Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-22, 07:22   #181
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Jest Bursztynku opcją z położną,możesz zadzwonić do.swojej przychodni i.popytać,myślę,że to fajna sprawa,w szczególności po porodzie.Może.sporo.pomóc .Oczywiście,jeśli chcesz.

Bursztynku czeka Cię pracowity dzień.
Po porodzie wiem że jest bo była u mnie 2 razy ale nie wiedziałam że można się spotkać jeszcze przed porodem.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 07:29   #182
Elaaaa
Wtajemniczenie

Apropo położnej bierzecie pod uwagę opłacenie położnej co porodu?

Jednak nie udało mi się zasnąć, lecę więc do lidla
Mam nadzieję, że mnie tam nie stratują

Stary 2018-02-22, 07:47   #183
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Polu ja mialam zaparcia wczesniej, teraz jakoś mniej. Ksiazki staram sie czytac, ale mam tyle mysli odnosnie dziecka, ze czesto lapie sie na tym, zee gdzies mi znika treść
Kropka daj znac czy w lidlu cos ciekawego dla ciężarówek czy warto sie pofatygowac czy same beznadziejne ciuszki. Pewnie będzie bitwa jak o karpia na święta haha szkoda, ze ja mam tak daleko do lidla no i ogólnie wczoraj gin raczej zabronił lazic do sklepow samej i w kolejkach stać.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 07:48   #184
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość

Ja się zastanawiałam na położną ale jak zobaczyłam cenę 650zl to zrezygnowałam, myślę że to nie jest takie konieczne..
Też mam problemy ze spaniem od kilku dni, dzisiaj przebudziłam się na siku o 2.30 i nie spałam do 5.. Najgorsze jest to że w nocy męczy mnie koszmarny głód, próbuję zapijać go wodą, ale na długo to nie starcza. Nie chcę podjadać w nocy ale niewiem jak długo dam radę z tym walczyć. Później musiałam zasnąć ale wstałam o 7.. To będzie świetny dzień przeczuwam..
Jak wszyscy to wszyscy też zjem śniadanie i pojadę do Lidla. Mają mieć jakieś spodnie ciążowe też muszę zobaczyć bo moje już mnie w brzuchu uciskają..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 07:59   #185
asiaczek
Zakorzenienie

Ja chyba też wybiorę się do Lidla, choć muszę najpierw ocenić czy Mateusz miał w nocy katar alergiczny czy przeziebieniowy.

Co do położnej, u mnie płaci się 1000 zł, do pierwszego porodu miałam wykupioną, ale z różnych przyczyn, o których już chyba kiedyś pisałam, w moim odczuciu nie dała z siebie 100%. Natomiast z opinii koleżanek dobra położna może bardzo wiele pomóc, ułatwić przejście przez poród i ból.

Stary 2018-02-22, 08:16   #186
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Ja to sie boję ze w tym lidlu to nic ciekawego dla siebie nie znajde :/ ze spodbie będą za krótkie a bluzki nieforemne. Lidlowska rozmiarowka jest jakas dziwna.

Stary 2018-02-22, 08:31   #187
Sandam13
Rozeznanie

W biedronce też mają chyba od dzisiaj bodziaki, spodenki, skarpetki. Nawet minimalnie tańsze od lidlowych, też dzisiaj zerknę bo muszę coś na obiad wymyślić.

Stary 2018-02-22, 08:53   #188
Naeema
Raczkowanie

Cytat:
:Witajcie o tej wczesnej porze!!
Pytanko drugie:czy przed ciążą bylyscie milosniczkami książek,a teraz Wam z nimi nie po drodze
Jakbym miała czas to całe dnie spędzałabym z książkami
Gosia, na jakie premiery czekasz?

[QUOTE=kropka_nad_i;815916 91 Dziewczyny czy u Was tez sa organizowane spotkania z polozna z NFZ po 21tygodniu? Ja mam taka opcje z deklaracja poloznej i zastanawiam sie czy to jest cos nowego czy zawszecto tak jest tylko ja sie nie znam...
[/QUOTE]
W pierwszej ciąży nie wiedziałam, że jest taka opcja bo pewnie bym spróbowała, a teraz nie czuję potrzeby. Zainteresujcie się położnymi już teraz, ja nic nie wiedziałam i trafiłam na totalną olewuskę. Położna w ciągu 48h chyba od powrotu do domu powinna odwiedzić mamę i maluszka, a moja przyszła po tygodniu i to tylko raz bo stwierdziła, że sobie radzimy i już nie potrzeba. Jeszcze raz tylko zadzwoniła. W ogóle u mnie w mieście jest kiepsko bo są.... 2 położne środowiskowe! wybór żaden. Ale ostatnio słyszałam, że z miasta obok dojeżdża fajna położna, więc muszę zgłębić temat.
Cytat:
Chciałam w pierwszej ciąży, bo mój lekarz nie pracuje w szpitalu, ale okazało się że w naszym szpitalu tego nie praktykują. Nie żałuję bo trafiłam na fajną babkę. Ale niestety nigdy nie wiadomo na kogo się trafi...
Naeema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 08:54   #189
pola25
Zakorzenienie

Będę wyjątkiem i nie wybieram się do Lidla,wyobrażacie sobie,że u nas nie ma,są za to 4 biedry.

Idę z rana do koleżanki na kawę,pora opuścić więzienie

Zua nie pozwala Ci ze względu na to,że robi Ci się slabo?

Ja miałam tak w 1 szej ciąży,w tej.ciąży raczej nigdzie sama się nie wybieram.Tż mnie zawiezie i przywiezie od koleżanki.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 09:01   #190
Elaaaa
Wtajemniczenie

Ja właśnie się zastanawiam nad opłaceniem położnej. U nas to około 500zl, a wydaje mi się, że kiepska położna może zrobić z porodu bardzo niemiłe przeżycie. My więc się raczej zdecydujemy

Lidl zaskoczył mnie, bo otwarty od 7 a ja pojechałam pewna siebie na 8, tym samym dużo już było wybrane jeden komplet spodenek udało mi się kupić, jednak nie ten wzór co chciałam. A zależało mi bardzo na tych najmniejszych, bo są z naprawdę fajnej cieniutkiej bawełny. Więc na niezbyt upalne lato bylyby jak znalazł Ale niestety 50/56 było już kilka sztuk i to takich samych a no i poduszkę klin kupiłam do łóżeczka.

Fajne były jeszcze bluzki na ramiączkach do karmienia, ale ponad 30zl trochę dużo mi się wydawało i nie wzięłam bodziakow, skarpetek i większych rozmiarów spodenek było mnóstwo.

Stary 2018-02-22, 09:03   #191
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Polu tak, zabronił łazic bo mam takie samopoczucie do d....nie ma szans sie ruszyc z domu bo mąż wyjeżdża rano do pracy a wraca późno, i tyle. Wczoraj wyjątek z tą hurtownia, bo sie zwolnił na wizytę do gina...a u mnie dzis taka fajna pogoda, poszlabym do tego lidla ale jakos sie boje sama :/ no cóż, bede siedzieć jak pustelnik w domu

Stary 2018-02-22, 09:04   #192
Elaaaa
Wtajemniczenie

IMG_20180222_090320.jpg

Stary 2018-02-22, 09:05   #193
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Ela, a ubran ciazowych nie bylo ? Myslalam ze dzis wlaśnie odziez ciążowa wchodzi, a nie dla dzieciaczkow.

Stary 2018-02-22, 09:05   #194
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Ja właśnie te chce upolować bardzo mi się podobają

Stary 2018-02-22, 09:18   #195
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Ela, a ubran ciazowych nie bylo ? Myslalam ze dzis wlaśnie odziez ciążowa wchodzi, a nie dla dzieciaczkow.

