|
|
#421 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Blanka ale mnie rozbawiłaś tymi bokserkami XD najlepiej
![]() Tak, poproszę na listę Aandra, 31l, trzecia ciąża (dwa Aniołki), TP 22.07 (jeszcze niespodzianka) UP 19.03 Dziękuję
|
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#423 |
|
Zadomowienie
|
Łaaa, wczoraj już pisałam posta, ale mi się skasował,więc zrezygnowałam.
Dziękuję za gratulacje! Wczoraj siostra mi kupiła w lidlu chłopczykowe ciuszki, więc miałam nadzieję, że nie będzie musiała oddawać ![]() Norka przeczuwałam synka, ale wszyscy mi wróżyli dziewczynkę, bo to zbyt piękne żeby mieć parkę. A jednak Mąż przeszczęśliwy![]() Asiaczek jest radocha niesamowita, wyszłam z bananem na twarzy, ale raczej z faktu, że mi powiedział, z dziewczynki też bym się bardzo cieszyła, bo w sumie chyba się skłaniam ku 3 dzieci - chciałabym żeby Baś miała siostrę. Eludobrze, że to tylko infekcja i z dzieckiem wszystko dobrze ![]() Wiecie co, weszłam dziś do gina cała zestresowana, bo ledwo zdążyłam wejść do położnej, taki był tłum, w ogóle chyba wszystkie potrzeby fizjo mi się właczyły, bo byłam głodna, siusiu mi się zachciało, jeszcze leciałam po schodach, bo trochę spóźniona byłam, no masakra. Myslałam, że to wpłynie na moje ciśnienie , a tu takie jak zwykle 90/60, więc mam watpliwości, czy stres ma na to jakiś wpływ. Na puls na pewno, ale u mnie na ciśnienie nie zauważyłam. Chyba mogę się zabierać za wyprawkę, na pierwszy ogień pojdzie sort basiowych ciuchów- raczej będą tam śladowe ilości takich uniseksów, reszta idzie na strych. W ogóle miałam takiego powera wczoraj, że mam już wszystko posprzątane na weekend, teściowa mi przyniesie obiad, tak to ja mogę się relaksować ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Blankatak, poproszę, wpisz mi Synka |
|
|
|
#424 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za wszystkie kciuki i wsparcie dziewczyny !
![]() Polu ja też jestem w szoku, myślałam, że to przy dziecku czy badaniach na cito tak reagują a tu popatrz. Ale dobrze, plus dla nich tak tak, sok mam pić, herbatkę z herbapolu i dużooo wody a no i się wygrzewać w łóżku ![]() Bursztynku no właśnie nie czulam nic, już przy pierwszej infekcji już pod koniec stycznia dostałam antybiotyk, ale nie kompletnie nic. A tu po antybiotyku a wyniki jeszcze gorsze.. gin mówi, że w ciąży jak już jest taka przypadłość, to lubi się powtarzać właśnie bez objawów. Ech taka moja uroda ![]() Blanka no właśnie coś mi się to nie chce wyleczyć, bo już drugi antybiotyk w ciągu miesiąca. Może tym razem pomoże, jak to jakaś końska dawka ![]() I właśnie w takich momentach doceniam moja gin i wizytę na którą jadę i wiem, że na mnie czeka i czas to tylko ten który potrzebuje na dojazd czy dojście. Bo dziś akurat w innym mieście, więc gnałam jak szalona ech Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak już pisałam, na to nie ma reguły, cioci lepiej się rodziło 4700 niż 3200 ![]() Będzie co będzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam na wyniku napisane +/- 40g, że tyle niby może się wahać.
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#427 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jaki to antybiotyk, pamiętasz nazwę? Jak coś, to możesz kupić sobie i dopomóc się jeszcze sokiem z żurawiny z EkaMedica. Mi ginekolog polecił jeszcze pić pokrzywe, ale nie wiem czy i jak ona pomaga na układ moczowy. Obie żremy Femisept ![]() Aaa jaką herbatkę z Herbapolu kupiłaś i gdzie można takową dostać?
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-02-23 o 12:38 |
|
|
|
|
#429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najważniejsze że dzidzia zdrowo się rozwija😃 życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra zwalczyłam pierwszą stronę na wersji mobilnej, powinno być już wszystko ok, bez zadnych różnic.
w HTML jest namieszane,nie sądziłam,że jeszcze coś pamiętam z informatyki ze szkoły
|
|
|
|
#431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Blanko, wpiszesz mi wizyty na 13 i 14 marca? ![]() Dziewczyny, jeśli chodzi o komody, to niewiele z Was się odezwało i takim tokiem zastanawiam się czy te hasła wyprawkowe w ogóle mają jakieś prawo bytu. Może po prostu zróbmy tak, że jak któraś będzie chciała zapytać, to po prostu pyta, bez jakiś tam ram czy wymogów. Ja np. wciąż mam problem z komodą, ale z tego względu, że szukam używanych, ale niektóre swoją cenę też mają. Znalazłam ciekawą propozycję tutaj ---> https://meblearkadius.pl/sklep/komod...8p-120-sonoma/ Tylko chciałabym w kolorze białym. Tyle że ja kupuję komodę nieco pojemniejszą, a nie trzyszufladową, żeby móc najlepiej wszystko tam pomieścić, co dla małej potrzebne. Są opcje z większą ilością szuflad i szersze. Chętnie dokręciłabym normalne gałki do szuflad, bo takie gołe średnio mi się podobają. Pewnie jakość wykonania nie jest tak dobra jak mebli za 1000 zł, ale nie wybredzam. Co się zepsuje, to mąż naprawi. Domyślam się, że sporo mamuś kupi komody typowo dla dziecia?Elu, odnośnie twoich skosów. Córka znajomej ma skosy u siebie w pokoju i ona ma komodę ze skosami dopasowaną do ścian. Może o takiej pomyślcie? W górnej części może być szafka otwierana, a niżej już szuflady. Tylko nie wiem w sumie jak wysokie i długie są te skosy u Was.
|
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do komody to pisałam, że ja dodatkowo nie kupuje.. Ta która mam jest tak pojemna, że nie ma szans abym ja cała zapełnila wrzucałam zdjęcie ![]() My skosy mamy w całym mieszkaniu, ale jakoś nie mamy problemów na szczęście z ustawianiem mebli. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-02-23 o 13:31 |
|
|
|
|
#433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale akurat w sypialni dla dziecka udostępnię tą i na niej będzie przewijak ona jest bardzo pojemna
|
|
|
|
|
#435 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Gratuluje udanych wizyt i zdrowych dzieci ![]() Bylam dzisiaj na zastrzyku u pielegniarki i ani sladu ![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#436 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chodzi o to, że Ela pisała, że nie mają dużego metrażu, a skosy jeszcze go pommiejszają, bo nie da się żadnego mebla tam postawić ani nic, temu pomyślałam o takowej komodzie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A gdzie będziesz trzymała wszystkie rzeczy kosmetyczne, pampersowe, leki, itd.? Na komodzie będa stać czy gdzie schowasz? ![]() Zaraz rozrysuje Wam mój projekt komody idealnej.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-02-23 o 13:58 |
|||
|
|
|
#437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do szuflad mam już organizery i myślę, że przez pierwsze pół roku/rok to będzie aż nadto miejsca. Wszystkie ciuszki są malutkie, zabawek jeszcze aż tyle nie ma Jeśli nie to po drugiej stronie drzwi mam taką:![]() i można też tam coś dołożyć. W salonie tej hemnes 8 szufladowy, ale tam nie planuję mieć nic dziecięcego, chyba, że później część zabawek
|
|
|
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro się biorę za napad na sklepy
![]() Ale najpierw muszę przenieść rzeczy M. Do drugiej komody ![]() I teraz mam dylemat bo patrząc na to, że mała ma wymiary już jakie ma, to delikatnie mówiąc chyba nie będę za dużo kupować w 56 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#440 |
|
Wtajemniczenie
|
Emma, ja kocham koszyki i organizery, pomagają mi ogarnąć te walające się wszędzie drobiazgi. Na pewno to wykorzystam. Organizery mam zaklepane już od dawna i to będą chyba te z Ikei, chyba że znajdą się jakieś tańsze, proste, równie wysokie koszyczki.
![]() Bursztynku, wiadomo, że każdy sobie radzi jak może. Grunt, to mieć pomysł, a chcieć to móc! W załączniku mój projekt paintowy, haha.. Na moje potrzeby i mieszkanko wydaje się idealna. Wszystkie rzeczy potrzebne przy każdym przewijaniu będą w kieszonkach, w organizerze przywiązanym do łóżeczka, gdyż przewijak będzie jednak na łóżeczku. Mam nadzieję, że łóżeczko nie rozleci się od częstotliwości przewijania. Z tym przewijakiem mam największy problem, niby nic takiego, ale.. ech.. Bardzo podoba mi się organizacja tutaj na zdjęciu --> https://1.bp.blogspot.com/-XvJRwYLe9...%2Bdiy%2B1.jpg
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze ubranka planuje zorganizować sobie tak
żeby M. Mi codziennie nie rozwalal 😂 bo mam zjechane na tym punkcie.Norka ciekawy projekt 20160726_083359.jpg07.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#443 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja już wstawiałam naszą wybraną komodę. Ma tylko 3 szuflady, ale jeszcze będzie szafa i szuflada w łóżeczku, więc mam nadzieję, że się wszystko zmieści Cytat:
|
||
|
|
|
#444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam zamiar zrobić dokładnie tak jak Ty, nie tylko ja będę przecież przewijać, a mąż chyba nawet nie wie co to jest pajacyk.. ![]() Na zdjęciu widzę, że to są koszyczki plastikowe.
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Samemu się robi
plastikowe koszyczki na ubranka, drukuje etykiety i laminuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#446 |
|
Wtajemniczenie
|
Do wyboru, do koloru.
https://www.google.pl/search?q=koszy...w=1366&bih=672W Ikei są takie - http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00192631/ Zastanawiam się co będzie tańszą opcją - koszyczki czy te pudełka, jak myślicie? Takie najprostsze koszyczki drogie raczej nie są? Sprawdziłam allegro, wybór jest dość spory! ![]() http://allegro.pl/kosz-koszyk-plasti...185922207.html http://allegro.pl/plast-team-nano-ko...184885996.html http://allegro.pl/koszyk-koszyczek-p...151519207.html http://allegro.pl/maly-kosz-koszyk-p...061981802.html A na komodę można kupić takie śliczności: http://allegro.pl/dekoracyjny-koszyk...158095527.html (szkoda tylko, że plastikowy) http://allegro.pl/oslonka-doniczka-n...817924662.html (plastik) http://allegro.pl/metalowa-azurowa-d...ant=6959136560 http://allegro.pl/oslonka-doniczka-n...817924662.html Najpierw muszę kupić komodę, potem zmierzę szuflady i będę kupować koszyczki.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-02-23 o 14:46 |
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteście genialne!!!
Kradne pomysł z koszyczkami. |
|
|
|
#448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
polecam, bo używam już ich od długiego czasu są materiałowe i można prać
|
|
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Organizacja ciuszków w koszykach ekstra. Naprawdę fajny patent, może z tymi oznacznikami już mniej mi się podoba, ale sam pomysł godny zgapienia
|
#450 |
|
Raczkowanie
|
Ale fajny pomysł z tym segregowaniem ubranek 😘 z chęcią bym podkradła ale znam siebie i mojego męża na tyle i wiem, że taki porządek mielibyśmy w rzeczach Młodej raz: zaraz po rozłożeniu a później to się pewno zacznie "wesoła twórczość " 😉 mój mąż jest największym bałaganiarzem na świecie i odkąd mieszkamy razem już przywykłam, że dziad nigdy nie odkłada nic na miejsce 😤
Co do komody to będziemy kupować ikeowy hemmes- ten z 3 szufladami 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.

za 6-7dni skontrolować mocz znowu.

liczę że do porodu uda mi się znaleźć nowe lokum i się przeprowadzimy.

Bardzo podoba mi się organizacja tutaj na zdjęciu -->