|
|
#211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Witam się w 21 tc
U nas koszt położnej to 1000zł i uważam, że jest on całkowicie zbędny. |
|
|
|
#212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Blanka w sumie to mi już dzisiaj możesz zmienić na pierwszej stronie wiek na 28 lat
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za to zimą i wiosną spodniowa
|
|
|
|
|
#214 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Ciuszki z lidla sa super. Mi sie podoba ta posciel pomaranczowa
![]() Zrobilam sobie przed chwila zastrzyk po chwili wstalam i czarno przed oczami mi sie zrobilo i myslalam ze sie przewroce szybko okno otwieralam i usiadlam na lozku. Teraz mi slabo. Az wyc mi sie chce teraz ;(Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#215 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dam jak tylko wrócę z kliniki Widzę, że nas 28latek chyba najwięcej na wątku ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz dziennie ten zastrzyk? Ciężka sprawa ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Emma powodzenia dziś
|
|
#217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
). Możesz wybrać położną jaką chcesz, nie musi to być z Twojej przychodni, wypełniasz deklarację jak do wyboru rodzinnego i już. Ja już wybrałam z polecenia, ponoć bardzo fajna i pracuje w moim szpitalu na patologi ciąży. Będzie przychodzić do mnie do domu, przy wizycie zmierzy ciśnienie i będzie sprawdzała tętno dziecka, oczywiście możesz sobie z nią porozmawiać o wszystkich wątpliwościach. Jeśli dobrze wybierzesz, na pewno nie będziesz żałować. Kiedyś przychodziła tylko po porodzie, teraz taki bonus .Ktoś pisał o usuwaniu kamienia nazębnego ultradźwiękami, jaka decyzja? To jedyna rzecz która mi została do zrobienia u dentysty , bo jak byłam ostatnio to był pierwszy trymestr. Byłam wtedy przekonana, że bez problemu można robić później, a tu wczoraj się naczytałam i rzeczywiście opinie są różne. Wyczytałam że ultradźwięki mogą nawet odklejać łożysko . Wydawało mi się że to są te same co przy usg, a nawet mniejsza częstotliwość. Teraz już całkiem zgłupiałam, zapytam jutro na prenatalnych.
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-02-22 o 11:29 |
|
|
|
|
#219 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie wróciłam z Lidla a dokładnie z dwóch, dla dziecka nie kupiłam nic bo rozmiary u mnie od 74 wzwyż, dla siebie kupiłam te jegginsy ciążowe wzięłam rozmiar s i długość mam dobrą ale nogawki luźne.. No nic będą po domu chyba że i w nogach mi się przytyje to będą jak znalazł.
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#220 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla siebie kupiłam ten dwupak biustonoszy i bluzkę w poprzedniej ciąży kupiła spodnie i leginsy w Lidlu i na brzuchu były idealnie, ale nogawki były strasznie krótkie teraz je odpuściłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w lidlu kupiłam dwa bodziaki dla dziewczynki (może płeć już się nie odmieni
), czapeczki,bo po porodzie na pewno założymy a te po synku były za malutkie na niego. I spodenki 62/68. IMG_20180222_095904.jpgIMG_20180222_095635.jpgIMG_20180222_095803.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dorka dzięki za info o opiece poloznej musze sie dowiedziec gdzie w ogole mam polozna, az jestem zaskoczona ze takie uslugi na NFZ. Co do zębów polegam na wiedzy lekarzy a nie na internecie robilam czyszczenie kamienia ultradzwiekami miesiac temu i wybieram sie ponownie w 7 mieisiacu ciazy na kontrole. |
|
|
|
|
#224 |
|
Zadomowienie
|
Też wróciłam z Lidla i kupiłam 2 pary spodni, dres, 2 pary rajstop, body z długim rękawem i śpiworek do fotelika( będzie na jesień lub chłodne wieczory).IMG_20180222_121314.jpgIMG_20180222_121218.jpgIMG_20180222_121148.jpgIMG_20180222_121106.jpg
|
|
|
#225 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
Co do położnej to podzielam twoje zdanie jak dla mnie jest to wydatek niepotrzebny. Przy pierwszym porodzie nie miałam opłaconej ani położnej ani lekarza i było ok zresztą u mnie w szpitalu są wszystkie w miarę fajne i pomocne więc jakoś o to się nie martwię. Oczywiście ta z NFZ przyszła zaraz jak wróciłam do domu 2 razy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#226 |
|
Zadomowienie
|
Dobry!
![]() Tak porządnie wczoraj odpoczywałam, że jak zasnęłam po 18, to spałam do rana Dziś wyspana, ale kurka dalej jakaś taka słaba. No nic, zobaczymy w kolejnych dniach. Dziś robiłam morfologię, za tydzień położna, mam nadzieję, że nie pogorszyły mi się znacząco wyniki. Spacer też już mamy zaliczony, więc kawa i relaks teraz ![]() Blanka, zua, gratki za dobre wieści! zua, szkoda, że faktycznie cukrzyca. Tyle mniej przykrości, że chyba byłaś nastawiona, co? Oby nie dała Ci w kość asiaczek, ubolewam, ale u mnie też pieczona ciecierzyca nie zrobiła furory. Niestety nie miałam wędzonej papryki, więc dałam tylko dużo zwykłej słodkiej, trochę innych ziółek i ociupinkę soli, bo robiłam to też z myślą o Lidce. Dlatego też zrobiłam taką tylko lekko chrupiącą, niestety i tak okazała się dla niej za twarda do pogryzienia dziąsełkami. Dla mnie smak żadne wow. Jak dosoliłam, to ciut lepsze było, ale w takiej sytuacji za nic nie mogę pojąć, czemu to ma być takie super zdrowe, jak w necie trąbią, skoro tłuste i słone! Toż orzechy też zdrowe, ale zawsze spece od żywienia mówią, żeby jeść te niesolone i nietłuste. Niestety nie wejdzie to raczej u nas do menu
|
#227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale trzeba, to trzeba. Elu, ja bardzo lubię moją spokojną okolicę, ale mogliby chociaz przy glownej ulicy dac jakas piekarnie czy mięsny - a tu nic ! Cud że biedronke postawili, ale ile to mozna. Mam dosyc wstretnego chleba z biedry, wiec dzis juz piekee swój i tyle. Kupulabym w piekarni, ale nie ma haha poza tym kupilam we wtorek w piekarni bo akurat bylam u mamy - a ona ma na osiedlu i piekarnie i mięsny i cena mnie zszokowala !!! Zaplacilam 4,40 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#228 | |
|
Wtajemniczenie
|
Z Lidla interesowałyby mnie tylko rajstopy ciążowe, a ostatnio kupiłam ich większy zapas w gattcie
![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
w ogóle dość nowy szpital z młodym personelem, nowoczesny, sale poporodowe 2os, wanny do rodzenia itp
|
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Zua,doskonale Cię rozumiem z tym bólem odnośnie sklepów.ja mieszkam na wsi, mam biedronkę 10 km od domu,sklep spożywczy 25 minut drogi piechotą i nic więcej. Po wszystkie zakupy trzeba jechać do miasta, a chciałabym czasami wyjść do ludzi nie pakując się do auta. Zwłaszcza mając już dziecko stało się to uciążliwe
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2018-02-22 o 12:39 |
|
|
|
#230 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Folinka, też nie miałam tej papryki wędzonej i dałam mało soli,więc nie było rewelacji. Następnym razem bardziej sobie doprawię i będzie git
|
#232 |
|
Raczkowanie
|
Blanka chciałam wstawić zdjęcie tej poduszki ale mój kalafior ciążowy jestem mocno zaawansowany
ale widzę że odpowiedź już padła ![]() Jednak się dodało Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
K Edytowane przez nesska89 Czas edycji: 2018-02-22 o 13:13 |
|
|
|
#233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#234 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze to jedynie tymczasowo bo faktycznie ciezko Ci tak samej ciagle w domu. Ja mieszkam za miastem kawałek ale mam sąsiadów dookoła i pola. Wiec jak z psami wychodze to zawsze spotkam mase psiarzy z którymi mozna porozmawiać. U mnie do najblizeszgo sklepu to pewnie 30minut piechota. Także bez auta to rowerem tutaj jezdzilam i w 10 minut byłam w centrum. I pewnie teraz gdybym auta nie miała to tez bym rowerem jeździła. Ale zima lepiej autem po zakupy większe. Cytat:
Mała Gosia lepiej lepszej jakości. Zeby były soczyste i słodkie. Nie kupuj na wagę. Ja bym sie bała ze sa robaczywe (bo jak wiadomo robaki lubia śliwki). Wybierz dobrej jakość i te pakowane firmowe szczególnie ze jesz je na surowo. Ja mam kilka firm wybranych ktore bardzo lubie i zawsze kupuje te same. Tz tez sie ostatnio przekonał i jemy oboje. Także u nas śliwki znikają z prędkością swiatla ale to działa na mnie super. Cytat:
Pokaz jakie? Cytat:
Te same wybraliście z bursztyniem piekne wszytsko mi sie podoba. Ale wszytsko ładne takie malusie. Cytat:
Super! Cytat:
Tez współczuje. Ja tak miałam z cała stymulacja. Zastrzyki w brzuch. Ważna jest wielkość igły i zeby nie dociskać za mocno strzykawki do ciała bo robia sie siniaki. Mi Tz robił zawsze o tej samej porze bo w lodowce musiałam przechowywać leki. Przyszła moja paczka. Zaraz sprawdzimy co to za ubrania
|
||||||
|
|
|
#235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#236 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
prosiłbym Tż. Jak kilka lat temu byłam stymulowana to zastrzyki na owulację robił mi mąż mimo, że w ovitrelle malutka igiełka ale też w brzuch---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#238 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#239 |
|
Wtajemniczenie
|
Katolinka pochwal sie ciuszkami
narobilyscie mi smaka na rodzynki w czekoladzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
zaczynam nadrabiać
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

za to zimą i wiosną spodniowa
szybko okno otwieralam i usiadlam na lozku. Teraz mi slabo. Az wyc mi sie chce teraz ;(

. Wydawało mi się że to są te same co przy usg, a nawet mniejsza częstotliwość. Teraz już całkiem zgłupiałam, zapytam jutro na prenatalnych.

Dziś wyspana, ale kurka dalej jakaś taka słaba. No nic, zobaczymy w kolejnych dniach. Dziś robiłam morfologię, za tydzień położna, mam nadzieję, że nie pogorszyły mi się znacząco wyniki. Spacer też już mamy zaliczony, więc kawa i relaks teraz
i cena mnie zszokowala !!! Zaplacilam 4,40