|
|
#991 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dług za mieszkanie u faceta
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;81263306]czyli mocno teoretyzujesz. Nie masz kredytu, mieszkania ani dziewczyny[/QUOTE]
A czy ktoś tu się jakoś bardzo jednoznacznie określił , jaka jest jego sytuacja mieszkaniowa oraz uczuciowa? Tak w skrócie to przerabiałem prawie wszystkie możliwe konfiguracje mieszkania z partnerką, stąd moje takie a nie inne poglądy. |
|
|
|
|
#992 |
|
po drugiej stronie szafy
|
|
|
|
#993 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
Dorzucając się partnerce do kredytu spisałeś z nią umowę najmu? |
||
|
|
|
|
#994 |
|
Raczkowanie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;81263671]z osób tu się wypowiadających tylko Ty ją podpisałaś, a ja byłam jedną z niewielu proponujących takie zabezpieczenie partnerów - jednego przed wyrzuceniem z dnia na dzień a 2giego przed potencjalnymi roszczeniami.
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- całkiem sporo osób się określiło. Zarówno jako kredytobiorcy jak i właściciele mieszkań czy w związkach. Dorzucając się partnerce do kredytu spisałeś z nią umowę najmu?[/QUOTE] Jakoś tego nie zauważyłem. Nie spisywałem żadnej umowy, płaciłem wszystko po połowie z partnerką. A po rozstaniu zostawiłem kilka rzeczy takie jak łóżko, szafa i parę innych mebli. |
|
|
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym nie zakladalabym, ze zwiaze sie z toba na cale zycie. Jakby mi cos zaczelo przeszkadzac w tym ukladzie, to znalazlabym innego chetnego. Na tym polega bezuczuciowosc
|
|
|
|
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
Limonka kolejne nie, bo bywałam u niej w czasie pracy również 😊
Dla mnie nie jest problemem zapłacić koleżance 50 zł, dla niej przyjąć już tak. Last, dlaczego się cały czas odnosisz do tego, że ja bym nie płaciła partnerowi i oceniasz, że lubię wykorzystywaćudzi? Może odnieść się do tego, że bym od niego też nie wzięła pieniędzy na mój kredyt? Co na to powiesz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#997 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#998 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
"wszystko po połowie" oznacza również kredyt? Gdybyś był niezadowolony z rozstania wystarczyłby Twój donos do US żeby dziewczynie zatruć życie.... Edytowane przez b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 Czas edycji: 2018-02-10 o 15:17 |
||
|
|
|
|
#999 |
|
Raczkowanie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;81266741]Zacytowałam co napisałą Mahdab - bo może nie zauważysz.
"wszystko po połowie" oznacza również kredyt? Gdybyś był niezadowolony z rozstania wystarczyłby Twój donos do US żeby dziewczynie zatruć życie....[/QUOTE] Widzę, że Mahdab ma już adwokat w twojej osobie . Nie wiem nie pytałem, który procent moich pieniędzy idzie na co może płaciłem całe opłaty, co mnie to interesuje, podzieliliśmy się wszystkim po połowie i oboje byliśmy z tego faktu zadowoleni. Nigdy do głowy by mi nie przyszło, żeby zgłaszać coś na moja byłą do urzędu.A ty płacisz podatek od prezentów które dostajesz od swojego partnera po przekroczeniu kwoty wolnej od podatku? Edytowane przez lastnightryder Czas edycji: 2018-02-10 o 15:33 |
|
|
|
|
#1000 | |
|
Gazela inteligencji
|
Cytat:
Pewnie znowu zaczniesz, że nic ci do tego, tak wygląda dyskusja i takie tam, a my w dyskusję nie umiemy, ale moim zdaniem przesadzasz w zarzucaniu użytkownikom rzeczy, które ci się tylko wydają.
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
Padlam na łopatki. Twoje interpretacje pozwalają. Nie wiem jak Ty, ale ja jestem już dawno w wieku w którym nie muszę się uczyć pomagać drugiej osobie, czy ogólnie ludziom. Nie preferuje rozliczeń w związku, co nie oznacza automatycznie, ze każdy sobie. Jakbyś czytał dokładnie to byś to wyłapał.
Fajnie, że wam pasował taki układ, dziwi mnie to troche, ale nic mi do tego, natomiast Ty ludzi o innych poglądach nazywasz pasozytami, widzisz roznica? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1002 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Szczęśliwie nie muszę jego prezentów nigdzie zgłaszać Po zsumowaniu nie przekraczały progu podatkowego. A obecnie mamy wspólność majątkową. może nikt Cię nigdy nie skrzywdził tak że chciałeś się zemścić. Z opowieści - znam różne sytuacje, a niektórzy bardzo chcą dopiec ex . Dlatego nie rozumiem jak można, na własną prośbę, ładować się w takie podatkowe bagienko jak niezgłoszony najem czy darowizna. Edytowane przez b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 Czas edycji: 2018-02-10 o 15:52 |
|
|
|
|
|
#1003 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1004 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
branie kredytu z opcją, że zawsze znajdzie się frajer chętny spłacać go do spółki może być zwodniczą strategią. Nie wiem jak sobie poradzisz jak kilka lat nie stworzysz związku z fajną kobietą u boku, pewnie będziesz się prostytuował z byle flądrą, byle płaciła.
|
|
|
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat uważam że chodzenie regularnie do przyjaciółki na paznokcie i to w jej godzinach pracy i nie płacenie jej to wykorzystywanie. Przecież to jej czas przeznaczony na zarobkowanie. Nie chciałbym takich przyjaciółek. Jak kogoś stać to lepiej iść do obcej osoby a nie żerować na znajomych w godzinach pracy.
Jakby ktoś miał dużo przyjaciół to w sumie mógłby po pewnym czasie jeść tynk bo dzień w dzień ktoś by przyszedł na ploteczki i darmową usługę. A już szczególnie jeśli czyjaś usługa jest dobrze płatna i trudno dostępna, nagle się okazuje, że człowiek ma dziesiątki przyjaciółek i znajomych
Edytowane przez januszpolak Czas edycji: 2018-02-10 o 17:44 |
|
|
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1007 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
Edytowane przez lastnightryder Czas edycji: 2018-02-10 o 19:49 |
||
|
|
|
|
#1008 |
|
Gazela inteligencji
|
wyzywanie od âograniczonych umysłowoâ to już przegięcie, nie wmówisz mi, że na tym polega internetowa dyskusja
*każe od kazać
|
|
#1009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Umawiasz się z koleżanką na te 50zł, idziesz po godzinach otwarcia salonu, a potem stwierdzasz, że jednak nie zapłacisz. Tak to wygląda. Ja też bym zapłaciła i też nie wzięła pieniędzy, ale mówimy o sytuacji, kiedy zawarta została umowa ustna o cenie danej usługi i jedna strona stwierdza, że jednak nie zapłaci. ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
Umawiasz się na pewna kwotę, nie masz jej parę razy, przyjaciółką mówi "dobra, oddasz po wyplacie" a ty się na nią wypinasz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To boldly go where no man has gone before. Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię. Edytowane przez Limonka2738 Czas edycji: 2018-02-10 o 19:52 |
||
|
|
|
|
#1010 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nikt tu oświecenia nie potrzebuje. Opinie są różne, ludzie są różni, wchodzą w różne związki, robią różne ustalenia. Jedna strona nie ma problemu z przyjęciem tego, że nie wszyscy mają tak jak oni. Druga strona nie. WTF? |
|
|
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8127313 6]Odfartolisz się w końcu od CUDZYCH związków i tego jak INNE OSOBY ustalają między sobą takie kwestie? Zajmij się własnym związkiem i róbcie sobie z partnerką/partnerem ustalenia jakie Wam się żywnie podobają.
Nikt tu oświecenia nie potrzebuje. Opinie są różne, ludzie są różni, wchodzą w różne związki, robią różne ustalenia. Jedna strona nie ma problemu z przyjęciem tego, że nie wszyscy mają tak jak oni. Druga strona nie. WTF?[/QUOTE]No to odwal się od związku autorki wątku. ![]() Zabawne jest takie pisanie na podforum poświęconym głównie komentowaniu, doradzaniu i porównywaniu ludzkich związków. Mi tam zwisa, kto co, bo tak samo mam w nosie zdanie innych o moim związku, ale twój komentarz był całkiem śmieszny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1012 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Spójrz na swoją ortografię "âograniczonych umysłowoâ" |
|
|
|
|
|
#1013 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zawsze uważałam, że forum służy do rozmowy, kulturalnej wymiany zdań, opinii. A nie do nawracania wszystkich na swoją modłę za cenę życia. Od kilku stron to nie jest żadna dyskusja, tylko regularny shitstorm. |
|
|
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8127325 1]Za to Twój wniósł tak wiele do dyskuji :zieew:
Zawsze uważałam, że forum służy do rozmowy, kulturalnej wymiany zdań, opinii. A nie do nawracania wszystkich na swoją modłę za cenę życia. Od kilku stron to nie jest żadna dyskusja, tylko regularny shitstorm.[/QUOTE]No tak. Więc gadanie odwal się od czyjegoś związku mnie śmieszy. Przecież my tu na Intymne nic innego nie robimy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1015 | |
|
Gazela inteligencji
|
Cytat:
Postów hultaj nie próbuję nawet analizować, ale można zawsze zgłosić, a nie zaczynać bitwę na wyzwiska. Spoko, już zgłosiłam jeden z postów do modów, przyjdą i ocenią
|
|
|
#1016 | |
|
Raczkowanie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8127325 1]Za to Twój wniósł tak wiele do dyskuji :zieew:
Zawsze uważałam, że forum służy do rozmowy, kulturalnej wymiany zdań, opinii. A nie do nawracania wszystkich na swoją modłę za cenę życia. Od kilku stron to nie jest żadna dyskusja, tylko regularny shitstorm.[/QUOTE] Limonka napisała wszystko w tej kwestii. Pokaż swoją kulturę, a potem oczekuj jej od innych. Nikogo nie staram się na siłę przekonać każdy i tak zrobi jak uważa. Odnoszę się konkretnie do pewnych sytuacji życiowy, bo tak jest prościej. Trochę dystansu do siebie, od tego jest forum. ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
Mam nadzieję, że dzięki temu będziesz miała lepszy sobotni wieczór |
|
|
|
|
|
#1017 |
|
Konto usunięte
|
chciałam tylko wspomnieć ze
"Nie warto zatajać przychodów z najmu, gdyż wykrycie takiego procederu przez urzędy skarbowe wiąże się z negatywnymi konsekwencjami dla wynajmujących. â W zależności od wysokości zaległości podatkowej mamy do czynienia albo z wykroczeniem skarbowym, jeżeli zaległość podatkowa nie przekracza 5-krotności najniższego wynagrodzenia. Jeżeli zaległość podatkowa przekracza kwotę 5-krotności najniższego wynagrodzenia, wówczas jest to przestępstwo skarbowe" ![]() a zatajenie i nieopodatkowanie przychodu to pasożytowanie
Edytowane przez b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 Czas edycji: 2018-02-10 o 20:59 |
|
|
|
|
#1018 | |
|
sissy that walk
|
Proszę o wyważoną dyskusję bez wzajemnych ataków.
|
|
|
|
#1019 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
);jeszcze na początku wspomniałam że idąc do banku po kredyt przedstawiasz własną zdolność i deklarujesz że to ty jesteś w stanie go udźwignąć bo banku nie obchodzi że masz plan mieć dziewczynę która dorzuci ci do raty. Równie dobrze zamiast zarabiającej dziewczyny możesz się przespać z kilkoma dziewczynami, spłodzić kilkoro dzieci i mieć alimenty i mieć większe wydatki a planowałeś wieksze dzięki nowej pani przychody. Twoje wszelkie teoretyzowania tutaj się kupy nie trzymają bo założyłeś wyraźnie: masz kredyt to oczekujsz do niego składki. Nie masz kredytu to nie oczekujesz, same rachunki sa spox. Więc sorry bardzo ale trochę konsekwencji mój drogi, nie lansuj się na cud troskliwego misia tylko lat dziesiąt dłużej niż kredyt wołaj za czynsz (najem), bo np. to, że spłacisz kredyt w wieku lat 50 nie zmienia tego że każda kobieta z którą wtedy bedziesz, o ile nie będzie miała swojego mieszkania, komuś by to odstępne płacić musiała. Za chinskiego boga nie jesteś w stanie wykazać wyższości kredytu nad najmem, z jakiej racji uważasz że kredyt tak, najem nie. Ano tylko termin jest tu uzasadnieniem, czyli własne widzimisię, więc wybacz widzimisię z gatunku nie ma się ochoty fundować misiowi kredytu gorsze od oczekiwania że misianna do kredytu się ma dorzucić nie jest. ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Wiesz ja nie widzę niczego złego w postawieniu sprawy jasno: słuchaj, chciałbym żebyś dorzuciła się do kredytu bo dla mnie to jest za duże obciążenie i muszę pomyśleć o podnajmie, bez tego raczej nie dam rady , a wolałbym mieszkać z tobą. Tu miałeś od początku gościa który kupił sobie kawalerkę i lokatorów z wynajmem nie planował. ![]() I wybacz, raczej mało kto ma ochotę wprowadzać się do kawalerki zamieszkanej równocześnie przez jej właściciela. Więc koleś tak nie bardzo kupił sobie mieszkanko do zarabiania, związek związkiem, ale autorka w tym ''flacie'' u niego to nawet nie ma swojego pokoju w którym mogłaby się zamknąć i nie musieć przebywać w towarzystwie misia absolutnie cały domowy czas. Ckliwe teksty o nowych mieszkankach w środku miasta to wiesz; a jak ktoś sobie kupi 200m apartamencik z palmiarnią i basenem w piwnicy wspólnoty i ratą kredytu 10 tyś miesięcznie to powinno raczej być go na to stać, a nie partnerka dostaje wizję dokładki po 5 tyś. ![]() A nie teksty: to ty dziwne, powinnaś oczywiście płacić kredyt bo tak rzekomo moralnie, a ja udaję, że mnie stać na kupowanie ci prezencików w walentynki.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2018-02-10 o 21:39 |
|
|
|
|
|
#1020 |
|
Konto usunięte
|
moralne jest też odprowadzanie podatków od przychodów do urzędu skarbowego
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

Po zsumowaniu nie przekraczały progu podatkowego. A obecnie mamy wspólność majątkową.