|
|
#391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
muszę wybrać jakieś takie laboratorium gdzie jest w miarę luźniej i więcej miejsca, żeby z wszystkimi na kupie nie siedzieć
|
|
|
|
|
#392 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Czy można potem te namnożone komórki zamrozić tak, żeby po odmrożeniu były prawidłowe? Robić tak jak z zakwasem 😁 ? Żeby można je było wykorzystać np. teraz, a później żeby ktoś mógł je też otrzymać? Cytat:
|
|||
|
|
|
#393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Aandra nie znam tego podgrzewacza,ja mam jakiś ,ale jest na strychu,jak się dokopię,to napiszę ,jakiej firmy,bo byłam z niego zadowolona.
Ela ale Cię nastraszyli,powinni trochę rozważniej podchodzić do kobiety w ciąży. Może masz jakiś stan zapalny,bo chyba oddawałaś mocz. Spokojnie.Trzymamy kciuki!!! |
|
|
|
#395 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
na wcześniejszym usg (tym w 12 tyg.) wyszło że Młoda jest 2-3 dni starsza niż OM więc ja nawet tego nie liczę.Cytat:
może za kilka (lub kilkanaście) lat będzie to zupełnie normalną procedurą. A może w procesie takiej hibernacji, komórki zatracą swoje właściwości- nie wiem na prawdę, bo w sumie nie słyszałam o tym żeby przygotowywać takie gotowe pakiety i wtedy zamrażać, prawdopodobnie chodzi też o $$$ bo takie namnażanie nie jest tanie.
|
|||
|
|
|
#396 |
|
Rozeznanie
|
Elaaa trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!
Przyszła do mnie paczka z h&m i jestem bardzo zadowolona ze w końcu coś na mnie pasuje i jest sklep który ma rozmiary na takie maleństwa jak ja. czekam na jakąś promocję to jeszcze sobie coś dokupie.. Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#397 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mocz, mam leukocyty ponad 500 a norma do 10. Do tego jak wychodziłam z domu, na papierze zobaczyłam krew.. czekam już na wejście do gina
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka miłego wieczoru!
RudyKotBiałyKot gratki za zdrowę dziecię! Napisz cos więcej o magazynowaniu krwi publicznie,albo daj link ,gdzie można znaleźć wiarygodne źróło informacji. Emma gdzie się wybierasz? Radena gratki!!Fajnie,że synuś. Zua w poprzedniej ciąży przyjęli mnie do diabetologa na drugi dzień i ze względu na ciążę i nawet weszłam od razu ,bez kolejki i nikt się nie rzucał. |
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ekspresowo dostaniesz pomoc, nie martw się !!!
|
|
#400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odezwij się jak będzie po wizycie, napisz nam, żebyśmy się nie martwiły. Ja co chwilę Tapatalka odświeżam..To jest zapalenie pęcherza moczowego?
|
|
#401 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jestem zadowolona z ich ciążowych ciuchów ( i nie tylko ) co zamówiłaś? Cytat:
będzie dobrze!---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
a najlepiej pójść przed świętami, większość wtedy zajęta gotowaniem i sprzątaniem
|
|||
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Emma też kupiłam sobie w hm,2 sukienki,getry i jestem zadowolona.
Ja mam takiego labka,że pielęgniarki,są bardzo sprytne,jedna wprowadza dane,druga pobiera. Jak przyjdę o 7 ,albo nikogo nie ma albo jest jedna osoba. Wczoraj TŻ dość długo trzymał rękę na brzuchu,bo mała szalała,a w pewnym momencie ,brzuch mi się zrobił,jak skała,przestarszyłam się. Na szczęscie tylko raz.W ogóle jakieś słabe popołudnie miałam,nie miałam siły,leżałam. Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-02-23 o 11:28 |
|
|
|
#403 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
myśmy byli 20+5 ![]() Cytat:
Dzień dobry dziewczyny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#404 |
|
Wtajemniczenie
|
Córeczka Kociary waży 415 gram.
Dzień różnicy i 15 gram różnicy, bo twoja Blanka waży 400?
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tez się duże dzieci rodzą 4950 albo 4700 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W ciągu dnia dzieciak może przybrać 10 gram? Czy to za dużo? Wasze dziewczynki idą łeb w łeb.
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma reguły cioci lepiej się rodziło 4700 niż 3200 ![]() Wiesz, że nie wiem ile dziecko przybiera w ciągu dnia? Muszę poczytać 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja ważyłam 2600 i najbardziej to chciałabym takie maleństwo 2900-3100g ale wiem, nie mam na to wpływu |
|
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej żeby miała 4kg niż kg po mamusi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieci statystycznie przybierają 100 g na tydzień??
|
|
|
|
#412 |
|
Wtajemniczenie
|
Ufff dziewczyny infekcja gigant, ale synuś śmiga cały i zdrowy. Krew zniknęła tak szybko jak się pojawiła, jak dotarłam do gina to już nawet kropli. Przy poprzedniej infekcji miałam te leukocyty pomiędzy 20-30 a teraz ponad 500 .. wrrr :/ a tak mnie przeraził ten telefon że szpitala.. ale udało się w godzinę wszystko zalatwic i pewnie wiecie jak ze mnie zeszło..
wizyta krótka ale synuś sprawdzony, we wtorek planowej nie odwołałam, bo mówi gin, że będę spokojna to siebie poogladamy dzidzia, pomierzymh, poważymy.. Mam jakieś antybiotyk co mogę się źle czuć, no ale przetrwam wiadomo. Oprócz tego znowu paczka femiseptu i pić, pić dużo pić za 6-7dni skontrolować mocz znowu.Dziękuję dziewczyny za wsparcie! Jesteście kochane! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#413 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za dodatkowe info o bankowaniu publicznym, byłam przekonana, że są tylko komercyjne banki. Teraz poważnie rozważę możliwość bankowania publicznego. Cytat:
Cytat:
mnie chyba będzie wygodniej z podgrzewaczem niż grzać w wodzie. Tylko zastanawiam się jaki wybrać ![]() Cytat:
Cytat:
Daj znać po wizycie. Ja od wczoraj czuję już dość wyraźne ruchy
|
|||||
|
|
|
#414 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdążyłaś już się przebadać, zanim napisałam wiadomość
|
|
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia dobrze ,że z młodym wszystko ok. Dobrze,że z labku szybko zainterweniowali.Dużo pij. Może później sok z żurawiny??!!
Aandre wygodniej z podrzewaczem. |
|
|
|
#416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A nie odczuwalaś wcześniej żadnego bólu tak bezobjawowo cię zaatakowało? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ze mnie taka perfekcyjna pani domu, a raczej chu*jowa pani domu, że zapomniałam wyprać sobie bieliznę.. I śmigam w bokserkach męża.. Boze jak wstyd, pierwszy raz mi się takie coś przytrafiło 😂 módlcie się, żebym nie musiała jechać do szpitala bo wstyd jak cholera 😂 PS. Boże, jakie one są wygodne! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje!
|
|
#419 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://krewpepowinowa.pl/banki_publiczne.html tu informacje z (chyba) największego prywatnego banku krwi w Pl: https://www.pbkm.pl/o-nas/pbkm/o-pbk...anie-publiczne i lista miejsc, które maja pozwolenie na pobieranie tkanek i komórek http://www.kcbtik.pl/?Banki_Tkanek_i_Kom%C3%B3rek i lista z ministerstwa zdrowia do 2020 roku http://www2.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr...=835&ma=017168 Najlepiej i tak pytać u źródła, może poltransplant ma jakieś informacje na swojej stronie Cytat:
W sumie nie wiem czy 10 g różnicy to dużo i czy ta waga z usg jest taka wiążąca czy tylko orientacyjnie +/- gin. ją podaje
Edytowane przez RudyKotBialyKot Czas edycji: 2018-02-23 o 12:22 Powód: dorzuciłam link z Min. Zdrowia |
||
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
Elaaa dobrze, że szybko się wyjaśniło
. Dużo zdrowia dla Ciebie!!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.

)
boję się
4,5 kilograma.. A może ona po prostu jest starsza niż data OM przewiduje? Czy na początku rosła równo z OM?
czekam na jakąś promocję to jeszcze sobie coś dokupie.. 

ekspresowo dostaniesz pomoc, nie martw się !!!
Odezwij się jak będzie po wizycie, napisz nam, żebyśmy się nie martwiły. Ja co chwilę Tapatalka odświeżam..
)
a najlepiej pójść przed świętami, większość wtedy zajęta gotowaniem i sprzątaniem

Dzień różnicy i 15 gram różnicy, bo twoja Blanka waży 400?

Jesteście kochane!