|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III
smv a ja Cię widziałam i wcale nie wyglądasz jak jakieś dziecko tylko jak (jak to mawia mój instruktor jazdy
) LASENCJA![]() kocimietka, ~Gonia~ gratuluję laptopków-dobra rzecz ![]() kurcze babki jak mi zębiszcza trzeszczą i skrzypią przy zagryzaniu, to szok ![]() te dwa łańcuchy mocno je "zebrały" to kupki stąd jakoś tak ciaśniej mi się w paszczy zrobiło, ale jak zacisnę zęby to wszystko trzeszczy ![]() mam tylko nadzieję na wymianę tych dwóch szarych łańcuszków na jeden kolorowy, bo mój aparat znacznie bardziej widoczny jest przez te dwa ustrojstwa i stracił na uroku niestety a jak dostanę jeden kolorowy delikatny łańcuszek, to będzie piknie![]() że nie wspomnę, że jedzenie bardziej się osadza bo mam plątaninę łańcuszkową ![]() ehhh przespałam się popołudniu i i tak już mi się chce lulać ![]() i chyba pójdę, bo ten tydzień też będzie szalony ![]() buziaki, niech Wam aparaty lekkimi będą
|
#2402 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2. Hmm...raczej nic nie powinno się dziać, ale ostanio słyszałam, że jacyś tam naukowcy swierdzili że normlane szczoteczki czyszczą lepiej niż te elektryczne. 3. Niewiem o co chodzi w tym pytaniu . Ja mam apart metalowy, ale są też takie z przezroczystymi gumkami. Ten przezroczysty jest trochę droższy.Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#2403 |
|
Przyczajenie
|
smv dzieki za odpowiedz
tak czytam co piszecie na temat kolorow gumek,wiec chcialam was poprosic o rade; jaki kolor gumkek najladniej wygladaj przy srednio bialych zabkach? bo nie chcialabym zeby zabki wygladaly na jeszcze bardziej pozolke...i jeszcze jedno pytanie co do wypowiedzi szwedka84 - odpowiadajac na pyt jednej z wizazanek napisalas cos o aparatach z metalowymi ligaturkami. co to sa te ligaturki? przepraszam,ze tak pytam,ale jeszcze sie nie znam na rzeczy;d |
|
|
|
#2404 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no wieeesz nienawidzę bólu policzków, bólu kiedy pierscien ociera sie o dziaslo, kiedy bola jedynki, no ale trójki?? one mi sie trzy meisiace ruszyć nie chciały!! a teraz jedna juz"prawie" zeszla do poziomu normalnei krzywych zebów,a nie tych moich wampirzych:Pdruga jeszcze walczy,ale ja jej nie odpuszcze!(moze w koncu wstawie fotki jutro to Wam pokaz ejak mi trójeczka zeszła moze i neiwiele,ale dla mnei to juz polowa sukcesu:P )Cytat:
wiem cos o wciskaniu sie zarcia miedzy druty.. teraz jak mam ten łuk językowy nawet gumy nie moge żuć.A ja uwielbiam żuc gumę
|
|
|
#2405 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hmmm, przecież o kolorach gumek i o wybielaniu optycznym ząbków było dosłownie kilka postów powyżej ja mam średnio białe ząbki i używam pastelowych kolorków: niebieski, zielony, pomarańczowy, żółty. Moim zdaniem nie ma to większego znaczenia, bo zęby od aparatu i tak żółkną. ligaturka=google (ćwicz, ćwicz ) = gumka właśnie, lub metal: to, co trzyma drucik w zamkudziewczęta: gratuluję lapków. Świetna rzecz! Ja miałam kiedyś hp, ale to było daaaaaaaawno temu i teraz na nim to nawet filmu nie byłoby można obejrzeć. Był fajny o tyle, że miał 13" i mieścił mi się do torebki ^^. Nie sprzedałam go: stoi i się kurzy na półce, ale mam do niego straszny sentyment. Teraz mam inną machinę
PM 2011 Edytowane przez aluchelek Czas edycji: 2008-07-07 o 08:23 Powód: yyy skleroza |
|
|
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
ja też chciałam laptopa
ale za rok kończę studia - do tej pory się obyło, to i teraz dam radę. trochę szkoda mi kasy na taką zabaweczkę ![]() moje zęby luzik się zachowują, aczkolwiek, mam wrażenie że się rusza ciągle góra cała, zwłaszcza jedynki, czasem jak strzelą górą o dół, to normlanie jakbym jadła własne zęby
|
|
|
|
#2407 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
mam maleni ubytek na jedynce przy przestrzeni międzyzębowej ząbek mi się odsuwa i pewnie go odsłonił ale taki maleni jak kropeczka nie lubię leczenia jedynek jest nieprzyjemne![]() mam wakacje zaliczyłam pierwszy rok ![]() |
|
|
|
#2408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pierwsza lepsza stronka aparat_staly2.jpg 1. Zamki: mogą być metalowe (także w wersji dla alergików) lub kosmetyczne (białe, kryształowe) 2. Ligatury: elementy elastyczne wymieniane przy każdej wizycie, dostępne we wszystkich kolorach 3. Łuk: element wymieniany kilka razy w trakcie leczenia ja po prostu nie mam tych kolorowych gumek ps. zrobila mi doslownie w ciagu ostatnich 4 dni gigantyczna przerwa miedzy jedynka a dwojka dolna.... i jakos tak wydaje mi sie ze mi dwojka poszla w lewo... ale dla mnie calkiem niepotrzebnie qrcze dobrze ze jutro ide z tym odklejonym zamkiem bo zaczynam panikowac czy wszsytsko idzie w dobra strone
|
|
|
|
|
#2409 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
no ja laptopa nie mam...tż pożyczył mi swój...i dlatego mogę tu z Wami pisać
a dziś patrzyłam to powoluśku zaczyna mi się robić szparka między dwójką a kłem....ciekawe ile się jeszcze zrobi przez dwa tygodnie....bo potrzebuję miejsca na jedynkę.... miłego dnia.....
|
#2411 |
|
Rozeznanie
|
Od kilku dni nurtuje mnie takie dziwne pytanie. A mianowicie: Czy te kolorowe plamki na zamkach po jakimś czasie zejdą? Bo zauważyłam, że niekiedy w ogóle nie pasują do gumeczek...
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
nie zejdą. wg mnie.
|
|
|
|
#2413 |
|
Rozeznanie
|
No to zdrapię. Nie, no żartuję. Zapytam się orto, czy mi coś z tym zrobi.
|
#2414 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
dałem - bo inaczej nie wyprostowali by mi moich ząbków, ani góry ani dołu mam taką wade, że poprostu trzeba wyrwać dwójkę nawet profesorzy z krakowa tak powiedzieli, więc oni musieli mieć racje, lepiej już wyrwać tą dwójkę, niż mieć krzywe, nie ? poza tym na dole ich prawie nie widać więc jakos nie zwracam na to uwagi troche boli przy mównieniu "T" i przy jedzeniu, lub coś sie tam zrasta, bo boli przez dłuższy czas, a tak ogólnie, to nie ma sie czego bać
|
|
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
mi te plamki zeszły
mojemu tz nie.eheh ja wyrywałam 4ki wiec nie panikowałam ale 2:P hmm zastanwialabym sie ale skoro tak mowia dobrzy lekarze nie ma co z nimi dyskutowac;Dale jestem wykonczona, nie znalazłam pracy, heh tragediaia jakas:P
|
|
#2416 | ||
|
Kokon pro
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja za to niedlugo do roboty ide i niedobrze mi delikatnie mowiac jak sobie pomysle ze musze znowu z tymi jedzami siedziec ;/ takie falszywe bicze ze szkoda slow
|
||
|
|
|
#2417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() kasiek: a czy Ty dzisiaj przypadkiem nie zdejmujesz druciaka? ojojojoj, nie mogę się doczekać fotek!
|
|
#2418 |
|
Raczkowanie
|
zdecydowalam sie..nie zakladam drucika na dol.
Ogolnie 14.07 ide na zmiane gumek i podkrecenie. Boje sie znowu tępego bolu ;/. Ząbki minimalnie sie roznia. ;]
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie miałam takich plamek na zakmkach, mam tylko wytłoczone cyferki
![]() mi się te plamki co widze na foteczkach podobają nawet jeśli nie bardzo pasują do ligatur.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
a ja bym chciała mieć już choć trochę prostsze zęby...
noszę krótko aparat,ale zaczyna się już niecierpliwić ![]() jadłam dziś pierogi z jagodami,gumeczki nic a nic sie nie zabarwiły,ale za to mój język tak i zęby też trochę,ale wystarczy cytryna i będą jak wcześniej
|
#2421 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o te plamki, to wzięłam grubą igłę i po prostu to zdrapałam. Potem umyłam zameczek i znowu. I zeszło z prawie wszystkich.
Dzisiaj sobie po kolei zdejmowałam trochę gumeczki z zamków i potem jak znowu założyłam to trochę ciągnęło... Czyli dobrze.
|
#2422 |
|
Przyczajenie
|
bardzo dziękuję aluchelkowi za info
czy nikt oprócz aluchelka nie może mi polecić swojego orto z poznania? najlepiej takiego, który nie jest za wyrywaniem no i nie jakoś kosmicznie drogaśnego? |
|
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
boooro ja mogę polecić Ci z Warszawy...
|
|
#2424 |
|
Przyczajenie
|
aż tak często w wawie nie bywam niestety, ale bardzo diękuję za chęci
![]() a tak przy okazji, to jak często się chodzi na wizyty po założeniu? |
|
|
|
#2425 |
|
Raczkowanie
|
poszukaj może w googlach: biała lista ortodontów Poznań
to takie proste, nie?
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
pierwszą wizytę miałam po 4 tyg,a teraz będę miała po 3 tygodniach wizytę...
orto powiedział,że wizyty powinny być co 3-6 tygodni...tyle,że im rzadziej(zwłaszcza w początkowej fazie leczenie) tym dłuższe leczenie...A następną wizytę umówię sobie po 4 tygodniach...
|
#2427 |
|
Przyczajenie
|
nooo...jasne, że można sobie w google poszukać i że to proste też nie zaprzeczam
ale myślałam, ze skoro jest takie forum, to dostanę sprawdzone namiary od zadowolonych ludzi zamiast po całym poznaniu latać alę widzę, że tu tylko o kolorze gumeczek można sobie dłużej pogadać pozdrawiam |
|
|
|
#2428 |
|
Raczkowanie
|
boooro ale Ty sie tak nie denerwuj
ja Ci niestety nie pomoge bo nie jestem z Poznania ale moze ktos jest tu z Poznania ;> edit: dygotka mialas pisac prace !!!
|
|
|
|
#2429 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wpisz chociaż w wyszukiwarke wizażu ,moż eznajdziesz.bo wiesz, forum skalda sie nie tylko z tego ci jest pisane aktualnie,ale również zzapisanych wczesniej dyskusji. a poza tym gdyby ktos był z Poznania to by ci polecił. No i dobrze ci dziewczyny podpowiadają,ze jest biała lista ortodontów a tam znajdziesz sobie Poznan..Czy moze "nie chce si eszukac" tylko kawa na łąwe i ja mam Ci znaleźć, co?
|
|
|
#2430 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Terminarz wizyt zależy od wielu rzeczy, przede wszystkim od tego jaki typ aparatu się ma. Przy zwykłym inaczej, przy damonie inaczej, przy incognito inaczej. Gdybyś się zdobyła na wysiłek i wrzuciła to w google, zaoszczędziłabyś sobie nerwów. A o kolorach gumek rozmawiamy w innym wątku, tak dla ścisłości ![]() pozdrowionka!
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

) LASENCJA

qrcze dobrze ze jutro ide z tym odklejonym zamkiem bo zaczynam panikowac czy wszsytsko idzie w dobra strone
3/3/6-22/7/8