Mamusie majowe 2018 cz. 6 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-15, 12:15   #4171
DomimaZet
Zakorzenienie

Mamusie majowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Powaznie sie nad tym zastanawiam,zwlaszcza ze dzieci siostry tz nagadaly mojej corce ze jak bedzie dzidzius to tylko bedzie plakal w dzien i calą noc i tylko bedzie kupy robil i nie bede miec dla niej czasuzaluje ze dowiedzialam sie dopiero jak bylismy w domu bo przeciez dzieci sobie tego nie wymyslily tylko mamusia im tak gada bo juz nie chce wiecej dziecia moja potem chodz jak struta kilka dni zanim dowiem sie o co chodzi,jeszcze jej kiedys te male diably powiedzialy ze bedzie najgorsza siostra na swiecie bo cos im tam nie spasowalo jak sie bawily

Co to na Ciebie 3 godz partych jak Bozena taka elastyczna

Chcem widziec w trakcie,alez oczywiscieale nie chcialam jakąs lesbos zaleciec ze sie widoków cudzych Bozenek dopominam w trakcie macanek

Jaki on ten jezyk ma wyćwiczony ze Ci masaz oferuje?Ty zrob swoj a on niech poprawi

Lesbosssss

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
też niedawno o tym przeczytałam i myślę coś kupić

widziałyście gdzieś na alie takie jednorożce? ten jest z polskiej strony lalki metoo

Tez mam takiego tylko właśnie ze strony lalka meetoo - tam zamawiałam na jakichś przecenach lalkę i takiego jednorożca ❤️

Aaaa teraz doczytałam ze chodzi Ci o alie ...

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość
Ja kupie cos na pewno. Znajomi tez dawali.

Ej no trzeba było sie zgodzic.

A o czym myślisz żeby H kupić ? Myślisz o jakiejś zabawce czy o czym ? Może to faktycznie i niegłupi pomysł

DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 12:17   #4172
myboyismine
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 6

dzięki
Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Lesbosssss

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Tez mam takiego tylko właśnie ze strony lalka meetoo - tam zamawiałam na jakichś przecenach lalkę i takiego jednorożca

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

A o czym myślisz żeby H kupić ? Myślisz o jakiejś zabawce czy o czym ? Może to faktycznie i niegłupi pomysł

właśnie mam zapisane linki z naszej strony ciekawa byłam jak wychodzi cenowo na alie, bo szczerze tam tylko raz w życiu coś zamówiłam, było to dawno i nieprawda
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 12:17   #4173
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skorpio87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

ooooo ja jeszcze tego nie zrobiłam, ale jak tak mówisz to nie będę nawet szukać po internetach
u mnie dziś z rana 79, a po śniadaniu 134. Jak sobie radzicie z odpowiednią ilością krwi? Niby kazali nie wyciskać z nakłucia, ale zanim by mi się odpowiedniej wielkości kropla zebrała to by chyba z 5 min. musiało minąć no i wyciskam...

fajna lala!

albo niech się rozbierze i ciuchów popilnuje!
Ja mam coraz wiekszy problem zeby kropla sama sie pojawila, mycie w cieplej wodzie, trzymanie reki w dol, masowanie palca - malo skuteczne. Jednak kluje sie od 11 tygodnia wiec ta skora na palcach nie jest juz taka podatna na to klucie jak na poczatku 😞 rozwazam zwiekszenie glebokosci wklucia 😞

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
No nie że całego, dosławnie 0,5-1 cm palca i wejście pochwy od strony odbytu masujesz okrężnymi ruchami a potem jak skóra się ogrzeje to dodatkowo delikatnie ugniatasz

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Mój też się oferował. Stwierdził że nawet ma odpowiedni "masażer"
Moj sie ze mnie nabijal, ze juz wie jak takie masaze by sie konczyly ogolnie czytalam o tym, ale jeszcze nic nie robilam, teraz mi przypomnialyscie

Cytat:
Napisane przez blaira Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny,

Magdalenka, ale synuś już duży
Co do wyników badań...dobrze że jesteś pod kontrolą...może to przypadek przy pracy z tym cukrem w moczu. Trzymam kciuki by jednak to jednorazowa akcja była.
No i info o 8kg...mój czar prysł bo u mnie 10kg jak nic.

Odnośnie ważenia.
Rano się ważyłam, zawsze świeżo po siusiu i w negliżu podczas przebierania.
Waga pokazała 64,5 (kilka razy próbowałam) szok....obraziłam się ubrałam majtki i stwierdziłam że jeszcze raz spróbuje już w majtkach...waga 63,6 ( też kilka razy) . Nie wiem co mam za majtki ale chyba mój tyłek w nich jest lewitujący i lżejszy. Dieta cud

Co do masażu krocza też o nim myślałam ..ale jakoś jeszcze nie próbowałam.
Lanolinę mam z Medeli , dostałam próbkę i Pani powiedziała że taka powinnam nam spokojnie starczyć.

Idę się powyginać na piłce.
Te wagi lazienkowe sa do d... Moja tak swiruje ze miedzy dwoma wazeniami potrafi nawet i 1kg dodac lub odjac

Cytat:
Ponoć na łatwiejszy poród, a olej z wiesiołka na elastyczność ścian pochwy. Aplikuje się na noc 4 kapsułki

Oo o wiesiolku tez czytalam, to takie kapsulki zwykle ktore sie tez polyka? Mam takie bo kiedys mialy niby pomoc na poprawe czy tam zwiekszenie ilosci sluzu
Cytat:
Macie jakieś wybrane woreczki na pokarm? Takie do przechowywania?
Ja raczej mysle o pojemnikach niz woreczkach.
Ogolnie kolezanka mi ostatnio mowila, ze jej polozna polecila kupowac pojemniki na mocz... ale nie te zwykle najzwyklejsze tylko jakies do posiewu (?) chyba dodatkowo zamykane w woreczek? Sa bardziej sterylne. Powiedziala, ze ma wyparzyc i mrozic w tym pokarm bo funkcje spelnia taka sama co te "specjalne do pokarmu". Sama nie wiem co o tym myslec.

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
nalesnikona Czyli ogólnie bez zmian, a to też dobrze, przy okazji gin trzyma rękę na pulsie. Zmierzy szyjkę niebawem. A też obstawiam córę!

domii Śliczna ta lalka!

Sunset89 Jak ma Cię to uspokoić to zbadaj chociaż mocz, ale skoro lekarz nie widzi w tym nic podejrzanego to chyba wie co mówi Tobie ta glukoza wyszła w moczu w dniu krzywej, u mnie w dniu krzywej mocz czysty i krzywa cukrzycowa tez dobra. Dopiero prawie po miesiącu w tym moczu się pojawiła.

Domima
Głowa do góry! Wiem, że każda z nas by się w tej sytuacji stresowała. Tato już jest zaopiekowany w szpitalu i na pewno będzie wszystko dobrze.

Ja już ochłonęłam po wczoraj. Dziś poszłam zrobić tę glukozę na czczo jak sugerował gin. Jeśli wynik wyjdzie niewłaściwy to muszę się umówić do diablo i pewnie powtórka z picia glukozy No cóż, podejrzewam, że 29 tydzień zacznę od szukania lekarza.

Dorwałam ostatnią chmurkę z rana w drugim Netto oddalonym o 5 km ode mnie. No i krzesełko ze składanym stolikiem, bo chciałam kupić.
Magdalenka i jak ta polka? Nie wiem czy u nas jeszcze cos bedzie popoludniu... Wzielas ta dluzsza/szersza czy ta mniejsza?

Juz wiem, ze prasowanie malenkich ubranek nie jest tak fajne jak ich kupowanie czy wybieranie chyba jakies mini zelazko mi potrzebne poukladalam w szufladzie i przykrylam recznikiem, musze je przy okazji inaczej poskladac (szerzej) bo zostalo mi puste miejsce z boku, ale na tyle waskie ze nic tam nie wloze.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 12:18   #4174
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Polasia i jak sytuacja? Pomoglo choc troche?
Kochana euthyrox nie pomaga na zgage, ale nie mogłam nic zjeść /wypić zanim nie wzięłam hormonu. Jedynie trochę wody gazowanej wypiłam. Poszłam dalej spać do 10 ale dalej mnie męczy...

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
lepiej cos?
Niestety nie 🙁

Cytat:
Wszystko już dobrze ? Ja mam czasem tak ze jak usnę na kanapie i potem mąż mnie budzi żeby przejść do sypialni to z reguły wstać nie mogę - tak mnie cały dół brzucha napierdziela i to tak fizycznie od środka - nie umiem tego wyjaśnić ale tak jakby mi pękała cała miednica coraz to nowsze przypadłości - nie dajmy się - już bliżej końca niż dalej
Dosłownie takie uczucie 😣

Cytat:
Napisane przez rybcia34 Pokaż wiadomość
dzisiaj tez poobijana cala. Lewa reka boli od spania na niej. A jak spie na prawyn to nic nie boli, ale budze sie czesciej w stresie, ze na prawym do malej malo krwi doplywa i wracam na lewy... i upa i uda tez bola. Męczarnia

Po czym to, jak myslisz? Ja wczoraj lekką miałam po bananie. Ale przeszło.
Dokładnie, meczarnia 🙁

Wczoraj trochę rzeczy na noc zjadłam. Nawet cheetosy się znalazły więc chyba one są sprawcą 😣

Cytat:
Dzień dobry ...
Właśnie dostałam telefon ze moja mama nie przyjedzie dzisiaj do mnie bo tata dostał jakiegoś krwotoku z nosa i wylądował w szpitalu
.... jestem załamana tym wszystkim ... do tego obudziłam się z mega katarem ...
jaki świetny dzień ...

Zdrowia dla taty 😘

Cytat:
Napisane przez Sunset89 Pokaż wiadomość
Polecała mi jeszcze maść Maltan na pękające sutki, radziła, żeby ją stosować od razu, plusem jest to, że nie trzeba jej zmywać przed karmieniem
Nie wiem, czy o tym słyszałyście, ale może się przyda
Mocz u mnie 7zl kosztuje. Zrobiłabym dla swojego świętego spokoju.

Maltan używałam, me jak mi tak pogryzla sutek to tylko nakładka dała radę 😉

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Pytanie do mamuś, ktore maja juz dzieciaczki czy kupujecie cos dla starszych dzieciaczków od dzidziusia? Gdzieś mi sie cos takiego obiło o uszy i nie wiem czy kupić coś starszej córeczce czy to taki mit.

Oczywiście coś dostanie, ale jeszcze nie wiemy co. Teściowa opowiada nam jak rodzila córkę i dla mojego męża przyniosła ta siostra jego jakiś czerwony samochód. Do dziś wspominaja, że był zachwycony, że taka mała a taka mądra 😁
Cytat:
Ja pojemniki aventu chce kupić, bo jak już ktoś tu wspomniał, później je jeszcze wykorzystam, a worki już nie. A cena za worki nie mała jednak.

Witam się w południe. Zaraz jedziemy do teściów bo wrócili wczoraj z wojaży. Będę zatem wieczorem 😘
polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 12:18   #4175
DomimaZet
Zakorzenienie

Mamusie majowe 2018 cz. 6

Blaira - dokończyłam z tymi ciuszkami ... Boże i przypomniałam sobie ze jeszcze mam w piwnicy ze dwa wory ja tego do swojego auta nie zmieszczę

DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 12:21   #4176
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry dziewczyny,

Magdalenka, ale synuś już duży
Co do wyników badań...dobrze że jesteś pod kontrolą...może to przypadek przy pracy z tym cukrem w moczu. Trzymam kciuki by jednak to jednorazowa akcja była.
No i info o 8kg...mój czar prysł bo u mnie 10kg jak nic.

Odnośnie ważenia.
Rano się ważyłam, zawsze świeżo po siusiu i w negliżu podczas przebierania.
Waga pokazała 64,5 (kilka razy próbowałam) szok....obraziłam się ubrałam majtki i stwierdziłam że jeszcze raz spróbuje już w majtkach...waga 63,6 ( też kilka razy) . Nie wiem co mam za majtki ale chyba mój tyłek w nich jest lewitujący i lżejszy. Dieta cud

Co do masażu krocza też o nim myślałam ..ale jakoś jeszcze nie próbowałam.
Lanolinę mam z Medeli , dostałam próbkę i Pani powiedziała że taka powinnam nam spokojnie starczyć.

Idę się powyginać na piłce.
Podziel się majtami
Stary 2018-02-15, 12:22   #4177
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Stokrotka
Fajna, biała, ładnie umalowana, chyba drewniana bo taka cięższa, ale mała. Tych dużych już nigdzie u nas nie było. Jakąś lampkę ledową na niej położę, ramkę czy maskotkę, będzie bardziej jako dekoracja

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2018-02-15 o 12:23
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 12:25   #4178
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Pytanie do mamuś, ktore maja juz dzieciaczki czy kupujecie cos dla starszych dzieciaczków od dzidziusia? Gdzieś mi sie cos takiego obiło o uszy i nie wiem czy kupić coś starszej córeczce czy to taki mit.

Uwaga, odzywa się bezdzietna
Nigdy osobiście o czyms takim nie słyszałam, ale gdybym miała dzieciaczka to chyba bym wypróbowała, a żeby wiedziało, że dzidziuś fajny - daje prezenty. Może w jakiś sposób uniknęłoby się wojny sama nie wiem, chyba bym coś kupiła.

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Ja kupuje z aventu pojemniczki plastikowe na pokarm
Stary 2018-02-15, 12:26   #4179
blaira
Wtajemniczenie

Cytat:
Blaira - dokończyłam z tymi ciuszkami ... Boże i przypomniałam sobie ze jeszcze mam w piwnicy ze dwa wory ja tego do swojego auta nie zmieszczę

Kochana nie strasz...oczywiście chodzi mi o auto
A tak na serio jak masz zamiar to taszczyć to najwyżej wszystko do wielkiego kartonu i zamówię kuriera, może lepiej nie dźwigaj tego, a tak kurier przyjedzie odbierze i po sprawie.
Kochana jesteś
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 12:27   #4180
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

W moich stronach/rodzinie jest taka tradycja, że jak rodzi się dzidziuś to coś "przynosi" w prezencie rodzeństwu

2014

Stary 2018-02-15, 12:27   #4181
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Lesbosssss

Tez mam takiego tylko właśnie ze strony lalka meetoo - tam zamawiałam na jakichś przecenach lalkę i takiego jednorożca

Ja mojej chyba lego kupie bo ma taka faze, na święta dostala Lego katamaran i caly czas sie nim bawi.

brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 12:28   #4182
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
W moich stronach/rodzinie jest taka tradycja, że jak rodzi się dzidziuś to coś "przynosi" w prezencie rodzeństwu
u mnie jeszzcze taka, że mąż zonie kupuje jakąś błyskotkę
serio !

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 12:30   #4183
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 12:31   #4184
blaira
Wtajemniczenie

Chciałam poinformować, że na HM jest obniżka do 50% na wybrane produkty.

Coś tam można wyszperać ... choć ja już sobie daruję.
Ale widzę dziecięcą bluze z jednorożcem za 9,99
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 12:32   #4185
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Oo o wiesiolku tez czytalam, to takie kapsulki zwykle ktore sie tez polyka? Mam takie bo kiedys mialy niby pomoc na poprawe czy tam zwiekszenie ilosci sluzu

Ja raczej mysle o pojemnikach niz woreczkach.
Ogolnie kolezanka mi ostatnio mowila, ze jej polozna polecila kupowac pojemniki na mocz... ale nie te zwykle najzwyklejsze tylko jakies do posiewu (?) chyba dodatkowo zamykane w woreczek? Sa bardziej sterylne. Powiedziala, ze ma wyparzyc i mrozic w tym pokarm bo funkcje spelnia taka sama co te "specjalne do pokarmu". Sama nie wiem co o tym myslec.
Tak, to taki zwykły w kapsułkach. 4 łykasz, 4 aplikujesz a że mi lekki zapas został po staraniach to tylko dokupię ze 2 opakowania.

Macie rację patrzyłam u hubi na allegro i wezmę pojemniki
Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
Oczywiście coś dostanie, ale jeszcze nie wiemy co. Teściowa opowiada nam jak rodzila córkę i dla mojego męża przyniosła ta siostra jego jakiś czerwony samochód. Do dziś wspominaja, że był zachwycony, że taka mała a taka mądra 😁

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 12:33   #4186
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
serio !
U nas też, że coś się kupuje żonie po porodzie np. jakieś biżu. Ciekawe co na to mój TŻ Pierścionek kolejny niekoniecznie, bo noszę tylko zaręczynowy, ale jakiś wisior, kolczyki, bransoletkę why not?!

2014

Stary 2018-02-15, 12:35   #4187
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
serio !
Już na początku zapowiedziałam mojemu, że prezent dla mnie ma być
Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Też siedzę i myślę o tym laktatorze. Dookoła same kobiety mówią, żeby kupić i to elektryczny. Nawet jak nie będzie pokarmu to przy jego pomocy będę "walczyła" o laktację

A taka ładna miłość...

Stary 2018-02-15, 12:36   #4188
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też, że coś się kupuje żonie po porodzie np. jakieś biżu. Ciekawe co na to mój TŻ Pierścionek kolejny niekoniecznie, bo noszę tylko zaręczynowy, ale jakiś wisior, kolczyki, bransoletkę why not?!
mój dostanie wish list

Stary 2018-02-15, 12:36   #4189
_groooszek_
Zakorzenienie

Jaką mają gramaturę te "lepsze" pieluchy tetrowe?

A taka ładna miłość...

Stary 2018-02-15, 12:37   #4190
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
serio !
mój pewnie na to nie wpadnie
Stary 2018-02-15, 12:39   #4191
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem już!

Co do ćwiczeń znalazłam sobie 3 filmiki na YT i na razie robię je drugi dzień.
Nie są bardzo męczące...poszukam jeszcze może jakiś ćwiczeń typowo na porodówkę
1. Rozgrzewka

2.Ćwiczenia 1

3.Ćwiczenia 2

Ćwiczę razem z psami bo te uwielbiają jak jestem na podłodzę, a potem stoją nade mną i się cieszą jak głupie, że Pańcia ma ochotę poświrować z nimi.

Dziewczyny gatki mam z pepco po 5zł moje ulubione takie śliskie...coś czuje pustki w sklepach po tym poście.

Co do woreczków, kupię pojemniki.
Przede wszystkim dlatego że są wielorazowe w przeciwieństwie do woreczków, a te potem nawet się przydadzą na podgrzewanie ew zupek
Zobaczę gdzie dostanę najtaniej.
O te 3 to już dzisiaj nawet robiłam.

Cytat:
Lesbosssss

Tez mam takiego tylko właśnie ze strony lalka meetoo - tam zamawiałam na jakichś przecenach lalkę i takiego jednorożca ❤️

Raczej na pewno zabawka, ewentualnie hulajnoga jeśli na zająca nie dostanie.

Cytat:
serio !
U mnie też, tzn po starszaku dostalam kase zeby samej sobie cos wybrac to wybralam Pandore. Teraz pewnie dostane jakis koralik do niej... tak myślę no ii kwiaty oczywiscie być muszą.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 12:40   #4192
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
mój dostanie wish list
Ja liczę, że sam się domyśli. Jak chodził ksiądz po kolędzie to już Wam pisałam co powiedział:
K "Wie Pan co zrobić jak się urodzi dziecko?"
Tż myśli, myśli:"Pewnie ochrzcić".
K "Nie! Pan to tak po Bożemu! Pierścionek żonie kupić za urodzenie dziecka!"

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2018-02-15 o 12:42
Stary 2018-02-15, 12:41   #4193
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
mój pewnie na to nie wpadnie
mój bez przypomnienia może też na to nie wpaść

Cytat:
Jaką mają gramaturę te "lepsze" pieluchy tetrowe?
Biała tetrowa pieluszka
LUX gruba
Pieluchy z serii lux o gramaturze 140 g/m2!
1 szt.
Skład: 100% bawełny

Rozmiar: 70 x 80 cm

Gatunek I

Stary 2018-02-15, 12:41   #4194
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Ja liczę, że sam się domyśli. Jak chodził ksiądz po kolędzie to już Wam pisałam co powiedział:
K "Wie Pan co zrobić jak się urodzi dziecko?"
Tż myśl myśli: "Pewnie o

chrzcić".
K "Nie! Pan to tak po Bożemu! Pierścionek żonie kupić za urodzenie dziecka!"

dobry ksiądz
Stary 2018-02-15, 12:42   #4195
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 12:42   #4196
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Już na początku zapowiedziałam mojemu, że prezent dla mnie ma być

Też siedzę i myślę o tym laktatorze. Dookoła same kobiety mówią, żeby kupić i to elektryczny. Nawet jak nie będzie pokarmu to przy jego pomocy będę "walczyła" o laktację
U mnie tak bylo po cc ze nie bylo pokarmu,malo jest sytuacji ze nie ma.bo nie ma, troche mozna powalczyc wzaleznosci co kto chce, mi tak sie w glowie wlaczylo ze nie potrafilam dac mm swojemu dziecku,jakby nie udalo.sie mi wyqalczyc cyca to.deprwsje bym pewnie jakas miala.Laktator mialam rwczny i tym pobudzalam

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka
Ladymama85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 12:42   #4197
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:
serio !
U nas tylko słyszałam, ze się kwiaty kupuje w podziękowaniu za trud w porodzie czyy coś. Mój pewnie nic nie kupi
Stary 2018-02-15, 12:43   #4198
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
mój dostanie wish list
Ja tez dostaje,u mnie akurat bransoletke z wygrawerowanym imieniem dziecka.i data urodzenia,a pod.blaszka imie meza

Stary 2018-02-15, 12:45   #4199
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość
O te 3 to już dzisiaj nawet robiłam.

Raczej na pewno zabawka, ewentualnie hulajnoga jeśli na zająca nie dostanie.

U mnie też, tzn po starszaku dostalam kase zeby samej sobie cos wybrac to wybralam Pandore. Teraz pewnie dostane jakis koralik do niej... tak myślę no ii kwiaty oczywiscie być muszą.
O ja tez piek e kwiaty dostaje, taki bukiet roznych kwiatow i w to tabliczka z wozkiem z dzidziusiem,ale to jeeesssttyy mile iw zruszajace ,jak moj maz mi to przynosi <3

Stary 2018-02-15, 12:46   #4200
Mirabilka
Zakorzenienie

ciekawe czy mój by się zreflektował bez "wish list" wątpię - on jest tak zakręcony jak lato z radiem...

ja ogólnie biżuterii nie nosze poza kolczykami i takim cienkim łańcuszkiem ale torebką bym nie pogardziła

Edytowane przez Mirabilka
Czas edycji: 2018-02-15 o 12:47
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości