|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Dziekuje Wam za wsparcie! Rady jak najbardziej wezme sobie do serca. Bede pila znacznie więcej bo tak mi wlasnie powiedziano. Jedzenie tez zmienie na większość warzyw. Chociaz myslalam ze odżywiam sie raczej zdrowo ale nie zaszkodzi jeszcze cos ulepszyć.
Bardzo sie boje zeby to sie nie powtórzyło. Jestem teraz cała obolała. A jeszcze w nocy to jakis drgawek dostałam od tego wszytskiego. Zaczelam sie trząść okropnie. Na szczescie czuje sie znacznie lepiej. |
|
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam szyjke mierzona co wizyte właśnie dopochwowo USG
|
#1473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie wróciłam ze spaceru, zrobiłam chyba ze 1,5-2 km, zahaczając o meblowy, ciuchlandy, targ, piekarnię i nie wiem co jeszcze. Myślałam, że ducha wyzionę i postanowiłam wrócić autobusem. Czekam, czekam, on podjeżdża, drzwi się otwierają, a ja patrzę na to i stoję dalej. Autobus odjechał, a ja nadal nie wiem, co wydarzyło się na przystanku Fajne łupy, dziewczyny! Ja dziś tylko popatrzyłam, ale znowu poluję w czwartek. Komodę już upatrzyłam, więc do niej dokupię sztywny przewijak, mam nadzieję, że będzie ok. Słuchajcie, ale Kazior mnie dzisiaj kopie! Takie szaleństwo! Myślałam, że słabo będę go czuła, bo łożysko na przedniej ścianie, ale jednak potrafi rąbnąć matkę. To jest niesamowite Karolina, popieram - dużo wody pij, na pewno się poprawi, jeśli mało pijesz a np. spożywasz dużo błonnika, to problemy mogą się nasilać i to znacznie. Spróbuj przejść na dietę zupową - tzn. jeść sporo zup, to również bardzo pomaga. I podobno cudownym remedium na zaparcia jest sok z suszonych śliwek - wpisz w guglach, przepis powinien ci się pokazać. Ze swojej strony muszę dodać, że mam taki nawyk, że co rano piję taką dużą szklankę ciepłej wody z sokiem z połowy cytryny i odrobiną miodu. Podobno przyspiesza przemianę materii, mnie pomaga się obudzić i fajnie nawadnia, a poza tym naprawdę dobrze wpływa na jelita. Edytowane przez summer_overture Czas edycji: 2018-03-05 o 14:06 |
|
|
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
Norciu, a po jakim haśle szukałaś na allie gałek do komody? Może poszukam czegoś do pokoju synka
![]() Blanka,dobrze,że wszystko dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1475 |
|
Wtajemniczenie
|
Blanka ekstra, że wszystko ok
kiedy następna wizyta?Summer też mam łożysko na przedniej ścianie i czuje kopniaczki, ale nie mogę doczekać się tych mocnych
|
|
|
|
#1476 |
|
Wtajemniczenie
|
Blanka, super że wszystko ok!Ja tez mam już skierowanie na krzywą + toksoplazmoza do powtórki. Ale to pewnie dopiero zrobimy za 3-4 tyg przed kolejną wizytą. Teraz mamy większe problemy.
Co do zaparć to ja mega polecam błonnik witalny (zalewa się 2 łyżeczki w 3/4 letniej wody i po 5 - 8 min można pic). Ja dodaje jeszcze pół cytryny i pije na czczo 30 min przed posiłkiem. Problem z zaparcia mi zniknął jak ręką odjął. |
|
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ze na razie da rade bez szwów i pessara! trzymam kciuki aby sie ładnie wydłuzyła!
|
|
#1478 |
|
Wtajemniczenie
|
Norcia super ciuszki
![]() Emma wow! Jaka kolekcja super kolorki, lubię takie gdzie się zaopatrujesz? ![]() Aśka nie denerwuj się na zapas, skontrolujesz z lekarzem i zobaczysz, że wszystko na pewno ok Karolina współczuję teraz już lepiej? Może za mało błonnika w diecie? Więcej wody?Blanka, super że wszystko ok z szyjka. A infekcje w ciąży to widzę ostatnio norma.. Duża dziewczyna ! U mnie też już skierowanie na krzywa czeka, chyba wszystkie powoli będziemy mieć za soba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
|
|
#1480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
+ jakieś dodatkowe kody rabatowe), kapphal, zara i lumpeks kupiłam też kilka używanych sztuk na allegropieluszki elodie details i kocyk poofi Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-03-05 o 14:52 |
|
|
|
|
#1481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja obawiam się, że niebawem zbankrutuje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pocieszam się, że zostanie dla drugiego maluszka lub do sprzedania
|
|
|
|
|
#1483 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz czekam na wizytę, ale kolejka jest spora to pewnie zejdzie. Za to cos mnie pokopał w pracy i teraz wiec jestem troche spokojniejsza. Trzymajcie kciuki zeby było wszystko ok
|
|
|
|
#1484 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
Uff maluszek po posiłku pokopał troszke.
Blanka to Ty mówiłaś ze bawisz sie z mała jak sobie odpukujecie. Autentycznie czytając to sobie myslalam-zbieg okoliczności, przyznaje bez bicia. A dzis dokładnie tak mi odpukal moj maluszek kilka razy . Także zwracam honor! Robie na obiad warzywna z pomidorami. Dostalismy nareszcie wstępna date przeprowadzki. 21 marca także jestem na kartonach, pudłach i walizkach totalnie. Jutro sie okaże czy faktycznie data zostaje juz końcowa. Mam nadzieje.
|
|
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz mała sama dyktuje kiedy chce się bawić, kiedy nie.Zauważyłam, że przeszkadza jej gdy odsłaniam brzuch i dostaje się do niej więcej światła, najbardziej lubi jak jest ciemno haha wtedy jazda na całego bez hamulców ![]() Ogólnie chciałam wam jeszcze napisać, co do wagi. Rozmawiałam dziś z gin i ona mnie uspokoiła, ogólnie powiedziała mi, że dodatkowe kg to np. W większą ilość krwi, mam jej ok. 3l więcej czyli to jest dodatkowe 2-3kg Dziecko waży pół kg, wody płodowe ponad kg, łożysko też swoje waży załóżmy kolejne pół. Kg. Woda w organizmie się zatrzymuje, też mamy tego efekt na wadze. Więc na jej oko, przytyłam z "jedzenia" kilogram czy półtora i to jest bardzo dobry wynik. Mnie to bardzo podniosło na duchu więc dzielę się z wami ![]() Dostałam z badan jak już pisałam krzywa, Toxo do powtórzenia, morfologie i coś tam jeszcze. Po spacerku do przychodni miałam ciśnienie 128/76 i tętno 120 haha 😂 nie służą mi takie 30min trasy szybszym tempem... Nie ta kondycja haha 😂 Kolejna wizytę mam 26.03 bo któraś z was pytała Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie ciśnienie bez spacerów dzisiaj 125/71, raz miałam 134/58, a zwykle rano ok 110/70 a mnie tak brzuch wywaliło, że szok! myślałam, że będę miała taki w 8miesiącu, a nie kilka dni przed 6
|
|
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Ovejta super wiadomości!
Emma też ostatnio sporo porządkuję,wbrew pozorom dużo czasu nie pozostało. Karolina dobrze,że sytuacja pod kontrolą. Trzymam kciuki za szybką przeprowadzkę!! Camelitos wkurzają mnie tacy nieodpowiedzialni ludzie. Blanka duża Twoja córcia. Też zauważyłam,że moja milknie,gdy odsłaniam brzuch. Była, u koleżanki na kawce i tartatelce. Jaka super pogoda,słonecznie,ciepło aż chce się żyć. Oby tak dalej. Jakoś padłam popołudniu. Teraz taka rozbita jestem. ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- która jesteś w kolejce? Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-03-05 o 17:14 |
|
|
|
#1491 |
|
Raczkowanie
|
Jestem już po wizycie. Dzieć ma 424 g i znowu się kilka dni opóźnia 😞 tp z dzisiaj to 20.07 a z pierwszych prenatalnych to 06.07. Mam nadzieję, że nadgoni albo to błąd pomiaru. Albo będzie długa i chuda 😊
Następna wizyta 26.03. |
|
|
|
#1492 |
|
Wtajemniczenie
|
Ovejita cieszę sie z dobrych wiadomości ! Kontrolujcie sytyacje, a wszystko bedzie dobrze
![]() Norcia, ale sliczna ta bluzeczka wzorzysta !!! Zakochalam sie ! Karolinka o matko, współczuję przeżyć nocnych ale to Cie tak jelita bolały ? I ze tak zapytam - rura odetkana po czopku i innych ? ![]() Bkanka ciesze sie, ze wszystko ok !!! Aaska na pewno wszystko bedzie dobrze, trzymam kciuki. Nasza Rozalina ostatnio tez jakas taka leniwa, ale staram sie nie panikowac, bo czasem cos tam czuje. A jezeli chodzi o moją wizyte w sądzie, to na szczęście juz po wszystkim. Pajac nawet sie nie pojawił, ale mimo to zostalam przesluchana przez sąd. Dziwnie sie czulam opowiadając to wszystko, i w sumie z boku to brzmi jak jakas totalna abstrakcja, ale.... wyrok zapadl na korzysc teściowej. Gosciu ma oddac wszystko, wyrok z natychmiastowa wykonalnoscia (cos takiego, nie pamietam jak to sie nazywa dokladnie). Teraz sprawa trafi do komornika i mam nadzieję, ze cos uda sie odzyskać. Teraz jeszcze pozostaje ruszyc sprawe moja i męża... dziękuję za wszystkie kciuki dziewczyny ! Teraz odpoczywamy, ogladam ukrytą prawdę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
Zgrusia super. Pomiarami się nie przejmuj.To tylko szacunek.
Zua dobrze,że po Waszej myśli. Może lepiej,że go nie było,nie musiałaś na n iego patrzeć. |
|
|
|
#1494 |
|
Wtajemniczenie
|
Zua, Zgrusia super wieści
![]() Dzisiaj Wam pokażę co moja mama kupiła dla wnuczki IMG_20180305_174421.jpgWysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zua świetna robota! Gratulacje wygranej sprawy! Oby Wasz poszła rownie pomyślnie! A Wy juz ja złożyliście? Spisałaś sie na medal dzis! Camelitos ️ ️ ️ rety co za cudeńka! Wszystko mi sie podoba! Wszysko bym chciała! Mama ma świetny gust!
|
|
|
|
|
#1498 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakbym mogła wybierać też chciałabym aby moje dziecko było chude ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1499 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
Emma powiedz mi czy Ty te swoje ciuszki dla małego już masz wyprane?
|
||
|
|
|
#1500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jakie książki polecacie nt macierzyństwa?
Znalazłam w necie kilka tytułów i nie wiem, które zamówić ![]() "Bobas. Instrukcja obsługi", "Język niemowląt", "Pierwszy rok życia dziecka", "Po prostu piersią", "Najszczęśliwsze niemowle w okolicy" ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
czekam na ładną wiosnę, aby się za to zabrać, żeby mi ładnie wszystkie wyschły. Może zabiorę się za to w drugiej połowie kwietnia lub na początku maja
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

teraz już lepiej? Może za mało błonnika w diecie? Więcej wody?
️.

pocieszam się, że zostanie dla drugiego maluszka lub do sprzedania
będzie wszystko dobrze
. Także zwracam honor!