|
|
#2341 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Maturzyści 2009... :)
shewa najlepszego
![]() Ale mam podły dzień.Czuje się jak flak... ![]() I z tego wszystkiego zapomniałabym powitać nową koleżankę. ! grudniowa witaj!
|
|
|
|
#2342 | ||
|
Zakorzenienie
|
na jakiej uczelni?
![]() nie chcę Cię martwić, ale chyba to jest średnio dobry wybór, mimo że niby jest w tych kierunkach ministerialnych co stypendia będą. mój tata twierdzi, że po tym pracy się nie znajdzie. tzn ciężko o dobrą. mój brat, który studiował na politechnice (co innego) mówił zawsze, że z wszystkich kierunków na politechnice na inżynierii środowiska mają najmniej do roboty, w zasadzie niewiele. siostra koleżanki to studiuje (bo nie dostała się nigdzie na architekturę i miała już mały wybór) i jak kiedyś tej koleżanki spytałam, co ona po tym będzie robić, to powiedziała, że ma dwie specjalizacje do wyboru: coś z oczyszczalniami ścieków i klimatyzacją ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2343 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2344 |
|
Zadomowienie
|
Nigdy nie byłam w Krakowie ale juz dzieki samym pocztowka mozna sie zakochac. Chociaz moje miasto tez ladnie wychodzi na zdjeciach a naprawde to nic ciekawego
![]() Grudniowa witaj
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie jestem sentymentalna a Kraków to dla mnie ludzie, którzy tworzą to miasto i nie mogłabym ot tak sobie wyjechać
![]() Hmm po technologii żywienia to można być jakimś inspektorem sanepidu czy pracować jako wizytator w sklepach więc może mało fascynące ale po żywieniu czy innej dietetyce być dietetykiem? już brzmi lepiej a mnie pociągają sprawy zdrowia.Dziękuję dziewczyny za miłe przywitanie
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc chyba nie ma sensu się na to porywać ![]() Znalazłam też inny fajny kierunek, inżynieria akustyczna, ale po pierwsze trzeba matmę, a po drugie też nie wiem jak z przyszłością.
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
Mówiłam - kobieta zmienną jest.
![]()
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mi się zdaje, że można np przy budowie czy projektowaniu studiów muzycznych, różnych sal koncertowych itp. tylko na pewno tam sporo fizyki jest |
|
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
W zimie chciałam iść na anglistykę .... ... teraz zastanawiam się nad zdawaniem maty na maturze... ![]() Musiałabym ostro przysiąść, ale chyba dałabym radę... Dodatkowo korki mogłabym mieć kiedy chcę, nieodpłatnie - od dziadzia... ![]() Cytat:
Hm. Filharmonia w moim mieście planuje remont. Jakby poczekali tak 6 lat...
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z korkami mam tak samo, pomoc mam na miejscu. w zasadzie każdy u mnie w domu matematykę umie, a jedna osoba umie profesjonalnie także ja będę tylko na swój angielski chodziła prywatnie![]() poza tym naprawdę matura z matematyki była do napisania w tym roku i nie wydaje mi się żeby zmienili to ![]() no a nawet jak pójdziesz na AE (bo tak wcześniej chciałaś ) to matę będziesz miała i będzie Ci łatwiej wtedyja to nie mam pojęcia zielonego jak się zmobilizuję do uczenia geografii. mata, ang ok. ale geografia
|
|
|
|
|
#2351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie. Może zdawaj tę matmę, jak dasz radę. Też bym mogła zdawać matmę, ale bez korków by się nie obeszło, bo matmę musi mi ktoś dobrze wytłumaczyć i wtedy wszystko ładnie umiem. Nauczycielka w tym roku bynajmniej dobrze nie tłumaczyła. ![]() Cytat:
|
|
#2352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W necie można kupić za ok.4 dychy Koleżanka studiuje farmację i tez musi takie cuś zrobić, z 40 roślinek i zamówiła u kogoś w necie ![]() Cytat:
Widzę, że już mnie odnalazłyście na tym portalu Muszę tam trochę posiedzieć, zobaczyć co się z czym je :P
|
||
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Sydunia, geografia jest przyjemna
Szkoda tylko, że bardzo trzeba pamięć angażować.Z tą matmą to pewnie zrobię tak, że siądę z dziadziem parę razy, zobaczę co umiem, on sam mi powie, czy mam szanse i wtedy się zdecyduję ![]() A prawda jest taka, że matma na maturze otwiera drogę... na prawie wszystkie bardzo dobre kierunki ![]() ...niestety
|
#2354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale tak jak ja ostatnio powiedziałam koleżance: jak będę miała przed sobą perspektywę otworzenia książki do geografii i uczenia się tego, to... wezmę zbiór od maty i 'trzasnę' sobie kilka zadanek
![]() Cytat:
zresztą my tam chyba mamy mieć mniej ale ja już nie pamiętam co i jak, bo oczywiście nawet nie notowałam![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co się biorę to i tak kończę w jakiś zadaniach z chemii
|
|
|
#2356 |
|
Konto usunięte
|
załamka. Dziewczyny czy jeśli wybieram 2 dodatkowe przedmioty to czy jeden musi byc na poziomie rozszerzonym ?
Przeglądałam dziś maturę z gegry. Choćbym nie wiem jak się starała, uczyła w zyciu nie zdam geografii. Straszna pamięciówa, co, gdzie, jak. syduniu, jeszcze pytanko do Ciebie, czy na Politechnice warszawskiej na tą gospodarkę to musi być i matma i geografia ? czy matma albo geografia ? Bo trochę nie jasno jest tam napisane. |
|
|
|
#2357 |
|
Raczkowanie
|
[quote=Hipokryzja;8160550]załamka. Dziewczyny czy jeśli wybieram 2 dodatkowe przedmioty to czy jeden musi byc na poziomie rozszerzonym ?quote]
wydaje mi się, że dodatkowe przedmioty na maturze muszą byc wszystkie na rozszerzonym.
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Polski, jeden język i przedmiot obowiązkowy - P lub R. Można jeszcze trzy dodatkowe przedmioty - tylko R.
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ani tak, ani tak. masz tam tą tabelkę. no i obowiązkowo musisz matematykę i język obcy rozszerzone. plus oprócz tego jeden przedmiot z tej tabelki. tylko musisz wziąć pod uwagę różne przeliczniki dla różnych przedmiotów. najkorzystniejsze są dla geografii i WOSu. teoretycznie zasady mogą jeszcze ulec zmianie, bo to w końcu zasady rekrutacji na ten rok akademicki. ale nie sądzę żeby zmienili na mniej przedmiotów, skoro od tego roku podnieśli wymagania edit. ksh brat tej koleżanki dostał się na AGH na inżynierię akustyczną. tam się liczy mata lub fiza i język, tak? bo jak tak to z maty miał 82%, a z ang 80%. a jaki próg był to nie wiem |
|
|
|
|
#2360 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2362 |
|
Raczkowanie
|
nie ale chodzi mi o to, że wszedzie zaczynaja podwyzszac poziom i coraz gorzej jest sie dostac.
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weterynaria to fajny kierunek, chociaż ciężko się dostać. Ostatnio dużo biol-chemowych dziewczyn mamy ![]() Shewa z okazji urodzin życzę Ci dużo zdrowia, szczęścia, pomyślności i pieniędzy na wszystkie zachcianki, no i żeby funt spadał ![]() ![]() Ja właśnie wróciłam z zakupów, kupiłam sobie dwie bluzeczki i chusteczki z Ratatujem
|
|
|
|
|
#2364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A bluzeczki jakie?
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie dzisiaj rozmawiałam z kolegą, który się dostał na AGH i tak mnie jakoś wzięło na przepatrzenie ich kierunków...
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
Ładne
Jedna szara, taka całkiem prosta, druga różowo-fioletowa z rękawami w paseczki ![]() Dodałam zdjęcie na Interpalu. Powysyłałam zaproszenia do części z Was, ale jeśli kogoś pominęłam to najmocniej przepraszam i błagam o wysłanie mi!
|
|
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to już mam
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo za dużo na pewno fizyki jak dla mnie. chociaż na swoich kierunkach też fizykę mieć będę![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje jeszcze raz
Popiłam sobie troche szampana i mam mały zawrot głowy Musze poszukac torebki jakiejś duzej nie za drogiej do bagażu podręcznego.Wybaczcie ze sie mało odzywam i sie do zadnej nie odnosze ale jestem okropnie zalatana, za tydzien wyjazd
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.