|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II
ja tez mam długie wlosy i spinam je klamra luzno, nie sa obciażone ani nic ich nie ciągnie..tylko klamra duza musi byc
|
|
|
|
#2462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kallosa mozesz uzywac po kazdym myciu wlosow jak normalna odzywke, tylko musisz pamietac zeby ja bardzo dokladnie splukac. Maske z zoltkiem proponowalabym raz na tydzien, bo przy twoim planie braknie Ci tygodnia zeby wszystko nalozyc na glowe ![]() Cytat:
Po wszelkich olejowych maskach nalezy umyc dokladnie wlosy szamponem, a dopiero pozniej mozna je splukac woda z cytryna, choc ta wysusza wlosy (lepiej zamienic sok z cytryny na kilka kropli octu jablkowego). Aha i jeszcze jedno - wlosy lepiej owinac najpierw folia lub reklamowka jednorazowa, a dopiero pozniej zapakowac w recznik
|
||
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a czy stosowanie nafty kosmetycznej ma wogóle jakis sens?
przecież nafta mocno wysusza
|
|
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki Tylko nie wiem o którym kallosie mowisz? o tym https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-al-latte.html czy o tym https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-placenta.html Myslslam ze to maseczka do nakladania 1-2 razy w tygodniu, ale jak może być do codziennego stosowania to super ![]() a co do maski z zoltkiem to mam dwa pytania ![]() Jaka role odgrywa żołtko w tej mieszance?;] I czy moge stosowac ja dwa razy w tygodniu jak znajde czas?/
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
|
#2465 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pisalam o latte, sama jej uzywam i jestem bardzo zadowolona
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
no ale bo ja mam przetłuszczające się włosy a jednocześnie puszące się, a nafta tez wysusz włosy, wiec niewiem czy sie na nią skusic
|
|
|
|
#2468 |
|
Raczkowanie
|
a ja moze takie glupie pytanie, jak stosowac ta nafte? z czyms? i ja mam suche nie przetluszczajace sie wlosy to cos mi da?
i jeszcze jedo pytanie: co to ten wax do blondu? mozna go kupic w aptece normalnie? |
|
|
|
#2469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na glownej stronie podwieszony jest watek-sciaga o Waxie i caly watek poswiecony nafcie
|
||
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam podobnie jak Ty (czasem przetłuszczają mi sie włosy u nasady, za to reszta jest sucha) - dlatego wcieram naftę tylko w skóre głowy.
|
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
chyba tak zrobie
a moge ja trzymac godzine razem z miksowymi olejami?
|
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Co do nafty, to ja również wcieram ją tylkow skóre głowy
Ostatnio zrobiłam tak, że na włosy nałożyłam odżywkę Joanna Naturia zielona herbata i pokrzywa, a we włosy wtarałam nafte Swietny efekt
|
|
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
incOrrect - tzw. KALLOS ma w swojej ofercie roznego rodzaju maski.
Musisz sprobowac ! Mnie np. odpowiada jedynie maska LATTE ta zwykla. Stosuje ja kazdorazowo po myciu wlosow. Trzymam na glowie `ca 15 min. i bardzo dobrze splukuje. |
|
|
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
kurde to ja niewiem bo oleje ma sie trzymac godzine a nafte góra trzy godziny, to najwyzej nafte nałoze potem
|
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nafte 3 godziny??? chyba 10 min
|
|
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w gruncie rzeczy ja nafte czasem trzymam 45 min, jeśli robie maseczke z jajkiem i olejkiem rycynowym. Samą nafte zaś tak, jak jest napisane na opakowaniu, czyli 10 min |
|
|
|
|
#2481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprobuje ![]() tylko tak doszłam do wniosku, że szykuję się na tą maseczkę a nie znam podstaw ![]() Na jak dlugo ja nakładać...?? czytalam o tym pewnie wiele razy ale zapomialam![]() I czy mam stwarzac takie warunki zeby bylo cieplo?? Czy sam czepek i cienki recznik wystarczy...?? ![]() a co do tego zapachu jajka po wyschnieciu to mnie przestraszylas mysle ze jak umyje z dwa razy szamponem to sie pozbede tego jajka
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
|
#2483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na razie nie widzę zbytniej różnicy, ale to pewnie kwestia paru zabiegów. następnym razem skorzystam z reklamówki dzięki! |
|
|
|
|
#2484 | ||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Lepiej wiązać je miękkimi frotkami, niezbyt ściśle, splatać w luźny warkocz, albo lekko upinać plastikowymi spinkami/klipsami/szczękami. Cytat:
tak wiele było pisane o tej maseczce, że nie ma sensu kolejny raz wałkować ten sam temat.
|
||
|
|
|
#2485 |
|
Wtajemniczenie
|
mam pytanie czy oleje można kupc tylko i wylacznie w sklepach internetowych
![]() wiem ze nafte kupuje sie w aptece a moze tam sprobuje zapytac o olej kokosowy? nie ma u mnie w miescie raczej sklepu ze zdrowa zywnoscia a z zakupami z internetu nie mialam jeszce doświadczenia
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
Niektore oleje mozna kupic w aptece - np. rycyne czy olej ze slodkich migdalow. Kokosa musisz szukac w zielarniach lub (jak wspomnialas) sklepach ze zdrowa zywnoscia.
|
|
|
|
#2487 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podbijam pytanie dot. olejku kokosowego. Zastanawiam się, czy szukać go w zielarni, w Green Wayu czy gdzie? I czy wystarczy, że powiem olej kokosowy nierafinowany [bo jak czytałam ten jest najlepszy?] wystarczy? Jak go poznać? Ma stałą konsystencję?
|
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytaj poprostu o olej kokosowy. Do wlosow nadaje sie nierafinowany (pachnie kokosem) jak i rafinowany. W zaleznosci od temperatury bedzie staly badz ciekly.
|
|
|
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
Lanessa prosiła mnie, żebym opisała jej rytuał mycia włosów samą wodą. Pomyślałam, że lepiej będzie jeśli opiszę to w tym wątku - każdy będzie mógł przeczytać.
Trzeba pamiętać, że używanie szamponu to tylko jedna z alternatyw mycia włosów. Mycie wodą nie neguje używania detergentów myjących, to po prostu łagodniejsza forma mycia. Trzeba też pamiętać, że woda jest różna i różnie reagują na nią włosy. Jedni będą bluzgać na twardą wodę, inni na miękką - jak ze wszystkim. Nie robiłam na tym polu żadnych eksperymentów, bo na razie chcę w pełni przekonać się jak włlosy reagują na kranówkę Najważniejszą rzeczą jest, żeby przy myciu wodą nie używać silikonów nie rozpuszczalnych w wodzie ani innych oblepiaczy, bo po prostu nie zmyje ich i włos będzie obciążony. Chociaż - kto wie - może ktoś się odważy na taki eksperyment? Z tym, że włosy na mycie wodą mogą zareagować różnie. Moje wolą zdecydowanie taką formę mycia niż mycie odżywką, które w pewnym momencie je obciąża, a nie miałam tyle samozaparcia, żeby czekać na moment, kiedy przyzwyczają się do tego sposobu. Dlatego stosuję w myciu rotację: co pewien czas szampon(babydream) co pewien czas odżywka, a codziennie woda.Mycie wodą wygląda dokladnie tak samo jak mycie szamponem. Spłukuje się dokładnie całe włosy i długo masuje(czyści) skalp. Następnie znów spłukuje wodą. Ja robię to ciepłą wodą - nie znoszę zimnej, ale może ktoś ma ochotę przetestować wersję groźną dla zatok ![]() To co opisałam można oczywiście modyfikować. Ja mimo wszystko przy myciu wodą nakładam na włosy odżywkę. Dokładnie w takiej konfiguracji jak przy myciu szamponem: mycie wodą, spłukiwanie, odżywka, spłukiwanie. Odżywka musi być lekka: stosuję maskę Glorię lub granatową odżywkę Glorii. Kiedy o tym pamiętam - rozrabiam wcześniej dwie łyzeczki miodu w rondelku wody i na ostatnie płukanie wykorzystuję taki właśnie roztwór - w efekcie włosy ładniej się kręcą. Trzeba pamiętać, że nie od razu będzie widać oszałamiający efekt - włos musi się przyzwyczaić. Ale warto spróbować. Osobiście jestem bardzo zadowolona z efektów - mam lepiej nawilżone, mocniej pokręcone włosy. Szczerze mówiąc przy tej długości nigdy jeszcze mi się tak ładnie nie kręciły, więc nie mogę się doczekać co bedzie, kiedy odrosną. |
|
|
|
#2490 |
|
Zadomowienie
|
nie wiedzialam o czymś takim jak mycie samą wodą. cyt.: długo masuje(czyści) skalp - co to znaczy? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.

A kiedys stracilam ich wiele wlasnie przez przedobrzenie odzywek

przecież nafta mocno wysusza

chyba 10 min
mysle ze jak umyje z dwa razy szamponem to sie pozbede tego jajka