|
|
#1021 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dług za mieszkanie u faceta
Cytat:
Pochwal się, mieszkasz u rodziców czy u faceta? ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- [1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;81275911]moralne jest też odprowadzanie podatków od przychodów do urzędu skarbowego[/QUOTE] Co ty w US pracujesz? Przecież powtarzam to cały czas, dla mnie układ ja 1000zł kredyt ty 500zł opłaty jest do przyjęcia. Albo układ taki, że ja zapewniam nam dach nad głową płace 1000 plus 500 opłaty czyli 1500, a ty zapewniasz nam jedzenie czyli płacisz całość 900zł? Jeżeli zostanie zachowana logiczna proporcja naszych wspólnych wydatków na życie, mogę spisać umowę i odprowadzić podatek. Nie widzę przeszkód. |
|
|
|
|
|
#1022 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To trzeba pracowac w US żeby nie być pasożytem? Edytowane przez b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 Czas edycji: 2018-02-10 o 22:14 |
|
|
|
|
|
#1023 |
|
Raczkowanie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;81276351]jeżeli moralne i prawidłowe jest dorzucanie się do kredytu to i moralne i prawidłowe jest płacenie z tego tytułu podatków i nie pasożytowanie
To trzeba pracowac w US żeby nie być pasożytem?[/QUOTE] Mam wrażenie, że nie czytasz tego co piszę. Prośba przeczytaj mój ostatni post, dziękuję. |
|
|
|
|
#1024 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy hipotetyczna umowa najmu którą kiedyś podpiszesz - bedzie Twoją pierwszą? |
|
|
|
|
|
#1025 |
|
BAN stały
|
zluzuj gumę chłopak.
![]() dziwnie zaangażowanie i mocno poważnie podchodzisz do tematu; sam w kółko międlisz jedno i to samo, no stety ale i niestety dla Ciebie kwestie związkowe bywają zróżnicowane, i grunt by pasowały partnerom nawzajem ; nie każda panienka ktorą poznasz i zechcesz do niej wystartować uzna za sens codzienności współfundować twój kredyt i ile byś tu się nie napocił i nie ''naemancypował'', wolno jej.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2018-02-10 o 22:32 |
|
|
|
|
#1026 |
|
Konto usunięte
|
Dług za mieszkanie u faceta
Autorce taka kwestia płacenia pasowała
umowę ustna zawarła - wiec dług powinna spłacić ![]() Nie ukrywał przed nią kredytu. Powiedział co i jak. Ona mogła sie nie zgodzić. To tak jakby iść na pazurki i po skończonej pracy nie zapłacić mówiąc „dla mnie za drogo” chociaż znało sie cenę usługi. Edytowane przez f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 Czas edycji: 2018-02-10 o 22:42 |
|
|
|
|
#1027 |
|
Konto usunięte
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;81276871]Autorce taka kwestia płacenia pasowała
umowę ustna zawarła - wiec dług powinna spłacić Nie ukrywał przed nią kredytu. Powiedział co i jak. Ona mogła sie nie zgodzić. To tak jakby iść na pazurki i po skończonej pracy nie zapłacić mówiąc „dla mnie za drogo” chociaż znało sie cenę usługi.[/QUOTE] tyle że żeby zrobić pazurki u okreslonej kosmetyczki Autorka nie rzuciła pracy w swojej miejscowości, nie przeprowadziła się i nie zamieszkała ze swoja kosmetyczką
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1028 |
|
Konto usunięte
|
Dług za mieszkanie u faceta
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;81277011]tyle że żeby zrobić pazurki u okreslonej kosmetyczki Autorka nie rzuciła pracy w swojej miejscowości, nie przeprowadziła się i nie zamieszkała ze swoja kosmetyczką
[/QUOTE]Nie, ale mogła wziąć wolne z pracy. I nie raz dziewczyny jeżdżą do innego miasta bo jest lepsza kosmetyczka. Autorka pracy nie rzuciła dlatego tez postanowiła wyjechać do swojego faceta. Sprawdzała ceny mieszkań w mieście faceta ale taniej jej było u faceta. Bo znała juz kwotę jaka będzie musiała płacić. On nie powiedział jej „nie będziesz płacić” a nagle jednak zmienił zdanie. Pewnie jakby autorka miała tańsza opcje to by skorzystała
|
|
|
|
|
#1029 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Z 2 w ten sposób można rozgrzeszyć każdy toksyk. W mysl tej teorii jeśli kobieta jest pomiatana /wykorzystywana przez partnera a odejść decyduje się np. po 2 latach bo wcześniej była zaślepiona miłoscią i ciągle wierzyła w jakąś magiczną odmianę czy nawet przeprosiny; to dupkowate zachowania faceta są usprawiedliwione bo przecież na siłę w związku nie była, prawdaż.
|
|
|
|
|
|
#1030 |
|
Konto usunięte
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;81277061]Nie, ale mogła wziąć wolne z pracy. I nie raz dziewczyny jeżdżą do innego miasta bo jest lepsza kosmetyczka.
Autorka pracy nie rzuciła dlatego tez postanowiła wyjechać do swojego faceta. Sprawdzała ceny mieszkań w mieście faceta ale taniej jej było u faceta. Bo znała juz kwotę jaka będzie musiała płacić. On nie powiedział jej „nie będziesz płacić” a nagle jednak zmienił zdanie. Pewnie jakby autorka miała tańsza opcje to by skorzystała [/QUOTE]przeczytaj posty Autorki jeszcze raz - ona planowała zmienić zmienić pracę a facet zaproponował jej wspólne zamieszkanie i przeprowadzkę do jego miasta. W jej mieście było korzystniej z najmem. Nie wiedziała ze będzie naliczał jej opłaty jak nie będzie miała pracy - z tego okresu pochodzi jej zadłużenie Normalnie deal zycia.
|
|
|
|
|
#1031 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Nie powiedziała mu w sumie tego wszystkiego do dzisiaj a czuje się urażona że koleś ją wozi pod bankomt lub woła o hajs przy kasie czy na stacji. Troszkę dziecinne.
|
|
|
|
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;81277251]przeczytaj posty Autorki jeszcze raz - ona planowała zmienić zmienić pracę a facet zaproponował jej wspólne zamieszkanie i przeprowadzkę do jego miasta. W jej mieście było korzystniej z najmem. Nie wiedziała ze będzie naliczał jej opłaty jak nie będzie miała pracy - z tego okresu pochodzi jej zadłużenie
Normalnie deal zycia.[/QUOTE]Otóż nie.Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1033 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
fakt, że miala jakąś zaćmę że postanowiła rzucić pracę, przenieść się do miasta kochania i na dzien dobry wpakować się w opłaty najmu, skoro u siebie miała i pracę i mozliwość przemieszkania za darmo. na dobrą sprawę mogła i rzucić pracę, przemieszkać u rodziców, ale przede wszystkim nie rzucać pracy i brać wolne dniówki jeśli byłaby taka opcja, a do tego nowego miasta dojezdzac na rozmowy. może nie wydałaby tyle co mieszkając u chłopaka. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2018-02-10 o 23:20 |
|
|
|
|
|
#1034 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Traktujesz ludzi jakby nie mieli własnej woli i rozumu, a ktoś zmuszał ich do zamieszkania w danym miejscu i wyskakiwania z kasy. Ja optymistycznie zakładam, że dorosły człowiek ma trochę rozumu i zanim się gdzieś wprowadzi, to dowiaduje się jakie są koszty danego mieszkania, a potem ustala z partnerem jaką część kosztów jest w stanie ponieść. Tu się dogadują albo i nie. Niech będzie i podział 0:100% , jak im to odpowiada to super, ale kompletnie nie mogę zrozumieć jak dorosłe osoby piszą w takim stylu jakby ich koszt mieszkania ograniczał się tylko do czynszu i opłat za media - tak nigdy nie jest. |
||
|
|
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wprowadziła się i zgodziła na to wszystko. I nic nie pisze o żadnych rodzicach, nie wiadomo gdzie mieszkają i czy żyją. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To boldly go where no man has gone before. Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię. Edytowane przez Limonka2738 Czas edycji: 2018-02-10 o 23:28 |
|
|
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
a dajcie spokój, jak można usprawiedliwiać naliczanie długu życiowej partnerce, którą się niby kocha, bo ta jest w trakcie szukania pracy, podczas gdy bezrobotna stała się tylko dlatego, że poświeciła dotychczasowe zatrudnienie, żeby ich związek nie był na odległość.
naprawdę w takich czasach przyszło nam żyć? bardzo, ale to bardzo przykre. |
|
|
|
|
#1037 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdyby jej to naprawdę przeszkadzało to by z nim zerwała. Nie zerwała, jest z nim dalej obsmarowując go jednocześnie na forum i zastanawiając się czy jej się kalkuluje ciągnąć ten związek czy nie. |
|
|
|
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w ogóle nie o tym. nie wiem, jaki to ma związek z tym, co napisałam. |
|
|
|
|
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ostatnio czytając wizaż często mam wrażenie, że jestem w jakiejś innej czasoprzestrzeni. Wyrastam z niego czy co... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście zdaję sobie sprawę, że ludzkość zmierza w niedobrym kierunku, ale chyba nie dopuszczam do siebie myśli, że zmierzamy tam tak szybko
|
|
|
|
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasy, że w nowym mieszkaniu w centrum miasta mieszkasz za 2 i pół stówy są za to super i w ogóle nie są smutne dla frajera z kredytem. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1045 |
|
Zadomowienie
|
Jest od bycia razem i wspierania się.
|
|
#1046 |
|
Przyczajenie
|
Pamiętaj, że skąpstwo w finansach znaczy również skąpstwo w uczuciach... Ja sobie takiej sytuacji nie wyobrażam, że któraś ze stron w zwiążku jest w potrzebie i jej sie nie pomaga, nie ważne czy facet czy dziewczyna. Raz w zyciu miałam faceta (Bogu dzięki z nim nie zamieszkałąm), który był skąpy i rozliczał mnie nawet z balu sylwestrowegoi na który mnie zaprosił ( 150zł
Dodam, że ja wówczas byłam studentką, której się nie przelewało, a on miał wysoką pozycję w firmie i zarabiał nieźle ( myślę, ż eok 20-30 tys). Cisnął mnie abysmy gdzieś pojechali na wakacje, ja mu jasno mówiłam, że na wakacje to ja mam prace i że to jest absolutnie zbyteczny wydatek w mojej sytuacji. Wyjechałam do pracy za granicą na trzy miesiące, chyba tez troche dlatego, żeby od niego uciec i ten związek zakończyć, w każdym razie nie zaproponowal mi tego, że może mi jakoś pomóc. Związek skończył sie dwa tygodnie po moim wyjeździe, ja sobie przedewszytskim nie wyobrażałam bycia z kimś kto nie chce Ci pomoc i partnereskie rownouprawnienie sprawy traktuje aż zanadto poważnie. Bylam potem z chlopakiem, który też studiował i razem mieszkaliśmy, różnie było u nas z kasa, ale jak któreś jej nie miało to bez gadania jedno placilo za drugie, robilo zakupy itd i to bez zadnego oddawania, rozlicznaia i robienia sobie długów... Z jednej strony powinnaś się z nim fair rozliczyć, tak abys Ty wyszła z twarza, po czym umowa to umowa... ale z drugiej on nie ma zupelnie klasy... Ja osobiscie bym sie glupio czula, nie oddając pieniedzy, ale może zasugeruj mu, ze jednak przeliczylas sie i nie stać Cie bylo na tak drogie mieszkanie?
|
|
|
|
|
#1047 |
|
Konto usunięte
|
Autorka pisze - „był to związek na odległość i musiałam zmienić prace” ja to rozumiem tak, ze musiała zmienić prace ale nie z powodu związku na odległość. Tylko była zmuszona zmienić prace z powodów nam nieznanych.
1. Kwota za jego mieszkanie była niższa niz to co płaciła u siebie 2. Wynajęcie pokoju w jego mieście jest droższe niz kawalerka u niej. O rodzicach i przyjaciołach nie wspomina tak wiec nie wiadomo czy mogłaby wrócić do domu To był jej wybor umowa to umowa. Siła albo przemocą nikt jej nie kazał ja zawierać
|
|
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;81279911]Autorka pisze - âbył to związek na odległość i musiałam zmienić praceâ ja to rozumiem tak, ze musiała zmienić prace ale nie z powodu związku na odległość. Tylko była zmuszona zmienić prace z powodów nam nieznanych.
1. Kwota za jego mieszkanie była niższa niz to co płaciła u siebie 2. Wynajęcie pokoju w jego mieście jest droższe niz kawalerka u niej. O rodzicach i przyjaciołach nie wspomina tak wiec nie wiadomo czy mogłaby wrócić do domu To był jej wybor umowa to umowa. Siła albo przemocą nikt jej nie kazał ja zawierać[/QUOTE]ja tam nie twierdzę, że ma długu nie oddawać. ba, ja jestem wręcz do bólu honorowa i choćbym miała przymierać głodem przez pół roku, to bym mu dług oddała co do grosza. natomiast moim zdaniem dług powinien nigdy nie powstać, bo kochający partnerzy wspierają się w takich sytuacjach, a nie dokopują, naliczając dług. a tak przy okazji rozumiem, że wątek długi i nie chce się go czytać, ale wypowiedzi Autora chociażby odnaleźć warto: Cytat:
Edytowane przez motyla Czas edycji: 2018-02-11 o 09:16 |
|
|
|
|
|
#1049 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jesli facet przez związkiem by powiedział „słuchaj lala, bede Cie bił i poniżał, brał w nocy kiedy mam na to ochotę - idziesz na taki układ w związku?” I kobieta sie zgadza to wtedy rozgrzeszony jest. Bo kobieta wiedziała co i jak. I sie zgodziła. Ten drugi przykład co opisujesz to jest cos takiego jak syndrom Sztokholmski. Facet autorki jej nie oszukał. 9 miesięcy związku to nie jakoś długo aby udostępniać komuś mieszkanie za darmo.
|
|
|
|
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

);

; nie każda panienka ktorą poznasz i zechcesz do niej wystartować uzna za sens codzienności współfundować twój kredyt i ile byś tu się nie napocił i nie ''naemancypował'', wolno jej.
umowę ustna zawarła - wiec dług powinna spłacić 

umowę ustna zawarła - wiec dług powinna spłacić