|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Gość
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Nie
![]() P.S tworzymy listę? Będę stale uzupełniać. |
|
|
|
#4412 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4413 |
|
Gość
|
No pewnie.
|
|
|
|
#4414 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale fajnie, to kiedy ten slub?
|
#4415 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oby tak dalej, zajadaj lody, ciesz się towarzystwem i morzem! ^^Cytat:
Cytat:
![]() Powodzenia, Werka! ![]() Dzięki!
|
|
#4416 |
|
Gość
|
Zobaczymy, kiedy się z Nim zobaczę
- mój Wielki TŻ.Monochrome - szkoda, że ci się polityka odwidziała, uwielbiam o niej gadać, a o niemieckiej to w szczególności, choć nie lubię jak ktoś bluźni w stronę mojego kotka. Robicie tą liste? Plameczka - załatwione. Starlght - załatwione |
|
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
Ale gdzie ta lista ma niby byc/?
|
|
|
|
#4418 |
|
Raczkowanie
|
ja za bardzo nie wiem ocb z tą listą hehe..
) w jakim celu?
|
|
|
|
#4419 |
|
Gość
|
Ta lista to lista osób które chcą być w klubie - dla ułatwienia dla mnie (by wiedzieć kogo dodać do klubu), chodzi mi oczywiście o klub i pogaduchy dla byłych edkowych - oraz takich co chcą wyjść z tego cholerstwa.
|
|
|
|
#4420 |
|
Zadomowienie
|
Werka, również zgłaszam się do klubu
|
|
|
|
#4421 |
|
Zadomowienie
|
Ja również się ujawnię choć na codzień tylko podczytuję - też chciałabym dołączyć do klubu jako była (hope so) edkowa
pozdrawiam
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie wiecie jak bardzo ja chciałabym dołączyć do takiego klubu. Jednak powoli tracę nadzieję,że kiedykolwiek z tego wyjdę. Ciągła walka,ciągłe wyrzuty sumienia,ciągłe spalanie kalorii podczas ruchu,ja nawet często kogoś specjalnie namawiam,aby jechać darmowym autobusem,bo wiem,że aby do niego dotrzeć muszę się przejść z 20 minut,a to zawsze jakiś ruch. Ciągłe patrzenie w lustro i z niezadowoleniem patrzenie jak z upływem dnia brzuch robi się coraz większy od jedzenia,ciągły zły wyraz twarzy jak patrzę na swoje ciało,z coraz większym obrzydzeniem do samej siebie,ja nawet nie umiem obiektywnie do tego podejść,co chwila porównuję się z innymi dziewczynami,kobietami,pa trzę tylko jak bardzo od nich odstaje,jak to strasznie wyglądam. Nie umiem o sobie mówić inaczej. Gdzie podziały się czasy kiedy promienna wychodziłam na spotkanie z TŻ-tem,znajomymi,z mamą na zakupy do sklepu ? Teraz też niby wychodzę promienna. Jednak to tylko taka przykrywka,aby ukryć przed bliskimi,że mam problem. Bo choć bardzo bym chciała,nikomu się do tego nie przyznam. Nie chcę,aby wiedzieli,że to jedzenie mną zawładnęło,chęć bycia idealną,jak najszczuplejszą,jak najbardziej perfekcyjną i dokładną w tym co robię. Zdaję sobie sprawę,że zdecydowanie za dużo o tym myślę. Jednak nie umiem już żyć inaczej. Boję się,że niedługo stracę wszystko. Że utracę ludzi,których kocham. Że TŻ domyśli się,że coś nie tak,że uzna mnie za jakąś dziwaczkę i mnie zostawi. Boję się jego powrotu,a to już w piątek,boję się,że zobaczy we mnie jakiegoś tłuściocha i spojrzy na mnie inaczej. Tak bardzo się boję. Piszę to i mam łzy w oczach. Bo zaczynam myśleć,że już nigdy nie będę żyła normalne. Ile bym dała,aby cofnąć czas,aby nie wpakować się w to bagno.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#4423 |
|
Gość
|
madame i schism - wysłane
Aga - co ja mam ci napisać byś wreszcie nas zrozumiała - ty niestety należysz do grupy która nie chce wyjśc z anoreksji bo jest za mocno wkręcona, bo ja wciągnięcie w anoreksjię (tak jak w narkotyki dzięlę na 3 grupy)1 te co myślą że nie wpadną 2 te co nie chcą wyjść bo są już za mocno wkręcone 3 (ja tu jestem) wychodzące. Ty jesteś w grupie 2 - chyba musi się stać jakiś przełom byś wreszcie zrozumiała co tak na serio sobie robisz, ale musi być to coś takiego co tobą wstrząśnie. |
|
|
|
#4424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agnieszko, powtarzampo raz kolejny do znudzenia: PSYCHOLOG . Nie pozwól Ed zabrac sobie swojego życia. Masz szanse z tym walczyc, a jedynym kto moze Ci pomóc jest psycholog. Kazda z nas naprawde chciałabym Ci pomóc, jednak nikt wirtualnie nie jest w stanie dac Ci kopa w tyłek (przysłowiowo) zebys sie wreszcie ocknęła i poszła do psychologa. Masz zaburzony obraz samej siebie, widzisz , wmawiasz sobie rzeczy których nie ma( grube uda, brzuch itp), albo skonczy to sie napadami itp albo anoreksją( to jets moje prywatne zdanie) Bedziesz zyła normalnie jesli sama sobie pomozesz. Umów sie z lekarzem Agnieszko, to nie są zarty. Nie spie.rdziel sobie zycia, nie zasłuzyłas na to, zeby Ed zawładneło Twoim zyciem
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny. Werka napisałaś mądrą rzecz,chyba naprawdę musiałby nastąpić jakiś przełom,abym się w końcu otrząsnęła. Chcę z tego wyjść,ale boję się wizyty u psychologa,boję się tej pierwszej rozmowy. Plameczko,chyba naprawdę powinnam to wydrukować. Orzeszku,jak zwykle chcesz dobrze,i tak mądrze piszesz.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#4427 |
|
Rozeznanie
|
Werka, dopiszesz też mnie?
![]() Agness - - to ja powierzę trochę za Ciebie, że z tego wyjdziesz i że znów będziesz promienna. ;] Naprawdę, jesteś w stanie z tym skończyć. Tylko musisz chcieć i pamiętać, że jesteś wyjątkową, cudowną osobą, do tego uroczą i zgrabniutką. Masz TŻa, który na Twój widok na pewno będzie skakać z radości, bo uwielbia Cię taką jak jesteś, no! A jesteś super i koniec gadania. ;p
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Twoją chorobą.
|
|
#4429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
monochrome - dziękuję,kochana,aż miałam banana na gębie,jak przeczytałam Twój post.
Orzeszku - co zamierzam zrobić ? szczerze mówiąc,to miałam pojechać do przychodni podczas nieobecności TŻ-ta,jednak każdego dnia specjalnie wynajdywałam zajęcia,aby nie być w pobliżu tego miejsca,tak potwornie się bałam,że nie dam rady tam wejść,a przecież to powinno być dla mnie normalną rzeczą,aby chociaż się zapytać o wizytę. Muszę znaleźć te skierowanie i wtedy zastanowię się co dalej .
|
|
|
#4431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
Bo jeszcze niedawno wierzyłam,że wyjdę z tego sama.
|
|
|
#4433 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyjdziesz sama, ale psycholog musi Cie nakierowac
|
#4434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety moja "przyjaciółka" wie kiedy wrócić...kurcze ja już sama siebie nie rozumiem...nib boję się przytyć, ale mam coś takiego, że kiedy usłyszę jakąś dobrą wiadomość to nagle zapominam o kaloriach...tak na jakiś czas i wtedy jem to co każdy, normalny człowiek... nawet dzis tak było po części ale to dzięki mojej Babci( tak tak Babci![]() zaczęłyśmy wspominać czasy kiedy byłam małym dzieckiem i przypominac sobie takie różne historie i nawet nie wiem kiedy zaproponowałam, że może podgrzeję "kociołek do syta" (a byłam już po obiedzie) Babcia oczywiście się zgodziła i tym sposobem "zaliczyłam" ok 400kcal "nadprogramowych", przez chwilę miałam wyrzuty sumienia i myślałam, że to się skończy niezjedzeniam kolacji, ale zdrowy rozsądek wygrał i wieczorem zjadłam jeszcze tuńczyka+pomidor+ogórek+m usztarda( mmm)+c hlebek pełnoziarnisty...czyli może nie było tak źle ale obawiam się,że jutro stanę przed lustrem spojrze na siebie, na nogi i znowu zacznie się "bajeczka"... po co ja się w ogóle kiedykolwiek zaczęłam odchudzać? do dziś tego nie rozumiem i chyba nigdy nie pojmę, patrząc na dawne zdjęcia i tamtą figurę po prostu sama jej sobie zazdroszczę( może to głupie ale tak właśnie jest), jadłam wszystko i w każdej ilości nawet w nocy "opychałam" się chipsami, batonami...a teraz? obawy przed zjedzeniam większego obiadu...ehh...mam to czego chciałam![]() co do metabolizmu to może macie jakieś sposoby aby go rozkręcić? dodam tylko, że przez te diety straciłam większość włosów ![]() ![]() a co do Mamy to postanowiłam z nią porozmawiać tak poważnie i wytłumaczyć jej to tak aby potrafiła na to spojrzeć z mojej strony...I na koniec gratuluję świetnej ocenki z egzaminu
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
|
#4435 |
|
Raczkowanie
|
Kika, czekam na wieści
żeby podkręcić metabolizm trzeba jeść mało i często
|
|
|
|
#4436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak właśnie jem, ok 5posiłków co 2-3 godziny mam nadzieję, że będzie ok Dziś czeka mnie ta rozmowa-będziemy same z Mamą w domu więc to chyba najlepszy moment
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
|
#4437 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nad morzem jest cudownie, co prawda zmoknęłam już chyba 3 razy pod rząd tak pożądnie, ale to nawet śmieszne okoliczności były, więc nie ma czego żałować ![]() Cytat:
Wczoraj kiedy pisałam posta nie wiedziałam jeszcze, że to może się tak szybko zmienić - wracam w poniedziałek, wystarczył jeden telefon - teraz ktoś mnie bardziej potrzebuje niż ja tego wszystkiego - ale i tak jest fajnie bo są wakacje, zresztą zobaczę się z Moim - a wracam właśnie dla Niego, z Nim - byliśmy tu jedynie niecałe 50km od siebie, a widzieliśmy się raz ... mieliśmy być do końca lipca, jednak On musi wrócić no a ja nie pozwolę by teraz był sam. A i wczoraj pierwszy raz od jakiś 2 lat zjadłam słodycze i to bez wyrzutów sumienia 3 wafle - takie domowej roboty, dosyc spore i to o godzinie 22 - przekładane kremem z margaryny itp. odwiedziłam kuzyna i jego żone, a jej wafli nie mogłam odpuscić ![]() Do tego jem chyba więcej - nadal nie jest to P, nawet chyba nie U ale staram się to zmienić ![]() agness51 dasz radę, tylko musisz uwierzyć w to, że potrafisz - jeśli nie dla samej siebie postaraj się wyjść z tego bagna dla innych! dla swojego Tż itp. On na pewno wolałby uśmiechniętą, zdrową, pełną pozytywnej energii dziewczynę niż smutną i bez wiary w siebie - wiem, że to nie jest łatwe bo sama z tym walczę i raz jest lepiej raz gorzej, ale chcę to pokonać ... muszę ... i uda mi się Tobie też, uwierz w siebie! jesteś szczuplutka i taka piękna - nie zmarnuj sobie życie, nie warto ...ja doskonale Cię rozumiem, ale wiem też że potrafisz ... pamiętaj: to jak postrzegają Cię inni w dużej mierze zależy od tego jak Ty patrzysz na siebie, jeżeli będziesz potrafiła dostrzec sama to jaką wartościową osobą jesteś to będzie Ci łatwiej trzymam kciuki i pozdrawiam ;*WeronikaWargulak - też chciałabym się przyłaczyć, co prawda ja nadal chyba trochę w 'tym' jestem, ale czytałam, że ci co chcą z tego wyjść też mogą ... więc ja też chcę ...
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez chce do klubu
|
|
|
|
#4439 |
|
Wtajemniczenie
|
O niee.. nie moge
Patrzcie http://infobot.pl/r/BLN
|
#4440 |
|
Raczkowanie
|
a ja dziś kupila e empiku książkę: trening :jak pokonać anoreksję :smile: myślę, że była warta ceny/.. ;p 34 zl;d
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

wyglada to okropnie. Duze ,grube ,niebieskie widocne na dłoniach i stopach najbardziej ;/To od cwiczen ?

- mój Wielki TŻ.

- to ja powierzę trochę za Ciebie, że z tego wyjdziesz i że znów będziesz promienna. ;] Naprawdę, jesteś w stanie z tym skończyć. Tylko musisz chcieć i pamiętać, że jesteś wyjątkową, cudowną osobą, do tego uroczą i zgrabniutką. Masz TŻa, który na Twój widok na pewno będzie skakać z radości, bo uwielbia Cię taką jak jesteś, no! A jesteś super i koniec gadania. ;p

Kto to układa? ;p