|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
Pozwól sobie na jakieś deserki: lody, ciastka owsiane, może popcorn do filmu? Jedz orzechy- są bardzo zdrowe, a kaloryczne.
![]() |
#3452 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U(ale nie weim czy za dużo nie zjadłam) Sn(wracamy do różnowrodności ![]() ![]() 2Sn. ![]() - kawa italiandelight z mlekiem i likierem amaretto Ob. kotlet sojowy z sosem grzybowym, ryż surówki (połowa porcji całej z Green waya) D: lody ![]() P: precel, obwarzanek, 10 pomidorków koktajlowych, precelek K: 75g grahamka, pół z sieją wędzoną, 2 pół z serkiem homo nat, 15g zarodkóa, 20g BF z 120g jog owoce leśne z kawałkami tych owoców 1,5 % tłuszczu, jabłko, łyżeczka masła migdałowego okło 2900 ślicznie prosze o ocenke ![]()
![]() |
#3453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na ocenianiu się nie znam, zapytam tylko - ruch był, czy dziś spokojnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3454 |
Rozeznanie
|
P.
Śniadanie: Trzy połówki grahamki: jedna z masłem, pasztetem i ogórkiem kiszonym, druga z masłem, szynką i pomidorem, trzecia z bryndzą i pomidorem Jogobella brzoskwiniowa Nektarynka II śniadanie: Homo naturalny z bananem i orzechami 4 Petitki Lu Go III śniadanie: Czereśnie KBW Obiad: Trzy roladki z szynki prosciutto z mozzarellą Cztery ruloniki cannelloni z mięskiem kaczki, szparagami i ricottą Sporo sałaty z oliwą z oliwek Parę pomidorków koktajlowych Deser: Panna cotta z sosikiem malinowym Kawa z mlekiem Kolacja: Kawałek smażonej rybki zjedzony z majonezem i zagryziony kromką chleba Sałata jak na obiad Trochę czereśni
#3455 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3456 |
Raczkowanie
|
przepraszam, bo moze nie powinnam tego pisac w tym watku ale mam pytanie
czy moge przejsc z 1200 na 1500? tak od razu? bo czuje ze 1200 to za juz malo...
![]() |
#3457 |
Rozeznanie
|
Tak i zrób to jak najszybciej. W pierwszych dniach przejściach możesz dołożyć troszkę więcej ruchu, żeby organizm przestawił się na inne obroty. Później go ogranicz- i znów dołóż 200 kcal.
#3458 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3460 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3461 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3462 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wiesz teraz zaczelam prace w markecie i caly czas biegam z wozkiem. chociaz z tego co wiem to chca mnie posadzic na kasie ![]() no ale na pewno caly dzien tam nie bede siedziala gora 3-4 godziny a reszta na sklepie i dokladanie towaru... dzisiaj rano bylam taka glodna ze zjadlam chyba z 1500 kcal na sniadanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3463 |
Raczkowanie
|
Witam na wstępie, bom nowa
![]() a że zależy mi w końcu na jakiejś opinii osób co znają się na temacie, więc piszę - licząc na poradę. Ech, chcę wyjść z wiecznego liczenia kalorii ![]() U (ale przy wychodzeniu z diety) Dziś: 8:45 - 4 łyżki jogurtu naturalnego, 4 łyżki otrębów ze śliwką, 3 łyżki musli fruit crunchy, 3 łyżki płatków pszennych fitness. Do tego wkrojone: 3 truskawki, ćwiartka jabłka, suszona śliwka. (jak jest to i grejpfrut dodam). - jabłko (lub kromka pełnoziarnistego chleba z sałatą, serem, szynką, ogórkiem, pomidorem. Pod to serek kanapkowy. Podczas roku szkolnego, zamiast jabłka jest ta kromka, często z chleba razowego ze śliwką) 10:15 - bułka cebulowa ze sporym plasterkiem twarożku półtłustego, sałata, pomidor, ogórek kiszony, plasterek szynki i sera, do posypania bączki z cebulki. 12 - 4 łyżki musli fruit crunchy, ok. 100ml mleka sojowego. (do tej pory płatki często zostawiałam na kolację, ale warto w wieczornych godzinach zjeść chyba coś innego? A że mam te płatki i mleczko, to wsadziłam je tym razem tutaj ![]() [to planuję zjeść] - ok 250 ml zupy zabielanej (dziś zupa, ale częściej mam tzw. drugie danie) (w garnku: brokułu, ziemniaki, cebula i główny składnik, którego nazwy nie mogę sobie przypomnieć xD W każdym razie w zupie wygląda jak pokrojony ziemniak, tylko smak ma słodkawy, a jego długie zielone liście zostały skrojone do zupy :P) - BIG Milk* (dzisiaj go nie będzie, ale często jest i to najczęściej ten lód ![]() - 2 kromki pełnoziarniste z twarogiem, sałata, ogórek, pomidor, plasterek szynki, sera - potem jeszcze może brokuła + przez cały dzień ok. 1,5/2l wody z alg morskich (w litrowym słoiczku 2 łyżki płaskie cukru), jak brakuje to mineralka. hmm, pewno nie będzie jeszcze tak późno, więc jak będę czuła głód to znowu jakieś powyższe kanapki lub może lepiej coś z jogurtem naturalnym lub coś z twarożku? Albo może jeszcze zupka (rozłożona na 150 ml? (obiad + "omawiana godzina") Yhh, nadal chyba będzie mało? W sumie teraz dopiero widzę, że wcześniej faktycznie jadłam mało, z takiego własnego obliczenia nieraz było w granicach 700 kcal :\, teraz powinnam jeść już z 1300 kcal. Jednak chyba trudno mi do tego dobić, a może ja coś źle liczę? Za tydzień jadę z ciocią na 2 tygodniowe wakacje, jak mnie wczoraj zobaczyła, to powiedziała, że wyglądam "niekorzystnie" i mnie przypilnuje na tych wakacjach. Niezbyt mnie to cieszy, bo wolałabym powoli zwiększać kcal, a nie wiem co mi tam będzie kazała jeść - będzie niezła liczba rodzinki, więc kręcić nosem tez będzie nie wypadało -__-' Boję się nagłego skoku wagi - nie chcę przytyć (jak już to max 3 kg), też nie mam zamiaru schudnąć już więcej ani 0,5 kg. - codziennie ćwiczenia w domu na mięśnie xD Mieszkam na 8 piętrze, nie korzystam dla kondycji z windy, więc w popylam czasem 3 razy na górne piętro ![]() A jak z dzisiejszym menu, co doradzicie, jak ocenicie? Już zaczyna mnie męczyć to liczenie kcal, chcę w końcu normalnie jeść, ale teraz chyba objętościowo więcej nie dam rady, wiec lepiej skupić się na kaloryczności. Proszę o radę i przepraszam z góry a objętość posta xD Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3464 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3465 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() wiem,ze teraz malo osob do oceniania bedzie bo Iza na wakacjach ale moze ktos sie pokusi ![]() R (weekendowe wiec poprawka mala) S koktajl z owocow mrozonych+blonnik+otreby+ bialko+mleko sojowe lunch 2jajka na twardo z 3 kromkami pieczywa typu wasa i lyzka majonezu superlight, serek homo 0% 150g z blonnikiem i slodzikiem podwiecz cappuccino obiad 2 gotowane udka z kurczaka i szparagi kol nie mam jeszcze planow, koktajl jak na sniadanie chyba ale bez otrebow
#3466 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3467 |
Zakorzenienie
|
Cześć Wam, mozna przyłączyć się do wątku?
Odchudzanie, dziś skonsumowane: 10:00 płatki fitness z mlekiem, 2 kromki pieczywa z otrębami i wędliną, 2 rzodkiewki. 13:30 jogurt light, batonik fitness i szklanka soki pomarańczowego. |
![]() ![]() |
![]() |
#3468 |
Wtajemniczenie
|
Należy wklejac całe jadłospisy, a nie tylko dwa posiłki.
#3469 | ||||
Raczkowanie
|
Um, dzięki za rady smaku6malin (btw. fajny nick
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja już po zupce i... czas na spacerek ![]() Pozdrówka |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3470 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pozdrawiam. ![]()
![]() |
#3471 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Majonez sprawdze potem i napisze ale ma chyba tylko 5 g tluszczu na 100 g co w porownaniu ze zwyklym jest super wynikiem ![]()
![]() |
#3472 | |
Wtajemniczenie
|
smak6malin dziekuje za ocene
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3473 |
Zakorzenienie
|
smak6malin jeżeli chodzi o light to najczęściej kosztem zmniejszenia tłuszczu jest więcej węgli...
#3474 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ogólnie kształt sylwetki ok. Niestety na ostatniej prostej bardzo schudłam na ramionach (w tym w biuście -__-') i buzi, przez co wiecznie mam gadanine wśród krewnych -___-' No ale na razie jedynym pomysłem są ćwiczenia na górną partię ciała aby przybyło tam nieco masy ^__^' (nigdzie indziej tego przybytku nie potrzebuję ![]() Ych, no. To jestem przyszykowana, więc ruszam w świat poki słonko swieci xD Pozdrówka^^ |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3475 |
Rozeznanie
|
A ja mam jedno pytanie, które mnie od dawna nurtuje, a nie wiem gdzie spytac. Nerkowce to NNTK i do wieśniaczka na kolacje mogę zjeść. Ale te prażone i solone? Bo wszędzi widze tylko takie i już sama nie wiem czy znajde zwykłe bez prażenia i solenia..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3476 |
Zakorzenienie
|
w dużych supermarketach jak carrefour czy auchan są na wage sprzedawane nie solone nie prażone
![]()
#3477 |
Rozeznanie
|
No to szkoda, bo do takich dostepu nie mam. Jedynie Intermarche i Lidl.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3478 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3479 |
Rozeznanie
|
P.
Śniadanie: Trzy kromki chleba: jedna z masłem, szynką, żółtym serem i pomidorem, dwie z pasztetem i ogórkiem kiszonym Danio Intenso kokosowy Banan II śniadanie: Rogalik z twarożkiem i miodem Czereśnie Obiad: Zupa-krem brokułowa z groszkiem ptysiowym Cztery ruloniki cannelloni z ricottą, mięsem kaczki i szparagami Sałata z oliwą oliwek Deser: Miseczka lodów o smaku orzeszków macademia z takimiż orzeszkami Kawa z mlekiem Podwieczorek: Dwa zapiekane tosty z masełkiem, serem, ketchupem KBW Czereśnie Kolacja zaplanowana: Pancakes z truskawkami :P
#3480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak, dołączam się do pytania, to ciekawe jest ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.