|
|
#1441 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwszy raz samolotem
Dziewczyny pomozcie mi prosze.Otoz 9 sierpnia jade z Londynu Stansed na dwa tygodnie do Polski.Kupilam tylko bagaz podreczny z linii raynair.Bitel byl mozna powiedziec sponsorowany(jestem au pair i rodzina kupywala mi bilet).Nie chcialam naciagac,wiec powiedzialam,ze tylko bagaz podreczny.Tylko pytanie co ja tam moge wziac?Nie moge zadnych plnyow itd?W sumie same tylko ciuchy...? A czy moge cos zabrac do torebki-np.kosmetyki do makijzu.Czy ktos sprawdza rzeczy na odprawie w londynie stansed (jezeli ktos tam byl i wie ).?prosze o pomoc
lece po raz drugi i w ogole nie wiem jak to bedzie.
|
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
Ja leciałam Ryanairem ze Stansted do Wrocławia
![]() Płyny możesz wziąć, ale butelki muszą mieć tylko do 100ml :/ Ja pierwszy raz leciałam tydzien temu i przedwczoraj wrócilam do UK to moge Ci na swiezo napisac ![]() Jak stoisz juz do tej bramki gdzie Cie sprawdzaja i przeswietlaja bagaz podreczny to plyny musisz wyjac z podrecznego i polozyc w osobnym plastikowym pudelku, ja dodatkowo musialam sciagnac pasek od spodni, zegarek. Oproznij wszystko z kieszeń np od spodni i wrzuc do bagazu. Ja sobie kolczyki zdjelam i wisiorek zbey milion razy przez bramke nie przechodzic :P Niektorzy buty zdejmowali. Ogolnie to Wam powiem ze we Wrocławiu jest gorzej, mniejsze lotnisko to wydawaloby się ze bedzie wszystko cacy, ale tam takie zamieszanie, kolejki dlugie wogole masakra. Jak przedwczoraj lecialam do Londynu to turbulencje niezle nas złapały, bo deszcz padał, wiec jak wlecielismy w chmury to bylo nieciekawie Myslalam ze pogoda taka jak w Polsce, wiec ubralam krotkie spodenki i bluzke na ramiaczkach i nie wzielam kurtki no ale dalo sie wytrzymac :P
|
#1443 |
|
Rozeznanie
|
Anecka a jak wrażenia jeśli chodzi o Ryanair?
ja lecę już za 4dni
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Ci mogę coś o nich powiedzieć, bo kilka razy z nimi leciałam.
Obsługa w porządku, loty z reguły na czas, ale niesamowicie ciasno. Jest bardzo mało miejsca na nogi. Jestem drobną osóbką, a oni i tak mi spuchły.. Na pokładzie czysto, ale samoloty nie są pierwszej młodości, ale jak za tę cenę, jest ok. Chociaż jakby miała do wyboru to samo połączenie z innymi liniami, np. wizzair, to bym poleciała z wizzairem.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#1445 |
|
Zadomowienie
|
ja już za tydzień lecę LOTem do NYC
miałam dużo pytan ale najzwyczajniej zadzwoniłam na infolinię i już wiem wszystko co chciałam
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie super! Obsluga swietna, jezyk polski/angielski. Lot powrotny krotszy niz bylo zaplanowane
mieciutkie lądowanie, super start.. Smieszny pilot Czysto. Ja mam 181cm i miejsca na nogi mialam na styk, nie bylo zle, dla mnie bomba ![]() a w niedziele czeka mnie wyprawa do Polski autokarem... Juz sie boje o miejsce w autobusie, bo wole przy oknie :/ jade sama bez TZta ale to taki maly offtop.. smutna jestem
|
#1447 |
|
Przyczajenie
|
Witam was dziewczyny!!
Za pare dni lece na tydzien do polski liniami Easyjet i mam pytanie odnosnie torebki, czy wpuszcza mnie z torebka????? zaznaczam ze nie zabieram dodatkowej torby na bagaz podreczny. |
|
|
|
#1448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tzn glowy nie dam ale powinni ja lecialam z torebką i nikt nic nie mowil
|
|
#1449 |
|
Przyczajenie
|
Dziekuje, mam nadzieje ze nie bedzie problemow przy odprawie
|
|
|
|
#1450 |
|
Wtajemniczenie
|
Anecka ja miałam taki przypadek przy odprawie, że musiałam zdjąć pasek i buty na koturnie. Prawie mi spodnie spadły, bo miałam za luźne.
Na szczęście nie jest to regułą. kombinatorka666 torebka będzie traktowana jako twój bagaż podręczny. |
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Sluchajcie,a ja mam walizke ktora wazy 6,5 kg.Wiec mam tylko 18-6,5=11,5 i - 2= czyli mam 9 kg na spakowanie tego wszystkiego
Lece na 2 tygodnie.Wiec niewiem czy sie zmieszcze w tych 9 kg ?? Lece w cieple kraje wiec biore duzo kosmetykow
|
|
|
|
#1452 |
|
Wtajemniczenie
|
WweronikaWw jeśli nie dasz rady zmieścić wszystkich niezbędnych rzeczy w tych 9 kg to może zmień walizkę na jakąś lekką torbę podróżną z materiału. Dzięki temu będziesz mogła wziąć o wiele więcej rzeczy.
|
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam jedno taka ale jest o wiele za mała innej juz nie mam ;/ Na ta wydałam 300 zł wiec o nastepnej nie ma nawet mowy ![]() a jesli ma sie ten nadbagaz to sa jakies wieksze problemy czy tylko sie doplaca ? ale w zł czy w $ ?
|
|
|
|
|
#1454 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja lecę za niecałe 2 tygodnie i mam jeszcze pytanie. Noszę soczewki kontaktowe jednodniowe i biorę 26 sztuk. Każda jest w takim jakby pojemniczku wypełnionym wodą ( jak ktoś też nosi to wie o co chodzi
). Mogę zapakowac je do podręcznego ? Jeśli tak to potraktowac je jak wszystkie inne płyny ?
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a gdzie lecisz jesli mozna wiedziec ?
|
|
|
|
|
#1456 |
|
Wtajemniczenie
|
Można
, Grecja -> Kos
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1458 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
Do Egipty wiec wlasciwie jedziemy w cieple strony obie
|
|
|
|
#1460 |
|
Wtajemniczenie
|
Przynajmniej mamy gwarantowaną pogodę
, Egipt na pewno też super. Moja koleżanka była i wróciła strasznie zadowolona, teraz mówi że chciałaby tam co rok jeździc
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No pogoda bedzie fajna chyba snieg nie spadnie ![]() ![]() a ty jedziesz z rodzicami ? czy kolonie ?
|
|
|
|
|
#1462 |
|
Wtajemniczenie
|
Z rodzicami
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
W poniedzialek lece z Dublina do Wrocławia i juz wiem, ze wagowo sie nie zmieszcze.. i w piątek wysylam paczkę kurierem ;p Za dużo rzeczy tu nakupywalam
Ja chce już leciec ![]() -nie moge sie juz doczekać Mam nadzieje, ze ten drugi lot bedzie tak samo pozytywny jak ten pierwszy
|
#1464 |
|
Raczkowanie
|
To ja sie przyznam, ze jeszcze nigdy nie lecialam samolotem, a nie powiem, chcialabym. Moze Wy poradzicie cos na moje obawy...tylko nie straszcie prosze!
Problem jest taki, ze za kazdym razem, gdy jade samochodem przez gory (a raczej nizsze gorki, zadne Villach) robi mi sie strasznie slabo, duszno, zaczynaja sie silne bole w okolicy serca, promieniujace do szyi, reki. Przechodzi po kilku dniach, ale wymeczy strasznie. Taka jakas reakcja na zmiane cisnien przy jezdzie gora-dol. No i zaden lekarz nie wie, co to, czym to leczyc ani nic, maskra. Boje sie z tym wsiasc do samolotu, bo ta to juz nikt nie pomoze, jakby cos. Czy ktoras z Was latala moze z podobna dolegliwoscia czy jakas choroba serca, naczyn? |
|
|
|
#1465 |
|
Rozeznanie
|
doleciałam, ryanair nie jest fajny, jest mało miejsca miedzy siedzeniami a jesli lot jest dlugi to jest to wyjatkowo niewygodne
|
#1466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba ze sie łokciami rozpychasz ![]() ja po jezdzie autokarem mam zapalenie pluc + nieustajaca gorączka. Wole samolot, przynajmniej jakies zmiany srodkow transportu a tu kilkanascie godzin jazdy i malo przystankow na rozruszanie kosci.
|
|
#1467 |
|
Zadomowienie
|
cześć kochane
ja w poniedziałek wróciłam z Dublina. Ale fajnie leciało się samolotem Przede wszystkim piękne widoki, pierwszy lot był po godz. 20.00, mogłam oglądać piękne chmurki i jeszcze piękniejszy zachód słońca ![]() przy staracie trochę kreci się w głowie, tak jakby miało się zaraz zemdleć (ja miałam takie uczucie) ale szybko to mija. w czasie całego lotu czasem uszy się zatykają a potem odtykają-trochę dziwne uczucie, ale da się przeżyć ![]() ogólnie jestem bardzo zadowolona i bardzo mi się latanie spodobało ![]() w razie pytań odpowiem
|
|
|
|
#1468 |
|
Rozeznanie
|
Anecka siedzenie nie jest malutkie ale niewygodne, za mało miejsca na nogi, mozna siedziec w jednej pozycji, ale przez 3h robi się to już męczace :P mam porownanie ze skyeurope i ryanair wypadł marnie przy nim.
|
#1469 |
|
Zadomowienie
|
mój wylot już jutro
![]() o 5.45 z Poznania do Wawy i później o 12.30 z Wawy do NYC
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zapewne samolloty, które tam latają są duzo bardziej komfortowe :PAle skoro masz porownanie, no ja niestety nie Aj.. polatałabym sobie jeszcze
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

lece po raz drugi i w ogole nie wiem jak to bedzie.

no ale dalo sie wytrzymac :P

Na szczęście nie jest to regułą.