|
|
#4801 |
|
Wtajemniczenie
|
♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 5 ♡
O moj Boże, jakiej dostałam wysypki!
Na twarzy, szyi, dekoldzie, żebrach i plecach. Takie malutkie ropne kropeczki, a jak podrapie to są czerwone Moja twarz wyglada jakby mnie kury podziobaly Zaraz mam przyjść do mnie lekarz. Ciekawe co wymyśli 🤷 ♀️Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4802 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 5 ♡
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja dziś zapomniałam podłożyć podkład i mi mała okupczyła narzutę na łóżko Największą radochę z tego typu wypadków ma mój syn, bo dzięki temu może nastawiać pralkę. Ciągle chodzi i pyta czy nie ma czasem czegoś do prania Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A syna przyślij do mnie u mnie ciągle jest coś do prania 😂 to chyba najgorsza rzecz przy dużej rodzinie a jeszcze w zimie nie ma gdzie tego suszyć Sent from my MI MAX using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem tak. ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Małpka ja z tego powodu kupiłam suszarkę, chyba bym nie wyrobiła inaczej z suszeniem. A teraz i tz chwali bo zbiera mi rzeczy ze szpitala i rano przywozi już wyprane i wysuszone, do tego nie trzeba prasować. Magdalena daj znać co powiedzieli lekarze. |
|
|
|
|
#4806 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
tylko ze brzuch mam sporo wiekszy niz przed ciaza a np rece mi bardzo zeszczuplaly, wiec jakos inaczej sa te kg rozlozone
|
|
#4807 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny !!!! Poradzicie mi !!!
Mam duuuzo pokarmu Młody urodził sie z waga 3160 W szpitalu bulo ok bo nie miałam jeszcze tyle pokarmu Ale pózniej po wyjściu laktacja sie rozkręciła i mam dużo pokarmu aż kapie jak chwile jestem bez stanika. Podawałam małemu pierś ale tak leciało ze on jadł niespokojnie i raczej walczył o przetrwanie niż by miał jeść zrelaksowany i ładnie. Wyczytałam na necie ze w takich przypadkach nawału powinno sie ciut odciągnąć pokarmu przed podaniem piersi o nie Brdzie tak leciało i faktycznie to działa i pomaga, ociągaj troche z piersi i daje małemu pierś on sie najadą pózniej ładnie śpi 2-3h i tak cały czas, odbije mu sie i ciągnie długo i spokojnie i na cycu zasypia Ale przez te odciąganie mam mega cyce i mega pokarmu Boje sie zeby nie zrobiło sie jakieś zapalenie Z drugiej strony podpijam troche szałwię ( troche wstrzymuje laktację ) i zamroziła lód by przykładać do piersi kompresy ( lód zamyka troche kanaliki i tez troche powstrzymuje nawał ) ale boje sie ze przez to zatrzyma mi sie laktacja i bedzie dupa (Myślicie ze zamówić woreczki i butelki i mrozić ?? Chcemy przyzwyczaić młodego do butelki z moim mlekiem by nie byc uzależnionym od cyca by gdzieś wyjsć wyjechać i w ogóle, smoka mu podałam bo potrzebowal czegoś fo pociumkania ale jest taki mądry mój synek ze używa go naprawdę tylko wtedy gdy potrzebuje Poradzicie ! |
|
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
Madlen mi tak cieknie za każdym razem przez dłuższy czas. Kupiłam muszle laktacyjne tym razem i będę testować. Niestety z wkładkami zaprzyjaźniam się na kilka miesięcy.
Jesli ściągniesz za dużo, to dodatkowo podkręcasz laktację. Sciaga się w takich przypadkach tylko do uczucia ulgi lub momentu gdy brodawka ciut zmięknie, aby dziecko mogło chwycić. Możesz jeszcze spróbować przed karmieniem szybki ciepły prysznic na piersi, czasem tez pomaga. U Hafiji możesz poczytać jak się mrozi mleko sciagane z kilku sesji. |
|
|
|
#4809 |
|
Rozeznanie
|
A co to te muszle ??
Gdzie u hafiji ?? Blog jakiś ? Ciemna jestem |
|
|
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
Hafija to promotorka karmienia piersią, prowadzi bloga opartego o badania naukowe (podaje linki), a nie zabobony. Warto poczytać ![]() Np. tu o mrożenie pokarmu https://www.hafija.pl/2016/02/karmie...u-pokarmu.html Muszle to takie nakładki na pierś, tylko nie sluza do karmienia przez nie, a zbierania pokarmu który samowolnie wypływa. Nie miałam nigdy, wiec nie wiem jak w praktyce. |
|
|
|
#4811 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#4812 |
|
Rozeznanie
|
Wiec te muszle pełnia funkcje jak wkładki laktacyjne ?
|
|
|
|
#4813 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zielona kupa kojarzy mi sie z biegunką, ale mogę sie mylic. femaltiker piję. ale narazie nie widze efektow. Cytat:
A moze fotel wygodny bylby lepszy niz materac? Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez szwedka007 Czas edycji: 2018-02-22 o 23:38 |
|||
|
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, stwierdziłam, że to nocne wstawanie na siku w ciąży co 3 godziny przyzwyczaiło mnie do tego przerywanego snu, że teraz nawet się wysypiam wstając do małej co te 2-3 godziny.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4817 |
|
Wtajemniczenie
|
Lekarka powiedziała, że być może jestem uczulona na któryś detergent używany w szpitalu i jak wrócę do domu, to przejdzie
No No - diagnoza roku ![]() Po wypiciu dwóch tabletek wapna, już mi trochę lepiej. Ale niestety przeziębiłam się Taaa, w szpitalu. Mam zawalony nos i lekko gardło boli. Coz ja mogę z leków brac żeby mi to przeszło? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4819 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do wstawania siku - mimo, że wstawałam w ciazy setki razy w nocy, nic mi to nie dało - chodze jak zombie i marzę o przespaniu choć 5-6 godzin ciągiem w nocy
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4821 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale i tak trzeba budzić jeśli śpi dłużej niż 4godziny, wiec mało pocieszające
Chyba, że za miesiącWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4822 |
|
luckygirl
|
Mi spadła ponad połowa póki co, ale jeszcze troche przede mna
niestety po porodzie mam ochotę na słodkie, wiec juz opitolilam pare czekolad.... ale czas sie wziąć w garść. Ćwiczyć i tak bede mogła dopiero pewnie za ok 6 miesięcy - chociaż mam nadzieje, ze szybciej.Mały sie budzi w nocy co 3h i mamy system, ze W go przewija z pieluchy i podaje mi go do karmienia. Raz usypiam go ja - albo usnie przy cycu - a raz on, dzięki czemu moge pospać. Juz boje sie szpitala i tego, ze znowu bede z tym sama
|
|
|
|
#4823 |
|
Wtajemniczenie
|
Mały ładnie przybrał na wadze, wiec jeśli pediatra nie bedzie miał przeciwwskazań to wychodzimy
Pytałam o te skąpe oczyszczanie. Byłam łyżeczkowana więc już mnie oczyscili i mogę mieć tylko małe plamienia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie bóle ustępują
jest nadzieja na wyjscie w najbliższym czasie ![]() Co do ćwiczeń, to ja ide do fizjoterapeuty za kilka tygodni. |
|
|
|
#4825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tantum Verde sobie psikalam do gardła Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś nadal w szpitalu? To wołaj położne, dadzą Ci coś. Naprawdę dużo leków można przy kp, ja teraz byłam opioidach. Jak nie jesteś już to bierz patrz co masz w domu i czytaj wszystkie substancje i sprawdzaj w LLL lub dzwon do lekarza (położnicy pracujący w szpitalu zwykle maja najlepsza wiedzę co może mama kp). |
|
|
|
|
#4827 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny... powoli zaczynaja wkurzać mnie teście
Jak wspominałam mieszkają obok I ferworze walki tesciowa zaczęła prac od początku małego ubrania okej jestem jest wdzięczna zwłaszcza w pologu ale dochodzę juz coraz bardziej do siebie i chce zająć sie tym sama jak juz e całości dojdę do siebie bo to przyjemność prac i prasować te rzeczy Ale sa tutaj prawie 24h Mam dość Wczoraj tz wieczorem pojechał do fryzjera my z młodym leżeliśmy na wyrku słuchaliśmy muzyczki s ona przylazla położyła sie obok i siedziała tak dobre pol h pózniej przylazł teść i znowu siedzieli Ja rozumiem w dzień zajrzeć i w ogóle ale zaczyna mnie to dobijać Tym bardziej ze wiadomo człowiek czuje sie nie komfortowo jeszcze po porodzie a oni nie patrzą i przychodzą czy jak karmie i mam wywalone cyce czy chodzę e staniku czy cokolwiek Dodatkowo tesciowa przyłazi i bez pytania bierze ciuchy małego do prania Mam ich serdecznie juz dość Ten czas dla nas nowy i wyjątkowy i zamiast my sobie odpoczywać cieszyć sie malcem to oni zawszą a obok
|
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
Świetnie a ja mam jakis stan zapalny w kroku, jutro mam isc do swojego lekarza do szpitala zeby zobaczyl a tymczasem chyba zejde z bolu
|
#4829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chlorochinaldin mi dawali w szpitalu na gardlo a w domu leczylam sie miodem z cytryna i jakos przeszlo Uwazaj zeby synka nie zarazic bo moja ma zapalenie gardla przeze mnie :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

Na twarzy, szyi, dekoldzie, żebrach i plecach. Takie malutkie ropne kropeczki, a jak podrapie to są czerwone
Moja twarz wyglada jakby mnie kury podziobaly
♀️

05.07.2008

Chociaż i tak muszę to zweryfikować na mojej wadze, na której ciagle się ważyłam 
tylko ze brzuch mam sporo wiekszy niz przed ciaza a np rece mi bardzo zeszczuplaly, wiec jakos inaczej sa te kg rozlozone
(

Taaa, w szpitalu. Mam zawalony nos i lekko gardło boli. Coz ja mogę z leków brac żeby mi to przeszło? 

jest nadzieja na wyjscie w najbliższym czasie