Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-19, 11:40   #4771
dorka24
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Hej Wam!
Miałam mieć dzisiaj połówkowe, ale lekarz się rozchorował i przeniósł na piątek. A tak się cieszyliśmy na to usg, że dzisiaj poznamy płeć i zobaczymy jak sobie rośnie . Jutro mam wizytę u swojego prowadzącego, może on mi powie co mieszka w brzuszku, bo już nie możemy się doczekać.
Dobrze że poruszyłyście temat łóżeczek, może to mnie trochę naprowadzi na jakiś wybór szczególnie jeśli chodzi o materace, nie wiem który kupować. U nas na pewno będzie łóżeczko ze szczebelkami standardowe z szufladą na dole (każde dodatkowe miejsce do przechowywania się przyda), ale jakiej firmy nie mam pojęcia, tyle tego jest

Zua też mam przykre doświadczenia z moim pierwszym pracodawcą tyle że to było z 9 lat temu, ale doskonale Cię rozumiem bo ja przez ponad dwa lata po tej sytuacji nie pracowałam. Na początku był problem bo nie miałam świadectwa pracy, więc walczyłam w sądzie o wyrok potwierdzający lata pracy, później walka o niewypłacone pieniądze (łącznie brak wypłaty za ok. 4 miesiące + odszkodowania wywalczone w sądzie). Niestety nic z tego, kasy nie dostałam. Po tej całej akcji z początku w ogóle nie chciałam podejmować żadnej pracy w obawie przed porażką, później był zastój na rynku i nic nie mogłam znaleźć. Z perspektywy czasu widzę, że widocznie tak miało być, potrzebowałam czasu żeby zapomnieć o tamtej sytuacji i zacząć od nowa. Także tego i Tobie życzę Daj sobie czas, a dzidziuś na pewno dużo zmieni w sposobie myślenia i jeszcze nabierzesz chęci by wrócić do tego co najbardziej lubisz

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2018-02-19 o 11:51
dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-19, 11:41   #4772
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Dziękuję Dziewczyny!

Jak fajowo! Super pomysl! Ja wszystko projektuje w sketch up-ie. Robilam przy urzadzaniu domu to teraz tez wykorzystam to!

Tak w ogole to dziewczyny, które robią pokoiki dla swoich Malenstw- macie juz jakies koncepcje?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Gratuluję zdrowego synka! 😍

Kciuki za wizyty dziewczyny!!

My mamy pokoik, ale na początku go nie urządzamy.
Jak mała będzie miała te 6-7miesiescy to zaczniemy.

Ja też nie potrafię spać. Dziś miałam koszmary, w związku z UP. Tragedia.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-19, 11:53   #4773
madziara889
Zakorzenienie

Z lumpka
IMG_20180219_114730.jpg
IMG_20180219_114820.jpg
IMG_20180219_114903.jpg

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-19, 11:53   #4774
madziara889
Zakorzenienie

Ze smyka IMG_20180219_115023.jpg

Stary 2018-02-19, 12:00   #4775
MalaGosia88
Zakorzenienie

Madziara ale łowisz, super

Zua to my z tej samej branży zawód jest piękny, potrafi być bardzo zajmujący, szkoda, że tak się zraziłaś na starcie...
Stary 2018-02-19, 12:00   #4776
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Gratuluję zdrowego synka! 😍

Kciuki za wizyty dziewczyny!!

My mamy pokoik, ale na początku go nie urządzamy.
Jak mała będzie miała te 6-7miesiescy to zaczniemy.

Ja też nie potrafię spać. Dziś miałam koszmary, w związku z UP. Tragedia.

My chcemy teraz jużzrobić pokoik, bo potem to będzie odkłądane i odkłądane w nieskończoność. A w sypialnie to i tak nie mam miejsca na komode itp, więc gdzieś to będzie trzeba ulokować... W sypialnie będzie stało łóżeczko/dostawka (jeszcze nie wiemy) a w pokoiku chcemy komode z przewijakiem, fotel dla mnie, etc.
Przeglądam na pinterest i tylko zapisujęsobie co lepsze pomysły

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Jejku super! U mnie to w lumpach nic nie ma, albo ja tego nie widzę...
Chcę teraz w czwartek pójść do lidla na polowanie

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-19, 12:06   #4777
MalaGosia88
Zakorzenienie

U nas też maj/czerwiec remont w lipcu już chcę spać spokojnie .
Stary 2018-02-19, 12:08   #4778
xXBlankaXx
Zakorzenienie

U nas to tylko będzie pomalowane ścian. I wstawienie łóżeczka z sypialni. Bo meble już mamy

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-19, 12:13   #4779
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość
Kropka gratulacje! ❤️

Ja właśnie wstałam, bo znów zasnęłam po 3...

Moj małż przeszedł wczoraj samego siebie 😁

Zrobił plan pokoiku z trójwymiarowymi mebelkami, żebym mogła łatwo zaplanować ustawienie 😍😍😍
Super, ale masz fajnego męża 😃 nic tylko pozazdrościć.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-19, 12:21   #4780
madziara889
Zakorzenienie

Dziewczyny tego lumpka niedawno otworzyli, wygląda nieciekawie ale dla dzieciaków można znaleźć perełki. Dla dzieci do roku wszystko jest po 1 zł. Jest jeszcze jeden fajny ale jest na piętrze i sama z Ewką nie daje tam rady wejść.
Ostatnio poszłam do innego to ceny zaczynały się od 10 zł za szt, po tyle to można coś nowego na wyprzedażach znaleźć albo w pepco.

Teraz w lidlu jeszcze kupię ten dwupak spodni i zostaną do dokupienia skarpetki i jakieś bluzeczki na długi rękaw. Na początek wystarczy, a na pewno jeszcze na dzień dobry coś dostaniemy w prezencie.
Zakochałam się w dwóch kompletach z hm ale poczekam do lata to może przecenią.

Stary 2018-02-19, 12:23   #4781
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
U nas też maj/czerwiec remont w lipcu już chcę spać spokojnie .
ja tez remont planuje maj/czerwiec wczesniej nie znalalzlam fachowcow. a w miedzyczasie juz sie rozgladam za materialami budowlanymi.
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-19, 12:41   #4782
emma90
Wtajemniczenie

Też chciałabym w okolicach majówki robić malowanie całego mieszkania
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-19, 12:43   #4783
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Hej! Mam tyko 20 postów? a m się wydaje, że non stop jestem na forum nie dodawajcie mnie do zaginionych
Właśnie od x czasu weszłam na wizaż na laptopie...ooo jaka wygoda
Jak dla mnie możesz zostać

Cytat:
Byłam w lumpku i za 9 rzeczy dla młodego zapłaciła 9 zł oczywiście odezwał się we mnie Skąpiec, że nowe takie drogie, a na tak krótko wystarczy.

Wcale nie uważam tego za skąpstwo, bardziej za rozsądek. Sama kupuję dzieciom sporo używanych. Ale ręki do sh za nic nigdy nie miałam. Tak jak i normalnych zakupów nie znoszę. Dołączam do tych co klikają on line Kiedyś na allegro, a teraz ebay. Da się wyszukać sporo rzeczy w fajnym stanie.
A propos właśnie zaraz jadę odebrać wór ubrań (koszulki, koszule, ogrodniczki, trochę body, kurtka) dla Beniamina 3-6 mies za 20f z lokalnych ogłoszeń, a sądząc po zdjęciach były kupione za wieeelokrotność tej sumy. A w drodze powrotnej na pocztę wysłać to co sama sprzedałam na ebayu Czas się zabrać za sprzedaż Lidkowych...
Ech, nic się nie nacieszę kompletowaniem wyprawki teraz Ubranek teraz już mam prawie komplet do 6m, wszystkie higieniczno-apteczne rzeczy przywiezione już z Pl, właściwie wózek i łóżeczko zostały tylko...
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-19, 12:49   #4784
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
No już jestem po i kamień spadl mi z serca! Anatomicznie wszystko jest na swoim miejscu, rozwija sie prawidłowo! No jest ulga!
I zasilam ekipę lipcowych chłopów 🍼🍼🍼 Folinka/Blanka, przy kolejnej okazji możecie uzupełnić u mnie płeć 😅

Kropka, co za ulga !!! Czyli juz jest pewne, że Synuś jest zdrowiutkim chlopcem ? Teraz nerwy w odstawke Kochana !

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość
Kropka gratulacje! ❤️

Ja właśnie wstałam, bo znów zasnęłam po 3...

Moj małż przeszedł wczoraj samego siebie 😁

Zrobił plan pokoiku z trójwymiarowymi mebelkami, żebym mogła łatwo zaplanować ustawienie 😍😍😍
O kurde, mąż na medal my nie mamy co projektować pokoiku, bo zasadniczo to w sypialni wyladuje tylko łóżeczko, s w salonie bedzie wieksza komoda, która zrobi nam sasiad, bo akurat siedzi w meblarstwie
Cytat:
Dziękuję Dziewczyny!

Jak fajowo! Super pomysl! Ja wszystko projektuje w sketch up-ie. Robilam przy urzadzaniu domu to teraz tez wykorzystam to!

Tak w ogole to dziewczyny, które robią pokoiki dla swoich Malenstw- macie juz jakies koncepcje?

Kropka a ten sketch up to tak hobbistycznie, czy tez siedzisz w jakiejś projektowej branży ?

Cytat:
Kropka gratuluję chłopca.

Sandra super masz męża, taki plan na pewno ułatwi umeblowanie pokoju.

Byłam w lumpku i za 9 rzeczy dla młodego zapłaciła 9 zł oczywiście odezwał się we mnie Skąpiec, że nowe takie drogie, a na tak krótko wystarczy.

Ja zaraz tez wychodze do lumpka na łowy

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Hej Wam!
Miałam mieć dzisiaj połówkowe, ale lekarz się rozchorował i przeniósł na piątek. A tak się cieszyliśmy na to usg, że dzisiaj poznamy płeć i zobaczymy jak sobie rośnie . Jutro mam wizytę u swojego prowadzącego, może on mi powie co mieszka w brzuszku, bo już nie możemy się doczekać.
Dobrze że poruszyłyście temat łóżeczek, może to mnie trochę naprowadzi na jakiś wybór szczególnie jeśli chodzi o materace, nie wiem który kupować. U nas na pewno będzie łóżeczko ze szczebelkami standardowe z szufladą na dole (każde dodatkowe miejsce do przechowywania się przyda), ale jakiej firmy nie mam pojęcia, tyle tego jest

Zua też mam przykre doświadczenia z moim pierwszym pracodawcą tyle że to było z 9 lat temu, ale doskonale Cię rozumiem bo ja przez ponad dwa lata po tej sytuacji nie pracowałam. Na początku był problem bo nie miałam świadectwa pracy, więc walczyłam w sądzie o wyrok potwierdzający lata pracy, później walka o niewypłacone pieniądze (łącznie brak wypłaty za ok. 4 miesiące + odszkodowania wywalczone w sądzie). Niestety nic z tego, kasy nie dostałam. Po tej całej akcji z początku w ogóle nie chciałam podejmować żadnej pracy w obawie przed porażką, później był zastój na rynku i nic nie mogłam znaleźć. Z perspektywy czasu widzę, że widocznie tak miało być, potrzebowałam czasu żeby zapomnieć o tamtej sytuacji i zacząć od nowa. Także tego i Tobie życzę Daj sobie czas, a dzidziuś na pewno dużo zmieni w sposobie myślenia i jeszcze nabierzesz chęci by wrócić do tego co najbardziej lubisz
Dziekuje za te słowa, na pewno jeszcze odnajde siebie i chęć do pracy. Ja sie tak latwo nie poddam
Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Madziara ale łowisz, super

Zua to my z tej samej branży zawód jest piękny, potrafi być bardzo zajmujący, szkoda, że tak się zraziłaś na starcie...
Gosiu ja mniej zajmowalam sie projektowaniem - raczej nadzorowalam wykonastwo przy drogach, obiektach kubaturowych. Jestem tez inspektorem nadzoru terenow zieleni. Chcialabym zalapac sie do firmy budowlanej jakiejs duzej, mialam propozycje pracy w jednej, wtedy kierowalabym całą jednostka zieleni, no ale niestety wtedy sie pokomplikowalo i nie moglam przyjac tej posady. Bede cos myśleć, mam jeszcze czas

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-19, 13:08   #4785
vesna85
Przyczajenie

Dziękuję za wszystkie gratulacje
Faktycznie, w domu rodzinnym zawsze trochę raźniej chociaż jeszcze trochę mogłabym posiedzieć u siebie. Ta przeprowadzka wcześniej to głównie ze względu na męża - żeby był tam spokojniejszy, że ktoś nade mną tu czuwa Ale narzekać nie mogę bo u rodziców też dobrze mi się przebywa

Cambria, tak rodzice pracują nadal chociaż oboje są już niby na emeryturze. W kontekście mojego pobytu u nich to dobrze bo z jednej strony mogę "zająć się domem" - jakiś obiad, małe zakupy, wyjście z psem, a z drugiej nie spędzamy razem 24h/dobę bo myślę, że prędzej czy później mogłoby się to źle skończyć oni chcą być bardzo opiekuńczy a ja to taka zosia-samosia, która nie lubi jak wszyscy skaczą dokoła mnie.

Muszę chyba tylko teraz na nowym zwolnieniu podać nowy adres pobytu? Na wszelki wypadek, jakby ktoś z ZUSu chciał mnie odwiedzić?...

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Vesna do kogo chodzisz?
Ja chodzę do dr Amico.

Kropka_nad_i Gratuluję udanej wizyty i samych pozytywnych wieści, no i synka

aandra Super, bardzo pomysłowy mąż

Nas też czeka meblowanie pokoju dla dziecka: kupno łóżeczka, komody i jakiejś szafki. Przewijak z niezbędnymi akcesoriami ustawimy chyba na stole, który jest już w pokoju i do tej pory służył głównie jako biurko, ale rzadko z niego korzystamy więc nie będzie straty. W odpowiednim momencie wymienimy je po prostu na biurko z prawdziwego zdarzenia. No i marzy mi się taki fajny fotel do karmienia - póki co myślę o tym z Ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...855/#/20343224

Patrząc na Wasze zdobycze powinnam zacząć poważnie myśleć nad wyprawką bo póki co mój jedyny zakup to komplecik z hm - kupiłam tak symbolicznie po UP żeby zakomunikować rodzicom i teściom płeć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180217_083040.jpg (60,5 KB, 51 załadowań)
vesna85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-19, 13:11   #4786
norka93
Wtajemniczenie

Cześć moje Dziewuszki!

Jak dzisiaj się czujecie?

Taka ze mnie krowa, że nie przywitałam się z nowymi Mamusiami..

Madziara, zacne połowy! Złotówkę za sztukę to moja ulubiona cena, chociaz upolowałam spodenki za 74 grosze. Szkoda tylko, że to newborn. No i urzekły mnie te a 'la jeans, w rzeczywistości ładniejsze. Ciekawe jak to wyjdzie w praktyce z nimi.

Folinko, 20f na tamtejsze zarobi, to całkiem niewiele (dobrze rozumuje? )

Zaraz wrzucę tutaj kilka propozycji łóżeczek, które wczoraj znalazłam, może kogoś zainteresują.IMG_20180219_130120.JPGIMG_20180214_173603.JPG

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-19, 13:19   #4787
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Kropka, co za ulga !!! Czyli juz jest pewne, że Synuś jest zdrowiutkim chlopcem ? Teraz nerwy w odstawke Kochana !

O kurde, mąż na medal my nie mamy co projektować pokoiku, bo zasadniczo to w sypialni wyladuje tylko łóżeczko, s w salonie bedzie wieksza komoda, która zrobi nam sasiad, bo akurat siedzi w meblarstwie

Kropka a ten sketch up to tak hobbistycznie, czy tez siedzisz w jakiejś projektowej branży ?

Ja zaraz tez wychodze do lumpka na łowy

Dziekuje za te słowa, na pewno jeszcze odnajde siebie i chęć do pracy. Ja sie tak latwo nie poddam

Gosiu ja mniej zajmowalam sie projektowaniem - raczej nadzorowalam wykonastwo przy drogach, obiektach kubaturowych. Jestem tez inspektorem nadzoru terenow zieleni. Chcialabym zalapac sie do firmy budowlanej jakiejs duzej, mialam propozycje pracy w jednej, wtedy kierowalabym całą jednostka zieleni, no ale niestety wtedy sie pokomplikowalo i nie moglam przyjac tej posady. Bede cos myśleć, mam jeszcze czas

Wiesz co, lekarz powiedzial, ze anatomicznie na tym etapie wszystko jest ok, wady anatomiczne wystepujace przy trisomiach powinny byc juz widoczne, wiec jestem spokojniejsza. Jednak mimo wszystko nigdy nie da mi 100% pewnosci, czy nie bedzie wad rozwojowych. Dlatego tez mam jeszcze skierowanie na echo serca no i jestesmy obserwowani.

Ja sketch up hobbistycznie, ale poniekąd siedzę z przypadku w branży wykończenia wnętrz wiec zaczynam sie w to wszystko bardzo wyciągać i interesować. Ale pewnie zawodowo nigdy nie bede tego robic...
Wlasnie tak w temacie architektury krajobrazu to oprocz pokoiku to planuje nasze obejscie domu- tez w tym programie 😅 Ale wiesz- profesjonalistom i doswiadczonym osobom jak Ty to nie siegam pięt 😅😅 rosliny to pewnie na biezaco bedziemy w sklepach/szkolkach wybierac 😂

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-02-19, 13:27   #4788
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz co, lekarz powiedzial, ze anatomicznie na tym etapie wszystko jest ok, wady anatomiczne wystepujace przy trisomiach powinny byc juz widoczne, wiec jestem spokojniejsza. Jednak mimo wszystko nigdy nie da mi 100% pewnosci, czy nie bedzie wad rozwojowych. Dlatego tez mam jeszcze skierowanie na echo serca no i jestesmy obserwowani.

Ja sketch up hobbistycznie, ale poniekąd siedzę z przypadku w branży wykończenia wnętrz wiec zaczynam sie w to wszystko bardzo wyciągać i interesować. Ale pewnie zawodowo nigdy nie bede tego robic...
Wlasnie tak w temacie architektury krajobrazu to oprocz pokoiku to planuje nasze obejscie domu- tez w tym programie 😅 Ale wiesz- profesjonalistom i doswiadczonym osobom jak Ty to nie siegam pięt 😅😅 rosliny to pewnie na biezaco bedziemy w sklepach/szkolkach wybierac 😂

Kropko moge poradzić co do roslin, na pewno nie kupujcie w marketach typu obi itp najlepiej pojechac do szkółki, tam material jest certyfikowany i lepiej sie na rym wychodzi wykonczenie wnetrz, super !!!! Ja sie zastanawialam czy mojego zmyslu artystycznego nie podrasowac w wolnym czasie jakims kursem odnosnie wnętrz, moze jakas szkola policealna

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-19, 13:47   #4789
asiaczek
Zakorzenienie

Dziewczyny śliczne ciuszki zwłaszcza te spodenki Norka, takie maleńkie się wydają.
Ja czekam już 50 minut na lekarza, w ogóle jeszcze nie przyszedł, ale na szczęście planowo powinnam wejść pierwsza. Nie lubię tak czekać

Stary 2018-02-19, 13:51   #4790
norka93
Wtajemniczenie

Justynko i Kropeczko, tak fajnie poczytać, że macie takie zainteresowania. Mnie ciągnie do rękodzieła, zachwycają mnie te wszystkie rzeczy, nawet zrobiłam swoje pierwsze decoupage kilka miesięcy temu.. Miałam kupować maszynę do szycia, druty, włóczki.. W tym przypadku na zapale się kończy, bo ja jestem taka, że lubię jak ktoś mnie uczy. Najchętniej poszłabym na kurs szycia, ale te, które sobie wypatrzyłam są w Szczecinie bodajże, a to po drugiej stronie Polski jak dla mnie.. A co do drutów, to napaliłam się, że będę kocyki robiła, ale mam już określony wzór jaki chciałabym robić, ale nigdzie nie mogę znaleźć jak takie brzegi zrobić i ju zaczynają się schody, które szybko potrafią zniechęcić..

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Dziewczyny śliczne ciuszki zwłaszcza te spodenki Norka, takie maleńkie się wydają.
Ja czekam już 50 minut na lekarza, w ogóle jeszcze nie przyszedł, ale na szczęście planowo powinnam wejść pierwsza. Nie lubię tak czekać

Dziękuję! Będąc na zakupach muszę myśleć z rozwagą, żeby nie nakupować czegoś tylko dlatego, że jest śliczne, ciężka sprawa. Ja kiedyś czekałam 6 godzin.. Nie muszę pisać, że to na NFZ?

Stary 2018-02-19, 13:53   #4791
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vesna85 Pokaż wiadomość
No i marzy mi się taki fajny fotel do karmienia - póki co myślę o tym z Ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...855/#/20343224
Piękny jest ten fotel! Wielu osobom się podoba
Niestety nie wydaje mi się zbyt wygodny do karmienia (przymierzałam się do niego), za bardzo się w niego wpada i odchyla do tyłu. Do karmienia trzeba raczej prosto siedzieć, żeby na dłuższą metę było wygodnie i Tobie, i dziecku. Najwyżej będziesz musiała ratować się poduchami

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Folinko, 20f na tamtejsze zarobi, to całkiem niewiele (dobrze rozumuje?)
Tak, raczej niewiele. Żeby oddać siłę pieniądza, to są to ok. 3h pracy za najniższą krajową, a w next'ie jakbym chciała kupić jakieś fajne spodnie i koszulę, to bym za to właśnie 2 szt kupiła, więc tam raczej na wyprzedażach kupuję
Stary 2018-02-19, 14:01   #4792
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Justynko i Kropeczko, tak fajnie poczytać, że macie takie zainteresowania. Mnie ciągnie do rękodzieła, zachwycają mnie te wszystkie rzeczy, nawet zrobiłam swoje pierwsze decoupage kilka miesięcy temu.. Miałam kupować maszynę do szycia, druty, włóczki.. W tym przypadku na zapale się kończy, bo ja jestem taka, że lubię jak ktoś mnie uczy. Najchętniej poszłabym na kurs szycia, ale te, które sobie wypatrzyłam są w Szczecinie bodajże, a to po drugiej stronie Polski jak dla mnie.. A co do drutów, to napaliłam się, że będę kocyki robiła, ale mam już określony wzór jaki chciałabym robić, ale nigdzie nie mogę znaleźć jak takie brzegi zrobić i ju zaczynają się schody, które szybko potrafią zniechęcić..

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Dziękuję! Będąc na zakupach muszę myśleć z rozwagą, żeby nie nakupować czegoś tylko dlatego, że jest śliczne, ciężka sprawa. Ja kiedyś czekałam 6 godzin.. Nie muszę pisać, że to na NFZ?
6 godzin.. umarłabym z głodu i nerwów
Ja chodzę prywatnie ale do przychodni przyszpitalnej i mój lekarz miał cc nieplanowane i nie mógł zejść do przychodni. Ale zaraz już wchodzę

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Nie mogę podejrzeć tego fotela z ikei ale potwierdzam,że przy kp raczej trzeba,jest wygodniej siedzieć prosto. Ja ratowałam się poduszkami za plecy,potem jak syn był starszy ale musiałam go trzymać na.rękach to już wygodniej było się jakby zapadać w fotel. Jedyne czego mi brakowało przy karmieniu to w miarę wysokiego i miękkiego podłokietnika

Edytowane przez asiaczek
Czas edycji: 2018-02-19 o 14:03
asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-19, 14:15   #4793
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
6 godzin.. umarłabym z głodu i nerwów
Ja chodzę prywatnie ale do przychodni przyszpitalnej i mój lekarz miał cc nieplanowane i nie mógł zejść do przychodni. Ale zaraz już wchodzę
Nie mogę podejrzeć tego fotela z ikei ale potwierdzam,że przy kp raczej trzeba,jest wygodniej siedzieć prosto. Ja ratowałam się poduszkami za plecy,potem jak syn był starszy ale musiałam go trzymać na.rękach to już wygodniej było się jakby zapadać w fotel. Jedyne czego mi brakowało przy karmieniu to w miarę wysokiego i miękkiego podłokietnika
A to zrozumiałe, losowe sytuacje to tak naprawdę codzienność. Trzeba uzbroić się w cierpliwość. Pamiętam, że wtedy jak czekałam 6 godzin, to mi palma odbijała i za dużo gadałam.

Vesna85, jak będziesz kupować taki fotel, to polecam zajrzeć tutaj ---> https://www.olx.pl/oferta/okazje-cen...8-IDrGs01.html Ludzie kupują i cenią sobie, warto zaoszczędzić nawet i te kilkadziesiąt zł. Patrząc na te fotele, właśnie biorę pod uwagę, żeby podłokietniki były zabudowane, bron Boże same drewno czy cuś. Siedząc na takim fotelu na pewno będę ratowała się poduszką do karmienia, wiele czytałam i słyszałam, że ułatwia sprawę.

Stary 2018-02-19, 14:28   #4794
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Kropko moge poradzić co do roslin, na pewno nie kupujcie w marketach typu obi itp najlepiej pojechac do szkółki, tam material jest certyfikowany i lepiej sie na rym wychodzi wykonczenie wnetrz, super !!!! Ja sie zastanawialam czy mojego zmyslu artystycznego nie podrasowac w wolnym czasie jakims kursem odnosnie wnętrz, moze jakas szkola policealna

O dziękuję za propozycje! Poki co wszystko w powijakach, bo sami wszystko robimy, a ja juz za duzo nie pomoge mężowi, ale jak bedziemy na etapie jakie rosliny gdzie, to moze skorzystam 😊
Sama zastanawialam sie nad kursem albo studiami zaocznymi, ale zaszlam w ciążę i wszystko poszlo w odstawke z powodow finansowych. Wiec dalej sobie sama grzebie i ucze sie z yt!

Cytat:

Norka to trzeba czasem dac sobie kopa w d... i ruszyc sie, zeby cos zrobic. Na yyt na pewno jest pelno filmikow instrukazowych w tym temacie
Ja lubie robic sama jakies elementy, odnawiac meble... ale komoda robila sie prawie dwa lata a lamp w korytarzu dalej nie zrobilam 😂 licze na to, ze lampy zrobie jak w koncu przejde na l4 😅

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-02-19, 14:35   #4795
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
O dziękuję za propozycje! Poki co wszystko w powijakach, bo sami wszystko robimy, a ja juz za duzo nie pomoge mężowi, ale jak bedziemy na etapie jakie rosliny gdzie, to moze skorzystam
Sama zastanawialam sie nad kursem albo studiami zaocznymi, ale zaszlam w ciążę i wszystko poszlo w odstawke z powodow finansowych. Wiec dalej sobie sama grzebie i ucze sie z yt!

Norka to trzeba czasem dac sobie kopa w d... i ruszyc sie, zeby cos zrobic. Na yyt na pewno jest pelno filmikow instrukazowych w tym temacie
Ja lubie robic sama jakies elementy, odnawiac meble... ale komoda robila sie prawie dwa lata a lamp w korytarzu dalej nie zrobilam licze na to, ze lampy zrobie jak w koncu przejde na l4

No właśnie szukałam i nie mogłam znaleźć niczego na moje szare komórki Nie no, trzeba bardziej się przyłożyć.

Ja na L4 jestem bardziej leniwa niż kiedy pracowałam..

Stary 2018-02-19, 14:35   #4796
asiaczek
Zakorzenienie

Maluszek zdrowy, niestety nie wiem ile wazy ale z 68%szans na chłopaka miesiąc temu lekarz dał mi 90% szans na córkę) Nie wiem czy już mogę się cieszyć upragnioną dziewczynką,jestem w szoku

Stary 2018-02-19, 14:44   #4797
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Maluszek zdrowy, niestety nie wiem ile wazy ale z 68%szans na chłopaka miesiąc temu lekarz dał mi 90% szans na córkę) Nie wiem czy już mogę się cieszyć upragnioną dziewczynką,jestem w szoku

Wow, a jednak!!! marzenia lubią się spełniać
Stary 2018-02-19, 14:46   #4798
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:

Wspaniale Asiaczku! A w którym tygodniu jesteś? Myślę, że im dalej, tym szanse są już większe i jak najbardziej możesz się cieszyć. Określanie płci we wcześniejszych tygodniach, to jak strzał.

Stary 2018-02-19, 14:49   #4799
folinka
Zadomowienie

Cytat:

Gratki, że zdrowe
Haha, ale numer! Ja tam już gratuluję dziewczynki Kiedy masz następną wizytę czy UP?
Ciekawe, widocznie moje dzieci jakieś współpracujące były w tym temacie albo coś innego, bo nigdy mi żaden lekarz tak w procentach nie mówił, zawsze było pewne, przy czym raz w 13 tc.
Stary 2018-02-19, 14:52   #4800
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

gralujemy więc zdrowej córy!! ale super kurcze a u Ciebie na prenatalnych lekarz widział chłopca?

Cytat:

Vesna85, jak będziesz kupować taki fotel, to polecam zajrzeć tutaj ---> https://www.olx.pl/oferta/okazje-cen...8-IDrGs01.html Ludzie kupują i cenią sobie, warto zaoszczędzić nawet i te kilkadziesiąt zł. Patrząc na te fotele, właśnie biorę pod uwagę, żeby podłokietniki były zabudowane, bron Boże same drewno czy cuś. Siedząc na takim fotelu na pewno będę ratowała się poduszką do karmienia, wiele czytałam i słyszałam, że ułatwia sprawę.
też się rozglądam za takim fotelem, na allegro znalazłam taki: http://allegro.pl/fotel-uszak-lord-s...171355412.html.
Nie wiem jak z jakością kompletni i czy wygodny, ale ostatnio był nawet za 299zł jakaś taka jednodniowa promocja do którejś godziny

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości