|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Urodzone w 1989 :) cz. IV
Cytat:
![]() Na PK to w ogóle teraz nawet na stronę główną nie mogę wejść... A co dopiero mówić o wynikach. Dobrze, że chociaż sprawdziłam wczoraj czy jestem przyjęta czy nie ![]() Na jaki wydział na PK składałaś?
![]() |
#3542 |
Konto usunięte
|
Nie dostałam się na historię sztuki.....
![]() To zdecydowanie najgorszy dzień w moim życiu.... Przeszłam do drugiego etapu rekrutacji na filologii polskiej, filologii klasycznej i filologii klasycznej z kulturą śrudziemnomorską... Musze tam zawieść papiery i odpis świadectwa...ale mam tylko 1 odpis wiec musze wybrac tylko 1 kierunek tak? Bo notarialnych odpisów nie przyjmują.... Ale jak np wybiore ten jeden i nie przejdę drugiego etapu rekrutacji to wszystko przepadnie.... Najlepiej by było złożyc na wszystkie 3 papiery bo wtedy sa największe szanse ale tak chyba nie da rady z jednym odpisem....Boze co tu robić...co robić.... Ja chcę historię sztuki!! ![]() Moze złożyc na wieczorową historie sztuki? Co jak myślicie? Proszę doradźcie mi... Mogłabym studiować którys z tych co sie zakwalifikowałam dziennie a historię sztuki wieczorowo juz od pierwszego roku.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie rozumiem dlaczego na tych filologiach jest drugi etap? O co to chodzi? Kto przechodzi a kto nie? A nie możesz złożyć na jedną z tych filologii i oprócz tego na wieczorową historię sztuki? Jeśli tak Ci zależy, na tej historii sztuki to ja bym chyba poszła w tym kierunku...
![]() |
#3544 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też nie bardzo rozumiem o co chodzi z tymi dwoma etapami rekrutacji ![]() Na pewno nie przyjmują notarialnych odpisów? Może zadzwoń tam i zapytaj się co w takiej sytuacji? Bo faktycznie większe szanse miałabyś składając na 3 kierunki. Może jest jakieś rozwiązanie ![]() Też myślę, że jeśli Historia Sztuki to coś co naprawdę Cię pasjonuje i chciałabyś studiować to zapisz się na wieczorowe. Albo da się tak, żebyś teraz chodziła na wieczorowe a za rok próbować jeszcze raz i kontynuowac normalne? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3545 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak jest u Ciebie z tą rekrutacją, z tymi etapami, itd. Ja idę na zaoczną historię. Dowiedziałam się na forum WNS uś, że zjazdy są co 2 tygodnie. Wolałabym studia dzienne, ale na razie muszę zarobić (staż), nie mam prawka, żeby tam, do Katowic, dojeżdżać i w ogóle. Może za rok się przeniosę na dzienne. Jeżeli tak bardzo chcesz studiować tę historię sztuki, to idź na wieczorowe. Tylko nie wiem, czy nie wolałabyś właśnie z historii sztuki mieć najwięcej zajęć i np. próbować dostać się za rok na dzienną historię sztuki. A w tym roku normalnie w trybie dziennym ten kierunek, na który się dostaniesz ![]() Ehm skomplikowane to wszystko.
![]() |
#3547 |
Zadomowienie
|
Ja chcę na Coke Live Festival!! aaaa!!
Chociaż na jeden dzień na Timbalanda ![]() W ogóle jak patrzyłam to rok temu tylu artystów było (w końcu 3 sceny są), a teraz pisze tylko o Timbalandzie, Sean Paulu, Missy Elliot i Prodigy ![]()
#3548 |
Zadomowienie
|
Durga ja bym brała tą klasyczną z śródziemnomorskąi do tego zaoczna historia sztuki. I też nie wiem o co chodzi z tym drugim etapem
![]() ![]() Eh.. biblioteka u mnie dziś nieczynna... ![]()
#3549 |
Zakorzenienie
|
Durga: Nie smuć się, jeśli zależy ci na tej historii sztuki to idź na wieczorwe i zadzwoń koniecznie, żeby dowiedzieć się jak jest z tymi papierami.
Ja już nie moge doczekać się tych wszystkich wyników rekrutacji, chce mieć wszystko za sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3551 | |||
Zakorzenienie
|
Wstałam dzisiaj o 13
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
EDIT: Łoooł, rzeczywiście, 89,90 z 249,90 ![]() Cytat:
A tak w ogóle, to ten drugi etap to nie jest to, że po prostu trzeba donieść świadectwa na ten kierunek, na którym się chce studiować i już przyjmują? To nie jest coś jak lista zakwalifikowanych do przyjęcia? A jak nie... to o co cho z tym 2 etapem? ![]() ![]() IW pochwal się jak będziesz wiedziała! ![]() ![]()
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3552 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | ||
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Durga, mi się wydaje, że na jeden kierunek możesz złożyć odpis, a na drugi oryginał.. A może wystarczy tylko jeden skoro to ta sama uczelnia? ![]() ![]() Czy "turystyka" to naprawdę tak kretyńsko brzmi? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Zakorzenienie
|
Eeee, dlaczego kretyńsko? Niby w Polsce wzrosły płace, to i ludzie będą częściej wyjeżdżać
![]() Studia jak każde inne ![]()
#3555 |
|
Bo mi się płakać chce jak widzę reakcje ludzi.. Mówię tu o tych starszych zwłaszcza. Najpierw gratulują mi super zdanej matury, bla bla bla, a potem pytają o studia i jak mówię, że turystyka i że to moje marzenie od dawna, to robią taką minę, jakbym co najmniej miała zamiar zakończyć prawdziwą edukację na szkole średniej.
Ja wiem, że to nie brzmi tak ładnie jak politologia, historia, administracja, stosunki międzynarodowe.. Ja wiem, że z moimi wynikami mogłabym się dostać na inteligentniej brzmiący kierunek i to nawet na tym sławnym UJcie, ale co z tego? ![]() I przez to wszystko zupełnie już nie cieszy mnie to, ze dopięłam swego. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3556 |
Zakorzenienie
|
Em dobrze wiesz, że starsi ludzie żyją jeszcze w starszych realiach i niezbyt znają się na tym, jaki kierunek ma przyszłość, a jaki nie.
Ja to czasem mam wrażenie, że najlepiej by było pójść do zawodówki, zostać kucharką i nikt by się wtedy nie czepiał, że mogę później nie znaleźć pracy. Ale przecież robimy to dla siebie, a nie dla nich ![]() Kurde, byłam w banku i nie da rady, żeby mi wydali duplikat dowodu wpłaty. Ych, jutro muszę w takim razie dzwonić na politechnikę, już się boję ![]()
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
![]() ![]() |
![]() |
#3557 |
Zakorzenienie
|
Em, nie przejmuj się gadaniem ludzi. Szczególnie starszych: ja już poznałam na własnej skórze, że nie znają oni współczesnych realiów, dla starszych najlepiej byłoby iść na medycynę, architekturę i prawo. Bo po tym jest się "kimś".
Idź na turystykę, a później pokażesz niedowiarkom, gdy już będziesz mieć jakieś własne biuro turystyczne wśród zamków nad Loarą, że miałaś rację, wybierając turystykę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3558 |
Zakorzenienie
|
Dostaaaałam się!!! Na AGH! Tak jak chciałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3559 | |
|
Cytat:
![]() Aż się uśmiechnęłam. ![]() Kasia, no to super!! Przypomnisz mi na co się tam wybierasz? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Choose life.' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3561 |
|
Dostałam się na romanistykę na AP.
![]()
![]() |
#3562 |
Zakorzenienie
|
Dzięki!
![]() em Zarządzanie i Inżynieria Produkcji ![]() Em z Twoimi wynikami niemożliwością byłoby się nie dostać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3563 |
Zadomowienie
|
Durga
![]() ![]() ![]() Kasia gratulacje ![]() ![]() Em mi się turystyka źle nie kojarzy, ale Ty już wiesz co chcesz po niej robić, czy to był kierunek, na którym program studiów Ci się podobał? Ale jeśli marzyłaś tak o nim, to chyba nie warto rezygnować, bo potem możesz żałować, że słuchałaś innych ludzi. I dlaczego płaczesz, że dostałaś się na romanistykę, ja się już pogubiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3564 |
|
Jednak się nie dostałam.
![]() To znaczy jeszcze nie. Na razie jestem 11 na 91 osób, będą doliczać punkty z egzaminu praktycznego. Kasia, byłam pewna rano.. Dopóki nie natknęłam się na kilka osób, które zapytały o studia. ines, program studiów mi się podoba tak że oh ah eh. ![]() ![]() ![]() Ciekawe co będzie jak dostanę się na UJ.. ![]() A już byłam wszystkiego taka pewna..
![]() |
#3565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Em Szczerze mówiąc mając do wyboru filologię i to taką, którą kochasz (w sensie język kochasz) i turystykę, to nie zastanawiałabym się ani chwili i poszła na filologię. Ale jeżeli ta turystyka tak Cię kusi, to... może warto? Wiadomo, że i tak musisz podjąć sama decyzję. ![]()
![]() |
#3566 |
|
Nija, bardzo chcę dalej uczyć się francuskiego, ale nie chcę go studiować. Myślę, ze szybko by mi obrzydł. Tak jak po gimnazjum.
![]() |
#3567 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nic Ci nie doradzę, bo musisz sama zdecydować, masz troszkę czasu, to przemyśl sobie dobrze ![]() Ja akurat wszystkie decyzje dotyczące gim, lo wybierałam dość spontanicznie ![]() A o studiach, to sobie zawsze tam marzyłam ![]() ![]() Edit: Aha, patrząc post wyżej, skoro jej nie chcesz studiować, idź na turystykę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3568 |
Zakorzenienie
|
Kasiu, gratuluję. Widzisz jaki super prezent urodzinowy?
![]() ![]() Em, mi zawsze podobał się ten kierunek z tego względu, że można zwiedzać, dowiedzieć sie mnóstwa rzeczy od interesujących zakątkach i jeśli to Cię pociąga to nie ma się co zastanawiać!!. Fakt, że jest ciężko potem z pracą ale jeśli ktoś jest obrotny to da sobie radę. Idź za głosem serca!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
Zakorzenienie
|
Em O właśnie, to idź na turystykę, będziesz mieć hiszpański
![]() Ale podejrzewam, że na tej filologii do licencjata byś jakoś wytrzymała ![]() Ja jednak idę na dzienną historię za rok. Co do kierunku jestem zdecydowana - historia. Nic innego (tzn. żaden humanistyczny kierunek) mnie tak nie pociąga, żebym miała go studiować, a historia ![]() Ale nie uśmiecha mi się płacić im (Uś) 1600 zł na semestr za to, że będę miała wykłady dwa razy w miesiącu ![]() Więc teraz pójdę sobie spokojnie na staż i do policealnej, a za rok już bez problemu pójdę na dzienne (z dostaniem się nie będzie problemu raczej, historia nie jest najbardziej obleganym kierunkiem ![]()
#3570 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.