|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar IV
Cytat:
Rozumiem. Mimo to i tak będę decydować się na kolejną Nokię, więc gdyby co powinno być łatwiej
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#4202 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Aha co do Nokii to bardzo pogorszyła sie ich jakość, wszyscy moi znajomi którzy w przeciągu kilku ostatnich m0cy kupili Nokie są bardzo zawiedzeni z baterii. |
|
|
|
|
#4203 | ||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Świetnie Cię rozumiem. Niedawno przydarzyło mi się coś w tym stylu...Cytat:
Sabbath o tych kremach dokładnie to słyszałam - o wykorzystywaniu łożysk. A co do rozmowy z koleżanką - nie umiem podjąć decyzji. Nie wiem czy to ma sens. Z jednej strony - szkoda mi wieloletniej znajomości, żeby skończyła się w tak głupi sposób. Z drugiej - ten mail był dla mnie aktem agresji, manifestacją braku akceptacji moich poglądów - a co za tym idzie - mojej osoby. Więc może nie ma o czym rozmawiać. Z trzeciej - faktycznie myślę o tym, jako o możliwości pokazania, że nie jestem niemoralnym potworem. Z czwartej - jeśli ktoś może po kilku latach znajomości i wielu godzinach rozmów uwierzyć w to z powodu jednego artykułu w Przeodniku Młodych - to byłoby udowadnianie, że nie jestem wielbłądem. Od jakiegoś czasu czuję się jak wielki znak zapytania i zmieniam zdanie kilka razy na godzinę. Na smsa z propozycją spotkania dostałam odpowiedź, że "Ok, ale nie mam zamiaru się kłócić i wysłuchiwać kolejnych obelg" Przysięgam, że w żadnej z moich wiadomości nie było śladu obelgi - pokazałam całą korespondencję kilku osobom i one również się żadnej nie dopatrzyły. No więc napisałam, że przykro mi, ale jednak nie będę miała czasu... Nie wiem, czy dobrze zrobiłam. Od tamtej pory głucha cisza, również brak odpowiedzi na maila
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||
|
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Nokii na baterie nie narzekałam ale miałam telefon z klapką, po dwóch miesiącach urwały mi się zaczepy. Poszłam do reklamacji - pan zapytał czy rzucałam nim o ścianę Po niecałym roku rozerwały mi się klapki , telefon miałam w dwóch kawałkach. Teraz mam zastępczą Nokię i planuję kolejną ale wyleczyłam się już z klapek.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#4205 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Heh najlepsza to była cegła 3310, telefon nie do zdarcia! |
|
|
|
|
#4206 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czasem czuję się jak Tewie Mleczarz z tymi swoimi dziesięcioma "drugimi stronami". ![]() A co do tej konkretnej sprawy - teraz już chyba tylko życie zweryfikuje tę sytuację. Moim zdaniem zrobiłaś, co mogłaś. Zostaje Ci przeczekać napad skłonności moralizatorskich u kumpeli i... być może kiedyś w przyszłości wyjaśnić sprawę. Ja nie szukałabym więcej kontaktu. Ona rozpoczęła, niech się głowi nad tym, jak to zakończyć. I jeszcze - piszesz o blaku akceptacji dla swoich poglądów. Dla mnie nie zawsze jest to równoznaczne z brakiem akceptacji dla człowieka, ale rzeczywiście w tego typu dyskusjach często tak wychodzi. Niedawno rozmawiałam w pewnym wąskim gronie na temat dobra absolutnego i (w mojej opinii niesłusznego) europejskiego przekonania, że jedynie nasze normy kulturowe są kulturą, a każda inna kultura jest barbarzyńska i dzika. Finalnie zapytałam człowieka, o którym wiem, że jest naprawdę świnią, tylko z gębą pełną świętych prawd ostatecznych, czy wobec moich wątpliwości uważa, że jestem złym człowiekiem. I wiesz co? On wypalił mi prosto w pysk, że tak. Zagotowało mnie to, jakim prawem człowiek, który naprzemiennie usiłuje mnie zaciągnąć do łóżka i nawracać mówi takie rzeczy. Niestety, trudniej jest myśleć niezależnie i szukać uzasadnień dla swoich racji, niż mieć komfort bezmyślnego powtarzania formułek... Cytat:
3310 to żadna cegła! Świetny model. Ale faktycznie - nie do zdarcia. Mój pierwszy telefon to był Philips Fizz zwany laciem - a to dlatego, że był rozmiarów buta mojego TŻta. To dopiero była cegła.
|
|
#4207 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a wiem że lać to kapeć, w końcu mój tato to czysty Ślązak, a mój dziadek...nie nie będę tego pisać na publicznym ( żaden honor ale jak dla mnie żaden wstyd, takie były czasy). |
|
|
|
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak to już jest z niektórymi ludźmi. W pewnym sensie ich rozumiem - jeśli już uważają płód za człowieka, a aborcję za morderstwo, to dość logiczne, że drugą stronę barykady mają za nikczemnych posłańców śmierci, a wygłaszanie kazań w tej sprawie mają za swoje święte prawo i obowiązek. I tak Cię podziwiam, ja nie traciłabym chyba energii na dyskutowanie z nawiedzonymi prolifersami.
|
|
#4209 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Ale uciekł do armii Andersa. Choć był Niemcem. Z to drugi dziadek...
|
|
#4210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję telefonu. Sama myślę nad zakupem. Moja Nokia traci zasięg, wyłącza się, bądź sam wyświetlacz włącza się nie wiadomo czemu. Jaki mam model nie mam pojęcia. Nie przywiązuje wagi do tego, jak mam ściągać dzwonki muszę brata pytać co to za model. ![]() Cytat:
![]() Dzień w pracy zakończony raczej średnio miło, ale jeszcze jutro, w sobotę 4 godziny. I mam popołudnie wolne i niedzielę również. Jako że nie mam urlopu, a wszyscy domownicy mają po tydzień lub dwa, żartujemy z bratem że ja tez mam urlop taki od godz. 17 do godziny 8 następnego dnia, dzień w dzień Ze wszystkiego można żartować Brat wracając wieczorem zamiast mówić mi dobranoc życzy mi miłego urlopu Miłe
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath - miałam ci napisać, że mamie bardzo podobał się "Człwowiek z wysokiego zamku"
Wprawdzie była zaskoczona, że to nie o nowych technologiach, statkach i podróżach w podprzestrzenii, ale stwierdziła,że dawno nie czytała czegoś tak wciągającego
|
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ladny, maly z beznadziejnym ekranikiem. Siostrze sie podoba. |
|
|
|
|
#4213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ludzie tracą przez kościół znajomych, a nawet rodziny - to w Polsce normalne.Ja straciłam babcię. Ksiądz egzorcysta z Gdańska (do którego jeździła załatwiać rodzinne problemy typu: kłótnie z synową...) powiedział jej, że we mnie jest szatan... i że ma zerwać ze mną wszelkie kontakty. I tak też uczyniła. Ale cieszę sie że dzięki mnie pójdzie do nieba. Do katolickiego nieba idzie się "po kimś"
|
|
#4214 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Margot, Blue
![]() Mam nadzieję, że czujecie się troszkę lepiej... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli ktoś miał umowę na krócej niż jest gwarancja, to warto iść do nich, bo zdjęcie w komisie, jeśli coś zrobią nie tak, unieważnia prawo do gwarancji. A jeśli robi się to u operatora - nie traci się prawa do gwarancji. Cytat:
![]() Ja mam tzw. puderniczkę (to też z klapką?). Po półtora roku jest prawie jak nowa (ma lekko porysowany ekran wewnętrzny tylko) - klapka, przyciski, wszystko działa, jest w całości, nic się nie odrywa... Nie rzucam nią, ale nawet jak spadnie, to nic się nie dzieje... Kurcze, czy Wam dziś też tak strasznie chce się spać? Słoneczko na zewnątrz, a ja od rana po prostu marzę tylko o łóżku...
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
Puderniczka? Jeżeli to coś trzeba było rozłożyć tzn. odgiąć klapkę to miałam właśnie taki model
I to chyba jakiś felerny jako jedyna. Naprawdę zaczepy mi odeszły same No i wiadomo, że reszta sukcesywnie się zaczęła obluzowywać miesiąc po miesiącu. Nie poszłam więcej z nim do salonu, po tym pierwszym tekście o rzucaniu nim o ścianę. Powiedziałam gościowi, że niech sobie sprawdzą co sprzedają a potem coś insynuują i że nie po to kupuję telefon, żeby nim rzucać o ścianę. Echhh
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi dzis odpier....Nawet nie powinnam o tym pisac ale czuje, ze musze... Mamie nie powiem bo ostatnio sie nie da z nia rozmawiac, siostrze wolalabym oszczedzic.
Podlamalam sie czyms fest, nie wazne czym. Nie czas i miejsce na taki wywod. moj czuly punkt plus noz w plecy. Trzymalam sie jakos... tzn wlasciwie to sie nie trzymalam. Ale po powrocie z roboty moj facet musi robic to czego nienawidze. 'rozmawiaj ze mna', przytul sie... blabla. Ja nie potrzebuje tego wtedy i nie chce. Wiec zamiast dac mi spokoj to cisnal. Wpadlam w histerie, nie wiem czy kiedykolwiek plakalyscie i smialyscie sie jednoczesnie. Ale tak bardzo, ze ciezko sie oddycha. Potem u mnie rownia pochyla - noz, krew, bol... Jak otworzyl lazienke i zobaczyl krwia sciany umazane to sie juz mial wzywac pogotowie. Ale wtedy ja juz bylam w stanie bardziej stabilnym... on blaga zebym poszukala pomocy bo jest ze mna coraz gorzej, ze zawsze o krok dalej. dzis bylam naprawde blisko... bardzo blisko. |
|
|
|
#4217 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) dogrzewać. A Ketonal niestety, w taki dzień jak dziś, jako jedyny doprowadza mnie do ludzkiego stanu.Cytat:
Teraz ja musze się Wam pożalić. Dojrzałam do wiekopomnej decyzji: MUSZĘ RZUCIĆ PALENIE Zmobilizowało mnie to, że poszłam sobie dziś popołudniu po papieroski, kupuje, zapłaciłam i tak się zastanawiam, coś mi tu nie gra. Patrze, no kupiłam te co zwykle i zorientowałam się co niegrało- mianowicie cena, wczoraj 6,75 zł, dziś 8,05 zł Niby dobrze zarabiam, niby to nie tak dużo, ale doszłam do wniosku, że każdą kwotę można rozgospodarować rozsądnie i przyjemnie, albo totalnie głupio. Postanowiłam, że spróbuje przestać wydawać głupio, tym bardziej że puszczam z dymem paczkę dziennie. To że od jakiegoś czasu, co rano wstaje kaszląca i z podrażnioną śluzówką też się do tej decyzji przyczyniło. A chciał nie chciał, pracuje gadając, więc ma to pewne znaczenie ![]() Najgorsze jest to, że ja lubie palić. Przy kawie, przy piwie, po obiedzie, wieczorem siedząc na tarasie, zawsze sprawiało mi to autentyczną przyjemność, której teraz trzeba będzie sobie odmówić ![]() Może i dobrze, że to się zbiegło z moim sobotnim wyjazdem do przyjaciół, kupie na drogę zapas plasterków, może w innym otoczeniu pójdzie łatwiej. No i nie będę miała okazji pluć jadem, czepiać się i wyżywać na niewinnych osobach na forum
|
||
|
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sobie dzis dorzucilam do serii debilnych rzeczy, ktore robie wlasnie palenie. |
|
|
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miss Natasho gratuluję i cieszę się z Tobą Hecate, zamęczysz siebie i swojego męża, myślę, że potrzebujesz pomocy lekarza, powodzenia Ci życzę
|
|
|
|
|
#4220 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem, że nie tego oczekujesz, ale... nie dziwię mu się. Jakbym zobaczyła kogoś, kogo nawet lubię, nie kocham, w takiej sytuacji, też bym o to prosiła... Zawsze w takiej chwili jest wizja, że kiedyś będzie o ten jeden sznyt za daleko, o 5 minut za późno...
Zresztą, pewnie sama o tym wiesz.
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolezanka moja po probie samobojczej tez dostala. I zrobila dokladnie to samo tym razem przedawkowujac te przepisane. |
|
|
|
|
#4222 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Sab właśnie zachęciłaś mnie do wypróbowania Holy Smoke, oraz Fireplace |
|
|
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
doceń swojego męża, tak na zimno, z boku życzę Ci siły i ślę uściski dla niego |
|
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
No popatrz, do czego to doszło
Ja wielka przeciwniczka narkotyków, itp - cóż za paradoks![]() Ale za Jasiem to ja tęsknię
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
on ma tylko 65 k kolorow.
W porowaniu z moja ex nokia co miala 16 mln kolorow i ogromny wyswietlacz i obecnym wyswietlaczem samsunga g800 to wypada na prawde kiepsko. Ale Zuziu ten telefon jest tak sliczny, ze mozna mu to wybaczyc. Taka - probuje. Wiele rzeczy probuje docenic. |
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Hecate - Trzymam za ciebie kciuki. Nie wiem, co ci napisać, wiem tylko, że nie chcę żeby stało ci się coś złego, albo żebyś zrobiła sobie coś złego.
|
|
|
#4227 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Co do zostawienia inicjatywy drugiej stronie - przed chwilą pewna bliska osoba doradziła mi to samo Więc myślę, że to jest najlepsze co mogę zrobić. Jak nie wiesz co robić - nie rób nic? ![]() Dziękuję
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#4228 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ups mam nadzieję, że nie jest tak strasznie badziewny ten wyświetlacz. |
|
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kwestia porownania. Nie bralas go chyba na abonament? na allegro sa po okolo 300 + zl. A to dobra cena za ten tel jaki kolor? http://shop.carphonewarehouse.com/pa...nk/orange/ojt/ |
|
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Hecate -nie napiszę nic mądrego pewnie, bo nawet nie wiem co napisać. Ale trzymam kciuki i
Chciałabym abyś miała siłę walczyć i nie martwić się problemami.
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

Ludzie są czasami tak bezmyślni
Świetnie Cię rozumiem. Niedawno przydarzyło mi się coś w tym stylu...
kiedyś brałam spore ilości, teraz cokolwiek boli staram się nic nie brać. I tak od soboty dzień w dzień ból głowy, ale trzymam się dzielnie, choć mdli mnie, rozsadza głowę.
Przysięgam, że w żadnej z moich wiadomości nie było śladu obelgi - pokazałam całą korespondencję kilku osobom i one również się żadnej nie dopatrzyły. No więc napisałam, że przykro mi, ale jednak nie będę miała czasu... Nie wiem, czy dobrze zrobiłam.
Od tamtej pory głucha cisza, również brak odpowiedzi na maila
Po niecałym roku rozerwały mi się klapki , telefon miałam w dwóch kawałkach. Teraz mam zastępczą Nokię i planuję kolejną ale wyleczyłam się już z klapek.

w darmowej kafejce internetowej na terenie festiwalu sprawdziłam sobie wyniki matury, które pojawiły się w cyberprzestrzeni 6 lipca i...co tu dużo mówić - jestem studentką Goldsmiths University of London