|
|
#841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
własnie wróciłam z apteki z kolejnym transportem leków
kurcze troche tego jest. nie wiem jak to wysłac. czy w jednym kartoniku, czy w kopertach.... koniecznie priorytetem bo to jednka leki. ale mam zagwostke ;-)
|
#842 |
|
Wtajemniczenie
|
Muka, myślę, że w kopertach bąbelkowych wystarczy. Możesz je dla pewności podzielić na mniejsze np. 100g lub 350g. Nie wychodzi taniej gdy wysyła się jeden większy list więc jedyny dodatkowy koszt to koperty.
|
#843 | |
|
Raczkowanie
|
[quote=kate354;8098683]
Cytat:
|
|
|
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety do Łańcuta też nie przyjadę :/
ale Wam życzę miłej zabawy, Seona juz pewnie za granicą, oby miała lepszą pogodę niz ja ![]() mukashana wyslij prosze priorytetem w kopercie bombelkowej - a ile to wszystko wazy? ja wyciagam z pudelek i zostawiam jedna ulotke.
|
#845 |
|
Raczkowanie
|
Dawno mnie tu nie było, ale powoli nadrabiam zaległości
. Chociaż sama jestem osobą średnio wierzącą, jeśli mogę prosić, to bardzo proszę o modlitwę za moją ukochaną starszą siostrę, którą dotknęła ciężka choroba, a ona niestety nie zdaje sobie z tego sprawy . Ciężko mi. Pozdrawiam i całuję Was wszystkich
|
#846 |
|
Raczkowanie
|
Norton - mnie termin odpowiada
|
|
|
|
#847 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozwolę sobie zacytować fragment emaila, którego wczoraj wieczorem otrzymałem od s.Józefy:... Dzisiejsze spotkanie z CRS bylo udane.Chca pomoc,"podciagna nas pod "Children in crisis",jest nadzieja na wode i solarowa pompe i tanki na wode,,pomoc w wyposazeniu w sprzet,meble calej ARKI Noego.Ucieszyli sie na swiniarnie,zobaczyli produkcje masla orzeszkowego,a potem wybrali z listy dwojke dzieci i pojechalismy ich zobaczyc,ta wizyta zrobila na nich ogromne wrazenie,pierwszym dzieckiem byl Jackson Milanzi pierwszy w naszej kartotece i Lovemore Banda nr.3,byli zachwyceni. Dziekuje za kazda modlitwe w tej intencji,Pozdrawiam ,s.Jozefa Cytat:
|
||
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Szczesc Boze!.wlasnie tez poczytalam forum-Norton wkleil tam wiadomosc o piatkowej wizycie -ciesze sie ogromnie bo wspolpracujemy z ta organizacja juz pare lat,pomagaja nam w Hospicjum,dali porzadny Landcruiser ze mozemy spokojnie dojezdzac do chorych ludzi daleko,po rownej i kamienistej drodze w gory...bez ich wsparcia mielismy ciezki poczatek,oni nie pomagaja przy budowie ale wyposazenie tak-no i dobrze i te mury tez z Boza i ludzka pomoca powstana predzej czy pozniej.Bogu dzieki za to wszystko co udalo sie do tej pory zrobic,oby tak dalej Pan prowadzil i blogoslawil.Od dzisiaj w Zambii dlugi 4-dniowy weekend.Prezydent Mr.Levy Mwanawasa ciezko chory /wylew/ w szpitalu wojskowym w Paryzu,w kosciolach ludzie modla sie o Jego powrot do zdrowia.Jak dotad utrzymal pokoj w kraju...nasz sasiad w Zimmbabwe sieje niepokoj,nie daj Boze zeby tam cos wybuchlo ,jestesmy tak b.blisko,a granice wcale nie sa szczelne,ludzie uciekaja szukajac schronienia w sasiednich krajach.
Pani Agnieszko,swinki jeszcze sie nie uprosily,czekamy i czekamy... dzisiaj w ogrodku posialam pare paczek warzyw z Polski,cebule,kapuste ,marchew ,zambijska papryke i eggplant , takze majeranek i bazylia tez juz rosna-dziekuje za wszystkie nasionka. Elias przyjechal na dlugi weekend i mi pomagal przy grzadkach-pozdrawia wszystkich bardzo.Na razie radzi sobie i jest bardzo zadowolony. Pani Agnieszko bede konczyc-zycze blogoslawionej niedzieli i pozdrawiam goraco. /mamy teraz zimna pore i jest baaaaaardzo zimno szczegolnie w godzinach rannych/.s.Jozefa
|
#849 | |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Norton;8102316]
Cytat:
Mogę również pomóc w organizacji. Bardzo się cieszę na to spotkanie. Pozdrawiam serdecznie. |
|
|
|
|
#850 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Mama Oueen;8121826]Teraz popatrzyłam na kalendarz i środa to u mnie najcięższy dzień w pracy, więc może by ciężko z ulopem. W czwartek, piątek byłoby łatwiej. A o godz. 12? Przepraszam, ale bardzo chciałabym by z Wami. Pozdrawiam.
|
|
|
|
#851 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#852 |
|
Raczkowanie
|
Kochani, czy orientujecie się ile mogą kosztować w Zambii maty/materac/koce? To przedmioty o które prosili rodzice małego, nie wiem ile na to należy przeznaczyć pieniędzy.
|
|
|
|
#853 |
|
Zadomowienie
|
Witam
DlaCiebieJa dziekuje bardzo za list. dostałam nowe informacje o Teddym. okazuje się, że chodzi do przedszkola ![]() p.s. listy od Siostry poprawiam i przekazuję Danielowi. nie odzywam się bo jakoś tak ostatnio dziwnie u mnie ale czytam Was na bierząco. pozdrawiam Magda
|
|
#854 |
|
Przyczajenie
|
Pozdrawiam wszystkich
Trochę mnie nie było ale już nadrobiłam zaległości w czytaniu.Najgorsze jednak jest to, że chociaż mam blisko do Łańcuta (z Rzeszowa) nie będę mogła być na spotkaniu 10 lipca wyjeżdżamy na urlop. Szkoda, może następnym razem....Całusy dla wszystkich |
|
|
|
#855 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Norton Dla mnie jest bez znaczenia jak wiesz, ale troszkę nie za blisko, no i moja rodzina znowu by została trochę sama. Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#856 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
takoz uczynie. troche tego jest. po wyciagnięciu z kartoników rzeczywiście bedzie mniej, ale sie boję, że wtedy ktoś wyczuwając kształty może chceć spawrdzić co jest w środku no i wagi nie mam żeby popakowac to odpowiednio. ale dam radę..trochę mi pieniążków zostało i to przeznaczę na przesyłkę. a reszte jesli cos jeszce bedzie to wpłace na Arke, oki?
|
|
#857 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich. Rzeczywiscie duzo nas tutaj ale to wspaniale jest
prosze o dodanie mnie do listy mam, jestem mama Jimmy'ego Sikazwe pozdrawiam i buziaki dla wszystkich
|
|
|
|
#858 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#859 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(cyt.: For the matress, a 6 inch single matress is K150,000 and 8 inches is K165,000) strasznie ostatnio jestem zaganiana. buziaki dla wszystkich
|
|
#860 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję Wam z całego serca za modlitwę w intencji mojej siostry. Wydaję mi się, że jest ciut lepiej i coraz bardziej wierzę, że wszystko może się udać. Pozdrawiam Was najcieplej i buziaki
|
|
#861 |
|
Raczkowanie
|
Norton, odnośnie spotkania
Ja i baggeera na pewno przyjedziemy czy to 16 czy 17 (dzień jest obojętny), tylko na 11 nie zdążymy. Bo jest sezon urlopowy u nas w pracy i musimy być więc dojedziemy po południu
|
#862 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
1 Kwacha = 0.0002909 US Dollars Czyli 150,000K = 43$
|
|
#863 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na dopisanie do listy mam (i tatów ) będziesz musiała poczekać na powrót Seony z urlopu. Może napisz do niej Prywatną Wiadomość - jak wróci to przeczyta i doda Ciebie do listy.![]() Cytat:
OKI |
||
|
|
|
#864 |
|
Przyczajenie
|
dziekuje za wspaniale przywitanie
naprawde jest tutaj swietna atmosfera bede zagladac tu czesciej jestem na etapie szykowania paczki dla mojego Jimmyego moze na gwiazdke dojdzie chce tez wysylac listy buziaki dla was wszystkich, jestem chetna na spotkania z ludzmi z pomorza
|
|
|
|
#865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc tez tak wyjdzie ![]() czyli 43$ x 2,2 zł to 94,6 Ale proszę się mną dosłownie nie sugerować
|
|
|
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i oczywiście zaglądaj częściej, choć w sezonie urlopowym to nie ma tu za dużo do poczytania ale nie znaczy to oczywiście że mamy urlop od pomagania , po prostu zamiast przy kompie to siedzimy przy grilu, ale cały czas myśląc jak tu dzieciom jeszcze pomócwg moich obliczeń ten materaz takze kosztuje mmax 43 $ i nie pierwszy raz spotykam się z prośbą o "posłanie" jak ostatnio siostra pisała zaczyna się zambijska zima - więc zimno, dzieci często chorują wtedy, nic dziwnego jak śpią na bambusowych matach aha ja o tej porze w tamytm roku wysyłałam skarpetki siostra mówiła że to był świetny prezent ![]() mam całą reklamówkę takich skarpetek niemowlęcych i wstyd przyznać że ciagle zapominam je spakować i przesłać dla maluszków
|
|
#867 |
|
Raczkowanie
|
Sporo, ale trzeba będzie sobie czegoś odmówić, więc wpłaciłam 150zł, może starczy na materac i jakiś koc. Ostatnio wysłałam takie trzy małe (72x100cm) kocyki polarowe dla dzieciaków, ale tego chyba nigdy za wiele. Mam Christophera również pisała, że jest dość zimno.
Edytowane przez KateMwale Czas edycji: 2008-07-08 o 19:36 |
|
|
|
#868 |
|
Przyczajenie
|
Ahh dobrze ze piszecie o kocykach, ja wlasnie jestem w trakcie zbierania rzeczy do wyslania paczki dla mojego Jimmy'ego i wlasnie mialam zamiar zakupic sporo skarpetek
u nas w Gdansku jest taki maly ryneczek gdzie bawelniane skarpetki sa tanie ja poslalam 200 zl ( Jimmy jest w drugiej klasie) mam nadzieje ze wystarczy tez na cos potrzebnego jemu i jego rodzinie, moze innym dzieciom. Robie taka paczke pierwszy raz, zakupilam Vibovit w saszetkach i Sanostol do ssania (ponoc witaminy potrzebne), pare zeszytow, kredki i kolorowanki. Teraz czas na znalezienie ubranek
|
|
|
|
#869 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgłosiłem S.Paulinie spotkanie rodziców adopcyjnych, będzie na nas czekała. Do Łańcuta przyjadę o 10.37 i będę na Was czekał. Zabiorę też małe co nie co, aby nie obciążać Sióstr. Kto przyjedzie, to będzie. To chyba narazie ostatnia możliwość korzystania z internetu. Jeśli ktoś potrzebuje się ze mną skontaktować nr tel. ma MAMA, Schreck mogą Wam podać. Jeszcze raz Wszystkich serdecznie pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#870 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzis zostałam przemile zakoczona przez listonosza.
Otrzymałam wspaniały liscik od mojej Grace. DZIEKUJĘ Tak mi wstyd, ale nadal jej nic nie odpisałam, mój angielski jest kulawy i cięzko mi sie zabrać do składania słówek. Choć mam zamiar wziąć się za d... i napisać. Tak na marginesie u mnie w szafie wyleguje się wielkie pudło rzeczy które mają udać się do Zambii i też brak mi czasu na oragnizację wysyłki. Ehhh. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.

kurcze troche tego jest. nie wiem jak to wysłac. czy w jednym kartoniku, czy w kopertach.... koniecznie priorytetem bo to jednka leki. ale mam zagwostke ;-)
Zaadoptuj dziecko z Afryki

i dwie mamy, o kórych pisała wyżej Seona, czyli jest nas 6 osób
. Ciężko mi.

no i wagi nie mam żeby popakowac to odpowiednio. ale dam radę..
www.adopcjaserca.pl