|
|
#31 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach 😃
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#32 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cabriofix na podobno lepszej jakości materiał, podobno mniej się dziecko poci. Faktycznei w dotyku przyjemniejszy. Wizualnie wygląda na ciut większy, choć sprzedawca nam tego nie potwierdził, to tak na moje fachowe oko oprócz tego peeble jest wpinany do jednej konkretnej bazy, a cabriofix nie jest tym ograniczony. No i co dla nas jeszcze to różnica w cenie, przy cabrio zyskuje się jakieś 200-300zl a Ty jakie masz spostrzeżenia? Cytat:
Może jednak zobaczysz malutka 😍Kciuki za resztę wizyt! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#33 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Co najlepsze to trwa tylko kilka minut, jakby mi zmierzył po wyjściu z gabinetu to by było ok, wtedy całe powietrze ze mnie uchodzi. Może to wynika też z tego, że siedzę teraz w domu, mało wychodzę i jestem jakby mało obyta nie wiem jak to nazwać.
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Pola foteliki mają swoją datę ważności od daty produkcji, więc chyba takim argumentem możesz męża przekonać, że musicie kupić nowy.
Załączam grafikę na ten temat. Ja mam po synu maxi cosi cabriofix z bazą. Nie mam porównania do innych fotelików,ale mogę powiedzieć,że syn się w nim pocił. Być może mniej niż robiłby to w innym,ale jednak chyba nie ma fotela,który by przed tym uchronił. Termin-wa%C5%BCno%C5%9Bci-fotelik%C3%B3w-01-1-768x511.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku
Powodzenia na wizytach!
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,kciuki za dzisiejsze wizyty. Będzie wszystko dobrze
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#38 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do bazy, to my w sumie i tak nie mamy w aucie isofixa i będziemy wpinać pasami, może w przyszłości zmienimy auto, ale póki co się nie zanosi. |
|
|
|
|
#39 | |||
|
Zadomowienie
|
Hejka!
Czyli już "pełnoprawnie" tu piszemy? ![]() Ja dziś leniuchuję, bo zmęczona jestem po ostatnich intensywnych dniach. Obiad zrobi mężu. Jedynie po południu mam wizytę u okulisty z chłopakami, idziemy sprawdzić wzrok. Jeszcze raz powodzenia na dzisiejszych wizytach! Luzik, dziewczyny Przecież macie zdrowe maluszki, więc trzeba iść z uśmiechem! Ja jakoś przed usg to zawsze taka podekscytowana jestem, cieszę się bardzo, że zobaczę maleństwo.summer, dziewczyny już super napisały. Wiem, że izolacja to raczej nierealne i raczej mi to na myśl by nie przyszło, ale wietrzenie i częste mycie rąk jak najbardziej! Do tego też bym starała się odpoczywać dużo i wszelakie naturalne środki stosować takie same jak na przeziębienie. Zabieram się dziś za pieczenie ciecierzycy Bardzo jestem ciekawa efektu. Pomożesz? Możesz doradzić jakie przyprawy Ty lubisz do niej? I pisałaś "w wysokiej temp". Tzn. tak ze 200?odo, a Ty piekłaś już? Wszelkie sugestie mile widziane. Rany, nie wierzę! Moja córcia nauczyła się tak jakoś sama z siebie, że jak znajdzie jakiegoś kłaczka/śmiecia/cokolwiek nieodpowiednie dla niej, to mi przynosi do ręki zamiast wkładać wszystko w ułamku sekundy do ust Cytat:
Słyszałam tylko nazwę, więc nie pomogę konkretnie, ale coś nastulam jak zwykle Kojarzy mi się tak jak inne polskie średnio znane - Camarelo, Tutek czy Bebetto.O ile mi wiadomo, wiele z tych wózków jest robionych na dokładnie tych samych podzespołach, co można zobaczyć w sklepie nieraz - niby dwa wózki, inne firmy, a np podstawa siedziska i system wpinania identyczny. Więc często ich jakość będzie zbliżona... Cytat:
![]() Jest wiele określeń tych pierwszych ruchów. Bąbelki/bańki są raczej mnie popularne, ale ja te pierwsze ruchy czuję dokładnie tak jak Ty i zawsze mówię na nie bąbelki! Pod ręką zdecydowanie powiedziałabym, że trzeba trochę dłużej poczekać, żeby poczuć, w moim przypadku tak 2-3 tyg. Aktywność dzieci jest odwrotna do Twojej, a pojęcie nocy dla nich nie istnieje ![]() Cytat:
![]() A jak starszaki się mają? Jak ząbki, pieluchy, itp? U mnie chłopaki już tak się przyzwyczaili, że brat będzie, że już nie ma słowa o siostrze. O ironio, oczywiście, jak Lidka miała się urodzić, to chcieli brata, a teraz siostrę Ale to chyba dlatego, że tak kochają Lidusię A Lidusi wychodzą już zdecydowanie 4 czwórki na raz Dwie już przebiły się jednym czubeczkiem. Na szczęście w dzień jak zwykle złote dziecko, choć grzebie nieraz w buzi paluchem, ale w nocy było trochę więcej pobudek ostatnio...No co Ty, nie ma problemu! Ja tam czuję się znacznie bardziej zżyta z Wami, jak piszemy o różnych sprawach, nie tylko stricte o ciąży.
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Asiaczku on słyszał o tym na tych warsztatach,ale kręcił nosem.Myślę,że nie będzie chciał mnie denerwować i się zgodzi.Jeszcze jakbyśmy nie mieli.w planach dalszych wyjazdów to rozumiem,bo u nas w miasteczku to praktycznie wszędzie na nogach można,no ale mam nadzieję,ze sracjonarni nie będziemy.
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Folinka ja mam też takie poczucie,że stajemy się sobie bliższe,jak poruszamy osobiste tematy.Z niektórymi.dziewczynami.z wątku syna,znamy się osobiście,kontakt mamy do tej.pory. Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-02-21 o 11:52 |
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ech, u nas były 5 na tapecie też hurtowo. Smarowałam żelem i jakoś poszło . Myślę, że lepiej jak wychodzą naraz, za jednym zamachem z głowy a nie na raty takie przeżywanie:P dużo spokoju dla Lidusi, dzielna dziewczyna jest!U mnie dziewczyny chciałyby siostrę, koniecznie liczę, że jak by był brat to jednak szybko się przestawią jak u Ciebie
|
|
#42 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry na nowym wątku, ja dopiero wstałam po nieprzespanej nocy..
Więc to co czułam w nocy to musiały być ruchy! byle by te nocne wygibasy nie zostały mojemu dziecku w nawyku.. ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Wczoraj udało mi się załatwić fryzjera i fotografa na ślub więc prawie wszystko ogarnięte, zostało zorganizować jakoś transport i z głowy.. Znając cały kosztorys już mam dość tego wesela. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#43 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tam było w dalszej części zdania - Naeema prosiła o wpisanie synkaCytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#44 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znalazłam też bardziej odpicowany od Marty z Jadłonomii (https://www.kuchniaplus.pl/przepisy/...yca_10782.html), na ale muszę powiedzieć to na głos: na co dzień w mojej kuchni nie gości ani eko sos sojowy, ani płatki chili, a co do syropu z agawy mam pewne wątpliwości Użyłam dwóch puszek ciecierzycy i wyszła niepełna miska jak ta http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50258950/, tylko trzeba wziąć poprawkę na to, że mój synek najdroższy bezczelnie wyjadał tę ciecierzycę w czasie kiedy się suszyła na szmatce. Z wody z puszki (aquafaby) zrobiłam mus czekoladowy - http://www.jadlonomia.com/przepisy/w...adowy-idealny/ Użyłam go do przełożenia tortu z wiśniami, choć chyba lepszy efekt bym uzyskała robiąc z niego coś na kształt sernika na zimno. Brawo Lidusia! Uwielbiam te drobne kroczki rozwojowe Mój syn ostatnio się rozpłakał na wieść, że może być siostrzyczka a nie braciszek. Trochę mnie to przeraziło, na ale na razie nic z tym nie zrobię. Miałaś z chłopakami "trudne rozmowy", kiedy się dowiedzieli, że będzie jednak siostra? |
|
|
|
|
#45 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pod okiem taty na pewno będzie lepiej!A żelu chyba pół tubeczki zużyliśmy na te czwórki... ![]() Przestawią się w razie czego na pewno! Idę popatrzeć, co by tu pożytecznego a niemęczącego porobić, póki Lidusia śpi. Beni puka... ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
O dzięki Ci za linki! Właśnie chciałam wstukiwać w google. Zaoszczędziłaś mi trochę czasu. Nie było tak źle, choć nie ukrywali zawodu, jak powiedziałam, że jest dziewczynka, jak to dzieci Jedynie jak ktoś ich pytał, czy chcieli siostrę czy brata, to odpowiadali z niewyraźnymi minami, że brata, ale poza tym nie było tematu w ogóle i nie wiadomo kiedy zaczęli z radością mówić o siostrze ![]() No ale też moi to starsi już trochę byli, to więcej rozumieją. Młodszy miał 4,5 jak Lidka się urodziła.
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Odowska mój się cieszy,że siostra.On ma 8 lat.A Twój Syn ile?
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
odowska wiesz czy aquafabę można zamrozić?Też bym upiekła tę ciecierzycę ale nie mam potrzeby na razie nic robić z zalewy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#48 |
|
Wtajemniczenie
|
Zua rozumiem, w takim razie bez bazy faktycznie pebble wypada lepiej. U nas po prostu doszedł koszt bazy, a bezpieczeństwo to samo, więc kupienie droższego i tak z bazą było by po prostu "widzimisie"
najlepiej zajrzyjcie do sklepu, ocenicie sami. Asia na pewno w każdym dziecko będzie się pocić, z tym że cabrio ma przyjemniejsze jakby bawełniane obicie natomiast pebble był jakby sztuczny i szorstki. Może akurat taki mieli w sklepie, stąd takie moje wnioski. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#49 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Kciuki za wizytujące!
ja mam kontrolną jutro a za tydzień UP ![]() Cytat:
lekarz na każdej wizycie dziecko podgląda, więc jakby było coś nie tak to na pewno wcześniej dałby znać przynajmniej ja z tego założenia wychodzę i na razie się nie stresuję. Zobaczymy co będzie za tydzień ![]() Cytat:
ważne, że większość załatwiona ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#50 | |
|
Zadomowienie
|
Ale fajnie, że się cieszy
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny my już po
mamy zdrowa córeczkę w 100%.Wszysykie narzady na swoim miejscu, serduszko zdrowe, echoserca wyszło książkowa. Przepływy ok, pępowina trójdzielna, łożysko bez zastrzeżeń, wysoko na tylnej ścianie dojrzałość 0,ilosc wód w normie. Mała ma już 26cm i 400gram więc rośnie mała kluska. Podobno ma długie nogi (nie wiem po kim 😂![]() _20180221_123038.JPG_20180221_122944.JPG_20180221_122849.JPG_20180221_123228.JPG Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#52 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#54 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To ostatnie to zrzut z filmiku?
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka gratuluję zdrowej i dużej córci
|
#56 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluje Blanka!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka super!
|
|
|
|
#59 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka,gratulacje
![]() Upiekłam te orzeszki z ciecierzycy.wyszły mi mało wyraziste ale dla osoby,która od 1,5 roku nie je żadnych tradycyjnych przekąsek to jest pycha i do tego zdrowe A na cipsy z jarmużu znacie jakiś sprawdzony przepis? Mi jeszcze nigdy nie wyszły dobre ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

a Ty jakie masz spostrzeżenia? 

może to dziś?
Ale to chyba dlatego, że tak kochają Lidusię
liczę, że jak by był brat to jednak szybko się przestawią jak u Ciebie 

.
To ostatnie to zrzut z filmiku?
)