Dług za mieszkanie u faceta - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-02-10, 13:24   #991
lastnightryder
Raczkowanie

Dot.: Dług za mieszkanie u faceta

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;81263306]czyli mocno teoretyzujesz. Nie masz kredytu, mieszkania ani dziewczyny[/QUOTE]
A czy ktoś tu się jakoś bardzo jednoznacznie określił , jaka jest jego sytuacja mieszkaniowa oraz uczuciowa? Tak w skrócie to przerabiałem prawie wszystkie możliwe konfiguracje mieszkania z partnerką, stąd moje takie a nie inne poglądy.
lastnightryder jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 13:25   #992
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Nikt tego nie pisze.
A jednak.
Stary 2018-02-10, 13:30   #993
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Cytat:
[/COLOR]Od tego są umowy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
z osób tu się wypowiadających tylko Ty ją podpisałaś, a ja byłam jedną z niewielu proponujących takie zabezpieczenie partnerów - jednego przed wyrzuceniem z dnia na dzień a 2giego przed potencjalnymi roszczeniami.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez lastnightryder Pokaż wiadomość
A czy ktoś tu się jakoś bardzo jednoznacznie określił , jaka jest jego sytuacja mieszkaniowa oraz uczuciowa? Tak w skrócie to przerabiałem prawie wszystkie możliwe konfiguracje mieszkania z partnerką, stąd moje takie a nie inne poglądy.
całkiem sporo osób się określiło. Zarówno jako kredytobiorcy jak i właściciele mieszkań czy w związkach.

Dorzucając się partnerce do kredytu spisałeś z nią umowę najmu?
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 13:41   #994
lastnightryder
Raczkowanie

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;81263671]z osób tu się wypowiadających tylko Ty ją podpisałaś, a ja byłam jedną z niewielu proponujących takie zabezpieczenie partnerów - jednego przed wyrzuceniem z dnia na dzień a 2giego przed potencjalnymi roszczeniami.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

całkiem sporo osób się określiło. Zarówno jako kredytobiorcy jak i właściciele mieszkań czy w związkach.

Dorzucając się partnerce do kredytu spisałeś z nią umowę najmu?[/QUOTE]
Jakoś tego nie zauważyłem. Nie spisywałem żadnej umowy, płaciłem wszystko po połowie z partnerką. A po rozstaniu zostawiłem kilka rzeczy takie jak łóżko, szafa i parę innych mebli.
Stary 2018-02-10, 13:55   #995
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
No moje poglądy są identyczne do twoich, uczucia są dla mnie na 1. No i sam fakt, że wyliczyłaś oszczędności w kwocie 250 tyś. oznacza, że zakładasz że związałabyś się ze mną na całe życie, poza tym ta kwota świadczy że mieszkalibyśmy w co najmniej 100 metrowym apartamencie lub domu? No gdyby nie mąż to bym sie już pakowałJupi
Widac ze optymistycznie podchodzisz do finansow, bo w duzym miescie, przynajmniej tu gdzie mieszkam, za 500tys na rynku pierwotnym mozna kupic 3 male pokoje w dobrej lokalizacji

Poza tym nie zakladalabym, ze zwiaze sie z toba na cale zycie. Jakby mi cos zaczelo przeszkadzac w tym ukladzie, to znalazlabym innego chetnego. Na tym polega bezuczuciowosc
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 14:44   #996
Mahdab
Zakorzenienie

Limonka kolejne nie, bo bywałam u niej w czasie pracy również 😊
Dla mnie nie jest problemem zapłacić koleżance 50 zł, dla niej przyjąć już tak.

Last, dlaczego się cały czas odnosisz do tego, że ja bym nie płaciła partnerowi i oceniasz, że lubię wykorzystywaćudzi? Może odnieść się do tego, że bym od niego też nie wzięła pieniędzy na mój kredyt?
Co na to powiesz?

