Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-15, 16:47   #4411
emma90
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość
Hej, trochę tego trochę tego staram się wstawać wcześnie (9 to dla mnie wcześnie ) żeby potem nie siedzieć w nocy, ale czasem mi się nie udaje

Hej hej

Już piszę
To moja 3 ciąża (2 wcześniej zakończyły się niestety w 8 i 9 tc). Na szczęście mój lekarz wiedział jakie zlecić badania i okazało się, że mam mutacje genetyczne odpowiadające za nadkrzepliwość i podobno właśnie przez to tworzyły się mikro-skrzepy, które zatykały mikro-żyłki, które dopiero się tworzyły, czy jakoś tak.
W każdym razie teraz jestem na zestawie zastrzyków w brzuch i leków, które mają pomóc.
Jak do tej pory ogromnie się cieszę, że przetrwaliśmy już tyle czasu (teraz mamy 17t2d), że za nami te "najgorsze" 12 tygodni. To mi daje nadzieję, że tym razem będzie dobrze
12 lutego miałam USG takie doraźne, podczas którego lekarz mnie uspokoił, że wszystko wygląda ok. UP mam na 19.03. Może się już dowiemy, kto mieszka w brzuchu - do tej pory wstydliwe po tacie, nie chce się pokazać jak raz się pokazało, to jeden lekarz mówił, że chłopak; położna, że dziewczyna; drugi lekarz, że nie widać
Przez wcześniejsze doświadczenia strasznie się denerwuje między badaniami i nie mogę się doczekać kolejnego USG
Dodatkowo wyszła mi cukrzyca ciążowa (bardzo wcześnie bo już ok 9tc) i jestem na diecie i pomiarach glukometrem.

No to troszkę się rozpisałam

Pola jak tam cukry? nie doczytałam wcześniej - czy masz stwierdzoną cukrzycę ciążową?

Dziękuję Wam za przyjęcie do grupy
Witaj
teraz już na pewno będzie dobrze

Gratuluję udanych wizyt i zdrowych maluszków już są całkiem duże ja byłam po samo L4 i mam przedłużone o kolejny miesiąc
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 16:55   #4412
Sandam13
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt! Jakie już duże te nasze maluszki! Do moje UP jeszcze miesiąc gdzie tam dopiero

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 16:55   #4413
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Bursztynku, cudowne wiadomości z wizyty !!!!
Summer, tez juz trochę zlagodnialam, ale mialo sie swoje "mroczne" czasy teraz nie mam juz takiej zajawki na muze jak kiedyś, weszly inne priorytety - no i glany poszly w odstawke
Cambria, dla Was tez wielkie gratulacje !!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 16:57   #4414
nesska89
Raczkowanie

Gratuluję udanych wizyt wasi znajomi i rodzina też są zawiedzeni płcią dziecka? Mam już synka, teraz wszyscy wmawiali mi córkę. Gdy okazało się że będzie drugi synek mam wrażenie że wszyscy są zawiedzeni... A pytania w stylu " To już pewnie że chłopak?" Wyprowadzają mnie z równowagi... Nie wiem czy odbieram wszystko negatywnie przez hormony czy wszyscy do okola naprawdę liczyli na dziewczynkę... Ja się cieszę że będzie chłopak wyprawkę już mam dla mnie ważne że jest zdrowe! Wczoraj cały wieczór przeryczałam przez to...

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 17:06   #4415
Radena
Zadomowienie

Dziewczyny,jak coś to ja nie mam dziś wizyty,przeniesli mi na 23.02. Gratuluję ślicznych,zdrowych dzieciaczkow. Ja nadal chora,dziś mialam apogeum,tak mnie głowa bolała i zimno mi było,w końcu wzięłam apap i jakies leki miejscowo dzialajace na katar i gardło. Mam nadzieje,ze nie zaszkodziłam dzidziowi. Dzięki temu,ze przyjechala moja rodzinka ja moglam sie kimnac.
Wybaczcie mi,ze kompletnie nie wiem co sie tu dzieje

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 17:15   #4416
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Gratuluję!!! Jaka piękna waga A powiedz, jak Mąż? Dotarło?

Modelka!!! gratuluję córci
No myślę że teraz tak ,😃 chociaż i tak stwierdził ale w żartach że nic nie jest przesądzone 😉

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
Gratuluję udanych wizyt wasi znajomi i rodzina też są zawiedzeni płcią dziecka? Mam już synka, teraz wszyscy wmawiali mi córkę. Gdy okazało się że będzie drugi synek mam wrażenie że wszyscy są zawiedzeni... A pytania w stylu " To już pewnie że chłopak?" Wyprowadzają mnie z równowagi... Nie wiem czy odbieram wszystko negatywnie przez hormony czy wszyscy do okola naprawdę liczyli na dziewczynkę... Ja się cieszę że będzie chłopak wyprawkę już mam dla mnie ważne że jest zdrowe! Wczoraj cały wieczór przeryczałam przez to...

Nie bież tego do siebie, niech gadają co chcą. Najważniejsze że tak jak piszesz jest zdrowy twój maluch a ze względów ekonomicznych sama widzisz masz trochę oszczędności 😃
Mój mąż caly czas chciał chłopca (ale się cieszy teraz z dziewczynki bo nie ma wyjścia &#128521 i rodzina zresztą tez przygadywala że mógł by być chłopak ale nie jest i jestem z tego zadowolona 😃 a z resztą nie ma się co przejmować.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 17:19   #4417
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Hej, trochę tego trochę tego staram się wstawać wcześnie (9 to dla mnie wcześnie ) żeby potem nie siedzieć w nocy, ale czasem mi się nie udaje

Hej hej

Już piszę
To moja 3 ciąża (2 wcześniej zakończyły się niestety w 8 i 9 tc). Na szczęście mój lekarz wiedział jakie zlecić badania i okazało się, że mam mutacje genetyczne odpowiadające za nadkrzepliwość i podobno właśnie przez to tworzyły się mikro-skrzepy, które zatykały mikro-żyłki, które dopiero się tworzyły, czy jakoś tak.
W każdym razie teraz jestem na zestawie zastrzyków w brzuch i leków, które mają pomóc.
Jak do tej pory ogromnie się cieszę, że przetrwaliśmy już tyle czasu (teraz mamy 17t2d), że za nami te "najgorsze" 12 tygodni. To mi daje nadzieję, że tym razem będzie dobrze
12 lutego miałam USG takie doraźne, podczas którego lekarz mnie uspokoił, że wszystko wygląda ok. UP mam na 19.03. Może się już dowiemy, kto mieszka w brzuchu - do tej pory wstydliwe po tacie, nie chce się pokazać jak raz się pokazało, to jeden lekarz mówił, że chłopak; położna, że dziewczyna; drugi lekarz, że nie widać
Przez wcześniejsze doświadczenia strasznie się denerwuje między badaniami i nie mogę się doczekać kolejnego USG
Dodatkowo wyszła mi cukrzyca ciążowa (bardzo wcześnie bo już ok 9tc) i jestem na diecie i pomiarach glukometrem.

Pola jak tam cukry? nie doczytałam wcześniej - czy masz stwierdzoną cukrzycę ciążową?

Mnie tez raczej czekaja zastrzyki w brzuch.

Gratuluje wszystkim udanych wizyt

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 17:45   #4418
MalaGosia88
Zakorzenienie

Radena dużo zdrówka

Nesska pisałam niedawno właśnie jakie to irytujące... jakieś utarte stereotypy, że musi być parka. Ja słyszę z kolei teksty typu "Ale by było jakby była kolejna dziewczynka" :| ale co by było!? Złości mnie to strasznie, takie parcie, że pasowałby chłopiec. Mąż po cichu właśnie chciałby dziewczynkę, mnie to obojętne, ucinam od razu temat jak słyszę takie zagadywania.
Stary 2018-02-15, 17:53   #4419
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:

Nesska przykre to co piszesz, bo tak na prawde to bez znaczenia jakiej płci jest dziecko, wazne żeby bylo zdrowe tak jak mowisz... szkoda, ze takim komentatorom nie ma kto przygadac, bo stawiaja pozostawiają Cie z takimi dziwnymi, przykrymi myslami... to bardzo nie w porządku... łatwo to mówić, ale skup sie na tym co myslicie Ty i mąż. To Wasze zycie i Wasz potomek, reszta niech sie wypcha.
Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Dziewczyny,jak coś to ja nie mam dziś wizyty,przeniesli mi na 23.02. Gratuluję ślicznych,zdrowych dzieciaczkow. Ja nadal chora,dziś mialam apogeum,tak mnie głowa bolała i zimno mi było,w końcu wzięłam apap i jakies leki miejscowo dzialajace na katar i gardło. Mam nadzieje,ze nie zaszkodziłam dzidziowi. Dzięki temu,ze przyjechala moja rodzinka ja moglam sie kimnac.

Radenka współczuję i zycze duzo zdrówka !!!

Piszecie o tych wizytach tak ze ja sie swojej doczekac nie moge normalnie

Stary 2018-02-15, 18:02   #4420
nesska89
Raczkowanie

Staram się skupić na naszym szczęściu koleżanka już 2 razy się pytała czy na pewno chłopak.... A babcia ze łzami w oczach powiedziała że się cieszy ale kto się mną na starość zaopiekuję, bo na pewno nie synowie. Do tego dochodzą inne teksty...

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 18:23   #4421
asiaczek
Zakorzenienie

Gratuluję udanych wizyt i dużych dzidziusiów
Nesska nie przejmuj się,szkoda Twoich nerwów na takie głupie gadanie.
U mnie jak powiedziałam,że będzie raczej chłopak to mi mama powiedziała: "my to od razu mówiliśmy,że będzie chłopak". Też mnie to wkurzyło, ale stwierdziłam,że naprawdę nie warto. Najważniejsze co czuję ja i mąż

Stary 2018-02-15, 18:52   #4422
madziara889
Zakorzenienie

Gratuluję udanych wizyt.

Nesska współczuję reakcji i niestety znam to uczucie. Jak byłam w pierwszej ciąży i wyszło, że dziewczynka to teście chyba z dwa miesiące jeszcze pytali czy na pewno nic nie urośnie, a później jak ktoś ich pytał, co będzie to mówili, że się okaże jak urodzenia, bo usg nie można wierzyć. Teraz jak zaszłam w ciążę to były teksty, że oby był chłopak, bo jak inaczej.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 18:59   #4423
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość

Życzę szybkiego powrotu do zdrówka 😃

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 18:59   #4424
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie męska cześć rodziny liczyła na chłopca ale to w zartach mówili po UG, że siusiak napewno jeszcze urosnie ale tak jak pisze to są żarty i nikt nie ma parcia na płeć
Za to damska cześć bardzo się cieszę, że dziewczynka, warkoczyki i lalki 😂

Za to doprowadzaja mnie do furii teksty jak mówią, że drugie dziecko to coś tam, mówię, że drugiego nie będzie to głupi śmiech, że teraz tak mówię, no to im odpowiadam, że istnieje wazektomia, wtedy patrzą z przerażeniem i do mojego męża "chyba się na to nie zgodzisz?!" nawet tego nie komentujemy już

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 19:07   #4425
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
U mnie męska cześć rodziny liczyła na chłopca ale to w zartach mówili po UG, że siusiak napewno jeszcze urosnie ale tak jak pisze to są żarty i nikt nie ma parcia na płeć
Za to damska cześć bardzo się cieszę, że dziewczynka, warkoczyki i lalki 😂

Za to doprowadzaja mnie do furii teksty jak mówią, że drugie dziecko to coś tam, mówię, że drugiego nie będzie to głupi śmiech, że teraz tak mówię, no to im odpowiadam, że istnieje wazektomia, wtedy patrzą z przerażeniem i do mojego męża "chyba się na to nie zgodzisz?!" nawet tego nie komentujemy już

Bo w Poslce sie tego nie praktykuje i ludzie mysla ze to jest jak okaleczenie .
Maz siostry to zrobił bo po dwójce dzieci nie chceili juz więcej. Znajomy rowniez, a inny znajomy zrobił to dla byłej żony... teraz po rozwodzie z nowa partnerka chce sie starać o dziecko i musi to odwracać. Jest to mozliwe w marcu bedzie miał operacje jednak nie jest pewne czy wszytsko bedzie dokładnie tak jak przed... No i to kosztuje spore pieniadze. Tak jak sama procedura IVF.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 19:14   #4426
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Bo w Poslce sie tego nie praktykuje i ludzie mysla ze to jest jak okaleczenie .
Maz siostry to zrobił bo po dwójce dzieci nie chceili juz więcej. Znajomy rowniez, a inny znajomy zrobił to dla byłej żony... teraz po rozwodzie z nowa partnerka chce sie starać o dziecko i musi to odwracać. Jest to mozliwe w marcu bedzie miał operacje jednak nie jest pewne czy wszytsko bedzie dokładnie tak jak przed... No i to kosztuje spore pieniadze. Tak jak sama procedura IVF.
U nas to jest przemyślana decyzja.. M. Sam ja zaproponował wiec jest świadomy, że jak coś to może już nie mieć więcej dzieci z inną kobieta, bo czasem nie można odwrócić zabiegu itp.

Mi to odpowiada, bo inna forma antykoncepcji niż pigułki nie wchodzi w gre, ale już nie mogę ich brać.

Stary 2018-02-15, 19:26   #4427
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
U nas to jest przemyślana decyzja.. M. Sam ja zaproponował wiec jest świadomy, że jak coś to może już nie mieć więcej dzieci z inną kobieta, bo czasem nie można odwrócić zabiegu itp.

Mi to odpowiada, bo inna forma antykoncepcji niż pigułki nie wchodzi w gre, ale już nie mogę ich brać.

Ja jestem moze troche starszej daty i mysle ze w życiu bym sie na to nie zdecydowała. To znaczy nie zgodziłabym sie raczej gdyby chciał to zrobic. Ale ja mysle innymi priorytetami bo u mnie naturalnie do ciazy nie dojdzie. O drugie tez bedziemy musieli sie starać IVF.
Stary 2018-02-15, 19:29   #4428
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem moze troche starszej daty i mysle ze w życiu bym sie na to nie zdecydowała. To znaczy nie zgodziłabym sie raczej gdyby chciał to zrobic. Ale ja mysle innymi priorytetami bo u mnie naturalnie do ciazy nie dojdzie. O drugie tez bedziemy musieli sie starać IVF.
Wiesz co, ja wychodzę z założenia ja, że ma swój rozum i jest świadom tego, że jeśli się rozstaniemy może już nie mieć dzieci z inną kobieta.
Ja go do wazektomi nie zmuszam, nawet to odemnie nie wyszło.

Wiem jedno więcej dzieci nie chce, mąż też.. Jakbyśmy za np. 10lat wpadli na pomysł, że chcemy dziecko to zaadoptujemy i tyle

Naprawdę wątpię, jak mała będzie miała 3lata idzie do przedszkola a ja w końcu biorę się a siebie, swoją pasję i wracam na rynek pracy

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-02-15 o 19:33
Stary 2018-02-15, 19:40   #4429
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, ja wychodzę z założenia ja, że ma swój rozum i jest świadom tego, że jeśli się rozstaniemy może już nie mieć dzieci z inną kobieta.
Ja go do wazektomi nie zmuszam, nawet to odemnie nie wyszło.

Wiem jedno więcej dzieci nie chce, mąż też.. Jakbyśmy za np. 10lat wpadli na pomysł, że chcemy dziecko to zaadoptujemy i tyle

Naprawdę wątpię, jak mała będzie miała 3lata idzie do przedszkola a ja w końcu biorę się a siebie, swoją pasję i wracam na rynek pracy

Blanka a ile ty masz lat jelsi moge spytać?
Stary 2018-02-15, 19:50   #4430
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Blanka a ile ty masz lat jelsi moge spytać?
23
A czemu pytasz??

U nas sprawa wyglądała tak, że zawsze chcielismy szybko dziecko, mąż zarabia na tyle dobrze, że ja nie muszę pracować.. Więc spokojnie mogę siedzieć z małą w domu przez 3-4lata.

Branża w jakiej chce pracować to branża pogrzebowa, dokładnie kosmetyka pośmiertna i przygotowanie zwłok.
Nie chciałam robić kursów i potem odejść z branży na kilka lat.
Wolę po kolei odchowac dziecko, zrobić odpowiednie kursy iść do pracy.. Już bez żadnych dużych przerw w zawodzie.
Malo jest osób które chcą pracować w takiej branży/ zawodzie, więc spokojnie mogłam z tym poczekać.
Najpierw rodzina, która jest dla mnie najważniejsza potem praca.

Tak w skrócie.

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-02-15 o 20:00
Stary 2018-02-15, 20:01   #4431
regularkate
Zadomowienie

Blanka, fajnie, ze rozmawiacie o roznych istotnych sprawach i wspolnie decydujecie, co i jak zrobic z Wasza przyszloscia. Najwazniejsze to miec wspolne poglady na tego typu kluczowe sprawy dla zwiazku.

Ja tam nigdy nie mowie, co bym zrobila, 'gdyby' - zycie juz mi nieraz pokazalo, ze moge sobie jedno zakladac i planowac na wypadek wystapienia jakiejs sytuacji, a nastepnie jak przychodzi co do czego i faktycznie sie to dzieje, to myslenie moze sie naprawde zmieniac, a ja sobie nawet nie umialam wczesniej wyobrazic, jak sie czlowiek czuje postawiony przed danym wyborem. Mozemy o sobie tyle powiedziec, na ile nas sprawdzono, jak to ktos madrze powiedzial

Gratuluje slicznych dzieciaczkow i udanych wizyt! Ale duze Wasze szkraby, 20cm! Do mojego UP jeszcze miesiac, wiec ja to mam 'malenstwo'

Pytanie do dziewczyn, ktore pija sok z pokrzywy - kupujecis go gdzies gotowego czy jakos sie to przygotowuje? Na razie przymierzam sie do kiszonki z buraka, ale pokrzywe lubie i sprobowalabym.

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 20:06   #4432
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Folinko, Pola, Bursztynku, Cambria - gratuluję udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków

My planujemy 2 lub 3 dzieci a dopiero pierwsze w drodze... Szanuje każda decyzję, mimo ze na ryzyko trwałego pozbawienie płodności raczej bym się nie zdecydowała (ani u siebie ani meza). Denerwuje mnie tylko jak ktoś wchodzi butami do czyjejś sypialni. Kwestia ilości dzieci i decyzji dot antykoncepcji to ustalenia między małżonkami i nikomu nic do tego .

My dziś po pracy byliśmy na kabarecie idealny relaks po pracy tylko mało miejsca na nogi miałam i jednak już brzuszek trochę przeszkadzał - niewygodnie się siedziało

Edytowane przez ovejita
Czas edycji: 2018-02-15 o 20:11
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 20:11   #4433
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
23
A czemu pytasz??

U nas sprawa wyglądała tak, że zawsze chcielismy szybko dziecko, mąż zarabia na tyle dobrze, że ja nie muszę pracować.. Więc spokojnie mogę siedzieć z małą w domu przez 3-4lata.

Branża w jakiej chce pracować to branża pogrzebowa, dokładnie kosmetyka pośmiertna i przygotowanie zwłok.
Nie chciałam robić kursów i potem odejść z branży na kilka lat.
Wolę po kolei odchowac dziecko, zrobić odpowiednie kursy iść do pracy.. Już bez żadnych dużych przerw w zawodzie.
Malo jest osób które chcą pracować w takiej branży/ zawodzie, więc spokojnie mogłam z tym poczekać.
Najpierw rodzina, która jest dla mnie najważniejsza potem praca.

Tak w skrócie.

Bo decyzja wydaje mi sie dosyc odważna szczególne na taki wiek.
Ostatnio u nas w wiadomościach pokazywali 24 łatkę ktora walczyła zawzięcie o to aby dostać uzyskać bezpłatna operacje podwiązanie jajowodów na angielski NFZ i to wywalczyła...
Stary 2018-02-15, 20:12   #4434
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Bo decyzja wydaje mi sie dosyc odważna szczególne na taki wiek.
Ostatnio u nas w wiadomościach pokazywali 24 łatkę ktora walczyła zawzięcie o to aby dostać uzyskać bezpłatna operacje podwiązanie jajowodów na angielski NFZ i to wywalczyła...
Jak coś to będziemy myśleć o adopcji.
Jest wiele dzieci w domach dziecka, które czekają na rodzinę która da im miłość i dom.

Stary 2018-02-15, 20:20   #4435
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak coś to będziemy myśleć o adopcji.
Jest wiele dzieci w domach dziecka, które czekają na rodzinę która da im miłość i dom.

Zgadzam się moja siostra jest adoptowana i wiele z domami dziecka miałam wspólnego.

My planujemy 2 lub 3 tylko na razie nie wiem jak się pomieścimy na 60m w dwóch pokojach zawsze chciałam dwójkę przed 30stką ale już nie mam raczej szans..

Zrobiłam też kolejne zakupy wyprawkowe dwa kocyki poofi i pieluszki bambusowe eoldie

Edytowane przez emma90
Czas edycji: 2018-02-15 o 20:22
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 20:42   #4436
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Super! Gratulacje😍 Teraz już oby spokojnie i nudno do porodu!

Śliczny synuś! 😊Gratulacje! Niesamowite są te małe stópeczki😘

Wspaniale, że dzidzia zdrowa😀

Dziękujemy za kciuki! U nas też wszystko w porządku na połówkowym😊 siusiak nie wyrósł i chłopaki będą mieć siostrę... Malutka równo rośnie, zgodnie z tygodniem ciąży, raczej chuda i długa😀 wszystkie narządy ok, tylko nie bardzo chciała buźkę pokazać, ale lekarz mówił, że główkę w końcu udało się zmierzyć😊waży już 364 g☺

Pomysł na imię? Bracia będą ją chronić.

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
My już po. Dziękujemy!

Bez zmian - zdrowy, śliczny synek
Już 320 g dziś!

Zaciskam za resztę ciągle!
pola, wszystko będzie dobrze. Nie ma innej opcji!

Załącznik 7432601Załącznik 7432606
Ale piękny chłopak😁

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Wszystko ok.Mała zdrowa.Weszliśmy przed czasem.Bardzo długo trwała,45 minut.Dokładnie posprawdzane.Termin na 2 lipiec,więc podobnie.Długość 20,5cm.Waga 350g.Doktor super.Polecam.
Już taka duża 😍

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Pola super wieści 😘bardzo się cieszę że ok.

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Ja już jestem po wizycie, wszystko w jak najlepszym porządku. Bezsprzecznie to będzie dziewczynka 😃 termin porodu wg USG nic się nie zmienił nadal 07.07 mała równo rośnie. Ma 326g i 18 cm. Pani doktor powiedziała że jak modelka z każdej strony nam się pokazała 😘
Odstawił mi luteinę , szyjka w normie pomimo dalszych bóli i twardnienia brzucha.
Ale żeby nie było tak pięknie to mam oczywiście znowu infekcję 😂

I dla Ciebie gratulacje! Super, że luteina do odstawki

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:

Hej hej

Już piszę

życzę spokojnej ciąży. 😊

Cytat:

Wiem, że to przykre, że takie gadanie wkurza. Ja mam parkę ale przejechałam się, że mówiłam za wczas bo wkurzało,, jeszcze nic pewnego " albo co do imienia,, a może się wam zmieni". Ooo nie. Teraz nie mówię ani o płci ani o imieniu do porodu

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Radena dużo zdrówka

Nesska pisałam niedawno właśnie jakie to irytujące... jakieś utarte stereotypy, że musi być parka. Ja słyszę z kolei teksty typu "Ale by było jakby była kolejna dziewczynka" :| ale co by było!? Złości mnie to strasznie, takie parcie, że pasowałby chłopiec. Mąż po cichu właśnie chciałby dziewczynkę, mnie to obojętne, ucinam od razu temat jak słyszę takie zagadywania.
Bo właśnie co by było? 😣

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Gratuluję udanych wizyt.

Nesska współczuję reakcji i niestety znam to uczucie. Jak byłam w pierwszej ciąży i wyszło, że dziewczynka to teście chyba z dwa miesiące jeszcze pytali czy na pewno nic nie urośnie, a później jak ktoś ich pytał, co będzie to mówili, że się okaże jak urodzenia, bo usg nie można wierzyć. Teraz jak zaszłam w ciążę to były teksty, że oby był chłopak, bo jak inaczej.

Ech... Co za ludzie

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Co do wagi. Dziś 16t2d i na wadze +3kg

Ja dziewczyny na post ograniczam net także będę pisać tylko wieczorami

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-15, 20:42   #4437
Sandam13
Rozeznanie

Ja też działam z wyprawką, mam okazję kupić fotelik Cybex Aton 4 z bazą isofix od koleżanki za 500zl to chyba dobra cena? Do tego ma jeszcze matę i też od niej wezmę. Nie jestem przekonana do używanych rzeczy od obcych osób w tym przypadku wiem, że rzeczy są zadbane i czyste. Jej mała jest z 28 lipca a slodziak z niej niesamowity.

Stary 2018-02-15, 20:50   #4438
MalaGosia88
Zakorzenienie

Pozytywna super postanowienie postne. Ja też się staram ograniczać

Regularkate kupuję sok z pokrzywy w aptece, dokładnie alter-medica jak dobrze pamiętam . Jak będzie sezon na pokrzywę to myślałam o zbiorach świeżej do koktajlów, podobno to źródło wielu witamin nie tylko żelaza.
Stary 2018-02-15, 21:04   #4439
zUa_tysica
Wtajemniczenie

O kurcze Blanka, jaka mroczna praca ja jestem za delikatna na przebywanie z trupami, balabym się, że sie odwroce a on wstanie czy cos haha

Stary 2018-02-15, 21:10   #4440
Sandam13
Rozeznanie

Blanka podziwiam za zamiłowanie do pracy ze zwłokami. Ja tam siebie bym kompletnie w tym nie widziała, ale z tego co wiem większości stanowisk w tej branży jest dobrze płatna, a jak do tego się to lubi to super. A mogę zapytać jak odkryłaś w sobie tą pasję? Może oglądałaś Doktor G? Ja kiedyś oglądałam namiętnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości