|
|
#991 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#992 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chłopaki nam się wysypują na wątku. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oj tak, dużo było dziewczynek a teraz sami chłopcy się wysypują
|
|
#994 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
Emma
!
|
#996 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiu gratuluję zdrowego synusia!
Pozytywna ja skończyłam Arabska Żonę i jutro dostanę kolejna część tej samej autorki. Ale czyta mi się wyjątkowo przyjemnie, więc myślę że dwa, trzy dni i będzie po książce. Szukam coś sprawdzonego na zaś, pozapisywalam dziś trochę tytułów od dziewczyn Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#997 | |||
|
Zakorzenienie
|
A czy jest ktos tutaj kto jeszcze nie kupił ani nie dostał nic, ani jednej rzeczy dla maluszka? Czy ja jestem tylko jedyna
![]() Cytat:
Ja pije codziennie jedna lub dwie kawy i to nespresso bez cukru bez mleka i jedna na poranny żołądek. Nigdy z kawa nie przesadzałam ale tej jednej dziennie nie byłabym chyba sobie w stanie odmówić... Cytat:
Słuchajcie mnie to tak troche ta cukrzyca ciążowa podpada... dlaczego tyle kobiet ja ma w Polsce??? W UK to chyb nie jest takie powszechne??? Folinka znasz sie? Tez ostatnio wyczytałam w tej książce „what to expect...” ze wahania cukru w ciazy sa normalne i ze nie powinny jakos specjalnie niepokoić. Dlatego temat dosyc mnie zainteresował. Zreszta siostra ktora w Poslce przechodziła ciaze tez miała dwa razy cukrzyce... a druga rodząca za granica nie miała. Mi tez położna powiedziała zw cukier mam w porządku juz dwa razy. Cytat:
Wow gratulacje! Dwie parki to dopiero frajda, Szczesciara!!! Ksiazki ktore polecalyscie tez zapisałam! Ta arabska żona jest na mojej liście kolejna, poki co kończę dziewczyne w walizce zdecydowanie klimaty Blanki! Zwłoki, kryminały, medyczne itp . Także Blanka polecam!
|
|||
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
Elaaa, Karolina dziękuję Wam
![]() ![]() Nie czytałam Arabskiej Żony, to jest na faktach?
|
#999 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#1000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W Polsce od kilku lat normy są ostrzejsze, nie wiem czy tylko w Polsce, i pewnie dlatego tyle rozpoznań cukrzycy, nie wiem czy troche nie na wyrost, ale myśle ze dieta cukrzycowa nikomu nie zaszkodzi bo to ogolnie bardzo zdrowa dieta, gorzej jak już trzeba podawać insuline. tak samo z tarczycą, normy też są ostrzejsze w ciąży, i nie wiem jak jest w innych krajach. W UK robi się TSH standardowo?? |
|
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
Mi cukier spada i to też jest niebezpieczne.
Jestem dzisiaj padnieta... |
|
|
|
#1002 |
|
Zadomowienie
|
Gosiu gratuluje synka ! Niech rośnie zdrowo. Coraz więcej chłopców sie pojawia 😄
KarolinaK ja tez jeszcze nie mam nic dla maluszka 🙂Wiem, ze troche rzeczy dostanę po dzieciach z rodzinki, ale jeszcze mamy czas. Nawet teraz za bardzo nie mam miejsca do składowania. Ale juz sie doczekać nie mogę układania tych malutkich ciuszków 😍 |
|
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojecia czy sie robi obciążenie glukoza. Wiem tylko ze cukier z krwi sprawdzają dopiero wtedy kiedy z moczu wyjdzie podwyższony...
TSH sprawdzają przy staraniach ale specjalnej wagi do tego nie przywiązują. Ja miałam, ale tak samo jak z cukrem chyba nie przepisują tabletek połowie społeczeństwa. Wydaje mi sie ze w Polsce te normy sa troche zawyżone. Jednak kto wie gdzie jest racja... |
|
|
|
#1004 |
|
Wtajemniczenie
|
Eluś, gratuluję!
Aniama6, gratuluję zdrowego chłopczyka. ![]() Sandam, również gratuluję chłopczyka! ![]() Anett, super, że z dzieckiem wszystko dobrze. I piękna kołyska! Ja też się napaliłam, nawet poszukałam, sprawdziłam opinie i jednak ochłonęłam, łóżeczko bardziej mi się przyda. ![]() Poluś, gratuluję zdrowej dzidzi, jaka duża już! Ane3kaa, również gratuluję. ![]() Emma, wow! Dokładniej zmierzony być nie mógł! Zua i jej siedziba NASA.. Padłam ![]() Gosia, gratuluję kolejnej parki! Super, że uczucia i pragnienia się spełniły. ![]() Wiem, że nie pojechałam szczególnie inteligencją pisząc same gratulacje, ale wybaczcie mi, mój kalafior pracuje już na resztkach..
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Blanka wpisz mi wizytę na 21.03
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Pola i Emma gratuluje udanych wizyt super że wszystko w porządku! ![]()
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Zua, Aaska92, Norka, Ane3ka dziękuję ♡
|
#1007 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję wam wszystkim dziewczyny zdrowych i silnych dzieciaczków
U mnie po wczorajszej wizycie u gin (bez usg) nieciekawie. Bardzo wysokie leukocyty w moczu i krwi, podwyższone białko w moczu. Ale mnie ona zdenerwowała wczoraj "No ja już nie wiem, co z panią i co ja mam pani dawać". No to ja mam wiedzieć? Na koniec wypisała mi znowu receptę na antybiotyk, tym razem Zamur, nie zleciła mi żadnego posiewu nic. Nie wiem skąd te leukocyty, czyżby od moich chorych zatok? Kazała kolejne badanie za 4 tyg. zrobić, śmieszne, a jak antybiotyk nie pomoże to mam miesiąc z taką infekcją nie wiadomo skąd chodzić? Nie wzięłam jeszcze tego antybiotyku, to byłby już mój 3 w tej ciąży. Jutro idę prywatnie na konsultację do innego ginekologa, ciekawe czy mnie w ogóle przyjmie czy też powie, że mam swoją prowadzącą więc do widzenia. |
|
|
|
#1008 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaa, chciałam się "pochwalić", że kupujemy jutro komodę (załącznik). Na żywo blat nie jest tak ciemny, jest o wiele ładniejszy, gałki wymienię - szukam czegoś innego na alieexpress.
Oczarowała mnie, szuflady chodzą w miarę cicho. Mam układ niemal identyczny jakiego szukałam - mniejsze szuflady na górze, kilka szuflad normalnych i jedną głęboką na samym dole. Jestem zadowolona, że wreszcie mogę uspokoić moją żądzę związaną z komodą.
|
#1009 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Koniecznie daj znać po wizycie co powiedział i zalecił lekarz. Będzie dobrze, uwierz w to!
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,jeszcze raz gratuluję wizyt,poznanych płci
Uzupełniłam pierwszą stronę,pozwoliłam też dopisać płci maluchów Jeśli coś pominęłam to też zaraz krzyczeć proszę
|
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1012 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1013 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jak na razie więcej chłopców ![]() dopisz mi proszę wizytę 15.03 ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1014 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam zdrowe zęby, chyba, że w środku się coś z nimi dzieje, a ja nie czuję tego, nie wiem
|
|
|
|
#1015 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak rozumiem, mówiłaś jej o zatokach?
|
|
#1016 | |||||
|
Zadomowienie
|
Ciekawe, co piszecie o kawie.
Dla mnie to jest jedna ze zmian w tej ciąży i ogromne wyrzeczenie w poprzednich. Od dawna były zalecenia, że nie wolno w ogóle. Nie jestem pewna kiedy się zmieniło. Z Lidką starałam się ograniczyć bardzo i tylko od czasu do czasu piłam. Teraz piję codziennie jedną z ekspresu, skoro wszędzie piszą, że niewielka ilość jest w porządku, a ja na dodatek nie jem, nie piję żadnych innych produktów z kofeiną. Cytat:
![]() Jak mąż to przyjął? ![]() Cytat:
Wiem tyle z doświadczenia, że standardowo nie robią krzywej, dopiero jeśli jest jakieś wskazanie. W poprzedniej ciąży np. zaraz na pierwszej wizycie miałam wpisane GTT w tych ważnych zleceniach czy planie badań czy jak to tam się nazywa, bo urodziłam duże dziecko, tj. powyżej 4 kg, niewiele powyżej, ale no jednak 4,04 kg Teraz nic nie było o tym mowy, to chyba nie będę mieć. Nie upominam się, bo zawsze miałam idealne wszystkie wyniki glukozy.TSH mi robią, bo mam niedoczynność. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie widzę powodu, dlaczego prywatnie ktoś miałby Ci jakieś problemy robić. Chcesz się dodatkowo skonsultować i tyle, Twoja sprawa! Powodzenia ![]() Cytat:
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-02-28 o 22:53 |
|||||
|
|
|
#1017 |
|
Raczkowanie
|
Mówiłam jej od dawna wiedziała. Tylko to też mi wyszło w ciąży, teraz to mi nic na to nie zrobią, nawet tomografii nie można. I też nie wiem czy to od tego akurat te leukocyty itp. Normalnie załamka, bardzo się boję o dziecko
|
|
|
|
#1018 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślisz o tym, żeby jednak zęby sprawdzić? No ale skoro piszesz, że w ciąży tylko, to raczej nie sprawka zębów.. Zobaczymy co jutro ginekolog powie. O której masz wizytę?Od razu na serduszku milej! Dziękuję! w tej sytuacji z Lidusią i odstawieniem od piersi. Nie znam jeszcze tego uczucia, ale to na pewno miłe i kochane, kiedy dziecko tak i przez karmienie piersią pragnie bliskości z mamą. Ale nie myśl sobie, że Lidusia nie pragnie bliskości!
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-02-28 o 23:24 |
|
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
Coś dziwnego mi się dzieje z sutkami. Od 10min tak bolą, że wariuje, cały czas są sztywne i mają inny kolor niż zwykle, taki ból i dyskomfort, którego nie potrafię opisać.. Oszaleje, pierwszy raz tak mam.
|
|
|
#1020 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

! Przynoszę same dobre nowiny 

. Także Blanka polecam!

Oczarowała mnie, szuflady chodzą w miarę cicho. Mam układ niemal identyczny jakiego szukałam - mniejsze szuflady na górze, kilka szuflad normalnych i jedną głęboką na samym dole. Jestem zadowolona, że wreszcie mogę uspokoić moją żądzę związaną z komodą.
Koniecznie daj znać po wizycie co powiedział i zalecił lekarz. Będzie dobrze, uwierz w to!
Jak rozumiem, mówiłaś jej o zatokach?

Myślisz o tym, żeby jednak zęby sprawdzić? No ale skoro piszesz, że w ciąży tylko, to raczej nie sprawka zębów.. Zobaczymy co jutro ginekolog powie. O której masz wizytę?