|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja
Cytat:
![]()
![]() |
#3602 |
Raczkowanie
|
![]()
Hello !!! Mam pewien problem otóż...mam włosy pofarbowane na czarno i mam już odrosty tak z 4 cm. Cieszę się, że mam odrosty, bo to ładny kolor naturalny ciemny blond taki złoty. Czy wiecie może ile ja będę czekać aż mi urosna moje naturalne włosy??? Rok czy więcej??? A może znacie jakieś sposoby na szybki porost włosów
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też próbowano wmówić, że wyłysieję po tych wszystkich odżywkach i specyfikach, które stosuje... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3605 |
Zadomowienie
|
Dot.: moje włoski :D
Tempo wzrostu włosów jak wyżej. Sposoby na przyspieszenie porostu oczywiście że są, wystarczyło użyć wyszukiwarki (albo przejrzeć tytuły tematów na pierwszej stronie)
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=234429
#3606 | |
Rozeznanie
|
Dot.: moje włoski :D
Cytat:
no i zanim odrosna Ci naturalne wlosy minie wiecej niz rok.. zalezy jakiej dlugosci chcesz miec. a na przyspieszenie sa sposoby -> wyszukiwarka
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Przyczajenie
|
Włosy szybciej rośnijcie!!!!
![]() Przylepiaczki |
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu nie chce, zeby mlode dziewczyny przeczytaly podobne rady i zaczely je bezmyslnie stosowac to nie do konca chodzi tylko o pH. to byloby zbyt proste-zneutralizowac sztucznymi srodkami. przez jakis okres skora moze cos takiego tolerowac i walczyc ze zgubnymi skutkami jakie poczynilo mydlo, ale moze przyjsc moment, ze powie STOP i wtedy zacznie sie bieganie po dermatologach... po co to wszystko, skoro istnieja normalne szampony? jezeli ciezko nam sie zmywa oleje, to do pierwszego mycia mozna uzyc szamponu do wlosow tlustych albo zrezygnowac ze zbyt tlustych maseczek i olejow zupelnie mydlo dziala zbyt agresywnie, mi non stop jest wpajane klasyczne mydlo w kostce nadaje sie wylacznie do prania recznego i ew moczenia stop przed pedicure. kosmetologia rozwija sie bardzo szybko, nie mozna trzymac sie kurczowo starych metod, skoro istnieja bezpieczniejsze, bardziej lagodne na skory i wlosow. no tego nie mozna zapominac, ze do mydla dodawane sa substancje, ktore maja za zadanie nadac jednolity, zbity ksztalt, moga czesto alergizowac i powodowac rozne wykwity skorne Cytat:
do tego nie mozna zapominac, ze czasy w ktorych obecnie zyjemy srodowisko jest zanieczyszczone, zywnosc strasznie przetworzona, liczba alergikow wzrasta gwaltownie z roku na rok, skora czlowieka coraz gorzej sobie radzi w takich warunkach bez pomocy kosmetykow. do tego trzeba dorzucic fakt, ze kilkadziesiat lat temu, nie przykladano tak wielkiej wagi do wygladu jak obecnie, tych ich czupryn na zywo chyba zadna z nas nie widziala, ciezko stwierdzic na podstawie czarno-białych zdjęc w jakiej naprawde byly kondycji, czy byly miekkie, gładkie i lśniące. gęste na pewno patrzac na grubosc warkoczy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co ocet daje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Raczkowanie
|
Truskawkowawiosna, dobrze zdaje sobie sprawę z tego jak bardzo zmieniają się warunki życia i nikogo nie namawiałam na przerzucenia się na taki sposób! Chociaż uważam, że ograniczenie (absolutnie nie wyeliminowanie) chemikaliów dobrze robi... A co do tego, że kobiety nie przywiązywały wagi do wyglądu to się absolutnie nie zgodzę, kobiety zawsze chciały dobrze wyglądać i znajdywały przeróżne sposoby na to, a to, że skutek nie zawsze ten co powinien być, to inna sprawa... A włosy to już szczególny element, na punkcie którego wiele kobiet miało "hopla". Może ja jakiś robocop jestem ale mi szare mydło krzywdy nie uczyniło. Myje nim regularnie twarz i żadnej alergii ani wykwitów nie zauważyłam, co po wielu specjalistycznych żelach mi się zdarzało. Nie mówię, że to dla każdego jest, bo wiadomo, że każdy reaguje inaczej, ale przekreślanie na całej linii ... Gdybyśmy wyeliminowali wszystko co jest w jakimś stopniu szkodliwe to,hm, zostałaby sama woda, a nawet i nie ona bo jest zanieczyszczona.
Tusio, z tego co wiem ocet oczyszcza,zmiękcza włosy i domyka łuski. |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Raczkowanie
|
![]()
zastanawiam sie czy jest jakiś sposób(oprócz przedłużania) na szybsze rosnięcie włosów? proszę o rady!
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 |
Raczkowanie
|
Dot.: sposób na dłuższe włosy
to w pytaniach do fryzjerki bardziej powinno sięznaleźć
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam szampon Rossman Young z kofeiną - pobudzający wzrost włosów i pomimo kilku wad naprawdę włosy szybciej mi rosną! Miałam taką tyci grzywkę i po niej widzę, ze w miesiąc podrosły mi o 3cm! To naprawdę dużo w porównaniu z tym jak rosły dotychczas. Szampon wg. mnie ma następujące (dające sie znieść) wady - jest niezdrowo niebieski - pachnie jak...męski żel pod prysznic - włosy po nim sie plączą (ale zawsze po nim używam odżywki więc to wyeliminowałam). Poza tym włosy po nim dobrze sie układają i są długo świeże.
#3614 |
Raczkowanie
|
A jaka cena?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
Groszowa...coś 5.99
![]() |
#3616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
obecnie niewiele kobiet ma wlosy niefarbowane. nasze prababki raczej nie zmienialy fryzur z taka czestotliwoscia, wlosy najczesniej nosily spiete. oczywiscie mowimy o Polkach urodzonych conajmniej 100-150 lat temu? gdyby swirowaly na punkcie wlosow jak my, wlosomaniaczki, zapewne zostalyby uznane za prozne i zagonione do roboty, no chyba, ze mowimy o jakis hrabiankach. a co do mydla: zdania zmienic nie mam zamiaru, jest szkodliwe dla naszej skory i zaden szanujacy sie specjalista dermatolog badz kosmetyczka nie bedzie polecac go do pielegnacji. osoba, ktora bardzo szanuje za wiedze kosmetyczna(jest kosmetologiem), opowiadala, ze czesto przychodzily do niej osoby z powikłaniami po uzywaniu mydla jako srodka do mycia twarzy. wychodzily one czasem po paru latach, z poczatku bylo super, ale do momentu, gdy skora stracila zdolnosc neutralizowania skutkow wywolanych mydlem. oczywiscie, ze nie da sie wyeliminowac wszystkiego co szkodzi zupelnie, ale po co kurczowo trzymac sie tego mydla, skoro istnieja 1000x lepsze srodki myjace, po prostu trzeba odnalezc "swoj" przepraszam za zboczenie z tematu. edt: szare mydla naprawde sluza tylko do prania, gdyby ktos je produkowal aby mozna byloby myc nimi skore czy wlosy, to nie uzywalby nieoczyszczonych, tanich, czesto zjełczałych tluszczow do ich produkcji, przerazajace, ale prawdziwe, wiele zwolennikow szarego mydla nie ma o tym pojecia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Wiosenko, a takie mydło domowej roboty, z oliwy np.?
[nie do włosów, ale do ciała] |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Raczkowanie
|
Wiosenko masz calkowita racje. Moja mama i babcia sa farmaceutkami( w tym roku ja tez ide w ich slady) i nigdy nie pozwalaly mi nawet dotknac szarego mydla. Poza tym to szare mydlo, ktore teraz mamy, nie jest takie, jakiego uzywano dawniej. W tym przypadku zaszla zmiana na gorsze. Wlosy myje sie szamponem, a twarz zelem (ewentualnie srodkiem zaleconym przez specjaliste) i nie ma nad czym dyskutowac, chyba, ze ktos chce sobie zrobic krzywde.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Wtajemniczenie
|
Widzę, e wywołałam odmienny temat od zamierzonego i zamiast pisać o sposobach na porost włosów komentujemy mydło szare
![]() ![]() ![]() Chciałabym zmienić troszkę temat i zachęcić Was do opowiadania o poroście włosów- sposoby, bo o pielęgnacji są inne wątki , a także o pielęgnacji ciała ![]() To może zacznę ten temat ;p bo ostatnio zauważyłam zmiany na lepsze w szybkości wzrostu a to wqszystko dzięki zimnej wodzie ,<wiem przeciwniczki tego sposobu chcą mne udusić ![]() ![]() Oj.. jak ja bym chciała mieć do pasa ![]() A jak wasze włoski rosną szybciej po Waszych sposobach?Jakich? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3620 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja jednak jestem przeciwniczom mydel w kostkach rowniez z innego powodu, sa niehigieniczne, bo w jakims stopniu brud na nich pozostaje, a my znowu tego dotykamy. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ale jak ktorejs zaczna wypadac wlosy po szarym mydle, to ostrzegalam ![]() a wracajac do porostu: Nisim, Nisim i jeszcze raz Nisim ![]() odstawiam go i zawsze skruszona wracam. po żadnym szamponie moje wlosy nie ukladaja sie tak rewelacyjnie i nie rosna blyskawicznie. ale odzywka mi nie pasuje jednak, lada dzien bede miala 2 odzywki Farmony i bede testowac ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Włosy szybciej rośnijcie!!!!
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=15706 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=234429
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mydła tylko do mycia rąk używam. A co do porostu to mi pomaga tylko seboradnin niger i wax zagraniczny. Ale intensywnie myślę nad tym Nissimem, tylko przeraża mnie, że codziennie trzeba myć włosy przy nim :/. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3624 |
Zakorzenienie
|
2 cm w miesiąc, po stosowaniu: ze 3 razy maseczki z jajka, nafty, o.rycynowego, drożdzy, o.eterycznych (3-4 kropelki) i wcieraniu średnio co drugi dzień ziół i odżywki Jantar.
Pytanie z serii głupich ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tabletki jemy po posiłku czy przed czy między? ![]() kiedyś coś czytałam, że w odpowiednim czasie się lepiej wchlania, ale niestety nie pamiętam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Zapuszczamy włosy!! ![]() So allein will ich nicht sein...Wo bistu du? Das Feuer liebt mich..HILF MIR! ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein wolte ganz allein sein.. Ich will ein Herzschlag kontrollieren Ich muss Zerstören!Neein! Nocny marek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3628 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niedawno zakupiłam swojego własnego Jantarka i wchodzę w etap testów. Zakraplaczem. Tak samo jak na czubku, przedziałkami, tylko z pochyloną w dół głową.
![]() |
#3630 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() *1 na 2 tygodnie - WAX (zagraniczny) *2 razy w tygodniu - nafta+żółtko+olejek ryc.+ew. oliwa/cytryna (Tu pojawia się moje pytanie: Czy dodanie parafiny ciekłej będzie dobrym pomysłem?) *raz w tygodniu - balsam seboradin do włosów przetłuszczających się (fioletowy) *codziennie (z wyjątkiem dnia z Waxem) lotion seboradin z rzepą *1 - 2 razy w tygodniu - błoto bielendy "Powitanie z Afryką" * codzienne mycie głowy szamponem Bambi na zmianę z Niveą Baby odżywczym *czasami gdy widzę, że po myciu włosy są "takie se" to używam Gliss Kura - olejki pielęgnacyjne w sprayu (skupiam sie na dolnej części włosów) *jak mnie najdzie to wcieram w końce olejek rycynowy (a nachodzi mnie dość często) DIETA - herbatki: pokrzywa, skrzyp (po jednej szklance) + kompleks witamin z gr. B; dużo owoców; Hem, hem... wszystko. Byłabym wdzięczna za ewentualne porady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.