|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Jak przeczytasz to podziel sie z nami wnioskami
|
#4442 |
|
Raczkowanie
|
zachecan do kupna xD
|
|
|
|
#4443 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam kasy
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
U mnie dziś troszkę lepiej ... wiecie,wczoraj zjadłam chyba z 2000 kalorii,w tym ciasto,oczywiście skończyło się na rowerku (ponad godzinę),nie piszę tego,aby się chwalić,aczkolwiek kusiło mnie wczoraj,aby po takim dniu ze słodyczami,zrobić sobie taki oczyszczający dzień,zjadłam śniadanie i chciałam przez resztę dnia być na sokach,ale ... to chyba będzie oznaka mojej czystej głupoty,nie wiem czy nie spapram metabolizmu
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#4445 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4446 | |
|
♥
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko gorzej stosować się do wszystkich zasad samemu.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#4448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesz 2000 kcal, nie tyjesz, masz dobry metabolizm, dobrze wygladasz, jestes szczupla, czego chciec wiecej? Co maja powiedziec dziewczyny, ktore chca jesc normalnie, ale nie moga, bo tyja? Bez zbednych eksperymentow agness, prosze! A ja mam dzisiaj wizyte u psychologa. Nie wiem, co mam jej mowic? Ze walcze z checia odchudzania? Ze potem tydzien sie odchudzam, a potem na tydzien akceptuje siebie i znow sie nie odchudzam? Ze czuje sie zbyt gruba? Ze nie wiem, jak moge podobac sie chlopakom z takimi udami? Oczywiscie teraz chce siebie zaakceptowac i walcze z tymi myslami, ale czesto sa nawroty, bo nie wiem, czy nie sa one prawda. Kazdy mowi, ze nie, wiec co jak co, ale wierze innym i jem normalnie, ale niestety ja widze co innego w lustrze. Glupio mi bedzie powiedziec, ze walcze z checia odchudzania, bo jak ona pomysli, ze przydaloby mi sie troche zrzucic, wiec po co walcze z tymi myslami? Moge sie przeciez odchudzac jak chce. A w ogole, jak ostatnio jej powiedzialam, ze chcialabym zrzucic 5 kg, to mowila, ze nie bedzie to jeszcze az tak malo. Niby teraz nie waze duzo 53/165 ale chcialabym 48/165 tak, jak kiedys. Bo moje uda sa wielkie, naprawde, 55 cm, w stroju tak sie to nie rzucalo, jak w spodniach, ktore nosze na codzien. Nie wiem, nie wiem, nie wiem.
|
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy nie tyję dlatego,że jak zjem dwa tysiaki,to od razu rowerek wczoraj jak zjadłam tyle to spaliłam na rowerku prawie 1000 kalorii . Więc bilans wyszedł nieco ponad tysiak.Chciałabym umieć zjeść ładnie dwa tysiaki,a potem bez wyrzutów żadnych położyć się spać i tyle. A Ty Plameczko nie przechodź na żadną redukcję! Jesteś szczupła,śliczna dziewczyna,w ogóle nie widać,że masz 55 cm w udzie! Ja mam niby 51 albo 52,a wydaje mi się,że moje nogi są o wiele grubsze niż Twoje! Poza tym ważysz mniej niż ja ![]() Powiedz tej psycholog co Ci leży na sercu,ja nie wiem jak ona z Tobą rozmawia,bo jak wiadomo u psychologa nie byłam,aczkolwiek wydaje mi się,że nie ma co czegokolwiek przed nią ukrywać. Jesz teraz dobrze,na luzie,jesz słodkości,a mimo to chyba nie tyjesz masz dobry metabolizm,więc nie katuj go niepotrzebnie kolejną redukcją (i kto to mówi ),bo nie ma sensu,masz naprawdę fajną figurę,nie kieruj się cyframi na wadze
|
|
|
|
#4450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja wlasnie nie chce przechodzic na R, nie chce sie meczyc (bo dla mnie to meczace), chce korzystac z zycia, chce byc na U, jesc co chce i kiedy chce. Bo czuje, ze wracam do normalnosci, nie mam napadow objadania sie, tak, jak bylo to na R, nie mysle ciagle o jedzeniu, robie duzo fajnych rzeczy Tylko wlasnie jest problem, ze nie moge do konca siebie zaakceptowac, czuje, ze te uda sa nieproporcjonalne do mojej figury, w stroju wygladalam nawet ladnie, przyznaje, ze sie sobie podobalam, bo spodenki optycznie wyszczulaja, w dodatku czarne, ale jak ubiore normalne spodnie, to czuje sie tak, jakby uda byly na 1 miejscu, a ja na 2. Zastanawiam sie nad cwiczeniami, zeby znow nie przechodzic na R, chcialabym wyszczuplic uda tak o 2-3cm, to bedzie baaaardzo trudne i w ogole sama nie wiem jakie cwiczenia stosowac? Jeszcze poszukam w wyszukiwarce, ale doradzcie cos jak mozecie. Bo ja naprawde czuje sie z tymi udziskami grubo. A najgorsze jest to, ze mama i tata mowia, ze dobrze wygladam, szczuplo, a to czemu ja tego nie zauwazam?
|
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio nie jeździłam na rowerku ponad tydzień,chyba nic nie tyłam,nie zauważyłam,no a teraz znowu jakieś wyrzuty i się zaczęło. To co pogrubiłam to takie moje motto ![]() Skoro aż tak bardzo źle czujesz się ze swoimi udami,no to lepiej będzie jak poćwiczysz,niż kolejna redukcja,bo redukcja przecież nie zagwarantuje,że akurat schudniesz z ud. Sama się zastanawiałam nad jakimiś ćwiczeniami na uda,ale jakoś nie wiem w jakie wierzyć,jakie skuteczne,a jakie nie.
|
|
|
|
#4452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uda jak uda, normalne, kobiece, wcale nie grube! Cytat:
![]() ![]() Plameczko, po pierwsze Twoje uda absolutnie nie są wielkie. Po drugie - nie chcę Cię zniechęcać, ale zrzucanie cm z ud właśnie to naprawdę droga przez mękę. Pamiętam, jakiś czas temu (jakoś... wczesną zimą chyba) zaparłam się, że będę pracować nad udami. Skakałam na skakance 6x w tygodniu po 2000 przez jakiś miesiąc czy półtorej. Przyznaję, że jadłam normalnie, zgodnie z zapotrzebowaniem, bo nie umiem się odchudzać, już nie i wcale nie potrzebuję zbijać wagi, więc po co się krzywdzić. Ograniczałam tylko słodycze, ale nie rezygnowałam z nich całkiem.Absolutnie zero efektów ![]() Może to była wina tego, że mój trening był dość amatorski. No ale sam fakt, bo trochę potu wylałam Stwierdziłam, że pewnych rzeczy nie zmienię, zaakceptowałam się i skaczę teraz 2x w tygodniu jak dobrze pójdzie, dla przyjemności ![]() Akceptujemy się kobity, pozdrawiam
|
|
#4453 |
|
Zadomowienie
|
Witam ponownie Dziewczyny
Ja jestem właśnie po rozmowie z Mamą i postanowiłam Wam od razu napisać co i jak... No więc na początku było ciężko...Mama nie bardzo mogła zrozumieć co chcę jej przekazać...początkowo myślała, że to ma polegać na tym, że ja chcę jesć mało i tyle, ale poprosiłam, żeby dała mi to wszystko spokojnie opowiedzieć od samego początku...zaczęłam jej opowiadać jak to się w ogóle zaczęło prawie (lub ponad) 2 lata temu...powiedziałam jak czuję się teraz, że samej jest mi z tym źle i ciężko, że nie chcę w tym tkwić, ale chcę z tym skończyć... Powiedziałam, że zdaję sobie sprawę z wielu rzeczy, z tego, że jestem chuda, ale mi się wydaje, że jestem gruba, że mam "skrzywiony obraz swojej osoby", że czeka mnie trudny okres... Poprosiłam, żeby nie mzuszała mnie do jedzenia, ale żeby w małym stopniu tylko kontrolowała i jeśli zauważy, że np znacznie ograniczam jedzenie to wtedy porozmawia ze mną o tym na spokojnie, bez nerwów i krzyków Umówiłyśmy się , że nie będzie mi kupowała słodyczy, chyba, że ją o to poproszę, ale tutaj ja też poszłam na ustępstwo tzn już pisałam, że w weekendy pozwalałam sobie na coś słodkiego i obiecałam jej, że tak zostanie powiedziałam, ze sama muszę powoli zwiększać porcje jedzenia bo nie chcę być gruba, a ona wtedy spojrzała na mnie ze łzami w oczach i powiedziała na sam koniec, że nie wiedziała, że dla mnie to jest takie ciężkie...chyba obydwie coś zrozumiałyśmy![]() aha no i mam taki czas do końca wakacji, żeby "polepszyć" swoją wagę, tzn przytyć tak, żebym ja była zadowolona i Mama![]() ![]() ![]() Hmm poza tym dziś kiedy stanęłam na wadze wskazała 0,5 kg więcej, nie wiem czy to dlatego, że wczoraj wieczorem tuż przed snem wypiłam duuużo wody, ale jakoś się tym nie przejęłam...nie wiem czemu, ale to chyba dobrze, może jakiś mały krok do przodu?
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
#4454 |
|
Raczkowanie
|
kika, świetnie. a teraz coś dla każdej
![]() ĆWICZENIE Z WAGĄ (to z tej książki co dziś kupiłam xD specjalnie dla Was przepisuję:P) jedną z najbardziej niekomfortowych sytuacji dla pacjentek z anoreksją jest wejście na wagę i obserwowanie przechylającej się wskazówki. Obawa przed przytyciem ejst tak intensywna, że uniemozliwia wielu pacjentom jedzenie na wystarczająco dużo, by wyzdorwieć. Mówiliśmy o tym, że mysli to tylko słowa, a słowa to tylko dźwięki. Jeśli chodzi o wagę, to waga to tylko liczba, a liczba to również tylko dźwięk. Jaka jest Twoja waga docelowa? Kiedy po raz 1szy wypowiadasz na głos tę liczbę, ma to dla ciebie b.due znaczenie. prawdopodobnie możezs czuć wszystkie emocje, które wiążesz z tą liczbą. teraz powtarzaj na głos tą liczbę, jak najszybciej jak potrafisz przez 1 minutę. Muszisz naprawdę wypowiadać ją na głosy,aby ćwiczenie było skuteczne. skorzystaj z minutnika aby sobie pomóc. po upływie minuty wszytskie emocje znikną. pozostanie tylko dźwięk. cd., bardziej zaawansowanego ćwiczenia, później |
|
|
|
#4455 |
|
Gość
|
Starlight jak się nazywa ta książka? Mam swoje oszczędności i chcę ją kupić.
Dopisałam monochrome, julię, schism i baby do klubu. Agnes - ja do anoreksji zaczełam podchodzić w pełni racjonalnie. Niestety w mnie musiało coś tąpnąć bym zaczeła wychodzić (punkty karne na wizażu i groźba iścia do szpitala). Dziewczyny - mam super news (tylko dlaczego ja teraz nie jestem w 3 liceum ) - słuchajcie do naszej szkoły do mojej klasy (mojego profilu - Lolków klasy B - lingwistyczno- europejski) dostał się chłopak - uwaga o imnienu Gerard (wiem od psiapsiółki z list przyjętych - w 100% sytuacja prawdziwa). Jak dostałam tego smsa to normalnie cała czerwona się zrobiłam - siostra mojej drugiej psiapsiółki musi mu o mnie powiedzieć (dla innych jestem zajęta, ale nie dla niego). Pozatym wszystko ok - nie ma sensu pisać - bo jest dobrze. Pozdrawiam Werka |
|
|
|
#4456 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko oszczędź troszkę chłopaka Cytat:
a ja poproszę autora tej książki i tytuł ponownie (wiem, że już pisałaś niedawno ale nie chce mi się przeszukiwac forum![]() z góry dziękuję![]() aaaaa i jeszcze jedno czy mogę należeć do klubu? wiem, że przede mną dłuuuga droga, żeby z tego wyjść, ale chcę ponad wszystko, a wspominałyście, że takie osoby też mogą tam być
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
|
|
|
#4457 |
|
Raczkowanie
|
"jak pokonać anoreksję?" wydawnictwo Sensus. myślę, że książka jest warta kupa
|
|
|
|
#4458 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do metabolizmu to słyszałam, że stopniowe dodawanie kcal, jadanie często, ale mniej, sport, picie odpowiednio dużo wody, wysypianie się. Podobno przyprawy korzenne również pomagają. ;p Trzymam kciuki! I oby Ci się udało dobrze dogadać z mamą. Oraz zapomnieć raz na zawsze o tej "przyjaciółce" wrednej. Ooo, umknął mi drugi Twój post! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szkoda, że wyjazdu koniec, no ale będziesz z Nim, i tak masz fajnie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chyba, że ma słaby wzrok. Plameczko, Ty bardzo szczupła jesteś. 55 cm w udach to nie jest dużo, przestań, naprawdę. ;] Fajne masz te uda i w ogóle super sylwetkę.Cytat:
![]() Nie zaszkodzi czasem odwiedzić stare licealne mury. ![]() Trzymajcie się laski, ja jadę sobie ze znajomymi obejrzeć "Seks w wielkim mieście" i pewnie pogrzeszyć słodyczami. ;]
|
|
#4459 |
|
Gość
|
Kika dopisane.
|
|
|
|
#4460 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No akceptujmy, albo chociaz starajmy ![]() Cytat:
Bo rozmowa z mama to takze olbrzymi krok, fajna masz mame i super, ze to zalatwilas Cytat:
a juz jestem po wizycie, bylo milo, moze cos zrozumialam? Musze sie z tym przespac, jutro opowiem co i jak A.. Wam tez wisza faldy na brzuchu z przodu i z tylu jak siedzicie?
|
|
#4461 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie koleżanki
![]() Co u mnie?W sumie chyba dobrze ,nawet dziś zupę zjadłam ,i cos słodkiego ale czuję się bardzo żle...Czy ja mam już tak psychikę spaczoną ze gdy zjem trzy Rafaello to mam uczucie jakbym błyskawicznie obrastała tłuszczem?Wiem to jest bardzo głupie myslenie.. Tak bardzo bym chciała wyleżć z ed,mam nadzieję ze wakacje coś zmienią na lepsze ale z drugiej strony trochę się ich boje... Przepraszam ze Was przynudzam ale musiałam się wyżalić.. Do sklikania słoneczka
|
|
#4462 |
|
Raczkowanie
|
kasik ja też dzisiaj jadłam zupe i kinder bueno... i żyje
kinder bueno było w zakrystii w kościele byłam tam 3,5h bo koleżanka pracuje
|
|
#4463 |
|
Raczkowanie
|
Basiulka
|
|
#4464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To kinder bueno juz nawet do zakrystti zawitało A white czy black?![]()
|
|
|
#4465 |
|
Raczkowanie
|
white!
i kawa nescafe 2 w 1 jezu grzesze ale miałam takiego doła... co byście powiedziały gdyby wasz tato powiedział że na równi chce traktować was i dziewczyne waszego brata? :| i więcej z nią rozmawia... BTW. wczoraj posprzątał mojemu bratu pokój.... , dziś odwiedził go w pracy, jechał z jednego domu do drugiego 30 km aby zawieźć mojego brata do jego dziewczyny... ręce opadają więc poszłam do koleżanki która w kościele z innymi ludźmi ( młodymi ) skrobią ołtaż z farby i z nimi pogadałam sie pośmiałam niewiem kiedy czas mi leciał .... zapomniałam o tym co złe... musze częściej wychodzić z domu.. zdecydowanie... koleżance zrobiłam sama kolczyki które wzbudziły ogólne zainteresowanie i dziewczyny chcą odemnie kupić no także mam kupców na moją biżuterie a pozatym fajne poznać studentów... z takich kierunków jak grafika.. zawsze to imponujące spojrzenie na świat oczami ARTYSTY
|
|
#4466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja!! White? Ciekawe czy u mnie w zakrystii tez maja kbw![]() A co do taty to nie wiem on dziewczyne Twojego brata na równi z Toba traktuje?i zawoził brata do dziewczyny??A moze on chce zeby Twoj brat szybko się ozenił?? Nie no serio nie wiem co myslec o tym, i ze więcej z nia rozmawia niz z Tobą......??Dziwne... Ej co to za kolczyki tworzysz i z czego i jak? ![]()
|
|
|
#4467 |
|
Raczkowanie
|
z koralików szpilek i drucików
robie też pierścionki i bransoletki i wisiorki... fuul wypas jednym słowem ! Jejaaa może wkońcu pierwszy raz od półtora roku pójde na basen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mam taką nadzieje... że mnie PUSZCZĄ i to w sobote!!!A jeśli chcesz zobaczyć co natworzyłam daj maila to wyśle Ci zdjęcia
|
|
#4468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja byłam na basenie w zyciu...1,23 chyba 4 razy tylko i nie umiem pływac umiem sie tylko utrzymywac na wodzie i przepłynąc poł metra a potem sie zatrzymuje i płyne w miejscu ![]()
|
|
|
#4469 |
|
Raczkowanie
|
Mercy to ja sie troche chwaląc .... dwa lata temu była mitrzynią powiatu wiem może to nie jest dużo ale zawsze.... coś.... no i umiałam przepłynąć na jednym wdechu pod wodą 25 metrów czyli całą długość basenu.... była ze mnie kobita
|
|
#4470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i co się stało ze zaprzestałas tego sportu?
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

Jesz 2000 kcal, nie tyjesz, masz dobry metabolizm, dobrze wygladasz, jestes szczupla, czego chciec wiecej?
wczoraj jak zjadłam tyle to spaliłam na rowerku prawie 1000 kalorii . Więc bilans wyszedł nieco ponad tysiak.
masz dobry metabolizm,więc nie katuj go niepotrzebnie kolejną redukcją (i kto to mówi
),bo nie ma sensu,masz naprawdę fajną figurę,nie kieruj się cyframi na wadze

) - słuchajcie do naszej szkoły do mojej klasy (mojego profilu - Lolków klasy B - lingwistyczno- europejski) dostał się chłopak - uwaga o imnienu Gerard (wiem od psiapsiółki z list przyjętych - w 100% sytuacja prawdziwa). Jak dostałam tego smsa to normalnie cała czerwona się zrobiłam
- siostra mojej drugiej psiapsiółki musi mu o mnie powiedzieć (dla innych jestem zajęta, ale nie dla niego).
a ja poproszę autora tej książki i tytuł ponownie (wiem, że już pisałaś niedawno ale nie chce mi się przeszukiwac forum
nawet w nocy "opychałam" się chipsami, batonami...a teraz? obawy przed zjedzeniam większego obiadu...ehh...mam to czego chciałam
Ciekawe czy u mnie w zakrystii tez maja kbw
i co się stało ze zaprzestałas tego sportu?