Były rajstopy, leginsy jakieś bluzki i topy na ramiączkach. Ale mi się nic nie podobało

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Ja właśnie te chce upolować bardzo mi się podobają

U mnie tych było dużo, ja chciałam akurat takie szare i granatowe bez wzorów bałam się, że te z wzorami będą piżamowe, ale jak ubierzemy jednolite body to będą super

Stary 2018-02-22, 09:19   #196
pola25
Zakorzenienie

Zuaja tak.siedzę,jak.pustelnik. Dobrze,że mam.syna,to mam.do kogo buzię otworzyć.W pierwszej ciąży swirowalam od samotności,jak już siedzialam w domu.Kiedyś.Mąż byl bardzo uwiazany w pracy,teraz jest lepiej ,poza tym w tej.ciąży już ze 4 razy byl.swiadkiem,jak bylo mi slabo.Kiedyś syn do niego dzwonil do niego,aby przyjechal

Ela piekne te ciuszki.

Moje dziecko.przed chwilą dzwonil,że jest fajnie,ale czeka na nasz przyjazd
Stary 2018-02-22, 09:23   #197
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Zuaja tak.siedzę,jak.pustelnik. Dobrze,że mam.syna,to mam.do kogo buzię otworzyć.W pierwszej ciąży swirowalam od samotności,jak już siedzialam w domu.Kiedyś.Mąż byl bardzo uwiazany w pracy,teraz jest lepiej ,poza tym w tej.ciąży już ze 4 razy byl.swiadkiem,jak bylo mi slabo.Kiedyś syn do niego dzwonil do niego,aby przyjechal

Ela piekne te ciuszki.

Moje dziecko.przed chwilą dzwonil,że jest fajnie,ale czeka na nasz przyjazd
Też siedze całymi dniami sama, nie raz od rana do 19, świruje już czasem.. czuje się w miarę, jedynie w kościele nie mogę wystać, bo jest mi słabo. Więc w sumie mogę pozwolić na jakiś maraton po ciuszkach, codziennie wychodzę po chleb, to zawsze kogoś spotkam, wejdę do jakiejś znajomej w sklepie. I jakoś tydzień leci, ale zdecydowanie wolę weekend jak mąż jest w domu pracowałam między ludźmi parę lat i teraz taka izolacja nie dla mnie

Stary 2018-02-22, 09:27   #198
pola25
Zakorzenienie

Ela najlepiej między ludźmi.Szkoda,że te pierwsze miesiąc e ciąży to jesień i zima.No ale może pomrozi ze 2 tyg i zrobi się piękna wiosna.Mam.taką nadzieję.
Stary 2018-02-22, 09:29   #199
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ela najlepiej między ludźmi.Szkoda,że te pierwsze miesiąc e ciąży to jesień i zima.No ale może pomrozi ze 2 tyg i zrobi się piękna wiosna.Mam.taką nadzieję.
Jak pracowałam to miałam ludzi powyżej uszu, głowę pełną opowieści i problemów innych, ale teraz z perspektywy czasu mi tego brakuje

tak, tak czekamy na wiosnę ☀ Kiedy będzie można zdjąć kurtki i założyć trampki

Stary 2018-02-22, 09:30   #200
MalaGosia88
Zakorzenienie

Elaaa bardzo ładne te spodenki

Też nie poszłam do Lidla, nie ryzykuję bo różnie się czuję w takich dużych sklepach.
Stary 2018-02-22, 09:36   #201
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Jak pracowałam to miałam ludzi powyżej uszu, głowę pełną opowieści i problemów innych, ale teraz z perspektywy czasu mi tego brakuje

tak, tak czekamy na wiosnę ☀ Kiedy będzie można zdjąć kurtki i założyć trampki

Pójdzie się do pracy,pogada z ludźmi ,głupoty.do głowy nie przychodzą.No ale jestem na zwolnieniu od 5 tyg.
Czas mi szybko mija,śniadanie,obiad,ogar niecie,Dawid przychodzi,lekcje,relaks, czas.mija.

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Elaaa bardzo ładne te spodenki

Też nie poszłam do Lidla, nie ryzykuję bo różnie się czuję w takich dużych sklepach.
Ja się bezpiecznie czuje się z mężem,tylko i wyłącznie.

Zbieram się do koleżanki.Milego przedpoludnia!!!!
Stary 2018-02-22, 09:52   #202
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Aandra, dziekuje za chęci pomocy z cukrzyca !! po wizycie u diabetologa bede wiedziała wiecej, to wtedy pewnie zglosze sie po jakies przepisy
Karolinka, gratuluje skopanego męża !!

DIekuje. Tz zadowolony mimo ze skopany ale i tak nie ruszał sie tak bardzo jak dwa dni wczesniej jak Tz nie było. Wiec Tz ma chyba dobry wpływ. Jak blisko to maluszek spi dobrze

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość
Wybrałam Tinylove Close to me, bo przy 2 kotach wolę dziecko trochę nad podłogą

Jasne, dawaj znać to Ci podeślę

A czy ja też mogłabym znaleźć się na pierwszej stronie? Jeśli mam jeszcze za mało postów to rozumiem, postaram się szybko nadrobić

Fajny ten bujaczek. Tez chyba bede musiała cos nad podłoga bo mam dwa małe psy.

Cytat:
Mój chłop wrócił.Już udało mi.się go przekabacic ,co do fotelika.

Aandre fajne wybór.Ciekawe,czy koty będą chcialy z niego korzystać.

Czyli to dla kotow

Cytat:
:Witajcie o tej wczesnej porze!!

Położyłam się spać o polnocy,bo czekałam na męża i dzisiaj pobudka o 6 Nie dało rady usnąć,kolejny dzień taki.

Mam pytanko:czy zmagacie się z zaparciami???Ja gdzieś od tygodnia,pora są kupić śliwki.

A już się cieszyłam,ze mnie ta przyjemność ominęła...

Pytanko drugie:czy przed ciążą bylyscie milosniczkami książek,a teraz Wam z nimi nie po drodze
To zalezy jakie zaparcia masz na mysli. Ja jak rano nie pójdę do toalety to juz wiem ze cos jest nie tak... ale od 18 tygodnia ma sie wzmożone zaparcia, tak wyczytałam i ja, mimo ze juz mi bokiem wychodza jem codziennie wieczorem 3 suszone śliwki i jabłko. I na kolejny dzien rano wiem ze problemu nie bedzie. Mi bardzo to pomaga. Tylko jak zwykle systematyczność jest sekretem.

Cytat:
Kropka co.się dzialo?Co do.poloznej,to mam.już.namiar na fajną i się zbieram,aby.do.niej zadzwonić.Wiem,że taka opcja jest,ale nie znam.szczegółow.

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

Mąż wczoraj kupił samochód,potem.pojechał na narty,był bardzo zadowolony,więc kulam żelazo.póki gorące

Dobry moment wybrałaś

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Też już na nogach i też nic nieprzespana. Dzisiaj w planach mechanik samochodowych, Lidl i szukanie spodni ciążowych bo w nic nie mogę się już wbić.

Polu ja też mam problem z zaparciami praktycznie od początku ciąży i u mnie chyba tak zostanie

Kropka co prawda nie chodzę na NFZ ale wogole nie kojarzę takiej sytuacji z tą położną u siebie w przychodni i wogole w moim otoczeniu u koleżanek w ciąży. Ale może jest teraz takie coś

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

A to miałaś dobrą okazję ku temu bardzo dobre posunięcie.

Spróbuj te śliwki i jabłka. Próbowałaś? Dla mnie to jest zbawienie szczególnie jak do pracy musze isc. Czuje sie leciutko po tym.

Cytat:
Będę wyjątkiem i nie wybieram się do Lidla,wyobrażacie sobie,że u nas nie ma,są za to 4 biedry.

Idę z rana do koleżanki na kawę,pora opuścić więzienie

Zua nie pozwala Ci ze względu na to,że robi Ci się slabo?

Ja miałam tak w 1 szej ciąży,w tej.ciąży raczej nigdzie sama się nie wybieram.Tż mnie zawiezie i przywiezie od koleżanki.

O kurczę, jakbym miała na Tz czekac to bym nigdzie nie wychodziła bo moj tak pracuje długo. Ja chodze wszedzie i robie wsyztsko co przed ciąża. Nawet 1,5 godzinny dojazd do pracy w tym pol godziny pociągiem. Nawet po duze zakupy sama jade. Torby tyle co do domu wniosę to jest nic.

Ja tez do Lidla nie jade dzis. Ale z to wczoraj zamówiłam po raz pierwszy z internetu dwa ciążowe ubrania. Tregginsy i T-szirt na długi rękaw. Dzis ma byc dostawa. Zobaczymy co tk takiego i jaka jakość.

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Polu tak, zabronił łazic bo mam takie samopoczucie do d....nie ma szans sie ruszyc z domu bo mąż wyjeżdża rano do pracy a wraca późno, i tyle. Wczoraj wyjątek z tą hurtownia, bo sie zwolnił na wizytę do gina...a u mnie dzis taka fajna pogoda, poszlabym do tego lidla ale jakos sie boje sama :/ no cóż, bede siedzieć jak pustelnik w domu

Ale to wynika z tego ze zle sie czujesz? Słabo? Czy jak? Lekarz robił Ci jakies badania w tym zakresie. Stwierdził dlaczego masz takie zle samopoczucie? Tutaj to nie dodtsanie sie zwolnienia z pracy za nic. Trzeba faktycznie miec ciaze zagrożona zeby dostać zwolnienie. Mi po transferze nawet dnia wolnego nie dali na odpoczynek bo powiedzieli ze ciąża to nie choroba i mam robic wszystko co do tej pory tylko nie dźwigać ciężkiego...

Cytat:
Ale piekne!

Cytat:
Były rajstopy, leginsy jakieś bluzki i topy na ramiączkach. Ale mi się nic nie podobało

U mnie tych było dużo, ja chciałam akurat takie szare i granatowe bez wzorów bałam się, że te z wzorami będą piżamowe, ale jak ubierzemy jednolite body to będą super

Jesli chodzi o rajstopy to polecam Gatta te ciążowe. Sa super. Zamówiłam dwie pary i jestem mega zadowolona szczególnie ze do pracy zawsze chodze w sukienkach. Jednak te 100den sa troche za cienkie na ta porę na zewnątrz. W biurze ok. Nic na brzuszek nie uciska. Maja bardzo delikatne zakończenie. Super wygodne.

Cytat:
Pójdzie się do pracy,pogada z ludźmi ,głupoty.do głowy nie przychodzą.No ale jestem na zwolnieniu od 5 tyg.

Czas mi szybko mija,śniadanie,obiad,ogar niecie,Dawid przychodzi,lekcje,relaks, czas.mija.

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Ja się bezpiecznie czuje się z mężem,tylko i wyłącznie.

Zbieram się do koleżanki.Milego przedpoludnia!!!!

Udanych plotek!
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 09:55   #203
Elaaaa
Wtajemniczenie

KarolinaK ja jestem akurat anty sukienkowa totalnie ubieram sukienkę już jak muszę na jakieś wesele. I ewentualnie w lato, ale wtedy byle bez rajstop, bo właśnie ich nienawidzę

Stary 2018-02-22, 10:13   #204
KarolinaK
Zakorzenienie

To ja jestem any spodniowa. I u mnie to wynika z wygody. Znacznie wygodniej mi w elastycznych rajstopach niz w spodniach. Autentycznie mam jakis uraz i nie potrafię czuc sie wygodnie kiedy mi cos na brzuch uciska. I to wcale nie tylko teraz w ciazy ale przed ciąża juz długo. No i rajstopy to tez przeglądam dokładnie zeby tylko nie miały tego klinu na brzuchu.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 10:21   #205
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
To ja jestem any spodniowa. I u mnie to wynika z wygody. Znacznie wygodniej mi w elastycznych rajstopach niz w spodniach. Autentycznie mam jakis uraz i nie potrafię czuc sie wygodnie kiedy mi cos na brzuch uciska. I to wcale nie tylko teraz w ciazy ale przed ciąża juz długo. No i rajstopy to tez przeglądam dokładnie zeby tylko nie miały tego klinu na brzuchu.
Haha to zupełnie odwrotnie ja już podobno jako dziecko miałam problem z ubieraniem spódnic czy sukienek. I tak mi zostało

Stary 2018-02-22, 10:34   #206
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Heja! Mialam wczoraj troche dziwny dzien wiec odpuscilam sobie pisanie. Dziewczyny czy u Was tez sa organizowane spotkania z polozna z NFZ po 21tygodniu? Ja mam taka opcje z deklaracja poloznej i zastanawiam sie czy to jest cos nowego czy zawszecto tak jest tylko ja sie nie znam...
Kurka nie potrafie znalezc sobie miejsca i od kilku dni budze sie z bolem plecow...
Gratuluje Wszytkich udanych wizyt i pieknych Maluszkow!
Monya mam nadzieje ze u Ciebie wszystko sie ustabilizuje. Dobrze ze jestes pod tak,dobra opieka!
Ok- wstaje, i jade do lidla a potem do pracy...

Tak u mnie takie coś jest organizowane.
Mam już wybraną położna środowiskowa z mojej przychodni, ale nie wiem czy będę chodzić na takie spotkania. Może pójdę na 2-3 po 30tc.

Cytat:

Nie, szkoda mi kasy.
Cytat:
KarolinaK ja jestem akurat anty sukienkowa totalnie ubieram sukienkę już jak muszę na jakieś wesele. I ewentualnie w lato, ale wtedy byle bez rajstop, bo właśnie ich nienawidzę

Ja też jestem anty sukienkowa uwielbiam spodnie, legginsy, krótkie spodenki
W sukienkach czuję się nie komfortowo.

Dzień dobry

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 10:38   #207
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Też siedze całymi dniami sama, nie raz od rana do 19, świruje już czasem.. czuje się w miarę, jedynie w kościele nie mogę wystać, bo jest mi słabo. Więc w sumie mogę pozwolić na jakiś maraton po ciuszkach, codziennie wychodzę po chleb, to zawsze kogoś spotkam, wejdę do jakiejś znajomej w sklepie. I jakoś tydzień leci, ale zdecydowanie wolę weekend jak mąż jest w domu pracowałam między ludźmi parę lat i teraz taka izolacja nie dla mnie

Elu ja mieszkam na odludziu, jedyny sklep jaki mam blisko to żabka pare krokow od bloku, a tak to nic...nawet piekarni nie mam, wiec i po chleb nie pojde takie osiedle na wylocie z miasta. Niby fajnie, bo spokojnie - ale juz sie wkurzam bo nosa nie ma gdzie wysciubic, żeby nie byla to podróż dookola swiata :/ nawet do lidla mam dosyc daleko i to do autobusu trzeba jeszcze iść. Lubie to osiedle latem, wiosną. Sasiedzi są ekstra, osiedle zamkniete, grille ogniska robimy, dzieciaki latają, jest jak spędzić czas. A zimą ? Oszalec można. Dzisiaj chociaz troche okna otworzylam zeby powietrza wlecialo, pogoda śliczna ale mroźna
Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
DIekuje. Tz zadowolony mimo ze skopany ale i tak nie ruszał sie tak bardzo jak dwa dni wczesniej jak Tz nie było. Wiec Tz ma chyba dobry wpływ. Jak blisko to maluszek spi dobrze

Fajny ten bujaczek. Tez chyba bede musiała cos nad podłoga bo mam dwa małe psy.

Czyli to dla kotow

To zalezy jakie zaparcia masz na mysli. Ja jak rano nie pójdę do toalety to juz wiem ze cos jest nie tak... ale od 18 tygodnia ma sie wzmożone zaparcia, tak wyczytałam i ja, mimo ze juz mi bokiem wychodza jem codziennie wieczorem 3 suszone śliwki i jabłko. I na kolejny dzien rano wiem ze problemu nie bedzie. Mi bardzo to pomaga. Tylko jak zwykle systematyczność jest sekretem.

Dobry moment wybrałaś

Spróbuj te śliwki i jabłka. Próbowałaś? Dla mnie to jest zbawienie szczególnie jak do pracy musze isc. Czuje sie leciutko po tym.

O kurczę, jakbym miała na Tz czekac to bym nigdzie nie wychodziła bo moj tak pracuje długo. Ja chodze wszedzie i robie wsyztsko co przed ciąża. Nawet 1,5 godzinny dojazd do pracy w tym pol godziny pociągiem. Nawet po duze zakupy sama jade. Torby tyle co do domu wniosę to jest nic.

Ja tez do Lidla nie jade dzis. Ale z to wczoraj zamówiłam po raz pierwszy z internetu dwa ciążowe ubrania. Tregginsy i T-szirt na długi rękaw. Dzis ma byc dostawa. Zobaczymy co tk takiego i jaka jakość.

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Ale to wynika z tego ze zle sie czujesz? Słabo? Czy jak? Lekarz robił Ci jakies badania w tym zakresie. Stwierdził dlaczego masz takie zle samopoczucie? Tutaj to nie dodtsanie sie zwolnienia z pracy za nic. Trzeba faktycznie miec ciaze zagrożona zeby dostać zwolnienie. Mi po transferze nawet dnia wolnego nie dali na odpoczynek bo powiedzieli ze ciąża to nie choroba i mam robic wszystko co do tej pory tylko nie dźwigać ciężkiego...

Ale piekne!

Jesli chodzi o rajstopy to polecam Gatta te ciążowe. Sa super. Zamówiłam dwie pary i jestem mega zadowolona szczególnie ze do pracy zawsze chodze w sukienkach. Jednak te 100den sa troche za cienkie na ta porę na zewnątrz. W biurze ok. Nic na brzuszek nie uciska. Maja bardzo delikatne zakończenie. Super wygodne.

Udanych plotek!
Karolinko, nie mialam zadnych badan dodatkowych, po prostu taki moj urok ciążowy. Rozalka cala energie ze mnie wysysa bez męża w sklepie czuje sie bardzo niebezpiecznie, pewnie mam jakas blokade psychiczna, która potęguje te samopoczucie słabe. Wczoraj jak bylismy razem w hurtowni to bylo ok, gadalismy, ogladalismy, z wózkami lazilismy i czas zlecial.

Stary 2018-02-22, 10:40   #208
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Heja! Mialam wczoraj troche dziwny dzien wiec odpuscilam sobie pisanie. Dziewczyny czy u Was tez sa organizowane spotkania z polozna z NFZ po 21tygodniu? Ja mam taka opcje z deklaracja poloznej i zastanawiam sie czy to jest cos nowego czy zawszecto tak jest tylko ja sie nie znam...
Kurka nie potrafie znalezc sobie miejsca i od kilku dni budze sie z bolem plecow...
Gratuluje Wszytkich udanych wizyt i pieknych Maluszkow!
Monya mam nadzieje ze u Ciebie wszystko sie ustabilizuje. Dobrze ze jestes pod tak,dobra opieka!
Ok- wstaje, i jade do lidla a potem do pracy...

Kropka ja już mam położna wybraną, raz już z nia rozmawiałam ale mam do niej nr telefonu i później mam się z nią skontaktować to przyjdzie do mnie i sobie o wszystkim pogadamy
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 10:55   #209
Elaaaa
Wtajemniczenie

Zua rozumiem Cię, dlatego ja głęboko zastanawiałam się nad zmianą mieszkania na większe, a w innej lokalizacji. Tutaj w centrum mam wszystko pod nosem, dosłownie wszystko, ale to też jest minus, bo jedynym wyjściem na spacer czy relaks na ławeczce jest wyjście do parku, ale to też na szczęście znam blisko. Mieszkalam na odludziu większość życia i jak zaznałam wygód życia w mieście, kody wszystko mogę załatwić jednym wyjściem z domu bez samochodu, to powiedziałam nigdy więcej, nawet obrzeża miasta. Ale wiadomo znowu mamy głośno, syf z ulicy. Także wszystko ma plusy i minusy.

A u Ciebie stres faktycznie może bardziej powodować napady złego samopoczucia, jak jesteś sama. Współczuję, bo to beznadziejne uczucie jak robi się słabo, gorąco, zimno i nie masz z kontroli nad ciałem. Trzymam kciuki żeby minęło i z wiosną wyjdziesz do ludzi, do miasta spokojna

Stary 2018-02-22, 11:03   #210
MalaGosia88
Zakorzenienie

KarolinaK kupujesz konkretnej firmy te śliwki w torebkach czy na wagę?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości