dziewice czy doświadczone? - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-10, 23:35   #661
Signomi
Rozeznanie

Dot.: dziewice czy doświadczone?

Cytat:
Napisane przez agusiaAA 19 Pokaż wiadomość
lenka wymiatasz

Wymiekam
Agusia tańczymy !!
a to dla wszytstkich ochlapow za to ze sa ochłapami ! A MACIE A MACIE !! A KYSZ A KYSZ CIUS CIUS
Stary 2008-07-10, 23:36   #662
Signomi
Rozeznanie

nie dobre ochłapy !!! :[
( o matko ide spac bo pizlo mi na dekiel ;P)
Stary 2008-07-10, 23:40   #663
Lena_20
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny zobaczcie jakiego mamy goscia w watku Wazonika
no rzeczywiscie nas podglada... chyba jeanne miala racje..."oni są razem"...

Lena_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-10, 23:44   #664
Signomi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lena_20 Pokaż wiadomość
no rzeczywiscie nas podglada... chyba jeanne miala racje..."oni są razem"...
no ja wiedzialam ze oni są razem !
( ahhh ) happy end ?
to juz wiadomo czemu z niego taki szowinista ;p wazonik jest z szarpem
Stary 2008-07-10, 23:46   #665
Lena_20
Zakorzenienie

tylko żeby oni przypadkiem jakiegos klubu prawiczków nie mieli,bo zaraz nam sie najazd zrobi... A wiecej takich delikwentów nie zniese...

Stary 2008-07-10, 23:47   #666
Signomi
Rozeznanie

fanatycy cnót !
kiedyś scigano czarownice... palono na stosie..
ciekawe co tym razem wymyslą faceci na " niedziewice" (ahh juz widze latajacych facetow z pochodniami i widlami )
Stary 2008-07-10, 23:49   #667
Lena_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Signomi Pokaż wiadomość
fanatycy cnót !
kiedyś scigano czarownice... palono na stosie..
ciekawe co tym razem wymyslą faceci na " niedziewice" (ahh juz widze latajacych facetow z pochodniami i widlami )
ja sie nie boje... ja jestem dziewicą...

ja wpierw przeczytalam na niedźwiedzice

Stary 2008-07-10, 23:51   #668
Signomi
Rozeznanie

nie no w sumie ja jestem :P Tylko ze wkurza mnie takie gadanie niektorych facetow co to wszystkie rozumy pozjadali
( jak zobacze faceta latającego po ulicy z widłami krzyczacego " a kysz a kysz ochłapie" będe wiedziala kto to )

podziele sie z wami wrazeniami jak juz zostane ochłapem ! i dostane wstęp do waszego klubu ochłapow ?
Stary 2008-07-10, 23:52   #669
agusiaAA 19
Rozeznanie

Cytat:
Agusia tańczymy !!
a to dla wszytstkich ochlapow za to ze sa ochłapami ! A MACIE A MACIE !! A KYSZ A KYSZ CIUS CIUS
Balety na całego,a teraz idziemy na jednego, jednego

Cytat:
no ja wiedzialam ze oni są razem !
( ahhh ) happy end ?
to juz wiadomo czemu z niego taki szowinista ;p wazonik jest z szarpem
No zobacz jakie mialas dobre przeczucie.

Cytat:
tylko żeby oni przypadkiem jakiegos klubu prawiczków nie mieli,bo zaraz nam sie najazd zrobi... A wiecej takich delikwentów nie zniese...
Jednego jeszcze zniose dwoch to zdecydowanie za duzo
agusiaAA 19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-10, 23:53   #670
wazonik
BAN stały

Serdecznie przepraszam, że znów impertynencko wtrącam się do dyskusji, ale ktoś rzucił magiczne hasło : wazonik J, siedziałem spokojnie a tu tak rękawica. Siedzę sobie i miziam kota ale mimo tego podejmę ją. Odniosłem się tylko do kilku wątków z ostanich stron, bo urzekły mnie.

Cytat:
Napisane przez diamentowa Pokaż wiadomość
A ja się bardzo cieszę, że nie jestem dziewicą i niewiele mnie obchodzi co faceci "wolą". Coś się nie podoba? Że niby jestem używana? To niech spada, droga wolna... nie ten to inny.
Cytat:
Napisane przez diamentowa Pokaż wiadomość
Jeżeli w naszym związku na piedestale było to czy jestem czysta czy "zużyta", a nie jakim jestem człowiekiem i co jest między mną, a moim partnerem to ja gwiżdżę na taką relację, przynajmniej od razu wiedziałabym, że mam do czynienia z frajerem albo innym dewiantem.
A faceci na każde zmiany związane z równouprawnieniem zawsze reagowali buntowniczo, udowadniając tym swoje kompleksy i słabość- oczywiście nie wszyscy, bo facet z klasą o to nie zapyta, nie skomentuje, tylko zaakceptuje sytuację taką jaka jest i po pierwszej nocy z doświadczoną i świadomą jego potrzeb kobietą zrozumie, że nie ma czego żałować i poprostu będzie się nią cieszył.
Ciekawe co do tego ma równouprawnienie, kobiety częstą szafują tym zwrotem niemal jak zaklęciem i nie ważne czy ma ono zastosowanie czy nie.

Jak ktoś nie ma doświadczenia seksualne to nie może wymagać od kogoś aby ich nie miał.

Cytat:
Napisane przez winnieitashi Pokaż wiadomość
...a czemu nikt NAS nie pyta, co wolimy? prawiczków czy używanych?? w końcu my też byśmy chciały (no, może nie wszystkie... ) żeby facet "zachował siebie" tylko i wyłącznie dla nas... niestety, jesteśmy pozbawione jakiegokolwiek sposobu sprawdzenia, jak to naprawdę z nimi jest...
Cytat:
absolutnie nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego tak jest, że wszyscy się czepiają tego dziewictwa kobiet, a jak facet to od razu może być dziwkarz i pie****ć wszystko co się rusza... sorry ale dla mnie to jest po prostu seksizm. i tyle.
Ja też nie rozumiem akceptacji dla „wybryków seksualnych mężczyznach”, a jednocześnie rozumiem że kobieta chciała by mieć niedoświadczonego partnera. Mówisz że nie można sprawdzić? Śmiem twierdzić inaczej, w dojrzałym opartym na zaufaniu związku nie ma potrzeby opierania się na ekspertyzach. Słowo wystarczy.

Cytat:
jeszcze jednym jest zdrada. facet nie wybaczy zdrady kobiecie nawet jak ją kocha, ale kobieta jak kocha to powinna wybaczyć zdradę mężczyźnie. i gdzie tu logika?

A kto powiedział że kobieta powinna? Naprawdę nie przesadzajmy i porzućmy ogólnik.

Cytat:
hmm... cóż, ja mam to szczęście (lub nie, mniejsza z tym) że mój ukochany jest MÓJ i tylko i wyłącznie MÓJ w każdym aspekcie, również tym seksualnym... nie czekamy z seksem do ślubu, ale wyznajemy zasadę "try before you buy - but ONLY if you are quite sure that you want to buy" wiem że przede mną nie był z żadną inną kobietą. I mimo to wcale nie jest takim, hmm, krótkodystansowcem ja myślę że to trochę kwestia charakteru - a on jest z natury baaaaaaaaardzo powściągliwy
Cytat:

co absolutnie nie zmienia faktu że niebotycznie wkurzają mnie wszelkie stereotypy, głupie zabobony i kult dziewictwa rozumianego jako zachowana w całości błona dziewicza... którą, nota bene, można bardzo nieuważnie utracić np robiąc szpagat (rzadkie przypadki, ale się zdarzają) lub wręcz można ją sobie usunąć chirurgicznie u lekarza. I co, taka dziewczyna już nie jest dziewicą??

tym perwersyjnym akcentem zakończę swoją aktywność na jakiś czas, wreszcie mam zasłużone wakacje życzę wszystkim wyrozumiałych partnerów bez żadnych seksistowskich uprzedzeń
Zastanawiam się skąd to zacietrzewcie, milion razy było wałkowane że kobieta która odbyła 100 lub jeden stosunek analny nie jest już dziewicą mimo że ma tą fetyszyzującą Was (kobiety) błonę. Naprawdę aż się nie chce pisać bo jak grochem o ścianę.

Cytat:
Zgadzam sie . Moi rodzice sami mi tłumaczyli, ze sex w zwiazku nie jest najwazniejszy, ale wazny to on jest. Dlatego nie wyobrazam sobie z kims byc i tego nie robic, ze facet ma jakies powazne powody np choroba i na jakis czas musi sobie odpuscic. To jest jednak choroba, ale jesli nie chce z nie wiadomo jakich przyczyn, no to sorry wole taki zwiazek skonczyc niz miałby u mnie rodzic frustracje, a tym bardziej naleze do osob z dosc duzym temperamentem

Brawo słuchaj rodziców temperamentna dziewojo.

Cytat:
Napisane przez Jeanne90 Pokaż wiadomość
Pozwoliłam sobie skrócić Twój post.
Cytat:

Czyli rozwódkami, wdowami i kobietami po naprawdę długich, a może niekoniecznie długich ale szczęśliwych, związkach gardzisz?
Hmm Ty chyba w ogóle gardzisz kobietami, wygląda na to, że traktujesz je przedmiotowo. Ma być Twoja, nienaruszona, w pełni oddana Tobie. Gdyby wszyscy tak myśleli, bylibyśmy skazani na jeden związek w życiu, a wiadomo, że trzeba szukać, aby znaleźć... niekiedy szukać bardzo długo, z marnymi skutkami. Ludzie, którzy nie trafiają od razu na miłość do końca życia byliby w takim momencie przegrani... Wygląda na to, że dla Ciebie nie liczy się fakt, jaka dana kobieta jest, tylko to, czy ma ten kawałek błony. Nie jesteś w stanie zrozumieć, że każdy, ale to każdy, ma za sobą jakąś przeszłość? Nierzadko nie ze swojej winy przeszłość dość mroczną? Co powiesz na kobiety zgwałcone?
Jedno pytanie: a faceci mają prawo próbować innych kobiet? Czy też powinni czekać z utratą dziewictwa na tę jedną, jedyną?
(Pogrubione przeze mnie fragmenty sprawiły, że wyglądałam mniej więcej tak: )
Życzę powodzenia w poszukiwaniu kobiety, która zgodzi się na "uwłaszczenie" (cytat z Ciebie: "otrzymywania dziewczyny z „innej ręki”"). No i dziewicy oczywiście
Chyba autor ma inny trget niż wdowy i rozwódki, spytaj go o to za 15- 20 lat.

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Może to jakiś kumpel wazonika, razem siedzą na werandzie w fotelach bujanych i wygłaszają opinię o cnocie, bo nigdy u żadnej kobiety nie dane im było jej zobaczyć na oczy.
Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
No cóż ochłapy dostają ochłapy

To urocze stwierdzenie mnie sprowokowało.

Z góry przepraszam ze tak skrótowo, ale może nadrobię jak będzie potrzeba.

Ps. A moja ulubiona bess znów zmieniła avatara – ja domagam się informowania mnie o tym fakcie
wazonik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-10, 23:54   #671
Signomi
Rozeznanie

Cytat:
Balety na całego,a teraz idziemy na jednego, jednego

No zobacz jakie mialas dobre przeczucie.

Jeden jeszcze zniose dwoch to zdecydowanie za duzo
takich dwoch jak nas trzech to nie ma ani jednego :dzie kuje:
( chyba sie jednak juz poloze spac.. D )
Stary 2008-07-10, 23:54   #672
Signomi
Rozeznanie

oj oj oj .. kto tu sie nam udzielac zaczął... spec od dziewic ?
Stary 2008-07-11, 00:03   #673
wazonik
BAN stały

Cytat:
A kto jest tym specem z chęcią go poznam.
Stary 2008-07-11, 00:05   #674
Lena_20
Zakorzenienie

Cytat:
Jednego jeszcze zniose dwoch to zdecydowanie za duzo
no to patrz wyzej...przyszedl drugi... i nawija... znow o tym samym...

Stary 2008-07-11, 00:05   #675
agusiaAA 19
Rozeznanie

Cytat:
Widziałas co on napisał:

Wazonik
Słuchaj ja ci cos napisze: Nie zycze sobie zebys obrazał moich rodzicow, ani tym bardziej mnie. Nie bedziesz mi mowił kogo mam słuchac jeszcze jedna taka uwaga,a zgłaszam to moderatorowi albo szefowej juz oni sie toba zajma

Edytowane przez agusiaAA 19
Czas edycji: 2008-07-11 o 00:13 Powód: poprawka
Stary 2008-07-11, 00:13   #676
wazonik
BAN stały

Cytat:
Widziałas co on napisałas:
Cytat:

Wazonik
Słuchaj ja ci cos napisze: Nie zycze sobie zebys obrazał moich rodzicow, ani tym bardziej mnie. Nie bedziesz mi mowił kogo mam słuchac jeszcze jedna taka uwaga,a zgłaszam to moderatorowi albo szefowej juz oni sie toba zajma
To była poważna konstatacja!! Kto się śmieje z twoich rodziców albo z Ciebie? Powiedz mi sam z nim porozmawiam. Wiesz internet nie zawsze potrafi oddać emocje stąd takie nie porozumienia.

Dla jasności ja jestem na stanowisku : rodziców trzeba słuchać, nawet jak się jest "temperamentnym", a może wtedy szczególnie....
Stary 2008-07-11, 00:27   #677
agusiaAA 19
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wazonik Pokaż wiadomość

To była poważna konstatacja!! Kto się śmieje z twoich rodziców albo z Ciebie? Powiedz mi sam z nim porozmawiam. Wiesz internet nie zawsze potrafi oddać emocje stąd takie nie porozumienia.

Dla jasności ja jestem na stanowisku : rodziców trzeba słuchać, nawet jak się jest "temperamentnym", a może wtedy szczególnie....
Po pierwsze nie jestem dziewoja nie zycze sobie zebys w taki sposob sie do mnie odnosił . Chyba w domu cie nie nauczyli jak sie zwraca do kobiet.
Moze czytaj ze zrozumieniem nie napisałam, ze sie smiejesz tylko ich obrazasz albo inaczej odnosze wrazenie jakbys podwazał autorytet moich rodzicow i w jaki sposob mnie wychowuja. Bardzo ciekawe chyba strach cie oblecial odrazu zrobiłes sie milszy, jak napisałam, ze to zgłosze. Badz lepiej milszy dla nas, bo mnie tatus nauczył, ze facetow nie nalezy szanowac, a kobiety to dla niego damy, ktorym trzeba składac pokłon. Jak ja go kocham
Stary 2008-07-11, 00:31   #678
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
(...)

Chyba autor ma inny trget niż wdowy i rozwódki, spytaj go o to za 15- 20 lat. (...)
A skąd wiesz, ile autor ma lat? I co to ma za znaczenie? Hmm chyba chodzi o to, że wdowy i rozwódki mają co najmniej 30-35 lat, czyli to nie jest przedział wiekowy Szarpa, tak? Wiesz, zdarzają się różne przypadki - owdowieć czy rozwieść się można w wieku 22 lat na przykład I co wtedy, nikt takiego ochłapa nie zechce? Samotność do końca życia, bo się dziewczyna oddała ukochanemu, którego straciła?
Stary 2008-07-11, 00:31   #679
Lena_20
Zakorzenienie

Cytat:
Po pierwsze nie jestem dziewoja nie zycze sobie zebys w taki sposob sie do mnie odnosił . Chyba w domu cie nie nauczyli jak sie zwraca do kobiet.
Moze czytaj ze zrozumieniem nie napisałam, ze sie smiejesz tylko ich obrazasz albo inaczej odnosze wrazenie jakbys podwazał autorytet moich rodzicow i w jaki sposob mnie wychowuja. Bardzo ciekawe chyba strach cie oblecial odrazu zrobiłes sie milszy, jak napisałam, ze to zgłosze. Badz lepiej milszy dla nas, bo mnie tatus nauczył, ze facetow nie nalezy szanowac, a kobiety to dla niego damy, ktorym trzeba składac pokłon. Jak ja go kocham
Tez kocham Twojego tatusia

Tak powaznie,to nie karmmy trolla...

Stary 2008-07-11, 00:36   #680
wazonik
BAN stały

Cytat:

Dziewoja - http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2455872 - sprawdź sobie tutaj.

Młoda kobieto chyba pojęcie sarkazmu jest Ci obce, a szkoda.

A jak chcesz to możesz zgłosić moje nadużycie-którego zresztą nie było- nawet do CIA.

Pozdrawiam.
Stary 2008-07-11, 00:42   #681
wazonik
BAN stały

Cytat:
A skąd wiesz, ile autor ma lat? I co to ma za znaczenie? Hmm chyba chodzi o to, że wdowy i rozwódki mają co najmniej 30-35 lat, czyli to nie jest przedział wiekowy Szarpa, tak? Wiesz, zdarzają się różne przypadki - owdowieć czy rozwieść się można w wieku 22 lat na przykład I co wtedy, nikt takiego ochłapa nie zechce? Samotność do końca życia, bo się dziewczyna oddała ukochanemu, którego straciła?

To potwierdza tylko moje słowa - czytanie ze zrozumieniem nie boli- chodziło mi o to, że jak ktoś ma takie poglądy jak autor, to na pewno nie zainteresuje się wdową czy rozwódką 20 letnią ( tym promilem- bo nie jest to często zjawisko), a jednocześnie jak będzie starszy o 20 lat może inaczej spojrzeć na świat.

Skoro nie potrafi zaakceptować dziewczyny nie dziewicy bez "zarysowanej przeszłości" tym bardziej nie będzie potrafił zaakceptować rozwódki 20 letniej.
Stary 2008-07-11, 00:42   #682
agusiaAA 19
Rozeznanie

Cytat:
Tez kocham Twojego tatusia

Tak powaznie,to nie karmmy trolla...
Jestem zazdrosna. Tak powaznie to nie wiem skad mu sie to wzieło. Zawsze lepiej gada o dziewczynach niz o chłopach i mowi, ze na ten gatunek trzeba uwazac. No i ostatnio powiedzial, ze woli dziewczynki niz chłopcow, bo jestesmy grzeczniejsze. No i od 5 lat wbija mi do głowy, ze mam sie chłopami nie zajmowac tylko kariera i dzieci nie rodzic, bo to same problemy
Stary 2008-07-11, 00:47   #683
Lena_20
Zakorzenienie

Agusia,jesteś młodą,dorodną dziewczyną

Stary 2008-07-11, 00:48   #684
agusiaAA 19
Rozeznanie

Cytat:
Dziewoja - http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2455872 - sprawdź sobie tutaj.

Młoda kobieto chyba pojęcie sarkazmu jest Ci obce, a szkoda.

A jak chcesz to możesz zgłosić moje nadużycie-którego zresztą nie było- nawet do CIA.

Pozdrawiam.
Nie opchodzi mnie twoj sarkazm. Powtorze jeszcze raz nie jestem zadna dziewoja, tylko 20letnia napalona samica. Prosze sie do mnie zwracac, jak do kobiety albo nie najlepiej wogole sie nie zwracaj. Zrobisz mi przysługe.
Stary 2008-07-11, 00:49   #685
Lena_20
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem zazdrosna. Tak powaznie to nie wiem skad mu sie to wzieło. Zawsze lepiej gada o dziewczynach niz o chłopach i mowi, ze na ten gatunek trzeba uwazac. No i ostatnio powiedzial, ze woli dziewczynki niz chłopcow, bo jestesmy grzeczniejsze. No i od 5 lat wbija mi do głowy, ze mam sie chłopami nie zajmowac tylko kariera i dzieci nie rodzic, bo to same problemy
Ty uwazaj bo jeszcze niedlugo powie Ci, "Aguś,kiedy Ty znajdziesz sobie pożądną dziewczynę?"

Stary 2008-07-11, 00:50   #686
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
To potwierdza tylko moje słowa - czytanie ze zrozumieniem nie boli- chodziło mi o to, że jak ktoś ma takie poglądy jak autor, to na pewno nie zainteresuje się wdową czy rozwódką 20 letnią ( tym promilem- bo nie jest to często zjawisko), a jednocześnie jak będzie starszy o 20 lat może inaczej spojrzeć na świat.

Skoro nie potrafi zaakceptować dziewczyny nie dziewicy bez "zarysowanej przeszłości" tym bardziej nie będzie potrafił zaakceptować rozwódki 20 letniej.

Posłuchaj. Udowadniasz nam wszystkim w koło, że nie jesteśmy w stanie Cię zrozumieć. Tu nie doczytała, tam nie zrozumiała, tam zrozumiała po swojemu. "Czytanie ze zrozumieniem" - owszem. Ale mam prawo do interpretacji. Znasz takie pojęcie?
A skoro autor ma takie poglądy jak ma, to życzę mu szczęścia w poszukiwaniach kobiety idealnej, dziewicy, która w dodatku pozwoli na to, by traktowano ją przedmiotowo. Bo wg mnie mężczyzna, dla którego nie liczy się nic oprócz dziewictwa, nie jest godzien tego, by wiązać się z kimkolwiek. Dlaczego? Ponieważ nie potrafi pokochać za to, jaka dana osoba jest. Ważne jest dziewictwo. Ehh, ten męski instynkt zdobywcy.
Szarp pisał, iż kobieta powinna czekać z seksem. Ale z jego wypowiedzi wynika, że powinna czekać z seksem... aż do pojawienia się Szarpa w jej życiu. Pytałam go kilka razy - co jeśli znajdzie tego jedynego, wyśnionego, ukochanego, będzie się z nim kochać, ale coś nie wyjdzie i się rozstaną? Czeka ją samotność? Nie potrafił mi odpowiedzieć. Pozostaje nam umierać "w czystości". Jeden grzech mniej.
Stary 2008-07-11, 00:51   #687
agusiaAA 19
Rozeznanie

Cytat:
Agusia,jesteś młodą,dorodną dziewczyną
Nie, raczej napalona samiczka. Troche mnie wzieło na głupawke

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-11, 00:55   #688
Lena_20
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, raczej napalona samiczka. Troche mnie wzieło na głupawke
jak to sie mówi? mamy "chcicę"?

Stary 2008-07-11, 00:59   #689
wazonik
BAN stały

Cytat:
Posłuchaj. Udowadniasz nam wszystkim w koło, że nie jesteśmy w stanie Cię zrozumieć. Tu nie doczytała, tam nie zrozumiała, tam zrozumiała po swojemu. "Czytanie ze zrozumieniem" - owszem. Ale mam prawo do interpretacji. Znasz takie pojęcie?
A skoro autor ma takie poglądy jak ma, to życzę mu szczęścia w poszukiwaniach kobiety idealnej, dziewicy, która w dodatku pozwoli na to, by traktowano ją przedmiotowo. Bo wg mnie mężczyzna, dla którego nie liczy się nic oprócz dziewictwa, nie jest godzien tego, by wiązać się z kimkolwiek. Dlaczego? Ponieważ nie potrafi pokochać za to, jaka dana osoba jest. Ważne jest dziewictwo. Ehh, ten męski instynkt zdobywcy.
Szarp pisał, iż kobieta powinna czekać z seksem. Ale z jego wypowiedzi wynika, że powinna czekać z seksem... aż do pojawienia się Szarpa w jej życiu. Pytałam go kilka razy - co jeśli znajdzie tego jedynego, wyśnionego, ukochanego, będzie się z nim kochać, ale coś nie wyjdzie i się rozstaną? Czeka ją samotność? Nie potrafił mi odpowiedzieć. Pozostaje nam umierać "w czystości". Jeden grzech mniej.

Nie znam dokładnie poglądów Szarpa, przejrzałem tylko trzy, cztery strony ostatnie. Nie powiedziałem, że Szarp ma monopol na prawdę. Ale z tego co przeczytałem wyszedł mi taki obraz jak nakreśliłem wyżej.
Ja nie oceniam czy jest on dobry czy zły. Ja ma swój pogląd wyeksplikowany po części w pewnym innym wątku. Naprawdę nikogo nie atakuję staram się rozumieć tylko różne racje.
Stary 2008-07-11, 01:05   #690
agusiaAA 19
Rozeznanie

Cytat:
jak to sie mówi? mamy "chcicę"?
Nom mam chcice, a kandydata brak. No coz lencia juz chyba pora na mnie pozna juz czas do łozka,a przeciez dzisiaj tez jest dzien
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości