Mamusie marcowe 2018 cz. 8 - porodówka lutowych inwigilantek - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-02-10, 11:55   #121
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 8 - porodówka lutowych inwigilantek

Scarlett dziękuję w imieniu teścia za życzenia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 11:59   #122
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
Ano zleciało
I udanej imprezki urodzinowej

To super

Udanej imprezki i najlepszego dla teścia

Hej
Coraz lepiej sypiam, wychodzę na prosta ze zdrowiem

Dzis TZ odbiera klucze do mieszkania beda malować jeden pokój, ale wybór kolorow juz jemu zostawiłam powiedziałam oczywiście co ja bym preferowała, ale zobaczymy co wymyśli niemniej jednak troche mi smutno ze nie moge w tym uczestniczyć, jakies to takie symboliczne dla mnie

No i w ogóle śniło mi sie ze urodziłam. Ze byłam na wizycie u gin i mnie odesłał do szpitala bo rodzę.. bardzo realistyczny sen, mam nadzieje ze nie proroczy... bo jednak wolałabym rodzic za min 2 tygodnie zeby sie obrobić ze wszystkim na nowym mieszkaniu...

A No i chyba przez ta chorobę poproszę o dodatkowe usg u gin. Juz mam jakies schizy ze wody mi sie sączą albo cos złego sie dzieje a Mały aktywny jak nigdy (choc jego ruchy nie sa inne niz zwykle, tylko cześciej sie rusza)

Nawet nie wiesz jak mnie stresują te samotne wyprawy tż do ikei i do obi stwierdziłam, że bezpieczniej będzie pomalować wszystko na biało, tylko sypialnia będzie niebieska, wybrałam kolor przez internet i się uparłam, że ma kupić konkretnie ten chociaż tż kręcił nosem, no zobaczymy co z tego wyjdzie
Najgorsze jest to, że zapomniałam napisać mu na liście do ikei o komodzie dla małej, a sam przecież nie pomyślał I znowu moje pranie i prasowanie odsuwa się w czasie, bo najprędzej będzie mógł jechać za tydzień
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 12:21   #123
Lunak
Wtajemniczenie

ScarlettO, oby Ci juz odpuściła ta choroba, bo juz długo Cie trzyma
To masz zaufanie do TZta jak pozwoliłaś mu kolory wybrac u nas to były przeprawy. Tzn. bardziej problemy zeby wspólnie sie na 1 kolor zdecydować, bo było duzo typów niekiedy niewiele sie od siebie różniących.

Oj z apteką tez tak mam. Co prawda ja biorę po kilka opakowań na raz zeby co tydzien nie musieć chodzic i przeważnie 200 zł na raz zostawiam.

A ruchy faktycznie robią sie coraz bardziej bolesne. Chociaż to zalezy od miejsca gdzie zaczyna fikać. Jak na samym dole, to strasznie nie lubie. Juz wole jak wypina pupę i plecy całe z 1 strony brzucha. ale kobiecie to nie dogodzisz

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 12:37   #124
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Koma wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin

I witam się w nowym wątku.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 13:18   #125
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Nadalka, z tym gbsem to mi gin mowila, ze raz jest raz nie ma. Nie ma reguły, ze jak wczesniej miałaś to masz dalej. To jakoś sie pojawia i znika (taka czarna magia trochę ).
Tracę wiarę w medycynę. Ciekawe czy zdarzają się wskazania fałszywie pozytywne i niepotrzebne podania antybiotyku.
Cytat:
Parapet, słuchaj sie meza. Dobrze mowi z tym piciem po siku. Ja na ostatnie badanie posłuchałam Komy i napiłam sie w nocy po siku i było ok z pobraniem. Co prawda takie mało dostanę, ale przynajmniej wiecej niz kilka kropel
On mnie dręczy z piciem wody. Wyczaił, że dwa dni było trochę słabiej, więcej ziołowych herbatek i wczoraj to już co chwilę pytał Ale zgodnie z jego zaleceniem piłam w nocy i pomogło, ale ta woda była dla mnie taka ohydna.

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Parapet za jutrzejszy mocz
Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Poszłam w nocy na pilocie siku i o mało co obok kibla nie usiadłam... 😲 ale się szybko obudziłam 😉

Parapet, czy dziś Twój mocz, na Twoje oko, wyglądał lepiej niż ost.? 
Na oko ślicznota Na ilość też bardzo ładnie, był początek, środek i koniec strumienia Jestem dobrej myśli. Ale weszłam w futrynę idąc w nocy do toalety

Cytat:
Napisane przez Lenka_007 Pokaż wiadomość
Dzien dobry witam sie w 37+0 od dzisiaj oficjalnie ciąża donoszona.
A teraz ide zobaczyc o czym pisałyście

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
A ja, również oficjalnie, witam się rok starsza 😎😎
Sto lat i spełnienia marzeń

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
Dzis TZ odbiera klucze do mieszkania beda malować jeden pokój, ale wybór kolorow juz jemu zostawiłam powiedziałam oczywiście co ja bym preferowała, ale zobaczymy co wymyśli niemniej jednak troche mi smutno ze nie moge w tym uczestniczyć, jakies to takie symboliczne dla mnie

A No i chyba przez ta chorobę poproszę o dodatkowe usg u gin. Juz mam jakies schizy ze wody mi sie sączą albo cos złego sie dzieje a Mały aktywny jak nigdy (choc jego ruchy nie sa inne niz zwykle, tylko cześciej sie rusza)
Gratuluje odbioru mieszkanka
Mi się wydaje, że dzieci nie ruszają się więcej, tylko są duże i czujemy ich każde przełożenie się. Też tak mam

Nie udało nam się odebrać wyników kiły, hiv itp., bo dziś akurat to okienko nieczynne. Będziemy musieli jechać w poniedziałek przed wizytą. Trochę mi to mało pasuje, bo mam na 12:00 to już może być spory ruch i pewnie nie uda się tego ładnie zgrać, tylko będzie troche na wariata

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Są wyniki dzisiejszego moczu I jednak dobrze czułam, że to w cewce coś mnie szczypało. Zwiększenie ilości żuravitu przez dwa dni pomogło i nie ma leukocytów, ph zrobiło się kwaśne. Gdyby infekcja była wyżej, to myślę, że sam żuravit by nie dał rady.
Chyba unikniemy antybiotyku
parapet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 13:28   #126
katstan
Raczkowanie

katstan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 13:45   #127
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Nawet nie wiesz jak mnie stresują te samotne wyprawy tż do ikei i do obi stwierdziłam, że bezpieczniej będzie pomalować wszystko na biało, tylko sypialnia będzie niebieska, wybrałam kolor przez internet i się uparłam, że ma kupić konkretnie ten chociaż tż kręcił nosem, no zobaczymy co z tego wyjdzie
Najgorsze jest to, że zapomniałam napisać mu na liście do ikei o komodzie dla małej, a sam przecież nie pomyślał I znowu moje pranie i prasowanie odsuwa się w czasie, bo najprędzej będzie mógł jechać za tydzień
Podziwiam Cię za takie zaufanie do Tżta w sprawie tych zakupów mieszkaniowych.
Ja bym chyba nie pozwoliła żeby mój mąż kupował i urządzał wszystko po swojemu bez mojego udziału. Raz, że chyba bym z nerwów sobie palce pozjadała a dwa - rzadko jego wybory przypadają mi do do gustu, pomimo że nie są najgorsze to jednak zawsze jakiś mały mankament w nich jest.
Ale zrozumiałe, że musisz się oszczędzać i nie możesz biegać po sklepach i nadzorować prac, masz teraz ważniejszą MISJĘ do spełnienia!
Oby chłop się spisał na medal~!

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Tracę wiarę w medycynę. Ciekawe czy zdarzają się wskazania fałszywie pozytywne i niepotrzebne podania antybiotyku.

On mnie dręczy z piciem wody. Wyczaił, że dwa dni było trochę słabiej, więcej ziołowych herbatek i wczoraj to już co chwilę pytał Ale zgodnie z jego zaleceniem piłam w nocy i pomogło, ale ta woda była dla mnie taka ohydna.

Na oko ślicznota Na ilość też bardzo ładnie, był początek, środek i koniec strumienia Jestem dobrej myśli. Ale weszłam w futrynę idąc w nocy do toalety

Sto lat i spełnienia marzeń

Gratuluje odbioru mieszkanka
Mi się wydaje, że dzieci nie ruszają się więcej, tylko są duże i czujemy ich każde przełożenie się. Też tak mam

Nie udało nam się odebrać wyników kiły, hiv itp., bo dziś akurat to okienko nieczynne. Będziemy musieli jechać w poniedziałek przed wizytą. Trochę mi to mało pasuje, bo mam na 12:00 to już może być spory ruch i pewnie nie uda się tego ładnie zgrać, tylko będzie troche na wariata

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Są wyniki dzisiejszego moczu I jednak dobrze czułam, że to w cewce coś mnie szczypało. Zwiększenie ilości żuravitu przez dwa dni pomogło i nie ma leukocytów, ph zrobiło się kwaśne. Gdyby infekcja była wyżej, to myślę, że sam żuravit by nie dał rady.
Chyba unikniemy antybiotyku
Super!! Twoje oko nie zawodzi

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez katstan Pokaż wiadomość

o Boziu... Ale słodko te dzieci mówią A fragment o jajeczkach jest fenomenalny!!
Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 13:49   #128
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Podziwiam Cię za takie zaufanie do Tżta w sprawie tych zakupów mieszkaniowych.
Ja bym chyba nie pozwoliła żeby mój mąż kupował i urządzał wszystko po swojemu bez mojego udziału. Raz, że chyba bym z nerwów sobie palce pozjadała a dwa - rzadko jego wybory przypadają mi do do gustu, pomimo że nie są najgorsze to jednak zawsze jakiś mały mankament w nich jest.
Ale zrozumiałe, że musisz się oszczędzać i nie możesz biegać po sklepach i nadzorować prac, masz teraz ważniejszą MISJĘ do spełnienia!
Oby chłop się spisał na medal~!

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Super!! Twoje oko nie zawodzi
Wysyła mi zdjęcia do akceptacji Tyle mieliśmy już przygód z mieszkaniami, że szczerze mówiąc jest mi trochę wszystko jedno co tam będziemy mieć, żeby się tylko przeprowadzić przed porodem.. Na pewno będzie lepiej niż w wynajmowanym mieszkaniu, które chyba z 15 dobrych lat nie widziało remontu Część mebli zamówiliśmy trochę w ciemno przez internet, tż wybierał podłogi, oświetlenie i kuchnię. Byłam z nim w jednym sklepie i niestety nigdy więcej, serio zastanawiałam się czy nie usiąść gdzieś na podłodze, byłam wykończona, powinni pomyśleć w takich sklepach budowlanych o jakichś krzesełkach dla zmęczonych
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 13:52   #129
_Selina_
Zakorzenienie

Komody skręcone tam gdzie jest wózek, docelowo będzie łóżeczko

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 13:53   #130
_Selina_
Zakorzenienie

20180210_134924.jpg

Stary 2018-02-10, 14:01   #131
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego !!!

A tak przy okazji to ja chyba nie aktualizowałam waszego wieku po urodzinach Komu zmienić ?
Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
U mnie od dziś do tp zostało dziewietNAŚCIE dni Mamy już nascie! Ale spokojnie, jeszcze kilka z Was chetnie przepuszcze w kolejce jeśli któraś ma ochotę
to już tak zaraz ? Zresztą co ja gadam, sama mam do przyjęcia na oddział jutro 3 tygodnie czyli 21 dni
Cytat:
Poszłam w nocy na pilocie siku i o mało co obok kibla nie usiadłam... 😲 ale się szybko obudziłam 😉
To co Ty masz za autopilota
Cytat:
Napisane przez Wilanka Pokaż wiadomość
Ilsa, mozesz mi dopisać wizytę na 1.03

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Ale pięknie

Indolencja ludzi nas nie omija Chcieliśmy założyć nową białą pościel zamówioną z allegro i facet wysłał jedną z nich poprawnie 160x200 ale drugą 200x220 boższ Napisałam do niego ale nie mam ochoty na odsyłanie na swój koszt skoro ja dobrze zamówiłam Ale swoją drogą pościel bardzo fajnej jakości, gramatura 200 a płaciłam 51 za komplet to stacjonarnie nie ma opcji żeby za taką cenę kupić taką pościel

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 14:02   #132
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego !!!

A tak przy okazji to ja chyba nie aktualizowałam waszego wieku po urodzinach Komu zmienić ?

to już tak zaraz ? Zresztą co ja gadam, sama mam do przyjęcia na oddział jutro 3 tygodnie czyli 21 dni

To co Ty masz za autopilota

Ale pięknie

Indolencja ludzi nas nie omija Chcieliśmy założyć nową białą pościel zamówioną z allegro i facet wysłał jedną z nich poprawnie 160x200 ale drugą 200x220 boższ Napisałam do niego ale nie mam ochoty na odsyłanie na swój koszt skoro ja dobrze zamówiłam Ale swoją drogą pościel bardzo fajnej jakości, gramatura 200 a płaciłam 51 za komplet to stacjonarnie nie ma opcji żeby za taką cenę kupić taką pościel
A mają komplety 140 ? Dasz namiary?

Stary 2018-02-10, 14:03   #133
katstan
Raczkowanie

Cytat:

Super!

Ja właśnie zamówiłam łóżeczko ale jeszcze długo nie będę miała gdzie go postawić. Ekipa wykończeniowa spóźniła mi się tylko miesiąc z wejściem
Stary 2018-02-10, 14:03   #134
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Super!

Ja właśnie zamówiłam łóżeczko ale jeszcze długo nie będę miała gdzie go postawić. Ekipa wykończeniowa spóźniła mi się tylko miesiąc z wejściem
U nas stoi w sypialni później przestawimy

Stary 2018-02-10, 14:15   #135
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
A mają komplety 140 ? Dasz namiary?

Mają, nawet na tej samej aukcji, w komentarzu się pisze który wymiar i rodzaj zamknięcia chcesz
http://allegro.pl/posciel-hotelowa-1...MDcwMTRlODk%3D

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 14:17   #136
katstan
Raczkowanie

Cytat:
U nas stoi w sypialni później przestawimy

U mnie całe mieszkanie się remontuje. W tej chwili ściany czekają na otynkowanie a sufity na podwieszenie. Jest masakra.
Narazie mieszkam w mieszkaniu po teściu ale wiadomo, że nie będę się tu urządzać na chwilę.
Stworzymy taki prowizoryczny kącik dla Młodego bo wiadomo że nie wytrzymam z porodem do końca remontu.
U Ciebie bardzo ładnie wyglądają białe ściany. Ja się właśnie zastanawiałam nad białymi ale bałam się połączenia z białymi meblami. A dzięki Tobie widzę że to bardzo ładnie gra
Stary 2018-02-10, 14:20   #137
Pannkaka
Rozeznanie

Dzien dobry! Chyba pierwszy raz sie witam w tym watku. Myslicie, ze wykonczymy go przed koncem lutego?

Wczoraj upralam wszystkie ubranka 56-62 i mam nadzieje, ze w poniedzialek corka juz pojdzie do przedszkola i bedzie prasowanie. Kupilam sobie eurosport player na miesiac, wiec bedzie co puscic w tle Teraz ogladam skoki, corka jeszcze spi. Obiecala, ze da mi poogladac, ale u nas telewizor prawie zawsze wylaczony jak mala jest w poblizu, nie jestem pewna na ile jej cierpliwosci starczy...

Widze, ze chorobska dalej tu panuja, duzo zdrowia dla wszystkich
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 14:21   #138
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie całe mieszkanie się remontuje. W tej chwili ściany czekają na otynkowanie a sufity na podwieszenie. Jest masakra.
Narazie mieszkam w mieszkaniu po teściu ale wiadomo, że nie będę się tu urządzać na chwilę.
Stworzymy taki prowizoryczny kącik dla Młodego bo wiadomo że nie wytrzymam z porodem do końca remontu.
U Ciebie bardzo ładnie wyglądają białe ściany. Ja się właśnie zastanawiałam nad białymi ale bałam się połączenia z białymi meblami. A dzięki Tobie widzę że to bardzo ładnie gra
W dużym pokoju mamy białe, w przedpokoju szare, w sypialni czarne, w komputerowym zielone (akurat ta zieleń to nie do końca moje klimaty, no ale nie mogło być całe mieszkanie pod mój gust )

Stary 2018-02-10, 14:22   #139
Pannkaka
Rozeznanie

Koma, wszystkiego najlepszego!
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 14:37   #140
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lenka_007 Pokaż wiadomość
Dzien dobry witam sie w 37+0 od dzisiaj oficjalnie ciąża donoszona.
witaj w donozonym klubie przybywa nas z każdym dniem!
Cytat:
Sto lat kochana moja towarzszyko uczelnienej niedoli
Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
:
za dzisiejsze siki Ja się chyba nie pochwaliłam jakie mnie czeka cudowne badanie - DOBOWA zbiórka moczu!! Miałam robić jutro ale chyba w poniedziałek będę zbierać żeby TŻta nie brzydzić szczochem w lodówce
Stary 2018-02-10, 15:09   #141
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:

Wszystkiego najlepszego Koma 😘 lekkiego porodu, i grzecznego Synka 😘

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Pretty, jak masz możliwość i sile to jedz do ZUSu i zapytaj. Najwyzej wezmiesz przy okazji wszystkie papiery potrzebne do macierzyńskiego

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Pewnie ze pójdę, wydaje mi się że tak jak u Ciebie źle wprowadzili dane z L4 i za krótszy okres mi naliczyli wypłatę, dowiem się w poniedziałek 🤔

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Koma wszystkiego najlepszego!
Dziś teść wyprawia 70, bedzie biba

Moja babcia dziś wyprawia 85 lat, szkoda że tak daleko mieszkam bo mama zrobiła podobno pyszny tort

Mi do donoszonej zostało 6 dni, też nie wiem kiedy to zlecialo

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Parapet brawa za wyniki moczu

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:

Super!
A to jest salon? Będziecie mieli w salonie łóżeczko?

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 15:14   #142
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

ScarlettO - to dziś wielki dzień! Ekstra! Gratuluję odbioru!

Selina - pieknie!

Pannkaka - musimy skoczyć do 28 lutego! Albo wstrzymać porody marcowe do czasu utworzenia nowego wątku!
I super, że pranie do przodu

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 15:32   #143
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Scarlett gratuluje odbioru mieszkania

Ja własnie po obiedzie jestem i pije kawke przy skokach

PM 2017
Stary 2018-02-10, 15:39   #144
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Koma wszystkiego najlepszego!!
Scarlett super ze odebraliście klucze
Stary 2018-02-10, 15:47   #145
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego Koma 😘 lekkiego porodu, i grzecznego Synka 😘

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Pewnie ze pójdę, wydaje mi się że tak jak u Ciebie źle wprowadzili dane z L4 i za krótszy okres mi naliczyli wypłatę, dowiem się w poniedziałek 🤔

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Moja babcia dziś wyprawia 85 lat, szkoda że tak daleko mieszkam bo mama zrobiła podobno pyszny tort

Mi do donoszonej zostało 6 dni, też nie wiem kiedy to zlecialo

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Parapet brawa za wyniki moczu

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Super!
A to jest salon? Będziecie mieli w salonie łóżeczko?

Tak docelowo tak. Jak młoda będzie większa będą zmiany, będziemy dzielić salon, a później i tak się przeprowadzimy , więc jak będzie miała kilka latek już będzie miała normalny duży pokój.

Edytowane przez _Selina_
Czas edycji: 2018-02-10 o 15:49
Stary 2018-02-10, 15:56   #146
Torrence
Wtajemniczenie

Ja też jednym okiem patrzę na skoki, będą emocje

Dziewczyny z nomen-omen skokami ciśnienia - jaki aktualnie prowadzicie tryb dnia? Taki aktywny czy bardziej oszczędzający, kanapowy? Bo dziś zauważyłam, że w moim przypadku chyba jest tak, że im bardziej jestem aktywna, więcej chodzę, schylam się itp. tym ciśnienie jest niższe!
Dziś wstałam po 8.00, na 10.00 poszłam dość szybkim marszem do mojej kosmetyczki (Bunia znów bulgotała że na piechotę idę a to jakieś 700 metrów jest ), potem pojechaliśmy z TŻ na budowę i na zakupy i odkąd wróciliśmy cały czas się krzątam, sprzątam szafki, kilka razy góra-dół po schodach. Raz na jakiś czas usiądę na kanapie żeby zastanowić co dalej robić.
Przed chwilą wrzucałam kolejne pranie więc znowu dół-góra po schodach. Usiadłam do ciśnieniomierza i w sumie bez dłuższego odczekania zmierzyłam i było 115/79!!!! A dopegyt wzięłam ok. 9.30, jeszcze nie brałam popołudniowej dawki.
Czyżby lenistwo miało zły wpływ na ciśnienie?
Stary 2018-02-10, 16:15   #147
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Tak docelowo tak. Jak młoda będzie większa będą zmiany, będziemy dzielić salon, a później i tak się przeprowadzimy , więc jak będzie miała kilka latek już będzie miała normalny duży pokój.
Jasne, rozumiem
Pytam bo spotkalam się z łóżeczkiem w sypialni rodziców a w salonie jeszcze chyba nie

PM 2017

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-02-10, 16:20   #148
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Jasne, rozumiem
Pytam bo spotkalam się z łóżeczkiem w sypialni rodziców a w salonie jeszcze chyba nie
No my nie chcemy jej za długo w sypialni w nocy chcemy ją przenosić do salonu, a w dzień i tak będzie z nami.

Stary 2018-02-10, 16:30   #149
nadalka
Zakorzenienie

My dzisiaj nadrabiamy wczorajszy dzień IMG_1518276622.067222.jpg

Stary 2018-02-10, 17:14   #150
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Ja też jednym okiem patrzę na skoki, będą emocje

Dziewczyny z nomen-omen skokami ciśnienia - jaki aktualnie prowadzicie tryb dnia? Taki aktywny czy bardziej oszczędzający, kanapowy? Bo dziś zauważyłam, że w moim przypadku chyba jest tak, że im bardziej jestem aktywna, więcej chodzę, schylam się itp. tym ciśnienie jest niższe!
Dziś wstałam po 8.00, na 10.00 poszłam dość szybkim marszem do mojej kosmetyczki (Bunia znów bulgotała że na piechotę idę a to jakieś 700 metrów jest ), potem pojechaliśmy z TŻ na budowę i na zakupy i odkąd wróciliśmy cały czas się krzątam, sprzątam szafki, kilka razy góra-dół po schodach. Raz na jakiś czas usiądę na kanapie żeby zastanowić co dalej robić.
Przed chwilą wrzucałam kolejne pranie więc znowu dół-góra po schodach. Usiadłam do ciśnieniomierza i w sumie bez dłuższego odczekania zmierzyłam i było 115/79!!!! A dopegyt wzięłam ok. 9.30, jeszcze nie brałam popołudniowej dawki.
Czyżby lenistwo miało zły wpływ na ciśnienie?
Tak jest. Jak zaczelam miec problemy z cisnieniem to wyjechalam na tydzien nad morze i robilam godzinne spacery po plazy. Po spacerze cisnienie spadalo dosc mocno. Jak caly dzien leze to wartosci sie podnosza. Aktywnosc obniza cisnienie

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości