|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
teraz już na pewno będzie dobrze Gratuluję udanych wizyt i zdrowych maluszków już są całkiem duże ja byłam po samo L4 i mam przedłużone o kolejny miesiąc
|
|
|
|
|
#4412 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt! Jakie już duże te nasze maluszki! Do moje UP jeszcze miesiąc gdzie tam dopiero
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4413 |
|
Wtajemniczenie
|
Bursztynku, cudowne wiadomości z wizyty !!!!
Summer, tez juz trochę zlagodnialam, ale mialo sie swoje "mroczne" czasy teraz nie mam juz takiej zajawki na muze jak kiedyś, weszly inne priorytety - no i glany poszly w odstawke ![]() Cambria, dla Was tez wielkie gratulacje !! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4414 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję udanych wizyt
wasi znajomi i rodzina też są zawiedzeni płcią dziecka? Mam już synka, teraz wszyscy wmawiali mi córkę. Gdy okazało się że będzie drugi synek mam wrażenie że wszyscy są zawiedzeni... A pytania w stylu " To już pewnie że chłopak?" Wyprowadzają mnie z równowagi... Nie wiem czy odbieram wszystko negatywnie przez hormony czy wszyscy do okola naprawdę liczyli na dziewczynkę... Ja się cieszę że będzie chłopak wyprawkę już mam dla mnie ważne że jest zdrowe! Wczoraj cały wieczór przeryczałam przez to... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4415 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,jak coś to ja nie mam dziś wizyty,przeniesli mi na 23.02. Gratuluję ślicznych,zdrowych dzieciaczkow. Ja nadal chora,dziś mialam apogeum,tak mnie głowa bolała i zimno mi było,w końcu wzięłam apap i jakies leki miejscowo dzialajace na katar i gardło. Mam nadzieje,ze nie zaszkodziłam dzidziowi. Dzięki temu,ze przyjechala moja rodzinka ja moglam sie kimnac.
Wybaczcie mi,ze kompletnie nie wiem co sie tu dzieje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4416 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
Mój mąż caly czas chciał chłopca (ale się cieszy teraz z dziewczynki bo nie ma wyjścia 😉 i rodzina zresztą tez przygadywala że mógł by być chłopak ale nie jest i jestem z tego zadowolona 😃 a z resztą nie ma się co przejmować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4417 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluje wszystkim udanych wizyt ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
Radena dużo zdrówka
Nesska pisałam niedawno właśnie jakie to irytujące... jakieś utarte stereotypy, że musi być parka. Ja słyszę z kolei teksty typu "Ale by było jakby była kolejna dziewczynka" :| ale co by było!? Złości mnie to strasznie, takie parcie, że pasowałby chłopiec. Mąż po cichu właśnie chciałby dziewczynkę, mnie to obojętne, ucinam od razu temat jak słyszę takie zagadywania.
|
#4419 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Piszecie o tych wizytach tak ze ja sie swojej doczekac nie moge normalnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4420 |
|
Raczkowanie
|
Staram się skupić na naszym szczęściu
koleżanka już 2 razy się pytała czy na pewno chłopak.... A babcia ze łzami w oczach powiedziała że się cieszy ale kto się mną na starość zaopiekuję, bo na pewno nie synowie. Do tego dochodzą inne teksty... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję udanych wizyt i dużych dzidziusiów
![]() Nesska nie przejmuj się,szkoda Twoich nerwów na takie głupie gadanie. U mnie jak powiedziałam,że będzie raczej chłopak to mi mama powiedziała: "my to od razu mówiliśmy,że będzie chłopak". Też mnie to wkurzyło, ale stwierdziłam,że naprawdę nie warto. Najważniejsze co czuję ja i mąż Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję udanych wizyt.
Nesska współczuję reakcji i niestety znam to uczucie. Jak byłam w pierwszej ciąży i wyszło, że dziewczynka to teście chyba z dwa miesiące jeszcze pytali czy na pewno nic nie urośnie, a później jak ktoś ich pytał, co będzie to mówili, że się okaże jak urodzenia, bo usg nie można wierzyć. Teraz jak zaszłam w ciążę to były teksty, że oby był chłopak, bo jak inaczej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak jak pisze to są żarty i nikt nie ma parcia na płeć ![]() Za to damska cześć bardzo się cieszę, że dziewczynka, warkoczyki i lalki 😂 Za to doprowadzaja mnie do furii teksty jak mówią, że drugie dziecko to coś tam, mówię, że drugiego nie będzie to głupi śmiech, że teraz tak mówię, no to im odpowiadam, że istnieje wazektomia, wtedy patrzą z przerażeniem i do mojego męża "chyba się na to nie zgodzisz?!" nawet tego nie komentujemy już ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Maz siostry to zrobił bo po dwójce dzieci nie chceili juz więcej. Znajomy rowniez, a inny znajomy zrobił to dla byłej żony... teraz po rozwodzie z nowa partnerka chce sie starać o dziecko i musi to odwracać. Jest to mozliwe w marcu bedzie miał operacje jednak nie jest pewne czy wszytsko bedzie dokładnie tak jak przed... No i to kosztuje spore pieniadze. Tak jak sama procedura IVF. |
|
|
|
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi to odpowiada, bo inna forma antykoncepcji niż pigułki nie wchodzi w gre, ale już nie mogę ich brać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja go do wazektomi nie zmuszam, nawet to odemnie nie wyszło. Wiem jedno więcej dzieci nie chce, mąż też.. Jakbyśmy za np. 10lat wpadli na pomysł, że chcemy dziecko to zaadoptujemy i tyle ![]() Naprawdę wątpię, jak mała będzie miała 3lata idzie do przedszkola a ja w końcu biorę się a siebie, swoją pasję i wracam na rynek pracy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-02-15 o 19:33 |
|
|
|
|
#4429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
23
A czemu pytasz?? U nas sprawa wyglądała tak, że zawsze chcielismy szybko dziecko, mąż zarabia na tyle dobrze, że ja nie muszę pracować.. Więc spokojnie mogę siedzieć z małą w domu przez 3-4lata. Branża w jakiej chce pracować to branża pogrzebowa, dokładnie kosmetyka pośmiertna i przygotowanie zwłok. Nie chciałam robić kursów i potem odejść z branży na kilka lat. Wolę po kolei odchowac dziecko, zrobić odpowiednie kursy iść do pracy.. Już bez żadnych dużych przerw w zawodzie. Malo jest osób które chcą pracować w takiej branży/ zawodzie, więc spokojnie mogłam z tym poczekać. Najpierw rodzina, która jest dla mnie najważniejsza potem praca. Tak w skrócie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-02-15 o 20:00 |
|
|
|
#4431 |
|
Zadomowienie
|
Blanka, fajnie, ze rozmawiacie o roznych istotnych sprawach i wspolnie decydujecie, co i jak zrobic z Wasza przyszloscia. Najwazniejsze to miec wspolne poglady na tego typu kluczowe sprawy dla zwiazku.
Ja tam nigdy nie mowie, co bym zrobila, 'gdyby' - zycie juz mi nieraz pokazalo, ze moge sobie jedno zakladac i planowac na wypadek wystapienia jakiejs sytuacji, a nastepnie jak przychodzi co do czego i faktycznie sie to dzieje, to myslenie moze sie naprawde zmieniac, a ja sobie nawet nie umialam wczesniej wyobrazic, jak sie czlowiek czuje postawiony przed danym wyborem. Mozemy o sobie tyle powiedziec, na ile nas sprawdzono, jak to ktos madrze powiedzial Gratuluje slicznych dzieciaczkow i udanych wizyt! Ale duze Wasze szkraby, 20cm! Do mojego UP jeszcze miesiac, wiec ja to mam 'malenstwo' ![]() Pytanie do dziewczyn, ktore pija sok z pokrzywy - kupujecis go gdzies gotowego czy jakos sie to przygotowuje? Na razie przymierzam sie do kiszonki z buraka, ale pokrzywe lubie i sprobowalabym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4432 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Folinko, Pola, Bursztynku, Cambria - gratuluję udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków ![]() My planujemy 2 lub 3 dzieci a dopiero pierwsze w drodze... Szanuje każda decyzję, mimo ze na ryzyko trwałego pozbawienie płodności raczej bym się nie zdecydowała (ani u siebie ani meza). Denerwuje mnie tylko jak ktoś wchodzi butami do czyjejś sypialni. Kwestia ilości dzieci i decyzji dot antykoncepcji to ustalenia między małżonkami i nikomu nic do tego .My dziś po pracy byliśmy na kabarecie idealny relaks po pracy tylko mało miejsca na nogi miałam i jednak już brzuszek trochę przeszkadzał - niewygodnie się siedziało
Edytowane przez ovejita Czas edycji: 2018-02-15 o 20:11 |
|
|
|
#4433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio u nas w wiadomościach pokazywali 24 łatkę ktora walczyła zawzięcie o to aby dostać uzyskać bezpłatna operacje podwiązanie jajowodów na angielski NFZ i to wywalczyła... |
|
|
|
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest wiele dzieci w domach dziecka, które czekają na rodzinę która da im miłość i dom. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja siostra jest adoptowana i wiele z domami dziecka miałam wspólnego.My planujemy 2 lub 3 tylko na razie nie wiem jak się pomieścimy na 60m w dwóch pokojach zawsze chciałam dwójkę przed 30stką ale już nie mam raczej szans..Zrobiłam też kolejne zakupy wyprawkowe Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-02-15 o 20:22 |
|
|
|
|
#4436 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Co do wagi. Dziś 16t2d i na wadze +3kg Ja dziewczyny na post ograniczam net także będę pisać tylko wieczorami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||||
|
|
|
#4437 |
|
Rozeznanie
|
Ja też działam z wyprawką, mam okazję kupić fotelik Cybex Aton 4 z bazą isofix od koleżanki za 500zl to chyba dobra cena? Do tego ma jeszcze matę i też od niej wezmę. Nie jestem przekonana do używanych rzeczy od obcych osób w tym przypadku wiem, że rzeczy są zadbane i czyste. Jej mała jest z 28 lipca a slodziak z niej niesamowity.
![]() ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
Pozytywna super postanowienie postne. Ja też się staram ograniczać
![]() Regularkate kupuję sok z pokrzywy w aptece, dokładnie alter-medica jak dobrze pamiętam . Jak będzie sezon na pokrzywę to myślałam o zbiorach świeżej do koktajlów, podobno to źródło wielu witamin nie tylko żelaza
|
#4439 |
|
Wtajemniczenie
|
O kurcze Blanka, jaka mroczna praca
ja jestem za delikatna na przebywanie z trupami, balabym się, że sie odwroce a on wstanie czy cos hahaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4440 |
|
Rozeznanie
|
Blanka podziwiam za zamiłowanie do pracy ze zwłokami. Ja tam siebie bym kompletnie w tym nie widziała, ale z tego co wiem większości stanowisk w tej branży jest dobrze płatna, a jak do tego się to lubi to super. A mogę zapytać jak odkryłaś w sobie tą pasję? Może oglądałaś Doktor G? Ja kiedyś oglądałam namiętnie
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

staram się wstawać wcześnie (9 to dla mnie wcześnie
) żeby potem nie siedzieć w nocy, ale czasem mi się nie udaje
jak raz się pokazało, to jeden lekarz mówił, że chłopak; położna, że dziewczyna; drugi lekarz, że nie widać 

wasi znajomi i rodzina też są zawiedzeni płcią dziecka? Mam już synka, teraz wszyscy wmawiali mi córkę. Gdy okazało się że będzie drugi synek mam wrażenie że wszyscy są zawiedzeni... A pytania w stylu " To już pewnie że chłopak?" Wyprowadzają mnie z równowagi... Nie wiem czy odbieram wszystko negatywnie przez hormony czy wszyscy do okola naprawdę liczyli na dziewczynkę... Ja się cieszę że będzie chłopak wyprawkę już mam