Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-05, 19:57   #1531
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Zua czy o czymś nie zapomniałaś??
Polu, czy chodzi o dietetyka ? jutro napisze, ale nie ma tego dużo. Bede sama to bede miala czas

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-05, 20:01   #1532
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Polu, czy chodzi o dietetyka ? jutro napisze, ale nie ma tego dużo. Bede sama to bede miala czas

ok. a czym jesteś zajęta?
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-05, 20:30   #1533
emma90
Wtajemniczenie

Blanka potwierdzam zdanie dziewczyn szary lub żółty

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
ok. a czym jesteś zajęta?
Głodnemu chleb na myśli :P:P

Różowy wózek mi się mniej podoba, tak jak niebieskie dla chłopców. W ogóle unikam takich połączeń kolorystycznych, dla synka co najwyżej kupię coś w ciemnym granacie
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-05, 20:30   #1534
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Folinko mi lekarz powiedział,że dobrze,jak dziecko ma dużą główkę,bo wtedy nie ma komplikacji z barkami,bioderkami itdNajpierw przejdzie duża główka i dzięki temu bez komplikacji leci reszta.
O to ciekawe! Fajnie, że jest jakaś korzyść poza trudnością dla mamy

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Blanka szaro szary albo szaro żółty. Ładny ten wózek! Kształt kosza mi sie bardzo podoba.

Ja tez ciekawa jestem co mi jutro ten konsultant powie. Czy moge naturalnie czy nie. Szczerze tez chciałabym miec mozliwosc wyboru ale wszystko zalezy od mojej kości ogonowej.
Owocnego spotkania!
Mówisz? A co byś wolała?
Ja bym się chyba bezpieczniej czuła, jakby lekarz podjął decyzję, a nie mi zostawiał... To tak jakby mówił coś w rodzaju "jest ryzyko, ale ja za to nie biorę odpowiedzialności."
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-05, 20:36   #1535
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Kto tu powiedział, że mały ruch? Miałam 10 stron do nadgonienia!
Ovejita odpoczywaj, leż, i staraj się nie martwić na zapas! Z tego co doczytałam, to szyjka miała taki chwilowy spadek, a teraz się znów wydłuża. Najwidoczniej potrzebowałaś drastycznej drogi do L4... Mam nadzieję, że szyjka będzie dalej się wydłużać i był to tylko krótki epizod strachu!

zUa bardzo się cieszę, że rozprawa skończyła się pozytywnie. Teraz trzymam kciuki, żeby pieniądze szybko wróciły do teściowej i żebyście i Wy odzyskali swoje pieniądze!

Blanka bierz szaro-żółty. Jest taki hm... słoneczny i pozytywny!

Dziewczyny nie jestem w stanie odnieść się do każdej, bo musiałabym chyba milion postów cytować. A że zazwyczaj na komórce podczytuję i później z głowy odpisuję, to zwyczajnie wypada mi z głowy to co chciałam powiedzieć/napisać...

Miałam dzisiaj pierwsze spotkanie grupowe z położną. Bardzo fajna kobitka i wybrałam ją jako swoją położną. Miałam dzisiaj męczący dzień w pracy. Niby jeszcze tylko kilka tygodni do planowanego L4, ale coraz trudniej mi znieść pracę. Jestem rozkojarzona, nie chce mi się, drażnią mnie codzienne sytuacje... A poza tym nie mam czasu dla Was! A dla mnie ważne jest, żeby Was tutaj podczytywać...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-05, 20:52   #1536
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość

Owocnego spotkania!
Mówisz? A co byś wolała?
Ja bym się chyba bezpieczniej czuła, jakby lekarz podjął decyzję, a nie mi zostawiał... To tak jakby mówił coś w rodzaju "jest ryzyko, ale ja za to nie biorę odpowiedzialności."

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość

Owocnego spotkania!
Mówisz? A co byś wolała?

Mysle ze bym chciała spróbować naturalnie bo na brzuchu miałam juz wystarczająca ilośc operacji i znaczków mi starczy . Ale poważnie to tak zalezy mi ma szybszy, dojściu do siebie. Wiem ze tesciowa przyjedzie na poród ale nie chce byc od kogos całkiem zależna. Poza tym chce doświadczyć tego naturalnie. Zobaczymy jakie mam możliwości.
Chociaz koleżanka mi mówiła ze ona miała dwie cesarki i na naturalny w życiu by sie nie zdecydowała.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-05, 21:28   #1537
pozytywnaj
Zadomowienie

Nadrobiłam😊

Wizyt gratuluję!

Blanka mi się całkiem szary podoba 😍

Ciuszki macie słodkie. 😍

Co do Wagi to się wkurzyłam.Uwazam,co jem ograniczam się a 5 kg na plus. Przecież kurcze zjem sobie pączka, ale raz za czas😣

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-05, 21:40   #1538
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Jednak przełkne ta cene wózka raz się żyje

Bebetto Vulcano 3w1 i mam do wyboru albo foteli cybex aton ,albo maxi cosi

Tylko nie wiem który fotelik bo tych cybexow jest kilka rodzajów cybex aton 5,M,Q...

My też jesteśmy zdecydowani na Vulcano 2w1, dokładnie na szaro szary i do tego fotelik Cybex. Ale muszę jeszcze się przejechać do sklepu i zobaczyć czy napewno mi ten wózek odpowiada, ale opinie na jego temat są w większej części pozytywne. Mnie się jeszcze w miarę podoba ten szaro zielony..
Mamy za sobą ciężkie rozmowy dotyczące męskiego imienia, mojemu przyszłemu mężowi żadna z moich propozycji nie odpowiada, za to on ma tylko jedną propozycję także nie ma w czym wybierać. Mnie propozycja w miarę odpowiada ale jakoś mi nie pasuje do małego niemowlaczka tylko już do takiego nastolatka. Narazie rozmowy stanęły na Przemku.. Gdzieś tam jeszcze podoba nam się Szymon ale obawiam się nadmiernej popularności tego imienia..
Jeśli nasz brzdąc potwierdzi na badaniach połówkowych swoją męskość, wtedy rozmowy wejdą na wyższy poziom i coś będziemy musieli wybrać.
Ja czekam na przelew wypłaty, bo spodobało mi się kilka rzeczy na wishu i do próby zamówię kilka rzeczy dla dziecka i być może dla siebie.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-05, 21:42   #1539
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Nadrobiłam😊

Wizyt gratuluję!

Blanka mi się całkiem szary podoba 😍

Ciuszki macie słodkie. 😍

Co do Wagi to się wkurzyłam.Uwazam,co jem ograniczam się a 5 kg na plus. Przecież kurcze zjem sobie pączka, ale raz za czas😣

u mnie podobnie, choć codziennie coś jem słodkiego niezdrowego a poza tym ok, raczej zdrowo
Stary 2018-03-05, 23:47   #1540
aandra
Raczkowanie

O matko, dwa dni mnie nie było i nie mogłam nadrobić, a Wy mówicie, że tu cicho

Gratuluje dobrych wyników wszystkim dziewczynom, które miały w tym czasie badania

Cytat:
My wlasnie wrocilismy z kina - bylismy na Kobietach Mafii ja lubie filmy Vegi, wiec dla mnie to idealny relaks, bardzo mi sie podobał.
Jutro mam stresujacy dzień, bo ide zeznawac do sądu. Bardzo sie boje, nigdy nie bylam na rozprawie. Staram sie myslec o wszystkim innym, ale łzy w oczach mam jak sobie o tym pomyśle

Zua, chyba byliśmy w tym samym czasie na tym samym filmie

Dobrze, że rozprawa za Tobą i z pozytywnym zakończeniem

Cytat:
Porannarosa, gratulacje córeczki !!
Mi na kazdej wizycie bada szyjke i zawsze wychodzi ładnie - poki co
Przewijak chcemy na komode, ale w sumiw jeszcze sie nad tym jakos super mocno nie zastanawiałam. Usiade moze w tygodniu cos popatrze.
Zjadlam dzisiaj maka po kinie, na relaks i moj cukier poszalal - 154 :/ wiec juz wiecej maka nie zjem w ciąży, a mąż solidarnie ze mną

Jak mnie ostatnio naszło na Maca to zjadłam same środki z kanapek a mężu pożarł bułki - bo to buły podnoszą cukier. Po samym "środku" miałam cukier w normie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
A mnie dzisiaj potargalo... Przychodzę do pracy a tam jedna wygląda jakby miała umrzeć... Chora taka że szok nie pójdzie do lekarza i na L4.. Powiedziałam jej ze jeśli mnie zarazi swoją bezmyślnoscia (a siedzimy w jednym pokoju) to nie ręcze za siebie.. Mam dość takich sytuacji i jeśli dalej tak będzie to pójdę wcześniej na L4 niż planowałam mimo że nie mam na dzień dzisiejszy żadnych wskazań.. Teraz mnie głowa pobolewa i mam nadzieję że nie z powodu tego że mnie coś bierze :/

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

A jeszcze teraz gadała z kimś przez telefon i do tej osoby powiedziała że nie spotka się z nią dzisiaj bo jest chora i nie chce jej zarazić... No k@%###... brak mi słów...
O rany, mnie też takie jednostki wkurzają jak nie wiem, szczególnie, że wie, że jest w pokoju z ciężarną...

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Ludzie sa nieodpowiedzialni. Moj wyjadacz cukierków tez w zeszła srode przyszedł zasmarkany, kaszlących jakby miał gruźlicę i jeszcze pocił sie jak smok. To jeszcze nic... on bierze nie tylko z mojej szuflady cukierki ale rowniez przybory kalkulator, linijkę, długopisy bo po swoje nie chce mu sie isc do administracji. Juz mu przyniosłam mase rzeczy ske ciagle gubi i bierze moje. Na przerwie biegłam po jakis napój imbirowy zeby tylko nie złapać. Także Camelitos imbir dodaj starty do herbaty i wypij tak zapobiegawczo!

Ale cudne!

Wow ale duzo tego ️.

A ja spędziłam cała noc na izbie przyjęć. Wczoraj od rana mam okropne zaparcie. Takie ze usiąść nie mogłam. Wieczorem sie juz na maksa pogorszyło. Pojechaliśmy o 21 na pogotowie przyjęto mnie po trzech godzinach dali jakis czopek i do domu. Zasnęłam na godzine i obudziłam sie z tak potwornym bólem ze musieliśmy wezwać karetkę bo do auta nie mogłam dojśc. Znowu mnie zbadali dali kolejny lek na skurcze i o 7 nareszcie pomogło.
Dziewczyny tak potwornego bolu nigdy nie miałam. Ryczałam z bolu. Nie jadłam nic nowego, wszystko raczej to co zwykle ale od zeszłego czwartku na śliwki nie miałam ochoty i sobie odpuszczałam. I wielka szkoda.
Także nie poszłam dzis do pracy bo cała noc nieprzespana. Wyłam z bolu. Lekarz sprawdził jedynie czy szyjka zamknięta ale sprawiło mi to taki dyskomfort ze nie dał rady dokładnie zbadać. Teraz nie czuje wcale maluszka. Noe wiem czy to od paracetamolu czy zmęczony po takiej nocy. Czuje jedynie te bąbelki, zadnych kopniaków. Jutro rano mam spotkanie z lekarzem to podpytam. Nigdy mnie cis tak okropnego nie spotkało ☹️
O kurcze, ale miałaś noc! Bardzo współczuje
Mnie też wczoraj po powrocie z kina złapał taki okropny ból żołądka, że ledwo leżałam wzięłam nospę, mężu zrobił napar z imbiru i przeleżałam do rana w bólu :/ nad ranem zasnęłam i dzisiaj jest troszkę lepiej, ale mam zaparcie i nadal nie czuję się do końca dobrze

Co do ruchów, to w piątek jakoś przycichły, sobotę miałam całą zajętą więc w tym zabieganiu nie czułam nic przez cały dzień, dopiero wieczorem jak mąż przyłożył ucho do brzucha to dostał dwa porządne kopy w głowę i tak to dzieć przedstawił się tatusiowi
aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 06:43   #1541
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Dzień dobry dziewczyny! Ja za chwile wstaje z lozka, ale tak mi sie nie chce...
Slabo spalam w nocy, do męża dzwonili kilka razy z pracy w nocy, bo nie potrafili sobie poradzic, ja sie ciagle budzilam, potem niewygodnie mi bylo, ręce dretwialy... ech...
KarolinaK dziewczyny daly juz Ci duzo rad. Ja sama tak bolesnych zaparc nie mialam, ale mialam swego czasu problemy. Staram sie jesc wiecej blonnika, warzyw i owocow no i poje wodę. Activia tez mi chyba pomaga, chociaz nie przepadam za nią... pije tez herbatki ziolowe na wzdecia- one poniekad tez mi pomagają uporac sie z problemami.

A tak poza tym to zauwazylam, ze mój Maly Adaś ma swoje pory do wiercenia się. Zaznwyczaj jest to okolo poludnia i potem wieczorem! Wtedy zawsze sie wierci i kopie mnie! Nad ranem czasem tez daje o sobie znac, ale juz nie tak regularnie i dlugo jak w te jego ulubione pory! Tez zauwazacie regularnosc w kopniakach?

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-03-06, 07:19   #1542
MalaGosia88
Zakorzenienie

Właśnie się podłamałam, gdzie mi do prania ubranek??? ja nawet jeszcze nie mam wszystkiego ...

Dzień Dobry
Stary 2018-03-06, 07:26   #1543
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Właśnie się podłamałam, gdzie mi do prania ubranek??? ja nawet jeszcze nie mam wszystkiego ...

Dzień Dobry
Ale ja tez jeszcze nie mam wszystkoego... wrecz nie mam wiekszosci planuje prac jakos przelom maja i czerwca, wczesniej wydaje mi sie, że nie ma sensu... znajac mnie, pralabym wtedy drugi raz 😂

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-03-06, 07:44   #1544
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość

Dzień Dobry
ja mam pełne ubranek,które dostałam,zalega mi to w garderobie i nie wyobrażam sobie,aby to tak zawadzało przez tyle miesięcy.
Ja nic nowego praktycznie noc nie kupilam oprocz 2 rzeczy.

Dziewczyny dzisiaj zaczynamy testować przepis: https://www.przepisownia.pl/napoje-p...cfcd2-bxf6ix6c

Bursztynku zaczęłaś stosować lactovaginal?

Karolina na wzdęcia,jakieś bóle brzucha polecam jakąś osłonkę np dicoflor

Aandra współczuję bóli.

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-06 o 07:48
Stary 2018-03-06, 08:07   #1545
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Ale ja tez jeszcze nie mam wszystkoego... wrecz nie mam wiekszosci planuje prac jakos przelom maja i czerwca, wczesniej wydaje mi sie, że nie ma sensu... znajac mnie, pralabym wtedy drugi raz

Przemyślałam to sobie i też teraz prac nie będę

Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 08:10   #1546
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry Ja z wyprawki mam 2 body haha więcej zakupów nie mamy myslalam ze zaczniemy kupować po UP, ale jako że jestem leżącym centrum dowodzenia to na chwile się wstrzymamy i zaczniemy się przygotowywać na początku kwietnia
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 08:15   #1547
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ja z wyprawki mam 2 body haha więcej zakupów nie mamy myslalam ze zaczniemy kupować po UP, ale jako że jestem leżącym centrum dowodzenia to na chwile się wstrzymamy i zaczniemy się przygotowywać na początku kwietnia
Kciuki za dzisiejszą wizytę.

Sandam.jak przygotowania?
Stary 2018-03-06, 08:15   #1548
emma90
Wtajemniczenie

Gdzie te czasy kiedy spałam do 10?
Stary 2018-03-06, 08:18   #1549
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość

Gdzie te czasy kiedy spałam do 10?
Ja od początku ciąży śpię dużo mniej,kiedyś bylam.spiochem.
Stary 2018-03-06, 08:22   #1550
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja od początku ciąży śpię dużo mniej,kiedyś bylam.spiochem.
To już chyba tak zostanie a im później wstawałam tym szybciej Tż wracał z pracy
Stary 2018-03-06, 08:28   #1551
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Kciuki za dzisiejszą wizytę.

Sandam.jak przygotowania?
O jakie przygotowania pytasz? Do ślubu? Zostały do załatwienia samochody no i cały mój ubiór, bo krawcowa nie zacznie mi przeszywać sukni dopóki nie będę miała butów. A z tym mam nie mały problem, bo mam rozmiar buta 35. Są przecudowne białe buty w deichmannie na dość wysokim obcasie i koturną przez co nie czuć wysokości ale od rozmiaru 36.️ chciałabym buty w których jeszcze gdzieś wyjdę typu z wyciętymi palcami ale nie jest z tym łatwo. W ccc buty ślubne mają mieć od rozmiaru 35 ale narazie trzeba czekać..Tak samo mamy problem z poradnią życia rodzinnego bo podobno babka urzęduje w godzinach 16-18 w czwartki i ostatnie dwa tygodnie pocałowalismy klamkę, nie ma nawet kogo o to zapytać bo w tych godzinach w kościele nic się nie dzieje.. Szczerze mówiąc już mi to wszystko powoli bokiem wychodzi..

Stary 2018-03-06, 08:51   #1552
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
O jakie przygotowania pytasz? Do ślubu? Zostały do załatwienia samochody no i cały mój ubiór, bo krawcowa nie zacznie mi przeszywać sukni dopóki nie będę miała butów. A z tym mam nie mały problem, bo mam rozmiar buta 35. Są przecudowne białe buty w deichmannie na dość wysokim obcasie i koturną przez co nie czuć wysokości ale od rozmiaru 36.️ chciałabym buty w których jeszcze gdzieś wyjdę typu z wyciętymi palcami ale nie jest z tym łatwo. W ccc buty ślubne mają mieć od rozmiaru 35 ale narazie trzeba czekać..Tak samo mamy problem z poradnią życia rodzinnego bo podobno babka urzęduje w godzinach 16-18 w czwartki i ostatnie dwa tygodnie pocałowalismy klamkę, nie ma nawet kogo o to zapytać bo w tych godzinach w kościele nic się nie dzieje.. Szczerze mówiąc już mi to wszystko powoli bokiem wychodzi..

Sandan w Katowicach jest sklep z butami ślubnymi bodajże na ulicy żwirki i Wigury i tam mają szeroką gamę rozmiarów maja tez stronkę internetowa jak znajdę to Ci podeślę chociaż wydaje mi się że w sklepie jest więcej tych butów niż w necie,

Znalazłam
http://slubne-buty.pl/katowice.php

Edytowane przez Camelitos
Czas edycji: 2018-03-06 o 08:53
Stary 2018-03-06, 08:53   #1553
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
ja mam pełne ubranek,które dostałam,zalega mi to w garderobie i nie wyobrażam sobie,aby to tak zawadzało przez tyle miesięcy.
Ja nic nowego praktycznie noc nie kupilam oprocz 2 rzeczy.

Dziewczyny dzisiaj zaczynamy testować przepis: https://www.przepisownia.pl/napoje-p...cfcd2-bxf6ix6c

Bursztynku zaczęłaś stosować lactovaginal?

Karolina na wzdęcia,jakieś bóle brzucha polecam jakąś osłonkę np dicoflor

Aandra współczuję bóli.
Cześć Polu 😃
jeszcze nie zaczęłam, mam jeszcze 2 globulki pimafucin który przepisał mi gin i od razu zacznę brać lactovaginal już czeka w lodówce. Cały czas biorę doustny probiotyk i tym żelem się smaruje.

Miałam pytać czy ten lactovaginal bardzo brudzi?

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 08:54   #1554
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Sandan w Katowicach jest sklep z butami ślubnymi bodajże na ulicy żwirki i Wigury i tam mają szeroką gamę rozmiarów maja tez stronkę internetowa jak znajdę to Ci podeślę chociaż wydaje mi się że w sklepie jest więcej tych butów niż w necie,

A może wiesz jak się nazywa ten sklep? Żeby poszukać dokładnego adresu? Byłabym Ci ogromnie wdzięczna za stronkę bo już tracę nadzieję że znajdę coś dla siebie..

Stary 2018-03-06, 08:56   #1555
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
A może wiesz jak się nazywa ten sklep? Żeby poszukać dokładnego adresu? Byłabym Ci ogromnie wdzięczna za stronkę bo już tracę nadzieję że znajdę coś dla siebie..

Wyżej Ci dałam link do strony są tam rozmiary 35 też

Stary 2018-03-06, 08:56   #1556
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Leż i niczym się nie martw, na pewno ze wszystkim zdążycie. Zawsze zostają ci zakupy online , możesz prosto ze swojego centrum tym dowodzić 😃

Stary 2018-03-06, 08:57   #1557
pola25
Zakorzenienie

Sandam o te przygotowania pytałam. Ja mam na strychu moje buty ślubne rozmiar 35,idę poszukać

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-03-06 o 09:00
Stary 2018-03-06, 08:58   #1558
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:

Już Ci Camelitos podesłała stronkę
A nie myślałaś w razie czego nas kolorowymi butami? Wiadomo,co kto lubi, ale teraz to jest dość modne.

Stary 2018-03-06, 09:00   #1559
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nawet wolę zrobić większość zakupów online ciepło, wygodnie
Stary 2018-03-06, 09:00   #1560
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Sandam o to przygotowania pytałam. Ja mam na strychu moje buty ślubne rozmiar 35,idę poszukać
Prawie Sandam będzie miała coś porzyczonego na ślub 😃

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości