Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-09, 19:45   #4411
noname12345TPa
Gość

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Nie - jest też wątek plotkowy dla nas na Plotkowym - chcę mieć z wami kontakt po wyjściu z tego wątku. Tytuł wątku jest taki "pogaduchy dla byłych edkowych". Dodatkowo bardzo was lubię i zawsze chcę mieć kontakt - bo jak ktoś trafia do mojej listy znajomych (prócz szefowej i zło) są traktowani jak moi przyjaciele. Potem kto wie, może zaproszę was na ślub?
P.S tworzymy listę? Będę stale uzupełniać.
Stary 2008-07-09, 19:50   #4412
starlight
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez WeronikaWargulak Pokaż wiadomość
. Dodatkowo bardzo was lubię i zawsze chcę mieć kontakt - bo jak ktoś trafia do mojej listy znajomych (prócz szefowej i zło) są traktowani jak moi przyjaciele. Potem kto wie, może zaproszę was na ślub?
P.S tworzymy listę? Będę stale uzupełniać.

uoo, mnie też?
starlight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 19:50   #4413
noname12345TPa
Gość

No pewnie.
Stary 2008-07-09, 20:00   #4414
plameczka
Wtajemniczenie

Ale fajnie, to kiedy ten slub?

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 20:01   #4415
monochrome
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez juliaaa161190 Pokaż wiadomość
Witam ;*

Dawno mnie tu nie było, gdyż jak już pisałam kiedyś, wyjechałam sobie na wakacje do mojej kochanej przyjaciółki, nad nasze jakże piękne Morze - posiedzę sobie tu jeszcze trochę, może nawet do końca lipca, bo później wyjeżdżam dalekooo, więc dłużej się nie da ...
I humor mi wrócił, i z jedzeniem nie najgorzej - aczkolwiek mogłoby być lepiej ... wczoraj np. wybrałyśmy się na spacer po plaży, tak fajnie nam się szło, że doszłyśmy do Kołobrzegu (jakieś 14km spacerku) no to moja przyjaciółka zaproponowała lody włoskie skoro już tam byłyśmy - oczywiście nie wiem dlaczego nie chciałam - ale mnie zmusiła ... no to zamawiam i nie wiem naprawdę dlaczego to robię - mianowicie mówię do chłopaka za ladą: 'poproszę małego włoskiego, ale takiego naprawdę małego - najlepiej połowę z małego' ;/ on się spojrzał i mówi: 'dla ciebie chudzino to powinien być duży maczany w czekoladzie i z orzeszkami, albo nawet 2' ja: 'dziękuję, zostanę przy małym' ... ;/ a on: 'dobrze, a jeżeli macie ochotę to ja za 15 minut kończę i zapraszam na spacer po molo' oczywiście zgodziłyśmy się, zjadłam tego mojego nieszczęsnego loda, czekamy na niego ... patrzę a on idzie z trzema, ogromnymi, maczanymi w czekoladzie i orzeszkach lodami! i musiałam zjesć ;P ale nie żałuje, bo były dobre - chociaż wepchnęłam je na siłę ...
A nasz nowy znajomy okazał się przesypatyczny i nawet umówiliśmy się na kolejny spacer Tak właśnie mijają moje wakacje ...

Poczytałam troszeczkę postów i co do przyczyny ropoczęcia odchudzania u mnie była bardzo prosta: schudnę 3-4kg i bede czuła się lepiej, bd miała 4X i bd super - że tak się nie stało to inna bajka bo ma te swoje 4x tyle, że o jakieś 4-5kg mniej niż chciałam ... ale staram się i jest co raz lepiej

Pozdrawiam i życzę udanych wakacji ;*
Fajnie, że humorek powrócił i że się dobrze bawisz. Oby tak dalej, zajadaj lody, ciesz się towarzystwem i morzem! ^^

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
Kochana a przytylas cos juz ?

Dziewczyny mam pytanie...dziwne pytanie Bo zauwazyłam ze od kiedy jezdzilam na rowerku powychodzily mi zyly wyglada to okropnie. Duze ,grube ,niebieskie widocne na dłoniach i stopach najbardziej ;/To od cwiczen ?
Może być od zmęczenia, od gorąca, też tak czasem mam.

Cytat:
Napisane przez WeronikaWargulak Pokaż wiadomość
Baby nie mam wagi, więc nie wiem, ale czuję, że ważę nieco więcej.
Monochrome - a więc uważaj, rozmowa z prawnikiem jest ciężka, nie kłócice się za często, bo mocny problem będzie. Ja ze względu na miśka i moje dziennikarskie zainteresowania (od dziecka) idę na dziennikarstwo, lub politologię.
To już chyba od charakteru zależy, nie profesji. ;] Też kiedyś chciałam iść na dziennikarstwo alb politologię, ale teraz taką niechęć odczuwam do polityki, że chyba dobrze zrobiłam, że zrezygnowałam.
Powodzenia, Werka!

Cytat:
Napisane przez kasik30 Pokaż wiadomość
Monochrome GRATULACJE!!!
Dzięki!
Stary 2008-07-09, 20:06   #4416
noname12345TPa
Gość

Zobaczymy, kiedy się z Nim zobaczę - mój Wielki TŻ.
Monochrome - szkoda, że ci się polityka odwidziała, uwielbiam o niej gadać, a o niemieckiej to w szczególności, choć nie lubię jak ktoś bluźni w stronę mojego kotka.
Robicie tą liste?
Plameczka - załatwione.
Starlght - załatwione
Stary 2008-07-09, 20:22   #4417
Baby14
Zakorzenienie

Ale gdzie ta lista ma niby byc/?
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 20:24   #4418
starlight
Raczkowanie

ja za bardzo nie wiem ocb z tą listą hehe.. ) w jakim celu?
Stary 2008-07-09, 20:40   #4419
noname12345TPa
Gość

Ta lista to lista osób które chcą być w klubie - dla ułatwienia dla mnie (by wiedzieć kogo dodać do klubu), chodzi mi oczywiście o klub i pogaduchy dla byłych edkowych - oraz takich co chcą wyjść z tego cholerstwa.
Stary 2008-07-09, 20:59   #4420
schism_
Zadomowienie

Werka, również zgłaszam się do klubu
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 21:07   #4421
madame_apple
Zadomowienie

Ja również się ujawnię choć na codzień tylko podczytuję - też chciałabym dołączyć do klubu jako była (hope so) edkowa
pozdrawiam

madame_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 21:22   #4422
agness51
Zakorzenienie

Nawet nie wiecie jak bardzo ja chciałabym dołączyć do takiego klubu. Jednak powoli tracę nadzieję,że kiedykolwiek z tego wyjdę. Ciągła walka,ciągłe wyrzuty sumienia,ciągłe spalanie kalorii podczas ruchu,ja nawet często kogoś specjalnie namawiam,aby jechać darmowym autobusem,bo wiem,że aby do niego dotrzeć muszę się przejść z 20 minut,a to zawsze jakiś ruch. Ciągłe patrzenie w lustro i z niezadowoleniem patrzenie jak z upływem dnia brzuch robi się coraz większy od jedzenia,ciągły zły wyraz twarzy jak patrzę na swoje ciało,z coraz większym obrzydzeniem do samej siebie,ja nawet nie umiem obiektywnie do tego podejść,co chwila porównuję się z innymi dziewczynami,kobietami,pa trzę tylko jak bardzo od nich odstaje,jak to strasznie wyglądam. Nie umiem o sobie mówić inaczej. Gdzie podziały się czasy kiedy promienna wychodziłam na spotkanie z TŻ-tem,znajomymi,z mamą na zakupy do sklepu ? Teraz też niby wychodzę promienna. Jednak to tylko taka przykrywka,aby ukryć przed bliskimi,że mam problem. Bo choć bardzo bym chciała,nikomu się do tego nie przyznam. Nie chcę,aby wiedzieli,że to jedzenie mną zawładnęło,chęć bycia idealną,jak najszczuplejszą,jak najbardziej perfekcyjną i dokładną w tym co robię. Zdaję sobie sprawę,że zdecydowanie za dużo o tym myślę. Jednak nie umiem już żyć inaczej. Boję się,że niedługo stracę wszystko. Że utracę ludzi,których kocham. Że TŻ domyśli się,że coś nie tak,że uzna mnie za jakąś dziwaczkę i mnie zostawi. Boję się jego powrotu,a to już w piątek,boję się,że zobaczy we mnie jakiegoś tłuściocha i spojrzy na mnie inaczej. Tak bardzo się boję. Piszę to i mam łzy w oczach. Bo zaczynam myśleć,że już nigdy nie będę żyła normalne. Ile bym dała,aby cofnąć czas,aby nie wpakować się w to bagno.

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 21:38   #4423
noname12345TPa
Gość

madame i schism - wysłane
Aga - co ja mam ci napisać byś wreszcie nas zrozumiała - ty niestety należysz do grupy która nie chce wyjśc z anoreksji bo jest za mocno wkręcona, bo ja wciągnięcie w anoreksjię (tak jak w narkotyki dzięlę na 3 grupy)
1 te co myślą że nie wpadną
2 te co nie chcą wyjść bo są już za mocno wkręcone
3 (ja tu jestem) wychodzące.
Ty jesteś w grupie 2 - chyba musi się stać jakiś przełom byś wreszcie zrozumiała co tak na serio sobie robisz, ale musi być to coś takiego co tobą wstrząśnie.
Stary 2008-07-09, 21:39   #4424
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Nawet nie wiecie jak bardzo ja chciałabym dołączyć do takiego klubu. Jednak powoli tracę nadzieję,że kiedykolwiek z tego wyjdę. Ciągła walka,ciągłe wyrzuty sumienia,ciągłe spalanie kalorii podczas ruchu,ja nawet często kogoś specjalnie namawiam,aby jechać darmowym autobusem,bo wiem,że aby do niego dotrzeć muszę się przejść z 20 minut,a to zawsze jakiś ruch. Ciągłe patrzenie w lustro i z niezadowoleniem patrzenie jak z upływem dnia brzuch robi się coraz większy od jedzenia,ciągły zły wyraz twarzy jak patrzę na swoje ciało,z coraz większym obrzydzeniem do samej siebie,ja nawet nie umiem obiektywnie do tego podejść,co chwila porównuję się z innymi dziewczynami,kobietami,pa trzę tylko jak bardzo od nich odstaje,jak to strasznie wyglądam. Nie umiem o sobie mówić inaczej. Gdzie podziały się czasy kiedy promienna wychodziłam na spotkanie z TŻ-tem,znajomymi,z mamą na zakupy do sklepu ? Teraz też niby wychodzę promienna. Jednak to tylko taka przykrywka,aby ukryć przed bliskimi,że mam problem. Bo choć bardzo bym chciała,nikomu się do tego nie przyznam. Nie chcę,aby wiedzieli,że to jedzenie mną zawładnęło,chęć bycia idealną,jak najszczuplejszą,jak najbardziej perfekcyjną i dokładną w tym co robię. Zdaję sobie sprawę,że zdecydowanie za dużo o tym myślę. Jednak nie umiem już żyć inaczej. Boję się,że niedługo stracę wszystko. Że utracę ludzi,których kocham. Że TŻ domyśli się,że coś nie tak,że uzna mnie za jakąś dziwaczkę i mnie zostawi. Boję się jego powrotu,a to już w piątek,boję się,że zobaczy we mnie jakiegoś tłuściocha i spojrzy na mnie inaczej. Tak bardzo się boję. Piszę to i mam łzy w oczach. Bo zaczynam myśleć,że już nigdy nie będę żyła normalne. Ile bym dała,aby cofnąć czas,aby nie wpakować się w to bagno.
Powinnas to wydrukowac i zaniesc do psychologa

Stary 2008-07-09, 21:39   #4425
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:

Agnieszko, powtarzampo raz kolejny do znudzenia:
PSYCHOLOG .

Nie pozwól Ed zabrac sobie swojego życia.
Masz szanse z tym walczyc, a jedynym kto moze Ci pomóc jest psycholog.
Kazda z nas naprawde chciałabym Ci pomóc, jednak nikt wirtualnie nie jest w stanie dac Ci kopa w tyłek (przysłowiowo) zebys sie wreszcie ocknęła i poszła do psychologa.
Masz zaburzony obraz samej siebie, widzisz , wmawiasz sobie rzeczy których nie ma( grube uda, brzuch itp),
albo skonczy to sie napadami itp albo anoreksją( to jets moje prywatne zdanie)

Bedziesz zyła normalnie jesli sama sobie pomozesz.
Umów sie z lekarzem Agnieszko, to nie są zarty.
Nie spie.rdziel sobie zycia, nie zasłuzyłas na to, zeby Ed zawładneło Twoim zyciem
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 21:44   #4426
agness51
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny. Werka napisałaś mądrą rzecz,chyba naprawdę musiałby nastąpić jakiś przełom,abym się w końcu otrząsnęła. Chcę z tego wyjść,ale boję się wizyty u psychologa,boję się tej pierwszej rozmowy. Plameczko,chyba naprawdę powinnam to wydrukować. Orzeszku,jak zwykle chcesz dobrze,i tak mądrze piszesz.

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-07-09, 21:45   #4427
monochrome
Rozeznanie

Werka, dopiszesz też mnie?
Agness - - to ja powierzę trochę za Ciebie, że z tego wyjdziesz i że znów będziesz promienna. ;] Naprawdę, jesteś w stanie z tym skończyć. Tylko musisz chcieć i pamiętać, że jesteś wyjątkową, cudowną osobą, do tego uroczą i zgrabniutką. Masz TŻa, który na Twój widok na pewno będzie skakać z radości, bo uwielbia Cię taką jak jesteś, no! A jesteś super i koniec gadania. ;p
Stary 2008-07-09, 21:47   #4428
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny. Werka napisałaś mądrą rzecz,chyba naprawdę musiałby nastąpić jakiś przełom,abym się w końcu otrząsnęła. Chcę z tego wyjść,ale boję się wizyty u psychologa,boję się tej pierwszej rozmowy. Plameczko,chyba naprawdę powinnam to wydrukować. Orzeszku,jak zwykle chcesz dobrze,i tak mądrze piszesz.
Ja sie pytam w tym momencie co zamierzasz zrobic?
Z Twoją chorobą.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 21:48   #4429
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jesli tak bardzo sie boisz, to byloby Ci latwiej, nie musialabys nic mowic

Stary 2008-07-09, 21:51   #4430
agness51
Zakorzenienie

monochrome - dziękuję,kochana,aż miałam banana na gębie,jak przeczytałam Twój post.

Orzeszku - co zamierzam zrobić ? szczerze mówiąc,to miałam pojechać do przychodni podczas nieobecności TŻ-ta,jednak każdego dnia specjalnie wynajdywałam zajęcia,aby nie być w pobliżu tego miejsca,tak potwornie się bałam,że nie dam rady tam wejść,a przecież to powinno być dla mnie normalną rzeczą,aby chociaż się zapytać o wizytę.
Muszę znaleźć te skierowanie i wtedy zastanowię się co dalej .

Stary 2008-07-09, 21:57   #4431
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
monochrome - dziękuję,kochana,aż miałam banana na gębie,jak przeczytałam Twój post.

Orzeszku - co zamierzam zrobić ? szczerze mówiąc,to miałam pojechać do przychodni podczas nieobecności TŻ-ta,jednak każdego dnia specjalnie wynajdywałam zajęcia,aby nie być w pobliżu tego miejsca,tak potwornie się bałam,że nie dam rady tam wejść,a przecież to powinno być dla mnie normalną rzeczą,aby chociaż się zapytać o wizytę.
Muszę znaleźć te skierowanie i wtedy zastanowię się co dalej .
A nad czym tu sie zastanawiac?

Stary 2008-07-09, 21:57   #4432
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
A nad czym tu sie zastanawiac?
Bo jeszcze niedawno wierzyłam,że wyjdę z tego sama.

Stary 2008-07-09, 22:07   #4433
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo jeszcze niedawno wierzyłam,że wyjdę z tego sama.
Wyjdziesz sama, ale psycholog musi Cie nakierowac

Stary 2008-07-09, 22:41   #4434
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny. Najsampierw pochwalę się - dostałam z tego egzaminu 4+. Dziękuję za trzymanie kciuków. Ale jestem szczęśliwa, wakacje aż do października, we wrześniu mogę sobie wyjechać i w ogóle. ^^

Ojej, przykro czytać, że ED Cię znów tak podstępnie dopadło. Ale zobaczysz, uda Ci się ładnie rozkręcić metabolizm i duże obiady to będzie dla Ciebie pryszcz. ;]
Pogadaj z mamą może jeszcze, wytłumacz jej, że musisz małymi kroczkami, że docelowo przecież będziesz jadła normalnie. Może na razie trudno jej to wszystko zrozumieć i zaakceptować, ale przecież chce dla Ciebie dobrze, pomoże Ci!
Trzymam kciuki, żeby się dobrze ułożyło!

Jeeee, też chcę taki fajny podwieczorek. Kto to układa? ;p
Dziękuję Niestety moja "przyjaciółka" wie kiedy wrócić...kurcze ja już sama siebie nie rozumiem...nib boję się przytyć, ale mam coś takiego, że kiedy usłyszę jakąś dobrą wiadomość to nagle zapominam o kaloriach...tak na jakiś czas i wtedy jem to co każdy, normalny człowiek... nawet dzis tak było po części ale to dzięki mojej Babci( tak tak Babci zaczęłyśmy wspominać czasy kiedy byłam małym dzieckiem i przypominac sobie takie różne historie i nawet nie wiem kiedy zaproponowałam, że może podgrzeję "kociołek do syta" (a byłam już po obiedzie) Babcia oczywiście się zgodziła i tym sposobem "zaliczyłam" ok 400kcal "nadprogramowych", przez chwilę miałam wyrzuty sumienia i myślałam, że to się skończy niezjedzeniam kolacji, ale zdrowy rozsądek wygrał i wieczorem zjadłam jeszcze tuńczyka+pomidor+ogórek+m usztarda(mmm)+c hlebek pełnoziarnisty...czyli może nie było tak źle ale obawiam się,że jutro stanę przed lustrem spojrze na siebie, na nogi i znowu zacznie się "bajeczka"... po co ja się w ogóle kiedykolwiek zaczęłam odchudzać? do dziś tego nie rozumiem i chyba nigdy nie pojmę, patrząc na dawne zdjęcia i tamtą figurę po prostu sama jej sobie zazdroszczę( może to głupie ale tak właśnie jest), jadłam wszystko i w każdej ilości nawet w nocy "opychałam" się chipsami, batonami...a teraz? obawy przed zjedzeniam większego obiadu...ehh...mam to czego chciałam

co do metabolizmu to może macie jakieś sposoby aby go rozkręcić? dodam tylko, że przez te diety straciłam większość włosów a co do Mamy to postanowiłam z nią porozmawiać tak poważnie i wytłumaczyć jej to tak aby potrafiła na to spojrzeć z mojej strony...

I na koniec gratuluję świetnej ocenki z egzaminu

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 22:49   #4435
starlight
Raczkowanie

Kika, czekam na wieści żeby podkręcić metabolizm trzeba jeść mało i często
Stary 2008-07-10, 09:07   #4436
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez starlight Pokaż wiadomość
Kika, czekam na wieści żeby podkręcić metabolizm trzeba jeść mało i często

Tak właśnie jem, ok 5posiłków co 2-3 godziny mam nadzieję, że będzie ok Dziś czeka mnie ta rozmowa-będziemy same z Mamą w domu więc to chyba najlepszy moment

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 10:05   #4437
juliaaa161190
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość
Gratuluję przełamania się i może takiej otwartości na innych ludzi. Chyba właśnie to jest nalepsze, aby wyzdrowieć, tak rozmaiac z ludxmi jakbyśmy nie były chore, powolutku coraz bardziej przyzwyczajac sie do wspólnych wypadaów na lody, aż stanie sie to normalne. A nad morzem musi być teaz cudownie. Ten szum fal i mewy maja swój urok.
Dziękuję ;* Rzeczywiście rozmowa daje wiele i przyjaciele, ale tacy którzy potrafią nas zrozumieć, wiedzą na co mogą sobie pozwolić w kwestii jedzenia - nie wpychają w nas wszystkiego na siłę, czasami tak ale pomalutku małymi kroczkami - mam też takich dla których zjedzenie dużej pizzy to nie problem i nie potrafią zrozumieć tego, że mi nie zmieści się nawet jeden kawałek ... a wtedy robi mi się przykro ...
Nad morzem jest cudownie, co prawda zmoknęłam już chyba 3 razy pod rząd tak pożądnie, ale to nawet śmieszne okoliczności były, więc nie ma czego żałować

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość
Fajnie, że humorek powrócił i że się dobrze bawisz. Oby tak dalej, zajadaj lody, ciesz się towarzystwem i morzem! ^^
Wczoraj kiedy pisałam posta nie wiedziałam jeszcze, że to może się tak szybko zmienić - wracam w poniedziałek, wystarczył jeden telefon - teraz ktoś mnie bardziej potrzebuje niż ja tego wszystkiego - ale i tak jest fajnie bo są wakacje, zresztą zobaczę się z Moim - a wracam właśnie dla Niego, z Nim - byliśmy tu jedynie niecałe 50km od siebie, a widzieliśmy się raz ... mieliśmy być do końca lipca, jednak On musi wrócić no a ja nie pozwolę by teraz był sam.

A i wczoraj pierwszy raz od jakiś 2 lat zjadłam słodycze i to bez wyrzutów sumienia 3 wafle - takie domowej roboty, dosyc spore i to o godzinie 22 - przekładane kremem z margaryny itp. odwiedziłam kuzyna i jego żone, a jej wafli nie mogłam odpuscić
Do tego jem chyba więcej - nadal nie jest to P, nawet chyba nie U ale staram się to zmienić

agness51 dasz radę, tylko musisz uwierzyć w to, że potrafisz - jeśli nie dla samej siebie postaraj się wyjść z tego bagna dla innych! dla swojego Tż itp. On na pewno wolałby uśmiechniętą, zdrową, pełną pozytywnej energii dziewczynę niż smutną i bez wiary w siebie - wiem, że to nie jest łatwe bo sama z tym walczę i raz jest lepiej raz gorzej, ale chcę to pokonać ... muszę ... i uda mi się Tobie też, uwierz w siebie! jesteś szczuplutka i taka piękna - nie zmarnuj sobie życie, nie warto ...
ja doskonale Cię rozumiem, ale wiem też że potrafisz ... pamiętaj: to jak postrzegają Cię inni w dużej mierze zależy od tego jak Ty patrzysz na siebie, jeżeli będziesz potrafiła dostrzec sama to jaką wartościową osobą jesteś to będzie Ci łatwiej trzymam kciuki i pozdrawiam ;*

WeronikaWargulak - też chciałabym się przyłaczyć, co prawda ja nadal chyba trochę w 'tym' jestem, ale czytałam, że ci co chcą z tego wyjść też mogą ... więc ja też chcę ...

^Nothing suprises me any more.
juliaaa161190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 10:08   #4438
Baby14
Zakorzenienie

Ja tez chce do klubu
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 11:49   #4439
plameczka
Wtajemniczenie

O niee.. nie moge Patrzcie

http://infobot.pl/r/BLN

Stary 2008-07-10, 11:57   #4440
starlight
Raczkowanie

a ja dziś kupila e empiku książkę: trening :jak pokonać anoreksję :smile: myślę, że była warta ceny/.. ;p 34 zl;d
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości