Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-24, 20:06   #571
KarolinaK
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Hahaha

Ja poszłam na spacer z M. I psem, Puscilismy psa luzem w lesie pobiegł przed siebie i po 10min zerwała się śnieżnyca haha byście widziały naszego wystraszonego beagla jak wyskakuje z jakiś dolin w lesie prosto pod nasze nogi i prosi aby go przypiąć do smyczy haha tchórz mały

Ale 15min na świeżym powietrzu i już poprawa, mniej głowa boli..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

To dobrze ze wrocil do Was. Moj pies bardzo sie boi wystrzałów i od połowy listopada do lutego jest sezon polowań i roznosi sie okropnie bo dookoła mamy pola. W ciagu pierwszego roku to dwa razy uciekł sie chować w krzaki. I to tak ze nie mogłam go dosięgnąć zeby go wyciągnąć. Na szczescie praktykowaliśmy bardzo starannie ze smakami przez kolejny sezon. I teraz juz to kontroluje. Jak słyszy wystrzał to pierwsze co to patrzy na mnie czy nas i wraca truchtem pod nogi. Ale dwa lata temu to mnie niezle wystraszył. Gdyby tak uciekł sie chować i nie widziałabym go, to bym go nie znalazła. No ale. Sytuacja była dla niego nowa, środowisko tez. Mimo wszystko bardzo mnie cieszy ze teraz juz sie nauczył kontrolowac swoja panikę bo moje oba codziennie maja wybieg bez smyczy a nie chciałabym byc zmuszona wyprowadzać psa tylko na smyczy. Zreszta to smutne dla psa bo nie ma swobody.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 21:12   #572
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Pierwsze zakupy dla małej 😂 nie mogłam się powstrzymać 😍

Byłam też w Lidlu, ale nie rozumiem o co jest ten szum, jakościowo mi się nie spodobaly te body, pościel też średnia.. Ale to moje zdanie
Jedynie skarpetki były ok. Tylko nie wiedziałam jaki rozmiar jest najmniejszy i się nie zdecydowalam a wszystkie takie duże mi się wydawały...

DSC_0110.JPGDSC_0111.JPGDSC_0112.JPG

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-02-24 o 22:23
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 21:14   #573
ane3kaa
Zakorzenienie

Princes tak bardzo mi przykro.... nawet nie wiem co napisać.... trzymaj się
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-24, 22:20   #574
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Pierwsze zakupy dla małej 😂 nie mogłam się powstrzymać 😍 Załącznik 7445186Załącznik 7445191Załącznik 7445196

urocze
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-25, 01:44   #575
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość

[...]
Ogladalam to chicco,tylko nie bylo funkcji bujania,nie ma wygladu na tyle pieniędzy.Może kosz mojzesza z funkcją bujania.

[...]
Pola, ale to chicco next2me?

Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość
Witajcie. Przepraszam ze nie odzywalam sie tyle czasu ale zwyczajnie nie mialam siły.. Obecnie leżę w szpitalu. Serduszko małej cały xzas bije ale jest komplentne bezwodzie. Dziś minęły dwa tyg jak wody mi odeszły.. Malutka wedlug usg wcale sie nie rozwija ani nie rośnie.. Lekarze mówią żebbym nie robiła sobie nadziei bo wody które naplyna odrazu odchodza. Szanse podobno są minimalne a nawet jak by jakims cudem sie udało to bedzie fasolką bo zwyczajnie nie ma warunków do rozwoju. Jest w pozycji przymuszonej tak jak obkurczyla sie macica a główka jest zdeformowana.
Princes, to straszne, że nie potrafią Ci pomóc
Nie wiem co powiedzieć, ale tak bardzo bardzo mi przykro
aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-25, 06:31   #576
pola25
Zakorzenienie

Aandre to bylo.chicco next tome,ono.jest bez bujania? Ja chciałam zobaczyć chicco next to.me dream.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-25, 07:13   #577
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Witam się- wracam do Was! Impreza udana, ale zasnelam o 10jak jeszcze znajomi byli (gospodarz roku )

Kurcze chcialabym taka dostawke cos jak chicco, tylko ze samo chicco jest drogie... znacie jakies sprawdzone alternatywy w nizszej klasie coenowej?

Princes bardzo mi przykro, ze musisz przez to przechodzic. Jak wiesz, albo nie wiesz, to jestesmy wszystkie myslami z Tobą i Twoją córką. Jesteś silną kobietą i przetrwasz i to!

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-25, 07:50   #578
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Biedna.. Znam dość kontrowersyjny sposób na hemoroidy, ja nie stosowałam, ale znajoma męża i od tamtej pory, czyli z 10 lat spokój. Jak będziesz chciała, to napiszę na priv., żeby tutaj Dziewczynom nie obrzydzać wątku.

W porządku, Monya. Ja w sumie nie wymagam, żeby każdy się wypowiadał. Wtedy napisałam, bo odezwały się w tym temacie 3-4 osoby i myślałam, że za słabo zaalarmowałam o nowym temacie czy cuś, ale już będę wiedziała.

O Ty.. Spodnie za tanioche dorwałaś, to już mogłaś darować biednemu mamutowi, co on winien. I czym teraz będziecie jeździć?

Sprzedawca HubiWorld na allegro coraz bardziej mnie zadziwia, ma dosłownie wszystko co potrzebne do wyprawki (nie liczę kosmetyków ani mebli), nawet ręczniczek BabyOno czy torbę do wózka od BabyOno So City.
Norka o tym sprzedawcy miałam tutaj pisać dostałam ten link od siostry która tam zamówiła 3/4 potrzebnych rzeczy mówiła mi że jakość super i cenowo najlepiej wychodzi ją już tam sporo rzeczy powybieralam ale muszę się jeszcze zastanowić co do sztuk i będę zamawiala widziałam te produkty na żywo typu pieluszki tetrowe np i są na prawdę jakościowo super, po praniu też nie widziałam.zeby się coś z nimi działo

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
princess dużo sił i zdrowia dla Was.. brak mi więcej słów.

Norka moje malowanie mebli to na razie nic nadzwyczajnego. Stolik średnio mi wyszedł,bo malowałam stary z jakiejś dykty,półka już lepiej,a najbardziej jestem zadowola z konia na biegunach wstawiam zdjecia i przepraszam za słabe przygotowanie do fotografowania i bałagan,ale mam dziś niezły młyn w domu (mąż ma wolne, bawi się z małym,więc ja sprzątam,gotuję,piekę jak jakaś wariatka )
Załącznik 7444996Załącznik 7445001Załącznik 7445006

asiaczek wow super to wygląda, cudny ten konik na biegunach
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-25, 07:54   #579
MalaGosia88
Zakorzenienie

Dzień Dobry!
I przyszedł czas na moje pierwsze motylki od paru dni wieczorem i rano czułam już "coś" ale nie byłam pewna czy to nie jelita. Dziś rano już mam 100% pewności, że to maluch ! Narazie to takie smyrki, na porządne ruchy jeszcze zaczekam pewnie
Stary 2018-02-25, 08:24   #580
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Princess przytulam mocno, nie wiem co powiedzieć dużo siły!!

Mam dokładnie tak samo, od czasu infekcji no faktycznie pije więcej, ale staram się na wieczór mocno ograniczać, już prawie od 19 staram się nie pić. Wiadomo jakiś łyk czy dwa, w nocy mimo tego, że nie raz jestem spragniona, to też staram się nie pić. Choć w sumie co za różnica skoro i tak wstaje? po co się męczyć?

Może nam te dzieciaki gdzieś tam uwierają, kurcze bo ja nie mam innego wytłumaczenia. Chciałbym ciągiem przepaść kilka godzin.. choć że 4-5.. to nie, bo siku

Folinko, dziękuje nastraszyli mnie mocno to fakt..

Aaa i ja też jestem za przewodzeniem Norci jeśli chodzi o wyprawkowe tematy. Wiadomo, niektóre kwestie nie są tak mocno dyskusyjne, ale to nie znaczy, że niepotrzebne

Elu, ja właśnie tak myślę, że coś tam uciskają, bo miewałam takie okresy, trwające nawet kilka dni, że nie biegałam w nocy wcale. To było cudowne

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
znajomi mają Beagle, jakie to super psiaki mega urocze ten którego znam to mocno o jedzenie sępi, ale jak jestem w gościach to mi to nie przeszkadza

skip hop mnie jakoś nie przekonuje, ale organizery la milou i ich torby <3 ale ceny również wysokie, choć myślę, że zaszaleję i taki organizator do wózka kupię będę miała akurat prezent na urodziny

za malowanki! super wyszło
La Millou ma świetne rzeczy, ale ich ceny to jakaś kpina i raczej nie planuję nic od nich kupować, bo wydaje mi się to mocno przesadzone, chociaż podobno jeśli chodzi o jakość to są niezrównani.

A co do torby, to ja chyba kupię Leke Baby, podoba mi się jej kształt i wydaje mi się bardzo funkcjonalna. Cena trochę poraża, ale widziałam podróby na ali i wg komentarzy te torby nie odbiegają od oryginału

Cytat:
Pierwsze zakupy dla małej 😂 nie mogłam się powstrzymać 😍

Byłam też w Lidlu, ale nie rozumiem o co jest ten szum, jakościowo mi się nie spodobaly te body, pościel też średnia.. Ale to moje zdanie
Jedynie skarpetki były ok. Tylko nie wiedziałam jaki rozmiar jest najmniejszy i się nie zdecydowalam a wszystkie takie duże mi się wydawały...

Załącznik 7445186Załącznik 7445191Załącznik 7445196

Blanko, mam dokładnie to samo zdanie co ty. Też nie byłam przekonana do tych rzeczy z lidla, choć jak zobaczyłam ten zmasowany atak ciężarnych na kosze, to początkowo pomyślałam, że muszą być super rzeczy... A tu nie...Jedynie poduszka do karmienia mi się podobała, ale ja już sobie wybrałam na allegro w kształcie litery C, więc też się nie skusiłam.

Tak w ogóle, to witam się w tę mroźną niedzielę. U nas rano -14 st. i wszędzie biało. Już widzę jak mój pies się załamie, jak to zobaczy
A tak a propos beagli - przygarnęliśmy kiedyś takiego na jakiś czas, bo przybłąkał się do nas i wiedzieliśmy, że po prostu komuś uciekł. Uznaliśmy, że go przechowamy przez noc, bo było dość zimno, a on wydawał się mocno zagubiony i zmęczony jak nie wiem. Całą noc to bydlę siedziało na łóżku między nami i patrzyło na nas głodnym wzrokiem. Jak kocham psy, tak czułam obawę przed jego schizofrenicznym wzrokiem Na szczęście następnego dnia właściciel odnalazł się i zabrał swojego pupilka

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-25, 08:44   #581
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!
I przyszedł czas na moje pierwsze motylki od paru dni wieczorem i rano czułam już "coś" ale nie byłam pewna czy to nie jelita. Dziś rano już mam 100% pewności, że to maluch ! Narazie to takie smyrki, na porządne ruchy jeszcze zaczekam pewnie
Gosia super

Moja już mi tak daje w kość że budzi mnie zazwyczaj po 7 i koniec spania
Stary 2018-02-25, 08:58   #582
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Gosia super

Camelitos, bo mała cię przygotowuje psychicznie do takich pobudek za kilka miesięcy
Mój sprzedaje mi już ostre kopniaki, czuję to bardzo wyraźnie - takie łupnięcia albo przesuwanie się... Najczęściej, mam wrażenie, że są to komunikaty typu "matka, żreć!"

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-25, 09:04   #583
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Elu, ja właśnie tak myślę, że coś tam uciskają, bo miewałam takie okresy, trwające nawet kilka dni, że nie biegałam w nocy wcale. To było cudowne

La Millou ma świetne rzeczy, ale ich ceny to jakaś kpina i raczej nie planuję nic od nich kupować, bo wydaje mi się to mocno przesadzone, chociaż podobno jeśli chodzi o jakość to są niezrównani.

A co do torby, to ja chyba kupię Leke Baby, podoba mi się jej kształt i wydaje mi się bardzo funkcjonalna. Cena trochę poraża, ale widziałam podróby na ali i wg komentarzy te torby nie odbiegają od oryginału

Blanko, mam dokładnie to samo zdanie co ty. Też nie byłam przekonana do tych rzeczy z lidla, choć jak zobaczyłam ten zmasowany atak ciężarnych na kosze, to początkowo pomyślałam, że muszą być super rzeczy... A tu nie...Jedynie poduszka do karmienia mi się podobała, ale ja już sobie wybrałam na allegro w kształcie litery C, więc też się nie skusiłam.

Tak w ogóle, to witam się w tę mroźną niedzielę. U nas rano -14 st. i wszędzie biało. Już widzę jak mój pies się załamie, jak to zobaczy
A tak a propos beagli - przygarnęliśmy kiedyś takiego na jakiś czas, bo przybłąkał się do nas i wiedzieliśmy, że po prostu komuś uciekł. Uznaliśmy, że go przechowamy przez noc, bo było dość zimno, a on wydawał się mocno zagubiony i zmęczony jak nie wiem. Całą noc to bydlę siedziało na łóżku między nami i patrzyło na nas głodnym wzrokiem. Jak kocham psy, tak czułam obawę przed jego schizofrenicznym wzrokiem Na szczęście następnego dnia właściciel odnalazł się i zabrał swojego pupilka
Hahaha one mają taki specyficzny wzrok haha taki jak na drugim zdjęciu??

Ale ogólnie są to bardzo kochane, przyjacielskie i bardzo towarzyskie psy, czasem nawet za bardzo towarzyskie
Ale są też bardzo wymagające nie są typem, zajmę się sobą większość czasu (jak nasz labrador) potrzebują zainteresowania i nie dają o sobie zapomnieć
Zaczynają odnajdywac swój mózg dopiero jak koncza 2lata...do tego czasu to niemowlak, potem jakiś przeblyski inteligencji maja
Nasz dużo pracy nas kosztował, bo wzięliśmy go jak miał rok, ledwo na smyczy chodzil, podstawowych komend nie znał, z miski jadł tak dziko, bez umiaru, że szok..
Przez pierwsze ponad pół roku, praktycznie bez psa nie wychodzilismy, zabieralismy go ze sobą, albo jedno z nas zostało z nim w domu, drugie szło na zakupy... Bo miał taki lęk separacyjny..
Straszne uciekiniery z nich, uwielbiają kopać dziury ale odpukać jest już dużo dużo lepiej.
Dziur i ucieczek coraz mniej, a na spacerach jest już puszczany luzem ciężka to była praca,aby go ogarnąć ale było warto. Kocham tego kudlacza najbardziej na świcie, chociaż czasem mam ochotę go zakopać w ogródku _20171107_002008.JPGDSC_0001.JPG

Stary 2018-02-25, 09:29   #584
asiaczek
Zakorzenienie

Małagosia gratuluję pierwszych ruchów
Ja cały czas czekam, czasem mi się coś wydawało,ale to były raczej jelita. Synka poczułam w 18.tygodniu, akurat w Wigilię. A dziś zaczęłam 19.tydzień i cisza. Może to dlatego, że leżę dopiero koło 22 gdy Mateusz zasnie i po prostu nie mam kiedy poczuć tych ruchów.

Dziękuję za wszystkie miłe komentarze dot.moich pomalowanych mebli. Może nie są idealne,ale satysfakcja jest ogromna

Aa, ja dla synka też zamawiałam parę rzeczy od Hubi World
Torbę do wózka też muszę kupić, bo ta z zestawu była porażką. Ale muszę dopasować taką do wózka dla noworodka (biały+jasno szary) i do spacerówki starszaka(ciemno szara). Będę się Was radzić najwyżej

Stary 2018-02-25, 09:34   #585
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Camelitos, bo mała cię przygotowuje psychicznie do takich pobudek za kilka miesięcy
Mój sprzedaje mi już ostre kopniaki, czuję to bardzo wyraźnie - takie łupnięcia albo przesuwanie się... Najczęściej, mam wrażenie, że są to komunikaty typu "matka, żreć!"
summer właśnie dzisiaj też wolała jeść bo już nie pamiętam kiedy ostatnio po przebudzeniu byłam taaaaka głodna jak dzisiaj
Stary 2018-02-25, 09:35   #586
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Boże dzień dobroci dla zwierząt ma M. I zrobił mi śniadanie do łóżka

Stary 2018-02-25, 09:40   #587
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:

Tylko pozazdrościć, mój w pracy ale mam przynajmniej czas posprzątać bo z nim jakoś mi tego czasu brakuje..
Mam dzisiaj niespodziankę na obiad byłam w sklepie i z lenistwa kupiłam kluski mrożone i na cenowce pisało kluski mrożone a na paragonie kartacze z mięsem, więc ciekawe co to jest, mam nadzieję że nie jakieś kluski z truskawkami bo do pieczeni może trochę nie pasować. matko na dworze mróz nie miłosierny a śniegu jak na lekarstwo..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-25, 09:47   #588
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Blanka, super te ciuszki !!!!
A co do beagli, to jak w koncu my sie wybudujemy to tez bedzie pies w domu, bo poki co koty maja swoje terytorium i pilnują go, więc pies by mógł skonczyc marnie Kocham beagle, pokochalam je po gilmie "psy i koty". Sunia moich rodziców to juz troche taka cukrowa mordeczka, ale jest bardzo kochana
Sniadania do łóżka mi Stary nie zrobił, ale do stołu dostałam

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-25, 09:54   #589
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsze zakupy dla małej nie mogłam się powstrzymać

Załącznik 7445186Załącznik 7445191Załącznik 7445196

Ale cudne

Za dwa tygodnie poznam płeć to moze wtedy pojedziemy na zakupy

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!

Gratulacje to musi byc to!
Ja tez wyczekiwałam na te motylki a ja motylków nigdy nie miałam. Od razu mam kopniaczki. I dokładnie mam takie przesuwanie sie i taki jakby niepokój w brzuchu. Najcześciej to ja to bym określiła jak skakanie nerwu. Tak jak nerw skacze w oku i nie masz kontroli nad tym tak teraz mam takie „skakania nerwu” w brzuszku . W zupełnie nieoczekiwanych momentach.

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Gosia super

U mnie rano nic a nic, za to po południu i wieczorem sie rozkręca. Najcześciej jak chwile pochodzę i usiądę to sie zaczyna gimnastyka.

Cytat:

No wlasnie miałam pisać o tum przesuwaniu sie. To czuje!

Cytat:
Hahaha one mają taki specyficzny wzrok haha taki jak na drugim zdjęciu??

Ale ogólnie są to bardzo kochane, przyjacielskie i bardzo towarzyskie psy, czasem nawet za bardzo towarzyskie
Ale są też bardzo wymagające nie są typem, zajmę się sobą większość czasu (jak nasz labrador) potrzebują zainteresowania i nie dają o sobie zapomnieć
Zaczynają odnajdywac swój mózg dopiero jak koncza 2lata...do tego czasu to niemowlak, potem jakiś przeblyski inteligencji maja
Nasz dużo pracy nas kosztował, bo wzięliśmy go jak miał rok, ledwo na smyczy chodzil, podstawowych komend nie znał, z miski jadł tak dziko, bez umiaru, że szok..
Przez pierwsze ponad pół roku, praktycznie bez psa nie wychodzilismy, zabieralismy go ze sobą, albo jedno z nas zostało z nim w domu, drugie szło na zakupy... Bo miał taki lęk separacyjny..
Straszne uciekiniery z nich, uwielbiają kopać dziury ale odpukać jest już dużo dużo lepiej.
Dziur i ucieczek coraz mniej, a na spacerach jest już puszczany luzem ciężka to była praca,aby go ogarnąć ale było warto. Kocham tego kudlacza najbardziej na świcie, chociaż czasem mam ochotę go zakopać w ogródku Załącznik 7445381Załącznik 7445386

No beagle to psy myśliwskie hodowane do polowań dlatego nie sa łatwe w trenowaniu. A pierwszy rok najważniejszy. Ja mam dwa terriery, chociaz nie typowe myśliwskie to hodowane były do przepędzania gryzoni, lisów czy bobrów z posiadłości. Tez miały swoja role. I mimo ze uczyliśmy ich poslusznosci i agility od pierwszych dni w domu to oboje czasami wiedza lepiej. I chyb za to ich kocham ze maja własne zdanie na każdy temat, i ze zanim cos zrobią to jednak zawsze przeanalizują sytuacje w swojej małej główce.
Stary 2018-02-25, 10:01   #590
KarolinaK
Zakorzenienie

U mnie dzis typowe francuskie śniadanie (w niedziele robie sobie wyjątki) „pain au chocolat” i kawa w Paryżu . Tz szawsze pyta w czym chce kawe. Zawsze mu mowie ze w Paryżu. Bo to był swojego czasu moj ulubiony kubek ImageUploadedByWizaz Forum1519549275.159735.jpg
Stary 2018-02-25, 10:02   #591
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
U mnie dzis typowe francuskie śniadanie (w niedziele robie sobie wyjątki) „pain au chocolat” i kawa w Paryżu . Tz szawsze pyta w czym chce kawe. Zawsze mu mowie ze w Paryżu. Bo to był swojego czasu moj ulubiony kubek Załącznik 7445451
Co to za śniadanko, bo nazwa nic mi nie mówi?

Stary 2018-02-25, 10:04   #592
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Co to za śniadanko, bo nazwa nic mi nie mówi?

To jest ciasto francuskie nadziewane czekolada
Stary 2018-02-25, 10:06   #593
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
To jest ciasto francuskie nadziewane czekolada
Więc na słodko, ja kompletnie na słodkości nie mam smaka prócz owoców.

Stary 2018-02-25, 10:07   #594
KarolinaK
Zakorzenienie

Ja na słodkie mam bardzo. Przed ciąża raczej w normie. Teraz słodkie i ostre to moje smaki. Owoce tez.
Stary 2018-02-25, 10:09   #595
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Ale cudne

Za dwa tygodnie poznam płeć to moze wtedy pojedziemy na zakupy

Gratulacje to musi byc to!
Ja tez wyczekiwałam na te motylki a ja motylków nigdy nie miałam. Od razu mam kopniaczki. I dokładnie mam takie przesuwanie sie i taki jakby niepokój w brzuchu. Najcześciej to ja to bym określiła jak skakanie nerwu. Tak jak nerw skacze w oku i nie masz kontroli nad tym tak teraz mam takie „skakania nerwu” w brzuszku . W zupełnie nieoczekiwanych momentach.

U mnie rano nic a nic, za to po południu i wieczorem sie rozkręca. Najcześciej jak chwile pochodzę i usiądę to sie zaczyna gimnastyka.

No wlasnie miałam pisać o tum przesuwaniu sie. To czuje!

No beagle to psy myśliwskie hodowane do polowań dlatego nie sa łatwe w trenowaniu. A pierwszy rok najważniejszy. Ja mam dwa terriery, chociaz nie typowe myśliwskie to hodowane były do przepędzania gryzoni, lisów czy bobrów z posiadłości. Tez miały swoja role. I mimo ze uczyliśmy ich poslusznosci i agility od pierwszych dni w domu to oboje czasami wiedza lepiej. I chyb za to ich kocham ze maja własne zdanie na każdy temat, i ze zanim cos zrobią to jednak zawsze przeanalizują sytuacje w swojej małej główce.
U nas był ten problem, że Bisiek nie był z nami od szczeniaka, a zabraliśmy go z rodziny gdzie był trochę zaniedbany i niczego nie nauczony...
Najgorszy był ten lęk separacyjny.

Niby beagle to psy myśliwskie, a prawda jest taka, że nasz się boi np. kaczek i wody mieszkamy minute od lasu gdzie jest pełno zwierzyny,a on złapie lekko trop chwilę poniucha i tyle zero zainteresowania, bardziej podekscytowany jest jak kota wyczuje haha
Stary 2018-02-25, 10:14   #596
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

od pewnego czasu mam tak co weekend super sprawa choć wczoraj to ja robiłam racuchy na śniadanie

I super zakupy! ja ostatnio kupiłam na końcówce wyprzedaży w zarze, za śmieszne pieniądze też kilka ciuszków:

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
U mnie dzis typowe francuskie śniadanie (w niedziele robie sobie wyjątki) „pain au chocolat” i kawa w Paryżu . Tz szawsze pyta w czym chce kawe. Zawsze mu mowie ze w Paryżu. Bo to był swojego czasu moj ulubiony kubek Załącznik 7445451
to jest to z biedronki? tam są takie i bardzo dobre. Ja mam mega smaki i na słodkie i ostre, mogłabym jeść non stop
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-25, 10:40   #597
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dziewczyny... Właśnie wywalam sobie !!3!! Siwe włosy... Napewno jest ich więcej...
Boże,ja wszystko rozumiem, ale mam dopiero 23lata

Stary 2018-02-25, 10:42   #598
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny... Właśnie wywalam sobie !!3!! Siwe włosy... Napewno jest ich więcej...
Boże,ja wszystko rozumiem, ale mam dopiero 23lata

Twoje siwki to pół biedy ja przed momentem wlazłam na wagę. Przeżyłam wstrząs..

Stary 2018-02-25, 10:45   #599
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Twoje siwki to pół biedy ja przed momentem wlazłam na wagę. Przeżyłam wstrząs..

O wadze nawet nie pisze bo mi wstyd... Mnie ta moja gin zamorduje.

Stary 2018-02-25, 10:46   #600
MalaGosia88
Zakorzenienie

Camelitos, Asiaczek, Karolina

Karolina domyślam się o jakie uczucie Ci chodzi może tak masz maluszka ułożonego że pleckami się rozpycha? super

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości