Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-10, 21:59   #4471
Bbasiulka
Raczkowanie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

ED.... i strach mojej mamy że moge schudnąć.. czasem zabiera mi siatke z zakupami żebym sie przypadkiem nie nadźwigała ( chodź siatka jest lekka :/ )
P.s.
zdjęcia.... wysłane!

-- Nabieram apetytu na życie
Bbasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 22:09   #4472
Mercy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bbasiulka Pokaż wiadomość
ED.... i strach mojej mamy że moge schudnąć.. czasem zabiera mi siatke z zakupami żebym sie przypadkiem nie nadźwigała ( chodź siatka jest lekka :/ )
P.s.
zdjęcia.... wysłane!
ojej rozumiem

Własnie oglądam zdj-jeju! to ty sama wszystko robiłas, ja bym tak nie umiała-najbardziej mi się podobają te kolczyki na zdj DSCF0271 i 264 i 267
Stary 2008-07-10, 22:16   #4473
Bbasiulka
Raczkowanie

Ciesze się że się podobają

Stary 2008-07-10, 22:18   #4474
vixeen89
Rozeznanie

Cytat:
P.s.
zdjęcia.... wysłane!
Bbasiulka, też bym chciała zobaczyć te cudeńka, vixen2@tlen.pl

ehs, przepraszam, że nie napiszę nic konkretnego, ale jestem padnięta. Tata zabrał mnie na wyieczkę rowerową - 2,5 godzByłam na niego taka wściekła...ale też pomyślałam że ciężko mi z ed...Bo cały czas jechałam i myślałam co tu zrobić żeby nabić te spalone kcal, żeby nie schudnąć...Tacie było chyba niezbyt przyjemnie jak cały czas jęczałam że chce wracać do domu... męczące jest ciągłe się kontrolowanie, myślenie o jedzeniu...ehs. rozwinę tę myśl jutro, jak będe mieć siłe bo teraz ledwo żyje;p

hmm... a nie wiecie co z Krytią? bo ostatnio jej tu nie widać i wogóle na dietetyce...wyjechała gdzieś? kurcze, matwie sie o nią...

a i mam newsa : jestem już studentką - na razie kierunku: Zarządzanie
Jutro w nocy wyniki dwóch pozostałych uczelni
vixeen89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 22:22   #4475
Bbasiulka
Raczkowanie

Gratuluje... mam to samo z nabijaniem... moge wysłać jutrooo ? bo też jestem padnięta i ide spać... dobranoc wyśle jutro rano

Stary 2008-07-10, 22:23   #4476
Mercy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vixeen89 Pokaż wiadomość

ehs, przepraszam, że nie napiszę nic konkretnego, ale jestem padnięta. Tata zabrał mnie na wyieczkę rowerową - 2,5 godzByłam na niego taka wściekła...ale też pomyślałam że ciężko mi z ed...Bo cały czas jechałam i myślałam co tu zrobić żeby nabić te spalone kcal, żeby nie schudnąć...Tacie było chyba niezbyt przyjemnie jak cały czas jęczałam że chce wracać do domu... męczące jest ciągłe się kontrolowanie, myślenie o jedzeniu...ehs. rozwinę tę myśl jutro, jak będe mieć siłe bo teraz ledwo żyje;p

hmm... a nie wiecie co z Krytią? bo ostatnio jej tu nie widać i wogóle na dietetyce...wyjechała gdzieś? kurcze, matwie sie o nią...

Ja bym wiele dała za przejazdzkę rowerem z tatą.
Gratulacje!!

A krytia rzeczywiście znikła gdzieś ostatnio widziałam ja na plotkowym.

Cytat:
Ciesze się że się podobają
Bardzo
Stary 2008-07-10, 23:33   #4477
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez starlight Pokaż wiadomość
"jak pokonać anoreksję?" wydawnictwo Sensus. myślę, że książka jest warta kupa
Dziękuję, z pewnością kupię-jeśli uda mi się ją spotkać gdzieś

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość
Dziękuję!
Co do metabolizmu to słyszałam, że stopniowe dodawanie kcal, jadanie często, ale mniej, sport, picie odpowiednio dużo wody, wysypianie się. Podobno przyprawy korzenne również pomagają. ;p
Trzymam kciuki! I oby Ci się udało dobrze dogadać z mamą. Oraz zapomnieć raz na zawsze o tej "przyjaciółce" wrednej.

Ooo, umknął mi drugi Twój post!

Super, że porozmawiałaś z mamą i że teraz wie wszystko co i jak! Wiedziałam, że się uda. ;]
Nmzc też się bardzo cieszę z tej rozmowy, ale nie powiem- było ciężko. Na szczęście mam to już za sobą Dziękuję ślicznie za rady-też właśnie słyszałam, że ostre przyprawy typu chilli poprawiają pm.
Mam taką nadzieję, że ta wredna małpa w końcu się oczepi raz na zawsze i dziękuję za wiarę, to na prawdę bardzo ważne wiedzieć, że ktoś jeszcze w Ciebie wierzy

Cytat:
Napisane przez WeronikaWargulak Pokaż wiadomość
Kika dopisane.
Dziękuję ślicznie

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość

Jasne, ze krok do przodu, a nawet dwa Bo rozmowa z mama to takze olbrzymi krok, fajna masz mame i super, ze to zalatwilas

A.. Wam tez wisza faldy na brzuchu z przodu i z tylu jak siedzicie?
Dziękuję, wiesz między mną a moją Mamą naprawdę różnie w życiu bywało...częściej gorzej niż lepiej, nigdy nie mogłyśmy się dogadać, mam nadzieję, że teraz będzie inaczej

a co do fałdek to ja mam na brrzuszku taką małą, ale powiedziałam sobie, że skoro musi być to niech będzie

aha wiem, że jestem tutaj "nowa" od nowa ale czy mogłabym prosić o Wasze zdj, tzn tych dziewczyn, które chcą się ujawnić mój adres to kika17kc90@poczta.onet.pl

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 23:37   #4478
starlight
Raczkowanie

ta książka jest na 100% w empiku
starlight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-10, 23:56   #4479
monochrome
Rozeznanie

Cytat:
No widzisz, nic nie tylas, to po co znowu sobie komplikowac?

Hehehe, z tymi cwiczeniami to tak jest No akceptujmy, albo chociaz starajmy

Jasne, ze krok do przodu, a nawet dwa Bo rozmowa z mama to takze olbrzymi krok, fajna masz mame i super, ze to zalatwilas

Dziekuje a juz jestem po wizycie, bylo milo, moze cos zrozumialam? Musze sie z tym przespac, jutro opowiem co i jak

Opowiedz. Dobrze, że było pozytywnie!
Fałdki standardzik, gdyby ich nie było, toby się skóra rozerwała po wstaniu i wyprostowaniu się. ;]

Cytat:
Napisane przez kasik30 Pokaż wiadomość
Witajcie koleżanki
Co u mnie?W sumie chyba dobrze ,nawet dziś zupę zjadłam ,i cos słodkiego ale czuję się bardzo żle...Czy ja mam już tak psychikę spaczoną ze gdy zjem trzy Rafaello to mam uczucie jakbym błyskawicznie obrastała tłuszczem?Wiem to jest bardzo głupie myslenie..
Tak bardzo bym chciała wyleżć z ed,mam nadzieję ze wakacje coś zmienią na lepsze ale z drugiej strony trochę się ich boje...
Przepraszam ze Was przynudzam ale musiałam się wyżalić..
Do sklikania słoneczka
Też tak długo miałam, jak coś zjadłam, to od razu wydawało mi się, że się rozszerzam, a jak coś słodkiego to w ogóle. Ale przeszło mi to w końcu. Tobie też przejdzie. Myślę, że wakacje na pewno Ci pomogą.

Cytat:
P.s.
zdjęcia.... wysłane!
Mi mama ostatnio nie pozwoliła torby do bagażnika włoży, ech. ;p
Wyślesz mi też zdjęcia? Ciekawa bardzo jestem. niewyspanah@wp.pl

Cytat:

GRATULACJE! Trzymam kciuki za tamte dwa też.
Krytia coś raz pisała, że ma gościa i nie ma czasu na komputerek z tego co pamiętam.
Stary 2008-07-11, 11:06   #4480
FilifionkaB
Rozeznanie

a u mnie kiepsko.. nie moge sie nawet zważyć bo zepsułam tą głupią wagę, jak dziecko...
nie potrafię przestać myśleć o jedzeniu, kazdy dzien zakańczam analizą tego co zjadłam, czy aby nie za dużo.. i zawsze wychodzi za dużo

od tygodnia ćwiczę, ale jestem laikiem w tych sprawach i nie wiem czy nie za mało, zeby przynosic to mogło jakies efekty, ale wiecej niz godzine dziennie nie jestem w stanie wysupłać, bo późno wracam z pracy. Codziennie godzina rowerka albo steppera... myslicie ze przyniesie to jakies efekty? moze jak wyrobią mi się troszkę mięśnie, to nie będe miała wszędxzie galarety i przy tej samej wadze bede wyglądać smuklej? czy to w ogole ma jakis sens?

i nadal chodzi za mną pizza, raz mocniej raz słabiej, ale ciagle mam na ną apetyt, choc trzymam się narazie dzielnie i nie poddaje tej fanaberii
FilifionkaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 11:38   #4481
starlight
Raczkowanie

filifionka
jeśli masz ochotę na kawałek, to czemu by jej nie zjeśc? będziesz się tak dalej ograniczać i znów to samo?
myślę że ćwiczenia coś dadzą. przynajmniej psychicznie sie lepiej poczujesz , niee?
Stary 2008-07-11, 11:45   #4482
FilifionkaB
Rozeznanie

Z tymi cwiczeniami tak jest, że lubie się solidnie zmęczyć, wtedy jakoś tak mam mniej sił na myślenie o głupotach... ale.. no włąsnie ale zeby sie solidnie zmęczyć potrzebuje coraz wiecej, zaczynałam od krótszej trasy rowerowej, teraz jeżdze dłuzszą, ale i to mi nie wystarcza, tylko, ze na wiecej nie mam czasu, przez to wydaje mi się, ze jest za mało i nie przyniesie to żadnego efektu, czy 17 km/ 45 minut w różnym terenie? 10 km to asfalt, ale głównie górki i długie podjazdy 7 km to las, strasznie piaszczysty wiec tutaj najbardziej się męcze. Powinnam coś jeszcze dodać> i czy po trzech tygodniach takiej codziennej jazdy bedzie widac jakiekolwiek efekty? oczywiscie jestem też ciągle na diecie
FilifionkaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 11:47   #4483
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Hmm.. nie wiem jak to jest u Ciebie. A chudniesz jak tyle spalas? Bo to niemozliwe, zebys nic tak nie schudla. Tzn moze wagowo - nie, ale tkanka tluszczowa z pewnoscia sie zmiejsza, a miesniowa powieksza co? I jak wymiary? Maleja jak tak robisz? A czesto jezdzisz na rowerku? Wiem, ze kiedys mialas przerwe i jadlas normalnie, to co wtedy? Przytylas? Mi sie wydaje, ze nic nie wspominalas

Ja wlasnie nie chce przechodzic na R, nie chce sie meczyc (bo dla mnie to meczace), chce korzystac z zycia, chce byc na U, jesc co chce i kiedy chce. Bo czuje, ze wracam do normalnosci, nie mam napadow objadania sie, tak, jak bylo to na R, nie mysle ciagle o jedzeniu, robie duzo fajnych rzeczy Tylko wlasnie jest problem, ze nie moge do konca siebie zaakceptowac, czuje, ze te uda sa nieproporcjonalne do mojej figury, w stroju wygladalam nawet ladnie, przyznaje, ze sie sobie podobalam, bo spodenki optycznie wyszczulaja, w dodatku czarne, ale jak ubiore normalne spodnie, to czuje sie tak, jakby uda byly na 1 miejscu, a ja na 2. Zastanawiam sie nad cwiczeniami, zeby znow nie przechodzic na R, chcialabym wyszczuplic uda tak o 2-3cm, to bedzie baaaardzo trudne i w ogole sama nie wiem jakie cwiczenia stosowac? Jeszcze poszukam w wyszukiwarce, ale doradzcie cos jak mozecie. Bo ja naprawde czuje sie z tymi udziskami grubo. A najgorsze jest to, ze mama i tata mowia, ze dobrze wygladam, szczuplo, a to czemu ja tego nie zauwazam?
Nie masz nieproporconalnych ud. Naprawdę! To normalna sylwetka, SZCZUPŁA. Wiem, że każde przełamanie sie w przypadku ED. chociażby do zaakceptowania danej części ciała jest bardzo bardzo trudne, ale..spróbuj. Nie masz nic do stracenie, znaczy masz, bardzo dużo- niepotrzebne kompleksy

Cytat:

yyy z tyłu? Jak moga wisiec z tyłu? A z przodu i owszem

Chciałabym powiedziec, że byłam u psychologa. Gdy opowiadałam o sobie, miałam wrażenie, że będziemy obie płakac, bo ja już siedziałam cała we łzach, a ona miała taki smutny, cierpiący wyraz twarzy. Boję sie tej terapii, bo to jakby rozdrapywać stare, zablixnione już nieco, rany. Przypominam sobie o tym wszytkim co zawsze mnie bolało, przez co zachorowałam, a to tak boli...
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 12:26   #4484
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Opowiedz. Dobrze, że było pozytywnie!
Fałdki standardzik, gdyby ich nie było, toby się skóra rozerwała po wstaniu i wyprostowaniu się. ;]

Polecila mi cwiczenie, abym rano i wieczorem stanela przed lustrem i z usmiechem na twarzy mowila o sobie dobre rzeczy, niekoniecznie zwiazane z wygladem np. `Lubie jezdzic na rowerze, moja kolezanka lubi spedzac ze mna czas, bo zawsze jej dobrze radze`. Powiedziala tez, zebym powtarzala sobie z 300 razy dziennie`Akceptuje siebie` z usmiechem na twarzy i bez jakichkolwiek watpliwosci, zebym mowila to swiadomie, a nie na zasadzie mowie co innego, a mysle co innego. Troche smieszne te cwiczenia, ale w koncu to psychologia, ludzka dusza i podswiadomosc, takze bede cwiczyla. Powiedziala, zebym potraktowala to powaznie, jak prace domowa. W ogole pytala sie mnie gdzie ja widze faldki, mialam jej pokazac I mowila duzo rzeczy. Szczerze, to nie do konca mnie przekonala, ale ja zauwazylam, ze to tylko ja i moje myslenie ma na mnie najwiekszy wplyw i tylko ja sama moge sobie pomoc, tylko inni musza mnie nakierowac, to dla mnie wazne, bo ja sama nie dam rady. Ale bardzo tego chce.

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość
Nie masz nieproporconalnych ud. Naprawdę! To normalna sylwetka, SZCZUPŁA. Wiem, że każde przełamanie sie w przypadku ED. chociażby do zaakceptowania danej części ciała jest bardzo bardzo trudne, ale..spróbuj. Nie masz nic do stracenie, znaczy masz, bardzo dużo- niepotrzebne kompleksy

yyy z tyłu? Jak moga wisiec z tyłu? A z przodu i owszem

Chciałabym powiedziec, że byłam u psychologa. Gdy opowiadałam o sobie, miałam wrażenie, że będziemy obie płakac, bo ja już siedziałam cała we łzach, a ona miała taki smutny, cierpiący wyraz twarzy. Boję sie tej terapii, bo to jakby rozdrapywać stare, zablixnione już nieco, rany. Przypominam sobie o tym wszytkim co zawsze mnie bolało, przez co zachorowałam, a to tak boli...
Dziekuje, staram sie myslec obiektywnie, nie zawsze mi to wychodzi, ale z Wasza pomoca zaczynam lubic siebie i myslec `Ja naprawde jestem szczupla i.. dobrze wygladam` A faldki wisza, wiem, ze jak siedze to normalne, ze z przodu co nieco jest, w szczegolnosci jak sie nosi spodnie-biodrowki, ale z tylu tez mi wychodza tzw. boczki spoza spodni, czy to normalne nawet u szczuplych? Wiem, ze moja kolezanka jest chuda i tez ma takie cos.. A z reszta, jakos przestalam sie tym przejmowac, niech sobie troche wychodzi Troche mnie wkurza, ze jak chodze, to brzuch mi sie `trzesie`, ten tluszczyk staram sie zakryc np paskiem, albo nosze luzne bluzki. Szkoda mi, ze nie moge ubrac takiej obcislejszej, jak kiedys..

Super, ze bylas u psychologa Terapia niestety bedzie polegala na tym, ze bedziesz musiala sobie to wszytsko przypomniec, ale raz na zawsze zakonczysz to, co bylo zle. Teraz tlumisz to w sobie, chcesz o tym zapomniec, a terapia pomoze Ci to wszystko poukladac i nie bedziesz muslala dusic tego w sobie, uwolnisz z siebie te wszystkie zle emocje i zaczniesz zycie od nowa Jestes dzielna i madra, wiec wierze, ze dasz sobie z tym rade, a my Ci pomozemy i bedziemy wirtualnie wspierac

A mi moja psycholog nie zaproponowala terapii, moze moje zaburzenia nie sa tak bardzo zaawansowane? Tak by bylo najlepiej. Ale moze nie jestem z nia.. do konca szczera? ..

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 13:04   #4485
agness51
Zakorzenienie

Toffiee - super,że byłaś u psychologa

Vix - na pewno takie kontrolowanie,myślenie o jedzeniu itp,jest złe,ale wyjdziesz z tego,zobaczysz
super,że zdałaś na studia

Plameczko - wiesz ile ja normalnych,szczupłych dziewczyn widzę z boczkami ? przerażająca ilość co chwila tylko,naprawdę rzadko się zdarza,że widzę idealnie szczupłą kobietę/dziewczynę bez jakichkolwiek boczków ...

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 17:25   #4486
monochrome
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez FilifionkaB Pokaż wiadomość
a u mnie kiepsko.. nie moge sie nawet zważyć bo zepsułam tą głupią wagę, jak dziecko...
nie potrafię przestać myśleć o jedzeniu, kazdy dzien zakańczam analizą tego co zjadłam, czy aby nie za dużo.. i zawsze wychodzi za dużo

od tygodnia ćwiczę, ale jestem laikiem w tych sprawach i nie wiem czy nie za mało, zeby przynosic to mogło jakies efekty, ale wiecej niz godzine dziennie nie jestem w stanie wysupłać, bo późno wracam z pracy. Codziennie godzina rowerka albo steppera... myslicie ze przyniesie to jakies efekty? moze jak wyrobią mi się troszkę mięśnie, to nie będe miała wszędxzie galarety i przy tej samej wadze bede wyglądać smuklej? czy to w ogole ma jakis sens?

i nadal chodzi za mną pizza, raz mocniej raz słabiej, ale ciagle mam na ną apetyt, choc trzymam się narazie dzielnie i nie poddaje tej fanaberii
Zjeść trochę pizzy przecież nie zaszkodzi! ;> Pewnie, że mięśnie się wyrobią, raz dziennie to często, żeby mnie się tak chciało! xD

Cytat:
Polecila mi cwiczenie, abym rano i wieczorem stanela przed lustrem i z usmiechem na twarzy mowila o sobie dobre rzeczy, niekoniecznie zwiazane z wygladem np. `Lubie jezdzic na rowerze, moja kolezanka lubi spedzac ze mna czas, bo zawsze jej dobrze radze`. Powiedziala tez, zebym powtarzala sobie z 300 razy dziennie`Akceptuje siebie` z usmiechem na twarzy i bez jakichkolwiek watpliwosci, zebym mowila to swiadomie, a nie na zasadzie mowie co innego, a mysle co innego. Troche smieszne te cwiczenia, ale w koncu to psychologia, ludzka dusza i podswiadomosc, takze bede cwiczyla. Powiedziala, zebym potraktowala to powaznie, jak prace domowa. W ogole pytala sie mnie gdzie ja widze faldki, mialam jej pokazac I mowila duzo rzeczy. Szczerze, to nie do konca mnie przekonala, ale ja zauwazylam, ze to tylko ja i moje myslenie ma na mnie najwiekszy wplyw i tylko ja sama moge sobie pomoc, tylko inni musza mnie nakierowac, to dla mnie wazne, bo ja sama nie dam rady. Ale bardzo tego chce.

Dziekuje, staram sie myslec obiektywnie, nie zawsze mi to wychodzi, ale z Wasza pomoca zaczynam lubic siebie i myslec `Ja naprawde jestem szczupla i.. dobrze wygladam` A faldki wisza, wiem, ze jak siedze to normalne, ze z przodu co nieco jest, w szczegolnosci jak sie nosi spodnie-biodrowki, ale z tylu tez mi wychodza tzw. boczki spoza spodni, czy to normalne nawet u szczuplych? Wiem, ze moja kolezanka jest chuda i tez ma takie cos.. A z reszta, jakos przestalam sie tym przejmowac, niech sobie troche wychodzi Troche mnie wkurza, ze jak chodze, to brzuch mi sie `trzesie`, ten tluszczyk staram sie zakryc np paskiem, albo nosze luzne bluzki. Szkoda mi, ze nie moge ubrac takiej obcislejszej, jak kiedys..

Super, ze bylas u psychologa Terapia niestety bedzie polegala na tym, ze bedziesz musiala sobie to wszytsko przypomniec, ale raz na zawsze zakonczysz to, co bylo zle. Teraz tlumisz to w sobie, chcesz o tym zapomniec, a terapia pomoze Ci to wszystko poukladac i nie bedziesz muslala dusic tego w sobie, uwolnisz z siebie te wszystkie zle emocje i zaczniesz zycie od nowa Jestes dzielna i madra, wiec wierze, ze dasz sobie z tym rade, a my Ci pomozemy i bedziemy wirtualnie wspierac

A mi moja psycholog nie zaproponowala terapii, moze moje zaburzenia nie sa tak bardzo zaawansowane? Tak by bylo najlepiej. Ale moze nie jestem z nia.. do konca szczera? ..
Fajna się wydaje ta psycholog, wykonuj ładnie ćwiczenia, a Twoja samoocena się poukłada. BTW, dziewczyny, skoro tak sobie polecamy książki, to ja polecę taką: http://www.dobreksiazki.pl/b392-6-fi...j-wartosci.htm
Bardzo ciekawa i też zawiera różne pomocne ćwiczenia.

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość
Chyba trzeba trochę to rozgrzebać, żeby potem porządnie zakopać. Ale super, że udałaś się do psychologa, wielki krok naprzód. Trzymaj się i bądź dalej taka dzielna.
Stary 2008-07-11, 17:36   #4487
noname12345TPa
Gość

Dziewczyny kupiłam poradnik - wygląda bardzo solidnie - cena 34,90 uzasadniona - po za tym kasa na porządną książkę winna zawsze się znaleść (lepiej wydać na to niż na jakieś babskie głupoty) - ja z niewielkich kwot potrafię uzbierać po 100 i więcej złotych.
Co mam w planach na najbliższy czas:
- nauka języka dalej
- tyć spokojnie
- 2 razy w tygodniu meldować się w poradni pschychologiczno - pedagogicznej (podjąć decyzję o terapii) + kontakt raz na miesiąc (prócz wakacji) z psychiatrą.
- podjąć się terapii przedstawionej w książce.
Po za tym wszystko w najlepszym porządku (dziś zjadłam w Fresh poincie kanapkę z jajeczkiem + zimna pepsi (nie ma nic lepszego w upał).
Pozdrawiam
P.S. zakładam bloga z moją historią i moim wychodzeniem z anoreksji.
Podam linka do wątku i forum, zapisuję się na głodne.pl i będę stosować wasze motta dla antyany - oczywiście z nazwą (pseudo) autora.
P.S zaraz będzie 5000 post - ciekawe kto padnie i go napisze (zostało lekko ponad 500)

Edytowane przez noname12345TPa
Czas edycji: 2008-07-11 o 18:21 Powód: dopisek
Stary 2008-07-11, 20:21   #4488
kasik30
Raczkowanie

Witajcie koleżankiMuszę się z Wami pożegnać na dwa tygodnie,z jednej strony mnie to smuci bo przecież będzie mi się za Wami tęskniło ,a z drugiej strony cieszę się bo w końcu wakacje i może zacznę normalnie jeść?Mam taką nadzieję
Pozdrawiam Was i życzę Wam przyjemnego lata,jak najwięcej dobrych dni
Stary 2008-07-11, 20:34   #4489
monochrome
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny kupiłam poradnik - wygląda bardzo solidnie - cena 34,90 uzasadniona - po za tym kasa na porządną książkę winna zawsze się znaleść (lepiej wydać na to niż na jakieś babskie głupoty) - ja z niewielkich kwot potrafię uzbierać po 100 i więcej złotych.
Co mam w planach na najbliższy czas:
- nauka języka dalej
- tyć spokojnie
- 2 razy w tygodniu meldować się w poradni pschychologiczno - pedagogicznej (podjąć decyzję o terapii) + kontakt raz na miesiąc (prócz wakacji) z psychiatrą.
- podjąć się terapii przedstawionej w książce.
Po za tym wszystko w najlepszym porządku (dziś zjadłam w Fresh poincie kanapkę z jajeczkiem + zimna pepsi (nie ma nic lepszego w upał).
Pozdrawiam
P.S. zakładam bloga z moją historią i moim wychodzeniem z anoreksji.
Podam linka do wątku i forum, zapisuję się na głodne.pl i będę stosować wasze motta dla antyany - oczywiście z nazwą (pseudo) autora.
P.S zaraz będzie 5000 post - ciekawe kto padnie i go napisze (zostało lekko ponad 500)
Ciekawam bloga. Powodzenia w dalszej realizacji planów Twych!
Też nigdy sobie książek nie odmawiam.

Cytat:
Napisane przez kasik30 Pokaż wiadomość
Witajcie koleżankiMuszę się z Wami pożegnać na dwa tygodnie,z jednej strony mnie to smuci bo przecież będzie mi się za Wami tęskniło ,a z drugiej strony cieszę się bo w końcu wakacje i może zacznę normalnie jeść?Mam taką nadzieję
Pozdrawiam Was i życzę Wam przyjemnego lata,jak najwięcej dobrych dni
Na pewno będzie super, wyluzujesz się i zapomnisz o jedzeniowych problemach! Trzymaj się i dobrze się baw.
Stary 2008-07-11, 20:41   #4490
vixeen89
Rozeznanie

powiem tylko tyle; nie dostałam sie na Uj
więcej nie mam ochoty pisać...
vixeen89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 20:42   #4491
noname12345TPa
Gość

Dzięki - bloga jutro zakładam - już pomyślałam o tytule - co lepsze
Anoreksja nigdy nie była moją przyjaciółką, ale w nią wpadłam
i podspodem cytat z słów plameczki "Ana to styl bycia? Ana to styl życia? Ana to klucz do szczęścia.....zabicia."
Czy:
Nie czuję się z anoreksją szczęśliwa i dlatego z niej odchodzę.
I pod spodem cytat?
Co lepsze?
Adres napewno podam wam. Będziecie mogły być stałymi gośćmi - blog będzie na onecie i podam was jako przyjaciół - w wrześniu dodam swoje zdjęcia - bo dostanę telefon z aparatem.
Jutro czeka mnie czytanie poradnika.
Stary 2008-07-11, 20:43   #4492
201705250937
Konto usunięte

Cytat:

Każda wizyta u psychologa to częśc terapii. Czy jeżeli jak mówisz, nie zaproponowała jej Tobie tzn. , że nie będziecie się wiecej spotykać? A jak to ćwiczenie z lustrem i powtarzaniemna głos? Coś daje? Bardzo dobrze, że dostrzegasz w sobie piękno, którego do tej pory nie widziałaś. Jestem już w miare spokojna o Ciebie, bo jesteś szalenie odpowiedzialna i dbasz o własne zdrowie. Takie osoby zawsze podtrzymuja mnie na duchu i tak sobie myślę, że bycie "normalną" wcale nie musi być takie złe. Już mnie wspieracie, za co bardzo dziękuję
Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Toffiee - super,że byłaś u psychologa
Tez się cieszę. Chciałabym w tym miejscu coś jeszcze napisac...ale przeciesz Aga sama usisz podjąć taką decyzję, nic na siłę. Jeżeli poczujesz się na to gotowa, ale tak naprawde gotowa, to nie zwlekaj.

Cytat:

Chyba trzeba trochę to rozgrzebać, żeby potem porządnie zakopać. Ale super, że udałaś się do psychologa, wielki krok naprzód. Trzymaj się i bądź dalej taka dzielna.
Mam taka jakby przymusowa terapie i nie odemnie zależy czy tam pójdę czy nie. Oczywiście jetem za, ale nie widziałam, że po każdej takiej wizycie mam rodzaj załamania nerwowego. Tak mnie boli to mówienie o chorobie, o sobie, o przeszłości. Mam wrażenie, że ktos narzuci mi jakiś nowy tryb życia, w którym kompletnie sie nie odnajdę.
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 22:11   #4493
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Wróciłam a raczej wreszcie moge zajrzeć na internet

Starlight moge link na n-k?

hmm ktoś się wypowiadał o gotowaniu ja np. sama sobie gotuje bo a) mama przychodzi dopiero napodwieczorek lub kol. z pracu b) bardzo to lubie c) ona nie umie zrobić np. kotletów sojowych ale ją naucze

gatha no jak facet może odmienić życie strasznie się ciesze.

Monochrome Wow 4+ z egzaminu świetnie/ great.

Julia i bardzo dobrze że ten chłopak dał ci takieg wypasionego lda należał ci się a nóż coś z tego będzie. *

Aga ;/////////////////////////////////////////// idź do psychologa ja byłam a szczerze to myślałam że jakby tu zwiać z tej 1 wizyty kiedy moja mama była tam na chwile. I NIE BYŁO źle.
Agness ja jem około 3000 no może troche mniej i nie wchodze na rowerek ale wqiesz też mam tak że a tu gdzieś pójde na nogach a nie autobusem (ostatnio 8km) a tu się przebiegne a tu dłużej będę robić coś męczącego

kika a ja jem 6 posiłkó a ostatnio to 9 ale malutkich;/

Plameczko sory ale w gazecie przeczytałam że dziewczyna ma 165 i waży 53 kilo a chce zrzucić 6-7kg a wiesz co odpisali że ma jeść dużo ważyw i owców a napewno dojdzie do tych swoich 46 kg;/ a ty wyglądasz świetnie:tak: A mnie też mówiła gdzie ja mam fałdki na nogach i miałam jej pokazać i wstać. A mnie też widać fałdki przy biodrówkach i zastanawiałam się czy to tylko ja jestem nienormalnej budowy.

Vixeen o matko dlaczego co się stało

Kurcze ale się stęskniłam:cm ok:
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 22:24   #4494
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
Wróciłam a raczej wreszcie moge zajrzeć na internet

Starlight moge link na n-k?

hmm ktoś się wypowiadał o gotowaniu ja np. sama sobie gotuje bo a) mama przychodzi dopiero napodwieczorek lub kol. z pracu b) bardzo to lubie c) ona nie umie zrobić np. kotletów sojowych ale ją naucze

gatha no jak facet może odmienić życie strasznie się ciesze.

Monochrome Wow 4+ z egzaminu świetnie/ great.

Julia i bardzo dobrze że ten chłopak dał ci takieg wypasionego lda należał ci się a nóż coś z tego będzie. *

Aga ;/////////////////////////////////////////// idź do psychologa ja byłam a szczerze to myślałam że jakby tu zwiać z tej 1 wizyty kiedy moja mama była tam na chwile. I NIE BYŁO źle.
Agness ja jem około 3000 no może troche mniej i nie wchodze na rowerek ale wqiesz też mam tak że a tu gdzieś pójde na nogach a nie autobusem (ostatnio 8km) a tu się przebiegne a tu dłużej będę robić coś męczącego

kika a ja jem 6 posiłkó a ostatnio to 9 ale malutkich;/

Plameczko sory ale w gazecie przeczytałam że dziewczyna ma 165 i waży 53 kilo a chce zrzucić 6-7kg a wiesz co odpisali że ma jeść dużo ważyw i owców a napewno dojdzie do tych swoich 46 kg;/ a ty wyglądasz świetnie:tak: A mnie też mówiła gdzie ja mam fałdki na nogach i miałam jej pokazać i wstać. A mnie też widać fałdki przy biodrówkach i zastanawiałam się czy to tylko ja jestem nienormalnej budowy.

Vixeen o matko dlaczego co się stało

Kurcze ale się stęskniłam:cm ok:
Kurcze znajdujesz czas na tych 9 posiłków?ja ledwo wyrabiam żeby zjeść 5 mniejszych

Cytat:
Dzięki - bloga jutro zakładam - już pomyślałam o tytule - co lepsze
Anoreksja nigdy nie była moją przyjaciółką, ale w nią wpadłam
i podspodem cytat z słów plameczki "Ana to styl bycia? Ana to styl życia? Ana to klucz do szczęścia.....zabicia."
Czy:
Nie czuję się z anoreksją szczęśliwa i dlatego z niej odchodzę.
I pod spodem cytat?
Co lepsze?
Adres napewno podam wam. Będziecie mogły być stałymi gośćmi - blog będzie na onecie i podam was jako przyjaciół - w wrześniu dodam swoje zdjęcia - bo dostanę telefon z aparatem.
Jutro czeka mnie czytanie poradnika.
Jeśli mogę się wypowiedzieć to mnie osobiście bardziej podoba się ten pierwszy tytuł Jest taki "dobitniejszy", bardziej do mnie trafił powodzenia w prowadzeniu bloga

Cytat:
powiem tylko tyle; nie dostałam sie na Uj
więcej nie mam ochoty pisać...
trudno jest napisać cokolwiek mądrego uszka w górę

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 22:52   #4495
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
Kurcze znajdujesz czas na tych 9 posiłków?ja ledwo wyrabiam żeby zjeść 5 mniejszych

Jeśli mogę się wypowiedzieć to mnie osobiście bardziej podoba się ten pierwszy tytuł Jest taki "dobitniejszy", bardziej do mnie trafił powodzenia w prowadzeniu bloga

trudno jest napisać cokolwiek mądrego uszka w górę
To nie były takie posiłki typu siedzenie itp. bo bułam u kol to w biegu a tu kol dała pół kinder bueno a tu ciocia wcisło coś tam a tu jabłko i coś tam i jakby zliczyć to coś tam to wychodziły 3 nadprogramowe a zazwyczaj jem 6 pożywnych a nie 9 takich sobie małych
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 23:54   #4496
starlight
Raczkowanie

weroniko
pisz mi na pw jak cyzytanie i wrażenia )
Stary 2008-07-12, 07:59   #4497
noname12345TPa
Gość

Napiszę na pewno. - po obejrzeniu i zobaczeniu wstępu okazuję się być bardzo dobrym poradnikiem.
Chyba zrobie tytuł ten pierwszy - dobitnie pokaże to o czym chcę pisać, i że nie mam za przyjaciółkę anoreksji.
Blog już powstał - oto adres
http://anoreksja-nigdy-nie-byla-moja....blog.onet.pl/
Dodałam was jako moje przyjaciółki - jeśli kogoś pominełam to z całego serca przepraszam i proszę o priw bądź wiadomość to go dodam do listy.
Dałam też linka do naszego forum.

Edytowane przez noname12345TPa
Czas edycji: 2008-07-12 o 08:25
Stary 2008-07-12, 08:31   #4498
Bbasiulka
Raczkowanie

Weroniczko ksiazka warta uwagi? ten trening..?

Stary 2008-07-12, 08:36   #4499
starlight
Raczkowanie

Weroniko,
co do bloga

napisałaś "książka dobra dla anorektyczek"
przeczytaj zatem stronę 27 ; -)

tak na dobrą sprawę-zastanawiam się po co ją kupiłam? jakoś nie widzi mi się to "ćwiczenie z wagą" (boję się i nie chcę zepsuć sobie humoru na 2dni po zobaczeniu ile ważę). Gdy mam ochotę zwrócic jedzenie- nie mogę tego powstrzymać i muszę to zrobić, te myśli nie dają mi spokoju, chociaż.. czasem je pokonuję!) i w niemal każdym teście wychodziło mi że myślę jak osoba, która ma problem z anoreksją.. heh. przecież to bylo dawno i mam inne myślenie ;/
Stary 2008-07-12, 08:36   #4500
starlight
Raczkowanie

Cytat:
Weroniczko ksiazka warta uwagi? ten trening..?
wg mnie najlepszy poradnik o anoreksji, jeszcze przznaczony dla osób chorych/wychodzących z choroby.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości