|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II
Cytat:
Muszę też przeprosić, bo czytając pewien artykuł zauważyłam, że mogłam kogoś wprowadzić w błąd. Pisałam skrótem, że hydrolyzed wheat protein jest silikonem, tymczasem ta nazwa kryje proteinę, a silikon to hydrolyzed wheat protein hydroxypropyl polysiloxane - w dodatku jest rozpuszczalny w wodzie W ogóle przeczytałam mnóstwo ochów i achów na temat Tigi Oatmeal & Honey /odżywka/. Ponoć genialna do mycia, szkoda tylko, że 250ml na allegro śmiga za 80zł Na ebay oczywiście nieporównywalnie, ale różnicę cen skutecznie zabija shipping
|
|
|
|
|
#2552 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam już o tym, cetrimonium chloride powinno być stosowane w proporcjach do 25%, powyżej może podrażniać, wpływać szkodliwie na włos. W tej odżywce jest na 1 miejscu w składzie.
Dziewczyny, czy WAX polski zawiera faktycznie wax w składzie? Edytowane przez tulipanna. Czas edycji: 2008-07-11 o 00:27 Powód: dopisek |
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Ma
Też czytałam zachwyty nad Tigi, na pocieszenie - zestaw szampon i odżywka 2x750ml już od 109zł Edytowane przez agnieska Czas edycji: 2008-07-11 o 09:27 |
|
|
|
#2555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
znalazłą (przynajmniej tak mi sie wydaje) zamiennik Biosilku, jest nim Alfaparf kryształki ciekłe- myslę że nie zawiera denata- nie zauważyłam w składzie chyba zaw.extrakt z lnu, nie przetłuszcza, ogólnie super oczywiście nie będzie jakoś intensywnie regenerował ani nawilżał, ale zapewne ochroni przed czynnikami zewnętrznymi że tak powiem suszarką, słońcem...http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=7359 |
|
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Domi7ks muszę przyznac, że ta odzywka spisała się całkiem nieźle (jak narazie)
|
|
|
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tu masz racje Karla. Ja za szybko wydałam opinie. Podejrzewam, że na czubku były przetłuszczone z niedomycia. Poprostu dokładnie nie spłukałam odzywki. Ale Na przodzie jest już piątek rano, a ja wcale nie mam jeszcze takich tłustych a powinna, juz mieć "smalec" na włosach![]() Włosy przy skórze ogólnie ok, ale ja i tak wole metodę OMO. Bo mam wtedy tych włosów dużo
|
|
|
|
|
#2558 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Na drugim miejscu. Na pierwszym jest woda. I nie wiadomo w jakim jest stężeniu, potrzbena informacja od producenta. Być może jest go mniej niż 25%.
|
|
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
istnieje duża szansa, że jego stężenie jest większe. Ja na wszelki wypadek jestem ostrożna. Myślę, że warto mieć świadomość pewnych rzeczy, a to jak się wykorzysta informacje - to indywidualna kwestia.
|
|
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
w takim razie będą ta odzywka stosowac 1-2 razy w tygodniu
|
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2563 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Postanowiłam, że w czasie wakacji zadbam o siebie i wrócę do szkoły odmieniona. Mój problem z włosami polega na tym, że są one grube, przez co trudno je ''poskromić'' i jakoś fajnie ułożyć. Zazwyczaje powstaje taka szopa Uzależniły się one od Head&Shoulders, miałam problemy z łupieżem, a teraz gdy już się pozbyłam tego problemu i chciałabym stosować jakiś nawilżający szampon, łupież od razu się pojawia. Tylko Head&Shoulders potrafi go pokonać, a on, mam takie wrażenie wysusza. Moje włosy są przesuszone, takie sianko tworzą. Jednocześnie dość szybko się przetluszczają, ale ten problem rozwiązuje codzienne mycie.Chciałabym znaleźć kosmetyki oraz domowe sposoby na poprawienie stanu moich włosów. Szukałam już trochę i to są kosmetyki, które wydały mi się całkiem przyjazne: - Sunsilk, Odbudowa i Pielęgnacja, Odżywka do włosów zniszczonych suszeniem i modelowaniem: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19556 - L'Biotica, Moc Natury Wax, Intensywnie regenerująca maseczka do włosów suchych i zniszczonych: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=21676 - Anna, Nafta kosmetyczna z olejem rycynowym: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20254 Co sądzicie o tych produktach? Czy poprawią one stan mich włosów? A może znacie inne kosmatyki, albo domowe maseczki, które by mi pomogły? Za każdą odpowiedź będę bardzo wdzięczna
|
|
|
|
#2564 |
|
Zadomowienie
|
mam pytanie: posiadam różne odrzywki do spłukania, czy ja moge je ze sobą miesza i nakładać tak na włosy? czy składniki sie nie pogryzą i nie zaszkodzą włosom?
np. latte, timotei do farbowantch, matrix, wax zagraniczny, szpik koński. Czy ja moge to razem zbełtać i fiu na włosy pod ciepły ręczniczek???
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego na pewno warto dolaczyc rozne domowe maski na wlosy z zoltkiem, rycyna, oliwa z oliwek, nafta itd. O tym wszystkim poczytasz tu na forum i na pewno dobierzesz odpowiednia pielegnacje dla siebie ![]() Na stronie glownej podwieszone sa tez 2 fajne sciagawki dot. Wax'a i sposobow na zniszczone wlosy, oraz lista przeanalizowanych skladow kosmetykow. |
|
|
|
|
#2566 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pomozcie.
Jestem słabo zorientowana w pielegnacji wlosow ![]() Otóż zrobiło mi się od pewnego czasu na głowie straszne siano. Używam jedynie szamponu i odżywki (co kilka dni Waxu). Wiem że napewno są tu bardziej zorientowane kobitki ode mnie i mam prośbę o polecenie jakiś konkretnych specyfików (maski, oleje?) ażeby pomóc tym moim włoskom odżyć.. Zależy mi zarówno na radach dotyczących pielęgnacji jak i układania (tzn jakie pianki?, jak w ogóle układacie włosy na codzień, czym) |
|
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
Konkretnych specyfikow nikt Ci nie poleci, bo kazda skora i wlosy sa inne i nie wiadomo czy zareaguja na nie tak samo dobrze
Wystaczy przeczytac kilka watkow i wybrac cos dla siebie, a nie czekac na gotowe, bo takich pytan jak twoje przewijalo sie tutaj tysiace |
|
|
|
#2568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na nafte bym uważała, bo moze wysuszać. Poczytaj wątki redakcyjne (i nie tylko), zwlaszcza ten https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=250381 ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2569 |
|
Rozeznanie
|
Dziewuszki- spisikałąm włosy przy skórze głowy naftą, w resztę wtarłam mix-- olej kokosowy, rycynowy ,oliwa z oliwek,gloria....Trzymała m poltorej godziny i spłukałąm szamponem joanny"z apteczki babunie".Jak wyschły okazało sie ,ze są tłuste..;] CO zrobiłam nie tak??
zły szampon??
|
|
#2570 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Nie szampon, raczej źle/niedokładnie umyte.
Niestety, czeka Cię powtórka mycia
|
|
|
|
#2571 |
|
Uzależnienie
|
Ja mam pytanie dotyczące mycia włosów odżywką.. próbowałam kilka razy, za pierwszym razem super a potem tylko gorzej, włosy przetłuszczały się po 12 h i wołały o szampon. To znaczy, że ta metoda nie jest dla mnie czy może zachęcicie mnie do dalszego szukania odpowiedniej odżywki? Myłam je odżywką bez sylikonów, taką tania z kauflanda.
|
#2572 |
|
Zadomowienie
|
Antilia, z tego co pamiętam, dziewczyny mówiły ze włosy muszą sie przyzwyczaić do tej metody, więc nie sądze by odrzywka była zła
|
#2573 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ok. Myci konieczne, bo wyglądam jakbym wróciła z obozu przetrwania;]
|
|
|
#2574 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
zapytam o tą odżywkę w wątku ze składami
|
|
#2575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wczoraj wypróbowałam ten sposób (zalecany na LU) po całonocnym olejowaniu i włosy po prysznicu były czyste |
||
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny odpowiada mi kazda metoda
samym szamponem nakładanie odzywki na długości i skóre głowy mycie szmponem omo mycie wodą która jest najzdrowsza? ![]() wnioskuje ze omo i wodA? |
|
|
|
#2577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2578 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, a ja mam pytanie, czy mozliwe zeby olejek amla i vatika wysuszal wlosy?
zel o ktorym pisalam kilka postow wczesniej-robiony z sieminia lnianego jest swietny skleja tak samo jak pianka, sluzy do odswiezania lokow-wgniatam we wlosy i upian na czubku glowy w klebku i loki sa super, a nastepnego dnia sklejenie znika a wlosy sa miekkie, dla przypomnienia 2 lyzki sieminia lnianego nie mielonego szklanka wody i zagotowac , przelac przez sito,polecam od razu po potem gestnieje i jest ciezko, a potem do ostygniecia i uzywania, radze trzymac w lodowce bo inaczej moze sie zapsuc |
|
|
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A dziś szorowałam glowę innym,barzdiej pieniacym się szamponem i ładnie zeszło wszystko
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

kwestii o głupim i szczęściu nie będe omawiac
Na ebay oczywiście nieporównywalnie, ale różnicę cen skutecznie zabija shipping

Jeśli zaś o włosy chodzi (biosilk jedwab, mgiełki z denatem) to jestem na NIE 

istnieje duża szansa, że jego stężenie jest większe. Ja na wszelki wypadek jestem ostrożna. Myślę, że warto mieć świadomość pewnych rzeczy, a to jak się wykorzysta informacje - to indywidualna kwestia.

Uzależniły się one od Head&Shoulders, miałam problemy z łupieżem, a teraz gdy już się pozbyłam tego problemu i chciałabym stosować jakiś nawilżający szampon, łupież od razu się pojawia. Tylko Head&Shoulders potrafi go pokonać, a on, mam takie wrażenie wysusza. Moje włosy są przesuszone, takie sianko tworzą. Jednocześnie dość szybko się przetluszczają, ale ten problem rozwiązuje codzienne mycie.
zły szampon??