|
|
#1441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
i super, że szyjka nie jest jeszcze krótsza, jesteś w dobrych rękach A ja zabrałam się za porządki do tego w planach mam mycie łazienki i wstawienie prania - a to wszystko zasługa słońca od razu więcej się chce
|
|
|
|
|
#1442 | ||
|
Zadomowienie
|
Dobry!
A z mojej perspektywy fajnie macie z dziećmi gadułami... Standardowa rozmowa z Maksem wygląda tak: - Jak było w szkole (w parku, u babci, itp)? - Fajnie! I to jest cała rozmowa Dopiero jak zadam kilka dodatkowych pytań, to mi się udaje dowiedzieć ewentualnie jakichś szczegółów ![]() Ale zdecydowanie nie narzekam na moje dzieci, pomagają bardzo! W domu i z Lidusią. Z Lidką nawet 5letni Kaj pięknie się bawi, choć oczywiście bardziej muszę mieć na nich oko niż przy Maksie. Kaj ma teraz taki okres poza tym dokładnie jak Maks w tym wieku, że wszystko prawie jednym uchem wlatuje, drugim wylatuje, ale fakt, że nie dotyczy to zabawy z Lidką. Cóż, trzeba przetrwać... Książeczki kochamy wszelkiej maści! Baśnie i wierszyki też, ale te dłuższe to jednak dla kilkulatka dopiero. Maluch nie wysiedzi. Lepsze te z obrazkami właśnie na początek i biało-czarne!Cytat:
Też sobie wyobrażam, że na początku trzeba będzie maluchy bardzo pilnować, ale za parę miesięcy, za rok będą znowu trochę bardziej rozumne i będzie super, że mają swoje własne towarzystwo! I wtedy będziemy już miały luuuz ![]() U mnie też nie ma prawie dnia bez prania. Każdą kolejną pralkę większą kupowałam. Teraz już 8kg... Cytat:
Oby tak dalej To masz zasłużony odpoczynek teraz.
|
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry ja dopiero wstałam.. Biorę się za śniadanie i zbieram się do lekarza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1444 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz już wchodzę z córą w okres dojrzewania i pytań co nie miara. Ale z tego powodu bardzo się cieszę bo długo pracowałam nad tym żeby traktowała mnie nie tylko jako matkę ale i przyjaciółkę i żeby nie bała się przychodzić do mnie że swoimi problemami. Oczywiście źle sytuację też się zdarzają jak na dojrzewającą dziewczynkę przystało bunt i te sprawy więc nie zawsze jest kolorowo 😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dam znać Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1446 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę
|
|
|
|
|
#1448 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie dzisiaj potargalo... Przychodzę do pracy a tam jedna wygląda jakby miała umrzeć... Chora taka że szok nie pójdzie do lekarza i na L4.. Powiedziałam jej ze jeśli mnie zarazi swoją bezmyślnoscia (a siedzimy w jednym pokoju) to nie ręcze za siebie.. Mam dość takich sytuacji i jeśli dalej tak będzie to pójdę wcześniej na L4 niż planowałam mimo że nie mam na dzień dzisiejszy żadnych wskazań.. Teraz mnie głowa pobolewa i mam nadzieję że nie z powodu tego że mnie coś bierze :/
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka A jeszcze teraz gadała z kimś przez telefon i do tej osoby powiedziała że nie spotka się z nią dzisiaj bo jest chora i nie chce jej zarazić... No k@%###... brak mi słów... Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-03-05 o 11:06 |
|
|
|
#1449 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Sporo jest takich perełek na alie, napatrzę się, nawzdycham, pododaję do obserwowanych, a potem powoli przechodzi.. ![]() Moi rodzice mi nie czytali ani dziadkowie, a raczej nie pamiętam.. Tylko sterczeli nade mna i kazali czytać.. Nie wspominam tego dobrze. Cytat:
Czyli wychodzi na to, że moi są jacyś nieogarnięci... A powiedzcie mi, co mam odpowiedzieć lekarzowi, kiedy on powie, że nie trzeba..? Że sprawdzenie długości szyjki mnie uspokoi? Cytat:
Świetny plan, grunt, to mieć plan działania, bardzo uspokaja.Cytat:
![]() Cytat:
) i idź na zwolnienie. Im tragedia się nie stanie, a Ty odpowiadasz nie tylko za siebie, ale i za dzieciątko, które nosisz pod serduszkiem. ![]() Odjęło mi mowę po tym co napisałaś...... Byłam dzisiaj w lumpeksie, bo najtaniej, ale nie upolowałam za dużo. Staram się wstrzymywać, a nie wzięłam karteczki, na której mam napisane, co ile czego mam. Przydałyby się jeszcze pajace na 56 i spodenki na 62-68.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-03-05 o 11:16 |
||||||
|
|
|
#1450 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zobacze w domu jak będzie, nie mam przy sobie termometru bo zapomniałam wziąć z domu Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć czemu w tapatalk nie widzę fotek ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1452 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Norka super łupy ![]() Uff, wysprzątałam już część i teraz to wszystko poukładać a w tym tyg czekam jeszcze na dwa zamówienia
|
|
|
|
|
#1455 |
|
Zadomowienie
|
Jak mogłam zapomnieć z rana... Chyba coś zaspana jeszcze byłam
![]() Blanka, odo, zgrusia, powodzenia dziś na wizytach! I miłego dnia wszystkim Ja zmykam do moich zajęć. Jeszcze nie wiem, co dziś... Don ogarnięty, ale czekają do wyboru ubrania Kaja, domumenty albo najlżejsze i najprzyjemniejsze porządkowanie zdjęć na kompie Ale to już od kilku dni zwykle wieczorami odkopuję, jak już jestem zbyt zmęczona na inne zajęcia i oczywiście schodzi mi długo, bo zwykle oglądam je i oglądam, zanim wrzucę kolejną partię w odpowiedni folder Poza tym tak jakby skończyłam wszystkie moje urlopy i od środy wracam już normalnie do pracy dwa razy w tyg. Ciekawe czy wtedy dalej będę tak fikać z samopoczuciem... W sumie to tylko dwa dni, ale po ostatnich tych pracujących niedzielach, to zmęczona przychodziłam... Teraz będę ustalać już macierzyński i urlop na cały czerwiec. Nie chciałabym już w 9ym miesiącu pracować, a i tak urlop mi nie przechodzi na kolejny rok, więc biorę cały. Czyli jeszcze niecałe 3 mies pracy przede mną i potem laba... yyy... tzn. miesiąc laby
|
#1456 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co postanowisz w związku z tą sytuacją? Pomijając mleko. ![]() Cytat:
U mnie w mieście jest jeden taki lumpeks z fajnymi rzeczami, jest też fajny Outlet, ale ceny już wyższe. Tyle dobrego w tej mieścinie. Ty na pewno też coś upolujesz! Za pajaca zapłaciłam 3,25, za bluzke z Puchatkiem 4,50, a za te tuniczke w kwiaty czy jak to nazwać 8 zł., to ta co wczoraj kupiłam i mężu powiedział, że śliczna. Dzisiaj widziałam ładne bodziaki za 2 zł, za 2,50, ale na rozmiar 56, a ja ciuszki na ten rozmiar mam zamiar kupować raczej bliżej końca jak będzie wiadomo, czy dzidzia będzie duża. Cytat:
Przepraszam, że tak się chwalę, ale jak nie Wam, to komu? ![]() Widze, że u Ciebie też superaśne ciuszki. Dużo tego masz?
|
|
#1457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ona ma pod 60 i myślenie mega zacofane.. Bo jak jej braknie to firma się rozpadnie i do tego co na to powie szefowa... W takiej sytuacji nic a nic by mnie zdanie szefowej nie obchodziło... Źle się czuję nie przychodzę do pracy i koniec... Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1458 |
|
Zadomowienie
|
Cos od wczoraj mniej małego czuje, pisałam do swojej ginekolog o tym i tez wymiotach porannych i kazała mi sie zgłosić dzis. Zaczynam sie martwić :-(
|
|
|
|
#1459 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do sytuacji to pogadam z szefową o tym.. Ona by bardzo nie chciała żebym poszła już na L4 ale w takiej sytuacji to jeśli ona nic z tym nie zrobi to ja pójdę i koniec.. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1460 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie sa nieodpowiedzialni. Moj wyjadacz cukierków tez w zeszła srode przyszedł zasmarkany, kaszlących jakby miał gruźlicę i jeszcze pocił sie jak smok. To jeszcze nic... on bierze nie tylko z mojej szuflady cukierki ale rowniez przybory kalkulator, linijkę, długopisy bo po swoje nie chce mu sie isc do administracji. Juz mu przyniosłam mase rzeczy ske ciagle gubi i bierze moje. Na przerwie biegłam po jakis napój imbirowy zeby tylko nie złapać. Także Camelitos imbir dodaj starty do herbaty i wypij tak zapobiegawczo! Cytat:
Ale cudne! Cytat:
Wow ale duzo tego ️.A ja spędziłam cała noc na izbie przyjęć. Wczoraj od rana mam okropne zaparcie. Takie ze usiąść nie mogłam. Wieczorem sie juz na maksa pogorszyło. Pojechaliśmy o 21 na pogotowie przyjęto mnie po trzech godzinach dali jakis czopek i do domu. Zasnęłam na godzine i obudziłam sie z tak potwornym bólem ze musieliśmy wezwać karetkę bo do auta nie mogłam dojśc. Znowu mnie zbadali dali kolejny lek na skurcze i o 7 nareszcie pomogło. Dziewczyny tak potwornego bolu nigdy nie miałam. Ryczałam z bolu. Nie jadłam nic nowego, wszystko raczej to co zwykle ale od zeszłego czwartku na śliwki nie miałam ochoty i sobie odpuszczałam. I wielka szkoda. Także nie poszłam dzis do pracy bo cała noc nieprzespana. Wyłam z bolu. Lekarz sprawdził jedynie czy szyjka zamknięta ale sprawiło mi to taki dyskomfort ze nie dał rady dokładnie zbadać. Teraz nie czuje wcale maluszka. Noe wiem czy to od paracetamolu czy zmęczony po takiej nocy. Czuje jedynie te bąbelki, zadnych kopniaków. Jutro rano mam spotkanie z lekarzem to podpytam. Nigdy mnie cis tak okropnego nie spotkało ☹️ |
|||
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
Camelitos mega słabo... Nienawidziłam takich męczenników, co przychodzili do pracy i zarażali wszystkich wokół. Potem szok, bo połowa poszła na L4 i jak ciężko, bo ten chory co wszystkich pozarażał już zdrowy i został sam z robotą. Wrrr
|
#1462 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że tego mam sporo, na zdjęciu są ułożone jeden na drugim i nie widać tej ilości już nie planuję za dużo dokupywać. Mam sporo bodziaków na ramiączkach, z krótkim i długim rękawem i półśpiochóch na 50, 56 i 62 ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1463 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moze wiecej pij wody? Kiedys tez mialam zaparcia ale od kiedy nauczylam sie pic co najmniej 2l plynow dziennie to nie mam tego problemu.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1464 |
|
Zadomowienie
|
Ovejita trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Z tego co kojarze skracanie się szyjki to częsta dolegliwość i przeważnie leżenie wystarczy, musisz tylko na siebie uważać i przestrzegać póki co leżenia.
Ja mam badaną szyjkę i na fotelu- czy zamknięta i mierzoną przez USG dopochwowe. Aha, i chyba bardziej ważne od długosci jest to czy zamknięta. Karolina współczuje dolegliwości, dostałaś jakieś leki zapobiegające takim atrakcjom? Ja już po pracy, ale narazie taka słaba się czuje,że załadowałam się do łóżka, poczytam coś a potem mam w planieporządki bo słońce ujawniło jak wszędzie jest brudno. A ostatnio takie obowiązki domowe to leżą u mnie, oprócz pracy i najbardziej koniecznych czynności nie mam już sily na nic. |
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
*Karolina,współczuję
Tak,pij dużo wody,jedz śliwki i ogólnie może postaraj się jeść lekkostrawnie przynajmniej kilka dni żeby jelita odpoczęły.*Norka,tak,nas jest troje. Po synku to wiadomo, że dużo brudnych ciuchów, jednego dnia może zmieniać bluzki nawet 3 razy,bo śliniaków nie lubi a ja odkąd siedzę w domu to też jakoś więcej ubrań brudzę.A, i.znowu fajne rzeczy kupiłaś mam nadzieję,że za tydzień lekarz potwierdzi dziewczynkę i będę mogła poszaleć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- KarolinaK bardzo współczuję tej nocy i bólu, oby już się nie powtórzyło 😘a dzidzia napewno da o sobie znać jak trochę odpoczniesz i się zrelaksujesz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1467 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie, trzeba pamiętać o piciu wody
staram się dziennie całą butelkę 1,5l + herbaty ziołowe, rzadko piję czarną. I pomimo brania dużych dawek progesteronu od początku ciąży, nie mam problemów z zaparciami ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Zapisałam się do szkoły rodzenia przy szpitalu, w którym chcę rodzić
|
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak na szybko wszystko ok, szyjka nadal. Długa i zamknięta. Miałam. Szybkie usg mała ma ok 520g i 30cm.
Za to ja mam początki infekcji :/ No i dostałam skierowanie na krzywa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w sobotę udało mi się dorwać mega paczkę ubranek w rozm. 56-86 za paczkę pieluch z Lidla.. Koszt 24.99 wstawię potem foty jest tego mnóstwo, stan idealny, część z metkami.. W sumie to żadnych ubranek już nie kupię tylko to co mi będzie brakowało oczywiście moja mama też już nie wytrzymała i kilka mi kupiła ubranek dla wnuczki Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
U nas weekend zabiegany
![]() W sobote mieliśmy urodziny chrzesnicy meżą, Mąż robił tort na te urodziny bo piecze znakomicie! ![]() W niedziele z kolei odpoczywaliśmy, poszliśmy an spacer i najwazniejsze że spedzilismy troche czasu razem! A dzisiaj znowu poczatek tygodnia i byle do piątku
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

i super, że szyjka nie jest jeszcze krótsza, jesteś w dobrych rękach
do tego w planach mam mycie łazienki i wstawienie prania - a to wszystko zasługa słońca 
Dopiero jak zadam kilka dodatkowych pytań, to mi się udaje dowiedzieć ewentualnie jakichś szczegółów
i biało-czarne!
To masz zasłużony odpoczynek teraz.

Nie wspominam tego dobrze. 

super łupy

Ty na pewno też coś upolujesz! Za pajaca zapłaciłam 3,25, za bluzke z Puchatkiem 4,50, a za te tuniczke w kwiaty czy jak to nazwać 8 zł., to ta co wczoraj kupiłam i mężu powiedział, że śliczna. Dzisiaj widziałam ładne bodziaki za 2 zł, za 2,50, ale na rozmiar 56, a ja ciuszki na ten rozmiar mam zamiar kupować raczej bliżej końca jak będzie wiadomo, czy dzidzia będzie duża.
️.