|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
To dobrze ze wrocil do Was. Moj pies bardzo sie boi wystrzałów i od połowy listopada do lutego jest sezon polowań i roznosi sie okropnie bo dookoła mamy pola. W ciagu pierwszego roku to dwa razy uciekł sie chować w krzaki. I to tak ze nie mogłam go dosięgnąć zeby go wyciągnąć. Na szczescie praktykowaliśmy bardzo starannie ze smakami przez kolejny sezon. I teraz juz to kontroluje. Jak słyszy wystrzał to pierwsze co to patrzy na mnie czy nas i wraca truchtem pod nogi. Ale dwa lata temu to mnie niezle wystraszył. Gdyby tak uciekł sie chować i nie widziałabym go, to bym go nie znalazła. No ale. Sytuacja była dla niego nowa, środowisko tez. Mimo wszystko bardzo mnie cieszy ze teraz juz sie nauczył kontrolowac swoja panikę bo moje oba codziennie maja wybieg bez smyczy a nie chciałabym byc zmuszona wyprowadzać psa tylko na smyczy. Zreszta to smutne dla psa bo nie ma swobody. |
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze zakupy dla małej 😂 nie mogłam się powstrzymać 😍
Byłam też w Lidlu, ale nie rozumiem o co jest ten szum, jakościowo mi się nie spodobaly te body, pościel też średnia.. Ale to moje zdanie Jedynie skarpetki były ok. Tylko nie wiedziałam jaki rozmiar jest najmniejszy i się nie zdecydowalam a wszystkie takie duże mi się wydawały... DSC_0110.JPGDSC_0111.JPGDSC_0112.JPG Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-02-24 o 22:23 |
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
Princes tak bardzo mi przykro.... nawet nie wiem co napisać.... trzymaj się
|
#574 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#575 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem co powiedzieć, ale tak bardzo bardzo mi przykro |
||
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
Aandre to bylo.chicco next tome,ono.jest bez bujania? Ja chciałam zobaczyć chicco next to.me dream.
|
|
|
|
#577 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się- wracam do Was! Impreza udana, ale zasnelam o 10jak jeszcze znajomi byli (gospodarz roku
)Kurcze chcialabym taka dostawke cos jak chicco, tylko ze samo chicco jest drogie... znacie jakies sprawdzone alternatywy w nizszej klasie coenowej? Princes bardzo mi przykro, ze musisz przez to przechodzic. Jak wiesz, albo nie wiesz, to jestesmy wszystkie myslami z Tobą i Twoją córką. Jesteś silną kobietą i przetrwasz i to! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#578 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dostałam ten link od siostry która tam zamówiła 3/4 potrzebnych rzeczy mówiła mi że jakość super i cenowo najlepiej wychodzi ją już tam sporo rzeczy powybieralam ale muszę się jeszcze zastanowić co do sztuk i będę zamawiala widziałam te produkty na żywo typu pieluszki tetrowe np i są na prawdę jakościowo super, po praniu też nie widziałam.zeby się coś z nimi działo ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
![]() I przyszedł czas na moje pierwsze motylki ! Narazie to takie smyrki, na porządne ruchy jeszcze zaczekam pewnie
|
#580 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do torby, to ja chyba kupię Leke Baby, podoba mi się jej kształt i wydaje mi się bardzo funkcjonalna. Cena trochę poraża, ale widziałam podróby na ali i wg komentarzy te torby nie odbiegają od oryginału ![]() Cytat:
Tak w ogóle, to witam się w tę mroźną niedzielę. U nas rano -14 st. i wszędzie biało. Już widzę jak mój pies się załamie, jak to zobaczy ![]() A tak a propos beagli - przygarnęliśmy kiedyś takiego na jakiś czas, bo przybłąkał się do nas i wiedzieliśmy, że po prostu komuś uciekł. Uznaliśmy, że go przechowamy przez noc, bo było dość zimno, a on wydawał się mocno zagubiony i zmęczony jak nie wiem. Całą noc to bydlę siedziało na łóżku między nami i patrzyło na nas głodnym wzrokiem. Jak kocham psy, tak czułam obawę przed jego schizofrenicznym wzrokiem Na szczęście następnego dnia właściciel odnalazł się i zabrał swojego pupilka
|
|||
|
|
|
#581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja już mi tak daje w kość że budzi mnie zazwyczaj po 7 i koniec spania
|
|
|
|
|
#582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój sprzedaje mi już ostre kopniaki, czuję to bardzo wyraźnie - takie łupnięcia albo przesuwanie się... Najczęściej, mam wrażenie, że są to komunikaty typu "matka, żreć!"
|
|
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ogólnie są to bardzo kochane, przyjacielskie i bardzo towarzyskie psy, czasem nawet za bardzo towarzyskie ![]() Ale są też bardzo wymagające nie są typem, zajmę się sobą większość czasu (jak nasz labrador) potrzebują zainteresowania i nie dają o sobie zapomnieć ![]() Zaczynają odnajdywac swój mózg dopiero jak koncza 2lata...do tego czasu to niemowlak, potem jakiś przeblyski inteligencji maja ![]() Nasz dużo pracy nas kosztował, bo wzięliśmy go jak miał rok, ledwo na smyczy chodzil, podstawowych komend nie znał, z miski jadł tak dziko, bez umiaru, że szok.. Przez pierwsze ponad pół roku, praktycznie bez psa nie wychodzilismy, zabieralismy go ze sobą, albo jedno z nas zostało z nim w domu, drugie szło na zakupy... Bo miał taki lęk separacyjny.. Straszne uciekiniery z nich, uwielbiają kopać dziury ale odpukać jest już dużo dużo lepiej.Dziur i ucieczek coraz mniej, a na spacerach jest już puszczany luzem ciężka to była praca,aby go ogarnąć ale było warto. Kocham tego kudlacza najbardziej na świcie, chociaż czasem mam ochotę go zakopać w ogródku _20171107_002008.JPGDSC_0001.JPGWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
Małagosia gratuluję pierwszych ruchów
![]() Ja cały czas czekam, czasem mi się coś wydawało,ale to były raczej jelita. Synka poczułam w 18.tygodniu, akurat w Wigilię. A dziś zaczęłam 19.tydzień i cisza. Może to dlatego, że leżę dopiero koło 22 gdy Mateusz zasnie i po prostu nie mam kiedy poczuć tych ruchów. Dziękuję za wszystkie miłe komentarze dot.moich pomalowanych mebli. Może nie są idealne,ale satysfakcja jest ogromna ![]() Aa, ja dla synka też zamawiałam parę rzeczy od Hubi World Torbę do wózka też muszę kupić, bo ta z zestawu była porażką. Ale muszę dopasować taką do wózka dla noworodka (biały+jasno szary) i do spacerówki starszaka(ciemno szara). Będę się Was radzić najwyżej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#585 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
Boże dzień dobroci dla zwierząt ma M. I zrobił mi śniadanie do łóżka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#587 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam dzisiaj niespodziankę na obiad byłam w sklepie i z lenistwa kupiłam kluski mrożone i na cenowce pisało kluski mrożone a na paragonie kartacze z mięsem, więc ciekawe co to jest, mam nadzieję że nie jakieś kluski z truskawkami bo do pieczeni może trochę nie pasować. matko na dworze mróz nie miłosierny a śniegu jak na lekarstwo.. Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#588 |
|
Wtajemniczenie
|
Blanka, super te ciuszki !!!!
A co do beagli, to jak w koncu my sie wybudujemy to tez bedzie pies w domu, bo poki co koty maja swoje terytorium i pilnują go, więc pies by mógł skonczyc marnie Kocham beagle, pokochalam je po gilmie "psy i koty". Sunia moich rodziców to juz troche taka cukrowa mordeczka, ale jest bardzo kochana ![]() Sniadania do łóżka mi Stary nie zrobił, ale do stołu dostałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#589 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale cudne ️ ️ ️Za dwa tygodnie poznam płeć to moze wtedy pojedziemy na zakupy ![]() Cytat:
Gratulacje to musi byc to! Ja tez wyczekiwałam na te motylki a ja motylków nigdy nie miałam. Od razu mam kopniaczki. I dokładnie mam takie przesuwanie sie i taki jakby niepokój w brzuchu. Najcześciej to ja to bym określiła jak skakanie nerwu. Tak jak nerw skacze w oku i nie masz kontroli nad tym tak teraz mam takie „skakania nerwu” w brzuszku . W zupełnie nieoczekiwanych momentach.Cytat:
U mnie rano nic a nic, za to po południu i wieczorem sie rozkręca. Najcześciej jak chwile pochodzę i usiądę to sie zaczyna gimnastyka. Cytat:
No wlasnie miałam pisać o tum przesuwaniu sie. To czuje! Cytat:
No beagle to psy myśliwskie hodowane do polowań dlatego nie sa łatwe w trenowaniu. A pierwszy rok najważniejszy. Ja mam dwa terriery, chociaz nie typowe myśliwskie to hodowane były do przepędzania gryzoni, lisów czy bobrów z posiadłości. Tez miały swoja role. I mimo ze uczyliśmy ich poslusznosci i agility od pierwszych dni w domu to oboje czasami wiedza lepiej. I chyb za to ich kocham ze maja własne zdanie na każdy temat, i ze zanim cos zrobią to jednak zawsze przeanalizują sytuacje w swojej małej główce. |
|||||
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzis typowe francuskie śniadanie (w niedziele robie sobie wyjątki) „pain au chocolat” i kawa w Paryżu
. Tz szawsze pyta w czym chce kawe. Zawsze mu mowie ze w Paryżu. Bo to był swojego czasu moj ulubiony kubek ImageUploadedByWizaz Forum1519549275.159735.jpg
|
|
|
|
#591 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#593 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na słodkie mam bardzo. Przed ciąża raczej w normie. Teraz słodkie i ostre to moje smaki. Owoce tez.
|
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorszy był ten lęk separacyjny. Niby beagle to psy myśliwskie, a prawda jest taka, że nasz się boi np. kaczek i wody mieszkamy minute od lasu gdzie jest pełno zwierzyny,a on złapie lekko trop chwilę poniucha i tyle zero zainteresowania, bardziej podekscytowany jest jak kota wyczuje haha
|
|
|
|
|
#596 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super sprawa choć wczoraj to ja robiłam racuchy na śniadanie ![]() I super zakupy! ja ostatnio kupiłam na końcówce wyprzedaży w zarze, za śmieszne pieniądze też kilka ciuszków: ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
tam są takie i bardzo dobre. Ja mam mega smaki i na słodkie i ostre, mogłabym jeść non stop
|
||
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny... Właśnie wywalam sobie !!3!! Siwe włosy... Napewno jest ich więcej...
Boże,ja wszystko rozumiem, ale mam dopiero 23lata ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#598 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
Camelitos, Asiaczek, Karolina
![]() ![]() Karolina domyślam się o jakie uczucie Ci chodzi może tak masz maluszka ułożonego że pleckami się rozpycha? super
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.

)

wstawiam zdjecia i przepraszam za słabe przygotowanie do fotografowania i bałagan,ale mam dziś niezły młyn w domu (mąż ma wolne, bawi się z małym,więc ja sprzątam,gotuję,piekę jak jakaś wariatka
dużo siły!!
za malowanki! super wyszło

matko na dworze mróz nie miłosierny a śniegu jak na lekarstwo.. 

️
. W zupełnie nieoczekiwanych momentach.