|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty!!!
|
|
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Pola łatwo się mówi, ale... spokoju
|
#4383 |
|
Wtajemniczenie
|
Summer u mas lasy mieszane, to i ścieżką strach lazic, a poza tym przy sciezce nigdy nie ma grzybow, ja to muszę zawsze powlazic gdzies w głębiny lasu haha
w jedno miejsce ewentualnie moglibyśmy pójść, ale nie wiem czy wytrzymam na sciezce jsk mąż bedzie buszowal haha a te zaslabniecia to tak mam ostatnio - ciezko mi stać, taka jestem jakaś słabinka.Czy mi sie obilo w tekście, czy sluchasz jakiejś "mrocznej" muzy ? ![]() A rydze !! Ja w tym roku kilka znalazlam, ale nic nie zastąpi rydzowego świata w bieszczadach..... o ludzie bylam 11 lat temu z rodzicami w sierpniu, i byl rydz na rydzu w zagajniku przy polu namiotowym. Dziewczyny to byl raj. Rano w pizamach zasuwalam po swieze rydze do jajecznicy !! Mi sie dzisiaj snila jakas nowa dziedzina matematyki..... moze ja tak na prawde jestem geniuszem a nie kalafiorem ? ![]() Ja tez nie nosze żadnych rzeczy na rękach. Pewnie dlatego, ze nie mam haha ![]() Pola kciuki kciuki !!! Ale Ty wiesz, że wszystko będzie dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
Bursztynu, dziękuję. Na razie nie przechodzi ale mąż się zwolnił z pracy i już jest z nami.
My w tym roku jeździliśmy razem z Ewką na grzyby, chodziłam z nią ścieżką albo wchodziłyśmy na brzegi lasu. O dziwo bardzo dobrze szło jej znajdowanie grzybów ale dosyć szybko się męczyła. Co do chodzenia do lasu w innych celach, to my też to lubiliśmy, na mnie jakoś wyjątkowo działał Las. Tylko raz zostaliśmy przyłapani, jacyś nastolatkowie jeździli rowerami ale grzecznie w oddali poczekalni aż skończymy i dopiero przejechali obok nas Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
udało mi się nagrać dzisiaj mała jak kopie, ale film tego tak dokładnie nie oddaje, chociaż i tak nie jest źle ![]() Ja z biżuterii na stałe noszę tylko obraczke.. Tak to czasem założę jakąś bransoletkę, albo kolczyki. Dziewczyny badacie cmv?? Kciuki za dzisiejsze wizyty!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- 👍👍👍👍👍👍👍👍😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4387 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny kciuki za wizyty!
![]()
|
|
#4388 |
|
Wtajemniczenie
|
Kciuki za wizyty
|
|
|
|
#4389 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziara haha to mieliscie przygodę
![]() Blanka a co to cmv ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4390 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam robione badanie na CMV(cytomegalowirus) . Wyszło mi dodatnie IgG i ujemne IgM wg ginekolog przeszłam to w przeszłości i nie zagraża to płodowi .
|
|
|
|
#4391 |
|
Zadomowienie
|
My już po. Dziękujemy!
Bez zmian - zdrowy, śliczny synek Już 320 g dziś! Zaciskam za resztę ciągle! pola, wszystko będzie dobrze. Nie ma innej opcji! _20180215_122425.JPG_20180215_122408.JPG
|
#4392 |
|
Zadomowienie
|
A badanie to miałam wykonane na początku koło 8 tygodnia ciąży
![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Folinka jaki juz duży Twój synek 😍Śliczny |
|
|
|
#4393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4395 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny kciuki za wizyty!
Folinka sliczny synek
|
|
|
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dla reszty duze kciukasy!
|
|
#4397 | ||
|
Raczkowanie
|
Pola - kciuki!
folinka -śliczny synek! Cytat:
poszliśmy na spacer, a przy okazji nazbieraliśmy rydzy, blisko domu więc bez strachu. Zresztą całą ciążę byłam aktywna i ciężko by mi było w domu siedzieć oczekując na TEN dzień ![]() Cytat:
![]() W tym roku w całej Polsce był wysyp a u nas kiepściutko.... nawet rydzy mało, trzeba było iść bardzo daleko. Pojechaliśmy więc na grzyby do teściów, dwa wypady do lasu i zapasy prawdziwków na cały rok i jeszcze trochę. Nigdy nie widziałam tylu w jednym miejscu! Ale macie sny! filmy można kręcić! ja na szczęście nie pamiętam snów ostatnio i w końcu w miarę przesypiam noce
Edytowane przez Naeema Czas edycji: 2018-02-15 o 14:34 |
||
|
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko ok.Mała zdrowa.Weszliśmy przed czasem.Bardzo długo trwała,45 minut.Dokładnie posprawdzane.Termin na 2 lipiec,więc podobnie.Długość 20,5cm.Waga 350g.Doktor super.Polecam.
|
|
|
|
#4399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za kciuki!!!!Trzymam kciuki za resztę.
Oczywiście zlapalam buraka.Jak ja tego nie lubię. Teraz jedziemy na chinczyka. ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Folinka super! |
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
Folinka o rany ta nóżka
![]() Pola piękne wymiary, gratuluję zdrowej córeczki
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak bardzo się ciesze że wszystko jest dobrze!
|
|
#4403 |
|
Wtajemniczenie
|
Folinka super, że Synuś zdrowiutki
![]() Pola !!! No to odetchnelas, bardzo sie cieszę, wielkie gratulacje !!!!! Ja wiedzialam, ze będzie dobrze !! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Ja już jestem po wizycie, wszystko w jak najlepszym porządku. Bezsprzecznie to będzie dziewczynka 😃 termin porodu wg USG nic się nie zmienił nadal 07.07 mała równo rośnie. Ma 326g i 18 cm. Pani doktor powiedziała że jak modelka z każdej strony nam się pokazała 😘 Odstawił mi luteinę , szyjka w normie pomimo dalszych bóli i twardnienia brzucha. Ale żeby nie było tak pięknie to mam oczywiście znowu infekcję 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4405 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zua, no ostatnimi czasy trochę złagodniałam, ale generalnie zawsze się słuchało mrocznie teraz różnie, lubię czasem coś klubowego zapodać na fula w samochodzie, jak na blacharę przystało A przez te rydze obśliniłam monitor.... Bieszczady! Musimy się wybrać znowu, bo zupełnie nie wpadłam na to w ubiegłe wakacje, a przecież był taki wysyp grzybów.... W jednym ośrodku, w którym wynajęliśmy jesienią dom, rano nazbierałam ogromny kosz maślaków, a w drodze powrotnej do nas - 2 kosze pełne kani, mniam! Cytat:
Folinko, ale piękniś! A jaki duży! Normalnie mały człowiek, aż trudno w to uwierzyć. Który tydzień u ciebie, bo nie wiem czy nie mylę czegoś, ale chyba koło 21, tak? Cytat:
Las pod domem, kobieto.... Nawet bym grzybów nie potrzebowała, jakbym miała taką okolicę ![]() Cytat:
Bursztynku, dla ciebie również. Jeśli ktoś jeszcze oczekuje, to trzymam kciukasy! Ja już się nie mogę doczekać soboty, może małe potworzątko pozwoli w końcu ustalić płeć ![]() Dziś rano obłowiłam się w chłopięce ciuszki w ciuchu, wszystko było po złociszu. I nawet matka se kupiła fajną sukienkę, w którą się jeszcze wciska, a która pięknie eksponuje dziary na plecach |
||||
|
|
|
#4406 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4407 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękujemy za kciuki! U nas też wszystko w porządku na połówkowym😊 siusiak nie wyrósł i chłopaki będą mieć siostrę... Malutka równo rośnie, zgodnie z tygodniem ciąży, raczej chuda i długa😀 wszystkie narządy ok, tylko nie bardzo chciała buźkę pokazać, ale lekarz mówił, że główkę w końcu udało się zmierzyć😊waży już 364 g☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4409 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
staram się wstawać wcześnie (9 to dla mnie wcześnie ) żeby potem nie siedzieć w nocy, ale czasem mi się nie udaje Hej hej Cytat:
![]() To moja 3 ciąża (2 wcześniej zakończyły się niestety w 8 i 9 tc). Na szczęście mój lekarz wiedział jakie zlecić badania i okazało się, że mam mutacje genetyczne odpowiadające za nadkrzepliwość i podobno właśnie przez to tworzyły się mikro-skrzepy, które zatykały mikro-żyłki, które dopiero się tworzyły, czy jakoś tak. W każdym razie teraz jestem na zestawie zastrzyków w brzuch i leków, które mają pomóc. Jak do tej pory ogromnie się cieszę, że przetrwaliśmy już tyle czasu (teraz mamy 17t2d), że za nami te "najgorsze" 12 tygodni. To mi daje nadzieję, że tym razem będzie dobrze 12 lutego miałam USG takie doraźne, podczas którego lekarz mnie uspokoił, że wszystko wygląda ok. UP mam na 19.03. Może się już dowiemy, kto mieszka w brzuchu - do tej pory wstydliwe po tacie, nie chce się pokazać jak raz się pokazało, to jeden lekarz mówił, że chłopak; położna, że dziewczyna; drugi lekarz, że nie widać ![]() Przez wcześniejsze doświadczenia strasznie się denerwuje między badaniami i nie mogę się doczekać kolejnego USG Dodatkowo wyszła mi cukrzyca ciążowa (bardzo wcześnie bo już ok 9tc) i jestem na diecie i pomiarach glukometrem. No to troszkę się rozpisałam ![]() Cytat:
Dziękuję Wam za przyjęcie do grupy |
|||
|
|
|
#4410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedz, jak Mąż? Dotarło? ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

w jedno miejsce ewentualnie moglibyśmy pójść, ale nie wiem czy wytrzymam na sciezce jsk mąż bedzie buszowal haha