Lubelskie Panny Młode cz. III - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-08, 10:54   #1801
katia0117
Zadomowienie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III

Witam nowe dziewczyny na forum

=Towarzysz zycia

Co do tych zapowiedzi,to na pewno musza zostac ogłoszone w parafii rodzimej,więc chyba i opłatę tam się robi,a robi sie to po spisaniu protokołu

Amira
i jak tam umowa z lokalem??Co ciekawego wynegocjowałas?
Stary 2008-07-08, 11:32   #1802
Klaudeczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stripes3 Pokaż wiadomość
Witam wszelkie panny młode!!!Mnie też wpadłam w wir przygotowań slubnych, ech..nie wiedziałam że to aż tyyyle! Mam pytanie-jesli slub bierzemy w innej parafii niż należmy to gdzie dajemy na zapowiedzi??I czy trzeba mieć jakiś papierek dając na te wspomniane zapowiedz?? O Matko wykończę się...POMOCY!!
Musicie pojsc do parafii Twojej lub TZa, spisac protokol i dostaniecie licencje, ktora pozwala wziac slub w innej parafii, przy okazji dostaniecie kwitki do spowiedzi i na zapowiedzi, ktore powinny byc wygloszone w parafii obojga mlodych. Po ogloszeniu zapowiedzi dostaniecie te kwity z adnotacja o braku przeszkod i to trzeba zaniesc do parafii w ktorej slub bierzecie. Wszystko odbywa sie oczywiscie nie dluzej niz 3 miesiace przed slubem.
Tak bylo w naszym przypadku, jestesmy juz po calej papierkowej 'robocie', pozostala tylko spowiedz, a slub jest w katedrze.
Stary 2008-07-08, 12:03   #1803
Amira_2007
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Witam nowe dziewczyny na forum

Amira
i jak tam umowa z lokalem??Co ciekawego wynegocjowałas?
Mam punkt w umowie mówiący o tym, że w przypadku gdy lokal nie będzie w stanie zorganizować dla mnie przyjęcia weselnego znajda lokal na tym samym poziomie i wyrównają różnicę w kosztach.

Tylko z zespołem mamy dylemat
Amira_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 12:05   #1804
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kajka270 Pokaż wiadomość
Czy mogłabyś mi podać dokładne namiary na tą cukiernie, gdzie dokładnie się mieści i nr telefonu? Swojego czasu szukałam jej w Lublinie, ale niestety nie mogłam znaleźć
Cukiernia Staropolska ul. Aleje Racławickie 7
p. Machoń - on jest cukiernikiem i właścicielem tel. 607 312 852

Dziewczyny a ja muszę Wam powiedzieć, że jest jeszcze jeden sposób żeby ominąć licencję i dodatkowe opłaty z tym związane. My też nie bierzemy ślubu w Naszych parafiach ale żadnej licencji nie musimy mieć. Jest jeszcze coś takiego jak zgoda na przeprowadzenie nauk kanonicznych poza parafią. Jest specjalny druk na to. To powinien wypisać Wam Wasz proboszcz i z tym należy się udać do parafii, w której chcecie brać ślub. Oznacza to, że protokół spisywać będziecie w kościele, w którym będziecie brać ślub, w Waszych parafiach zostaje tylko wziąć odpis aktu chrztu i dać na zapowiedzi. Oczywiście mało który ksiądz o tym mówi bo to oznaczałoby, że świadomie pozbawia parafie pieniążków pochodzących z licencji. Nam powiedział o tym ksiądz w parafii w której będziemy brać ślub, dał takie pismo, przystawił pieczątkę parafii jako adresata i poradził do której parafii lepiej z tym się udać. Powiedział też że jeśli nam tego proboszcz nie podpisze to zostaje jeszcze licencja. Ale na szczęście nam się udało
Więc bez dodatkowych kosztów mamy ślub w innym kościele, a jeszcze do tego w parafii TŻ gdzie był chrzczony nie chcieli nic za odpis chrztu

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 12:42   #1805
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amira_2007 Pokaż wiadomość
Mam punkt w umowie mówiący o tym, że w przypadku gdy lokal nie będzie w stanie zorganizować dla mnie przyjęcia weselnego znajda lokal na tym samym poziomie i wyrównają różnicę w kosztach.

Sprytne z ta umową
No zespół wybrać to ciężka sprawa, współczuje, mam nadzieję że jednak coś znajdziecie w cenie takiej jak chcecie i będzie suuuuper zabawa trzymam kciuki.
A mnie teraz wkurzają z lokalu, żebyśmy podali od której rezerwujemy naszą salę, niby mamy godzinę ślubu już ustaloną ale skąd mam wiedzieć na która my tam zjedziemy, mam spytać się Księdza ile msza co do minuty będzie trwać i wyliczyć czas składania życzeń?? Bo ten lokal kurcze buduje druga salę, z daleka od naszej ale chodzi o drogę wjazdową która jest jedna, parkingi też są osobne i ogród też osobny, ale jak zamawialiśmy salę to nie wiedzieliśmy o drugim lokalu z tyłu że w planach budowanie ma być...i dlatego jestem taka wściekła i cięta na nich.... mam chęć takiego mejla im napisać żeby się odwalili z tym podawaniem godziny....ale mają parcie pewnie bo jest któs chętny na ten lokal pewnie a że my byliśmy pierwsi to mamy pierszeństwo wyboru godziny przyjazdu, niezły zaszczyt nas kopnął dosłownie.....a nie sądzicie, że to chamstwo jeśli mówiliby komuś że na tą nie mogą przyjechać bo drugie wesele o tej godzinie przyjeżdza....wynika z tego że godzina ślubu musi być dostosowana przez drugą parę do naszej i nie może być to ta sama godzina bo przyjazd prawdopodobnie zbiegłby się w czasie.....niezła masakra....
Joasia*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 12:49   #1806
iwonka861
Rozeznanie

Ciekawe, jak Małpka po swoim wielkim dniu?Już nie mogę doczekać się jej relacji!!!
iwonka861 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 13:00   #1807
chanel77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Joasia*** Pokaż wiadomość
Sprytne z ta umową
No zespół wybrać to ciężka sprawa, współczuje, mam nadzieję że jednak coś znajdziecie w cenie takiej jak chcecie i będzie suuuuper zabawa trzymam kciuki.
A mnie teraz wkurzają z lokalu, żebyśmy podali od której rezerwujemy naszą salę, niby mamy godzinę ślubu już ustaloną ale skąd mam wiedzieć na która my tam zjedziemy, mam spytać się Księdza ile msza co do minuty będzie trwać i wyliczyć czas składania życzeń?? Bo ten lokal kurcze buduje druga salę, z daleka od naszej ale chodzi o drogę wjazdową która jest jedna, parkingi też są osobne i ogród też osobny, ale jak zamawialiśmy salę to nie wiedzieliśmy o drugim lokalu z tyłu że w planach budowanie ma być...i dlatego jestem taka wściekła i cięta na nich.... mam chęć takiego mejla im napisać żeby się odwalili z tym podawaniem godziny....ale mają parcie pewnie bo jest któs chętny na ten lokal pewnie a że my byliśmy pierwsi to mamy pierszeństwo wyboru godziny przyjazdu, niezły zaszczyt nas kopnął dosłownie.....a nie sądzicie, że to chamstwo jeśli mówiliby komuś że na tą nie mogą przyjechać bo drugie wesele o tej godzinie przyjeżdza....wynika z tego że godzina ślubu musi być dostosowana przez drugą parę do naszej i nie może być to ta sama godzina bo przyjazd prawdopodobnie zbiegłby się w czasie.....niezła masakra....

a przypomnij jaki macie lokal?
poza tym jeśli znają godzinę slubu, to orientacyjnie powinni wiedziec kiedy przyjedziecie - mniej wiecej okolo 2 h pozniej niz godzina slubu
chanel77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 13:05   #1808
chanel77
Raczkowanie

Cytat:

a ktory lokal zgodzil sie na taki punkt w umowie?
nie chcę Cie straszyc, ale obawiam sie ze nawet takie postanowienie w umowie nie ustrzeze Cie przed ewentualnymi problemami z lokalem (obyś ich nie miała) - bo po pierwsze co to znaczy ze nie beda w stanie zorganizowac przyjecia - to pojecie ocenne i zawsze m oga twierdzic, ale oni mogli zorganizowac przyjecie, tylko Wam cos nie odpowiadalo, a poza jak ich zmusisz do wyegzekwowania tego? jesli nie beda chcieli to nie znajda innego lokalu, po drugie moze nie byc juz wolnych terminow.
oczywiscie inna kwestia jest ewentualne odszkodowanie za niewywiazanie z tej umowy, ale to chyba nie o to Wam chodzilo - bo co z tego ze moze na drodze sadowej wywalczycie odszkodowanie, skoro przyjecie weselne nie zostanie zorganizowane w wybranym przez Was terminie;
Stary 2008-07-08, 13:29   #1809
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chanel77 Pokaż wiadomość
a przypomnij jaki macie lokal?
poza tym jeśli znają godzinę slubu, to orientacyjnie powinni wiedziec kiedy przyjedziecie - mniej wiecej okolo 2 h pozniej niz godzina slubu
he he jeszcze nie znają naszej godziny.... a to jest w Koronie. muszę im dziś coś odpisać.
Stary 2008-07-08, 13:38   #1810
Amira_2007
Rozeznanie

Każde postanowienia można próbować podważać, natomiast ta umowa ma chronić mnie jako osobę zamawiająca usługę. Oczywiście przytoczyłam tylko przekaz jednego z punktów, nie jest to jego dosłowne brzmienie.
Kilka umów z lokalami weselnymi, które miałam okazje czytać były wybitnie niekorzystne dla klienta i dziwne było, że osoby zlecające godziły się na ich podpisanie. Ta, którą podpisałam jest dogodna i dla mnie i dla lokalu. W przypadku odmówienia przez zespół czy właściciela lokalu zamówionej usługi byłby on podstawą prawną do dochodzenia swoich roszczeń przez sądem cywilnym.
Stary 2008-07-08, 14:01   #1811
chanel77
Raczkowanie

Cytat:
Każde postanowienia można próbować podważać, natomiast ta umowa ma chronić mnie jako osobę zamawiająca usługę. Oczywiście przytoczyłam tylko przekaz jednego z punktów, nie jest to jego dosłowne brzmienie.
Kilka umów z lokalami weselnymi, które miałam okazje czytać były wybitnie niekorzystne dla klienta i dziwne było, że osoby zlecające godziły się na ich podpisanie. Ta, którą podpisałam jest dogodna i dla mnie i dla lokalu. W przypadku odmówienia przez zespół czy właściciela lokalu zamówionej usługi byłby on podstawą prawną do dochodzenia swoich roszczeń przez sądem cywilnym.

wiem cos o tym tylko ze co z tego ze mozna dochodzic odszkodowania przed sadem skoro zmarnuja nam nasz najwspanialszy dzien w zyciu...
jedyna ochrona z takiej umowy to to, że moze dochodzic odszkodowania z tytułu niewykonania lub nienalezytego wykonania umowy, ale nie jestes w stanie ich zmusic zeby zorganizowali przyjecie weselne winnym lokalu. poza tym zawsze to Ty bedziesz musiala udowodnic ze do niewykonania umowy doszlo z winy wlascicieli lokalu;
generalnie, nawet bez takiej klauzuli ze "zorganizuja ci przyjecie weselne w innym lokalu o podobnym standardzie", moglabys dochodzic odszkodowania w razie niewywiazania sie z umowy przez wlascicieli lokalu;
a co do niekorzystnych umow, to my tez widzielismy kilka z "ładnymi kwiatkami" - ale niektóre mozna spokojnie podpisywac, bo to że właściciel lokalu zastrzeże sobie w umowie różne dziwne rzeczy, to nie znaczy ze np. kary umowne mają podstawy prawne więc spokojnie mozna podpisac, bo i tak takie zastrzeżenie umowne, bedace sprzeczne z przepisami kodeksu cywilnego nie bedzie moglo byc skutecznie dochodzone na drodze prawnej - a niech wlasciciel mysli ze sie zabezpieczyl i cieszy sie, jak sie nie zna na przepisach
Stary 2008-07-08, 14:05   #1812
Amira_2007
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chanel77 Pokaż wiadomość
wiem cos o tym tylko ze co z tego ze mozna dochodzic odszkodowania przed sadem skoro zmarnuja nam nasz najwspanialszy dzien w zyciu...
jedyna ochrona z takiej umowy to to, że moze dochodzic odszkodowania z tytułu niewykonania lub nienalezytego wykonania umowy, ale nie jestes w stanie ich zmusic zeby zorganizowali przyjecie weselne winnym lokalu. poza tym zawsze to Ty bedziesz musiala udowodnic ze do niewykonania umowy doszlo z winy wlascicieli lokalu;
generalnie, nawet bez takiej klauzuli ze "zorganizuja ci przyjecie weselne w innym lokalu o podobnym standardzie", moglabys dochodzic odszkodowania w razie niewywiazania sie z umowy przez wlascicieli lokalu;
a co do niekorzystnych umow, to my tez widzielismy kilka z "ładnymi kwiatkami" - ale niektóre mozna spokojnie podpisywac, bo to że właściciel lokalu zastrzeże sobie w umowie różne dziwne rzeczy, to nie znaczy ze np. kary umowne mają podstawy prawne więc spokojnie mozna podpisac, bo i tak takie zastrzeżenie umowne, bedace sprzeczne z przepisami kodeksu cywilnego nie bedzie moglo byc skutecznie dochodzone na drodze prawnej - a niech wlasciciel mysli ze sie zabezpieczyl i cieszy sie, jak sie nie zna na przepisach
Tez wolę, żeby umowa stanowiła czynnik prewencyjny i niespecjalnie zależy mi na sprawdzaniu czy zadziała, bo chcę żeby wszystko odbyło sie zgodnie z planem.
Stary 2008-07-08, 16:07   #1813
kajka270
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Dzięki serdeczne! A czy to się wchodzi gdzieś od strony szkoły? Bo z tego co się orientuje to właśnie ul. Al. Racławickie 7 to jest budynek szkoły.

Cytat:
Napisane przez iwonka861 Pokaż wiadomość
Ciekawe, jak Małpka po swoim wielkim dniu?Już nie mogę doczekać się jej relacji!!!
No właśnie, ciekawe!! Mogłaby się odezwać i wkleić parę fotek

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-07-08 o 21:43 Powód: post pod postem!
kajka270 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 17:19   #1814
katia0117
Zadomowienie

Cytat:

Hoho niexle,ale chyba nie bedzie aż tak źle,bo tak jak kiedyś Ci pisałam w tą sobotę koleżanka miała tam wesele i sa zachwyceni,goście też,także chyba mozna spać spokojnie
Stary 2008-07-08, 17:24   #1815
Klaudeczka
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki serdeczne! A czy to się wchodzi gdzieś od strony szkoły? Bo z tego co się orientuje to właśnie ul. Al. Racławickie 7 to jest budynek szkoły.
To jest w budynku szkoly. Idz Raclawickimi do konca budynku szkoly (od strony KULu) i skrec w pierwsza przecznice w prawo, zaraz tez po prawej stronie bedzie brama wjazdowa na boisko, trzeba tam wjechac i w piwnicy budynku tejze szkoly, po schodkach w dol jest wlasnie piekarnia. Nie wiem czy jest tam jakis szyld, my poszlsmy za glosem nosa, zapachy niesamowite, a ciasta pyszne . Dostalismy cala tace do sprobowania i jeszcze troche do domku.
Stary 2008-07-08, 17:35   #1816
kajka270
Raczkowanie

Acha, widzisz ja jak byłam to obeszłam w koło i nie trafiłam, teraz bede wiedzieć, dzięki!! A ile tam kosztuje kilogram ciasta i toru??
Stary 2008-07-08, 18:39   #1817
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Acha, widzisz ja jak byłam to obeszłam w koło i nie trafiłam, teraz bede wiedzieć, dzięki!! A ile tam kosztuje kilogram ciasta i toru??
Wejście jest za szkołą od strony boiska. Za ciasto płacimy 17 zł/kg a za tort 35zł/kg. Można się z Panem umówić na degustację i trochę popróbować tych pyszności. Najlepiej w sobotę bo ma duży wybór ciast, które przygotowuje na wesela

Stary 2008-07-08, 19:27   #1818
lenka79
Raczkowanie

Podzielę się może moimi doświadczeniami jeśli chodzi o ciasta. Idąc za radami dziewczyn z wizażu i znajomych byłam w sobotę w: sklepie, gdzie można zamawiać ciasta Abramowicza (na ul. Głębokiej), można było swobodnie degustować i były bardzo dobre,tylko niektóre nie miały najlepszego wyglądu, tzn. np sernik i rafaello krzywe jakby padnięte z jednej strony, ma to znaczenie dla mnie bo u nas ciasta będą na szwedzkim stole, generalnie pani sprzedająca nie była do końca zorientowana ale mówiła, że chyba 17 zł/kg, potem byłam w cukierni Bab's na Puławskiej: ogromny wybór, ale.... ciasta trochę udziwnione i drogie (80 zł za blachę - ok 2,5kg), ogromny wybór tortów (znajomi bardzo polecali) ale jak dostałam próbkę do spróbowania (kosztowała 16 zł.... ) to nie mogliśmy jej zmęczyć, strasznie nasączona rumem i winem, po prostu niesmaczna. Byliśmy jeszcze w Markizie na Kruczkowskiego, pani była bardzo nie miła i olewała nas maksymalnie, ale ciasta choć też nie najtańsze były bardzo dobre - ok 25 zł / kg. Tylko na 30 sierpnia już nie mogą mi tortu zrobić podobno... Dziś dzwoniłam do Biłgoraja - obszyńscy - też nie mają terminu . A w zeszłym tygodniu dzwoniłam do Nasutowa - brak terminu. Jutro postaram się zawitać do Staropolskiej, podzielę się wrażeniami jeśli chcecie.
Ale kochane mam jeszcze pytanie: ile ciasta a ile tortu wagowo zamawiacie?. U mnie będzie 1 dzień i około 60 osób,
I jeszcze jedno, czy jeśli mam wszystkie papierki (USC i akty chrztu) oraz w indeksie wszystkie nauki i poradnie, za wyjątkiem skupienia i ostatniej spowiedzi to mogę pójść spisać protokół w kościele i zamówić zapowiedzi?

lenka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 20:57   #1819
bandola18
Zadomowienie

Cytat:

Mój znajomy gra w zespole, dopiero sie rozkrecają, ale są w porządku, grają na żywo i z tego co wiem biorą mniej niz 3 tys, nie chcę ich reklamować na forum, żeby mnie nikt nie posądził o reklamę , jeśli jesteś zainteresowana to na PW

Cytat:

Dziewczyny a ja muszę Wam powiedzieć, że jest jeszcze jeden sposób żeby ominąć licencję i dodatkowe opłaty z tym związane. My też nie bierzemy ślubu w Naszych parafiach ale żadnej licencji nie musimy mieć. Jest jeszcze coś takiego jak zgoda na przeprowadzenie nauk kanonicznych poza parafią. Jest specjalny druk na to. To powinien wypisać Wam Wasz proboszcz i z tym należy się udać do parafii, w której chcecie brać ślub. Oznacza to, że protokół spisywać będziecie w kościele, w którym będziecie brać ślub, w Waszych parafiach zostaje tylko wziąć odpis aktu chrztu i dać na zapowiedzi. Oczywiście mało który ksiądz o tym mówi bo to oznaczałoby, że świadomie pozbawia parafie pieniążków pochodzących z licencji. Nam powiedział o tym ksiądz w parafii w której będziemy brać ślub, dał takie pismo, przystawił pieczątkę parafii jako adresata i poradził do której parafii lepiej z tym się udać. Powiedział też że jeśli nam tego proboszcz nie podpisze to zostaje jeszcze licencja. Ale na szczęście nam się udało
Więc bez dodatkowych kosztów mamy ślub w innym kościele, a jeszcze do tego w parafii TŻ gdzie był chrzczony nie chcieli nic za odpis chrztu
Ja zamawiałam ciasta i tort z tej cukierni na wesele i mogę ich polecić, mamy zreszta były też zachwycone, że można było wszystkiego spróbować. Kiedys mieli siedzibę w domku na bocznej ul. Abramowickiej, widzę, że zmienili lokal.

A fajne z tym ominięciem licencji,ja nie musiałam z tego korzystać, ale niektórym rok temu by sie przydało
Stary 2008-07-08, 21:31   #1820
lenka79
Raczkowanie

Kochane a jakie ciasta zamawiacie? Pytam o rodzaje....

lenka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 23:45   #1821
martynka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lenka79 Pokaż wiadomość
o widzę martynka, że będziemy miały ślub tego samego dnia... jak tam? mnie dziś dopadł kolejny koszmar, śniło mi się, że się spóźniam na ślub, tzn jadę z drugiego końca Lublina do domu a jest 16.45, nie mam makijażu, nie mam fryzury i są straszne korki.... masakra, a mój narzeczony mówi: "no tak, wiedziałem, że na własny ślub też się spóźnisz" /zawsze gdy się spóźniam (a zdarza mi się często) to pyta czy ślub też się spóźnię.../ Dobrze, że nie wierzę w żadne przesądy i znaczące sny, ale co się namęczyłam w nocy .....
ja tez zaczynam miec takie sny, ze nie mam fryzury i ze sukienka nie skrocona i tren niepodpiety, tragedia, ale jak sie budze to sobie mysle, ale fajnie jaeszcze troche czasu zostaloale tak wogole to chyba normalne takie sny
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 23:53   #1822
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Przyszle panny młode, czy wiecie cos na temat DOMU WESELNEGO OLA w Jabłonnej? http://www.domweselnyola.pl to ich strona internetowa, ale moze ktos byl tam na weselu lub organizuje swoje? Interesuje mnie cena za osobe i ogolnie jakosc uslug
pozdrawiam

gwiazdeczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 04:50   #1823
korzel
Przyczajenie

Witam !

Jako ze termin slubu mam, pomyslalam ze sie odezwe wreszcie!
4 lipiec 2009 - kosciol w konopnicy, przyjecie w kmicicu

No to krotko o mnie - mieszkam zagranica, wiec w czerwcu zajechalam do lublina na pare dni zeby rozpoczac przygotowania slubno - weselne. Obejrzalam i wybralam sale no i reszte musze juz zalatwiac na odleglosc. Dlatego tak przeczesuje to forum, szukam namiarow i sprawdzam wszystkie linki.

Teraz ostro debatujemy nad kapelami i fotografem... Jak nie bedzie kapeli to bedize DJ i juz. Moze macie jakies namiary?

Poza tym mam jeszcze mnostwo pytan, ale to moze w swoim czasie...

a, tak poza tym , mimo iz pewnie udalo mi sie przeczytac / przejzec jakies 30+ stron tego forum, dopiero teraz sie dowiedzialam ze TZ to towazysz zycia.... a sie glowilam nad tym! No wiec dobrze wiedziec

Pozdrawiam!

a, chetnie bym sie dodala do listy.... tylko jak i gdzie?

Jeszcze jedno - widzialam na stronie ktorejs swietna mapke domow weselnych - wklejam linka: http://www.wera-mix.ovh.org/viewpage.php?page_id=17

Edytowane przez korzel
Czas edycji: 2008-07-09 o 06:16
korzel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 06:45   #1824
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez lenka79 Pokaż wiadomość
Podzielę się może moimi doświadczeniami jeśli chodzi o ciasta. Idąc za radami dziewczyn z wizażu i znajomych byłam w sobotę w: sklepie, gdzie można zamawiać ciasta Abramowicza (na ul. Głębokiej), można było swobodnie degustować i były bardzo dobre,tylko niektóre nie miały najlepszego wyglądu, tzn. np sernik i rafaello krzywe jakby padnięte z jednej strony, ma to znaczenie dla mnie bo u nas ciasta będą na szwedzkim stole, generalnie pani sprzedająca nie była do końca zorientowana ale mówiła, że chyba 17 zł/kg, potem byłam w cukierni Bab's na Puławskiej: ogromny wybór, ale.... ciasta trochę udziwnione i drogie (80 zł za blachę - ok 2,5kg), ogromny wybór tortów (znajomi bardzo polecali) ale jak dostałam próbkę do spróbowania (kosztowała 16 zł.... ) to nie mogliśmy jej zmęczyć, strasznie nasączona rumem i winem, po prostu niesmaczna. Byliśmy jeszcze w Markizie na Kruczkowskiego, pani była bardzo nie miła i olewała nas maksymalnie, ale ciasta choć też nie najtańsze były bardzo dobre - ok 25 zł / kg. Tylko na 30 sierpnia już nie mogą mi tortu zrobić podobno... Dziś dzwoniłam do Biłgoraja - obszyńscy - też nie mają terminu . A w zeszłym tygodniu dzwoniłam do Nasutowa - brak terminu. Jutro postaram się zawitać do Staropolskiej, podzielę się wrażeniami jeśli chcecie.
Ale kochane mam jeszcze pytanie: ile ciasta a ile tortu wagowo zamawiacie?. U mnie będzie 1 dzień i około 60 osób,
I jeszcze jedno, czy jeśli mam wszystkie papierki (USC i akty chrztu) oraz w indeksie wszystkie nauki i poradnie, za wyjątkiem skupienia i ostatniej spowiedzi to mogę pójść spisać protokół w kościele i zamówić zapowiedzi?
lenka - my tort zamawiamy w cukierni w Aldiku na Braci Wieniawskich - i mają w miarę terminy, pani powiedziała, że jakieś 3-4 tygodnie przed ślubem wystarczy przyjść A torty mają dobre śmietanowa.... aż się w buzi rozpływają

Co do protokołu - my idziemy jutro spisać - mamy dokumenty, wszystkie nauki, poradnię, nie mamy skupienia ani spowiedzi

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 07:27   #1825
*kaalinaa*
Zadomowienie

My protokół będziemy spisywać w tą sobotę a przynajmniej tak wstępnie umówiliśmy się z księdzem. A w niedzielę planujemy udać się na skupienie na Kalinowszczyznę. Czy któraś z Was może była tam na skupieniu?? Jakie wrażenia?? Długo, krótko, sympatycznie, ciekawie, nudnawo ??

Stary 2008-07-09, 07:44   #1826
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
My protokół będziemy spisywać w tą sobotę a przynajmniej tak wstępnie umówiliśmy się z księdzem. A w niedzielę planujemy udać się na skupienie na Kalinowszczyznę. Czy któraś z Was może była tam na skupieniu?? Jakie wrażenia?? Długo, krótko, sympatycznie, ciekawie, nudnawo ??
My na skupienie wybierzemy się jakoś 20, 27 lipca lub 3 sierpnia
W ten weekend idziemy na dwudniowe wesele także nie damy rady

Qrde teraz widzę, że coraz mniej czasu na wszystko, obawiam się, że z czymś się nie wyrobimy grrr

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 08:14   #1827
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
My na skupienie wybierzemy się jakoś 20, 27 lipca lub 3 sierpnia
W ten weekend idziemy na dwudniowe wesele także nie damy rady

Qrde teraz widzę, że coraz mniej czasu na wszystko, obawiam się, że z czymś się nie wyrobimy grrr
No mi też zaczęły się już stresy, że z czymś nie zdążę. Nawet mi się ostatnio koszmar ślubny przyśnił, że mój TŻ powiedział, że musi w pracy dłużej zostać i nie przyjdzie na cały ślub ale postara się na przysięgę zdążyć brrr.....

A poza tym mojego Kochanego nie ma przez cały tydzień bo pracuje w Wawie i tylko weekendy mamy na wspólne działanie, a w tygodniu ja ze wszystkim jestem sama.

Stary 2008-07-09, 08:33   #1828
Malpka
Zakorzenienie

hej dziewczyny !! ja już po nareszcie w pracy po 3 dniowym weselu dziękuję wam za życzenia postaram sie dzisiaj przeczytać co naskrobałyście i opowiem jak wrażenia

ale już teraz mogę polecić gorąco panią Olę(makijaż) i zespół Salsa Band !!!!

Buziaki i odezwa sie wieczorem
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 08:56   #1829
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez korzel Pokaż wiadomość
Witam !

Jako ze termin slubu mam, pomyslalam ze sie odezwe wreszcie!
4 lipiec 2009 - kosciol w konopnicy, przyjecie w kmicicu

No to krotko o mnie - mieszkam zagranica, wiec w czerwcu zajechalam do lublina na pare dni zeby rozpoczac przygotowania slubno - weselne. Obejrzalam i wybralam sale no i reszte musze juz zalatwiac na odleglosc. Dlatego tak przeczesuje to forum, szukam namiarow i sprawdzam wszystkie linki.

Teraz ostro debatujemy nad kapelami i fotografem... Jak nie bedzie kapeli to bedize DJ i juz. Moze macie jakies namiary?

Poza tym mam jeszcze mnostwo pytan, ale to moze w swoim czasie...

a, tak poza tym , mimo iz pewnie udalo mi sie przeczytac / przejzec jakies 30+ stron tego forum, dopiero teraz sie dowiedzialam ze TZ to towazysz zycia.... a sie glowilam nad tym! No wiec dobrze wiedziec

Pozdrawiam!

a, chetnie bym sie dodala do listy.... tylko jak i gdzie?

Jeszcze jedno - widzialam na stronie ktorejs swietna mapke domow weselnych - wklejam linka: http://www.wera-mix.ovh.org/viewpage.php?page_id=17
Witamy na forum Pannę Młodą z 2009
O dopisanie do listy trzeba prosić miss.hot na priv.
A ta mapka rzeczywiście super jest, w swoim czasie nawet dostałam ją na poczte.
Stary 2008-07-09, 09:26   #1830
Amira_2007
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Hoho niexle,ale chyba nie bedzie aż tak źle,bo tak jak kiedyś Ci pisałam w tą sobotę koleżanka miała tam wesele i sa zachwyceni,goście też,także chyba mozna spać spokojnie
To bardzo sie cieszę, jedzonko było smaczne? Jaccuzzi działało ?

Korzel witam nową PM Będziesz miała wesele w tym samym lokalu co ja tylko 3 tygodnie wcześniej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości