|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapach różowego Gliss Kur
Twój avatar pobudza moja wyobraźnie
![]() Nirmala podobnie pachnie
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jaki zapach Ci polecic...ale nie moglam sie powstrzymac zeby nie napisac, ze i mi Twoj avatar dziala na wyobraznie
|
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Moze baby doll yves saint laurent?
![]() ode a l'amour yves rocher? ![]() Ogolnie wszystkie takie slodkie, cukierkowe przetestuj. |
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem na 100% pewna Gliss Kura do brazowych wlosow - to kopia Valentino V absolu (czerwony flakon) orzeszzszszki.... mrrr
Nat
|
|
#185 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem do jakich perfum jest podobny ten zapach rózowego Gliss Kur, ale wiem, ze Baby Doll na pewno nie
(oba mam i bardzo lubie, ale to zupelnie inne zapachy)w ogole zapachy Gliss Kur sa piekne, ten rózowy jest przesliczny, ale ja jestem bardziej zakochana w tym brązowym o którym wspomniala Nat - poniewaz od jakies czasu porzuciłam blond, uzywam tylko serii brazowej a na awatarek nie moge patrzec, przepraszam... |
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Z perfumami mi się ten Gliss Kur nie kojarzy, natomiast mó TŻ orzekł, że to zapach starej ciotki ...
|
|
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem Gliss Kur pachnie, jak Gloria Cacharel. Niedostępna w perfumeriach, ale od czego jest allegro
|
|
|
|
|
#188 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odszukane nuty
odkopuję wątek, bo już dawno chciałam się podzielić moim skojarzeniem
pianka do golenia Isany [ta klasyczna] - Light Blue D&G przez jakiś czas mieszkałam z jedną średnio sympatyczną Czeszką, która zlewała się obficie Light Blue [tudzież jego podróbką, wtedy nie byłam aż tak zainteresowana perfumami żeby koniecznie dociekać] i było to dość traumatyczne przeżycie.Wróciłam do domu, moja mama kupiła tą właśnie piankę i voila! Ten zapach w całej łazience ![]() ale już mi przeszła ta awersja, w sumie to z ciekawości przetestowałabym kiedyś LB na sobie. A jeszcze Casmir Chopard - jak dla mnie to któryś z tych słodko-kremowych żeli pod prysznic/płynów do kąpieli, być może Palmolive
|
|
#189 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja dodam od siebie, że kosmetyki do włosów Toni&Guy pachną jak Gucci Rush (szczególnie spray do prostowania włosów)
|
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Krem do twarzy Eveline Holiday Look (taki brązujący) pachnie mi ślicznie nieco zmodyfikowaną,ale ciągle bardzo podobną wersja Amor Amor
|
|
|
|
|
#191 |
|
Rozeznanie
|
kosmetyki i ich perfumowe odpowiedniki
Witam serdecznie.
Jezeli taki watek byl- z gory przepraszam. Ogolnie chodzi mi o odpowiedniki balsamowych perfum. Np. strasznie podoba mi sie zapach zoltej seri garniera- tej ujedrniajacej. podobno sa nuty kiwi, grejfruta i cytryny. Czy zna ktos odpowiednik takich perfum ? czy pozostaje mi jedynie smarowac sie tym cala od gory do dolu? ![]() i nie chodzi mi o blizniaki - perfumy-perfumy, ale o kosmetyki takie jak balsamy, szampony- perfumy
|
|
#192 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: kosmetyki i ich perfumowe odpowiedniki
Tristo, przejrzyj ten wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...odszukane+nuty
znajdziesz tam dużo skojarzeń perfum z zapachami kosmetyków pielęgnacyjnych pozdrawiam |
|
|
|
|
#193 |
|
Rozeznanie
|
no tak... kiepsko szukam
![]() niestety nic na ten temat nie znalazlam, wiec jezeli ktos wie... to nadal czekam na odpowiedz
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Żel pod prysznic Hamamelis YR (ten półlitrowy, w nowej szacie graficznej) ma podobne, zielono-kwaskowe nuty co czarna Mania.
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Plyn do kąpieli z lnem z Polleny-Ewy pachnie podobnie do 212 Caroliny Herrery
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
A ja szukam perfum, ktore pachna jak zel pod prysznic Palmolive, taki zielony, nazywa sie efekt lazni tureckiej
Jestem pewna, ze cos identycznego wachalam, ale coz to bylo... nie mam pojecia. Ale chyba F by Ferragamo.
|
|
|
|
|
#197 |
|
Wtajemniczenie
|
Mleczko Olay Skin Adapt do cery mieszanej pachnie identycznie (!) jak ten Ralph Lauren
:
|
|
|
|
|
#198 |
|
Przyczajenie
|
Kilkakrotnie czytałam, że dziewczynom bardzo się podoba zapach serum ujędrniająco-modelującego do biustu Eveline (różowa tubka) i że takie mogłyby być perfumy. Wiem jakie to perfumy
widze niesamowite podobieństwo do Hugo Boss, Boss Intense.
|
|
|
|
|
#199 |
|
BAN stały
|
Szampon Timotei z henną i Dolce Vita.
|
|
|
|
|
#200 |
|
Perfume Lover
|
|
|
|
|
|
#201 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zadomowienie
|
Palmolive seria z ekstraktem z oliwek - zywcem Carolina Herrera 212.
|
|
|
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
A klasyczne mydło Dove? Znacie jakąś edp która tak pachnie???
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to lece kupic. Uwielbiam Manke.Meczy mnie za to strasznie jaki zapach przypomina krem do rak Dove bo zapach znam .. z dziecinstwa? Nat
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA: podwójne cienie do powiek Avon Etheral White (lub coś koło tego) i Kenzo Jungle
- jak bum cyk cyk!
|
|
|
|
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
gdyby poszukiwał i nie wiedział : Lipstick Rose F.M. to pomadki L'Oreala
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Krem Ziaji Calma biolipidowy dla mnie pachnie jak Dolce Vita
|
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Balsam do ciala AA Oceanik Oliwkowy w pewnej chwili przypomina mi niesamowicie Miss Dior Cherie
coprawka nikt nie potwierdza mojego cudownego odkrycia
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Lalesiu
strasznie dawno Cię u nas nie było.Ja odnalazłam zapach Mirry Tesori/Casmiru Choparda w żelu Cashmeere Moments Nivea.Cudownie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

(oba mam i bardzo lubie, ale to zupelnie inne zapachy)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

bo zapach znam .. z dziecinstwa?
strasznie dawno Cię u nas nie było.