Lubelskie Panny Młode cz. III - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-10, 09:59   #1861
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III

Cytat:
Napisane przez Joasia*** Pokaż wiadomość
W restauracjo Calvados to chyba któraś wizażanka ma/miała, także może ci odpowie, co do Stylowej=nie polecam zdecydowanie, moja przyjaciółka miała tam wesele, malutko miejsca i najgorsze że całe jedzenie na stołach było zeschnięte, nie było co wybrać bo wszystko tak obrzydliwie wyglądało że szok, nie wiem kiedy oni to wystawili ale wyglądało jakby było w piątek wieczorem na stołach ustawiane. Koszmar jakiś. Natomiast w Lachówce wesela są bardzo fajne, ale sądząc po tych dwóch pierwszych lokalach to nie robicie dużego wesela, a tam robią na wielką ilość osób, bo sala jest przeogromna, naprawde jak nie masz 250 osób to będziecie się czuć dziwnie, sala Was przygniecie swoją wielkością, no chyba że mają jeszcze inną salę. Mam nadzieję, że pomogłam. W Świdniku jest jeszcze Soviva, Labirynt i Impuls. Pierwszy lokal jest fajny, w zeszłym roku dobudowali sporo żeby robić większe wesela na około 150-170 osób, a Labirynt też jest spoko tylko minus taki że jest jakby w piwnicy, ja bym tak nie chciała....ale wystrój bardzo ładny mają. Impuls ma wielką salę, łądną i fajne wesela robią. Tylko nie wiem czy wśród tych lokali świdnickich znajdziecie jeszcze coś na 2009 w lecie, raczej jakieś październiki czy kwietnie....
dziekuje Joasiu, baaaaardzo mi pomoglas a wesele planujemy do 150 osob, wiec moze w tej Lachowce nie byłoby tak zle? zobaczymy

gwiazdeczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 10:02   #1862
iwonka861
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka84 Pokaż wiadomość
Ja wlasnie dzis zadzwonilam tam, rzeczywiscie 110 zł/os z tym, ze jedyny wolny termin na wiosne/lato to pierwsza sobota maja, co mi nie odpowiada... Narazie zastanawiamy sie nad restauracja calvados w Lublinie, Stylowa w Świdniku i Lachówką w Świdniku. Myslimy o tych restauracjach, poniewaz jest tanio, na czym nam baaaaaardzo zalezy. Gdybyscie mialy jakies uwagi odnosnie tych miejsc to piszcie z gory dziekuje
Przed zamówieniem Oli, dowiadywałam się o Lachówkę, w maju były tylko wolne terminy na kwiecień i październik.Moi rodzice byli tam na weselu,bardzo im się wszystko podobało
iwonka861 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 10:12   #1863
Amira_2007
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez silvershine Pokaż wiadomość
Witam!!!

zajazd kmicic-musze powiedziec,ze szczeka mi troche opadla jak zobaczylam-swietnie zagospodarowane z zewnatrz, bardzo ladnie w srodku, elegancko, fajny parkiet do tanczenia, super jedzenie, dobra obsluga.i cena na razie dosc aktrakcyjna, bo chyba tylko 100zl za dzien na ten rok, nie wiem jak na przyszly...
W przyszłym roku ma być 150zł/os lub więcej. Po każdej wizycie we Kmicicu jestem pozytywnie zaskakiwana. Ostatnio zaparkowałam na nowym parkingu a w środku pojawiły się nowe, ładne krzesła.
Amira_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 10:12   #1864
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Ja wlasnie dzis zadzwonilam tam, rzeczywiscie 110 zł/os z tym, ze jedyny wolny termin na wiosne/lato to pierwsza sobota maja, co mi nie odpowiada... Narazie zastanawiamy sie nad restauracja calvados w Lublinie, Stylowa w Świdniku i Lachówką w Świdniku. Myslimy o tych restauracjach, poniewaz jest tanio, na czym nam baaaaaardzo zalezy. Gdybyscie mialy jakies uwagi odnosnie tych miejsc to piszcie z gory dziekuje
O Lachówce słyszałam bardzo pozytywne opinie, że jedzonko mają wyśmienite. Znajoma miała tam chyba ze 3 lata temu i była baaardzo zadowolona

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 10:18   #1865
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
dziekuje Joasiu, baaaaardzo mi pomoglas a wesele planujemy do 150 osob, wiec moze w tej Lachowce nie byłoby tak zle? zobaczymy
Pierwsze dwa lokale Calvados/Stylowa zmylily mnie i myślałam, że planujecie małe wesele. Także w takiej ilości waszych gości ok. 150 są wszystkie wymienione przeze mnie. Powodzenia mam nadzieję, że znajdziecie coś w dobrej cenie i w dobrym terminie....
Joasia*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 10:36   #1866
silvershine
Raczkowanie

GG do silvershine

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Proszę o jakiś numer do tej pani I jeszcze ile kosztuje próbny, ile właściwy i czy przyjeżdża do domu
namiary wyślę Ci na PW, za właściwy zapłaciłam 100zł, próbnego nie robiłam, bo nie zdąrzyłam. Ona raczej do domu nie przyjeżdża ale ma salon w centrum,

Cytat:
Dzięki Silvershine za trochę rad, zawsze się przydadzą. Co do zespołu Online, masz całkowita rację, nas też rozczarował na początku czerwca, jakoś więcej się po nich spodziewaliśmy, wyszło jak wyszło i mamy ten zespół co wy mieliście, czyli Flash Dance i mam nadzieję że nie będziemy żałować.
dla mnie Flash Dance był najlepszym zespołem, grali bardzo różnorodną muzykę-stare przeboje i bardzo nowe, dla nas się nauczyli 'żono moja", wszystko można z nimi ustalic, fajnie prowadzą, są warci swojej ceny.
silvershine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 10:46   #1867
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Cytat:
Pierwsze dwa lokale Calvados/Stylowa zmylily mnie i myślałam, że planujecie małe wesele. Także w takiej ilości waszych gości ok. 150 są wszystkie wymienione przeze mnie. Powodzenia mam nadzieję, że znajdziecie coś w dobrej cenie i w dobrym terminie....
Wiesz Joasiu, 150 osob to najwiecej ile nazbieramy, ale raczej licze do 110-120 osob. Zobaczymy jeszcze.

Cytat:
Napisane przez iwonka861 Pokaż wiadomość
Przed zamówieniem Oli, dowiadywałam się o Lachówkę, w maju były tylko wolne terminy na kwiecień i październik.Moi rodzice byli tam na weselu,bardzo im się wszystko podobało
Ojej to szkoda, ze tylko te 2 miesiace ale jeszcze zadzwonie i zapytam.

Przed chwilka zadzwonilam i.... wolny jest tylko listopad nastepnego roku szkoda

Stary 2008-07-10, 11:01   #1868
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Byłam na weselu w Kmicicu. Jedyny minus tego miejsca to to, że sala taneczna jest osobno na dole- a goście siedzą na górze. Różnie to ponoć organizują ale ja byłam akurat na takim. Było to bardzo problematyczne dla zespołu, któremu ciężko było rozkręcać zabawę - bo zwyczajnie nie wiedzieli co się dzieje z gośćmi. W zasadzie to tam na górze bardzo słabo było słychać muzykę z dołu. No i na górze ciasno, cześć gości siedziała pod skosami nie było to wygodne, szczególnie wychodzenie i schodzenie.

Teraz buduje się nowa część może jakoś lepiej to rozplanują.
Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
No to bardzo dobrze widać wyciągnęli wioski
Mówisz jeszcze o starym budynku,a ta "sala na górze to tymczasowa była,bo jak był tylko jeden budynek to wesele powyzej 100 osób musialo się odbywać własnie na górze...Mniejsza ilośc osób miesciła się na doleTeraz został wykonczony drugi budynek i wszystko jest na jednym poziomie.Co do osobnych sal do tańczenia to sa tego plusy i minusy.Faktem jest,ze moze kontakt z orkiestra jest gorszy,ale to tylko na poczatku,jednak z drugiej strony ludzie tanczący miedzy stołami to tez zadna rewelacja,bo po pierwsze sie kurzy,a po drugie jak dla mnie to srednio jest siedząc przy stole, dostac z łokcia w bańkę od osoby która tańczy mi za plecami...
Stary 2008-07-10, 11:06   #1869
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Przed chwilka zadzwonilam i.... wolny jest tylko listopad nastepnego roku szkoda
Lachówka jest rozchwytywana w Świdniku. Przykro mi, że tylko listopad został
ale tak może być...spieszcie się bo niewiele już zostało wolnych miejsc w fajnych lokalach....
Stary 2008-07-10, 11:06   #1870
mysiakoz
Przyczajenie

dziewczyny, czy któraś z Was zamawiała bukiet ślubny w kwiaciarni w Świdniku (którejkolwiek, w Venus albo na Niepodległości...), jak wrażenia? fryzjera mam ze Świdnika, makijaż robię sama i nie uśmiecha mi się wysyłać kogoś do Lublina tylko po ten bukiet nieszczęsny...
mysiakoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 11:30   #1871
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysiakoz Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy któraś z Was zamawiała bukiet ślubny w kwiaciarni w Świdniku (którejkolwiek, w Venus albo na Niepodległości...), jak wrażenia? fryzjera mam ze Świdnika, makijaż robię sama i nie uśmiecha mi się wysyłać kogoś do Lublina tylko po ten bukiet nieszczęsny...
Niestety, nic nie słyszałam ale widziałam Panią z Venusa w akcji, przy robieniu bukietów okolicznościowych, to bardzo ładnie jej wychodziło, takie inne kwiaty tam ma, lecz mały wybór niestety, nie wiem jak jest pod kątem wiązanek ślubnych....ale pewnie wtedy można sobie wybrać z czego się chce....o kwiaciarni z Niepodległości nic nie wiem, chodzi ci o tą koło Świdniczanki? czy taką co dalej jest jakoś naprzeciwko byłej policji???czy ona w ogóle tam jest jeszcze?
A podziel się z nami swoimi przygotowaniami, kiedy jest Wasz Dzień, gdzie wyprawiacie wesele, jaki zespół itp.

Dziewczyny, czy wy podliczałyście koszta wesela, czy macie jakiś budżet dokładny i się go trzymacie w 100%??
Ja się dziś zdołowałam jak zaczęłam liczyć, aż się prawie popłakałam.... nawet nie wiem na czym redukować koszty...
a my sami sponsorujemy sobie bo już od dawna pracujemy więc głupio byłoby prosić o kasę rodziców.... a jeszcze w tym roku najprawodpodobniej będziemy brać kredyt na mieszkanie, więc tym bardziej nas to zaboli finansowo.....

Edytowane przez Joasia***
Czas edycji: 2008-07-10 o 11:31 Powód: dopisek
Stary 2008-07-10, 12:18   #1872
MAGiALENA
Zakorzenienie

witajcie dziewczyny!
jak ja tu dawno nie byłam...

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 12:23   #1873
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Niestety, nic nie słyszałam ale widziałam Panią z Venusa w akcji, przy robieniu bukietów okolicznościowych, to bardzo ładnie jej wychodziło, takie inne kwiaty tam ma, lecz mały wybór niestety, nie wiem jak jest pod kątem wiązanek ślubnych....ale pewnie wtedy można sobie wybrać z czego się chce....o kwiaciarni z Niepodległości nic nie wiem, chodzi ci o tą koło Świdniczanki? czy taką co dalej jest jakoś naprzeciwko byłej policji???czy ona w ogóle tam jest jeszcze?
A podziel się z nami swoimi przygotowaniami, kiedy jest Wasz Dzień, gdzie wyprawiacie wesele, jaki zespół itp.

Dziewczyny, czy wy podliczałyście koszta wesela, czy macie jakiś budżet dokładny i się go trzymacie w 100%??
Ja się dziś zdołowałam jak zaczęłam liczyć, aż się prawie popłakałam.... nawet nie wiem na czym redukować koszty...
a my sami sponsorujemy sobie bo już od dawna pracujemy więc głupio byłoby prosić o kasę rodziców.... a jeszcze w tym roku najprawodpodobniej będziemy brać kredyt na mieszkanie, więc tym bardziej nas to zaboli finansowo.....
Noooo koszty są kosmiczne,a najgorsze jest to,ze cały czas wyskakuja kolejne,ktorych nie wzielismy pod uwagę i choc czasem te koszty są niewielkie to w połaczeniu z innymi tworzą zabójcza sumkę,tylko pojśc i

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny!
No magialena w końcu sie odezwałaś Pisz lepiej co tam macie załatwione z związku z weselichem
buziaki
Stary 2008-07-10, 12:24   #1874
Amira_2007
Rozeznanie

Cytat:

My też sami sie sponsorujemy. Wyliczyliśmy przybliżony budżet, w którym chcemy się zmieścić. Nie jest on szczegółowy - plus minus kilka tysięcy. Trudno wyliczyć dokładny koszt zanim rozpocznie sie działania organizacyjne nie mając zespołu (różnice ponad 1000zł pomiędzy poszczególnymi zespołami), nie wiedząc co dokładnie zawarte jest ofercie lokalu (czy są ciasta i napoje czy trzeba je kupować oddzielnie).
Ja założyłam, że za poszczególne usługi nie zapłacę więcej niż jakąś kwotę i jak na razie sie tego trzymam. Zobaczymy co będzie gdy przyjdzie do zakupu sukni ślubnej
Stary 2008-07-10, 12:25   #1875
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysiakoz Pokaż wiadomość
ja zamawiałam bukiet w Swidniku ale nie w tych kwiaciarniach co piszesz tylko u Wołoczki (chyba tak sie pisze ) to jest przy racławickiej tam koło ABC i Ryjka
Mi sie bukiet bardzo podobał a najlepsze ze powiedziałam pani że nie mam zadnego wymarzonego i chcę łdny bukiet Mi sie bardzo podobało dzieło tej pani

Wieczorkiem wkleje zdjęcie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 12:32   #1876
MAGiALENA
Zakorzenienie

katia0117
no poza tym, co już wiecie, to mamy "zerezerwowaną" godzinę ślubu (17:00).

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011

Edytowane przez MAGiALENA
Czas edycji: 2008-07-10 o 12:32 Powód: błąd
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 12:50   #1877
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
katia0117
no poza tym, co już wiecie, to mamy "zerezerwowaną" godzinę ślubu (17:00).
Dobre i to hehe
Stary 2008-07-10, 13:09   #1878
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amira_2007 Pokaż wiadomość
My też sami sie sponsorujemy. Wyliczyliśmy przybliżony budżet, w którym chcemy się zmieścić. Nie jest on szczegółowy - plus minus kilka tysięcy. Trudno wyliczyć dokładny koszt zanim rozpocznie sie działania organizacyjne nie mając zespołu (różnice ponad 1000zł pomiędzy poszczególnymi zespołami), nie wiedząc co dokładnie zawarte jest ofercie lokalu (czy są ciasta i napoje czy trzeba je kupować oddzielnie).
Ja założyłam, że za poszczególne usługi nie zapłacę więcej niż jakąś kwotę i jak na razie sie tego trzymam. Zobaczymy co będzie gdy przyjdzie do zakupu sukni ślubnej
My nic nie wyliczyliśmy przed, zamawialiśmy po prostu to co nam się podobało i było fajne. No więc salę chcieliśmy mieć ładną z pięknym otoczeniem w postaci ogrodu, więc bulimy za to co chcieliśmy no i zaoszczędzić na fotografie nie chciałam ani na zespole, to były dla mnie priorytety, te trzy rzeczy. Liczby gości też raczej nie zmienimy, tyle wyszło i już, mimo że dużo dalszej ja np rodzinki nie zaprosze to i tak uskładało sie do 140-150 osób na pierwszy dzień, a drugi dzień robimy w lokalu ale tylko dla rodzinki, bo koszta by nas juz wtedy przygniotły, właściciele się zgodzili na takie coś...całe szczeście.
Teraz nadeszła era oszczędzania he he, nie mamy jeszcze kamerzysty bo jakoś nie zależy nam na nim.... nawet nie wiem jakie mogłyby byc rozsądne koszta na kamerzyte, dziewczyny ile płacicie za swojego i kto to jest, please proszę o pomoc, bo wkrótce zbankrutujemy
na innych rzeczach jakoś pooszczędzam, mam taką nadzieję.....
no zobaczymy jak to będzie z moją suknia jedynie bo ja jestem taka że jak jakiś ciuch upatrze to nie ma bata żebym nie kupiła, oczywiście w granicach rozsądku....he he
Stary 2008-07-10, 13:17   #1879
mysiakoz
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ja zamawiałam bukiet w Swidniku ale nie w tych kwiaciarniach co piszesz tylko u Wołoczki (chyba tak sie pisze ) to jest przy racławickiej tam koło ABC i Ryjka
Mi sie bukiet bardzo podobał a najlepsze ze powiedziałam pani że nie mam zadnego wymarzonego i chcę łdny bukiet Mi sie bardzo podobało dzieło tej pani

Wieczorkiem wkleje zdjęcie
ooo dzięki stokrotne wklej zdjęcie koniecznie
mysiakoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 14:08   #1880
klaudi22
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
silvershine widzę ,że troche było tych weselisk w tym sezonie Miło mi słyszeć pozytywna opinię nt mojego lokalu jt.Kmicica,bo własnie tam bedę mieć wesele
pozdrawiam

ja też się cieszę z pozytywnych opini na temat kmicica, bo też będę miała tam wesele, juz niedługo będę mogła z wami podzielić się moimi wrażeniami,
Stary 2008-07-10, 14:33   #1881
Amira_2007
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klaudi22 Pokaż wiadomość
ja też się cieszę z pozytywnych opini na temat kmicica, bo też będę miała tam wesele, juz niedługo będę mogła z wami podzielić się moimi wrażeniami,
Czekamy na relacje z weselicha, na pewno będzie udane! Klaudi rezerwujesz dla gości pokoje w Kmicicu? Jaki jest koszt noclegu od osoby?
Stary 2008-07-10, 14:52   #1882
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amira_2007 Pokaż wiadomość
Czekamy na relacje z weselicha, na pewno będzie udane! Klaudi rezerwujesz dla gości pokoje w Kmicicu? Jaki jest koszt noclegu od osoby?
Chyba 70 zł
Stary 2008-07-10, 17:20   #1883
becias1234
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz Joasiu, 150 osob to najwiecej ile nazbieramy, ale raczej licze do 110-120 osob. Zobaczymy jeszcze.

Ojej to szkoda, ze tylko te 2 miesiace ale jeszcze zadzwonie i zapytam.

Mozesz jeszcze sprobowac Notabene w swidniku tam robia wesela do 120 osob,ale nie wiem jak wypadaja bede ci mogla wiecej powiedziec dopiero po 30 sierpnia bo sama mam tam swoje wesele.
becias1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 17:46   #1884
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez becias1234 Pokaż wiadomość
Mozesz jeszcze sprobowac Notabene w swidniku tam robia wesela do 120 osob,ale nie wiem jak wypadaja bede ci mogla wiecej powiedziec dopiero po 30 sierpnia bo sama mam tam swoje wesele.
Pytalam i jest akurat wolny nasz termin, ale cena to 130 zl/os a dla nas to za duzo...

Stary 2008-07-10, 18:53   #1885
katey
Rozeznanie

GG do katey

Cytat:
My nic nie wyliczyliśmy przed, zamawialiśmy po prostu to co nam się podobało i było fajne. No więc salę chcieliśmy mieć ładną z pięknym otoczeniem w postaci ogrodu, więc bulimy za to co chcieliśmy no i zaoszczędzić na fotografie nie chciałam ani na zespole, to były dla mnie priorytety, te trzy rzeczy. Liczby gości też raczej nie zmienimy, tyle wyszło i już, mimo że dużo dalszej ja np rodzinki nie zaprosze to i tak uskładało sie do 140-150 osób na pierwszy dzień, a drugi dzień robimy w lokalu ale tylko dla rodzinki, bo koszta by nas juz wtedy przygniotły, właściciele się zgodzili na takie coś...całe szczeście.
Cytat:
Teraz nadeszła era oszczędzania he he, nie mamy jeszcze kamerzysty bo jakoś nie zależy nam na nim.... nawet nie wiem jakie mogłyby byc rozsądne koszta na kamerzyte, dziewczyny ile płacicie za swojego i kto to jest, please proszę o pomoc, bo wkrótce zbankrutujemy
na innych rzeczach jakoś pooszczędzam, mam taką nadzieję.....
no zobaczymy jak to będzie z moją suknia jedynie bo ja jestem taka że jak jakiś ciuch upatrze to nie ma bata żebym nie kupiła, oczywiście w granicach rozsądku....he he
my też nie liczyliśmy całości, no może takie wstępne plan robiliśmy, ale ja np. wiedziałam ze na sukienke nie wydam wiecej niż 1500 i tak sie udalo tzn nawet poniżej tego na zespol tez nie wydalismy majatku a z tego co słyszeliśmy to fajnie graja i nam Si epodoba gajerek TZ tez nie jest ten „typowo ślubny” i nie kosztowal nas 1500 a 550 i przynajmniej będzie mogl go założyć na inne okazje… no i wodke załatwiliśmy przez znajomego, od przedstawiciela wiec będzie 15zl/0.5l a nie 18 a przy 160 butelkach to już sporo wiec wystarczy poszukac, przemyśleć co i jak i można zaoszczędzić

Cytat:
witajcie dziewczyny!
Cytat:
troche Cie z nami nie było…ale chyba już powrot do przygotowan i na wizaz,co?

16.08.2008

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png

Edytowane przez katey
Czas edycji: 2008-07-10 o 18:56 Powód: cus sie porobilo;)
katey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 22:32   #1886
karolada
Raczkowanie

My też tak sobie założyliśmy, maksymalne określone sumy jakie możemy wydać na poszczególne rzeczy mam nadzieje że nam to wyjdzie.
Na razie podpisaliśmy umowe na sale (08.08.2009) teraz szukamy zespołu ale tu masakra wiekszość zespołów chce 3500 za jeden dzień :/

A ślub będziemy mieli u św. Antoniego na Kalinie na razie godzina 16 zarezerwowana
karolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 22:35   #1887
omikrona
Raczkowanie

Cytat:

O Calvadosie to mogę opowiedzieć po 6 września
Ale Gwiazdeczko, jeśli nie rozmawiałaś z właścicielką na temat cen to pamiętaj, że do tych co można zobaczyć na ich stronie internetowej należy doliczyć 5 zł (od maja ceny wzrosły)
Stary 2008-07-10, 23:47   #1888
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez omikrona Pokaż wiadomość
O Calvadosie to mogę opowiedzieć po 6 września
Ale Gwiazdeczko, jeśli nie rozmawiałaś z właścicielką na temat cen to pamiętaj, że do tych co można zobaczyć na ich stronie internetowej należy doliczyć 5 zł (od maja ceny wzrosły)
Rozmawialam z wlascicielka i powiedziala mi o tych 5 zł ale odnioslam wrazenie, ze nie miała dla mnie czasu
W sobote jedziemy zobaczyc Dom Weselny Ola, wiele osob mi go poleca

A tak poza tym to mialam dzis niemiła rozmowe z rodzicami... Zarzucili mi ze nie mysle o sobie - zeby zrobic ladne wesele, takie jak chce tylko o tym ze mojemu narzeczonemu nie starczy pieniedzy na te moje zachcianki... ech. Fakt, nasze statuty majatkowe znacznie sie roznia, ale ja nie moge byc egoistka i robic tego co ja chce, bo J. tez ponosi tego koszty. Mowilam rodzicom, ze chce do 110 zł/os i jest w Jablonnej Dom Weselny to powiedzieli, ze powinnam zrobic wesele w Lublinie za wyzsza cene i niech mnie nie obchodzi ze J. nie ma pieniedzy, bo jak nie ma to niech zaprosi mniej gosci... załamało mnie podejscie moich rodziców...i boli mnie ta cala sytuacja, bo jedna strona naciska, zebym za wiele nie chciala, bo brak pieniedzy, druga strona naciska, zebym nie ulegała pierwszej stronie i robila to co chce. Coraz wiecej nerwow i klotni, a najwiecej to mojego placzu...

Stary 2008-07-11, 07:41   #1889
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Rozmawialam z wlascicielka i powiedziala mi o tych 5 zł ale odnioslam wrazenie, ze nie miała dla mnie czasu
W sobote jedziemy zobaczyc Dom Weselny Ola, wiele osob mi go poleca

A tak poza tym to mialam dzis niemiła rozmowe z rodzicami... Zarzucili mi ze nie mysle o sobie - zeby zrobic ladne wesele, takie jak chce tylko o tym ze mojemu narzeczonemu nie starczy pieniedzy na te moje zachcianki... ech. Fakt, nasze statuty majatkowe znacznie sie roznia, ale ja nie moge byc egoistka i robic tego co ja chce, bo J. tez ponosi tego koszty. Mowilam rodzicom, ze chce do 110 zł/os i jest w Jablonnej Dom Weselny to powiedzieli, ze powinnam zrobic wesele w Lublinie za wyzsza cene i niech mnie nie obchodzi ze J. nie ma pieniedzy, bo jak nie ma to niech zaprosi mniej gosci... załamało mnie podejscie moich rodziców...i boli mnie ta cala sytuacja, bo jedna strona naciska, zebym za wiele nie chciala, bo brak pieniedzy, druga strona naciska, zebym nie ulegała pierwszej stronie i robila to co chce. Coraz wiecej nerwow i klotni, a najwiecej to mojego placzu...
No cóż rodzice czasem tak dziwnie podchodzą do niektórych rzeczy ale nie możesz się tak przejmować rób tak jak podpowiada Ci serce

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 08:31   #1890
Malpka
Zakorzenienie

wrzucam troszkę fotek jedna fotka to sukienka jeszcze z przymierzalni, jest też bukiet i przed wykupinami, no i troszke innych. Juz niedługo powinnammiec od fotografa fotki to tez sie pochwale No i jest wystrój naszej sali nad którą 2 dni pracowaliśmy

Jakby co fotki później usunę bo są tu też inne osoby
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT4889.jpg (67,5 KB, 100 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT4891.jpg (115,4 KB, 118 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT4882.jpg (69,1 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT4896.jpg (59,6 KB, 135 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT4926.jpg (56,0 KB, 130 załadowań)
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości