![]() |
#4921 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 5 ♡
Oj tak, ja bym bez mojego chyba nie dała rady! Przynosi mi małą na każde karmienie, przewija i kołysze
![]() ![]() ![]() Dziś udało się nam spać w nocy 3h ![]() Na karmienie nie narzekam, bo pożera normalnie cycusia. Ssie 10-15min, ostatnio w porywach do 20 ![]() Za to mała uwielbia robić kupy i siku podczas przebierania...ostatnio 3 pieluchy zeszłly na raz i zamiast podkładów to już tetrę dajemy do prania pod spód ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Aaa i mała też czasem ma jazdy podczas karmienia, odbijamy się i w 90% pomaga. Czasem też przed karmieniem jest darcioch i mi macha łapkami, że nawet ciężko ją przystawić a uspokaja ją dopiero cyc. No ale tłumaczę to sobie jej niecierpliwością i jak zawsze powolutku stosuję nasz rytuał karmienia. Karmię tylko na siedząco, klasycznie albo spod pachy średnio co 2-3h. Czasem dostaje po godzinie cyca na popitkę jak nie może usnąć. Jakiś tam schemat powoli sie buduje w tej kwestii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4922 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4923 |
Zakorzenienie
|
Jestem zalamana😣 mam ropień😭 sprawa niezalezna od porodu/szwow. Po prostu akurat teraz sie trafiło. Az lekarz mial nietega mine😔 antybiotyk mam, we wtorek znowu do szpitala na sprawdzenie (z kim ja dzieci zostawie?!) a jak nie zejdzie to beda nacinac i usuwac!😰 boooooze
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4924 |
Wtajemniczenie
|
Karska, u nas sxybko sie to zmieniło
![]() Novakia, ło masakra...współczuję bo to na pewno nieprzyjemne :/może antybiotyk zadziała i nie będzie potrzeby tam ingerować. Ajaki dostałaś? Kurczr, może faktycznie lepiej przewijać po jedzeniu ale wtedy w połowie przypadków mała się wybudzi i bedzie znów cyca chciała. Tak to już po jedzonku zaczyna spać, poza dopoludnjowymi wariacjami, odpukać żeby nie wróciły problemy popołudniu i w nocy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4925 |
Zakorzenienie
|
Dostalam amoksiklav, plus nasiadowki i masci. Bol nie do opisania, a ile mozna jechać na paracetamolu.
#4926 |
Wtajemniczenie
|
Hadise, ja zdążyłam być na wizycie u gin popołudniu i nic nie zapowiadało skurczy a ok 19-20 już mialam dość
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Novakia, tak myślałam że to masz bo ja dostałam to samo na temp tydzien po porodzie ![]() Łykaj koniecznie osłonę 2h przed najlepiej |
![]() ![]() |
![]() |
#4927 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4928 |
Zakorzenienie
|
Dzisiejszy dzień to masakra. Mała usunęła dopiero niedawno a do tej pory nie spała w ogóle tyle co przy cycu ale i tu jadła i rzucała się na zmianę. Gdyby nie mąż to pewnie do tej pory by nie spała ale jakoś ją zakołysał w wózku i tak śpi. Długo to nie potrwa, strasznie niespokojny ma sen, aż się martwić zaczynam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4929 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
działa powoli przynajmniej na mnie tak dzialał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pytanie do tych, które będą chrzciły maluchy, macie już jakieś plany kiedy? Bo ja się dziś zastanawiałam właśnie i my w kwietniu chcemy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4933 |
Wtajemniczenie
|
Będziemy chrzcić w maju przy okazji rocznicy ślubu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4934 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4935 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
![]() |
#4936 |
luckygirl
|
Novakia oby antybiotyk pomógł
![]() My chcemy chrzcic w czerwcu, mniej więcej mamy datę i pod nią chcemy wszystko ustawić. |
![]() ![]() |
![]() |
#4937 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
O kurde, oby antybiotyk pomógł ☹️ |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4938 |
Zakorzenienie
|
Już drugą godzinę kima w wózku. Dobrze, że mam tego męża mojego, bo sama bym na to nie wpadła 😜 A z tym chrztem to masakra, małą trzeba ubrać a tak oglądam na necie te sukieneczki i wszystkie takie bazarowe okrutnie. Nic mi się nie podoba. Do tego sobie jakąś kieckę wybrać trzeba, która umożliwi kp, bo te wszystkie do karmienia są paskudne. Zaproszenia wybrać. Masakra, to nie dla.mnie takie rzeczy, ja się do grudnia nie zdecyduję co i jak 😜
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4940 |
Wtajemniczenie
|
ja o chrzcinach nie mysle jeszcze, narazie w glowie mam kp/ laktator.
zreszta u nas same wydatki bo sie ciagle urzadzamy. w maju wesele i komunie mamy. no nie wiem kiedy by zrobic. najlepiej wtedy kiedy dziecko jeszcze duzo spi i jest w gondoli czyli tak do pol roku. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tych aukcji mam, tylko wtedy ceny były niższe. Popatrz po innych sprzedających. Ogólnie są kapitalne ![]() Look what I found on AliExpress http://s.aliexpress.com/ayuiyyYv Look what I found on AliExpress http://s.aliexpress.com/uuUNrm63 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4945 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Babeczki a która nowy watek zaklada? Czy na fb się całkiem przenosimy? Czy jak w ogole?? Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Siedzę po ciemku i czekam...zamontowalismy dziś kamere w końcu więc obserwuje małą na telefonie ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4946 |
Zakorzenienie
|
Ja nie biore nic oslonowo, nie wierzę w to.
Ja to przeżyje ten shit, tylko nic nie moge zrobic w domu, nigdzie pojsc bo boli, dziecmi sie zajac trzeba ehh. Jeszcze mamy kolezanka tez to miala i ciągle jej to nawraca😱 w koncu bedzie wycinać ten gruczol dla spokoju. Niezla perspektywa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4947 |
Wtajemniczenie
|
Petit, trzymam kciuki żeby obyło się bez operacji
![]() ![]() ![]() ![]() Novakia, współczuje ![]() Jeśli chodzi o tą moją wysypkę, to pod tym względem lekarze dali dupy. Sprawdza się to co moja mama mowila - jak kobieta jest w dwupaku to o nią dbają, a jak już się rozpakuje to tylko dziecko jest ważne. Młodemu jak cos się zaczelo dziać zrobili milion badań. Jak ja zgłosiłam, ze mam problem, to powiedzieli, że jak wrócę do domu, to przejdzie ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4948 |
Wtajemniczenie
|
Novakia a jak Ci to wykryl. prz3z usg?
Magdalena a ile jeszcze bedziecie w szpitalu?? Masz juz malego przy sobie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4949 |
Zakorzenienie
|
Magdalena prawda z tym.traktowaniem. mnie też olali. Zglaszalam.że krwawienie.mam za.małe to mi wmowili ze tak ma byc i zebym nie panikowala...taaa jasne. Ja panikuje... chcieli mnie tylko wypisac i koniec. Resztę się sam czlowieku martw.
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4950 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja z kolei w szpitalu zglaszalam ze dziecko kicha i wydaje mi sie przeziebione to mowili ze to wody plodowe ... aha ... a teraz sie okazuje ze jednak cos bylo na rzeczy skoro mamy zapalenie gardla :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:40.