|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
| Pokaż wyniki sondy: według mnie najlepszą lokówką jest | |||
| Lokówka spiralna BAB 2335E |
|
0 | 0% |
| Lokówka babyliss PRO |
|
0 | 0% |
| Lokówka ceramiczna do włosów Vidal Sassoon |
|
1 | 100,00% |
| Wigo; Profesjonalna lokówka o średnicy 40 mm |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 1. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lokówka Remington Ci50 38mm
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1082 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Suszarka prostująca - nowość.
podbijam temat prostującej suszarki
|
|
|
|
|
#1083 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: jak krecic wlosy lokówka?
Znalazłam świetny link jak kręcić włosy prostownicą ... xD
|
|
|
|
|
#1084 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Lokówki, falownice itp. - wątek zbiorczy
hej
mam pytanko jak waszym zadaniem wyglądają włosy po użyciu falownicy? naturalnie czy bardzo sztucznie? bo wlasnie sie zastanawiam nad kupnem falonicy i nie wiem jaką wybrać : http://www.hairstyle.abc24.pl/defaul...848&pro=215072 << ta jest dosyc droga czy: http://multisort.pl/product/4636.html < to o wiele tansza jak myslicie duza jest różnica czy nie? chodzi mi o efekt.a i jeszcze mam pytanie macie moze fotki włosów po uzyciu którejs z tych falownic?
|
|
|
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dziewczyny czy używała któraś z Was lokówki Holden? Na KWC dobre opinie, znalazłam na allegro ale chciałabym od Was też coś usłyszeć może(?) Boję się, że będzie za cienka a zależy mi na na falach a nie ślimaczkach.. Albo macie może do polecenia dobrą i nie drogą lokówkę? ![]() Co powiecie o tej? Chyba wyszłyby z niej dosyć grube fale. Tylko czy będzie dobra? http://www.allegro.pl/item379014176_...i151_38mm.html |
|
|
|
|
#1086 |
|
Przyczajenie
|
Witam, jestem nowa więc jeżeli zrobiłam jakąś gafe to z góry przepraszam. Czytam i czytam o falownicach i co do falownicy to już jestem zdecydowana tzn wiem jaką bym ewentualnie kupiła Babyliis Pro. Weszłam jednak dziś na angielką stronke babyliss i zobaczyłam jeszcze jedno cudeńko ale chyba jeszcze nie jest dostępne w Polsce no chyba że wiecie gdzie coś takiego nabyć i za ile oczywiście. Pozdrawiam
http://www.babylisspro.co.uk/hairdre...uble_curl.html |
|
|
|
|
#1087 |
|
Raczkowanie
|
witam
zastanawiam się nad kupnem lokówki, przeczytalam juz caly ten watek i nie wiem tylko, co ze średnicą. nie chce zbyt drobnych loczków, myślę raczej o luźnych falach. więc wybieram między lokówką ceramiczną Remington 38mm a Vidal Sassoon 25mm (również ceramika). Ogladalam takze zestaw Rowenty z kilkoma końcówkami, tylko niestety nikt nie napisal jaka jest srednica najgrubszej końcówki, no i Rowenta jest metalowa. Co byście mi poradziły? Wlosy dlugosci do polowy lopatki.
|
|
|
|
|
#1088 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Zastanawiam sie nad kupnem lokówki: http://www.agito.pl/lokowki/philips_...141.35396.html lub tej: http://www.agito.pl/lokowki/philips_...FQxQtAod-i1pCw Jesli ktos uzywał którejs z nich proszę o jej ocene ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#1089 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lokówka - Girl Glam Philips
Z tego co wiem moja koleżanka miała lokówkę z Philipsa i była bardzo zadowolona! fakt faktem troche kosztuje ale na twoim miejscu wybrałabym tą pierwszą,jest pełno nasadek do wyboru i nawet prostownica a cena jak dla mnie za taki zestaw niska.Widziałam w sklepie droższe!
|
|
|
|
|
#1090 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Lokówka - Girl Glam Philips
tez mi sie wydaje ze ta pierwsza bedzie fajniejsza choc prostownice i lokówke ze szczotka juz mam
dzieki za odp Pozdrowionka
|
|
|
|
|
#1091 |
|
Raczkowanie
|
Zastanawiam się nad zakupem lokówki do włosów o srednicy 38 mm (wyczaiłam taką fajną Remingtona). Może ktoraś z Was ma taką grubą lokowkę? Chciałabym się dowiedzieć czy kręci ona loki, czy tylko fale albo może nic nie robi i szkoda wydawać na nią pieniądze? Podzielcie sioę proszę swoimi spostrzeżeniami.
|
|
|
|
|
#1092 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Gruba lokówka do włosów
Niedawno kupiłam lokówkę Remington CI501 do grubych loków (38 mm), taką w czarno-zielonym pudełku i niestety jestem zawiedziona. Moje włosy sięgają do łopatek, ale nie udało mi sie uzyskać jakiegokolwiek zadowalającego efektu - jedynie lekkie fale przy końcówkach włosów (trzymające się niesamowicie krótko mimo użycia lakieru!), dokładnie takie jakie mam po wstaniu z łóżka, gdy położę się wieczorem z mokrymi włosami. Próbowałam różnych sposobów, nawet trzymałam nakręcone na lokówkę włosy ponad minutę (!) i nic! Chciałam ją zwrócić, ale niestety nie udało się. Z drugiej strony poducent zapewnia naturalnie wyglądające loki, ale dziękuję - bardziej spektakularny efekt mam po wstaniu z łóżka albo po papilotach!
Dodam, że mam prostownicę Remington, która jest świetna i służy mi ponad 2 lata, ale ta lokówka to totalny niewypał... I nie chodzi o to, że moje włosy nie są podatne na skręt, bo przy papilotach czy termolokach loki trzymają się 1-2 dni. Teraz szukam innej lokówki, chyba kupię jakąś cieńszą... Może będzie lepsza.
|
|
#1093 |
|
Raczkowanie
|
Ja testowałam ją w Saturnie, wzięłam nawet taką 32mm i próbowałam coś zakręcić. I nic. Nawet fale nie zostały. Na razie odpuściłam sobie zawiedziona, że nic z tego. Ale może któraś z Was jest zadowolona i podałaby namiary na jakąś fajną lokówkę do grubych loków, takich jakie noszą gwiazdy Holywood?
|
|
|
|
|
#1094 |
|
Raczkowanie
|
,..,.,.,
Edytowane przez neverstop Czas edycji: 2011-03-20 o 00:39 |
|
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
mpm ma jakas za ok 50 zl o srednicy 32mm i czaje sie sama na nia
|
|
#1096 |
|
Raczkowanie
|
podbijam wątek
Może zna ktoś jakieś inne alternatywne dla Rowenty suszarki z funkcją prostowania, posiadające chłodny nawiew i w miarę dużą moc...
|
|
|
|
|
#1097 |
|
Przyczajenie
|
Ja od niedawna mam suszarkę prostującą Babyliss Beliss (wersja dla krótkich włosów). Jestem z niej bardzo zadowolona choć mam jeszcze (tylko do środy) włosy do ramion. Ma dwa stopnie gorącego nawiewu oraz tzw. cool. nawiew a także 4 stopnie prostowania włosów. Mam włosy gęste i falujące się, cały zabieg suszenia i prostowania zajmuje mi ok. 20 minut. Włosy są naprawde lśniące, czasem się puszą jeśli się dobrze nie przyłoże do ich suszenia, ale ja zawsze myje włosy wieczorem i rano jak wstane to fryzura wygląda jeszcze lepiej niż wieczorem. Suszarka nie szarpie włosów, nie wyrywa. Naprawdę jest super w mojej opinii oczywiście.
Edytowane przez animkalenny Czas edycji: 2008-08-12 o 15:18 |
|
|
|
|
#1098 |
|
Raczkowanie
|
Hm... ale to chyba jest lokówko - suszarka...
http://www.pixmania.com/pl/pl/627328...=47#tech-specs jeśli to ta, to ma tylko 700 W, mi chodzi o normalną, mocną suszarkę (dodatek w postaci nasadki prostującej mile widziany), bo mam długie i gęste włosy... i takie cuś sobie z nimi nie poradzi...Myślę o takiej https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...0u-beliss.html ale nie wiem czy jest dostępna w Polsce... |
|
|
|
|
#1099 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
dodam tylko że stopien drugi nawiewu ma tak wysoką temperaturę że nie jestem w stanie utrzymać kosmyka włosów w palcach
|
|
|
|
|
|
#1100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Potrzebuję tej drugiej wersji, przede wszystkim ze względu na to, że bardziej potrzebna mi jest typowa, mocna suszarka, a że przy okazji ma nasadkę, to dobrze ![]() Rowenta też mogłaby być, bo ma odpowiednią moc i fukcję jonizacji, tyle tylko że wprowadzając ułatwienia (ten clip system) zapomnieli o chłodzeniu
|
|
|
|
|
|
#1101 |
|
Zadomowienie
|
Mam do was pytanie na ogół o suszarkach prostujących. Czy one w ogóle działają? Szczególnie interesuje mnie czy włosy przy ich używaniu się niszczą (bo ja nawet zwykłej suszarki nie używam, tylko zawsze tradycyjnie suszę
Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam |
|
|
|
|
#1102 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Suszarki prostujące - działają?
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=76178 zajrzyj do tego wątku.
|
|
|
#1103 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki, ale czytałam już kiedyś ten wątek.
Jednak tam chodzi o wybraną suszarkę, a mi o wszystkie prostujące. I szukam najlepszej dla siebie. Dodam, że mam falowane włosy i strasznie się puszą. |
|
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
lokówka 32 mm.
witam. kupiłam sobie lokówkę o średnicy 32 mm i nie wiem, czy to ja nie potrafię kręcić nią włosów, czy to ona jest taka beznadziejna. mianowicie kiedy kręcę nią włosy to tylko końcówki skręcają się ładnie a cała reszta wisi smętnie. jak kręcić na niej włosy żeby wychodziły ładne loki? mam dość długie włosy i nie wiem, czemu mam takie problemy. :/
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: lokówka 32 mm.
prawdopodobnie jest zbyt szeroka, lub nie ma wystarczająco wysokiej temperatury
|
|
|
|
|
#1106 |
|
Przyczajenie
|
musisz się postarać żeby cały kosmyk dotykał lokówki. nie nawijać w jednym miejscu tylko na całej długości lokówki. nie wiem czy o to chodzi :p zobacz tu: http://www.youtube.com/watch?v=CWRtO...eature=related
|
|
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam tą nową rowenty /CV 9130/i musze powiedzieć że działa.. jednak nie tak dobrze jak tradycyjna prostownica ...
no i włosy są troche bardziej suche niż przy tradycyjnym prostowaniu..
|
|
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
może kręcisz zbyt grube pasma? jeśli masz długie włosy to potrzebujesz cienkich pasemek które wcześniej musisz potraktować jakąś dobrą pianką. oczywiście kręcimy po wyschnięciu jej, bo inaczej sianko gotowe. można też zacząć kręcenie 'z góry'. nie kręcisz pasemek od dołu, tylko pasemko nawijasz dłonią na lokówkę trzymając ją sztywno. w ten sposób górna warstwa będzie podniesiona. całość utrwalasz lakierem
|
|
|
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
Koleżance wyszły pierścionki jak zrobiła tak:
-pasemko ok 1-2cm szerokości pryskać lakierem, -owinąć od góry na lokówce (jak napisała "kosmita77) -potrzymać kilka sekund aż pasmo wyschnie Loki będą oddzielone od siebie, jakby sklejone i sztywne, ale bo bardzo ładnie wygląda. Koleżance się nie podobały zbytnio na to ze były aż zbyt pierścionkowate, więc rozczesała grzebieniem i miała takie ładne duże loki |
|
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
mowisz o tej lokowce? http://www.ceneo.pl/638616 wlasie mam ja zamowic
tylko mam dylemat miedzy ta co ma 32mm i 37mm. prawie centymetr roznicy i boje sie ze jedna albo bedzie za mala i pudel mi wyjdzie zamiast miekkich lokow a ra wieksza prawie wogole mi ie zakreci:/ a chcialam cos takiego miec na glowie jak vanessa. i sprawdzaja sie te lokowki?
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.

chodzi mi o efekt.

In love...
i takie cuś sobie z nimi nie poradzi...