|
|
#1081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
|
#1082 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrzuciłam gałki, które przypadły mi do gustu. Najbardziej żałuję, że nie mogę przymierzyć do komody i sprawdzić jak się prezentuje. Komoda jest koloru białej bejcy, nie czysty biały.
IMG_20180301_111105.JPGIMG_20180301_111055.JPGIMG_20180301_111045.JPG
|
#1083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz będę rozmyślała o wózku, bo łóżeczko też już raczej mam.
|
|
#1084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1085 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ... Ale pewnie masz rację... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny kojarzycie może, czy w hemnesach jest już dziurka w szufladach na gałki? Bo chciałabym takie rączki dać zamiast tych podstawowych gałek, ale jak będzie tam dziura to lipa
|
|
#1086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kropko, myślę, że jak są gałki, to są i otwory na nie. Można zobaczyć od wewnątrz szuflady czy są śrubki. Na twoim miejscu rozkręciłabym jednen uchwyt, zmierzyła odległość dziurek od siebie i dopiero kupowała na alie, bo może być i tak, że milimetr czy dwa nie podpasują i trzeba będzie wiercić, a dziury pozostaną. Albo można zmierzyć po wewnętrznej stronie, jeśli są wkręty.
|
|
#1088 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() czy macie może kartę z Lux-Med pakiet dla ciężarnych ??? zastanawiam się nad kupnem, wstępnie płaci się 99zł/mc i w tym masz opłacone badania i wizyty lekarza. Ja ostatnio za badania zaplaciłam 180zł + 120zł wizyta wiec spory wydatek jak na jeden miesiąc, można zrezygnować w każdym momencie, a jesli gabinet nie ma umowy z lux-med to trzeba zbierać rachunki imienne chciałam się dowiedzieć czy to faktycznie tak jest ? mam zrobić badanie obciążenia glukozą - i dostałam wypisane zaświadczenie lekarskie (chodzę prywatnie) czy to znaczy że za to badanie nie zapłacę?
|
|
#1089 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-03-01 o 12:32 |
|
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak miałam prywatny pakiet w Lux med to wszystkie badania obejmował, oczywiście te,które zlecił lekarz z Lux medu. Ten pakiet honorowały też przychodnie,które miały podpisaną umowę z Lux medem(i tu było też istotne na jakie usługi dana przychodnia miała umowę). Raz poszłam do gin.w przychodni,która współpracowała z w/w, ale za wizytę i tak musiałam zapłacić, bo akurat na ginekologa nie podpisali umowy. Także trzeba się wszystkiego dobrze dowiedzieć i najlepiej również w miejscu,w którym będziesz korzystała najczęściej czy dany pakiet u nich w 100%wykorzystasz bez płatności.
Ja dziś wstałam lewą nogą,synek też Teraz on już ma drzemkę,a gdy wstanie to mąż obiecał nas zabrać do Ikei![]() Norka,ładna komoda. Mi najbardziej podobają się gałki-kwiatuszki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2018-03-01 o 12:54 |
|
|
|
#1091 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mamy z mężem u niego w pracy pakiet rodzinny i za nas dwoje płaci ok. 30 zł wybraliśmy najwyższy pakiet więc chodzę do tych placówek i za nic nie płacę a nawet jak zdarzyło mi się iść do innej placówki to wypełniałam wniosek o zwrot kosztów leczenia i zawsze mi oddawali kasę co prawda nie 100 % ale oddawali ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1092 | ||
|
Zadomowienie
|
Ohoho, Kochane, jak miło się rozpisałyście! Aż nie mam czasu przeczytać wszystkiego. To pewnie dopiero wieczorem zajrzę.
Dużo wizyt dziś, chyba znacznie więcej niż na pierwszej stronie, więc nie wymieniam, ale za wszystkie bardzo mocno trzymam kciuki! Ja już po. Cudownie długo słuchałam mocno bijącego serduszka! I była znowu cudowna położna, którą miałam na pierwszej wizycie. Bardzo konkretna, miła, zainteresowana każdym szczegółem, wszystko znowu na dziesiątą stronę przegadane - moje wyniki, plan wizyt, badań. I co chyba najbardziej mnie zajmuje, to zapytałam, czy ma jakąś opinię co do tego jak prawdopodobne jest to cc u mnie ze względu na barki... Po prostu jakoś chciałabym wiedzieć na co się nastawiać. Spodziewałam się, że może powiedzieć, że nie wie, że ona nie ma na wpływu, czy coś, a tymczasem bardzo mi dokładnie opowiedziała co, gdzie i kiedy. Krótko mówiąc, duża część decyzji będzie należeć do mnie i na pewno ważne będzie pod tym kątem spotkanie z ginekologiem w 34 tc.Cytat:
![]() Moja córcia to już chyba jest bardziej córeczka tatusia, szaleją za sobą Dobrze, że będę miała mojego synka małego Od 2-3 tyg zrezygnowała już chyba definitywnie z drugiej popołudniowej drzemki, to reakcja tż była "fajnie, bo mamy więcej czasu dla siebie!" Cytat:
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ten ból piersi minął po godzinie, może trochę dłużej. Nie mam pojęcia co to było, pewnie brodawki się rozrastaja itp. Za to dzisiejszy dzień czarno widzę, obudziłam się znów z okropnym bólem głowy, żyć mi się nie chce. Napewno zaraz zaczną się wymioty.. Ehh.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzisiaj jest trochę lepiej
|
|
|
|
|
#1095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1096 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropka, ta kawa to wlasnie mialo byc lekarstwo ma głowę i pomoglo !!!!!
![]() Norks, komoda jest piekna. My z mezem zamowilismy komode u sasiada, ma nam zrobic za niewielka cenę, pracuje przy produkcji mebli ![]() Po szkoleniu dietetycznym spoko, dajna kobitka, opowiedziala duzo fajnych rzeczy - m in o kawie, ze to totalny zabobon, i kofeina jest nawet potrzebna. Mozna pic do 200mg kofeiny na dzień Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka nad i - to ,że mogę wszystko zrobić na spokojnie,bez pośpiechu jest cudowne. Praktycznie na wszystko mam czas.
Co do samopoczucia,to dokładnie pewnie wszystko po trochu,zrobię sobie na następną wizytę morfologię,może to też coś z hemoglobiną. Norka śliczna,tyle,że ja bym dała okrągłe,czarne uchwyty |
|
|
|
#1100 |
|
Raczkowanie
|
Znów długo nie pisałam, za to czytam regularnie
Choróbsko mnie zmogło, moje samopoczucie to katastrofa, jestem już na drugim antybiotyku, poprawa niewielka. Od tygodnia nie wychodzę z domu, mąż musiał wziąć wolne z pracy żeby ogarniać młodego i moją firmę. Masakra normalnie. Dziś zmusiłam się, żeby porobić najpilniejsze rzeczy do pracy, ale to z łóżka ![]() Gratuluję udanych wizyt i ślicznych maluszków! Trzymam kciuki za dzisiejsze. Norka bardzo mi się podoba ta komoda, nawet z tymi uchwytami. A z tych innych uchwytów to wszystkie ładne, różyczki są urocze, ale zastanawiam się jak je czyścić przy dziecku? Mój ciągle otwiera szuflady, albo przykleja plastelinę tam gdzie nie trzeba... |
|
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
Folinko fajnie,że trafiłaś na taką super położną!
Zua weź no zdradź więcej patentów ze szkolenia! Naema zdrówka. U mnie była koleżanka,która jest w 39tyg,pogadałyśmy,pośmiał yśmy się. podziwiam ją,że jest taka sprawna... Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-01 o 14:57 |
|
|
|
#1102 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja brzuch i piersi smaruje bio-oil, ale mam tez zwykły olej migdałowy. Cytat:
Ja w pierwszym trymestrze nie piłam kawy a teraz już sobie pozwalam z ekspresu lub inkęCytat:
Cytat:
No i fantastycznie, że posłuchałaś serduszka Co do Aliexpres, to weźcie pod uwagę, że niedługo mają zacząć naliczać cło więc jak macie zamawiać to już ;D
|
||||
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
Zua dopiero zauważyłam info o Twoich cukrach!!Super!
|
|
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
Folinka a Ty tez miałas spotkanie z „obstetrics”??? Bo ja mam we wtorek i tak mysle co to jest za wizyta? Wiem ze pewnie przedyskutuje ze mna poród itd. Ale zastanawiam sie czy to jets ten konsultant ktorego mi obiecywali bo to ciąża z IVF czy każdy ma takie spotkanie? Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2018-03-01 o 15:51 |
|
|
|
|
#1105 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy na badanie przeciwciał ( mam grupę krwi ujemna) i toxoplazmoze muszę być na czczo? Zastanawiam się czy mogę dzisiaj pojechać do laboratorium żeby ominąć kolejki czy lepiej z rana?
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
ja robiłam na czczo
|
|
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka jak ból głowy?
|
|
|
|
#1109 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
Dalej nie mija, leżę cały dzień..
Ciśnienie mam 70/50 ciężki dzień będzie. W temacie kaw, to Ja pije kawy z ekspresu ciśnieniowego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-03-01 o 17:05 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.

Teraz będę rozmyślała o wózku, bo łóżeczko też już raczej mam. 
a przez te 2 miesiące coś trzeba nosić

i na pewno ważne będzie pod tym kątem spotkanie z ginekologiem w 34 tc.
Dziękuję!
Dobrze, że będę miała mojego synka małego

.
Już sama nie wiem co mam robić
nie wiem czy sie skusic czy odpuścić heheheh