Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-21, 20:31   #151
asiaczek
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Camelitos,dziękuję

Monya,straszna historia, nie do pomyślenia, że lekarz tak Cię olał, ale dobrze, że się wszystko dobrze skończyło.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-02-21, 20:36   #152
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Dziewuszki, jestem już po wizycie. Danka została Danką! Lekarz nie widział bardzo dobrze, bo miał dzisiaj słabszy, zastępczy sprzęc, ale powiedział, że raczej dziewczynka, co daje mi potwierdzenie do tego, co powiedział prywaciarz. Kto tu Kazika ma mieć? Mam partnerkę dla niego. Wszystko z malutką w porządku, tylko u mnie pH moczu aż 8. Niemal codziennie zanim wstanę z łóżka mam okropne kłucia w podbrzuszu, myślałam, że to od pełnego pęcherza i ucisku na niego, ale z drugiej strony, żeby mnie aż tak bolało, że ledwo mogę wstać i do łazienki dojść? Takie rozlewające się kłucie. Powiedział, że jakiś stan zapalny może się robić i przepisał mi Femisept Uro. Pić duuuuużo wody, ale to naprawdę dużo i herbatek z pokrzywy. Łożysko jest wysoko, mówił, że jeszcze jest elastyczne i będzie się przyklejać na stałe. Następna wizyta 14 marca, proszę o dopisanie, a u prywaciarza 13 marca.. Ale lekarz na NFZ robi USG maksymalnie minutę-dwie.
Super. Gratuluje. Tez mam wysokie ph i mi gin kazala jesc duzo kwasnych rzeczy i minimalnie spadlo ale nadal jest wysokie

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 20:36   #153
pola25
Zakorzenienie

Monya aż mnie ciarki przeszły.

Dla Ciebie i Marka życzę zdrówka.W szpitalu będziecie pod dobrą opieką.Cos pomogą na ciśnienie.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 20:36   #154
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Dziewuszki, jestem już po wizycie. Danka została Danką! Lekarz nie widział bardzo dobrze, bo miał dzisiaj słabszy, zastępczy sprzęc, ale powiedział, że raczej dziewczynka, co daje mi potwierdzenie do tego, co powiedział prywaciarz. Kto tu Kazika ma mieć? Mam partnerkę dla niego. Wszystko z malutką w porządku, tylko u mnie pH moczu aż 8. Niemal codziennie zanim wstanę z łóżka mam okropne kłucia w podbrzuszu, myślałam, że to od pełnego pęcherza i ucisku na niego, ale z drugiej strony, żeby mnie aż tak bolało, że ledwo mogę wstać i do łazienki dojść? Takie rozlewające się kłucie. Powiedział, że jakiś stan zapalny może się robić i przepisał mi Femisept Uro. Pić duuuuużo wody, ale to naprawdę dużo i herbatek z pokrzywy. Łożysko jest wysoko, mówił, że jeszcze jest elastyczne i będzie się przyklejać na stałe. Następna wizyta 14 marca, proszę o dopisanie, a u prywaciarza 13 marca.. Ale lekarz na NFZ robi USG maksymalnie minutę-dwie.
Dobre wieści 😃 jest i Danka 😘. No teraz naparzyc pokrzywy i nic tylko pić.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 20:39   #155
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Camelitos,dziękuję

Monya,straszna historia, nie do pomyślenia, że lekarz tak Cię olał, ale dobrze, że się wszystko dobrze skończyło.

no tak bylam wtedy nieco zagubiona 19-latka dzis bym na pewno bardziej walczyla, potem poszlam po ponad mieiacu leczenia w kutnie do przychodni w toruniu i zglosilam skarge i tyle co mnie przeprosili za zaniedbanie ech szkoda gadac, ile takich pomylek czy raczej ignorancji lekarzy lezy na cmentarzach. w tym samym czasie zmarl kolega mojego wujka na ten sam typ grypy (powiklanie - ropien w osierdziu) -lezal na tym samym oddziale chlopak 25 lat.
Mi sie udalo i sie ciesze z zycia od tamtej pory podwojnie!
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 20:40   #156
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
Grypa rozwijala sie w szalonym tempie, coraz bardziej bylam oslabiona az w koncu poszlam do lekarza - wtedy rozpoczynalam studia w Toruniu i poszlam do akademickiej przychodni gdzie zostalam odeslana z kwitkiem nazwana symulantka itd. mialam sine usta i nie mialam sily wejsc na schody w akademiku czulam lęk i szalone tempo bicia serca ale nikt mnie nie zbadal. Poczekalam do weekendu i pojecahlam do Kutna do domu i poszlam do swojego lekarza a potem od razu szpital bo mialam juz serce na wykonczeniu ( okazalo sie ze grypa natychmist zaatakowala serce i bylo to zapalenie miesnia sercowego z ktorym chodzilam tydzien). Długie leczenie, na granocy zycia, potem dlugie leczenie kardilogiczne az doszlam do normalnej sprawnosci.
Od tamtej pory obowiazkowo musze sie szczepic na grype i takze kazdgeo przestrzegam przed lekcewazenime grypy.
Szczęście w nieszczęściu że się tak skończyło. Masz rację z grypą nie ma co ryzykować. Moja teściowa przez niedoleczenie umarła mając jedynie 52 lata rok przed naszym ślubem 😥

A teraz strasznie się rozpanoszyło to choróbsko a w Czechach epidemia. Aż strach się bać.

Stary 2018-02-21, 20:40   #157
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Dziewczyny my już po mamy zdrowa córeczkę w 100%.
Wszysykie narzady na swoim miejscu, serduszko zdrowe, echoserca wyszło książkowa.
Przepływy ok, pępowina trójdzielna, łożysko bez zastrzeżeń, wysoko na tylnej ścianie dojrzałość 0,ilosc wód w normie.

Mała ma już 26cm i 400gram więc rośnie mała kluska. Podobno ma długie nogi (nie wiem po kim &#128514

Załącznik 7441401Załącznik 7441406Załącznik 7441411Załącznik 7441421

kochana😍 gratulacje

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Melduje sie po wizycie - z Córą wszystko dobrze, rosnie tak jak powinna i jest zdrowiutka następna wizyta 14 marca
Po wizycie byliśmy w hurtowni. Ostatecznie urzekl nas fotelik cybex aton m, wiec nasz voucher maxi cosi idzie na sprzedaż lub oddanie może któraś z Was chce ?
Oglądaliśmy tez wózki, i rzeczywiscie trzeba jednak podotykac, pojezdzic żeby sie na cos zdecydować. Poki co w naszym rankingu wygrywa bebetto holland, i prawdopodobnie w niego bedziemy celowac.
A, no i oczywiscie cukrzyca :/ skierowanie do przychodni diabetologicznej, glukometr itp.... alw będzie dobrze. Dzis ostatni posiłek z mężem - restauracja

Cukrzycy współczuję ale super, że mała ok

Cytat:
Danka😁Super

Cytat:
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt.
U mnie z synkiem ok, poza tym ze serduszko bije za szybko i musze zrobic mu echo serca.
Ze mna gorzej - mam skierowanie na OCP do szpitala ze wzgledu na nadcisnienie.
Oby z sercem było ok a Tobie pomogli 😙

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 20:41   #158
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt.
U mnie z synkiem ok, poza tym ze serduszko bije za szybko i musze zrobic mu echo serca.
Ze mna gorzej - mam skierowanie na OCP do szpitala ze wzgledu na nadcisnienie.
Na pewno będzie wszystko ok. nie martw się na zapas.

Stary 2018-02-21, 20:42   #159
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Monya aż mnie ciarki przeszły.

Dla Ciebie i Marka życzę zdrówka.W szpitalu będziecie pod dobrą opieką.Cos pomogą na ciśnienie.
Dzieki wlasnie sie probuje ogarniac co wziac do szpitala no i jakis transport na jutro zalatwic.

Moze po poludniu pojade najpierw mi lekarka zadzwoni czy sa miejsca bo w kutnie jest jeden szpital i maly oddzial i w sumie jak sie nikt nie zajmie to leiej brac leki w domu i poczekac dzien czy dwa.

Jesli nic nie wymysla wKutnie to da mi skierowanie do centrum zdrowia matki polki w lodzi.
Stary 2018-02-21, 20:55   #160
vesna85
Przyczajenie

Witam się w nowej części i gratuluję wszystkich dzisiejszych udanych wizyt

Co prawda we wcześniejszym wątku zostałam wywołana jako zaginiona mamusia, ale widzę, że w pierwszym poście tej części widnieję razem z Wami wszystkimi za co dziękuję, Blanka.
Nie mogę jednak obiecać, że uda mi się tak intensywnie udzielać, żeby znów nie podpaść w tym zakresie, ale nawet jak mnie usuniecie z listy to i tak będę do Was zaglądać

Póki co mam prośbę, Blanko, o dopisanie mi synka i kolejnej wizyty kontrolnej 14.03.

Ja dziś też po wizycie postanowiłam zrobić pierwsze podejście do wózków i zajrzałam do sklepu stacjonarnego. Stanęłam przez wystawką z jakimiś 40 egzemplarzami i odpadłam... Pan z obsługi trochę mnie poratował i pokazał wstępnie dwa modele: Bebetto Tito i X-landera X-move. Przy pierwszym zapoznaniu się X-lander łatwiej się prowadzi i lepiej składa, ale wcześniej na niego nie zwracałam uwagi więc muszę trochę poczytać o nim.

Widzę, że piszecie o przyroście masy ciała. Ja jestem w końcówce 21 tyg. i od początku przybyło mi 6,3 kg Nie jem więcej niż przed ciążą, w sumie nie jem dużo słodyczy (no dobra, w ten weekend mieliśmy gości więc objadałam się sernikiem ) i trochę się martwię chociaż lekarka nic na ten temat nie mówi więc jeszcze nie panikuję. Dość mocno widać już mój brzuszek, ale to chyba rodzinne bo mama mówi, że jej też bardzo szybko wyskoczył do przodu i mocno wystawał.
vesna85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 21:05   #161
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Norcia po raz drugi gratuluje Danki tez mam kolejną wizytę 14 marca, bedzie sie działo
Monya co za historia z tą grypą !!! Masakra, dobrze ze skonczylo sie w taki sposob i ze teraz o Ciebie dbają...

Blanko jakbyś mogła dopisz mi Rozalke na pierwszej stronie dzisiaj juz poinformowalismy lekarza ze tak chcemy dac na imię, no i mąż juz wieczorami mowi do brzuszka "dobranoc Rozalko" to chyba tak zostanie

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 21:07   #162
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki wlasnie sie probuje ogarniac co wziac do szpitala no i jakis transport na jutro zalatwic.

Moze po poludniu pojade najpierw mi lekarka zadzwoni czy sa miejsca bo w kutnie jest jeden szpital i maly oddzial i w sumie jak sie nikt nie zajmie to leiej brac leki w domu i poczekac dzien czy dwa.

Jesli nic nie wymysla wKutnie to da mi skierowanie do centrum zdrowia matki polki w lodzi.
Widzę,że masz super lekarke,dba o Was.

Vesna cieszę się,że u Ciebie ok.Jak rodzilam syna,xlander byl bardzo popularnym wózkiem.

Zua piękne imię,to był jeden z moich typów,ale Tż.z synem się nie zgadzaja

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-02-21 o 21:09
Stary 2018-02-21, 21:11   #163
monyaa108
Raczkowanie

Mam superlekarke naprawde jeszcze mnie ochrzanila dlaczego nie dzwonilam do niej wczesniej z tym cisneiniem no i przespieszyla mi kolejna wizyte na 7.03-takze Blanka przy okazji mozesz mi dopisac
Stary 2018-02-21, 21:18   #164
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziekuje za rady. To jest taka spryciula, juz udalo mi sie zalozyc kaftanik, to znow jakos wyslizgnela sie z niego i chodzi zadowolona... rana jest zaczerwieniona, ale nie ma obrzeku ani rumienia, szwy sa na miejscu. Jak sie pogorszy to pojade dzis do wet a jak nie to jutro oceni co z tym. Ciecie ma przez srodek brzuszka.

Blanka! Na up wszystko bedzie dobrze widoczne i na pewno wszystko bedzie ok! Sciskam Cie mocno- sama wiem jaki to stres...
Ja zapisalam sie na bezpiecznego malucha i idziemy 8.03.- ale jestem ciekawa co tam bedzie!

My idziemy na bezpiecznego malucha 22 marca

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Hej.
Blanka- kciuki za wizyte.

A ja rano zanim zrobilam zastrzyk to pol h sie zastanawialam ale w koncu zrobilam.
Od wieczora cos mnie skora boli kolo nosa i jeszcze oko mnie boli

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
Dasz radę z tymi zastrzykami, przyzwyczaisz się, siniaki się zdarzają

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Taaak piekłam ciecierzycę nie tak dawno. Użyłam tego przepisu https://www.olgasmile.com/pieczona-ciecierzyca.html

Znalazłam też bardziej odpicowany od Marty z Jadłonomii (https://www.kuchniaplus.pl/przepisy/...yca_10782.html), na ale muszę powiedzieć to na głos: na co dzień w mojej kuchni nie gości ani eko sos sojowy, ani płatki chili, a co do syropu z agawy mam pewne wątpliwości )

Użyłam dwóch puszek ciecierzycy i wyszła niepełna miska jak ta http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50258950/, tylko trzeba wziąć poprawkę na to, że mój synek najdroższy bezczelnie wyjadał tę ciecierzycę w czasie kiedy się suszyła na szmatce.

Z wody z puszki (aquafaby) zrobiłam mus czekoladowy - http://www.jadlonomia.com/przepisy/w...adowy-idealny/ Użyłam go do przełożenia tortu z wiśniami, choć chyba lepszy efekt bym uzyskała robiąc z niego coś na kształt sernika na zimno.

Brawo Lidusia! Uwielbiam te drobne kroczki rozwojowe

Mój syn ostatnio się rozpłakał na wieść, że może być siostrzyczka a nie braciszek. Trochę mnie to przeraziło, na ale na razie nic z tym nie zrobię. Miałaś z chłopakami "trudne rozmowy", kiedy się dowiedzieli, że będzie jednak siostra?
Uwielbiam czekoladowy mus z tej wody

Cytat:
Dziewczyny my już po mamy zdrowa córeczkę w 100%.
Wszysykie narzady na swoim miejscu, serduszko zdrowe, echoserca wyszło książkowa.
Przepływy ok, pępowina trójdzielna, łożysko bez zastrzeżeń, wysoko na tylnej ścianie dojrzałość 0,ilosc wód w normie.

Mała ma już 26cm i 400gram więc rośnie mała kluska. Podobno ma długie nogi (nie wiem po kim &#128514

Załącznik 7441401Załącznik 7441406Załącznik 7441411Załącznik 7441421

Cudownie! Piękna mała

Cytat:
Melduje sie po wizycie - z Córą wszystko dobrze, rosnie tak jak powinna i jest zdrowiutka następna wizyta 14 marca
Po wizycie byliśmy w hurtowni. Ostatecznie urzekl nas fotelik cybex aton m, wiec nasz voucher maxi cosi idzie na sprzedaż lub oddanie może któraś z Was chce ?
Oglądaliśmy tez wózki, i rzeczywiscie trzeba jednak podotykac, pojezdzic żeby sie na cos zdecydować. Poki co w naszym rankingu wygrywa bebetto holland, i prawdopodobnie w niego bedziemy celowac.
A, no i oczywiscie cukrzyca :/ skierowanie do przychodni diabetologicznej, glukometr itp.... alw będzie dobrze. Dzis ostatni posiłek z mężem - restauracja

Dasz radę z cukrzycą, w razie czego służę radą - ja na diecie i glukometrze już 10 tydzień...

Cytat:
Gratuluję zdrowej córy

Ja w wybór fotelika do auta angażuję męża Niech to będzie jego decyzja, ja wybrałam kołysko-dostawkę i bujaczek/siedzisko

Widzę, że Wy ładnie przybieracie na wadze, ja przez cukrzycowa dietę chudnę, już zleciało 5kg... brzuszek prawie żaden, a ten co jest to mam wrażenie, że tylko po jedzeniu
aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 21:23   #165
asiaczek
Zakorzenienie

Aandra jaki bujaczek wybrałaś???

Aaa zua gratuluję udanej wizyty i zdrowej Rozalki

Stary 2018-02-21, 21:41   #166
KarolinaK
Zakorzenienie

Ale nam sie udało Tz dostał kopniaka jednego mocnego.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 22:02   #167
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Aandra, dziekuje za chęci pomocy z cukrzyca !! po wizycie u diabetologa bede wiedziała wiecej, to wtedy pewnie zglosze sie po jakies przepisy
Karolinka, gratuluje skopanego męża !!

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 22:10   #168
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Uzupełniam Pierwszy stronę, jak coś to pisać gdy coś zapomniałam

Tylko nie wiem dlaczego na telefonie widać niektóre rzeczy na inny kolor... Na laptopie jest wszystko tak jak powinno :/

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 22:27   #169
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Aandra jaki bujaczek wybrałaś???

Aaa zua gratuluję udanej wizyty i zdrowej Rozalki

Wybrałam Tinylove Close to me, bo przy 2 kotach wolę dziecko trochę nad podłogą

Cytat:
Aandra, dziekuje za chęci pomocy z cukrzyca !! po wizycie u diabetologa bede wiedziała wiecej, to wtedy pewnie zglosze sie po jakies przepisy
Karolinka, gratuluje skopanego męża !!

Jasne, dawaj znać to Ci podeślę

Cytat:
Uzupełniam Pierwszy stronę, jak coś to pisać gdy coś zapomniałam

Tylko nie wiem dlaczego na telefonie widać niektóre rzeczy na inny kolor... Na laptopie jest wszystko tak jak powinno :/

A czy ja też mogłabym znaleźć się na pierwszej stronie? Jeśli mam jeszcze za mało postów to rozumiem, postaram się szybko nadrobić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tinylove-close to me.jpg (9,4 KB, 48 załadowań)

Edytowane przez aandra
Czas edycji: 2018-02-21 o 22:29
aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-21, 23:08   #170
pola25
Zakorzenienie

Mój chłop wrócił.Już udało mi.się go przekabacic ,co do fotelika.

Aandre fajne wybór.Ciekawe,czy koty będą chcialy z niego korzystać.
Stary 2018-02-22, 04:08   #171
Elaaaa
Wtajemniczenie

Norcia gratulacje też brałam ten femisept uro, to skoncentrowana żurawina w tabletkach

Monya dobrze, że z synkiem w porządku. A Ty będziesz pod dobrą opieką to najważniejsze. Jakie u Ciebie ciśnienie?

Jak przezwyciężyć ta bezsenność i nie budzić się codziennie o 4...??

Edytowane przez Elaaaa
Czas edycji: 2018-02-22 o 04:09
Elaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 04:20   #172
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Norcia gratulacje też brałam ten femisept uro, to skoncentrowana żurawina w tabletkach

Monya dobrze, że z synkiem w porządku. A Ty będziesz pod dobrą opieką to najważniejsze. Jakie u Ciebie ciśnienie?

Jak przezwyciężyć ta bezsenność i nie budzić się codziennie o 4...??

Witaj w klubie bezsennych nocy.. Ehh,znów będę nieprzytomna.

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-02-22 o 04:24
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 04:53   #173
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj w klubie bezsennych nocy.. Ehh,znów będę nieprzytomna.

Mi czasem udaje się jeszcze zasnąć jak mąż wychodzi do pracy, ale cały dzień chodzę jak naćpana

Stary 2018-02-22, 06:52   #174
pola25
Zakorzenienie

:Witajcie o tej wczesnej porze!!

Położyłam się spać o polnocy,bo czekałam na męża i dzisiaj pobudka o 6 Nie dało rady usnąć,kolejny dzień taki.

Mam pytanko:czy zmagacie się z zaparciami???Ja gdzieś od tygodnia,pora są kupić śliwki.
A już się cieszyłam,ze mnie ta przyjemność ominęła...

Pytanko drugie:czy przed ciążą bylyscie milosniczkami książek,a teraz Wam z nimi nie po drodze
Stary 2018-02-22, 06:55   #175
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Heja! Mialam wczoraj troche dziwny dzien wiec odpuscilam sobie pisanie. Dziewczyny czy u Was tez sa organizowane spotkania z polozna z NFZ po 21tygodniu? Ja mam taka opcje z deklaracja poloznej i zastanawiam sie czy to jest cos nowego czy zawszecto tak jest tylko ja sie nie znam...
Kurka nie potrafie znalezc sobie miejsca i od kilku dni budze sie z bolem plecow...
Gratuluje Wszytkich udanych wizyt i pieknych Maluszkow!
Monya mam nadzieje ze u Ciebie wszystko sie ustabilizuje. Dobrze ze jestes pod tak,dobra opieka!
Ok- wstaje, i jade do lidla a potem do pracy...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 06:59   #176
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Mój chłop wrócił.Już udało mi.się go przekabacic ,co do fotelika.

Aandre fajne wybór.Ciekawe,czy koty będą chcialy z niego korzystać.
Szybko ci poszło Polu 😉

Stary 2018-02-22, 07:02   #177
pola25
Zakorzenienie

Kropka co.się dzialo?Co do.poloznej,to mam.już.namiar na fajną i się zbieram,aby.do.niej zadzwonić.Wiem,że taka opcja jest,ale nie znam.szczegółow.

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Szybko ci poszło Polu ��

Mąż wczoraj kupił samochód,potem.pojechał na narty,był bardzo zadowolony,więc kulam żelazo.póki gorące
Stary 2018-02-22, 07:05   #178
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cześć dziewczyny 😃
Też już na nogach i też nic nieprzespana. Dzisiaj w planach mechanik samochodowych, Lidl i szukanie spodni ciążowych bo w nic nie mogę się już wbić.

Polu ja też mam problem z zaparciami praktycznie od początku ciąży i u mnie chyba tak zostanie 😥

Kropka co prawda nie chodzę na NFZ ale wogole nie kojarzę takiej sytuacji z tą położną u siebie w przychodni i wogole w moim otoczeniu u koleżanek w ciąży. Ale może jest teraz takie coś

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Cytat:
Kropka co.się dzialo?Co do.poloznej,to mam.już.namiar na fajną i się zbieram,aby.do.niej zadzwonić.Wiem,że taka opcja jest,ale nie znam.szczegółow.

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

Mąż wczoraj kupił samochód,potem.pojechał na narty,był bardzo zadowolony,więc kulam żelazo.póki gorące
A to miałaś dobrą okazję ku temu 😃 bardzo dobre posunięcie.

Stary 2018-02-22, 07:07   #179
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ��
Też już na nogach i też nic nieprzespana. Dzisiaj w planach mechanik samochodowych, Lidl i szukanie spodni ciążowych bo w nic nie mogę się już wbić.

Polu ja też mam problem z zaparciami praktycznie od początku ciąży i u mnie chyba tak zostanie ��

Kropka co prawda nie chodzę na NFZ ale wogole nie kojarzę takiej sytuacji z tą położną u siebie w przychodni i wogole w moim otoczeniu u koleżanek w ciąży. Ale może jest teraz takie coś

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz i

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

A to miałaś dobrą okazję ku temu �� bardzo dobre posunięcie.

Jest Bursztynku opcją z położną,możesz zadzwonić do.swojej przychodni i.popytać,myślę,że to fajna sprawa,w szczególności po porodzie.Może.sporo.pomóc .Oczywiście,jeśli chcesz.

Bursztynku czeka Cię pracowity dzień.

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-02-22 o 07:10
Stary 2018-02-22, 07:11   #180
MalaGosia88
Zakorzenienie

Norciu, gratuluję zdrowej Danki i cieszę się, że się za tą Dankę jednak nie obraziłaś

Monyaa tyle dobrego, że będziecie obydwoje pod najlepszą opieką unormują Cię, przebadają Małego i wrócicie

Zua cudowne imię ♡

Pola ja tak miałam z tymi książkami... pierwszy trymestr męczyłam miesiąc książkę, totalny brak chęci. A w zeszłym roku mimo pracy, obowiązków domowych, opieki nad dziećmi potrafiłam tą jedną na tydzień czytać. Teraz już mi wróciło, chociaż jak czasem się zatnę mam motywację żeby czytać zaległości bo niedługo 3 premiery na które czekałam.

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Chyba zaczynam rozumieć o co chodzi Wam z tą bezsennością :/ cokolwiek mnie obudzi w nocy to potem pół godziny/godzinę się turlam bo nie mogę usnąć czasem któreś dziecko zakwili przez sen za minutę śpi dalej a ja mam przekichane

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości