Maturzyści 2009... :) - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-09, 19:57   #2371
wszełka
Zakorzenienie

Dot.: Maturzyści 2009... :)

Cytat:
Napisane przez grudniowa-szatynka Pokaż wiadomość
Można do was dołączyć?
(tak Be, będę Cię prześladować i tutaj!!)

Przyszłoroczna maturzystka, czyli to co łączy nas wszystkie Rozszerzona biologia i chemia a studia..
Plan max to weterynaria, niestety nie ma jej w Krakowie co już na samym początku nie jest motywujące. Ale zrobię wszystko żeby się dostać
Planu minimum na razie brak.

Pozdrawiam
A gdzie chciałabyś studiować wet? Bo to jest mój aktualny plan na studia Bo stwierdziłam że z medycyny będą nici... więc weterynaria też jest bardzo ciekawym kierunkiem. Ja myślałam o Wrocławiu

Przez tą prace nie mam na nic czasu czytam tylko co wy tu piszecie a sama to tak mało piszę, nawet dziś nie miałam siły iść na spacer z koleżanką... No nic w piątek odrobimy

Blogowo

"Happiness hit her like a bullet in the head..."
wszełka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 20:08   #2372
Anuu
Zakorzenienie

a ja już sama nei wiem co z moim planem
już chyba nie mam żadnego planu...

a nawet nie zapytałam, czy można dołączyć:P się tak wprosiłam jak świnia:P
Anuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 20:13   #2373
sydunia
Zakorzenienie

shewa rozumiemy

wszełka czemu niby nici?

a ja sobie przypomniałam, że mam w szafie nienoszoną nigdy torebkę kilka lat temu mama kupiła ją niby sobie na wyprzedaży w... Reporterze w sumie to ja nie wiem jak dorosła kobieta wyobrażała sobie noszenie takiej torebki, w dodatku pomarańczowej no i szybko po zakupie uznała, że jednak nosić jej nie będzie. dała ją mi, ale ja też nigdy jej nie miałam. spytałam mamy czy mogę ją wystawić na Allegro, zgodziła się, mam nadzieję, że ktoś się na nią skusi i wpadnie mi trochę grosza

poza tym zmierzyłam sukienkę z balu gimnazjalnego. ona nie jest elegancka, ot taka czarna lniana fajna z H&M. miałam ją na sobie raptem 2 razy. no a teraz... hm zapiąć na siłę się zapięłam, ale z oddychaniem w niej gorzej więc też uznałam, że na Allegro dam. chociaż nigdy nie wystawiałam tam ubrań i nie wiem czy ktoś kupi. no ale spróbować nie zaszkodzi może coś jeszcze znajdę zbędnego jak przejrzę szafy
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 20:50   #2374
Neszikaa
Zadomowienie

sydunia - a podalabys link do aukcji z ta sukienka Chcialam kupic jakas czarna, ale nic ciekawego nie moge znaleźć

Anuu - no pewnie jaka świnia, predzej juz jakis bizon witamy, witamy
Takes just a touch to drop a stop
On the top of the world.

Wakacje
Neszikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 21:02   #2375
wszełka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
wszełka czemu niby nici?

[...] spytałam mamy czy mogę ją wystawić na Allegro, zgodziła się, mam nadzieję, że ktoś się na nią skusi i wpadnie mi trochę grosza

poza tym zmierzyłam sukienkę z balu gimnazjalnego. ona nie jest elegancka, ot taka czarna lniana fajna z H&M. miałam ją na sobie raptem 2 razy. no a teraz... hm zapiąć na siłę się zapięłam, ale z oddychaniem w niej gorzej więc też uznałam, że na Allegro dam. chociaż nigdy nie wystawiałam tam ubrań i nie wiem czy ktoś kupi. no ale spróbować nie zaszkodzi może coś jeszcze znajdę zbędnego jak przejrzę szafy
Bo żeby dostać się na dobrą uczelnie trzeba zdawać rozszerzoną fizykę- a jestem pewna w 100% że jej nie zdam i nawet przestałam myśleć żeby próbować

Przydałoby mi się założyć konto na allegro i posprzedawać trochę niepotrzebnych mi rzeczy, ale jakoś zawsze mi sie nie chce

Blogowo

Stary 2008-07-09, 21:23   #2376
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neszikaa Pokaż wiadomość
sydunia - a podalabys link do aukcji z ta sukienka Chcialam kupic jakas czarna, ale nic ciekawego nie moge znaleźć
jasne, tylko że ja będę ją wystawiać za kilka dni dopiero, bo zauważyłam, że w jednym miejscu jest troszkę przybrudzona ale jak już upiorę, odprasuję, zrobię zdjęcie, to linka podeślę

ale to chociaż opiszę Ci trochę teraz żebyś wiedziała czy w ogóle Cię taka interesuje.
ona jest letnia, bo lniana. długość troszkę za kolana. ale wydaje mi się, że możnaby bez problemu skrócić. jest bez pleców, wiązana na szyi. rozmiar 34. kupiona w H&M.
Cytat:
Napisane przez wszełka Pokaż wiadomość
Bo żeby dostać się na dobrą uczelnie trzeba zdawać rozszerzoną fizykę- a jestem pewna w 100% że jej nie zdam i nawet przestałam myśleć żeby próbować

Przydałoby mi się założyć konto na allegro i posprzedawać trochę niepotrzebnych mi rzeczy, ale jakoś zawsze mi sie nie chce
w Wawie chcą chyba podstawową fizykę, w Poznaniu i Katowicach w ogóle. może tam spróbujesz?

ja konto mam, ale sprzedałam póki co 2 rzeczy w życiu
Stary 2008-07-09, 21:27   #2377
wszełka
Zakorzenienie

Właśnie ja nie chce ani do Poznania, Katowic a tym bardziej do Wawy- nie wiem jakoś nie lubię tych miast Od zawsze chciałam iść albo do Krakowa lub Wrocławia. Kraków odpadł bo za blisko i byłabym pod ciągłą kontrolą rodziców, a to mi kompletnie nie pasuje

Blogowo

Stary 2008-07-09, 21:32   #2378
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

wszełka - u mnie jeśli Lublin to mieszkanie z babcią mnie czeka [!!!!!]. Babcia liberalna ale jednak.. rozumiecie
Mi nigdy medycyna nie przyszła do głowy.. nie wiem czemu, ale nie chciałabym leczyć ludzi.
A ponoć w tym roku fizyka była dość prosta więc może warto się przyłożyć, jak w szkole coś jest nie tak to korki jakoś to nadrobić!

Ale wiecie jak to jest.. dostać się na studia to raz ale potem utrzymać się na nic..
Stary 2008-07-09, 21:41   #2379
wszełka
Zakorzenienie

Cytat:
wszełka - u mnie jeśli Lublin to mieszkanie z babcią mnie czeka [!!!!!]. Babcia liberalna ale jednak.. rozumiecie
Mi nigdy medycyna nie przyszła do głowy.. nie wiem czemu, ale nie chciałabym leczyć ludzi.
A ponoć w tym roku fizyka była dość prosta więc może warto się przyłożyć, jak w szkole coś jest nie tak to korki jakoś to nadrobić!

Ale wiecie jak to jest.. dostać się na studia to raz ale potem utrzymać się na nic..
Nie, nie u mnie fizyka odpada całkiem, mam złe wspomnienia z tym przedmiotem- najpierw nauczycielka która olewa uczniów, teraz chamski nauczyciel, którego zdążyłam znienawidzić Ale do weterynarii też mnie ciągnie baardzo

Narazie myślę o dostaniu się na studia a później będę się martwić o utrzymanie się na nich

Blogowo

Stary 2008-07-09, 21:45   #2380
Neszikaa
Zadomowienie

sydunia - wszystko fajnie tylko ten rozmiar. Moglaby byc troche mala. Czasem sie mieszcze w 34ale zazwyczaj kupuje 36.
Takes just a touch to drop a stop
On the top of the world.

Wakacje
Neszikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 22:04   #2381
201606210931
Konto usunięte

Cytat:
ale 2 dodatkowe? tzn że polski, ang, jakiś przedmiot + jeszcze 2? jak tak, to te 2 na rozszerzeniu muszą być

ani tak, ani tak. masz tam tą tabelkę. no i obowiązkowo musisz matematykę i język obcy rozszerzone. plus oprócz tego jeden przedmiot z tej tabelki. tylko musisz wziąć pod uwagę różne przeliczniki dla różnych przedmiotów. najkorzystniejsze są dla geografii i WOSu.

teoretycznie zasady mogą jeszcze ulec zmianie, bo to w końcu zasady rekrutacji na ten rok akademicki. ale nie sądzę żeby zmienili na mniej przedmiotów, skoro od tego roku podnieśli wymagania

edit. ksh brat tej koleżanki dostał się na AGH na inżynierię akustyczną. tam się liczy mata lub fiza i język, tak? bo jak tak to z maty miał 82%, a z ang 80%. a jaki próg był to nie wiem

matma rozszerzona i obyc rozszerzony ? no to lipa. Już nie mam co marzyć.
201606210931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 22:07   #2382
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neszikaa Pokaż wiadomość
sydunia - wszystko fajnie tylko ten rozmiar. Moglaby byc troche mala. Czasem sie mieszcze w 34ale zazwyczaj kupuje 36.
Jak już wypiorę, to zmierzę i podam wymiary. no i zobaczysz na zdjęciu jak wygląda ja ostatnio jak w H&M mierzyłam sukienkę, to 34 było za małe, a 36 za duże

Hipokryzja ale nie wiem czy na UWM język nie jest podstawa ale matma i cos to na pewno już rozszerzone jak w zasadzie wszędzie
Stary 2008-07-09, 22:18   #2383
szarmancka
Raczkowanie

Nie wiem czy tylko na dziennikarstwie na UWM jest poziom podst. do wszytskich przedmiotoq, ale moze na inncyh kierunkach tez?Chociaz...to bylo by za latwe.Moze cos zle przeczytalam.
UWM...i Kortowo tam to jest klimat studenckiego zycia.
szarmancka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 22:18   #2384
organizm
Zakorzenienie

Cytat:
aaa, włoooosy też chcę mieć kręcone
A ja z nich nie jestem zadowolona, chociaż nie to zbyt drastyczne stwierdzenie. Lubię moje włosy, ale dużo bardziej wolę mieć wyprostowane Poza tym, moje włosy nie są kręcone, to takie sianko

Cytat:
Napisane przez shewa Pokaż wiadomość
Dziekuje jeszcze raz

Popiłam sobie troche szampana i mam mały zawrot głowy Musze poszukac torebki jakiejś duzej nie za drogiej do bagażu podręcznego.

Wybaczcie ze sie mało odzywam i sie do zadnej nie odnosze ale jestem okropnie zalatana, za tydzien wyjazd
O, to już za tydzień lecisz.. Fajnie, spędzisz trochę czasu z TŻem

Cytat:

Ja bym mogła mieszkać ale tylko z babcią mamową (mama mojej mamy). Ona jest bezproblemowa Druga babcia jest zbyt absorbująca i lubi gdy się jej poświęca czas, nie ma się tego "świętego spokoju".
Ale prawda jest taka, że nie ma to jak własne śmieci
organizm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 22:25   #2385
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez organizm Pokaż wiadomość
Ja bym mogła mieszkać ale tylko z babcią mamową (mama mojej mamy). Ona jest bezproblemowa Druga babcia jest zbyt absorbująca i lubi gdy się jej poświęca czas, nie ma się tego "świętego spokoju".
Ale prawda jest taka, że nie ma to jak własne śmieci
Dokładnie babcia jest w porządku, problemów wielu nie robi ale już dawno doszłam do wniosku, że wnuki nie powinny mieszkać z dziadkami na stałe, dla obopólnego zdrowia psychicznego (po tych 17 latach, z naciskiem na ostatnie, wiem co mówie )
Stary 2008-07-09, 22:31   #2386
shewa
Zakorzenienie

Kurcze padam na twarz Czytam was od godziny i zabijcie mnie ale czytam w kółko i ani nie wiem o czym mowicie ani nie wiem co napisać

Ale zczaiłam ze mowa o mieszkaniu. Wiec ja wogóle nie biore pod uwage wyjazdu gdzies do innego miasta. Tutaj mam wszystko, z mieszkaniem bez problemu, rodziców mam raczej bezproblemowych, np. nocne grille u TŻ to nie problem a z tego co widziałam ostatnio na wizażu to niektore to sie nawet spotykac nie moga Ogólnie spiecia czasem są ale dobrze mi z nimi wiec nie widze powodu dla ktorego mialabym wyjezdzac. Poza tym bardzo mozliwe ze jesli wszystko pojdzie dobrze to za rok za 2, zamieszkam z TŻ.
Jeśli miałabym jechac do innego miasta to tylko i wyłącznie z jakimis znajomymi

A tak ogólnie to mnie troche zesmuciło... bo chciałam sie zrobic na bustfo, zeby TŻ padł jak mnie zobaczy i ah i oh i wogole A tu dupa... taka wysypana ostatnio na twarzy chodze ze masakra, a nie sadze zeby mi to poschodziło

Poza tym mdli mnie po tym szampanie i ciescie, chyba pojde spac zaraz
shewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 22:35   #2387
sonnerin
Rozeznanie

GG do sonnerin

EE - ja sobie nie wyobrażam mieszkać z jakąkolwiek rodziną na studiach No moze z siostrą Ale ona kończy jak ja zacznę, więc mogę się tego nie spodziewać hehhe

A dziewczyny, Wy wolałybyście mieszkać w akademiku czy na mieszkaniu [jesli jest możliwość wyboru]? Z uzasadnieniem proszę

sonnerin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 22:45   #2388
organizm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shewa Pokaż wiadomość
A tak ogólnie to mnie troche zesmuciło... bo chciałam sie zrobic na bustfo, zeby TŻ padł jak mnie zobaczy i ah i oh i wogole A tu dupa... taka wysypana ostatnio na twarzy chodze ze masakra, a nie sadze zeby mi to poschodziło

Poza tym mdli mnie po tym szampanie i ciescie, chyba pojde spac zaraz
A zobaczysz, wysiądziesz z samolotu a tu nagle wszystkie wypryski znikną!

Cytat:
Napisane przez sonnerin Pokaż wiadomość
A dziewczyny, Wy wolałybyście mieszkać w akademiku czy na mieszkaniu [jesli jest możliwość wyboru]? Z uzasadnieniem proszę
Akademik to dla mnie tylko ostateczność. Nie jest typem party-goer'a, lubię chodzić własnymi ścieżkami i wszystko robić po swojemu - zdecydowanie mieszkanie!
Stary 2008-07-09, 22:48   #2389
shewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez organizm Pokaż wiadomość
A zobaczysz, wysiądziesz z samolotu a tu nagle wszystkie wypryski znikną!

A mogłyby

Ja nie jestem za akademikiem. Jak mam juz wyjezdzac to na swoje, ze znajomymi jak juz mowilam wczesniej. Własne mieszkanko, we własnym gronie, zyc nie umierac Robie co chce, nikt sie mnie nie czepia i jest super
shewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 22:49   #2390
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:

Zdecydowanie własne mieszkanie wolę sama wybierać ludzi z którymi przebywam, a nie żeby mi ktoś do pokoju właził, kogo nie chcę poza tym to wogóle zero prywatności jakiejś, wspólne łazienki.. nie dla mnie
Stary 2008-07-09, 22:50   #2391
201606210931
Konto usunięte

Jeszcze jedno desperackie pytanie mam do Was. Czy mature można "poprawić".
Coś czuję, że się nigdzie nie dostanę

edit: co do pytania, ja myśle, że jakiś miesiąc - dwa w akademcu, dalej we wlasnym mieszkanku. Akademik? wiadomo nowi, ludzie, nowe kontakty.
Stary 2008-07-09, 22:52   #2392
szarmancka
Raczkowanie

Cytat:
EE - ja sobie nie wyobrażam mieszkać z jakąkolwiek rodziną na studiach No moze z siostrą Ale ona kończy jak ja zacznę, więc mogę się tego nie spodziewać hehhe

ja tez nie wyobrazam sobie z rodzina. siostra juz skonczyla studia, wiec jak cos to na obiadki do niej, jesli UW nie wypali, bo ona w Olsztynie, a ja po UW mam w planach UWM.

I raczej akademik.Za imprezkami taaak bardzo to tez nie jestem, ale w akademiku mozna przez 5 lat poznac mase ludzi-przeroznych. no i jak siostra mowi...stancja nie odzwierciedla prawdziwego zycia studenckiego.
Tylko najpierw to trzeba mature dobrze zdac i dostac sie na te studia, zeby potem wybierac...akadaemik czy stancja.
szarmancka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 22:53   #2393
wszełka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hipokryzja Pokaż wiadomość
Jeszcze jedno desperackie pytanie mam do Was. Czy mature można "poprawić".
Coś czuję, że się nigdzie nie dostanę

edit: co do pytania, ja myśle, że jakiś miesiąc - dwa w akademcu, dalej we wlasnym mieszkanku. Akademik? wiadomo nowi, ludzie, nowe kontakty.
Spokojnie można poprawiac 5 razy

Ja jestem bardziej za mieszkaniem, nie lubię jak jest za dużo ludzi, lubię mieć własny kąt

Blogowo

Stary 2008-07-09, 22:56   #2394
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222
Konto usunięte

witam panie ;D
ja się maturą narazie nie stresuje. znając zycie zaczne uczyc sie przed sama matura i skoncze z ręką w nocniku

a tak serio - Wybieram się na filmoznawstwo. Moge byc pozniej bezrobotna ale bede doksztalcac sie w tym co kocham i w czym jestem dobra. Jesli sie nie uda to dziennikarstwo.. bedzie wiecej mozliwosci

hmm.. rozszerzony ang, wos i prawdopodobnie j. polski

pozdrawiam
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 22:57   #2395
201606210931
Konto usunięte

pięć razy co roku ? czy jest np. taka sesja poprawkowa w sierpniu czy innym miesiącu? No i można poprawiać tylko nie zdaną maturę ? czy poprawić na lepszy wynik ?
Stary 2008-07-09, 22:58   #2396
organizm
Zakorzenienie

Cytat:

Ja jestem bardziej za mieszkaniem, nie lubię jak jest za dużo ludzi, lubię mieć własny kąt
Mi się wydaje że nie 5 razy, ale do 5 lat po maturze Czyli możesz 5 razy, ale rok po roku

Hipokryzja, w sierpniu możesz poprawić niezdaną maturę, ale chyba tylko gdy oblejesz jeden przedmiot.
Natomiast poprawiać na lepszy wynik już zdaną maturę, możesz dopiero w maju następnego roku
Stary 2008-07-09, 23:00   #2397
wszełka
Zakorzenienie

Szczerze powiedziawszy to nie wiem kiedy sa poprawki, znajomi poprawiali w terminie normalnych matur. Mozna poprawiać i nie zdaną i na lepszy wynik

agrestowa- witaj

edit: Nam cały czas nauczyciele mówili że 5 razy, no ale nie wiem

Blogowo

Stary 2008-07-09, 23:03   #2398
sydunia
Zakorzenienie

mieszkanie
po pierwsze ja muszę mieć własny pokój. muszę czuć swobodę, nie być skrępowana tym, że ktoś inny jest obok. zresztą np. ja jak się uczę, to słucham muzyki. no a wiem, że nie każdemu to odpowiada.
po drugie powiedzmy, że ktoś do mnie przychodzi i co. ktoś kto ze mną dzieli pokój chce się pouczyć, a my nie mamy jak porozmawiać.
poza tym łazienka na kilkanaście osób też odpada.
nie nie nie. akademik nie dla mnie.

mam nadzieję, że trafię do jednego miasta z dobrymi koleżankami i nie będę się musiała martwić z kim wynajmować mieszkanie.
Stary 2008-07-09, 23:05   #2399
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222
Konto usunięte

witam witam

nie czytałam całego wątku,ale co do poprawek - najgorsze jest to ze poprawki ( w sierpniu) są w terminie kiedy jest juz po rekrutacji ;/.. i zastanawia mnie - czy po poprawce mozna dostac sie z listy rezerwowej czy trzeba probowac za rok?
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 23:13   #2400
lotta6
Zakorzenienie

Cytat:
No mozna. Ale osobiscie bym nie chciala 5 razy poprawiac. Chyba bym oszalala. Czulabym sie jakby liceum trwalo 8 lat (aaaa!)
Raz napisalam i mi wystarczy
lotta6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości