|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar IV
Dziekuje dziewczyny za wsparcie.
najgorsze jest to, ze jak jutro, pojutrze bede sie czula 'stabilnie' to oleje pomoc specjalisty. Potem znow bede tracic oddech, zachowywac sie jak kretyn. Ja po czyms takiem nawet nie pamietam szczegolow, tylko calosc jak po alkoholu - dziury w pamieci. Zawsze robie zdjecie, zeby pamietac co zrobilam sobie lub ogolnie co. |
|
|
|
#4232 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() kupiłam za 400zł z przesyłką. Jakoś na all nie chciałam. |
|
|
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
Hecate, poszukaj dobrego lekarza. Wiem,że widok płynącej krwi bardzo uspokaja. Sama mam parę blizn i jedyne co mogę powiedzieć z perspektywy czasu, to,że warto poszukać innego sposobu radzenia sobie z emocjami.
Jutro z samego rana wyjeżdżam na urlop. TŻ nie dał się namówić. Jadę z bardzo fajnym kolegą i życzcie mi żebym nie narozrabiała.
|
#4234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po noz siegam w skrajnych przypadkach. baw sie dobrze i nie rozrabiaj (chyba, ze chcesz) Cytat:
|
||
|
|
|
#4235 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Właśnie vesenko miłego urlopowania Hecate mam nadzieję, że wkrótce będzie lepiej, nawet nie wiem czego dotyczy ten Twój wewnętrzny ból, ale chciałabym aby juz nie bolało. Mam nadzieję, że będę zadowolona, ma tyle samo kolorów co mój złom, ujdzie w tłumie aby bateria była dobra to będzie dobrze.
|
|
|
|
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam zamiar dobrze się bawić i dzielnie trzymać...a,że chcę to inna sprawa...
|
|
#4237 | ||||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Twoja mama w ogóle zdaje się być wyjątkową Osobą. Nie dałabyś rady zabrać Jej kiedyś na spotkanie? ![]() Cytat:
A Twoje historia... Jest smutna. Smutna w sposób szczególny, bo przecież w tej sytuacji ani Ty, ani Twoja babcia nie zrobiłyście niczego złego. Dlatego ja za Kartezjuszem powtarzam, że ważniejsza od dobra jest mądrość. Często ludzie z niewiedzy, z głupoty w sumie robią rzeczy złe sadząc, że są dobre. Żeby uczynić rzecz dobrą, trzeba najpierw wiedzieć, czy jest ona rzeczywiście dobrem. I jeszcze... Mieć trochę pokory, żeby uznać, że to, co dobre dla nas, nie zawsze jest dobre dla kogoś innego. Takie mi tu banały wyskoczyły... ![]() Cytat:
A co do "wyglądania" - ja popylam obwiązana pledem z frędzlami robionym przez moją Babcię. ![]() Cytat:
![]() A jednak przeszkadza mi smród we włosach, śmierdzące palce i w ogóle... Są przyjemniejsze sposoby robienia głupot. ![]() Cytat:
Masz problem z kanalizowaniem stresu, z radzeniem sobie z emocjami. Tu nie lek pomorze, ale poznanie siebie, wyrobienie sobie umiejętności najpierw opanowania, potem rozładowania stresu. To się da zrobić i specjalista może Cię tego nauczyć. Wiem, co mówię. Uwierz. Nie obiecuję, że nie będziesz miała momentów, kiedy braknie Ci tchu z nerwów, nie obiecuję, że przestaniesz czuć. Tego nikt Cię nie nauczy i to wcale nie byloby dobre. Ale możesz się nauczyć nie krzywdzić siebie i nie ranić swoich bliskich (bo patrzenie jak ktoś, kogo kochamy robie takie rzeczy jest trudniejsze, niż pochlastanie się w nerwach). Idź do lekarza. Walcz o siebie, bo jest o co. Trzymam kciuki i przytulam i bacikiem też przyleję jak trzeba będzie. Cytat:
Masz skąd zdobyć próbki? Było już coś o naczelnej nimfomance na Perfumach? ![]() Cytat:
Boli czasem. A czasem jest tylko łokrutnie niewygodne. ![]() Cytat:
Chyba zacznę spinać włosy... ![]() Byłam na poczcie. Wyspana, w kucyku. Stał przede mną młodzian, którego znam z widzenia. Kolejka spora (jak to na poczcie) a ten odzywa się do mnie towarzysko i niezobowiązująco: - Cześć. Wolisz Tyskie, czy Lecha? Na co ja bo gdyby zapytał o Tyskie czy Żywca odpowiedziałabym, że Żywca, ale na takie dictum:- Wolę piwo w dobrym towarzystwie. - A ja jestem dobre, czy nie? - on na to. - Nie wiem, nie piłam piwa w twoim towarzystwie. On: - No dobra, zgadzam się. Jutro o szóstej? No po prostu ómaruam!
|
|
#4238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu blizna, tam blizna. kazda widoczna ma jakies znaczenie. Ale bez kitu dzis przeszlam sama siebie. Jak ryczac w lazience popatrzylam w lustrze wygladalam jak ... wariat? Ja tez duzo 'narozrabialam'... Zuziu - mnie nawet przeszlo przez mysl, zeby sobie moj G800 sprzedac i kupic tego J700 w rozowym bo mi sie tak spodobal ale przywiazanam do mojej cegielki. Sabbath - mile z tym mlodzianem fajnie cos takiego uslyszec ![]() Co do innej wypowiedzi - mam nadzieje, ze sa inne sposoby niz faszerowanie sie prochami po ktorych ja zazwyczaj ide spac, albo 'nic' nie czuje i nie moge myslec. |
|
|
|
|
#4239 | |
|
BAN stały
|
jeszcze mi tu próbki proponujesz no dobra namówiłaś mnie ![]() Cytat:
zdaj relację potem
|
|
|
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath - a wiesz, że spróbuję ją wyciągnąć? Tzn zawsze jej proponuje, ale ona stwierdza, że gdzie tam "stara baba" pójdzie
. Też wymyśla...
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4241 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a miałam sie w sierpniu pojawić ale nici z tego, chyba nie pojadę do Rudy. Strasznie żałuję Zwyczajnie nie mam czasu.A teraz na szczęście sie już dobrze czuję, brzuch nie boli...no może troszkę, ide pod prysznic i wracam ![]() |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4243 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Zuziuniu bardzo fajny telefon
Ja mam J600 i jestem z niego zadowolona bardzo mi się podobają slidery.Sabbath ale fajny chłopak że też ja na takich nie trafiam
|
|
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sabbath - to nie są banały. Ja mam inny problem - poznaję grupę ludzi, bawimy się razem, spędzamy czas, pijemy razem, nagle mnie pytają o religię, wyznanie. Więc mówię, że jestem praktykującą katoliczką. Raz po takim "wyznaniu" usłyszałam tekst - "Katoliczką? Ale ty jesteś taka fajna" ![]() Faktem jest, że sama widzę, że ludzie są zaślepieni, a przecież obok wiary potrzebny jest i rozum, co powtarzają niektórzy księża - ale mam wrażenie, że niektórzy chcą słyszeć to co chcą usłyszeć. A żeby zakończyć na wesoło: Wyciągnęłaś mój nimfomanizm Na tym forum jestem skończona Zostałam oficjalnie Nimfomanką i Narkomanką działu Perfumy Już mi nic nie zaszkodzi
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#4245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4246 |
|
BAN stały
|
Właśnie Sab bardzo dobrze piszesz, kurcze żeby każdy miał tak racjonalne rozumowanie, naprawdę było by super
|
|
|
|
#4247 |
|
rude jest piękne:)
|
Vesenko baw sie dobrze
![]() Hecate
|
#4248 | ||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Może więc zostanę przy życzeniu Ci udanego urlopu. Ano miło. ![]() Cytat:
![]() A przyjedź do tej Rudy to Ci dam. I nawet Bonfire do kompletu dorzucę. No co Ty?! Przecież się z nim nie umówiłam! Mam zajęty termin. ![]() Cytat:
![]() Trafisz jeszcze tysiąc razy. Cytat:
Faktem jest, że w Polsce większość ludzi rodzi się w rodzinach... powiedzmy katolickich. Ci, którzy nie fatygują się stawianiem pytań i których nie uwierają dylematy etyczne zwykle bezrefleksyjnie płyną sobie i niejako siłą rozpędu deklarują, że są Katolikami bo zmiana wymagałaby wysiłku i poświęcenia uwagi na analizowanie swoich przekonań. Tyle, że w moim przekonaniu tacy ludzie Katolikami nie są. Człowiek, który uważa, że nie ma niczego złego w seksie pozamałżeńskim, w używaniu środków antykoncepcyjnych, czy w niechodzeniu do kościoła w niedzielę podważa podstawowe zasady katolickiego wyznania i w sposób oczywisty Katolikiem nie jest. Tak samo jak nie jest pacyfistą człowiek, który uważa, że zabijanie jest ok, a zabójstwo młotkiem to nie zabójstwo. Nie znaczy to, że mam negatywny stosunek do Katolików w ogóle. Nie. Szanuję każdą religię i szanuję każdego człowieka, który postępuje zgodnie z kodeksem moralnym, którego wyznawanie deklaruje. Nawet jeśli nie jest to łatwe. Teraz będzie przykład. ![]() Mam przyjaciół, małżeństwo dwojga wierzących ludzi. Byli Katolikami i starali się żyć wedle zasad swojej religii. W pewnym momencie dowiedzieli się, że nie mogą mieć dziecka bez pomocy nauki. Kuracje hormonalne nie dały rezultatu, zostało in vitro. I wówczas stanęli przed dylematem - czy zrezygnują ze starańo dziecko ponieważ ich Kościół stawia zapłodnienie in vitro na równi z morderstwem, czy też uznają, że Kościół się myli i wówczas automatycznie przestaną być jego członkami (nie można podważać nauki Kościoła Katolickiego - to schizma i grzech śmiertelny). Ponieważ w ich przekonaniu in vitro nie jest złem, nie jest morderstwem - odeszli z Kościoła Katolickiego i, nadal będąc dobrymi ludźmi, starają się o dziecko w zgodzie z własnym systemem wartości. Nie było im łatwo, ale mieli do wyboru: albo jako ludzie zakłamani należeć do Kościoła, z którego nauką się nie zgadzają, albo z bólem odejść. Dla mnie wybór jest oczywisty. Cytat:
Cytat:
|
|
#4249 | ||||
|
niecnotliwa dziewica
|
Żal zapewne pozostanie na dłużej, ale nerwy (dzieki pewnej kochanej Osobie
Cytat:
![]() Annmarie zresztą nie bardzo mam inne wyjście tylko ciągnąć to do przodu (jak można coś ciągnąć do przodu, ciągnie sie coś na ogół za sobą )Na pocieszenie kupiłam sobie kolejną kieckę tłumacze sobie, ze przecena była i jak tu było nie skorzystać? ![]() Cytat:
za wytrwałosć w realizacji tej decyzji. Sama zobaczysz jaka to korzyśc, dla zdrowia i dla kieszeni ![]() Cytat:
Cytat:
Hecate, nic sensownego nie potrafie napisac, ale
|
|
#4250 |
|
BAN stały
|
jejciu taka jestem zla
![]() ![]() ![]() pojechalismy z TZ na chinczyka bo bylam taka glodna a nikomu sie nie chcialo nic gotowac, no i jak to z moim roztargnieniem zwykle bywa zapomnialam wziac z domu torebki i dostalam mandat za brak karty miejskiej. wrrrr.... a w tym miesiacu mialam sie stac szczesliwa posiadaczka Florbombki![]() swoja droga to chyba nie dosc ze bilety podrozaly to mandaty tez bo z 80 zl nagle zrobilo im sie 150
|
|
|
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4252 |
|
Rozeznanie
|
Sabbath - nie będę się wypowiadać na temat wiary kat. bo dostalabym bana (choć bardzo rzadko przeklinam). Streszczę to co myślę w kilku zdaniach. Ta religia jest "fajna" dopóki samej nie przeżyje się jakiejś tragedii - patrz na to małżeństwo, gdyby nie byli bezpłodni nadal trwaliby w kosciele, kto wie, może nawet sami rzucaliby kamieniami w takich jak oni, bezpłodne figowce trzeba przecież powycinać.. Za to są plusy u boga.
Ale w sytuacji jaka ich zastała szybko przewartościowali swój świat - pytanie, czy nie bolało ich wcześniej to, że inni cierpią przez poglądy takich ludzi? Jakby egoizm.. Twierdzę też, że Biblia jest narzędziem do walki między ludźmi. Wybiera się wygodne dla siebie cytaty i ciska w przeciwnika (przemilczając te mniej wygodne..) Można na niej wygrać każdą melodię - jak na fortepianie.. A co do księży - to może i lepiej, że ludzie nie wiedzą co wyprawiają na swoich plebaniach. Dobra, starczy
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie bycie Katolikiem nie jest tylko i wyłącznie kwestią zgadzania się z naukami Kościoła, dla mnie to wynikowa: wiary, przekonań,pewnego rodzaju łaski (wim, że to brzmi bardzo patetycznie ), tradycji i pewnie jeszcze kilu czynnkównie zgadzając się z wszystkimi naukami Kościoła, wątpiąc, czasem tracąc wiarę, można dalej chcieć należeć do Kościoła i nie jest to równoznaczne z byciem człowiekiem zakłamanym i nie jest to tylko moje zdanie, ale również ludzi, których uważam za moich przewodników duchowych (znowu patetycznie )i to też nie jest łatwo ![]() Sabbath, to nie dyskusja na Perfumy, ale musiałam to napisać, bo myślę, że upraszczasz i generalizujesz, i trochę mnie to dotknęło, trochę ![]()
|
|
|
|
|
#4254 |
|
BAN stały
|
wiesz co pewnie to sprawdze, choc kiedys kilka lat temu mialam taka sytuacje ze dostalam mandat za niepodsteplowana legitymacje, jakos we wrzesniu poprostu wypadlo mi to z glowy przeciez nie od razu z 1 wrzesnia zalatwic mozna wsyztsko w szkole no i niby uslyszalam wtedy ze moge to odkrecic pokazujac podsteplowana w jakims tam czasie ale jakos nikt potem ie chcial tego sluchac i mandat zaplacilam. mam jednak nadzieje ze tym razem bedzie lepiej.
|
|
|
|
#4255 | ||
|
Wiedźma
|
A jeszcze, nie dajcie bogowie, się do tego przyznaj...
![]() Cytat:
Daleka jestem od wkładania wszystkich Katolików (czy wszystkich Muzułmanów na przykład) do jednego wora. Ja pisałam o konkretnych osobach. Ci ludzie nigdy w nikogo nie rzucali kamieniami, nie osądzali, nie traktowali z góry i dalecy byli od wycinania kogokolwiek. Są moimi przyjaciółmi i byli nimi także kiedy byli w Kościele a ja byłam ateistką. Ja szanowałam (i szanuję) ich wybór, a oni mój. I mam wielu takich znajomych, którzy będąc Katolikami w dobrej wierze mają nadzieję, że słowa "Nikt nie przychodzi do Ojca mego jak tylko przeze mnie" nie są na sądzie ostatecznym traktowane dosłownie i że jeszcze spotkamy się na tamtym świecie. A ja, nawet jeśli w to nie wierzę, to wzruszam się ich nadzieją i doceniam ich modlitwy. Choć czasem rzeczywiście czuję się traktowana jak człowiek upośledzony przez to, że nie dostąpił łaski wiary. ![]() Ale taka już istota każdej religii, że uważa siebie za jedyną prawdziwą. I wiem, oczywiście, że dyskusja na temat instytucji KK wyglądałaby pewnie inaczej i inne nieco zajmowałabym stanowisko, ale nie piszę tu o ogółach i statystyce. Myślę, że łatwiej by nam było dogadać się f2f. Cytat:
Jest różnica między wątpieniem i stawianiem pytań, a przekonaniem. Każdy człowiek stawia sobie pytania. A przynajmniej tak sobie myslę, że każdy powinien. Człowiek wierzący ma o tyle łatwiej, że powinien wierzyć, że jego Kościół (albo Wspólnota) potrafi dać mu na nie odpowiedzi. W przypadku o którym piszę - ci ludzie nie wątpili, tego pytania nie musieli sobie stawiać. Mieli przekonanie, na tyle głębokie, że nie pozwalało im należeć do Kościoła, który głosił coś przeciwnego. Chciałam jeszcze coś napisać o tradycji i należeniu do Kościoła, ale obawiam się, że kiedy zacznę podejmować próby wyrażenia się delikatnie jak zwykle zaplączę się tak, że wyjdzie mi jeszcze gorzej, niż gdybym walnęła wprost. Napiszę więc tylko, że tradycja nie jest dla mnie argumentem, o czym Takuśna już wiesz przecież.
|
|
#4256 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
a szkoda, bo bardzo chciałabym. Moge jedynie prosić o próbeczki drogą listowną ![]() Cytat:
Ja tez jestem z osób co dużo się zastanawiają, a co gorsza często wspominają przeszłość. Ja wychodzę z założenia, że jeżeli miło wspominam i z pewnym żalem, ze coś minęło, znaczy że dobrze to przeżyłam. Refleksyjność mam po tacie Chyba pora zmykać spać, jutro nie do pracy |
||
|
|
|
#4257 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Nadrobiłam wątek.
Oho, trudny temat się zaczął Ale pierwszy raz w życiu go nie podłapię, bo będą bury.Burn, Natasho - gratuluję Ja też się bardzo cieszyłam jak dostałam się do Kolegium Nauczycielskiego (fil. ang.), ale już mniej jak mój facet zabrał moje papiery jak się o tym dowiedział.Przyszła mi dzisiaj mgiełka Glorii ![]() ![]() A pozatym kupiłam sobie mydełko na wagę (takie cięte), bo tylko ono pachniało na całą mydlarnię - jest żółte, a w środku czerwone serce, pachnie napojem marakuja-cytrus, jakoś tak. Obłędnie!!!W tej mydlarni są perfumy Tesori d'Oriente To sobie potestuję Już dzisiaj z flakonu spodobała mi się Mirra.Pozatym doszłam do wniosku, że mam ochotę się upić. Brakuje mi siedzenia w knajpie, gadania, obserwowania i picia piwa w towarzystwie. Lubię to. A nie mogę, bo potem nie daję rady w pracy - raz próbowałam - przez kilka godzin nie mogłam wykrztusić słowa i wyprostować się. Miałam różne dziwne problemy w tym tygodniu, ale już w miarę ok, bo mimo że poważne, to staram się je olać. Hecate - ja ogólnie nie rozumiem cięcia, ale również uważam, że mogłabyś skorzystać z czyjejś pomocy. Ja mam czasem delikatnie podobne fazy, jak wpadnę w jakiś taki "trans" (małą furię, histerię) to później mam dziury w pamięci, jak po alkoholu. Na szczęście nie bawią mnie przygody z krwią, ale też mam ochotę poprostu przestać żyć. Średnio radzę sobie z problemami, sobą i otoczeniem. I też ostatnio albo ryczę w samotności albo się kłócę. A po kłótni głupio się cieszę lub mi przechodzi jakby nigdy nic :/ Powodzenia Ci życzę i nie niszcz swojego ciała, bo ładne jest. |
|
|
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i wcale nie jest mi z tym łatwo ![]() w ogóle cieżko jest Sabbath (to nie sarkazm )
|
|
|
|
|
#4259 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mam nadzieję, że nie nadużywasz alkoholu. Wiem że to nie moja sprawa. I jeśli Cię uraziłam, że w ogóle podjęłam ten temat to sorka!
|
|
|
|
|
#4260 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Nawet wczoraj chciałam wdepnąć do Spiża, bo lubię ich piwo, a miejsca nie było w ogródku Za to w Intro podali mi zepsute piwo, mętne i kwaśne i nawet barman później stwierdził, że jest zepsute, a ja 3/4 wypiłam.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.

Ludzie tracą przez kościół znajomych, a nawet rodziny - to w Polsce normalne.

i przytulam
i bacikiem też przyleję jak trzeba będzie.

bo gdyby zapytał o Tyskie czy Żywca odpowiedziałabym, że Żywca, ale na takie dictum:

no dobra namówiłaś mnie

Od tamtej pory głucha cisza, również brak odpowiedzi na maila