|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ - część V
Malo sie odzywam bo u nas takie dni, zeby tylko przezyc do wieczora.
|
|
|
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ząbki?Dla bezjajecznych, beznabiałowych przepis na świąteczną babkę: https://nicponwkuchni.pl/babka-bezgl...ajek-aquafaba/ |
|
|
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze nie wiem kiedy. Dzisiaj też była 2h i dzisiaj chyba było gorzej. Płakała po wejściu na salę, potem też i strasznie wyrywała się przy przewijaniu. Pani powiedziała, że boi się dzieci - w małej grupce się bawi, ale jak jest dużo dzieci i są głośno to Marysia płacze. Bardzo mi ciężko z tym. Zaczynam mieć wątpliwości czy żłobek to dobry pomysł. Eyo, jak u Was dzisiaj? Z dobrych wieści to od kwietnia podwyżka Niewielka, ale zawsze... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas całe 6... Reszta chora... Genrwlanje spanie jest o 10.45. Więc jak tam nie będzie spał to tylko się zrywam skoro świt żeby o 11 znów z nim być w domu i mieć cały dzień marude... Spróbujemy. Chcę mieć coś dla siebie z tego marca więc dobrze jakby w tym żłobku do 14 posiedzial ![]() Mój zrobił aferę o jedzenie bo nie była jego kolej a on chciał... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4206 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nadia jak się spodziewałam wybredna nie jest, śniadaniem w żłobku nie pogardziła ![]() Dziewczyny, chwalę się - umówiłam się na brwi (ale tylko regulacja i henna bo korcą mnie permanentne ale się boję) , do fryzjera i do kosmetyczki na oczyszczenia skóry twarzy dziewczyny na mm - mam pytanie - jak wieziecie rano dziecko do żłoba to jak i ile dajecie mm wcześniej? bo u nas Nadia dostaje mm po przebudzeniu (wypija ilość zrobioną na 240ml wody) ale teraz z tym żłobkiem to wyjdzie tak, że po 1,5 - 2 h będzie żłobkowe śniadanie - olać to i niech je czy może jest za często i mniej jej tego mleka rano dawać wcześniej nie miałam problemu bo w żłobku nie jadła a dzisiaj jakiś taki kulawy ten dzień zwłaszcza, że już obiadu tam nie zjadłaCytat:
mam nadzieję, że traficie na jakiegoś lekarza, który tego nie zbagatelizuje. U nas przy podobnej pielęgnacji po 9 dniach nie ma już kataru...Cytat:
ale przyłączam się do matek latających z językiem na wierzchu. Zrobiłam dzisiaj rundkę po Kauflandzie (i kupiłam drewnianą układankę dla Nadii za grosze bo są przeceny zabawek cały czas) i wskoczyłam do Rossmanna po ten żel z Alterry do zębów malinowy o którym pisałaś. Może ten mojej jaśnie pannie podpasuje ![]() Jutro za to mam ambitny plan wrócić do domu bo przez to łażenie po sklepach zbankrutuje (dla mnie to wycieczka bo w jedną stronę ma 30 minut...). Cytat:
Cytat:
Jak ja po Nadię na początku przychodziłam to zabierałam ją purpurową z nerwów, siedziałam z nią 30 minut w szatni żeby się uspokoiła bo nie mogłam jej do auta wsadzić... Tak naprawdę to dzisiaj był 6 dzień w żłobku i to jest niebo a ziemia do np. 3 dnia ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
|
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak wożę do babci to daje rano normalnie 210ml mleka i do 2h max je kanapki u babci. |
|
|
|
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas 8 śniadanie. 10.30 zupa, spać i koło 12.30 obiadek jak zostanie na spanie to też na obiad ja mam do żłobka jakieś 20min ale kręcić się aby być w domu 1h to bez sensu.Ja mam problem co zrobić ze śniadaniem. Wstajemy, smarujemy się i śniadanie to ostatnie co robimy w domu. 20min i żłobek. I tam śniadanie... Dawać cylzy nie w domu. Chyba nie będę dawała... Choć ja chętnie bym zjadła... Nie wiem jak do tego podejść. Chyba że sovie na wynos bo ja kanapki jadam... Hm. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Ja też liczę że tam Maciek padnie bo wstajemy o 7 żeby być koło 9...tzreba będzie wcześniej.l...a spanie jest o 11... W drodze do domu ledwo daje rade to może tak ds radę... Sama nie wiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4209 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko na mnie czeka 10 osób i nie mogą zrobić kawy póki im drzwi nie otworzę bo przecież nie będą pić na stojąco. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
M. ma ostrą infekcje górnych dróg oddechowych, szczególnie na uszy poszło, oczywiście rozchorowała się w weekend i jedna noc spędziłyśmy na pogotowiu bo gorączka nie spadała 😑 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4211 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się!
Tż na urlopie... przeziębiony ![]() Z Dejwem byliśmy na rehabilitacji. Tylko zobaczył salę i kobietę to w ryk...jak się do mnie przykleił to tak stał przytulony i nawet nie chciał głowy z ramienia zabrać. Sama rehab. powiedziała, że to bez sensu, a w sumie wszystko ładnie. Mamy tylko się pokazać jak zacznie chodzić i to będzie koniec. Tylko, że to już mówiła jak miał zacząć raczkować ble ble bleee. Z fajnych rzeczy dziś: Dejwo dał buziaka tacie...słyszę jak tż się rozpływa i cieszy...mówi, że D dał mu buziaka w policzek po tym jak on dał jemu. Nie mogłam uwierzyć to sama dałam mu buziaka i powiedziałam, żeby dał mamie buzi...dał zasysając mój policzek jak odkurzacz przy okazji obśliniając mnie całą I jak dziś kilka razy ucieszony stał i puszczał się, stał samodzielnie. Zadowolony jak nigdy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja się zastanawiam bo D charczy w nosie ale nic nie leci i to już trwa ze 3 tyg....pediatra kazała tylko oczyszczać nosek wodą morską. Sama nie wiem czy się martwić. Cytat:
szaleństwo zakupowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ojjjjojjj zdrówka!
|
||||||||
|
|
|
#4212 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy tylko Nadia wyciąga 240mm Cytat:
![]() u nas ze śniadaniem o tyle dobrze, że ja Nadii to mleko od razu daję więc niby te 2h przerwy ma - z jednej strony aż tak mało to nie jest no i mleka też bym nie chciała rezygnować ![]() Nadii się rytm unormowała i po około 4,5h pada, po 5h to usypia na stojąco więc liczę na to, że coś z tego będzie w ogóle ta droga do domu to ciężka sprawa bo ona mi uśnie po 5 - 10 minutach jazdy, pośpi te 20 minut i zadowolona a potem mi się słania o 16...Cytat:
Cytat:
Cytat:
super, że fizjo już tylko kontrolnie buziaków mega zazdroszczę
|
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcześniej B też zjadał 240ml ale odkąd więcej wieczorami zjada to zostawia. Kiedy ja ostatnio po sklepach chodziłam... Masakra... |
|
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
W dzień dostał biegunkę, ale to dwa razy. Zwymiotował dopiero wieczorem. Naszło się to ze skokiem i dolną dwójką w natarciu. Mam ochotę
se w łeb. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wieczorami Nadia też zostawia ale rano wciąga boję się jej zrobić mniej bo przy jej skłonności do awantur to się może dla mnie źle skończyć---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
Eyo biorąc pod uwagę dwu godzinne usypianie na noc i wczorajszy brak snu (mojego, bo maksiu spał na moich rękach) to nie jestem dobrej myśli
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
Sreberko Zuzia zdrowia dla. WSZYCH POCIECH
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dawid, Ty całuśniku ![]() Dziewczyny, Wasze dzieci tez takie roztanczone? Ala tylko uslyszy muzykę i od razu tanczy |
||
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
No i nie śpimy od 23:30
w międzyczasie kupa gigant, płacz, wycinanie. Co z tego że zasnie jak za godzinę się obudzi. Plus taki ze w tym czasie wypił ponad 100 ml czystej wody, bo w dzień chlipał po łyżeczceWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Eyo Nina wypija mleko z 240 ml a potem po 2 h jest śniadanie w żłobku. Robiliśmy tak i z mlekiem 2 i 3. Do tego w zlobku do śniadania sie godzine bawi z dziecmi wiec na bank to mleko szybciej spala niz w domu.
Mamy skierowanie na morfologie, OB i coś jeszcze i jak wyjda OK to alergolog, bo poza katarem to lekarka stwierdzila, ze jej wysuszona skora to nie od zimna i ogrzewanych pomieszczen tylko wyglada alergicznie. Na szybko na zapisane krople Fenistil w wiekszej dawce niz ja dawalam i Emolium. Trzymajcie kciuki bo w sobotę czeka nas pobieranie krwi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4221 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze ze lekarka poważnie podeszła do sprawy. Trzymam kciuki. My mieliśmy wczoraj pobieranie krwi. W poczekalni K czarował panie, rozdawał im cukierki, uśmiechał sie, komedia. Ale przy pobieraniu krwi juz płakał - ale chyba bardziej go denerwowało ze go trzymałam na sile żeby palca nie wyrywał niż go to bolało. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Cytat:
Współczuje nocki. Ale dobrze ze Maksio pije dużo wody. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Ja chodzę po sklepach przez internet ;P Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Cytat:
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Strasznie Wam wspolczuje chorob i ciezkich nocy. Tych alergii, katarow, jelitowek. Straszne to uczucie kiedy w zasadzie nic nie bardzo mozna zrobic ☹ mam nadzieje ze niedlugo minie. Moze wiosna przyniesie wytchnienie nam wszystkim? Taka mam nadzieje.
U nas wreszcie jest całkiem ok (tfu tfu na psa urok😉 Mąz coraz sprawniejszy, ma druga ture rehabilitacji. Ala zadowolona chodzi do szkoly, ucza sie o planetach. Karol coraz wiecej chodzi, je rzadziej a wiecej, w nocy je tylko 2 razy, poza tym krotkie 2 pobudki zeby pojeczec ale to już zupelnie inna bajka. Chyba wczoraj widzialam dziurke w dziasle gdzie powinna byc czworka. Jestem w szoki bo oprocz wielu dosc rzadkich kup to spokoj jest. Mowi na razie tylko nie ale z taka fajna intonacja. Daje buziaki, przyciska tego oslinionego pysia i sie cieszy😛 wklejam Wam zdjecie jego sniadania i rozmerdana psia dupka sie zalapala. Czika uwielbia jak Karol sam je😉20180306_072531.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm9jst8o15.png Edytowane przez kiciulec Czas edycji: 2018-03-06 o 07:42 |
|
|
|
#4223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie ze chociaż u Ciebie dobrze Karol to wszystko zje co ma na talerzu ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
U nas ostatnie dni byly srednie - Szymon mial taki mega katar, ze mleko musialam mu z lyzeczki podawac bo nie byl w stanie z butli pic, ale juz jest lepiej chwale sie - Szymon usiadl sam, i po chwili zrobil pare krokow na czworaka i sie wspinal trzymajac za stol narazie to niesmialo do tematu podchodzi, ale mysle, ze jak zalapie do konca co i jak to bedzie ok ![]() Gratki za sukcesy, i te rozwojowe, zlobkowe Chorujacym malym i duzym zycze duzo zdrowka ![]() I trzymam kciuki oczywiscie za wszystko ! ![]() Kiciulku ojoooj jaka porcja, to ja mniej jem
|
#4225 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
Trzymam mocno kciuki za zdrówko i pobieranie krwi 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
Cieszę się, że u Was wszystko na prostej! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Zuza, Nina tak pije może od miesiąca, jakby się stosować do zaleceń z puszki, to powinna pić od 6 miesiąca 210 ml (czyli z mlekiem wychodziłoby 240 ml). Dla Niny to było zdecydowanie za dużo. Teraz i tak wypija 2 butle mleka, ale po Wielkanocy planujemy zrezygnować z wieczornej na rzecz kolacji.
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4229 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a jak córcia zaczyna śpiewać to on też od razu śpiewa i się buja . Zdecydowanie muzyka gra mu w duszy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
Niektóre dzieci u Antosia w złobku miały non stop katar przez cały rok, masakra Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Tydzień temu nastawilam zakwas na żurek, kupiłam wczoraj białą kiełbasę (dostałam cynk na małżeństwo, które samo robi wędliny, kiełbasy i mają swój własny sklepik blisko mnie) i Jasio będzie jadł dziś żurek. On lubi kwaśne smaki także myślę, że mu podpasuje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Escorpio, Kaja też z tych roztańczonych
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.

, ząbki?

Niewielka, ale zawsze... 
wcześniej nie miałam problemu bo w żłobku nie jadła a dzisiaj jakiś taki kulawy ten dzień zwłaszcza, że już obiadu tam nie zjadła
Myślałam, że po tych 5 zębach będzie lepiej, nie wiem, czy od razu idą kolejne, ale Nina nie da sobie zajrzeć do buzi, żeby sprawdzić, czy widać trójki lub czwórki.

tylko na mnie czeka 10 osób i nie mogą zrobić kawy póki im drzwi nie otworzę 
szaleństwo zakupowe 
w ogóle ta droga do domu to ciężka sprawa bo ona mi uśnie po 5 - 10 minutach jazdy, pośpi te 20 minut i zadowolona a potem mi się słania o 16...
se w łeb.
w międzyczasie kupa gigant, płacz, wycinanie. Co z tego że zasnie jak za godzinę się obudzi. Plus taki ze w tym czasie wypił ponad 100 ml czystej wody, bo w dzień chlipał po łyżeczce
mam nadzieje ze niedlugo minie. Moze wiosna przyniesie wytchnienie nam wszystkim? Taka mam nadzieje.
) Mąz coraz sprawniejszy, ma druga ture rehabilitacji. Ala zadowolona chodzi do szkoly, ucza sie o planetach. Karol coraz wiecej chodzi, je rzadziej a wiecej, w nocy je tylko 2 razy, poza tym krotkie 2 pobudki zeby pojeczec ale to już zupelnie inna bajka. Chyba wczoraj widzialam dziurke w dziasle gdzie powinna byc czworka. Jestem w szoki bo oprocz wielu dosc rzadkich kup to spokoj jest. Mowi na razie tylko nie ale z taka fajna intonacja. Daje buziaki, przyciska tego oslinionego pysia i sie cieszy
wklejam Wam zdjecie jego sniadania i rozmerdana psia dupka sie zalapala. Czika uwielbia jak Karol sam je