|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
tak policzyłam "na oko" ale przepraszam, mogę się mylić ofc.
![]()
#3572 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny redukcja nie polega tylko na tym ze obcinamy ilość spozywanych kcal. Njawazniejsz jest by była zdrowa. A budując posiłek z 2 jabłek lub kilograma truskawek na dłuższa metę sobie zaszkodzimy tylko
![]()
#3573 |
Zadomowienie
|
Pomoże ktos jeszcze w sprawie jadłospisu mojego TŻ, dodanego strone wczesniej . Zalezy mi na tym, gdyz to moj pierwszy jadłospis i pierwsza stycznosc z dieta. Plisss
|
![]() ![]() |
![]() |
#3574 |
Raczkowanie
|
U:
I Bułka razowa z serem żółtym; nektarynka; cappuccino śmietankowe bez cukru. Drugiego śniadania nie ma, bo byłam na badaniach i pierwsze zjadłam dopiero po 10. ![]() II Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami. Gotowany bób z masłem i bułką tartą. III Danio intenso z muesli, batonik muesli czekoladowo-orzechowy. IV Jajecznica z 2 jajek; 30 g migdałów; 250 ml koktajlu z maślanki i borówek. |
![]() ![]() |
![]() |
#3575 |
Rozeznanie
|
R
1. Owsianka (200ml mleka 0,5%, 4 łyżki płatów owsianych, trochę otrąb pszennych, zmiksowany jogurt nat. 135 g z malinami) 2. Kromka chleba graham z szynką i pomidorem, połowa serka homo, jabłko 3. Makaron pełnoziarnisty + truskawki zmiksowane z jogurtem 4. Homo naturalny, kilka orzechów, kromka chleba graham z pomidorem 5. Tuńczyk wsw. Proszę o ocenke, jeśli się da ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3576 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() w takim razie prosze podawac! jak inaczej ocenic? ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3577 |
Zakorzenienie
|
moj wczorajszy jadłospis:
R I. 2 kromki chleba razowego ze słonecznikiem i serkiem almette, pół pomidorka, rzodkiewka, szklanka mleka II. kurczak na oliwie, ryż z warzywami III. jabłko, połowa serka homo z orzechami nerkowca(posiekane) IV.1 kromka chleba żytniego, 2 plastry szynki gotowanej, serek wiejski z warzywami(wkrojony ogórek, pomidor i rzodkiewka) |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3578 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
Zakorzenienie
|
to chyba nie do mnie?
![]()
#3580 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
podnoszę....i proszę o komentarzyk i policzenie ![]()
![]() |
#3581 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#3582 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Podnosze i jeszcze raz prosze o ocene |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Raczkowanie
|
R
^___~ I: dwie grahamki serek wiejski 150g lekki, 25 g miodu II tunczyk wsw + cala srednia papryka, sos do sajgonek, salata, szczypiorek III. [nie bylo czasu] ![]() bułka orkiszowa twarożek chudy 200 g z dodatkiem błonnika, słodzik IV kefir 400 ml pajda chleba bialego ![]() ![]() moglby ktos podliczyc? ostatnio (jakieś dwa tygodnie) bylam zalatana, po podliczeniu dzis rano srednio swojej diety oklazalo sie, ze jadlam troche pomiedzy 1000 kcal ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3584 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Aczkolwiek mi też z mojego niemałego P, na którym jestem od paru miesięcy wychodzi naprzemiennie U i R, biegam po lekarzach, robię sobie różne badania. ![]() To napiszę jeszcze co tam u mnie: Śniadanie: 1/2 szklanki płatków owsianych, szklanka mleka, Danio Intenso orzechowy, Granola orzechowa, orzechy, banan II śniadanie: Grahamka z dużą ilością twarożku, pomidorem i ogórkiem Jabłko III śniadanie: Wiejski Piątnicy z ananasem KBW Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem Dwa kawałki rostbefu Ziemniaki z masełkiem Surówka z marchewki ze śmietaną Deser: Miseczka malin z bitą śmietaną Kawa z mlekiem Kolacja: będzie tortilla z kurczakiem, warzywami i majonezem, a na deser pokolacyjny lody o smaku owoców leśnych ![]()
![]() |
#3585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo co to w 1 sniadaniu 1 kromka, w obiedzie male udko ,kilka malin? Na P jemy wiecej ![]() A słodyczy nie jadasz czasami / ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3586 |
Zadomowienie
|
U
I. 11.30 (pózno wstałam,jak zwykle ;>) Duża kromka razowca z serem Chester,topionym Fetikos,2plasterki wędliny,pomidor, garść nerkowców,jajko na twardo, mała paczka Cheetosów hot dog-460 II.Danio Intenso orzechowy,15g Fitelli truskawkowej,Kit-Kat,Actimel-520 III.(jakąś godzinę temu) Sałatka warzywna, Pocket z KFC (kurczak,trochę warzyw,grzanek zawiniętych w Tortillę z sosem Caesar)-700 będzie późnym wieczorem :P ; Wieśniak lekki z truskawkami- 150 |
![]() ![]() |
![]() |
#3587 |
Wtajemniczenie
|
U
Śn. 10.00: duza przeogromna drozdzowka (wygladala jak 1,5 drozdzowki) z kruszonka, budyniem, dzemem i lukrem 450 kcal Potem 11.00: 4 czekoladki Merci 300 kcal Potem 15.00: 4 wafelki familijne 250 kcal Obiad 16.45: talerz zupy jarzynowej z ok. 150 g ziemniakow, pasek czekolady, jogurt Danone Pyszny brzoskwiniowy, potem wyjadalam kalafior z zupy ![]() Kolacja 19.30: 2 kromki chleba mieszanego, 2 plastry poledwicy sopockiej, parowka cienka, ketchup, gruby plaster sera zoltego, troche pomidora i salaty 500 kcal 2050 kcal (a wydawalo mi sie, ze za duzo dzisiaj zjadlam przez te slodycze ![]()
#3588 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3589 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3590 |
Zadomowienie
|
Mój pierwszy taki jadłospis, proszę o rzucenie na to okiem i powiedzenie czy dobrze jadam
![]() U I śniadanie: różne rodzaje płatków + mleko + suszone owoce kiwi II śniadanie: 3 kanapki: chleb razowy+ szynka+ ogórek+ pomidor serek wiejski obiad: kasza pęczak+ kotleciki sojowe+ marchewka podwieczorek: galaretka z owocami jogurt naturalny z ziarnkami dyni kolacja: 2 jajka+ sałatka pomidorowo, ogórkowo, cebulowa, chlebek wasa
#3591 |
Raczkowanie
|
O ja...
Kurcze,ja naprawde duzo jem...:/ Ale tez troche sie ruszam. Myslicie, ze powinnam zmniejszyc porcje? Jak na Was patrze, to sie zalamuje... U I Śn: bardzo malutka bułeczka pszenna posmarowana masłem, 2 plasterki szynki z indyka, ponad 40 min marszobiegu plus kilka minut rozciągania II Śn: (prawdziwe) mała bułka żytnia z plastrem szynki z indyka, plastrem sera żółtego, druga z nutellą, pół maleńkiej bułeczki pszennej z masłem i nutellą, brzoskwinia, [ duży aptetyt po biegach] III Śn: z 8 ciasteczek (podobnych do "Hitów"), parę garści draży truskawkowych, 1,5 h spaceru Ob: dużo kalafiora, pare ziemniaków, troszkę bułki tartej z masłem, kubek jogurtu, Podw: pół małej pszennej bułki z masłem, kromka chlea z masłem, kawałkiem sera żółtego, plaster szynki z indyka, trochę ketchupu, 10 minut pilatesu (ramiona) 10 minut pilatesu (brzuch) ok. 15 minut hula - hop Kol: pół bułki żytniej z nutellą, pół jabłka, kilka minut ćwiczeń na nogi Hmmm... ![]()
![]() |
#3592 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3593 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3594 |
Rozeznanie
|
U. takie jakieś.
1. wieśniak i jabłko 2. 800g truskawek 3. 200g piersi z kurczaka z rosołu, wiejski lekki z pomidorem 4. wiejski lekki, 50g słonecznika 5. twarożek domowy, ten taki puding waniliowy czy jakoś tak.
#3595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3596 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
chleba nie jadasz? zero słodyczy? no to jak jesteś na U, to eh....boję się porównywać do mojego U, bo moje przy twoim to porządne P
![]() |
#3597 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3598 |
Rozeznanie
|
1400 kcal.
#3599 |
Zakorzenienie
|
Nie liczą się tylko kalorie... ale także jakość posiłków, np.Twoje śniadanie to nie posiłek..
#3600 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj zjadłam ok 1800 kcal, kolację godzinę przed snem a obudziłam się w nocy z głodu
![]() Śn. szklanka mleka 2%, 40g cornflakesów, jajecznica z jednego jajka na teflonie z pomidorem, 10g orzechów nerkowca spacero 2 śn. grahamka, mała kromka razowca z: margaryną, a)rybą wędzoną b) grubym plastrem wędliny c) 5 plasterkami kiełbasy tatrzańskiej (każda z czym innym)+ pomidory, zielenina, 10g słonecznika basen 45 min Ob. fasolka po bretońsku: 220g białej fasoli, 6-7cm kiełbasy jarmarcznej, koncentrat pomidorowy, zielenina, pół kalafiora Pod. 200g lodów śmietankowo-truskawkowych 45 min siłowych w domu Kol. mała kromka razowca z margaryną, 3 plastrami kiełbasy jarmarcznej, wiejski lekki, warzywa Jak byk 1800 kcal. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.