|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dług za mieszkanie u faceta
Cytat:
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1173 |
|
Szef ds. Wymianek
|
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
Ok to juz autorka sie dala poznac
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wciąż wierzę, że dziewczyna uczepila się myśli że jej dobrze, żeby nie musieć na razie podejmować działań. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1178 |
|
Raczkowanie
|
Przykro mi, dziewczyny, że mnie tak oceniacie.
Nie byłam taka od początku - chodzi mi taka zimna. Ostatnimi czasy się zdystansowałam i zrobiłam chłodniejsza, bo przejrzałam na oczy. Same piszecie, że ktoś komu zależy tak się nie zachowuje. Zrobiłam się chłodna przez jego zachowania wobec mnie, a ostatnia rozmowa też mnie zaskoczyła, chociaż może nie powinna. Jestem pełna złości. Ale też jakieś ciepłe uczucia mam jeszcze wobec niego. Myślę, że tak jest w każdym toksycznym związku, że człowiek się miota i sam gada raz tak, raz tak. Z tym mieszkaniem póki mi wygodnie chodziło mi, że nie rzucę wszystkiego z dnia na dzień i nara, bo już wcześniej się oswajałam z myślą, że on taki może być i nie boli tak bardzo, bo byłam na to przygotowana. A nie łatwo się wyprowadzić z dnia na dzień. Po prostu zrobię to na spokojnie, a nie, że teraz naprędce będę się wyprowadzać do jakiejś nory, byle szybciej, byle zerwać z nim kontakt. Poszukam mieszkania na spokojnie i przeanalizuję, czy wolę wracać do swojego miasta, szukać czegoś tutaj czy może jakieś inne większe miasto, abym mogła się rozwijać. Przeprowadzka to nie jest hop siup. Zwłaszcza, jeśli w grę wchodzi tyle kilometrów i nie mam tu nikogo, poza nim. Kto ma mi pomóc się przenieść? On? Raczej firma przeprowadzkowa (już, bo mnie na nią stać). |
|
|
|
|
#1179 |
|
Raczkowanie
|
Tak boli mnie bardzo w jakim kierunku zmierza ten świat. Rozmawiałem z rodzicami na ten temat, kiedyś i jest to przykład jeden z wielu, to jak mój ojciec zaprosił mamę to restauracji na lampkę wina, to moja mam czuła się niezręcznie i już w głowie szukała sposobu żeby się zrewanżować, bo uważała że nie może być tak że ojciec zaprasza a ona nic. A teraz...
|
|
|
|
|
#1180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz też dziewczęta się rewanżują, czasem one stawiają, ale jednak na pierwszej randce miło jest, gdy to facet postawi. Czy to było dobre, gdy kobieta była zażenowana, bo "dostała" drinka o wartości kilku złotych? Za to, że Twój ojciec chciał spędzić z nią czas i zaprosił? Wcześniej przyznawałeś mi rację (w kwestii długu i w procentowym podziale opłat), a teraz znów zaczynasz burzę. Co jeszcze chcesz dodać? Tak bardzo chcesz udowodnić, że ja i inne dziewczyny są takie złe i roszczeniowe? Coś Twoje zdanie się waha
|
|
|
|
|
|
#1181 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1183 | |
|
Gazela inteligencji
|
Cytat:
nie rozumiem po co sobie nerwy psuć
|
|
|
#1184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#1185 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
Polecam Ci portal że smiesznymi obrazkami na W - odnajdziesz się na pewno ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1186 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie twierdzę, że kobiety się nie rewanżują. Ponadto płacę zawsze za kobietę na 1 randce. Chodzi o to, żeby dostrzegać fakt, że trzeba się zrewanżować i to nie musi być wino za wino, kolacja za kolację. Ale jak facet kupi ci zegarek za 1000zł, to kup mu chociaż perfum za 350zł, a nie skarpetki. Jak facet płaci 1000zł kredyt, to zapłać 500zł opłaty. W dalszym ciągu to podtrzymuje, nie do przyjęcia jest dla mnie naliczanie długu w trakcie gdy nie pracowałaś, tak samo jak zbierania rachunków za wszystko i szczegółowe rozliczanie się ze wszystkiego, czy tez podwożenie pod bankomat itp. Tylko czy pewne, rzeczy nie wynikają z twojej bierności, bo on więcej zarabia to niech płaci, ja i tak płacę z nim 50/50 rachunki? Co do procentowego rozliczania, byłbym to w stanie rozważyć, nie do przyjęcia jest dla mnie fakt, że płacisz tylko połowę rachunków. |
|
|
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1188 |
|
Raczkowanie
|
Widzę,ze nie zrozumiałaś sensu tego przykładu.
---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Komentuje bo czuję taką potrzebę, zapewne podobnie jak ty i wcale nie psuję sobie z tego powodu nerwów. |
|
|
|
|
#1189 |
|
Gazela inteligencji
|
Ale dalej twierdzisz, że nic ci do życia innych ludzi? Komiczne
|
|
#1190 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już widzę te rodzinne debaty, że synek porządnej dziewczyny nie znajdzie. A teraz to są takie, że jak zaprosisz to i do domu ci wlizą. Cytat:
Po co to będziesz wpakował, przecież i tak nikogo nie przekonasz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#1192 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1193 | |
|
Gazela inteligencji
|
Cytat:
btw ja tam nie dostałam ostrzeżenia za âdyskusjęâ
Edytowane przez kalor Czas edycji: 2018-02-16 o 16:24 |
|
|
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego ktoś ma przyjmować twoje argumenty, dlaczego zakładasz że jesteś mądrzejszy od wielu (pewnie w sporej części starszych od Ciebie i bardziej doswiadczonych i wyksztalconych) kobiet? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1195 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To uważasz że jesteś tu najbardziej doświadczony i wykształcony? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze więc.Oczywiście, że małżeństwo to co innego, ale związek w założeniu dąży to mniej więcej takiej stabilizacji i zasad, więc jeśli związek jest poważny partnerzy powinni się traktować właśnie tak jak w małżeństwie. Oczywiście, że widzę różnicę - po tym właśnie można poznać, czy komuś zależy i czy traktuje nas poważnie. Myślę, że każdy normalny człowiek czuje potrzebę rewanżu. Ustaliliśmy to wcześniej, że absolutnie nie chciałam być utrzymywana czy żyć za 250 zł miesięcznie i że jeśli zostałoby mi dużo kasy to kupowałabym mu prezenty, finansowała wyjścia do restauracji czy wakacje. Czemu insynuujesz, że kupiłabym mu prezent za grosze, podczas gdy on by mi kupił bardzo drogą rzecz? Ani on nie jest taki hojny, ani ja taka sknera :/ uważam, że na prezenty zawsze warto wydać pieniądze, bo muszą być dobrej jakości i trzeba odżałować, nawet jak się nie jest bogaty, bo szajsu się nie daje. Przecież ustaliliśmy, że nie chcę płacić 50/50 za wodę i prąd i jedzenie - tylko to powyższe + jakąś kwotę, ale wg potrzeb lub mniejszą, anie musowo 50% niemojego kredytu. Lub tą kasę bym ładowała we wspólny sprzęt np. materac, czajnik itp. Albo jakbym płaciła cały czynsz, a on cały kredyt - ok. Poza tym wątek jest o całokształcie sytuacji - to też mocno warunkuje pewne rzeczy i nie znoszę jak ktoś urywa kawałek by gnębić za jakąś postawę, bo nie doczytał. Ty pewne fakty przyjąłeś, pewne Ci wyjaśniałam, a wciąż do nich wracasz i przekręcasz. ![]() |
|
|
|
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez lastnightryder Czas edycji: 2018-02-16 o 17:11 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

.

nie rozumiem po co sobie nerwy psuć