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 15:15   #997
lastnightryder
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mahdab Pokaż wiadomość
Last, dlaczego się cały czas odnosisz do tego, że ja bym nie płaciła partnerowi i oceniasz, że lubię wykorzystywaćudzi? Może odnieść się do tego, że bym od niego też nie wzięła pieniędzy na mój kredyt?
Co na to powiesz?

Ty preferujesz zasadę ja się nie dokładam do twojego, a ty do mojego. Ja preferuje zasadę ty się dokładasz do mojego, a ja do twojego. Czyje podejście lepsze nie wiem, ja preferuje swoje bo jest to podejście w mojej ocenie bardziej cementujące związek, nie zrzuca całych kosztów życia na jedną osobę, ponadto uczy pomagania sobie. Bo kwestie mieszkania w związku to jedno. Natomiast jest też wiele innych kwestii w związku, gdzie partnerzy powinni sobie nawzajem pomagać i żyjąc według mojej zasady tak się właśnie dzieje.
Stary 2018-02-10, 15:15   #998
Konto usunięte

Cytat:
Co na to powiesz?

Cytat:
Jakoś tego nie zauważyłem. Nie spisywałem żadnej umowy, płaciłem wszystko po połowie z partnerką. A po rozstaniu zostawiłem kilka rzeczy takie jak łóżko, szafa i parę innych mebli.
Zacytowałam co napisałą Mahdab - bo może nie zauważysz.

"wszystko po połowie" oznacza również kredyt? Gdybyś był niezadowolony z rozstania wystarczyłby Twój donos do US żeby dziewczynie zatruć życie....

Edytowane przez b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Czas edycji: 2018-02-10 o 15:17
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 15:32   #999
lastnightryder
Raczkowanie

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;81266741]Zacytowałam co napisałą Mahdab - bo może nie zauważysz.

"wszystko po połowie" oznacza również kredyt? Gdybyś był niezadowolony z rozstania wystarczyłby Twój donos do US żeby dziewczynie zatruć życie....[/QUOTE]

Widzę, że Mahdab ma już adwokat w twojej osobie. Nie wiem nie pytałem, który procent moich pieniędzy idzie na co może płaciłem całe opłaty, co mnie to interesuje, podzieliliśmy się wszystkim po połowie i oboje byliśmy z tego faktu zadowoleni. Nigdy do głowy by mi nie przyszło, żeby zgłaszać coś na moja byłą do urzędu.

A ty płacisz podatek od prezentów które dostajesz od swojego partnera po przekroczeniu kwoty wolnej od podatku?

Edytowane przez lastnightryder
Czas edycji: 2018-02-10 o 15:33
Stary 2018-02-10, 15:41   #1000
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
Widzę, że Mahdab ma już adwokat w twojej osobie. Nie wiem nie pytałem, który procent moich pieniędzy idzie na co może płaciłem całe opłaty, co mnie to interesuje, podzieliliśmy się wszystkim po połowie i oboje byliśmy z tego faktu zadowoleni. Nigdy do głowy by mi nie przyszło, żeby zgłaszać coś na moja byłą do urzędu.

A ty płacisz podatek od prezentów które dostajesz od swojego partnera po przekroczeniu kwoty wolnej od podatku?
Ma adwokata, bo przedstawiasz podejście „dorośniesz, to zrozumiesz”. Nie wiesz, w jakiej sytuacji jest mahdab, a piszesz rzeczy typu „ciebie to nie interesuje, bo nigdy nie byłaś w takiej sytuacji i nie potrafisz tego zrozumieć. Nic nie spada z nieba i nie bierze się z znikąd na to trzeb ciężko zapracować. A ty uważasz, że skoro jesteś z facetem do ci się należy.”

Pewnie znowu zaczniesz, że nic ci do tego, tak wygląda dyskusja i takie tam, a my w dyskusję nie umiemy, ale moim zdaniem przesadzasz w zarzucaniu użytkownikom rzeczy, które ci się tylko wydają.
Stary 2018-02-10, 15:42   #1001
Mahdab
Zakorzenienie

Padlam na łopatki. Twoje interpretacje pozwalają. Nie wiem jak Ty, ale ja jestem już dawno w wieku w którym nie muszę się uczyć pomagać drugiej osobie, czy ogólnie ludziom. Nie preferuje rozliczeń w związku, co nie oznacza automatycznie, ze każdy sobie. Jakbyś czytał dokładnie to byś to wyłapał.
Fajnie, że wam pasował taki układ, dziwi mnie to troche, ale nic mi do tego, natomiast Ty ludzi o innych poglądach nazywasz pasozytami, widzisz roznica?

Stary 2018-02-10, 15:50   #1002
Konto usunięte

Cytat:

wcześniej pytałam o to samo co Madab parę stron temu. Dlatego zacytowałam jej pytanie - bo interesuje mnie Twoja odpowiedź.

Szczęśliwie nie muszę jego prezentów nigdzie zgłaszać Po zsumowaniu nie przekraczały progu podatkowego. A obecnie mamy wspólność majątkową.

może nikt Cię nigdy nie skrzywdził tak że chciałeś się zemścić. Z opowieści - znam różne sytuacje, a niektórzy bardzo chcą dopiec ex .
Dlatego nie rozumiem jak można, na własną prośbę, ładować się w takie podatkowe bagienko jak niezgłoszony najem czy darowizna.

Czas edycji: 2018-02-10 o 15:52
Stary 2018-02-10, 16:06   #1003
lastnightryder
Raczkowanie

Cytat:
Padlam na łopatki. Twoje interpretacje pozwalają. Nie wiem jak Ty, ale ja jestem już dawno w wieku w którym nie muszę się uczyć pomagać drugiej osobie, czy ogólnie ludziom. Nie preferuje rozliczeń w związku, co nie oznacza automatycznie, ze każdy sobie. Jakbyś czytał dokładnie to byś to wyłapał.
Fajnie, że wam pasował taki układ, dziwi mnie to troche, ale nic mi do tego, natomiast Ty ludzi o innych poglądach nazywasz pasozytami, widzisz roznica?

Nigdy nikogo nie nazwałem pasożytem i nie zarzucaj mi tego, a jedynie napisałem że zachowywanie się w pewien sposób można pew uznać za pasożytowanie. Ponadto nie jestem jedyną osoba która użyła tego zwrotu. Znam dokładnie twoje poglądy.
Stary 2018-02-10, 16:09   #1004
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Rozważałem, żeby kupić mieszkanie na kredyt. Czytając ten temat nasuwa się jeden wniosek, po co? Znajdę dziewczynę z mieszkaniem będę jej płacił 250zł, resztę sobie odkładał. A jak
biorąc pod uwagę ilu jest singli, rozwodów oraz związki bywa, że przypominają układy z gatunku fajnie się spotkać na seks i pogadać ale tak w ogóle to najbardziej kocham siebie i dobrze mi osobno
branie kredytu z opcją, że zawsze znajdzie się frajer chętny spłacać go do spółki
może być zwodniczą strategią.
Nie wiem jak sobie poradzisz jak kilka lat nie stworzysz związku z fajną kobietą u boku, pewnie będziesz się prostytuował z byle flądrą, byle płaciła.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 17:42   #1005
januszpolak
Zakorzenienie

Akurat uważam że chodzenie regularnie do przyjaciółki na paznokcie i to w jej godzinach pracy i nie płacenie jej to wykorzystywanie. Przecież to jej czas przeznaczony na zarobkowanie. Nie chciałbym takich przyjaciółek. Jak kogoś stać to lepiej iść do obcej osoby a nie żerować na znajomych w godzinach pracy.

Jakby ktoś miał dużo przyjaciół to w sumie mógłby po pewnym czasie jeść tynk bo dzień w dzień ktoś by przyszedł na ploteczki i darmową usługę.

A już szczególnie jeśli czyjaś usługa jest dobrze płatna i trudno dostępna, nagle się okazuje, że człowiek ma dziesiątki przyjaciółek i znajomych

Edytowane przez januszpolak
Czas edycji: 2018-02-10 o 17:44
januszpolak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 17:44   #1006
Mahdab
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy nikogo nie nazwałem pasożytem i nie zarzucaj mi tego, a jedynie napisałem że zachowywanie się w pewien sposób można pew uznać za pasożytowanie. Ponadto nie jestem jedyną osoba która użyła tego zwrotu. Znam dokładnie twoje poglądy.
Tak samo jak ciągnięcie kasy na swój kredyt można uznać za pasozytowanie.

Stary 2018-02-10, 19:45   #1007
lastnightryder
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
biorąc pod uwagę ilu jest singli, rozwodów oraz związki bywa, że przypominają układy z gatunku fajnie się spotkać na seks i pogadać ale tak w ogóle to najbardziej kocham siebie i dobrze mi osobno
branie kredytu z opcją, że zawsze znajdzie się frajer chętny spłacać go do spółki
może być zwodniczą strategią.
Nie wiem jak sobie poradzisz jak kilka lat nie stworzysz związku z fajną kobietą u boku, pewnie będziesz się prostytuował z byle flądrą, byle płaciła.
Zacytowałaś fragment mojej wypowiedzi co już jest manipulacją samą w sobie, jak byś umiała czytać ze zrozumieniem to byś zrozumiała, że było to napisane z ironią i nic nie ma wspólnego z moimi przekonaniami, bo nigdy bym w taki sposób nie postąpił i to już wielokrotnie napisałem. Poza tym napisałem także, że nikt nie bierze kredytu z myślą żeby znaleźć partnera który będzie mu go spłacał. Tylko twoje ograniczenie umysłowe pozwala ci wyciągać takie chore wnioski. A co do prostytuowania to najpierw sprawdź w słowniku co to słowo oznacza, a potem go używaj, użycie go w kontekście tego tematu jest zupełnie z kosmosu. Chociaż tak sobie myślę, czemu użyłaś tego słowa, szczerze nie mam pojęcia, chyba po prostu często je musisz słyszeć.

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Tak samo jak ciągnięcie kasy na swój kredyt można uznać za pasozytowanie.

Ale nikt nikomu nie karze na silę ze sobą mieszkać, pisałem już to. Lepiej ci u rodziców ok, wolisz wynajmować i płacić Kowalskiemu również spoko. chcesz sie wprowadzić do faceta, to pomyśl że przeciętny Polak w wieku 25-35 lat nie zarabia kokosów, nie znajduje pieniędzy na ulicy i czymś normalnym jest płacenia za siebie. Skoro on może zapłacić cały kredyt to ty zapłać całe jedzenie.

Edytowane przez lastnightryder
Czas edycji: 2018-02-10 o 19:49
Stary 2018-02-10, 19:48   #1008
kalor
Gazela inteligencji

wyzywanie od „ograniczonych umysłowo” to już przegięcie, nie wmówisz mi, że na tym polega internetowa dyskusja

*każe od kazać
Stary 2018-02-10, 19:51   #1009
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Limonka kolejne nie, bo bywałam u niej w czasie pracy również
Dla mnie nie jest problemem zapłacić koleżance 50 zł, dla niej przyjąć już tak.
Chodzi o analogię z mieszkaniem u partnera, zgodą na pewne warunki i potem wycofanie się po sprawie.

Umawiasz się z koleżanką na te 50zł, idziesz po godzinach otwarcia salonu, a potem stwierdzasz, że jednak nie zapłacisz.

Tak to wygląda.

Ja też bym zapłaciła i też nie wzięła pieniędzy, ale mówimy o sytuacji, kiedy zawarta została umowa ustna o cenie danej usługi i jedna strona stwierdza, że jednak nie zapłaci.

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez januszpolak Pokaż wiadomość
Akurat uważam że chodzenie regularnie do przyjaciółki na paznokcie i to w jej godzinach pracy i nie płacenie jej to wykorzystywanie. Przecież to jej czas przeznaczony na zarobkowanie. Nie chciałbym takich przyjaciółek. Jak kogoś stać to lepiej iść do obcej osoby a nie żerować na znajomych w godzinach pracy.

Jakby ktoś miał dużo przyjaciół to w sumie mógłby po pewnym czasie jeść tynk bo dzień w dzień ktoś by przyszedł na ploteczki i darmową usługę.

A już szczególnie jeśli czyjaś usługa jest dobrze płatna i trudno dostępna, nagle się okazuje, że człowiek ma dziesiątki przyjaciółek i znajomych
^

Umawiasz się na pewna kwotę, nie masz jej parę razy, przyjaciółką mówi "dobra, oddasz po wyplacie" a ty się na nią wypinasz.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.

Edytowane przez Limonka2738
Czas edycji: 2018-02-10 o 19:52
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 19:52   #1010
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Cytat:
chcesz sie wprowadzić do faceta, to pomyśl że przeciętny Polak w wieku 25-35 lat nie zarabia kokosów, nie znajduje pieniędzy na ulicy i czymś normalnym jest płacenia za siebie. Skoro on może zapłacić cały kredyt to ty zapłać całe jedzenie.
Odfartolisz się w końcu od CUDZYCH związków i tego jak INNE OSOBY ustalają między sobą takie kwestie? Zajmij się własnym związkiem i róbcie sobie z partnerką/partnerem ustalenia jakie Wam się żywnie podobają.

Nikt tu oświecenia nie potrzebuje. Opinie są różne, ludzie są różni, wchodzą w różne związki, robią różne ustalenia. Jedna strona nie ma problemu z przyjęciem tego, że nie wszyscy mają tak jak oni. Druga strona nie. WTF?
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 19:54   #1011
Limonka2738
Zakorzenienie

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8127313 6]Odfartolisz się w końcu od CUDZYCH związków i tego jak INNE OSOBY ustalają między sobą takie kwestie? Zajmij się własnym związkiem i róbcie sobie z partnerką/partnerem ustalenia jakie Wam się żywnie podobają.

Nikt tu oświecenia nie potrzebuje. Opinie są różne, ludzie są różni, wchodzą w różne związki, robią różne ustalenia. Jedna strona nie ma problemu z przyjęciem tego, że nie wszyscy mają tak jak oni. Druga strona nie. WTF?[/QUOTE]No to odwal się od związku autorki wątku.

Zabawne jest takie pisanie na podforum poświęconym głównie komentowaniu, doradzaniu i porównywaniu ludzkich związków.

Mi tam zwisa, kto co, bo tak samo mam w nosie zdanie innych o moim związku, ale twój komentarz był całkiem śmieszny.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Stary 2018-02-10, 19:56   #1012
lastnightryder
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalor Pokaż wiadomość
wyzywanie od „ograniczonych umysłowo” to już przegięcie, nie wmówisz mi, że na tym polega internetowa dyskusja

*każe od kazać
Haha wiedziałem, po prostu wiedziałem. Na słowa Hultaj zero reakcji. Natomiast na moją kontrę, to oczywiście już przegięcie. Trochę obiektywizmu dziewczyno.

Spójrz na swoją ortografię "„ograniczonych umysłowo”"
Stary 2018-02-10, 19:58   #1013
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Cytat:
No to odwal się od związku autorki wątku.

Zabawne jest takie pisanie na podforum poświęconym głównie komentowaniu, doradzaniu i porównywaniu ludzkich związków.

Mi tam zwisa, kto co, bo tak samo mam w nosie zdanie innych o moim związku, ale twój komentarz był całkiem śmieszny.

Za to Twój wniósł tak wiele do dyskuji :zieew:

Zawsze uważałam, że forum służy do rozmowy, kulturalnej wymiany zdań, opinii. A nie do nawracania wszystkich na swoją modłę za cenę życia. Od kilku stron to nie jest żadna dyskusja, tylko regularny shitstorm.
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 19:58   #1014
Limonka2738
Zakorzenienie

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8127325 1]Za to Twój wniósł tak wiele do dyskuji :zieew:

Zawsze uważałam, że forum służy do rozmowy, kulturalnej wymiany zdań, opinii. A nie do nawracania wszystkich na swoją modłę za cenę życia. Od kilku stron to nie jest żadna dyskusja, tylko regularny shitstorm.[/QUOTE]No tak.

Więc gadanie odwal się od czyjegoś związku mnie śmieszy.

Przecież my tu na Intymne nic innego nie robimy.

Stary 2018-02-10, 20:04   #1015
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
Haha wiedziałem, po prostu wiedziałem. Na słowa Hultaj zero reakcji. Natomiast na moją kontrę, to oczywiście już przegięcie. Trochę obiektywizmu dziewczyno.

Spójrz na swoją ortografię "„ograniczonych umysłowo”"
Ortografię? Może raczej zmianę „ na dziwny znaczek przez telefon? Gdzie tu ortografia?

Postów hultaj nie próbuję nawet analizować, ale można zawsze zgłosić, a nie zaczynać bitwę na wyzwiska. Spoko, już zgłosiłam jeden z postów do modów, przyjdą i ocenią
Stary 2018-02-10, 20:09   #1016
lastnightryder
Raczkowanie

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8127325 1]Za to Twój wniósł tak wiele do dyskuji :zieew:

Zawsze uważałam, że forum służy do rozmowy, kulturalnej wymiany zdań, opinii. A nie do nawracania wszystkich na swoją modłę za cenę życia. Od kilku stron to nie jest żadna dyskusja, tylko regularny shitstorm.[/QUOTE]

Limonka napisała wszystko w tej kwestii. Pokaż swoją kulturę, a potem oczekuj jej od innych. Nikogo nie staram się na siłę przekonać każdy i tak zrobi jak uważa. Odnoszę się konkretnie do pewnych sytuacji życiowy, bo tak jest prościej. Trochę dystansu do siebie, od tego jest forum.

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez kalor Pokaż wiadomość
Ortografię? Może raczej zmianę „ na dziwny znaczek przez telefon? Gdzie tu ortografia?

Postów hultaj nie próbuję nawet analizować, ale można zawsze zgłosić, a nie zaczynać bitwę na wyzwiska. Spoko, już zgłosiłam jeden z postów do modów, przyjdą i ocenią
Cieszy mnie to niezmiernie, na prawdę Mam nadzieję, że dzięki temu będziesz miała lepszy sobotni wieczór
Stary 2018-02-10, 20:54   #1017
Konto usunięte

chciałam tylko wspomnieć ze
"Nie warto zatajać przychodów z najmu, gdyż wykrycie takiego procederu przez urzędy skarbowe wiąże się z negatywnymi konsekwencjami dla wynajmujących. – W zależności od wysokości zaległości podatkowej mamy do czynienia albo z wykroczeniem skarbowym, jeżeli zaległość podatkowa nie przekracza 5-krotności najniższego wynagrodzenia. Jeżeli zaległość podatkowa przekracza kwotę 5-krotności najniższego wynagrodzenia, wówczas jest to przestępstwo skarbowe"

a zatajenie i nieopodatkowanie przychodu to pasożytowanie

Czas edycji: 2018-02-10 o 20:59
Stary 2018-02-10, 20:55   #1018
mary_poppins
sissy that walk

Proszę o wyważoną dyskusję bez wzajemnych ataków.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 21:37   #1019
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Zacytowałaś fragment mojej wypowiedzi co już jest manipulacją samą w sobie, jak byś umiała czytać ze zrozumieniem to byś zrozumiała, że było to napisane z ironią i nic nie ma wspólnego z moimi przekonaniami, bo nigdy bym w taki sposób nie postąpił i to już wielokrotnie napisałem. Poza tym napisałem także, że nikt nie bierze kredytu z myślą żeby znaleźć partnera który będzie mu go spłacał. Tylko twoje ograniczenie umysłowe pozwala ci wyciągać takie chore wnioski. A co do prostytuowania to najpierw sprawdź w słowniku co to słowo oznacza, a potem go używaj, użycie go w kontekście tego tematu jest zupełnie z kosmosu. Chociaż tak sobie myślę, czemu użyłaś tego słowa, szczerze nie mam pojęcia, chyba po prostu często je musisz słyszeć.
no ale ja też ironizowałam, a ty byłeś żartowniś mądry taki, haha, zażartowałeś że sobie znajdziesz wg własnej nomenklatury sponsorkę (czym jest zakładanie że się poszuka kobiety która ci będzie dawać mieszkanko za frajer );
jeszcze na początku wspomniałam że idąc do banku po kredyt przedstawiasz własną zdolność i deklarujesz że to ty jesteś w stanie go udźwignąć bo banku nie obchodzi że masz plan mieć dziewczynę która dorzuci ci do raty.
Równie dobrze zamiast zarabiającej dziewczyny możesz się przespać z kilkoma dziewczynami, spłodzić kilkoro dzieci i mieć alimenty i mieć większe wydatki a planowałeś wieksze dzięki nowej pani przychody.

Twoje wszelkie teoretyzowania tutaj się kupy nie trzymają bo założyłeś wyraźnie:
masz kredyt to oczekujsz do niego składki. Nie masz kredytu to nie oczekujesz, same rachunki sa spox.
Więc sorry bardzo ale trochę konsekwencji mój drogi, nie lansuj się na cud troskliwego misia tylko lat dziesiąt dłużej niż kredyt wołaj za czynsz (najem), bo np. to, że spłacisz kredyt w wieku lat 50 nie zmienia tego że każda kobieta z którą wtedy bedziesz, o ile nie będzie miała swojego mieszkania, komuś by to odstępne płacić musiała.

Za chinskiego boga nie jesteś w stanie wykazać wyższości kredytu nad najmem, z jakiej racji uważasz że kredyt tak, najem nie.
Ano tylko termin jest tu uzasadnieniem, czyli własne widzimisię, więc wybacz widzimisię z gatunku nie ma się ochoty fundować misiowi kredytu gorsze od oczekiwania że misianna do kredytu się ma dorzucić nie jest.

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Wiesz
ja nie widzę niczego złego w postawieniu sprawy jasno: słuchaj, chciałbym żebyś dorzuciła się do kredytu bo dla mnie to jest za duże obciążenie i muszę pomyśleć o podnajmie, bez tego raczej nie dam rady , a wolałbym mieszkać z tobą.

Tu miałeś od początku gościa który kupił sobie kawalerkę i lokatorów z wynajmem nie planował.
I wybacz, raczej mało kto ma ochotę wprowadzać się do kawalerki zamieszkanej równocześnie przez jej właściciela.
Więc koleś tak nie bardzo kupił sobie mieszkanko do zarabiania, związek związkiem, ale autorka w tym ''flacie'' u niego to nawet nie ma swojego pokoju w którym mogłaby się zamknąć i nie musieć przebywać w towarzystwie misia absolutnie cały domowy czas.

Ckliwe teksty o nowych mieszkankach w środku miasta to wiesz;
a jak ktoś sobie kupi 200m apartamencik z palmiarnią i basenem w piwnicy wspólnoty i ratą kredytu 10 tyś miesięcznie to powinno raczej być go na to stać, a nie partnerka dostaje wizję dokładki po 5 tyś.

A nie teksty: to ty dziwne, powinnaś oczywiście płacić kredyt bo tak rzekomo moralnie, a ja udaję, że mnie stać na kupowanie ci prezencików w walentynki.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2018-02-10 o 21:39
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 21:49   #1020
Konto usunięte

moralne jest też odprowadzanie podatków od przychodów do urzędu skarbowego
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości