedziałam że będzie dziewuszka! Gratulacje

Goldika oby Cię szybko wypuścili i żeby to już się nie powtórzyło. Wymęczą Cię te krwawienia/plamienia

Misiol gratki za udaną wizytę

Więcej nie pamiętam bo za dużo naprodukowałyście!

Ja byłam dziś w mieście wojewódzkim Miałam wizytę u diabetologa/endo na razie wszystko ok.

Zahaczyliśmy o tesco ale straszna bieda! Miałam nadzieję że jednak trochę ciuszków będzie. Wzięłam jeden pięciopak bodziaków i jeden komplet pajac, body, spodenki, czapeczka, śliniaczek. Szkoda że był tylko jeden bo fajny.

I na spontanie pojechaliśmy obejrzeć wózki. Z górnej półki nic nie mieli. A to raczej największy sklep w mieście. Oblukałam tego baby joggera, tfk twinner twist i abc design zoom.
Chyba między tymi dwoma pierwszymi wybiore bo za 3tyś mogę je wyrwać. Trochę mi się humor poprawił może nie będę musiała nosić dzieci na rękach
Olanzapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 20:37   #4966
Bella__88
Raczkowanie

A co do wyboru imienia to nie sugerujcie sie nikim tylko dajcie takie, jakie Wam odpowiada !! Wszystkim nigdy sie nie dogodzi !! Musi odpowiadać mi i mojemu mężowi i koniec Chyba, ze sama chce sie kogoś poradzić, to wtedy pytam, ale pozostałe komentarze to mnie nie interesują ! Wczoraj akurat babcia mnie pytała o imie i jak usłyszała, ze dziewczynka będzie Łucja, to już po jej minie widziałam, ze jej nie pasuje. A dla chłopca prawdopodobnie Emil. Oczywiście tez jej nie odpowiada 😋 i to nie pierwsza osoba, która negatywnie reaguje..
Stary 2018-02-08, 20:41   #4967
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bella__88 Pokaż wiadomość
A co do wyboru imienia to nie sugerujcie sie nikim tylko dajcie takie, jakie Wam odpowiada !! Wszystkim nigdy sie nie dogodzi !! Musi odpowiadać mi i mojemu mężowi i koniec Chyba, ze sama chce sie kogoś poradzić, to wtedy pytam, ale pozostałe komentarze to mnie nie interesują ! Wczoraj akurat babcia mnie pytała o imie i jak usłyszała, ze dziewczynka będzie Łucja, to już po jej minie widziałam, ze jej nie pasuje. A dla chłopca prawdopodobnie Emil. Oczywiście tez jej nie odpowiada i to nie pierwsza osoba, która negatywnie reaguje..
Bella a kiedy Ty wizytujesz, bo Cię nie ma na wizytach? Fajnie że macie imiona wybrane. Zostałaś tylko Ty i Marmoladkazjablka- nie znacie płci masz jakieś przeczucia?

Jak dołączysz do Facebooka to wstaw zdjęcie brzuszka

Stary 2018-02-08, 20:44   #4968
frik frik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bella__88 Pokaż wiadomość
A co do wyboru imienia to nie sugerujcie sie nikim tylko dajcie takie, jakie Wam odpowiada !! Wszystkim nigdy sie nie dogodzi !! Musi odpowiadać mi i mojemu mężowi i koniec Chyba, ze sama chce sie kogoś poradzić, to wtedy pytam, ale pozostałe komentarze to mnie nie interesują ! Wczoraj akurat babcia mnie pytała o imie i jak usłyszała, ze dziewczynka będzie Łucja, to już po jej minie widziałam, ze jej nie pasuje. A dla chłopca prawdopodobnie Emil. Oczywiście tez jej nie odpowiada 😋 i to nie pierwsza osoba, która negatywnie reaguje..
Masz rację. Chociaż tak niemilo, jak babcia mialaby na wnuczke patrzec i myslec z obrzydzeniem o jej imeniu 😂

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Przejrzalam wczoraj ciuszki po corci. I nie wiem, czy jest wiecej, bo byl taki maly kartonik. Przynajmniej bede miala pole do popisu w sklepach, jak nic więcej na ten wiek nie znajde 😁
Alez te ubranka sa malenkie, trudno mi uwierzyć, ze dla mnie Pola nadal jest najmniejszym kurczaczkiem na swiecie 😉 Codziennie jej gadam, jak ją uwielbiam, ciekawe co z niej wyrosnie 😁

Stary 2018-02-08, 20:45   #4969
ladyroses
Zakorzenienie

Zostało 25 postów i idziemy na nowy wątek

Dobijać posty!

Stary 2018-02-08, 20:46   #4970
Guerka
Wtajemniczenie

Moja babcia zaakceptowala Michalinę Pytała czy juz znamy pleć i jej powiedziałam ze prawdopodobnie dziewczynka i będzie Michalina a moja babcia po chwili namysłu "ok, może być...w bliższej i dalszej rodzinie nie ma Michaliny"

Stary 2018-02-08, 20:49   #4971
ladyroses
Zakorzenienie

U mnie nikt nie komentował źle, że Nadia im się nie podoba. Wszyscy zaakceptowali jestem z nich dumna haha..

Ale ja też nie komentuję cudzych wyborów imion, nawet jak mi się nie podobają. To niegrzeczne tak komuś coś narzucać, skoro decyzja należy tylko i wyłącznie do rodziców dziecka

Stary 2018-02-08, 20:55   #4972
asiaczek87
Zakorzenienie

U nas Kuba nie podoba się mojemu tacie. Sugerował Aleksandra, ale nam się podoba Kuba i będzie

Łucja też ładnie dałabym tak córce. Zuzanna jednak była pierwsza w kolejce.

Bella jadę na Polna. Mam już tam debiut zaliczony i nie mogę się do niczego przyczepić a Ty?

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 20:55   #4973
Feliska
Zakorzenienie

U mnie zdania są podzielone, ale większości osób w rodzinie się imię nie podoba, a wśród znajomych większości się podoba. Nie dogodzisz
Dziś moja babcia wyraziła niechęć dla tego imienia. No trudno
Stary 2018-02-08, 20:59   #4974
Olanzapinka
Zadomowienie

Zawiecha piękny ten kosz
Olanzapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 21:00   #4975
agugus90
Zadomowienie

U nas od początku było wiadomo, że pierworodny to Rafał, jego brat byłby Artur, bo to były typy TZta jeszcze sprzed ciąży. U mnie teściowa zwróciła uwagę, że nie ma świętej Adrianny, ale nie pasowało mi wymienienie na Alicję i gdy mówimy o drugim dziecku, to mówimy o Adusi

A do znających Jezycjade - w marcu wychodzi kolejna część Siostrzenica TZ to Iga, więc u nas Igi i Idy odpadają.

agugus90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 21:03   #4976
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Przeżyłam zawał na UP. Wszystko w porządku ale Kazio ma wargi sromowe w sumie na ostatnich badaniach nie szło płci zobaczyć i lekarz wypalił że tak uparta może być tylko kobieta. A potem mówi 'No mówiłem że kobieta' także Lady proszę o zmianę płci w pierwszym poście. Imienia jeszcze nie mamy. Mi się kilka podoba ale nic nie odpowiada TŻ. Dobrze że ciuszki kupowałam neutralne

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Aha, mała wazy 350 g.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 21:04   #4977
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Przeżyłam zawał na UP. Wszystko w porządku ale Kazio ma wargi sromowe w sumie na ostatnich badaniach nie szło płci zobaczyć i lekarz wypalił że tak uparta może być tylko kobieta. A potem mówi 'No mówiłem że kobieta' także Lady proszę o zmianę płci w pierwszym poście. Imienia jeszcze nie mamy. Mi się kilka podoba ale nic nie odpowiada TŻ. Dobrze że ciuszki kupowałam neutralne

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Aha, mała wazy 350 g.
Hahaha 😂 też się czasem zastanawiam co zrobię jak by się okazało, że Stasiek stanie się dziewczynka 😀 oby nie bo ciuszki typowo pod chłopca.

6.09.2014 -
Stary 2018-02-08, 21:06   #4978
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość

Aha, mała wazy 350 g.
Ale numer!

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 21:08   #4979
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
U mnie zdania są podzielone, ale większości osób w rodzinie się imię nie podoba, a wśród znajomych większości się podoba. Nie dogodzisz
Dziś moja babcia wyraziła niechęć dla tego imienia. No trudno
Przecież Nikodem to bardzo fajne imię! Ahh nie dogodzisz

Stary 2018-02-08, 21:08   #4980
agugus90
Zadomowienie

Zawiecha, jaka niespodzianka na zakończenie wątku
Kazimiera też może być

agugus90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości