|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
ED.... i strach mojej mamy że moge schudnąć.. czasem zabiera mi siatke z zakupami żebym sie przypadkiem nie nadźwigała ( chodź siatka jest lekka :/ )
P.s. zdjęcia.... wysłane!
|
|
#4472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Własnie oglądam zdj-jeju! to ty sama wszystko robiłas, ja bym tak nie umiała-najbardziej mi się podobają te kolczyki na zdj DSCF0271 i 264 i 267
|
|
|
#4473 |
|
Raczkowanie
|
Ciesze się że się podobają
|
|
#4474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ehs, przepraszam, że nie napiszę nic konkretnego, ale jestem padnięta. Tata zabrał mnie na wyieczkę rowerową - 2,5 godz ![]() Byłam na niego taka wściekła...ale też pomyślałam że ciężko mi z ed...Bo cały czas jechałam i myślałam co tu zrobić żeby nabić te spalone kcal, żeby nie schudnąć...Tacie było chyba niezbyt przyjemnie jak cały czas jęczałam że chce wracać do domu... męczące jest ciągłe się kontrolowanie, myślenie o jedzeniu...ehs. rozwinę tę myśl jutro, jak będe mieć siłe bo teraz ledwo żyje;phmm... a nie wiecie co z Krytią? bo ostatnio jej tu nie widać i wogóle na dietetyce...wyjechała gdzieś? kurcze, matwie sie o nią... a i mam newsa : jestem już studentką - na razie kierunku: Zarządzanie Jutro w nocy wyniki dwóch pozostałych uczelni
|
|
|
|
|
#4475 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluje... mam to samo z nabijaniem... moge wysłać jutrooo ? bo też jestem padnięta i ide spać... dobranoc
wyśle jutro rano
|
|
#4476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja bym wiele dała za przejazdzkę rowerem z tatą. Gratulacje!! A krytia rzeczywiście znikła gdzieś ostatnio widziałam ja na plotkowym. Bardzo
|
|
|
#4477 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
-jeśli uda mi się ją spotkać gdzieś![]() Cytat:
też się bardzo cieszę z tej rozmowy, ale nie powiem- było ciężko. Na szczęście mam to już za sobą Dziękuję ślicznie za rady-też właśnie słyszałam, że ostre przyprawy typu chilli poprawiają pm. Mam taką nadzieję, że ta wredna małpa w końcu się oczepi raz na zawsze i dziękuję za wiarę, to na prawdę bardzo ważne wiedzieć, że ktoś jeszcze w Ciebie wierzy![]() Dziękuję ślicznie ![]() Cytat:
![]() a co do fałdek to ja mam na brrzuszku taką małą, ale powiedziałam sobie, że skoro musi być to niech będzie ![]() ![]() ![]() aha wiem, że jestem tutaj "nowa" od nowa ale czy mogłabym prosić o Wasze zdj, tzn tych dziewczyn, które chcą się ujawnić mój adres to kika17kc90@poczta.onet.pl
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
|
|
|
#4478 |
|
Raczkowanie
|
ta książka jest na 100% w empiku
|
|
|
|
#4479 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fałdki standardzik, gdyby ich nie było, toby się skóra rozerwała po wstaniu i wyprostowaniu się. ;] Cytat:
Ale przeszło mi to w końcu. Tobie też przejdzie. Myślę, że wakacje na pewno Ci pomogą. ![]() Cytat:
Wyślesz mi też zdjęcia? Ciekawa bardzo jestem. niewyspanah@wp.plCytat:
![]() Krytia coś raz pisała, że ma gościa i nie ma czasu na komputerek z tego co pamiętam.
|
|
#4480 |
|
Rozeznanie
|
a u mnie kiepsko.. nie moge sie nawet zważyć bo zepsułam tą głupią wagę, jak dziecko...
nie potrafię przestać myśleć o jedzeniu, kazdy dzien zakańczam analizą tego co zjadłam, czy aby nie za dużo.. i zawsze wychodzi za dużo ![]() od tygodnia ćwiczę, ale jestem laikiem w tych sprawach i nie wiem czy nie za mało, zeby przynosic to mogło jakies efekty, ale wiecej niz godzine dziennie nie jestem w stanie wysupłać, bo późno wracam z pracy. Codziennie godzina rowerka albo steppera... myslicie ze przyniesie to jakies efekty? moze jak wyrobią mi się troszkę mięśnie, to nie będe miała wszędxzie galarety i przy tej samej wadze bede wyglądać smuklej? czy to w ogole ma jakis sens? i nadal chodzi za mną pizza, raz mocniej raz słabiej, ale ciagle mam na ną apetyt, choc trzymam się narazie dzielnie i nie poddaje tej fanaberii |
|
|
|
#4481 |
|
Raczkowanie
|
filifionka
jeśli masz ochotę na kawałek, to czemu by jej nie zjeśc? będziesz się tak dalej ograniczać i znów to samo? myślę że ćwiczenia coś dadzą ![]() |
|
|
|
#4482 |
|
Rozeznanie
|
Z tymi cwiczeniami tak jest, że lubie się solidnie zmęczyć, wtedy jakoś tak mam mniej sił na myślenie o głupotach... ale.. no włąsnie ale zeby sie solidnie zmęczyć potrzebuje coraz wiecej, zaczynałam od krótszej trasy rowerowej, teraz jeżdze dłuzszą, ale i to mi nie wystarcza, tylko, ze na wiecej nie mam czasu, przez to wydaje mi się, ze jest za mało i nie przyniesie to żadnego efektu, czy 17 km/ 45 minut w różnym terenie? 10 km to asfalt, ale głównie górki i długie podjazdy 7 km to las, strasznie piaszczysty wiec tutaj najbardziej się męcze. Powinnam coś jeszcze dodać> i czy po trzech tygodniach takiej codziennej jazdy bedzie widac jakiekolwiek efekty? oczywiscie jestem też ciągle na diecie
|
|
|
|
#4483 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
yyy z tyłu? Jak moga wisiec z tyłu? A z przodu i owszemChciałabym powiedziec, że byłam u psychologa. Gdy opowiadałam o sobie, miałam wrażenie, że będziemy obie płakac, bo ja już siedziałam cała we łzach, a ona miała taki smutny, cierpiący wyraz twarzy. Boję sie tej terapii, bo to jakby rozdrapywać stare, zablixnione już nieco, rany. Przypominam sobie o tym wszytkim co zawsze mnie bolało, przez co zachorowałam, a to tak boli... |
|
|
|
|
#4484 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogole pytala sie mnie gdzie ja widze faldki, mialam jej pokazac I mowila duzo rzeczy. Szczerze, to nie do konca mnie przekonala, ale ja zauwazylam, ze to tylko ja i moje myslenie ma na mnie najwiekszy wplyw i tylko ja sama moge sobie pomoc, tylko inni musza mnie nakierowac, to dla mnie wazne, bo ja sama nie dam rady. Ale bardzo tego chce. Cytat:
A faldki wisza, wiem, ze jak siedze to normalne, ze z przodu co nieco jest, w szczegolnosci jak sie nosi spodnie-biodrowki, ale z tylu tez mi wychodza tzw. boczki spoza spodni, czy to normalne nawet u szczuplych? Wiem, ze moja kolezanka jest chuda i tez ma takie cos.. A z reszta, jakos przestalam sie tym przejmowac, niech sobie troche wychodzi Troche mnie wkurza, ze jak chodze, to brzuch mi sie `trzesie`, ten tluszczyk staram sie zakryc np paskiem, albo nosze luzne bluzki. Szkoda mi, ze nie moge ubrac takiej obcislejszej, jak kiedys..Super, ze bylas u psychologa A mi moja psycholog nie zaproponowala terapii, moze moje zaburzenia nie sa tak bardzo zaawansowane? Tak by bylo najlepiej. Ale moze nie jestem z nia.. do konca szczera? ..
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
Toffiee - super,że byłaś u psychologa
![]() Vix - na pewno takie kontrolowanie,myślenie o jedzeniu itp,jest złe,ale wyjdziesz z tego,zobaczysz ![]() super,że zdałaś na studia ![]() Plameczko - wiesz ile ja normalnych,szczupłych dziewczyn widzę z boczkami ? przerażająca ilość co chwila tylko,naprawdę rzadko się zdarza,że widzę idealnie szczupłą kobietę/dziewczynę bez jakichkolwiek boczków ...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#4486 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
BTW, dziewczyny, skoro tak sobie polecamy książki, to ja polecę taką: http://www.dobreksiazki.pl/b392-6-fi...j-wartosci.htmBardzo ciekawa i też zawiera różne pomocne ćwiczenia. Cytat:
|
|
#4487 |
|
Gość
|
Dziewczyny kupiłam poradnik - wygląda bardzo solidnie - cena 34,90 uzasadniona - po za tym kasa na porządną książkę winna zawsze się znaleść (lepiej wydać na to niż na jakieś babskie głupoty) - ja z niewielkich kwot potrafię uzbierać po 100 i więcej złotych.
Co mam w planach na najbliższy czas: - nauka języka dalej - tyć spokojnie - 2 razy w tygodniu meldować się w poradni pschychologiczno - pedagogicznej (podjąć decyzję o terapii) + kontakt raz na miesiąc (prócz wakacji) z psychiatrą. - podjąć się terapii przedstawionej w książce. Po za tym wszystko w najlepszym porządku (dziś zjadłam w Fresh poincie kanapkę z jajeczkiem + zimna pepsi (nie ma nic lepszego w upał). Pozdrawiam P.S. zakładam bloga z moją historią i moim wychodzeniem z anoreksji. Podam linka do wątku i forum, zapisuję się na głodne.pl i będę stosować wasze motta dla antyany - oczywiście z nazwą (pseudo) autora. P.S zaraz będzie 5000 post - ciekawe kto padnie i go napisze (zostało lekko ponad 500) Edytowane przez noname12345TPa Czas edycji: 2008-07-11 o 18:21 Powód: dopisek |
|
|
|
#4488 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie koleżanki
Muszę się z Wami pożegnać na dwa tygodnie,z jednej strony mnie to smuci bo przecież będzie mi się za Wami tęskniło ,a z drugiej strony cieszę się bo w końcu wakacje i może zacznę normalnie jeść?Mam taką nadzieję![]() Pozdrawiam Was i życzę Wam przyjemnego lata,jak najwięcej dobrych dni
|
|
#4489 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powodzenia w dalszej realizacji planów Twych!Też nigdy sobie książek nie odmawiam. ![]() Cytat:
Trzymaj się i dobrze się baw.
|
|
#4490 |
|
Rozeznanie
|
powiem tylko tyle; nie dostałam sie na Uj
![]() więcej nie mam ochoty pisać... |
|
|
|
#4491 |
|
Gość
|
Dzięki - bloga jutro zakładam - już pomyślałam o tytule - co lepsze
Anoreksja nigdy nie była moją przyjaciółką, ale w nią wpadłam i podspodem cytat z słów plameczki "Ana to styl bycia? Ana to styl życia? Ana to klucz do szczęścia.....zabicia." Czy: Nie czuję się z anoreksją szczęśliwa i dlatego z niej odchodzę. I pod spodem cytat? Co lepsze? Adres napewno podam wam. Będziecie mogły być stałymi gośćmi - blog będzie na onecie i podam was jako przyjaciół - w wrześniu dodam swoje zdjęcia - bo dostanę telefon z aparatem. Jutro czeka mnie czytanie poradnika. |
|
|
|
#4492 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Każda wizyta u psychologa to częśc terapii. Czy jeżeli jak mówisz, nie zaproponowała jej Tobie tzn. , że nie będziecie się wiecej spotykać? A jak to ćwiczenie z lustrem i powtarzaniemna głos? Coś daje? Bardzo dobrze, że dostrzegasz w sobie piękno, którego do tej pory nie widziałaś. Jestem już w miare spokojna o Ciebie, bo jesteś szalenie odpowiedzialna i dbasz o własne zdrowie. Takie osoby zawsze podtrzymuja mnie na duchu i tak sobie myślę, że bycie "normalną" wcale nie musi być takie złe. Już mnie wspieracie, za co bardzo dziękuję Tez się cieszę. Chciałabym w tym miejscu coś jeszcze napisac...ale przeciesz Aga sama usisz podjąć taką decyzję, nic na siłę. Jeżeli poczujesz się na to gotowa, ale tak naprawde gotowa, to nie zwlekaj. Mam taka jakby przymusowa terapie i nie odemnie zależy czy tam pójdę czy nie. Oczywiście jetem za, ale nie widziałam, że po każdej takiej wizycie mam rodzaj załamania nerwowego. Tak mnie boli to mówienie o chorobie, o sobie, o przeszłości. Mam wrażenie, że ktos narzuci mi jakiś nowy tryb życia, w którym kompletnie sie nie odnajdę. |
|
|
|
|
#4493 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam a raczej wreszcie moge zajrzeć na internet
![]() Starlight moge link na n-k ?hmm ktoś się wypowiadał o gotowaniu ja np. sama sobie gotuje bo a) mama przychodzi dopiero napodwieczorek lub kol. z pracu b) bardzo to lubie c) ona nie umie zrobić np. kotletów sojowych ale ją naucze ![]() gatha no jak facet może odmienić życie Monochrome Wow 4+ z egzaminu świetnie/ great. Julia i bardzo dobrze że ten chłopak dał ci takieg wypasionego lda należał ci się a nóż coś z tego będzie. *Aga ;/////////////////////////////////////////// idź do psychologa ja byłam a szczerze to myślałam że jakby tu zwiać z tej 1 wizyty kiedy moja mama była tam na chwile. I NIE BYŁO źle. Agness ja jem około 3000 no może troche mniej i nie wchodze na rowerek ale wqiesz też mam tak że a tu gdzieś pójde na nogach a nie autobusem (ostatnio 8km) a tu się przebiegne a tu dłużej będę robić coś męczącego ![]() kika a ja jem 6 posiłkó a ostatnio to 9 ale malutkich;/Plameczko sory ale w gazecie przeczytałam że dziewczyna ma 165 i waży 53 kilo a chce zrzucić 6-7kg a wiesz co odpisali że ma jeść dużo ważyw i owców a napewno dojdzie do tych swoich 46 kg;/ a ty wyglądasz świetnie:tak: Vixeen o matko dlaczego co się stało ![]() ![]() Kurcze ale się stęskniłam
|
#4494 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja ledwo wyrabiam żeby zjeść 5 mniejszych![]() Cytat:
Jest taki "dobitniejszy", bardziej do mnie trafił powodzenia w prowadzeniu bloga![]() Cytat:
![]() uszka w górę
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
|
|
|
#4495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4496 |
|
Raczkowanie
|
weroniko
pisz mi na pw jak cyzytanie i wrażenia )
|
|
|
|
#4497 |
|
Gość
|
Napiszę na pewno.
Chyba zrobie tytuł ten pierwszy - dobitnie pokaże to o czym chcę pisać, i że nie mam za przyjaciółkę anoreksji. Blog już powstał - oto adres http://anoreksja-nigdy-nie-byla-moja....blog.onet.pl/ Dodałam was jako moje przyjaciółki - jeśli kogoś pominełam to z całego serca przepraszam i proszę o priw bądź wiadomość to go dodam do listy. Dałam też linka do naszego forum. Edytowane przez noname12345TPa Czas edycji: 2008-07-12 o 08:25 |
|
|
|
#4498 |
|
Raczkowanie
|
Weroniczko ksiazka warta uwagi? ten trening..?
|
|
#4499 |
|
Raczkowanie
|
Weroniko,
co do bloga napisałaś "książka dobra dla anorektyczek" przeczytaj zatem stronę 27 ; -) tak na dobrą sprawę-zastanawiam się po co ją kupiłam? jakoś nie widzi mi się to "ćwiczenie z wagą" (boję się i nie chcę zepsuć sobie humoru na 2dni po zobaczeniu ile ważę). Gdy mam ochotę zwrócic jedzenie- nie mogę tego powstrzymać i muszę to zrobić, te myśli nie dają mi spokoju, chociaż.. czasem je pokonuję! ) i w niemal każdym teście wychodziło mi że myślę jak osoba, która ma problem z anoreksją.. heh. przecież to bylo dawno i mam inne myślenie ;/
|
|
|
|
#4500 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

wyśle jutro rano 

ale czy mogłabym prosić o Wasze zdj, tzn tych dziewczyn, które chcą się ujawnić

co chwila tylko,naprawdę rzadko się zdarza,że widzę idealnie szczupłą kobietę/dziewczynę bez jakichkolwiek boczków ...