Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-09, 16:23   #3631
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

My kupujemy takie łóżeczko 2w1 + materac lateksowy. szary4.jpgszary8.jpg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-09, 16:42   #3632
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Wiadomość z ostatniej chwili: zjadłam grochówki (nie linczujcie proszę, wiem, że jest 10:00 ) i dziec się rozszalał. Ale ja go czuję właściwie w jednym miejscu tylko, któraś też tak ma?

(pozaznaczałam sobie postów do odpowiedzi i mi znowu wychodzą elaboraty, wybaczycie )
Właśnie też miałam o to pytać was 😉, mnie caly czas kopie z prawej strony na dole i troszkę na środku ale tylko te dwa miejsca.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-09, 16:49   #3633
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Właśnie też miałam o to pytać was 😉, mnie caly czas kopie z prawej strony na dole i troszkę na środku ale tylko te dwa miejsca.

Mnie na początku kopala tylko z lewej strony na dole.

Teraz jak już podrosla to z prawej, z lewej na środku ostatnio nawet czułam jak się przemieszcza pod ręką.

Stary 2018-02-09, 16:51   #3634
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
My kupujemy takie łóżeczko 2w1 + materac lateksowy. Załącznik 7425491Załącznik 7425496

Śliczne
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-09, 17:10   #3635
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Ja torby nie kupowalam
Moskitiere chyba originalnej nie mam

Wózek drogi,ale solidny

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Mam wiadomości od Princes-w nocy trafila do.szpitala,myslala,ze.wo dy jej odeszły.Na szczęście fałszywy alarm.Dostała zastrzyk.Będzie miała córeczkę.
Pola jak masz z nią kontakt to pozdrów ją i życz powodzenia i dużo siły.
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Norciu, tu masz mój post o wózkach
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post81089881

Stary 2018-02-09, 17:13   #3636
pola25
Zakorzenienie

Pozdrowilam Princes od Was
Stary 2018-02-09, 17:14   #3637
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Norka, Folinka super podsumowanie i cenne rady, na pewno dzięki nim każda z nas znajdzie to co ją interesuje 😃

Stary 2018-02-09, 17:21   #3638
norka93
Wtajemniczenie

Cześć Elu!

Właśnie o fotelikach myślałam z tego względu, że przerabiałyśmy (chociaż myślę, że temat wózków będzie wałkowany do konca) wózki.

3. FOTELIKI
Tutaj temat jest dość ważny, tak myślę, bo chodzi o bezpieczeństwo naszych maluszków w samochodach. I zastanówmy się czy te foteliki z 3w1 są naprawdę tak beznadziejne? Z tego co mi wiadomo, to foteliki w niektórych modelach Kacbru mają wkładkę do fotelika, która zmnieksza krzywiznę kręgosłupa i utwardza podłoże, co do całej reszty, to jeszcze będę się dowiadywać. Nie, ja nie reklamuję, po prostu piszę tyle, co wiem. Tutaj mamy listę fotelików według przeprowadzonych testów m.in. ADAC ---> https://fotelik.info/pl/testy/

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-09, 17:47   #3639
Early Bird
Raczkowanie

Mala Gosia ja inhalacje zazwyczaj robie z dodatkiem kryształków lub kropli mentolowych, a jak nie mam to jakieś zioła. Mój brat ma jakiś taki specjalne urzadzenie do inhalacji i to wytwarza tyle pary, że jak się sztachnęłam to mi mózg oczyściło

My walentynki czasem obchodzimy czasem nie, żalezy od okoliczności

Pozdrowienia i zdrówka dla Princes
Early Bird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-09, 17:52   #3640
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Moje dziecko.jest obecnie w ułożeniu miednicowym.A Wasze?

Jak mi się okropnie spać chce.Czekam.na.koleżanke, kawa stygnie,może pomoże

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Stefcia co u Ciebie???

Na USG było w miednicowym
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-09, 17:53   #3641
folinka
Zadomowienie

Kochane, ja zmykam już na weekend, tzn. spróbuję się powstrzymać, żeby do Was za dużo nie pisać bo robota sama się nie zrobi. Udało mi się porobić zdjęcia ubrań, więc dziś postawiłam sobie cel powystawiać aukcje. Na jutro, uff..., zaplanowałam sprzątanie kuchni od sufitu po podłogi (okna, szafki zewnątrz i wewnątrz). Nie lubię szału porządków na święta, więc tak pomiędzy Bożym Narodzeniem a Wielkanocą akurat będzie ok W nd pół dnia z dziećmi i pół w pracy
Niestety nie dołączę do nowych rozważań wyprawkowych, ale na pewno znajdą się specjalistki Tak myślę, że na weekend można by to zawieszać, bo zwykle w weekend mniej osób pisze.
W ciągu dniu zaczęłam stukać na brudno moją historię wózkową, to może wieczorem jeszcze dokończę i wrzucę.

kate, Naeema, trzymam kciuki za wyniki!

Ooo, ależ Beniowi smakował chyba obiad. Właśnie kilka niezłych kopniaczków dostałam Mamie też smakował - ziemniaczki, kalafior, fasolka, jajko i kwaśne mleko, mmm

Miłego weekendu!
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-09, 17:57   #3642
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia1989bb Pokaż wiadomość
Jej to faktycznie idź sprawdź dla spokoju. A cały twardniejący brzuch tez Ci się zdaża? Ja na prawie każdy wieczór mam twardy, napiety ... myślisz ze to cos niepokojącego? 🤔😕
Miałam podobnie i powiedziałam o tym mojej lekarca a ona od razu dodała magnez od środy zażywam i twardniejącego brzucha juz nie ma
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-09, 18:05   #3643
Elaaaa
Wtajemniczenie

Co do fotelików, powtórzę to co któraś z dziewczyn tutaj pisała kiedyś. Tańsze foteliki tzn z zestawów 3w1 zwykle są tanie ze względu na to, że producent nie płaci za wykonanie testów. Tak więc oszczędza na bezpieczeństwie, nie wiemy jak fotelik zachowa się podczas stłuczki, bo nigdy pod tym kątem nie był sprawdzony, dlatego jest tani.

Ja wychodzę z założenia, że lepiej zaoszczędzić na wózku, a dołożyć do fotelika, ale to oczywiście indywidualna kwestia podejścia.

u nas fotelik z baza isofix, ze względu na brak innej możliwości wpięcia. To jest dodatkowy plusik do bezpieczeństwa
Stary 2018-02-09, 18:25   #3644
MalaGosia88
Zakorzenienie

Co do prowadzenia wątku to już prowadzę sierpniówki, więc dwa naraz to już bym nie ogarnęła na 100 % .
Stary 2018-02-09, 18:35   #3645
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Patrzyłaś używki? Czy koniecznie nowy?

Ja to będę miała pytanie - która z Was się przyzna, że mieszka w Częstochowie lub blisko i bywa tam?
Zastanawiam się nad używką, ale znów mąż pewnie powie że nie. Zresztą myślę, że w cenie używanego Mutsy znajdę nowy, inny, też dobry wózek.

Cytat:
Ja torby nie kupowalam
Moskitiere chyba originalnej nie mam

Wózek drogi,ale solidny

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Mam wiadomości od Princes-w nocy trafila do.szpitala,myslala,ze.wo dy jej odeszły.Na szczęście fałszywy alarm.Dostała zastrzyk.Będzie miała córeczkę.
Właśnie brałam pod uwagę, że wszystkie te gadżety dokupię używane lub z innej firmy, ale nie wiem jak to z kompatybilnością..

Super, że masz wieści od Princess. Mam nadzieję, że wszystko się ustabilizuje i niedługo wróci tutaj! Pozdrów jąod nas!

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Co do fotelików, powtórzę to co któraś z dziewczyn tutaj pisała kiedyś. Tańsze foteliki tzn z zestawów 3w1 zwykle są tanie ze względu na to, że producent nie płaci za wykonanie testów. Tak więc oszczędza na bezpieczeństwie, nie wiemy jak fotelik zachowa się podczas stłuczki, bo nigdy pod tym kątem nie był sprawdzony, dlatego jest tani.

Ja wychodzę z założenia, że lepiej zaoszczędzić na wózku, a dołożyć do fotelika, ale to oczywiście indywidualna kwestia podejścia.

u nas fotelik z baza isofix, ze względu na brak innej możliwości wpięcia. To jest dodatkowy plusik do bezpieczeństwa
Biorąc w ogóle pod uwagę 3w1, to tylko z fotelikami z atestem ADAC, np. MaxiCosi.

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-09, 18:37   #3646
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość

Biorąc w ogóle pod uwagę 3w1, to tylko z fotelikami z atestem ADAC, np. MaxiCosi.
Dokładnie!
Stary 2018-02-09, 19:00   #3647
xXBlankaXx
Zakorzenienie

M. Wymyślił dziś na kolacje pizze...
Nigdy ciasta nie robił, ale stwierdziłam, niech się chłopak bawi
Czarno to widziałam już od momentu jak zobaczyłam drożdże w proszku,zamiast w kostce, no ale niech się bawi...
Długo nie musiałam czekać jak mnie zawołał, abym zobaczyła jego dzieło...
A tam bardzo płynna konsystencja w misce... Ale on twierdzi, że tak ma być 😂. Czeka aż wyrośnie...
W międzyczasie zrobiłam swoją wersję, bo bym z głodu mogła paść..
Jego rośnie już 40min...
Moje 10min haha
Tak dla porównania haha 😂 DSC_0079.JPGDSC_0080.JPG

Stary 2018-02-09, 19:06   #3648
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
M. Wymyślił dziś na kolacje pizze...
Nigdy ciasta nie robił, ale stwierdziłam, niech się chłopak bawi
Czarno to widziałam już od momentu jak zobaczyłam drożdże w proszku,zamiast w kostce, no ale niech się bawi...
Długo nie musiałam czekać jak mnie zawołał, abym zobaczyła jego dzieło...
A tam bardzo płynna konsystencja w misce... Ale on twierdzi, że tak ma być 😂. Czeka aż wyrośnie...
W międzyczasie zrobiłam swoją wersję, bo bym z głodu mogła paść..
Jego rośnie już 40min...
Moje 10min haha
Tak dla porównania haha 😂 Załącznik 7425751Załącznik 7425756

Brawa dla M.

A jak Twój żołądek?
Stary 2018-02-09, 19:11   #3649
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Brawa dla M.

A jak Twój żołądek?
Mój spoko już to po tych paczkach na smalcu.
Brr... Nie dotknę już pączków

Stary 2018-02-09, 19:38   #3650
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:

A smalec dotkniesz?

Ja często robię pizzę i inne potrawy z suchych drożdży i mi się udają

Ja robiłam dziś pizzę gryczano-ryżowo-kukurydzianą i wyszła całkiem dobra jak na takie cuda

Stary 2018-02-09, 19:40   #3651
pola25
Zakorzenienie

Cytat:

Wrzuć zdjęcie pizzy

Siedzimy sami.z synem,TŻ pojechal na stok.
Mnie męczą wzdęcia,za dużo fasolki.
Stary 2018-02-09, 19:41   #3652
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
A smalec dotkniesz?

Ja często robię pizzę i inne potrawy z suchych drożdży i mi się udają

Ja robiłam dziś pizzę gryczano-ryżowo-kukurydzianą i wyszła całkiem dobra jak na takie cuda

Nie przepadam ogólnie za smalcem.
Jedynie jak Tesc zrobi to zjem. A tak to jakoś nie mam ochoty

Ja raz robiłam te cynamonowe bułeczki z drożdży w proszku i upa od tego czasu się do nich uprzedziłam

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-02-09 o 19:47
Stary 2018-02-09, 19:51   #3653
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Norka zapomniałam napisać, ja mam 1h drogi do Częstochowy Planuję jakoś w marcu/kwietniu tam jechaćna zwiady wózkowe

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-09, 19:53   #3654
aniama6
Zadomowienie

Znów dużo do nadrobienia i znów nie pamietam co miałam odpisać. Cieszę się że u Princess stabilnie.
Co do wózków to na pewno będzie któryś tak zwany "miejski", narazie na pierwszym miejscu jest któryś z cybexów, i chyba będzie to priam. A co tam, raz się żuje, wózek też raczej mój pierwszy i ostatni, a wózki to moje hobby. W związku z tym fotelik na pewno też któryś cybex.
A zadam jeszcze takie pytanie do doświadczonych mam, ten pierwszy fotelik to na ile starcza? i ten nastepny to już do końca kariery fotelikowej czy jest jeszcze jakiś przejściowy?
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-09, 20:03   #3655
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Znów dużo do nadrobienia i znów nie pamietam co miałam odpisać. Cieszę się że u Princess stabilnie.
Co do wózków to na pewno będzie któryś tak zwany "miejski", narazie na pierwszym miejscu jest któryś z cybexów, i chyba będzie to priam. A co tam, raz się żuje, wózek też raczej mój pierwszy i ostatni, a wózki to moje hobby. W związku z tym fotelik na pewno też któryś cybex.
A zadam jeszcze takie pytanie do doświadczonych mam, ten pierwszy fotelik to na ile starcza? i ten nastepny to już do końca kariery fotelikowej czy jest jeszcze jakiś przejściowy?
Pierwsze foteliki są z reguły do 13 kg albo do momentu gdy dziecku zaczyna wystawać głowa. My wymieniliśmy go na następny gdy synek miał rok,ale jeszcze się mieścił. Chcieliśmy po prostu coś bardziej"dorosłego" żeby synek więcej widział przez szybę.
Są też foteliki 0-18 kg,9-18, 0-25, 18-35, i być może jakieś inne zakresy,o które nie wiem ogólnie rzecz biorąc im fotelik ma większy zakres wagowy tym jest bardziej uniwersalny i moim zdaniem gorszy,bo nie jest dopasowany do gabarytów dziecka. Dziecię o wadze 10kg ( u mnie to był roczniak) to jeszcze maluszek, a np taki ważący 25 kg to już prawie dorosły człowiek

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Wrzuć zdjęcie pizzy

Siedzimy sami.z synem,TŻ pojechal na stok.
Mnie męczą wzdęcia,za dużo fasolki.
Może poratuj się Espumisanem?

Stary 2018-02-09, 20:37   #3656
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
I kolejny poranek z bólem gardła i zatkanym nosem, herbata z cytryną i miodem już stygnie w ciągu dnia mam chrypkę, bezbolesną i prawie zero kataru. A w nocy i rano dramat... czy to może być od spływających zatok? Ktoś się zna na chorobach zatok, bo ja nigdy nie leczyłam:/
Z tego co wiem, jeśli mioód rozpuszcza się w wrzątku to traci swoje właściwości??
Cytat:
Napisane przez Early Bird Pokaż wiadomość
Pisałyście o zatokach - ja niestety mam je regularnie, najbardziej ratują mnie inhalacje właśnie, czasami nawet dzięki inhalacjom obywa się bez antybiotyków.

Ja mam takie sny, że dejta spokój Ogólnie na spokojnie biorę tę ciążę, ale chyba podświadomość ze mną pogrywa i wychodzi wszystko w poschizowanych snach

W ogóle to od jakiegoś czasu czuję jakieś pukanie w brzuchu, ale wolałam się nie podniecać, że to ruchy dziecka, ale wczoraj tak kopało w jednym miejscu, że mogę potwierdzić że to dzieciaczek Śmieszne uczucie
Cudne uczucie
Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
offtop
Świętujecie jakoś Walentynki? Planujecie coś romantycznego, jakiś drobiazg dla drugiej połówki?

mąż do pracy

Cieszę się , że u Princess w porządku.
pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-09, 20:38   #3657
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Z tego co wiem, jeśli mioód rozpuszcza się w wrzątku to traci swoje właściwości??

Cudne uczucie

mąż do pracy

Cieszę się , że u Princess w porządku.
Zgadza się, rozpuszczam w gorącej nie świeżej herbacie
Stary 2018-02-09, 20:42   #3658
Madzia1989bb
Przyczajenie

ane3ka zobaczymy czy faktycznie po tym magnezję mi przejdzie, wzięłam dzisiaj 1 tabl i zobaczę co będzie dzisiaj ☺️ A z jakiej firmy bierzesz witaminki ? Bardzo często przepisują lekarze Prenatal 🤔
Madzia1989bb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-09, 20:51   #3659
fioletowe okulary
Raczkowanie

A ja mam pytanie odnośnie wózków. Jakiś czas temu w wątku przewijaly się posty W których wspominalyscie o wózkach Bebetto Volcano lub Holland. Co o nich myślicie ?

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Madzia a jaki magnez bierzesz że tylko 1 tabletkę? To suplement czy lek ? Ja mam lek i go się bierze aż 6 tabletek na dzień
Stary 2018-02-09, 20:53   #3660
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Zgadza się, rozpuszczam w gorącej nie świeżej herbacie
uff
pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości